Σάββατο 12 Μαΐου 2012

«Αναγέννηση» εκ του μηδενός στο ΠΑΣΟΚ!!!!




«Το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζαμε, σάπισε», είπε ο πρόεδρός του, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος χθες. Υποστήριξε μάλιστα πως «μπορεί να το σώσει μόνο ένας τριαντάρης», στον οποίο και υποσχέθηκε να το παραδώσει «αναγεννημένο»...

Αφού ζήτησε και πήρε τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ.Βενιζέλος ανακοίνωσε τη διάλυση και των υπολοίπων οργάνων του κόμματος, καθώς και των κατά τόπους οργανώσεων (Νομαρχιακών, Περιφερειακών κτλ), ακόμα και των μητρώων μελών και φίλων του.

«Δεν υπάρχουν πλέον όργανα, διαλύονται όλα. Υπάρχει μόνο ο πρόεδρος», είπε, βρίσκοντας «αναντιστοιχία» με την κοινωνία και μη «αντιπροσωπευτικότητα». Παρατήρησε άλλωστε ότι έχουν εκλεγεί προ τετραετίας, η θητεία τους έχει λήξει και αφενός δεν έχουν πια την πολιτική νομιμοποίηση, αφετέρου δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κόμματος.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο, του οποίου η σύνθεση έχει αλλάξει δραματικά λόγω διαγραφών βουλευτών - που είναι ex officio μέλη του - αλλά και οικειοθελών αποχωρήσεων μελών του. «Δεν μιλάω ούτε για ανασυγκρότηση, ούτε για επανίδρυση του κόμματος. Μιλάω για αναγέννηση. Να επιστρέψουμε στην μήτρα της παράταξης», είπε ο κ. Βενιζέλος, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του. Φέρεται δε να προανήγγειλε τη σύσταση μίας Εθνικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, σε όλα τα επίπεδα, η οποία επιπλέον θα επιβαρυνθεί με την προετοιμασία του Συνεδρίου του κόμματος, που έχει προγραμματιστεί για την 3η Σεπτέμβρη 2012, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί επίσπευσή του.

Επιπλέον, σε συνάντηση που θα έχει αύριο το μεσημέρι, με όλους τους «πράσινους» υποψήφιους βουλευτές στο ξενοδοχείο Caravel, αναμένεται κατά πληροφορίες του Real.gr να ανακοινώσει τη συγκρότηση και ανά νομό επιτροπών που θα οργανώσουν εξ αρχής το κόμμα, αλλά και θα το προετοιμάσουν για τις εκλογές, εφόσον προκηρυχθούν τέτοιες. Θα δώσει ακόμα το ιδεολογικό στίγμα του «νέου κόμματος», όπως το οραματίζεται και το πλαίσιο της οργάνωσής του, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει την πρόθεσή του για «αναδιαμόρφωσε» της λίστας υποψηφίων σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, ειδικά στον βαθμό που έχει αποφασίσει να κάνει δεκτές εισηγήσεις για αποκλεισμούς στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της διετούς διακυβέρνησης του τόπου από το ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις εκλογές της Κυριακής, υποστήριξε ότι «έχουμε φτάσει στο ναδίρ», επιχειρώντας για πρώτη φορά σκληρή αυτοκριτική. «Τα δύο κόμματα που πλειοψηφούσαν, είχαν διαμορφώσει σύστημα απομύζησης προσόδων του κράτους. Μία μειοψηφία χρησιμοποιούσε τον πλειοψηφικό δικομματισμό για να απομυζά το κράτος. Μετά την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, η προσοδοθηρική σχέση με το κράτος μεγάλωσε», είπε, προειδοποιώντας με... μακελειό, αν οι πολίτες αντιληφθούν την προσπάθεια συντήρησης αυτού του καθεστώτος σε περίοδο κρίσης.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, έκανε λόγο για «οριζόντια ψήφο διαμαρτυρίας», με το ΠΑΣΟΚ να χάνει προς όλα τα κόμματα. Κάλεσε δε σε «αναγέννηση του χώρου εκ του μηδενός», προκειμένου να απαλλαγεί από φαινόμενα κυβερνητισμού, «κρατισμού» του κόμματος και πελατειακών σχέσεων με την κοινωνία. «Είχε ηττηθεί προ πολλού», είπε για το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως η υπόθεση Τσοχατζόπουλου «ρήμαξε τα πάντα». Την χαρακτήρισε μάλιστα ως «επιτομή της ηθικής σήψης» του πολιτικού συστήματος και προειδοποίησε για πιθανές νέες αποκαλύψεις που θα μπορούσαν να εκθέτουν και άλλα στελέχη της παράταξης...

Αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα των ημερών, την επίτευξη σχηματισμού κυβέρνησης ή όχι, τάχθηκε εκ νέου υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας, απαραιτήτως όμως με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «αν δεν δοκιμαστεί η υπόσχεση Τσίπρα, θα παραμένει για πάντα ένας μύθος που δεν μπορείς να νικήσεις», όπως είπε, κατηγορώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπαθεί να το παίξει Ανδρέας Παπανδρέου»...

Σήμερα, στη μία το μεσημέρι άλλωστε, επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για να του επιστρέψει τη διερευνητική εντολή, εναποθέτοντας τις ελπίδες του για σχηματισμό κυβέρνησης τώρα, στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=145822&catID=11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου