Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ, ΚΟΥΡΕΨΕ «ΣΥΡΙΖΑ» ΚΑΙ «ΓΟΥΛΙ» ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ!!!




            Η εκδίκηση για όσα δεινά επέβαλαν και συσσώρευσαν τα 2.5 χρόνια που πέρασαν με τα δύο επαίσχυντα και επαχθέστατα «μνημόνια» των τριών μνημονιακών και προσκυνημένων στους τραπεζίτες, την Τρόϊκα και το Δ. Ν. Τ. κομμάτων, ήταν αναπόφευκτη, επιβεβλημένη και αναμενόμενη από όσους μπορούν ακόμη να σκέφτονται και να πιστεύουν στην «σοφία» του λαού μας.

            Μόνο αυτοί που τον εξαθλίωσαν, προσπαθούσαν με ψεύτικες υποσχέσεις και απίθανες αιτιάσεις και διλήμματα να τον εξαπατήσουν, να τον φοβίσουν, να τον εκβιάσουν και να «λαθροχειρίσουν» και πάλι την ψήφο του.

            Με καρτερικότητα, με υπομονή, με ορθή κρίση τους έστειλε εκεί που τους πρέπει: στην απαξίωση, στην περιφρόνηση, στην γωνία….!!! Μέχρι να φτάσει η μέρα που θα λογοδοτήσουν, όπως τους πρέπει για τα τόσα δεινά που έφεραν στην εξαθλίωση, χωρίς έλεος και χωρίς τέλος, αυτούς που όχι μόνο δεν έφταιξαν για την «κρίση» τους, αλλά τους ανέχτηκαν, μέχρι να φτάσει η ώρα που με όπλο την ψήφο τους, απέδειξαν ότι τώρα πια τους κατάλαβαν.

            Τρία είναι τα κόμματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μας έβαλαν στο Δ. Ν. Τ., ψήφισαν τα μνημόνια, συγκυβέρνησαν με τον «δοτό» τραπεζίτη Παπαδήμο, επιβάλλοντας ότι πιο αντιλαϊκό και αντιαναπτυξιακό μέτρο μπορούσε να σκεφτεί η πιο νοσηρή φαντασία του χειρότερου εχθρού του λαού μας, όποιος και αν μπορεί να είναι αυτός.

            Η οικονομική κατοχή που επέβαλαν μέρα με την μέρα, μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο, δεν είχε προηγούμενο και το χειρότερο: δεν είχε τέλος.

            Τι έκανε με την ψήφο ο θυμόσοφος λαός;

            Έστειλε το πρωταίτιο ΠΑΣΟΚ από την πρώτη θέση και το 44,5% του 2009 στο 13,5% και στην τρίτη θέση στην Βουλή για ανταμοιβή των «καλών υπηρεσιών» του, που μας επιφύλαξε και μας επέβαλε.

            Έδειξε ότι κατάλαβε τον «ύποπτο» ρόλο της Νέας Δημοκρατίας, που από αντιμνημονιακό κόμμα στο πρώτο, ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και προσπάθησε να μας πείσει ότι το δεύτερο ήταν……καλύτερο από το πρώτο. Έτσι από το 34% του 2009 την έστειλε στο «συντριπτικό» για την ίδια 18,8%, που είναι το χαμηλότερο ιστορικό ποσοστό που έχει λάβει ποτέ!!!

            Έστειλε τον Καρατζαφέρη από κει που ήλθε, εκτός κοινοβουλίου, μια και ο ίδιος δεν ήξερε τι είναι και τι πιστεύει. Την μια αντιμνημονιακός, την άλλη μνημονιακός. Την μια συγκυβερνούσε, την άλλη κατήγγειλε, ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις, παίζοντας «εν ου παικτής»!!!

            Έδειξε αρκετή πίστη και έδωσε βάσιμες ελπίδες στον ΣΥΡΙΖΑ, με μεγάλη και μαζική υποστήριξη στην «κυβερνητική πρόταση», που αυτό το κόμμα πρόβαλε στο εκλογικό σώμα κατά την προεκλογική περίοδο, δίνοντας ελπίδα στην απελπισία του.

            Και τώρα με τα αποτελέσματα και των άλλων κομμάτων πρέπει να ληφθεί το μήνυμα για μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με γνώμονα την εξεύρεση λύσης συνεννόησης των κομμάτων που αποτελούν τον «αντιμνημονιακό δημοκρατικό πυρήνα» για να φύγουμε από την θηλιά που μας έβαλαν κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

            Λύσεις υπάρχουν, περιθώρια υπάρχουν. Συγκλίσεις μπορούν και πρέπει να γίνουν. Πρέπει να υπάρξει μυαλό και σύνεση γιατί διαφορετικά πάλι ο λαός θα τιμωρήσει όσους δεν κατάλαβαν ή δεν θέλουν να καταλάβουν!!!!

            Για να γίνω πιο συγκεκριμένος: Εάν η ηγεσία του ΚΚΕ συνεχίζει να είναι η ίδια προσκολλημένη στο απώτερο και τα όργανά του δεν καταλάβουν ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα στο 1917, αλλά φτάσαμε στο 2012, τότε θα έχει την τύχη των δύο πρώην «μεγάλων» κομμάτων!!!! Ο λαός δεν πρέπει να εξαθλιωθεί κι άλλο για να αποτελεί «πελατεία» κάποιων……

            Τέλος για το «αυγό του φιδιού», μόνο γι αυτούς που δεν ξέρουν, θα πω: Τα σοβαρά δεν μοιάζουν με τα αστεία!!!!!!

Μιχάλης Παν. Παγώνης

7/5/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου