Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Νεκρός 25χρονος στη Μύκονο.

Νεκρός 25χρονος στη Μύκονο

Ένας άνδρας, περίπου 25 ετών, βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Paradise της Μυκόνου κοντά στα γνωστά κλαμπ Κάβο Παραντίζο και Τροπικάνα.

Το πτώμα εντόπισε οδηγός ταξί στο δρόμο που πηγαίνει προς τα κλαμπ σε σημείο που δημιουργείται ανάχωμα στην άκρη του δρόμου.

Η περιοχή έχει απομονωθεί από αστυνομικούς του τμήματος της Μυκόνου, ενώ αναμένονται ιατροδικαστής και αστυνομικοί, προκειμένου να ερευνήσουν τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του νεαρού.
Zougla.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/social/119096.html

ΚΑΘΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ....ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!!

Έθνος

ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΚΟΜΗ!!!!!!

Λουκέτο στην "Γαία" στον δρόμο 400 οικογένειες.

Λουκέτο στην "Γαία" στον δρόμο 400 οικογένειες

Στην απόφαση του υπουργού Υγείας να κλείσει η γυναικολογική κλινική ΓΑΙΑ μέσα σε 30 ημέρες αντιδρούν οι εργαζόμενοι, που με επιστολή τους κάνουν λόγο για οικονομικό θάνατο και καταγγέλλουν ότι πίσω από την απόφαση αυτή κρύβονται συμφέροντα.

Στο δρόμο θα βρεθούν οι 400 εργαζόμενοι της γυναικολογικής κλινικής «Γαία» που σε περιόδους οικονομικής κρίσης οδηγούνται σε οικονομικό θάνατο. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβερδος ,που έχει λύσει όλα τα αλλά προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία, πήρε άρον άρον την απόφαση να κλείσει η κλινική. Οι εργαζόμενοι  με επιστολή τους είναι σαφείς: η κλινική τηρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργιά της και οι ισχυρισμοί ότι δεν πληρώνονται ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την ομερτά των ανταγωνιστών που θέλουν να κλείσει  το «Γαία».

«Οφείλουμε ωστόσο να καταγγείλουμε εκείνους που θέλουν να “σκοτώσουν” το αφεντικό για να γίνουν οι ίδιοι αφεντικά στη θέση τους, πατώντας πάνω στα πτώματά τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά, καθώς τα πλοκάμια της διαπλοκής δείχνουν να έφτασαν στο χώρο της υγείας προκαλώντας την αγανάκτηση των 400 εργαζομένων που  σε ένα μήνα θα είναι άνεργοι: «Δεν είμαστε απλά αγανακτισμένοι. Είμαστε αποφασισμένοι να κατέβουμε στους δρόμους, όχι με τραγούδια επανάστασης αλλά με μάτια θολωμένα από το μίσος του πόνου για τη βαθιά περιφρόνηση των εργαζομένων από αυτούς που κρατάνε στα χέρια  τον πλούτο και την εξουσία».

Το λουκέτο στην γυναικολογική κλινική «Γαία» εξυπηρετώ συγκεκριμένα συμφέροντα. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα πόσο γρήγορα ο υπουργός Υγείας έβαλε την υπογραφή του για το κλείσιμο του μαιευτηρίου, παρά τις διαμαρτυρίες και τις επιστολές των εργαζομένων. «Ο υπουργός Υγείας ξέχασε το φως στην καρδιά και τα δάκρυα που είχε στα μάτια για τον εργάτη και τον φτωχό στα χρόνια της νιότης του», γράφουν χαρακτηριστικά.

Οι εργαζόμενοι στο «Γαία» είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να μη χάσουν τις δουλείες τους και να τα βάλουν ακόμη και με τα καρτέλ που θέλουν την κλινική να βάλει λουκέτο…
http://www.madata.gr/epikairotita/social/119095.html
Star.gr

.....ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ!!!!!!

Γερμανικό ινστιτούτο: Γυρίστε στη δραχμή!!!

Γερμανικό ινστιτούτο: Γυρίστε στη δραχμή

Ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου του Μονάχου Χανς Βέρνερ Ζιν, τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Ο πρόεδρος ασκεί κριτική στη διαχείριση της κρίσης και προτείνει την επιστροφή στη δραχμή ως τον «πιο εύκολο δρόμο για την Ελλάδα».

«Οι χώρες της Ευρώπης θεωρούν ότι πρόκειται για βραχύβιες επιθέσεις των αγορών, τις οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν θέτοντας στη διάθεση νέα χρηματικά μέσα», λέει ο καθηγητής Ζιν στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Όσον αφορά τώρα στην ελληνική κρίση χρέους, υποστηρίζει ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί να επιλυθεί στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Η χώρα είναι εξαιρετικά ακριβή, δεν είναι ανταγωνιστική και θα έπρεπε να προχωρήσει σε υποτίμηση κατά 20 - 30%».

Καταλήγει ωστόσο, ότι την επιστροφή στη δραχμή θα πρέπει να την αποφασίσει μόνη της η χώρα μας και να μην την πιέσει κανένας.

Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/119001.html






 

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΠΟΣΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ!!!!!!

Ναι της Χάγης σε ελληνικό αίτημα για τα θύματα του Διστόμου.

Ναι της Χάγης σε ελληνικό αίτημα για τα θύματα του Διστόμου

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να παρέμβει ως τρίτο μέρος στην υπόθεση που αφορά στην προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας, ύστερα από τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική Δικαιοσύνη για την αποζημίωση των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων.

Η Γερμανία είχε προσφύγει στη Χάγη τον Δεκέμβριο του 2008, ζητώντας να αναγνωριστεί ότι, κατά τη διάρκεια της εξέτασης υποθέσεων από τα ιταλικά δικαστήρια, που αφορούν σε ναζιστικά εγκλήματα, παραβιάζουν το προνόμιο της ετεροδικίας του γερμανικού Δημοσίου. Αμφισβητεί κυρίως μια απόφαση ιταλικού δικαστηρίου, το οποίο έδωσε εντολή να κατασχεθούν δύο ιδιοκτησίες του γερμανικού κράτους στην Ιταλία, κατόπιν αιτήματος των συγγενών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, τον Ιούνιο του 1944, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 217 άνθρωποι.

Η Ελλάδα είχε ζητήσει τον Ιανουάριο να παρέμβει στην υπόθεση και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει λόγο για τον «ιδιαίτερο συμβολισμό» της περίπτωσης του Διστόμου. Η ελληνική παρέμβαση θα πρέπει να γίνει γραπτώς στο δικαστήριο πριν από τις 5 Αυγούστου.

Το Βερολίνο αρνείται να αποζημιώσει του απογόνους των θυμάτων του Διστόμου, υποστηρίζοντας ότι το θέμα των αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί με μια διμερή συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας το 1960.

«Το Δικαστήριο δίνει την έγκριση στην Ελλάδα να παρέμβει» ως τρίτο μέρος στην υπόθεση, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Δικαστήριο, διευκρινίζοντας ότι η Αθήνα μπορεί κατά συνέπεια «να ενημερώσει το δικαστήριο για τη φύση των δικαιωμάτων και των εννόμων συμφερόντων της (...) τα οποία θα μπορούσε να θίξει η απόφαση του Δικαστηρίου».

Zougla.gr http://www.madata.gr/epikairotita/social/118979.html

ΤΙ ΛΕΤΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ!!!!! ΔΙΝΟΥΝ 1,5% ΤΟΚΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 20% ΚΑΙ ΒΑΛΕ!!!! ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!!!!

Επιτυχώς πέρασαν τα stress tests οι ελληνικές τράπεζες.

Επιτυχώς πέρασαν τα stress tests οι ελληνικές τράπεζες


Οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα stress tests της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής με επιτυχία, καθώς παρά τις δυσμενείς προβολές των ασκήσεων ο δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων τους (core tier 1) ήταν υψηλότερος από το εποπτικό όριο των 5%. Τα ακραία σενάρια στα οποία κρίθηκαν οι ελληνικές τράπεζες περιλάμβαναν επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών, της χρηματιστηριακής αγοράς, και της αγοράς ακινήτων, αλλά και την πιθανότητα μεγάλης μείωσης των αξιών των ομολόγων, που κατέχουν οι τράπεζες.
Η απομείωση αυτή στο trading χαρτοφυλάκιο ήταν της τάξης του 23% και στο banking χαρτοφυλάκιο εφαρμόσθηκε πρόβλεψη για «αναμενόμενη ποσοστιαία ζημιά» 14,5%.
Τα τεστ προσομοίωσης περιλαμβάνουν αποτελέσματα για δύο περιόδους αναφοράς. Η πρώτη μέχρι τον Απρίλιο 2011 και η δεύτερη μετά. Στόχος ήταν να καταδειχθεί πως μετά από συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις οι τράπεζες ενίσχυσαν τα κεφαλαιακά τους αποθέματα.
Στα τεστ ακραίων καταστάσεων υποβλήθηκαν 90 τραπεζικοί όμιλοι που εδρεύουν στην Ε. Ε., από 20 χώρες, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των οποίων εκπροσωπούν το 65% του τραπεζικού κλάδου. Από αυτούς 8 βρέθηκαν κάτω από το όριο του 5%.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/118931.html

ΤΑ ΝΕΑ

ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ: ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ (ΜΝΗΜΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ...... ΚΗΔΕΙΕΣ;

Λουκέτο σε 75 φορείς του Δημοσίου έως τις 5 Αυγούστου.

Λουκέτο σε 75 φορείς του Δημοσίου έως τις 5 Αυγούστου

Άμεσα και με τη μορφή τροπολογίας εισάγεται στη Βουλή το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση για τους υπό κατάργηση φορείς του Δημοσίου. Όπως ανακοίνωσε, από το βήμα της Βουλής, το πρωί της Παρασκευής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος η τροπολογία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την δημοσιονομική εξυγίανση, η συζήτηση του οποίου αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με στόχο η κατάργηση των φορέων να έχει γίνει έως τις 5 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον Ευ.Βενιζέλο, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου υπήρξε κοινή εισήγηση από τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης, ώστε οι κατάλογοι με τους υπό κατάργηση φορείς να εισαχθούν ως τροπολογία στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Στόχος είναι η κατάργησή τους να έχει γίνει έως τις 5 Αυγούστου, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «η κατάργηση αυτή δεν είναι μόνο μέρος της συμφωνίας μας με τους εταίρους, αλλά αποτελεί και στοιχειώδη ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους».


Σχετική επίκαιρη ερώτηση είχε απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης, που προειδοποίησε ότι ο ελληνικός λαός φορτώνεται συνεχώς βάρη, χωρίς να βλέπει ουσιαστική προσπάθεια για την περιστολή των δαπανών. Και αυτό, διότι, όπως κατήγγειλε ο κ. Αϊβαλιώτης, «εξακολουθούν να λειτουργούν περίεργοι οργανισμοί, όπως αυτός για την αποξήρανση της Κωπαϊδας».
Η λίστα των υπό κατάργηση φορέων
•Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής
•Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας (Ε.Ο.Ε.Τ)
•Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (ΕΚΕΔΥ)
•Σταθμός Ελέγχου Κάπρων
•Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ)
•Εργο Πολιτών
•Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία
•Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων

Τη λύση και εκκαθάριση 32 φορέων και υπηρεσιών:

Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων (ΕΤΑΤ Α.Ε.) (υπάρχει πρόταση και για συγχώνευση με τον ΕΦΕΤ)
Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΙΕΚΕΜ - ΟΕΕ)
28 Κέντρα Νεότητας (Κέντρων Εργαζόμενου Κοριτσιού- ΚΕΚ και Κέντρων Εργαζόμενων Νέων - ΚΕΝ)
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε.
Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.

Και τη συγχώνευση 38 οργανισμών:
Το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού
Το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά - Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας - Ματθαίος Λιούγκας και το Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιά - Πέτρος Καπαγέρωφ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά.
Το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων με το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
Το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων
Η Οπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης (αυτοτελές τμήμα) με το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος
Ο Οργανισμός Διαχείρισης του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", ο Οργανισμός Διαχείρισης του Ελαιώνα και ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Ποταμού Κηφισού σε νέο ΝΠΙΔ
Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, το Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη σε ένα ΝΠΔΔ.
Το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Η εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ Α.Ε.) με την εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (Ε.Β.Ε.Τ.Α.Μ. Α.Ε.) και η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ενδυσης και Ινών (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ) σε μια εταιρεία.
Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας και τον Οργανισμό Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών.
Ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης "ΔΗΜΗΤΡΑ" (ΝΠΙΔ), το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.) (ΝΠΙΔ) και ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.) (ΝΠΙΔ) σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία "Εθνικός Οργανισμός Αγροτικής Ερευνας, Εκπαίδευσης και Ελέγχων - ΔΗΜΗΤΡΑ" (ΕΘ.Ο.ΑΓ.Ε.Π. ? ΔΗΜΗΤΡΑ)
Τη συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε, με την Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.)
Τη συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας (Ε.Ο.Ε.)

Όσοι από τους εργαζομένους στα ΝΠΙΔ αξιολογηθούν ως πλεονάζον προσωπικό θα τεθούν σε καθεστώς "εφεδρείας" και θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού τους για 12 μήνες.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου, ο οποίος είναι επικεφαλής της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει 11 σημαντικούς φορείς για τους οποίους προβλέπονται τα εξής:

•Αναδιάρθρωση και μείωση μεγέθους για την ΕΡΤ Α.Ε.
•Διακοπή λειτουργίας και μεταφορά αρμοδιοτήτων στα εποπτεύοντα υπουργεία για την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) ΑΕ, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) ΑΕ, τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) ΑΕ, το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) και το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ)
•Συγχώνευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ΑΕ, της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ
•Διακοπή λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας ΑΕ (ΕΟΜΜΕΧ) και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάποτυξης
•Συγχώνευση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) με τα ερευνητικά κέντρα ΔΗΜΗΤΡΑ και ΟΠΕΓΕΠ.

Από τον Σεπτέμβριο θα τεθεί σε καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας η πρώτη ομάδα υπαλλήλων αορίστου χρόνου που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό των υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών. Ο Νόμος προβλέπει για τους έφεδρους υπαλλήλους την αξιολόγησή τους από το ΑΣΕΠ με αντικειμενικά κριτήρια (τυπικά προσόντα, οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.) και την κατάταξή τους σε πίνακες με σειρά προτεραιότητας.

Από τους πίνακες θα μετατάσσονται σε αντίστοιχες θέσεις στον δημόσιο τομέα κατά 10% επί του συνόλου των προσλήψεων που θα επιτρέπει κάθε χρόνο η αναλογία προσλήψεων και αποχωρήσεων (1:10 το 2011 και 1:5 από το 2012 μέχρι το 2015). Επίσης θα μπορούν κατά τη διάρκεια της 12μηνης εφεδρείας να εργαστούν ως εποχικό προσωπικό στο Δημόσιο σε ποσοστό 30% από τις θέσεις που έχουν προκηρυχτεί, σε θέσεις μερικής απασχόλησης κατά απόλυτη προτεραιότητα ή στον ιδιωτικό τομέα. Οσοι δεν βρουν επαγγελματική διέξοδο μετά τη λήξη του 12μήνου θα απολύονται.

Το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας αφορά μόνο τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που θα κριθούν ως πλεονάζον προσωπικό. Οπως διαβεβαίωσε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, σε πρόσφατες δηλώσεις του, το μέτρο δεν ισχύει για το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό των ΝΠΔΔ που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, λόγω της μονιμότητας που προβλέπεται από συνταγματικές ρυθμίσεις. Ετσι το προσωπικό των καταργούμενων νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ρέππα, θα μεταφέρεται σε αντίστοιχες υπηρεσίες των υπουργείων που επόπτευαν τον καταργούμενο φορέα ή τον οργανισμό
ΤΑ ΝΕΑ
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/118828.html

ΤΑ ΣΙΣΙΤΙΑ, ΠΟΤΕ....ΑΡΧΙΖΟΥΝ;

"Ψαλίδι" 50% για το κίνητρο απόδοσης στο Δημόσιο.

"Ψαλίδι" 50% για το κίνητρο απόδοσης στο Δημόσιο


Στο νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, είτε ως διάταξη είτε ως τροπολογία, θα περιληφθεί τελικά η μείωση του κινήτρου απόδοσης για τους υπαλλήλους τόσο στον στενό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, καθώς η σχετική διάταξη υπήρχε μεν ως άρθρο (άρθρο 22) στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου, αλλά απαλείφθηκε από το πολυνομοσχέδιο αυτό καθ' εαυτό, που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών, η μείωση του επιδόματος αυτού θα είναι της τάξης του 50%.

ΤΑ ΝΕΑ
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/118884.html

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΒΑΡΕΛΙ ΧΩΡΙΣ.....ΠΑΤΟ!!!!!

Χρηματιστήριο Αθηνών: “Χάθηκαν” 147 δισ. ευρώ σε 3,5 χρόνια !!!!!!

Εχθές η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών του Χ.Α υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 50 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη του 2007, στις αρχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η αποτίμηση του ελληνικού χρηματιστηρίου ήταν στα 196,390 δισ. ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά σε σχέση το ΑΕΠ της χώρας παρά την σημαντική πτώση του ΑΕΠ την τελευταία διετία. Ο δείκτης Κεφαλαιοποίησης προς ΑΕΠ έχει υποχωρήσει στα επίπεδα του 25% περίπου, ενώ είχε φτάσει στο 150% κατά τη διάρκεια του 1999.


Στην Ελλάδα η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται μόλις στο 25% του παραγόμενου πλούτου της χώρας όταν στις Ευρωπαϊκές Αγορές προσεγγίζει το 70%.
Στη μείωση της κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και οι ρευστοποιήσεις ελληνικών τίτλων από ξένα χαρτοφυλάκια. Μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2011 ρευστοποίησαν μετοχές συνολικής αξίας 453,60 εκατ. ευρώ, ενώ από τον Μάιο του 2010 όταν υπογράφηκε το Μνημόνιο έως και τα τέλη Ιουνίου 2011, οι εκροές ανέρχονται σε 949, 71 εκατ. ευρώ.

Η πορεία του Γενικού Δείκτη στο ΧΑ από την 1-1-2009 έως και σήμερα
Μεγάλη είναι η υποχώρηση της κεφαλαιοποίησης των τραπεζικών μετοχών με τις εισηγμένες τράπεζες να αποτιμώνται μόλις στα 15 δισ. ευρώ.
Θεωρητικά κάποιος επενδυτής μπορεί να αγοράσει όλες τις εισηγμένες τραπεζικές μετοχές μόλις με 15 δισ. ευρώ!
http://greeknation.blogspot.com/2011/07/147-35.html#more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!

Επιλεκτική Χρεοκοπία: Πως επηρεάζονται οι καταθέσεις

Επιλεκτική Χρεοκοπία: Πως επηρεάζονται οι καταθέσεις 
 

Ο όρος επιλεκτική χρεοκοπία (selective default) εισέβαλε δυναμικά στη ζωή μας. Πρόκειται για έναν τεχνικό όρο με διάφορα σκοτεινά σημεία, ο οποίος δημιουργεί μία σειρά ερωτημάτων και επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες κατά περίπτωση. Τραπεζικά στελέχη και χρηματοοικονομικοί παράγοντες επιχειρούν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.
1 Πώς ορίζεται η επιλεκτική χρεοκοπία;
Ο τεχνικός όρος της επιλεκτικής χρεοκοπίας σημαίνει ότι μια χώρα δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένες υποχρεώσεις προς τους δανειστές της, συνεχίζει όμως να αποπληρώνει κανονικά το υπόλοιπο χρέος της. Δηλαδή, στην περίπτωση της Ελλάδας, επιλεκτική χρεοκοπία προκύπτει αν η Ελλάδα επιλέξει να μην εξυπηρετήσει τα ομόλογα που λήγουν π.χ. το 2013, αλλά η χώρα συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις υπόλοιπες εκδόσεις της. Η επιλεκτική χρεοκοπία (ή selective default κατά τη διεθνή ορολογία) είναι μία από τις βαθμίδες πιστοληπτικής διαβάθμισης των οίκων αξιολόγησης, υψηλότερη από αυτή της χρεοκοπίας (default).

2 Ποιος αποφασίζει αν έχουμε περιέλθει σε επιλεκτική χρεοκοπία;
Τη βαθμολόγηση μιας χώρας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας πραγματοποιούν οι οίκοι αξιολόγησης, αφού λάβουν υπόψη την αδυναμία της ή την απροθυμία της να αποπληρώσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Εντούτοις, αν η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός (credit event) το αποφασίζει η Διεθνής Ενωση Ανταλλάξιμων Οικονομικών Προϊόντων και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association, ISDA). Μόνο ύστερα από δική της απόφαση γίνεται αποδεκτό ότι έχει προκύψει κάποιο πιστωτικό γεγονός, προκαλώντας την ενεργοποίηση και πληρωμή των συμβολαίων ασφάλισης κινδύνου (των γνωστών CDS). Δηλαδή, μπορεί οι οίκοι αξιολόγησης να υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, αν όμως η ISDA αποφασίσει ότι δεν αποτελεί πιστωτικό γεγονός δεν ενεργοποιούνται τα CDS. Αξίζει να σημειωθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο της ISDA απαρτίζουν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τραπεζών του πλανήτη.
3Πόσο διαρκεί η επιλεκτική χρεοκοπία;
Το καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας συνήθως είναι βραχυπρόθεσμο, μέχρι δηλαδή ο εκδότης των ομολόγων να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των πιστωτών, συνήθως με επιμήκυνση ή «κούρεμα» του χρέους. Σε αυτή την περίπτωση, η επιλεκτική χρεοκοπία διαρκεί από κάποιες ώρες μέχρι λίγες ημέρες και στη συνέχεια οι επενδυτικοί οίκοι αναβαθμίζουν τον εκδότη των ομολόγων στην προηγούμενη βαθμολόγηση ή και σε καλύτερη. Για παράδειγμα, στην περίπτωση της Ουρουγουάης, η επιλεκτική χρεοκοπία διήρκεσε μόλις 17 ημέρες . Αν όμως δεν βρεθεί λύση και η Ελλάδα αθετήσει τις υποχρεώσεις της για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η χώρα θα βρεθεί για ολόκληρη τη διετία σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

4Επηρεάζονται οι καταθέσεις μου;
Οχι, η επιλεκτική χρεοκοπία δεν έχει αντίκτυπο στις καταθέσεις των ιδιωτών. Σε αντίθεση με την πλήρη χρεοκοπία, το Δημόσιο συνεχίζει να καλύπτει τις υποχρεώσεις τους και οι τράπεζες διατηρούν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Κατά συνέπεια, οι καταθέτες δεν κινδυνεύουν.

5Πώς επηρεάζονται οι τράπεζες;
Το άμεσο αποτέλεσμα μιας επιλεκτικής χρεοκοπίας για τις τράπεζες αφορά τη ρευστότητα που λαμβάνουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτή τη στιγμή, με βάση το τρέχον καθεστώς η ΕΚΤ δεν μπορεί να δεχθεί ως εγγύηση ομόλογα μιας χώρας που έχει βαθμολογηθεί σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας. Αυτό σημαίνει ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, καταπίπτει μέρος των εγγυήσεων που έχουν δώσει οι τράπεζες στην ΕΚΤ με τη μορφή ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου. Στην περίπτωση αυτή, η ΕΚΤ αναμένεται να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό Παροχής Εκτακτης Ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance - ELA) για τη στήριξη των ισολογισμών τους, προκειμένου να μη προκληθεί συστημικό πρόβλημα. Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν-Κλον Τρισέ έχει ξεκαθαρίσει ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στις χώρες του ευρώ, ακόμη και αν υποβαθμιστούν περαιτέρω.


6Τι θα συμβεί στους κατόχους των ελληνικών ομολόγων;
Με την επιλεκτική χρεοκοπία, θα επηρεαστούν οι κάτοχοι των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου . Σε αυτή την περίπτωση, είτε θα πάρουν μικρότερο ποσοστό της ονομαστικής αξίας τους (σε περίπτωση «κουρέματος») είτε θα επιμηκυνθεί η διάρκειά τους είτε και τα δύο. Ανάλογα με την τελική ρύθμιση επηρεάζονται οι κάτοχοι είτε του συνόλου των ομολόγων είτε κάποιων συγκεκριμένων κατηγοριών.
 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!! ΜΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ!!!!!!

Αυριανή

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ; Ε Λ Ε Ο Σ!!!!!!

Παπανδρέου: "Ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών 15 ημερών"


Παπανδρέου: "Ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών 15 ημερών"Δεν πέρασαν δύο μέρες που η «επιλεκτική χρεοκοπία» μπήκε στο τραπέζι των συζητήσεων  και «αντικαταστάθηκε» από ένα ακόμα πιο δυσάρεστο σενάριο: το ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών. Το ενδεχόμενο αυτό έθεσε μάλιστα ο ίδιος ο  Γ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην γερμανική έκδοση των Financial Times, παραδέχτηκε ότι μπορεί να υπάρχει αδυναμία πληρωμών από την πλευρά της Ελλάδας, η οποία ωστόσο δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από 15!

«Θεωρητικά μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή  περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε ακόμα πιέσεις στους Ευρωπαίους ηγέτες λέγοντας πώς η καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων απωθεί τους επενδυτές, για αυτό πρέπει να βρεθούν σύντομα λύσεις.

«Η παρούσα ατμόσφαιρα δεν μας βοηθά να βγούμε από την κρίση» τονίζει και προσθέτει: «Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύει την Ελλάδα και θα μπορεί η χώρα να προβεί στις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε το ίδιο το πρόγραμμα θα υπονομευτεί».

Σε ότι αφορά τα σχέδια του Eurogroup να επαναγοράσει η ελληνική κυβέρνηση με χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ένα μέρος του χρέους της, ο Πρωθυπουργός δήλωσε:  «Είμαστε ανοιχτοί απέναντι σε όλες αυτές τις ιδέες».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτή η ιδέα θα μπορούσε να ελαφρύνει για την Ελλάδα το βάρος του χρέους, αλλά και την εξυπηρέτησή του», ενώ σε ότι αφορά το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών τόνισε ότι θα πρέπει κανείς να εξετάσει επακριβώς το ζήτημα. «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/118464.html

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΔΟΣΗ....ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ!!!!!!

Banking's bond holders and the double standards over repaying debt

Our wealth is disappearing because we are paying off not only our debts but those of bankers and their bond holders
EFG Bank holds a lot of Greece's debt. Photograph: Pantelis Saitas/EPA
When this financial crisis began nearly four years ago the story seemed simple. The banks were broke and they told our leaders that unless the taxpayers bailed them out and took their private debts on to the public account, then the world would end. Our politicians believed them. We took on huge debts and bailed out the banks. Right or wrong, at least the story seemed straightforward: they owed us huge sums of money. Then as the crisis continued, a new group most of us had never heard of appeared – the bond holders. It turned out the banks owed huge sums to the bond holders too, and so did we. The story of who owed whom began to change.
Gradually the story became less about the banks owing us money and more about owing the bond holders.
It seems to me that our governments and their financial advisers from the banks have a double standard when it comes to debt and its repayment; one which greatly benefits the financial world and punishes the taxpayer.
On the one hand, the debts of private banks and those who own that debt, the bond holders, are being protected from any losses by the publicly funded bailouts. Public debt, on the other hand, at the insistence of the same banks and bond holders we have bailed out, is being paid down at breakneck speed, no matter what the cost in unemployment and the destruction of social services.
This double standard is creating two different groups with very different financial prospects: one group made of the bankers and their bond holders (the financial class), is doing rather well because, by not having to pay off its debts, its wealth – the money to make more money – is being maintained. The other group, the rest of us, find our wealth is disappearing because we are paying off not only our debts but theirs as well. Our welfare, pensions and pay are all being cut in order to appease the bond holders, while the banks and the money they owe us, seems to have almost disappeared from the story altogether.
So who are the bond holders and why are Europe's banks more concerned to pay them than us?
Finding out who the bond holders of a bank or a nation is isn't all that easy. But a few days ago Barclays compiled a chart of the top 40 holders of Greek debt. One name on the list is illuminating. EFG (European Financial Group) is the largest private holder of Greek debt. Only national banks and international lenders such as the ECB hold more.
So who is EFG? Well, they are a Luxembourg-registered group of companies. So are they from Luxembourg? Actually, no. The heart of the group is EFG Bank, which is a Swiss private bank. So they're Swiss? Not quite. The bank is 40% owned by the Greek Latsis family, whose fortune is managed by Spiro Latsis.
So when Greek taxpayers have their wages cut, their pensions shrunk and see the assets of the nation sold off, they will be helping to protect the Latsis's investment in Greek debt. And it's no accident that EFG Bank holds a lot of Greek debt. The bank set up a special fund in 2009, during the crisis, specifically to buy up Greek government debt.
EFG was also a bond holder of Anglo Irish Bank. So not one but two sets of European taxpayers have been "protecting" EFG's debt investments.
All of which becomes more interesting when you step back and realise that EFG is not only a bond holder but also one of the banks being bailed out. EFG's Greek banking arm EFG Ergasias is one of the four Greek banks most reliant on ECB funding for its survival. No wonder the CEO of EFG Bank said that the Greek decision to enforce austerity and avoid default was "necessary".
EFG is not unique. The fact of the matter is that the banks are debtors and the cause of the crisis. But as bond holders they reappear in the story now not as debtors but creditors, not as the cause of the crisis but as those trying to solve it.
And for those of you who are tempted to think, well that's just Greece for you, the same dynamic is here in the UK.
In the UK we have the government considering a cap on benefits to families.The communities secretary, Eric Pickles, warned us this would lead to repossessions, homelessness and a cut in the number of people who could afford new houses, which would mean that developers would probably not build half the promised 56,000 affordable homes due to be built by 2015. Those homes would not be built because the banks would not lend to the developers with the prospect of there not being any buyers.
At the same time, a report from EC Harris LLP revealed that London has a pipeline of £21bn in luxury builds for the super-wealthy over the next 10 years, 4,000 of which will be built by 2014-15. The banks are falling over each other to lend for those projects.
And who will buy those luxury homes? Well, it will be those who are doing well out of this crisis. The bankers and the bond holders.
And one last little detail just to complete the picture. One of the companies that sells and brokers deals for the luxury end of the London market is EFG.

• This article was commissioned after being suggested by lightacandle. If you have a subject you would like to see covered by Comment is free, please visit our You tell us page

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ....ΓΥΡΙΖΕΙ!!!!!!

Παίρνουμε ενυπόθηκο δάνειο για να... χρεοκοπήσουμε!

Υπάρχει άραγε κάποιος ιδιώτης, που θα υποθηκεύσει το σπίτι του, για να πάρει ένα δάνειο, το οποίο είναι πολύ αμφίβολο αν μπορεί να αποπληρώσει και χάρη στο οποίο θα βρεθεί... μαυρισμένος «με το καλημέρα» στον Τειρεσία; Πιθανότατα όχι, εκτός πρόκειται για ανόητο, ή για πρόσωπο με τάσεις προς την οικονομική αυτοχειρία. Κι όμως, μια κίνηση ευθέως αντίστοιχη με αυτή που περιγράψαμε, έστω και αν πρόκειται για διαφορετικές τάξεις μεγεθών, είναι έτοιμη να κάνει η ελληνική κυβέρνηση!

Από αυτά που είπε και, πολύ περισσότερο, από όσα άφησε να εννοηθούν χθες ο υπουργός Οικονομικών, κ. Β. Βενιζέλος, αποκαλύπτονται με αρκετή ευκρίνεια όσα σχεδιάζονται στις κλειστές αίθουσες του Eurogroup για την Ελλάδα και θα συζητηθούν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής: το νέο δάνειο-μαμούθ θα είναι ενυπόθηκο και η Ελλάδα θα «μαυριστεί» στον παγκόσμιο... Τειρεσία που τηρούν οι οίκοι αξιολόγησης, με τα ομόλογα της χώρας να περνούν, άγνωστο για πόσο χρόνο, σε αξιολόγηση «επιλεκτικής χρεοκοπίας».
Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε χθες μια μεγάλη στροφή της κυβέρνησης στο θέμα της παροχής εγγυήσεων για το νέο δάνειο που θα πάρει η Ελλάδα, το οποίο πιθανότατα, όπως είπε, θα ληφθεί αυτή την φορά από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Οικονομικής Σταθερότητας και δεν θα είναι διακρατικό, όπως το δάνειο των 110 δισ. ευρώ.
Ακόμη και μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, ο πρωθυπουργός απέρριπτε με κάθε κατηγορηματικότητα το ενδεχόμενο να προσφέρει εγγυήσεις η Ελλάδα για νέα δάνεια από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης. Μιλώντας στις 19 Ιουνίου στη Βουλή, ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι «δεν μπορούμε να δεχτούμε όρους υποτιμητικούς για τη χώρα μας. Αλλιώς μπορεί να φτάσουμε σε αδιέξοδο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη χώρα μας».
Η παροχή εγγυήσεων, λοιπόν, ήταν κατά τον πρωθυπουργό «όρος υποτιμητικός» που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα «σε αδιέξοδο». Προφανώς πολλά άλλαξαν έκτοτε, γιατί ο κ. Βενιζέλος χθες δεν τον χαρακτήρισε υποτιμητικό, ούτε φάνηκε να πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο:

n Ερωτηθείς για την αναφορά στο ανακοινωθέν του Eurogroup περί παροχής «εγγυήσεων όπου είναι αναγκαίο», ο κ. Βενιζέλος έκανε πρώτα μια αναδρομή στη δημοσιονομική κρίση της Φινλανδίας, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όπου είχαν ζητηθεί από τους Φινλανδούς εγγυήσεις για να πάρουν δάνεια. Με τον τρόπο αυτό ήθελε να εξηγήσει ο υπουργός γιατί οι Φινλανδοί επιμένουν στις εγγυήσεις και απειλούν να μπλοκάρουν με βέτο τη νέα χρηματοδότηση της χώρας μας. «Στο εθνικό υποσυνείδητο των Φινλανδών υπάρχει η έννοια του collateral», τόνισε. Και εξήγησε ότι οι Φινλανδοί δεν μπορούν να κάνουν πίσω σε αυτό το αίτημά τους, γιατί αυτό έχει καταγραφεί στη συμφωνία συγκρότησης της πολυκομματικής κυβέρνησης της χώρας. Το ίδιο θέμα θέτουν, όπως είπε, εκτός της Φινλανδίας μόνο η Σλοβενία και η Σλοβακία, η οποία δεν μετέχει καν στο δάνειο των 110 δισ. ευρώ.

n Ύστερα από αρκετές άλλες εξηγήσεις, ο κ. Βενιζέλος έφθασε στην ουσία του θέματος: ότι το ζήτημα του collateral συνδέεται με το νέο ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Οικονομικής Σταθερότητας, με την επιμήκυνση των λήξεων, με τη μείωση των επιτοκίων και με τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους. «Άρα λοιπόν», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «εάν βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα ερώτημα μεγάλης επιμήκυνσης, μεγάλης μείωσης επιτοκίων και μεγάλης ελάφρυνσης του κόστους εξυπηρέτησης, και πρέπει εκεί να αντιμετωπίσουμε ζητήματα εγγυητικών μηχανισμών, αυτό πρέπει να το κάνουμε γιατί ο εγγυητικός μηχανισμός θα μας επιτρέψει πολλά πράγματα. Θα μας επιτρέψει να δώσουμε μία λύση στη βιωσιμότητα η οποία να είναι αναμφίβολη διεθνώς και επίσης θα μας επιτρέψει ενδεχομένως να θέσουμε σε λειτουργία και άλλους μηχανισμούς, αν αυτοί γίνουν δεκτοί από το Eurogroup, όπως είναι οι μηχανισμοί της επαναγοράς χρέους. Άρα είναι κάτι το οποίο καλό είναι να υπάρχει στο τραπέζι».

Εν ολίγοις, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, η κυβέρνηση έχει παλινδρομήσει ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις: αρχικά έλεγε ένα μεγάλο «όχι» στην υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας ως εγγύηση για το νέο δάνειο, τώρα λέει ότι αν πρόκειται να φανούν «γενναιόδωροι» οι εταίροι μας στους όρους του νέου δανείου, δεν θα έχει και η κυβέρνηση αντίρρηση να υποθηκεύσει την εθνική περιουσία! Προφανώς, ο νέος επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου δεν πιστεύει ότι η παροχή εγγυήσεων είναι «υποτιμητική», όπως πίστευε ο πρωθυπουργός. Ούτε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, όπως επίσης δήλωνε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, εννοώντας ότι στην περίπτωση που δεν μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το νέο, με ευνοϊκούς όρους, δάνειο και οι εταίροι και φίλοι μας κοινοποιήσουν στη χώρα το... κατασχετήριο.

Θα σωθεί, όμως, η Ελλάδα με αυτό το νέο, ενυπόθηκο δάνειο, με τους ευνοϊκούς όρους και τις δηλητηριώδεις ρήτρες κατάσχεσης περιουσίας από τους εταίρους και πιστωτές μας; Ουδείς μπορεί να απαντήσει με σοβαρότητα καταφατικά σε αυτό το ερώτημα, με στοιχειώδη βαθμό βεβαιότητας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το χρέος της χώρας θα παραμείνει τεράστιο, αλλά θα εξυπηρετείται με μειωμένα επιτόκια και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Εξίσου βέβαιο, όμως, είναι ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την έγκριση του νέου δανείου (τον Σεπτέμβριο, αν όλα πάνε καλά) η Ελλάδα θα βυθισθεί στη χαμηλότερη βαθμίδα αξιολογήσεων των ομολόγων της από τους διεθνείς οίκους: στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (“selective default”), όπου δεν έχει βρεθεί έστω και μία ανεπτυγμένη χώρα του πλανήτη!

Τούτο διότι το νέο δάνειο θα δοθεί με κάποια μορφή συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, η οποία, όπως έχουν προειδοποιήσει όλοι οι οίκοι αξιολόγησης, θα χαρακτηρισθεί ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ως «επιλεκτική χρεοκοπία». Εν προκειμένω, δυστυχώς για μας και τους Ευρωπαίους εταίρους, που σπάνε το κεφάλι τους για να βρουν τρόπο να υποβαθμίσουν τη σημασία αυτού του γεγονότος, θα πρόκειται πράγματι για «επιλεκτική χρεοκοπία», αφού για ένα μέρος του χρέους (ομόλογα που θα λήγουν μέχρι το 2013) οι πιστωτές δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, αλλά θα υποχρεωθούν να τα επενδύσουν εκ νέου σε ελληνικά ομόλογα. Όπως και αν ερμηνευθεί αυτό το γεγονός, θα πρόκειται για τον ορισμό της «επιλεκτικής αθέτησης υποχρέωσης», αφού ένα μέρος του χρέους δεν θα εξυπηρετηθεί κανονικά.
Γνωρίζοντας από την αξιόλογη νομική του καριέρα να παίζει με τις έννοιες, ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για το αναπόφευκτο της «επιλεκτικής χρεοκοπίας», ακροβατώντας λεκτικά: «Το selective default δεν είναι ένα πραγματικό γεγονός», τόνισε χθες. «Είναι στην πραγματικότητα μία αξιολόγηση. Είναι ένα επίπεδο αξιολόγησης το οποίο βεβαίως τοποθετείται κάτω από τα επίπεδα τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατρέπουμε μία πρόσληψη -μία perception αν μου συγχωρέσετε την έκφραση- με μια πραγματικότητα και δεν πρέπει να μετατρέπουμε την εκτίμηση ή την πρόσληψη σε αυτοτροφοδοτούμενη προφητεία».
Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες της αξιολόγησης αυτής, οι οποίες θα είναι άκρως... πραγματικές για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, αν η ΕΚΤ αρνηθεί να δανείσει τις τράπεζες με ενέχυρο κρατικά ομόλογα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι το αίτημα της Ελλάδας είναι να βρεθεί ένας τρόπος χρηματοδότησης των τραπεζών, είτε από την ΕΚΤ, ή από το EFSF, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τρίτος δρόμος, όπως θα ήταν για παράδειγμα η παροχή έκτακτων ενισχύσεων ρευστότητας από την Τράπεζα της Ελλάδος, με εγγύηση από την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό, όμως, είναι μόνο ένα ελληνικό αίτημα, το οποίο ασφαλώς θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι εταίροι μας, χωρίς όμως να υπάρχει η διασφάλιση ότι θα γίνει αποδεκτό.
Άλλωστε, η ως τώρα διαπραγμάτευση για το νέο δάνειο-μαμούθ αποδεικνύεται ότι ήταν πολύ πιο δύσκολη από όσο πίστευε η κυβέρνηση, όταν διαβεβαίωνε τη Βουλή και τους πολίτες ότι αμέσως μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα άνοιγαν επιτέλους οι κρουνοί της χρηματοδότησης από τους εταίρους μας. Ας μην ξεχνάμε δε ότι η νέα διαπραγμάτευση θα κλείσει τον Σεπτέμβριο, ενώ στις 20 Αυγούστου θα βρίσκονται στην Αθήνα οι «τροϊκανοί», για να αξιολογήσουν τη δημοσιονομική πρόοδο της χώρας, που εμφάνιζε στο α’ εξάμηνο του έτους μια θηριώδη απόκλιση 2,4 δισ. ευρώ από τους στόχους του μνημονίου. Πώς, άραγε, θα εγκριθεί τον Σεπτέμβριο το νέο «πακέτο», έστω και με αυτούς τους επαχθείς όρους, αν στο μεταξύ έχει αποδειχθεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους του προγράμματος που καλείται να εφαρμόσει με επιτήρηση των πιστωτών; Σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα ο κ. Βενιζέλος απέφυγε χθες δεξιοτεχνικά να απαντήσει και αυτή η... «επιλεκτική σιωπή» ίσως λέει πολλά.

http://greeknation.blogspot.com/2011/07/blog-post_5676.html

Τι είναι η επιλεκτική χρεοκοπία; Τι σημαίνει για μας;

Τι είναι η επιλεκτική χρεοκοπία; Τι σημαίνει για μας;

Δίνουν και παίρνουν από χθες τας σενάρια, μετά την σχετική δήλωση Βενιζέλου, για το ποιες συνέπειες μπορεί να έχει η επιλεκτική χρεοκοπία  για τη χώρα μας. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες ότι δεν πρόκειται για ένα «πραγματικό  γεγονός» αλλά για μια αξιολόγηση κρατικών ομολόγων.

Η «επιλεκτική χρεοκοπία» δεν είναι όντως πραγματικό γεγονός αλλά λογιστικό, το οποίο έχει συγκεκριμένη διάρκεια. Μία χώρα βρίσκεται  σε αυτό το καθεστώς όταν δεν εξυπηρετήσει κάποιες υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της και μόνο και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, όμως, συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της στους δανειστές της (τόκοι, λήξεις άλλων ετών), μισθούς, λειτουργικές δαπάνες  κλπ

Από τη διάρκεια ακριβώς εξαρτάται και το πόσο μεγάλες θα είναι οι συνέπειες ή όχι, καθώς σε καθεστώς  επιλεκτικής χρεοκοπίας μπορεί να βρεθεί μία χώρα ακόμη και για μία ημέρα. Εάν όμως μείνει για σημαντικό χρονικό διάστημα σε αυτό το καθεστώς, υπάρχει κίνδυνος να αρχίζουν να μοιάζουν οι συνέπειες με αυτές της «κανονικής» χρεοκοπίας.

Στην περίπτωση της Ελλάδας διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν «μόνιμες» συνέπειες με την τοποθέτηση της χώρας σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας»,  αποτελεί το δεύτερο πακέτο στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο αποτελεί τρόπο τινά και μια «εγγύηση» για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της χώρας και καθησυχάζει ταυτόχρονα τους φόβους των αγορών. Καθοριστική θα είναι επίσης η στάση της ΕΚΤ σχετικά με το εάν θα δέχεται ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Η επιλεκτική χρεοκοπία,  σε πρώτη φάση τουλάχιστον, δεν έχει άμεσες συνέπειες για τους πολίτες, καθώς δεν ισοδυναμεί με στάση πληρωμών. Επηρεάζει όμως τις  τράπεζες, θεωρητικά τουλάχιστον,  καθώς για όσο διαρκέσει  συνεπάγεται  έκπτωση μέρους των εγγυήσεων που έχουν καταθέσει στην ΕΚΤ.  Δηλαδή, η ήδη μικρή χορήγηση   δανείων θα  καταστεί μηδενική, με αποτέλεσμα να η αγορά να «στεγνώσει» από κεφάλαια  και να   υπάρξει πίεση ακόμα και για ρευστοποιήσεις.  Η πίεση θα είναι μεγάλη εάν διαρκέσει πολύ, αλλά εάν διαρκέσει λίγο οι συνέπειες θα ελαχιστοποιηθούν.

Και αυτός  ο κίνδυνος όμως θα περιορισθεί, εάν οι ελληνικές τράπεζες καλυφθούν από την Ευρωπαϊκή, όπως ήδη  προτείνεται. Υπάρχει άλλωστε ο μηχανισμός έκτακτης ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance-ELA), με στόχο τη διασφάλιση της ρευστότητας για μικρό χρονικό διάστημα. Στο πλέον ακραίο σενάριο συμπεριλαμβάνεται η θέσπιση  πλαφόν στην ανάληψη καταθέσεων για λίγες ημέρες, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες κάτι τέτοιο  θεωρείται απίθανο. Ζητούμενο είναι όμως να μην προκληθεί πανικός στους καταθέτες που θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Το «καλό» της υπόθεσης είναι ότι η επιλεκτική χρεοκοπία είναι  συνήθως το σημείο 0 από το οποίο αρχίζει να υπάρχει άνοδος σε όλους τους δείκτες πλην της ανεργίας. Το «κακό» είναι ότι οι συνέπειες δεν μπορούν να προβλεφθούν επακριβώς και πολλά θα εξαρτηθούν από τους χειρισμούς ΕΚΤ και Ε.Ε. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει προηγούμενο σε άλλη χώρα στην Ευρώπη με την οποία να μπορεί να γίνει σύγκριση, καθώς οι  περιπτώσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής είχαν διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/118284.html

ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ: ΑΝΙΔΕΟΙ & ΑΣΧΕΤΟΙ, ΑΡΑ: ΕΠΙΚIΝΔΥΝΟΙ!!!!!!

"Μας κυβερνούν παιδάκια, δεν υπάρχουν ηγέτες"

"Μας κυβερνούν παιδάκια, δεν υπάρχουν ηγέτες"

Σκληρή κριτική ασκούν στους ηγέτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ με χθεσινά άρθρα τους η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» και η βρετανική «Financial Times», κατηγορώντας τους για εφησυχασμό αλλά και ανευθυνότητα και ολιγοψυχία μπροστά στην ανάγκη να λάβουν γενναίες αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Σε άρθρο της με τίτλο «Αυτά τα παιδάκια που μας κυβερνούν», η «Le Monde» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η κατάσταση απαιτεί ενηλίκους και ενήλικοι δεν υπάρχουν, ούτε στην Ουάσιγκτον, ούτε στις Βρυξέλλες». Αλλά και οι «Financial Times» καταλογίζουν εφησυχασμό στους ευρωπαίους ηγέτες «που θεωρούν ότι η κρίση μπορεί να περιμένει για μετά τις διακοπές» και επικρίνοντας κυρίως το Βερολίνο καταλήγουν λέγοντας ότι «η Ιστορία δεν έχει συγχωρήσει όσους απλώς ήταν θεατές όταν η Ρώμη καιγόταν».
Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κατάσταση είναι κρίσιμη, απαιτούνται γενναίες αποφάσεις, χρειάζονταιw ηγέτες με όλη τη σημασία της λέξης, όπως επισημαίνει όμως η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Αυτά τα παιδάκια που μας κυβερνούν», πραγματικοί ηγέτες δεν υπάρχουν, ούτε στην Ουάσιγκτον ούτε στις Βρυξέλλες.
«Στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν κατάφεραν, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, να καταλήξουν σε συμφωνία. Εξακολουθούν να διαφωνούν όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη κρίση με την οποία το ενιαίο νόμισμα βαρύνει το ευρωπαϊκό χρέος.
Στην Ουάσιγκτον, τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναγκάστηκε, για μια ακόμα φορά, να προειδοποιήσει τους Ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του: αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό έως τις αρχές του Αυγούστου, υπάρχει ο κίνδυνος το αμερικανικό Δημόσιο να κηρύξει στάση πληρωμών.
Και στις δύο περιπτώσεις το μέγεθος των δημοσιονομικών ελλειμμάτων υποσκάπτει την εμπιστοσύνη και εμποδίζει την ανάκαμψη. Τα δημόσια οικονομικά τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ευρώπης βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.
Η θύελλα έχει εγκατασταθεί στις αγορές. Η Γουόλ Στριτ φοβάται τη μετάδοση της κρίσης από τη μια πλευρά του Ατλαντικού στην άλλη. Οι δυσκολίες της ευρωζώνης προκαλούν πανικό σε όλα τα χρηματιστήρια. Τίποτε πιο δυσάρεστο τη στιγμή που η οικονομική δραστηριότητα παλεύει να ανακάμψει και η ανεργία να μειωθεί.
Το καταλάβαμε: η κατάσταση απαιτεί ενηλίκους και ενήλικοι δεν υπάρχουν, ούτε στην Ουάσιγκτον ούτε στις Βρυξέλλες!
Στις ΗΠΑ, πρέπει να επιτευχθεί έως τις 2 Αυγούστου συμφωνία για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού. Το όριο του χρέους είναι σήμερα τα 12,294 τρισεκατομμύρια δολάρια (το 65% του ΑΕΠ), ενώ το πραγματικό χρέος της χώρας έχει φτάσει τα 14,294 τρισεκατομμύρια.
Αν δεν αυξηθεί το νόμιμο όριο του δανεισμού, κάτι που προϋποθέτει ψηφοφορία στο Κογκρέσο, το ομοσπονδιακό κράτος δεν θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί σε κάποιες από τις υποχρεώσεις του. Ομως τα εμπόδια που βάζει η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή δεν επιτρέπουν μια συμφωνία.

ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ. Η ψηφοφορία για το χρέος συνδέεται με έναν συμβιβασμό όσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα. Από ιδεολογική τυφλότητα, οι Ρεπουμπλικανοί αρνούνται και την παραμικρή αύξηση των φόρων ώστε να μειωθεί αυτό το τελευταίο. Μια ανεύθυνη στάση, που συμβάλλει τα μέγιστα στο δηλητηριώδες οικονομικό κλίμα που δημιουργείται.
Μιλώντας εντούτοις για ανευθυνότητα και μικροψυχία, κανείς δεν παραβγαίνει τους ηγέτες της ευρωζώνης. Μήνες τώρα καβγαδίζουν για την υιοθέτηση ενός δεύτερου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα (αφού το πρώτο δεν ήταν αρκετό).
Οι δισταγμοί τους και η δημοσιοποίηση των διαφωνιών τους υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των αγορών - και στο τέλος τέλος, αυτές οι αγορές είναι που παρακαλούνται να αγοράσουν τα κρατικά ομόλογα που εκδίδουν τα κράτη της ευρωζώνης για να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματά τους…
Η νομισματική ένωση βρίσκεται σε μια κατάσταση αξιοθρήνητη, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα της οικονομικής της ισχύος. Πέραν της Ελλάδας, χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βλέπουν τις συνθήκες δανεισμού τους να επιδεινώνονται σημαντικά. Και, μέσω της μετάδοσης, η Ιταλία και η Ισπανία βλέπουν με τη σειρά τους τα επιτόκια να ανεβαίνουν στην αγορά του χρέους τους.
Ελλείψει πολιτικής ηγεσίας, λογομαχούμε για τους όρους της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας. Μα, κύριοι υπουργοί, είναι σαν να ασχολείστε με ένα συνάχι, ενώ ελλοχεύει ο καρκίνος!»
ΤΑ ΝΕΑ
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/118209.html

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ο 'Ασωτος Υιός.

Ποσειδωνία, Σύρος, τηλ: 22810 43722 Ταβέρνα.

Αγκαθωπές, Σύρος
            ΑΓΚΑΘΩΠΕΣ

ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ!!!

ΣΕ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!!
Σ Υ Ρ Ο Σ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ....ΦΤΑΙΝΕ!!!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΑ!!!!

Ποσά - μαμούθ για χρηματοδότηση των ΜΚΟ.

Ποσά - μαμούθ για χρηματοδότηση των ΜΚΟ


Πάνω από 100.000.000 ευρώ έχουν διατεθεί, μέσα σε ένα θολό και αδιαφανές τοπίο για επιχορηγήσεις σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ΜΚΟ, ενώ το ποσό αυτό εκτιμάται ότι ενδεχομένως να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.
Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σύμφωνα με τον πρόεδρο Θανάση Τσούρα, το οποίο θα κοινοποιηθεί τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και την κυβέρνηση
Η Επιτροπή κάνει λόγο για ΜΚΟ δύο ταχυτήτων, για διαπιστώσεις περί θολού και μη επαρκώς χαρτογραφημένου τοπίου δράσης και λειτουργίας τους, αλλά και για περιπτώσεις χρηματοδοτήσεων με αμφισβητούμενη ή ακόμα και ελάχιστη δράση.
Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη άμεσης νομοθετικής παρέμβασης πάνω σε τρεις άξονες.
-Διαμόρφωση σαφούς ενιαίου νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία των ΜΚΟ.
-Επικαιροποίηση ενιαίου εθνικού δεσμευτικού μητρώου και
-Δημιουργία ευέλικτου τακτικού μηχανισμού ελέγχου των οικονομικών τους στοιχείων.
Όπως τονίζεται στο πόρισμα της Επιτροπής, «το τοπίο δράσης και λειτουργίας των ΜΚΟ παραμένει εδώ και δεκαετίες νεφελώδες, με απουσία ενιαίου και σαφούς θεσμικού πλαισίου, αδυναμία πλήρους χαρτογράφησής τους και ανεπάρκεια συντονισμένου ελέγχου των χρηματοδοτήσεών τους».
«Είναι ενδεικτικό, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί στην Επιτροπή, μόνο δύο υπουργεία (Εξωτερικών και Υγείας), τηρούν ένα είδος Μητρώου ΜΚΟ με τις οποίες κατά καιρούς συνεργάζονται και χρηματοδοτούν, και ένα μόνο υπουργείο (Προστασίας του Πολίτη), τηρεί ένα είδος μητρώου εθελοντικών οργανώσεων, ενώ η συντριπτική των υπουργείων τηρεί απλούς καταλόγους εγγεγραμμένων ΜΚΟ, οι οποίοι, όμως, παρουσιάζουν έντονα προβλήματα, είτε γιατί είναι ελλιπείς, είτε γιατί συχνά περιλαμβάνουν διαφορετικές και τελείως ανομοιογενείς μεταξύ τους οργανώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά στο πόρισμά της η Επιτροπή και προσθέτει:
«Απόρροια του φαινομένου αυτού είναι η επιχορήγηση εκατοντάδων ΜΚΟ, χωρίς να είναι σαφές με ποιες διαδικασίες και ποια κριτήρια λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις χρηματοδότησης, με ποιο μηχανισμό ελέγχεται το είδος της χρηματοδότησης και ο τρόπος διαχείρισης των διατιθέμενων σε αυτές κονδυλίων».
Τέλος, αναφορικά με το ύψος των κατά καιρούς χρηματοδοτήσεών τους, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία των υπουργείων που της έχουν αποσταλεί το ποσό ξεπερνά τα 100.000.000 ευρώ», προσθέτοντας ωστόσο ότι, «στην πραγματικότητα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, καθώς αφενός το υλικό είναι εξαιρετικά ανομοιογενές και αποσπασματικό, αφετέρου τα υπουργεία θεωρώντας ότι οι φορείς που χρηματοδότησαν δεν συνιστούν ΜΚΟ δεν τις συμπεριέλαβαν στα έγγραφα τους».

Zougla.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/118108.html

ΠΕΡΙ ΚΟΥΓΙΑ Ο....ΛΟΓΟΣ!!!!1

ΑΝΤΕ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ... ΔΟΥΜΕ!


***Καλημέρα, ΓΑΥΡΟΙ! Ένα ακόμα ΠΑΡΑΞΕΝΟ επεισόδιο συνέβη χθες. Και επιλέγω προσεκτικά τις λέξεις μου! ΠΑΡΑΞΕΝΗ θεωρώ την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου κατά του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη! Μίλησε λέει ο Τσακογιάννης στο τηλέφωνο με τον Ιω. Παπαδόπουλο και είπε ότι θα πάνε οπαδοί δικοί μας της Θύρας 7, στο παιχνίδι Κόρινθος-Παναχαϊκή για να κάνουν επεισόδια, για να τιμωρηθεί ο Κούγιας και το ξέρει και ο… Μαρινάκης! Και ασκείται ποινική δίωξη στον Μαρινάκη!!!
***Αυτό, όπως σας έγραψα και χθες στο σάιτ, το gavros.gr, με αφήνει ΑΦΩΝΟ! Δηλαδή, αν μιλήσω εγώ με κάποιον στο τηλέφωνο και του πω ότι θα πάνε… κομμουνιστές σε μια πορεία να κάνουν επεισόδια και το ξέρει και η Παπαρήγα, θα ασκηθεί δίωξη στην Παπαρήγα και στους κομμουνιστές;;;
***Μάλλον πρόκειται για ατόπημα της εισαγγελέως. Και δεν ξέρω και τα νομικά όρια με ακρίβεια, γιατί δεν σας κρύβω ότι περνάει από το μυαλό μου και η πιθανότητα της μήνυσης για παράβαση καθήκοντος στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ξαναλέω όμως ότι δεν ξέρω αν το έχουν σκεφτεί αυτό στην ΠΑΕ Ολυμπιακός… Αλλά σε τέτοιες υποθέσεις, όλα είναι ανοικτά…
***Επαναλαμβάνω. Πρόκειται μάλλον για ΠΑΡΑΒΛΕΨΗ. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Και φανταστείτε ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι (το Κόρινθος-Παναχαϊκή, στο οποίο αναφέρονται οι συνομιλητές Τσακογιάννης και Παπαδόπουλος) στο οποίο ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ! Και να συνέβαινε, δεν βλέπω τη σύνδεση. Αλλά ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ. Οπότε, για τι ακριβώς μιλάμε;
***Πώς ασκείται ποινική δίωξη σε έναν άνθρωπο επειδή απλώς αναφέρεται σε ένα τηλεφώνημα που έχει αντικείμενο τη βία αλλά δεν υπάρχει… βία; Παράλογο δεν είναι;
*** Και η ποινική δίωξη αυτή, δίνει την αφορμή στους ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ να αρχίσουν πάλι… Η επίθεση που γίνεται στον Β. Μαρινάκη από κάποια ΜΜΕ είναι πρωτοφανής! Όμως οι εμπνευστές αυτού του πολέμου λάσπης που επωφελούνται από το λάθος, από την αβλεψία (πείτε το όπως θέλετε) της δικαιοσύνης, για να χτυπήσουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ τον ίδιο και τη Θύρα 7, θα πάρουν την απάντησή τους από τον κόσμο του Θρύλου που συμμερίζεται την οργή του Βαγγέλη Μαρινάκη και είναι στο πλευρό του 100%!!!
***Προφανές είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει μιλήσει με κανέναν Τσακογιάννη και με κανέναν Ιω. Παπαδόπουλο! Και είναι προφανέστερο ότι εδώ μιλάμε για προσπάθεια να πληγεί ο τελευταίος μεγάλος επενδυτής του ποδοσφαίρου μας. Η στοχοποίησή του είναι συγκεκριμένη αλλά και τόσο μα τόσο φανερή! Και το ξαναλέω. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει σηκώσει τις ασπίδες… Όποιος νομίζει ότι θα πλήξει τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του ας έρθει…
ΚΟΥΓΙΑΣ: Ο… ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΣ!
***Ο Αλέξης Κούγιας είναι εδώ και χρόνια στο κουρμπέτι του ποδοσφαίρου. Από τους κορυφαίους της δικηγορίας στην Ελλάδα και τηλεοπτική φιγούρα γνωστή από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, ανήκει σε αυτούς που έχουν πρωταγωνιστήσει από διάφορα πόστα στο ποδόσφαιρο! Και ως παράγοντας ομάδων μικρότερων κατηγοριών (βλέπε Άρης Πετρούπολης) και ως παράγοντας ομάδων μεγαλύτερων κατηγοριών (ΑΕΚ, Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννινα) και ως παράγοντας, εσχάτως, της ιστορικής Παναχαϊκής, ο Κούγιας είναι ένα από τα πρόσωπα που απασχολούν σχεδόν καθημερινά!
***Ταυτόχρονα, είναι και καταγγελτικός στον λόγο του, χαρίζοντας στον εαυτό του τον ρόλο το «ιππότη» της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου! Θυμίζω, ότι είναι ο άνθρωπος στον οποίο -όλως τυχαίως;- φτάνουν CD με συνομιλίες, είναι ο άνθρωπος ο οποίος μιλάει σχεδόν σε όλες τις εκπομπές ως καταγγέλλων τη βρομιά του ποδοσφαίρου!
***Όμως, τελευταία, έχουμε αρχίσει και μπερδευόμαστε! Τη μια, η ομάδα του, η Παναχαϊκή έχει ΠΛΑΣΤΗ φορολογική ενημερότητα! Αλλά δεν φταίει ο Κούγιας! Φταίει ο λογιστής του στον οποίο και κάνει… μήνυση! Στη συνέχεια, ασκείται ποινική δίωξη στον προπονητή του! Προσέξτε! Ποινική δίωξη στον προπονητή της ομάδας του!!! Για ανάμειξη στα «στημένα»! Και εγώ δεν λέω ότι ο άνθρωπος (ο Ηλίας Φυντάνης) έχει ανάμειξη! Θα το πει η δικαιοσύνη το αν έχει… Λέω όμως ότι στον προπονητή της Παναχαϊκής του Κούγια, τον προπονητή που αποθέωνε ο ποινικολόγος με προσωπικές δηλώσεις, ασκείται δίωξη και φυσικά ο Κούγιας ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Δεν ξέρω αν θα κάνει μήνυση και στον προπονητή του!
*** Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν μπορεί να καταγγέλλεις όλη την κοινωνία τη στιγμή που η ομάδα σου έχει προπονητή κάποιον που διώκεται για τα «στημένα», ενώ εσύ δεν μπορείς να πάρεις μέρος στο πρωτάθλημα γιατί κατηγορείσαι (ως ΠΑΕ) για πλαστή φορολογική ενημερότητα!
***Δηλαδή, δεν αρκεί να είσαι… εμβρόντητος! Πρέπει να μας εξηγήσεις πώς και ήσουν τόσο… γάτος και τα μάθαινες ΟΛΑ για τις άλλες ομάδες, για τους διαιτητές, για τους παράγοντες, για όλα! Και δεν ήξερες τι γίνεται στο δικό σου το μαγαζί!
***Ο κύριος Κούγιας βγήκε χθες στο ραδιόφωνο και είπε ότι τον έβριζαν κουκουλοφόροι στο ματς Κόρινθος-Παναχαϊκή. Το ματς που στα φόρουμ των οπαδών της Παναχαϊκής αναφέρεται ως «το πιο ήσυχο εκτός έδρας ματς»!!! Μα τώρα, σοβαρά, έχει μετρήσει ο κύριος Κούγιας σε πόσα γήπεδα έχει τσακωθεί; Ή παντού του έστελναν ανθρώπους για να… τσακώνεται; Στην Κερατέα του έστειλαν; Στον Ασπρόπυργο; Στη Βέροια; Στη Ριζούπολη; Μόνος του το λέει ότι έχει φάει 150.000 πρόστιμο επειδή όταν τον βρίζουν απαντά! Πώς και του κάνει εντύπωση λοιπόν; Μόνο στο… YouTube να μπεις, μπορείς να δεις από τα Γιάννινα μέχρι την Πάτρα αμέτρητα επεισόδια! Χαραγμένη μού έχει μείνει η… ροχάλα στο πρόσωπο του δημοσιογράφου Χρήστου Βεργανελάκη από τον Κούγια! Αλήθεια, το να φτύνει δημοσιογράφους ένας πρόεδρος ΠΑΕ δεν είναι πρόκληση σε βία;
(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/07/2011)

«Ταξιδεύοντας στη Σύρο με τον Γιώργο Τεντζεράκη»



ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ
ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΕΝΤΖΕΡΑΚΗ

Στη Σύρο, μας «ταξιδεύει» ο Χρήστος Νέζος και ο καλεσμένος του Γιώργος Τεντζεράκης τo Σάββατο 16 Ιουλίου 2011, στις 12.50 στο MEGA.

Αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός του Γιώργου Τεντζεράκη από τα παιδικά του χρόνια, είναι η Σύρος. Για το λόγο αυτό ο Χρήστος Νέζος και ο γνωστός ερμηνευτής επιλέγουν τα πιο όμορφα σημεία του νησιού, αλλά και της πρωτεύουσάς του, της Ερμούπολης, για να μας ξεναγήσουν μουσικά.
Πρώτος σταθμός το Δημαρχείο, το επιβλητικότερο κτήριο της Σύρου, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλερ.
Το θέατρο «Απόλλων», αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου, δεν θα μπορούσε να λείπει από το μουσικό αυτό οδοιπορικό.
Γυρίσματα όμως έγιναν και σε μια από τις γραφικότερες συνοικίες της Ερμούπολης, τα Βαπόρια, στην Άνω Σύρα, στην περιοχή Αστέρια, αλλά και στα Ναυπηγεία του Νεωρείου.
Ο Γιώργος Τεντζεράκης επιλέγει να μας «συστήσει» τραγούδια από την καινούργια του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Πιο κοντά σου».
Επίσης, αναφέρεται στη συμμετοχή του στον περσινό διαγωνισμό «Eurovoice», όπου και κατέλαβε την πέμπτη θέση.


«Ταξιδεύοντας στη Σύρο με τον Γιώργο Τεντζεράκη» το Σάββατο 16 Ιουλίου 2011, στις 12.50 με τον Χρήστο Νέζο στο MEGA.

Συνεχίζεται η πτώση του ευρώ.



Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,92% και διαμορφώνεται στο 1,3919 δολάριο.
Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 110,790 γιεν, στο 0,8802 με τη στερλίνα και στο 1,1592 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,79% έναντι του γιεν και διαμορφώνεται στα 79,595 γιεν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,5820 με τη στερλίνα και στο 0,8322 με το ελβετικό φράγκο.

Τζορτζ Σόρος: "Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη"

Τζορτζ Σόρος: "Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη"

Αναπόφευκτη θεωρεί και ο μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος, την χρεοκοπία της Ελλάδας.

«Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει ατάκτως. Και προκειμένου να σταματήσει η μετάδοση της κρίσης, η ευρωζώνη οφείλει να υπερασπιστεί το νόμισμα της. Με τη μεγαλύτερη χρήση των ευρωομολόγων και κάποιου είδους σχέδιο ευρωπαϊκής εξασφάλισης καταθέσεων», αναφέρει.Στην συνέχεια προτρέπει τους ηγέτες της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε πολιτική ενοποίηση.

«Η Ε.Ε είναι το δημιούργημα μιας ομάδας πολιτικών με μακρόπνοες βλέψεις, που είχαν εμπνευστεί από το όραμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης... Αναγνώρισαν ότι το όραμα τους μπορεί να υλοποιηθεί σταδιακά μόνο, προχωρώντας βήμα - βήμα… Η ευρωπαϊκή ελίτ θα πρέπει να πάει το οικοδόμημα ένα βήμα παραπέρα. Όταν υπάρχει αδράνεια του status quo, θα πρέπει να αναζητηθεί μία ευρωπαϊκή λύση και όχι εθνικές λύσεις. Η φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία πρέπει να κινητοποιηθεί και να υπερισχύσει των αντιευρωπαϊστών είτε αυτοί βρίσκονται στη Φιλανδία είτε στη Γερμανία ή αλλού» γράφει.

Για επιλεκτική χρεοκοπία έκανε λόγο και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κεες ντε Γιάνκερ, ο οποίος διατηρεί αυστηρή στάση απέναντι στην χορήγηση νέου πακέτου στήριξης.

«Καταφέραμε να λύσουμε τον κόμπο, έναν πολύ δύσκολο κόμπο, μιας αντιφατικής δήλωσης όπου λέμε ότι θέλουμε σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και από την άλλη ότι θέλουμε να αποφύγουμε την επιλεκτική χρεοκοπία», ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο είπε:«Δεν αποκλείεται πλέον.

Προφανώς η ΕΚΤ έχει δηλώσει σε ανακοίνωσή της ότι εμμένει στη θέση της, αλλά οι 17 υπουργοί δεν την απέκλεισαν πλέον, οπότε έχουμε περισσότερες επιλογές, ένα ευρύτερο πλαίσιο για να εργαστούμε».
Star.gr

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σε τρεις δόσεις η καταβολή Φ.Π.Α.

Σε τρεις δόσεις η καταβολή Φ.Π.Α.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών για την ενεργοποίηση της διάταξης του φορολογικού νόμου σχετικά με την καταβολή του ΦΠΑ σε τρείς δόσεις. Σε ανακοίνωση του TAXISnet αναφέρεται ότι η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. σε δόσεις θα είναι τεχνητά έτοιμη στις 14/07/2011. Η παραγωγική λειτουργία της εφαρμογής - προσθέτει - θα ξεκινήσει με την υπογραφή της σχετικής απόφασης.
Zougla.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/117917.html

Στην Nova τα φιλικά.


Το συνδρομητικό κανάλι της Nova θα μεταδώσει τα οκτώ φιλικά παιχνίδια της καλοκαιρινής προετοιμασίας του πρωταθλητή Ολυμπιακού.
Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων του Ολυμπιακού έχει ως εξής:

19/ 7 : Ολυμπιακός - Πολόνια Βαρσοβίας

24/7 : Ολυμπιακός - Ζούλτε Βάρεγκεμ

26/7 : Ολυμπιακός - Βέρντερ Βρέμης

30/7 : Ολυμπιακός - Μπρέντα

31/7 : Ολυμπιακός - Χέρενφεν

 4/8  : Ολυμπιακός - Γουέστ Μπρόμιτς (Στάδιο Καραϊσκάκη)

 7/8  : Κατάνια - Ολυμπιακός

13/8 : ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός
http://www.redplanet.gr/podosfairo/sthn-nova-ta-filika.1183229.html

Νέα δίωξη για Μαρινάκη!



Με βάση τη νέα δικογραφία που σχηματίστηκε, από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατηγορείται για υποκίνηση και διευκόλυνση οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις (πλημμέλημα), το οποίο αποδόθηκε -με την ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας Παπανδρέου- ΚΑΙ στους Γιώργο Τσακογιάννη, Ιωάννη Παπαδόπουλο!

Από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών, από τον Ιανουάριο μέχρι και το Μάρτιο του 2011, προέκυψε ότι: οι τρεις κατηγορούμενοι συνεννοήθηκαν να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της Θύρας 7 στον αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας, Αλέξης Κούγιας!

Από τις συνομιλίες, μάλιστα, προκύπτει ότι ο Τσακογιάννης ενημερώνει τον Παπαδόπουλο ότι έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών!

Εξάλλου, η νέα δίωξη αφορά τρεις ομάδες προσώπων και αδικημάτων. Εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι με τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνεται αμέσως το αποδεικτικό υλικό για τον Γ. Τσακογιάννη, αλλά και για τα άλλα πρόσωπα που υπάρχουν στην πρώτη δικογραφία!

Τα νέα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον ανακριτή, κ. Κασσίμη και από την εισαγγελία Πρωτοδικών εξεδόθη διάταξη δημοσιοποίησης των παλαιών, αλλά και των νέων ονομάτων των κατηγορουμένων.

Α ΟΜΑΔΑ

Αδικήματα: Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματική απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα μέσω ιντερνετ.

Κατηγορούμενοι: Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος, Μιχάλης Νικολόπουλος.

Από τα στοιχεία της αστυνομικής προανάκρισης προέκυψε ότι:

α) Ο Τσακογιάννης ήταν αφανής ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ, στο οποίο δούλευαν οι Νικολόπουλος και Παπαδόπουλος.

β) Ο Τσακογιάννης διατηρούσε προσωπική ιστοσελίδα στο ίντερνετ για παράνομο στοίχημα.

γ) Από τις συνομιλίες προκύπτουν 16, νέοι, στημένοι αγώνες με άλλους παράγοντες, πλην της Ηλιούπολης, το χρονικό διάστημα από 13-2-2011 έως 18-4-2011.

Β ΟΜΑΔΑ

Αδίκημα: Υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις (πλημμέλημα που τιμωρείται από το άρθρο 41 παρ. στ' του αθλητικού νόμου)

Κατηγορούμενοι: Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Μαρινάκης και άγνωστοι δράστες.

Όπως προαναφέραμε, όλοι αυτοί, από κοινού συνεννοήθηκαν να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της Θύρας 7 στις 13-3-2011 κατά τη διάρκεια του αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της ομάδας, Αλέξης Κούγιας.

Επίσης, ο Τσακογιάννης, σε άλλη συνομιλία, ακούγεται να συνομιλεί με οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, ζητώντας να μετακινηθούν οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας κατά του Κων. Χαραλαμπίδη, προέδρου του Ιωνικού, στον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός στις 27-2-2011

Γ ΟΜΑΔΑ

Αδικήματα: Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατά περίπτωση.

Κατηγορούμενοι:

Χρήστος Σφήκας (διαιτητής)
Χρήστος Κανελλάκης (πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός)
Απαρεσίδο Άλβες Λουί Μιγκέλ (ποδοσφαιριστής Ιωνικού)
Γιώργος Σέγγος (διαιτητής)
Γιώργος Πουλόπουλος (ποδοσφαιριστής Διαγόρα)
Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής Διαγόρα)
Ευθύμιος Σιδηρόπουλος (ποδοσφαιριστής)
Ιωάννης Αρφάνης (γεν. αρχηγός Ηλιούπολης)
Ιωάννης Κομπότης (πρόεδρος Λεβαδειακού)
Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος (ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης)
Αναστάσιος Θάνος (ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης)
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής)
Κωνσταντίνος Ριαβόγλου (πρόεδρος Αγροτικού Αστέρα)
Ηλίας Φυντάνης (πρ. αστυνομικός-προπονητής)
Βασίλης Αδαμάκης (πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικού Αστέρα)
Ηρακλής Νύκταρης (παράγοντας ΟΦΗ)

Για τους παραπάνω προέκυψε ότι, έπαιζαν πολλά λεφτά σε παράνομο στοίχημα -π.χ., σε μία περίπτωση πόνταραν 60.000 ευρώ!

Διαβάστε ακόμη: «Ψευδή, συκοφαντική και κατάπτυστη μεθόδευση» χαρακτηρίζει την άσκηση ποινικής δίωξης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε ανακοίνωσή του.

http://www.sport-fm.gr/article/487471

ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ............

"Θα λάβουν σκληρή απάντηση"

ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;

Ρέππας: "Τέλος στις περικοπές μισθών δημοσίων υπαλλήλων"

Ρέππας: "Τέλος στις περικοπές μισθών δημοσίων υπαλλήλων"


Χωρίς νεώτερα για το νέο μισθολόγιο -αφού την προώθηση της εφαρμογής του χειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών και τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο Ευάγγ. Βενιζέλος- ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα με τον Σπ. Παπασπύρο και την διοίκηση της ΑΔΕΔΥ.
Ωστόσο, ο κ. Ρέππας διαβεβαίωσε γενικά τους δημοσίους υπαλλήλους ότι δεν θα αντιμετωπίσουν νέες περικοπές, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι το σενάριο που έχει επιλεγεί θα είναι το ηπιότερο δυνατό για τη συντριπτική πλειονότητα των δηµοσίων υπαλλήλων και τις όποιες απώλειες του εισοδήματός τους, σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο, θα υποστούν κυρίως τα «ρετιρέ».
Ο υπουργός Οικονοµικών έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της εκ νέου αποτίµησης του κόστους του νέου µισθολογίου στις συνολικές δαπάνες του ∆ηµοσίου. Το νέο σύστηµα αµοιβών στο ∆ηµόσιο, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός του Ιουλίου, δεν πρόκειται να τεθεί σε ισχύ πριν από τον Σεπτέµβριο, καθώς το σχετικό νοµοσχέδιο θα τεθεί σε δηµόσια διαβούλευση προτού έλθει προς ψήφιση στη Βουλή.
Με αυτά τα δεδομένα με το νέο μισθολόγιο, το οποίο όπως είπε ο κ. Ρέππας δεν θα είναι «ενιαίο», δεν θα υπάρξουν έντονες διαφοροποιήσεις στις αποδοχές της συντριπτικής πλειονότητας των δηµοσίων υπαλλήλων, των οποίων οι απώλειες στις αποδοχές για τα δύο τελευταία χρόνια εκτιµάται ότι αγγίζουν το 40%.
∆εν θα θιγούν, µε άλλα λόγια, οι μισθοί των υπαλλήλων των οποίων τα ειδικά επιδόµατα δεν υπερβαίνουν τα 300 ευρώ τον µήνα, των υπαλλήλων που κατέχουν θέσεις ευθύνης και των υπαλλήλων, οι οποίοι διαθέτουν επαρκείς τίτλους σπουδών.
Το νέο µισθολόγιο θα επηρεάσει αντιθέτως τα «ρετιρέ» του ∆ηµοσίου, τους υπαλλήλους οι οποίοι αµείβονται µε υψηλούς µισθούς λόγω των ειδικών επιδοµάτων, χωρίς η αµοιβή τους να «δικαιολογείται» από ανάλογα προσόντα (π.χ. οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονοµικών), και τους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν αυξηµένες αποδοχές σε σύγκριση µε τους συναδέλφους τους µε τους οποίους έχουν τα ίδια προσόντα και το ίδιο αντικείµενο εργασίας.
Αυτό στην πράξη σηµαίνει ότι θα υπάρξουν περικοπές στις αποδοχές ορισµένων κατηγοριών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται κυρίως στο υπουργείο Οικονοµικών και, δευτερευόντως, στα υπουργεία Υποδοµών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Απόφαση πάντως της κυβέρνησης, µετά και την αλλαγή του οικονοµικού επιτελείου, καθώς και του αρµόδιου υπουργού για θέµατα διοικητικής µεταρρύθµισης, παραµένει το νέο µισθολόγιο να έχει τριετή διάρκεια προσαρµογής, τουλάχιστον ως το 2015.
Από αυτό τον κανόνα θα εξαιρεθεί ένας πολύ µικρός αριθµός νεοπροσλαµβανοµένων δηµοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα ενταχθούν άµεσα στο νέο µισθολόγιο, το οποίο στα εισαγωγικά του κλιµάκια θα προβλέπει αµοιβές ανάλογες µε τις αµοιβές που ισχύουν στον ιδιωτικό τοµέα.
Κατά τη µεταβατική περίοδο, για τους εν ενεργεία υπαλλήλους θα υπάρξει σταδιακή ενσωµάτωση στον βασικό µισθό των επιδοµάτων, τα οποία δεν θα καταργηθούν αµέσως.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/117835.html

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΤΟΥ ....ΑΓΙΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ!!!!!!

"Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση σε 15 χρόνια"

"Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση σε 15 χρόνια" 
 

Τουλάχιστον 10 με 15 χρόνια θα χρειαστούν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, σύμφωνα με τον Κριστιαν Γουλφ.

Σε συνέντευξή του στο ZDF, ο Γερμανός πρόεδρος τόνισε ότι  για να λυθεί η κρίση χρέους στην Ελλάδα πρέπει να υπάρξει συνολική λύση για το θέμα της Ελλάδας.
«Δεν είναι θέμα που μπορεί να λυθεί μέσα σε δύο ή τρεις μήνες αλλά θα πρέπει να βρεθούν λύσεις που να καλύπτουν τα επόμενα 10-15 χρόνια», δήλωσε και κατέληξε: «Δεν είναι κάτι που θα λυθεί μέσα στον χρονικό ορίζοντα που μπορεί τώρα η Ευρωπαϊκή Ενωση να παραδεχθεί, αλλά πολύ χειρότερο».
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/117656.html

κοψτε κι αλλα, ακόμη δεν .....πεθάναμε!!!!!!

Έθνος

Ποιοι 89 δημόσιοι οργανισμοί καταργούνται τον Αύγουστο.

 
«Θερμό» καλοκαίρι προβλέπει το αναθεωρημένο Μνημόνιο με λουκέτα «εξπρές» σε δημόσιους οργανισμούς και συγχωνεύσεις φορέων, ενώ χιλιάδες υπάλληλοι αορίστου χρόνου που θα χαρακτηριστούν ως πλεονάζον προσωπικό θα τεθούν σε καθεστώς «μισθωτής εφεδρείας» .
Μέχρι τις 15 Αυγούστου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει το κλείσιμο, τη συγχώνευση ή την ενοποίηση περίπου 90 φορέων, μεταξύ των οποίων 11 μεγάλων οργανισμών που απασχολούν συνολικά 7.000 εργαζομένους. Οσοι από τους εργαζομένους στα ΝΠΙΔ αξιολογηθούν ως πλεονάζον προσωπικό θα τεθούν σε καθεστώς «εφεδρείας» και θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού τους για 12 μήνες.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου, ο οποίος είναι επικεφαλής της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του Αυγούστου θα περιλαμβάνει 11 σημαντικούς φορείς για τους οποίους προβλέπονται τα εξής:
• Αναδιάρθρωση και μείωση μεγέθους για την ΕΡΤ Α.Ε.
• Διακοπή λειτουργίας και μεταφορά αρμοδιοτήτων στα εποπτεύοντα υπουργεία για την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) ΑΕ, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) ΑΕ, τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) ΑΕ, το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) και το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ)
• Συγχώνευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ΑΕ, της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ
• Διακοπή λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας ΑΕ (ΕΟΜΜΕΧ) και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάποτυξης
• Συγχώνευση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) με τα ερευνητικά κέντρα ΔΗΜΗΤΡΑ και ΟΠΕΓΕΠ.
Από τον Σεπτέμβριο θα τεθεί σε καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας η πρώτη ομάδα υπαλλήλων αορίστου χρόνου που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό των υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών. Ο Εφαρμοστικός Νόμος προβλέπει για τους έφεδρους υπαλλήλους την αξιολόγησή τους από το ΑΣΕΠ με αντικειμενικά κριτήρια (τυπικά προσόντα, οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.) και την κατάταξή τους σε πίνακες με σειρά προτεραιότητας.
Από τους πίνακες θα μετατάσσονται σε αντίστοιχες θέσεις στον δημόσιο τομέα κατά 10% επί του συνόλου των προσλήψεων που θα επιτρέπει κάθε χρόνο η αναλογία προσλήψεων και αποχωρήσεων (1:10 το 2011 και 1:5 από το 2012 μέχρι το 2015). Επίσης θα μπορούν κατά τη διάρκεια της 12μηνης εφεδρείας να εργαστούν ως εποχικό προσωπικό στο Δημόσιο σε ποσοστό 30% από τις θέσεις που έχουν προκηρυχτεί, σε θέσεις μερικής απασχόλησης κατά απόλυτη προτεραιότητα ή στον ιδιωτικό τομέα. Οσοι δεν βρουν επαγγελματική διέξοδο μετά τη λήξη του 12μήνου θα απολύονται.
Εκτός των 11 οργανισμών, η αρμόδια διυπουργική επιτροπή έχει εισηγηθεί τη συγχώνευση και κατάργηση 78 οργανισμών. Συγκεκριμένα έχει εισηγηθεί:
Την κατάργηση 8 οργανισμών:
Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής
Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας (Ε.Ο.Ε.Τ)
Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (ΕΚΕΔΥ)
Σταθμός Ελέγχου Κάπρων
Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ)
Εργο Πολιτών
Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία
Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων
Τη λύση και εκκαθάριση 32 φορέων και υπηρεσιών:
Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων (ΕΤΑΤ Α.Ε.) (υπάρχει πρόταση και για συγχώνευση με τον ΕΦΕΤ)
Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΙΕΚΕΜ – ΟΕΕ)
28 Κέντρα Νεότητας (Κέντρων Εργαζόμενου Κοριτσιού- ΚΕΚ και Κέντρων Εργαζόμενων Νέων – ΚΕΝ)
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε.
Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.
Και τη συγχώνευση 38 οργανισμών:
• Το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού
• Το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά – Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας – Ματθαίος Λιούγκας και το Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιά – Πέτρος Καπαγέρωφ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά.
• Το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων με το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
• Το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων
• Η Οπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης (αυτοτελές τμήμα) με το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος
• Ο Οργανισμός Διαχείρισης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ο Οργανισμός Διαχείρισης του Ελαιώνα και ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Ποταμού Κηφισού σε νέο ΝΠΙΔ
• Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, το Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη σε ένα ΝΠΔΔ.
• Το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.
• Η εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
• Η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ Α.Ε.) με την εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (Ε.Β.Ε.Τ.Α.Μ. Α.Ε.) και η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ενδυσης και Ινών (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ) σε μια εταιρεία.
• Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας και τον Οργανισμό Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών.
• Ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΝΠΙΔ), το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.) (ΝΠΙΔ) και ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.) (ΝΠΙΔ) σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Αγροτικής Ερευνας, Εκπαίδευσης και Ελέγχων – ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΘ.Ο.ΑΓ.Ε.Π. ? ΔΗΜΗΤΡΑ)
• Τη συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε, με την Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.)
• Τη συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας (Ε.Ο.Ε.)
Διαβάστε πώς θα γίνουν μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο τον Αύγουστο και όλες τις αλλαγές στους μισθούς με το ενιαίο μισθολόγιο.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/07/dimosioi-organismoi-katargountai/#ixzz1RjR7hwCA