Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ....ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

Λαγκάρντ: Ανησυχία για το Αμερικάνικο χρέος.

Λαγκάρντ: Ανησυχία για το Αμερικάνικο χρέος

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε σε συνέντευξή της σήμερα πως μια πιθανή στάση πληρωμών των υποχρεώσεων των Η.Π.Α. που θα συνδέεται με το χρέος τους θα έχει «άσχημες επιπτώσεις» στη χώρα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Παράλληλα, στη συνέντευξή της στην εκπομπή «This Week» του ABC, η κα Λαγκάρντ επισήμανε πως ο προκάτοχός της, Ντομινίκ Στρος Καν, έκανε εξαιρετική δουλειά στην ηγεσία του Δ.Ν.Τ..

Επίσης, πρόσθεσε ότι «Όμως, όταν ένας οργανισμός χάνει τον γενικό του διευθυντή κάτω από τέτοιες συνθήκες, αυτό αφήνει σίγουρα τραύματα».
Συνεχίζεται στις Η.Π.Α. ο διάλογος μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων σχετικά με τη διαχείριση του δημοσιονομικού ελλείμματος, με τον πρόεδρο, Barack Obama, να δέχεται πληθώρα εισηγήσεων κι ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας νέας υποβάθμισης του αμερικανικού αξιόχρεου από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Σε δηλώσεις του προς το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο υπουργός Οικονομικών, Timothy Geithner, απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης προς τα κάτω του δημοσίου χρέους, τονίζοντας πως «ένα τέτοιο γεγονός θα προξενούσε ολέθρια ζημιά στην οικονομία».

Ο κ. Geithner άφησε αιχμές έναντι των διεθνών οίκων και ξεκαθάρισε ότι «οι Η.Π.Α. δεν πρόκειται να οδηγηθούν στη χρεοκοπία».

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση Obama εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις δηλώσεις κερδοσκοπικών κύκλων, ότι δηλαδή η αμερικανική οικονομία οδηγείται σε κατάρρευση, εξαιτίας της διόγκωσης του δημοσίου χρέους.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, το δημόσιο χρέος των Η.Π.Α. ανέρχεται στα 14,46 τρισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 98% του Α.Ε.Π. της χώρας.
Zougla.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/117638.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου