Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.


Η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας : Τυχόν κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και μετά τις εκλογές θα σημάνει παραμονή της χώρας στο πλαίσιο μιας συντηρητικής και αδιέξοδης πολιτικής δηλώνει στη «Real news»
Τυχόν κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και μετά τις εκλογές θα σημάνει παραμονή της χώρας στο πλαίσιο μιας συντηρητικής και αδιέξοδης πολιτικής δηλώνει στη «Real news» o πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.

Υπογραμμίζει πως το κόμμα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια τέτοια συγκυβέρνηση και εκφράζει τη διαφωνία του με την πρόταση Τσίπρα για κοινή κάθοδο στις εκλογές, ενώ επαναλαμβάνει πως δεν έχει καμία πρόταση συνεργασίας από εν ενεργεία βουλευτή.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/175057.html

ΑΡΓΗΣΑΤΕ!!!!

Έθνος

Λαγάνα: Συνταγή εύκολη για να την φτιάξεις μόνος σου.



Η Καθαρά Δευτέρα είναι εδώ και θέλεις να έχεις τα πάντα στο τραπέζι σου. Μην αγοράσεις τίποτα... ακόμη και η λαγάνα θα είναι σπιτική και πεντανόστιμη.
Λαγάνα - συνταγή
Συστατικά

1500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ.αλεύρι σκληρό (κίτρινο)
800 ml χλιαρό νερό
50 γρ.νωπή μαγιά
40 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλάτι
Σουσάμι για το πασπάλισμα

Τρόπος μαγειρέματος
1 Διάλυσε τη μαγία σε ένα μπολάκι με λίγο χλιαρό νερό και 2 κ.γ αλεύρι
2 Άφησέ τη μερικά λεπτά να φουσκώσει και στη συνέχεια ζυμώνουμε τη μαγιά με τα υπόλοιπα υλικά
3 Όταν το ζυμάρι σου είναι αφράτο και δεν κολλάει σκέπασε το και άφησε σε ζεστό μέρος για 15 περίπου λεπτά
4Χώρισε το ζυμάρι σε 4-5 μπαλάκια και πασπάλισε τα ταψάκια σου (ρηχά-λαμαρίνες) με σουσάμι
5 Άπλωσε το ζυμάρι από πάνω καλά να γίνει μια λεπτή στρώση
6 Πίεσε με το χέρι και άφησε να φουσκώσει για λίγο και πάλι
7 Τρύπησε κατά διαστήματα με ένα πηρούνι και βάλε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά
8 Άφησε να κρυώσουν και ξεφόρμαρε από το ταψί
Το διαβάσαμε στο TLife.gr

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!!


ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ… Ανυπακοή – Αλληλεγγύη – Αυτοοργάνωση!
Η νίκη ενάντια στο «χαράτσι» δείχνει ότι η δράση των πολιτών στις γειτονιές όλης της Ελλάδας έφερε χειροπιαστά θεσμικά αποτελέσματα. Σήμερα γνωρίζουμε ότι, βάσει στοιχείων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ένα μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών δεν πλήρωσε το «χαράτσι». Αφενός γιατί δεν μπορούσε και, αφετέρου, διότι πείσθηκε ότι η συλλογική αντίσταση θα είχε αποτέλεσμα. Έτσι φτάσαμε στην τροπολογία της 14ης Φεβρουαρίου, που ουσιαστικά αποσυνδέει την ηλεκτροδότηση από την πληρωμή του ΕΕΤΗΔΕ. Η τροπολογία ορίζει ότι, αν δεν καταβληθεί το «χαράτσι», μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης, η ΔΕΗ διαγράφει τους υπόχρεους καταναλωτές ως προς το οφειλόμενο ποσό που στη συνέχεια βεβαιώνεται στις αρμόδιες Εφορίες (ΔΟΥ) και δεν προχωρά σε διακοπή ρεύματος.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ!
ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
http://politesenxaratsia.wordpress.com/

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η Αλβανία δεν κάλεσε το ΔΝΤ να την σώσει κύριε Βενιζέλο!




Η Αλβανία δεν κάλεσε το ΔΝΤ να την σώσει κύριε Βενιζέλο! : «Δεν θα γίνεις Αλβανός ποτέ, υπουργέ, υπουργέ», θα μπορούν από σήμερα να   τραγουδούν και να αφιερώνουν  το άσμα στον υπουργό Οικονομικών

«Δεν θα γίνεις Αλβανός ποτέ, υπουργέ, υπουργέ», θα μπορούν από σήμερα να τραγουδούν και να αφιερώνουν το άσμα στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο οι γείτονές μας Αλβανοί, και με το δίκιο τους.

«Μια ασύντακτη χρεωκοπία θα έφερνε την Ελλάδα στο βιοτικό επίπεδο της Αλβανίας και της Μολβαδίας» είπε στους επικριτές του Μνημονίου 2 (ιδίως στα κόμματα της Αριστεράς) ο υπουργός Οικονομικών.

«Βγήκε η πομπή στον δρόμο και κοροϊδεύει τον κόσμο όλο» λέει ο θυμόσοφος λαός, αλλά προφανώς ο κύριος Βενιζέλος δεν διάβασε μέχρι το ωμέγα το λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη αλλά σταμάτησε στο γράμμα «Μ», χάνοντας τη λέξη πομπή που είναι τέσσερα γράμματα πιο κάτω.

Τουλάχιστον διαβάστε όλο το «Μ» με μέτρο: μετριοπάθεια, μετριοφροσύνη…

Γιατί οι γείτονές μας έζησαν ολοκληρωτικό καθεστώς, πέρασαν και περνάνε φτώχεια, έχασαν αποταμιεύσεις με το σκάνδαλο των πυραμίδων, όμως ΔΝΤ δεν κάλεσαν στη χώρα τους για να τους σώσει.

Ούτε ο πρόεδρός τους έκατσε προσοχή όπως καθόταν κλαρίνο μπροστά στη Μέρκελ ο δικός σας πρόεδρος, ή όπως κάθεστε εσείς σούζα στον κύριο Σόιμπλε.

Αιδώς Αργείοι, ώστε να μην μας ανεβαίνει μετά το αίμα στο κεφάλι όταν ο υπουργός Οικονομικών της Αλβανίας δηλώνει πως περιμένει πως και πως τους Έλληνες μετανάστες να δουλέψουν στη χώρα του.

Αλλά ξέρω τι θα μου πείτε, ότι με την καλή έννοια αναφέρεται το παράδειγμα του Αλβανού, το ίδιο κι εγώ, με την καλή έννοια σας λέω ότι είστε αμετροεπής και ασυγκράτητος. Με την καλή έννοια…
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/174574.html

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ.....ΕΓΓΟΝΟΥ ΤΟΥ!!!!!!


Θεόδωρος Δ. Πάγκαλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Θεόδωρος Πάγκαλος
Pangalos.jpg
Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος
Θητεία
25 Ιουνίου 1925 – 19 Ιουλίου 1926
Προκάτοχος Ανδρέας Μιχαλακόπουλος
Διάδοχος Αθανάσιος Ευταξίας
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση 11 Ιανουαρίου 1878 (1878-01-11)
Σαλαμίνα
Θάνατος 27 Φεβρουαρίου 1952 (74 ετών)
Κηφισιά Αττικής
Εθνικότητα Ελληνική
Θρησκεία Ορθόδοξος
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος (Σαλαμίνα, 1878 - Κηφισιά Αθήνας, 27 Φεβρουαρίου 1952) ήταν Έλληνας αξιωματικός του στρατού, πολιτικός και δικτάτορας. Συμμετείχε στο κίνημα στο Γουδί, στους Βαλκανικούς πολέμους, στο κίνημα της Θεσσαλονίκης, στη Μικρασιατική εκστρατεία, στην επανάσταση του 1922, ενώ από το 1925, με το Κίνημα της 25ης Ιουνίου ανέλαβε την πρωθυπουργία, ουσιαστικά ως δικτάτορας, και στη συνέχεια εκλέχτηκε πρόεδρος της Δημοκρατίας, παραμένοντας στην εξουσία μέχρι το 1926, οπότε και ανατράπηκε. Από το 1926 μέχρι το θάνατό του το 1952 αποσύρθηκε, με μερικά μικρά διαλείμματα, από την πολιτική ζωή του τόπου. Από τους ιστορικούς έχει χαρακτηριστεί ως αρκετά αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.
Εγγονός του είναι ο σύγχρονος πολιτικός και σημερινός αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Για να μη.....ξεχνάμε!!!!!!!
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CF%8C%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%94._%CE%A0%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82

ΚΙ' ΑΚΟΜΑ......!!!!!!


Σφοδρές συγκρούσεις στο ΔΝΤ για την Ελλάδα.


Σφοδρές συγκρούσεις στο ΔΝΤ για την Ελλάδα : Απίστευτη εσωτερική κόντρα ξέσπασε στο ΔΝΤ στη χθεσινή ανεπίσημη συνεδρίαση που συγκάλεσε η γενική διευθύντρια του Ταμείο Κριστίν Λαγκάρντ.Όπως αποκαλύπτει το Έθνος, το δ.σ. του
Απίστευτη εσωτερική κόντρα ξέσπασε στο ΔΝΤ στη χθεσινή ανεπίσημη συνεδρίαση που συγκάλεσε η γενική διευθύντρια του Ταμείο Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως αποκαλύπτει το Έθνος, το δ.σ. του Ταμείου φάνηκε δυσαρεστημένο από την προοπτική αναθεώρησης του Eλληνικού Συντάγματος και το επεσήμανε στον επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τονίστηκε ότι η επιβολή από την τρόικα αλλαγών στο ελληνικό Σύνταγμα, όπως και αυτό καθαυτό το πρόγραμμα, αποτελεί «αυθάδη παρέμβαση» στις ελληνικές εσωτερικές υποθέσεις, για να απαντήσει ο Πολ Τόμσεν, που βρίσκεται στην Πορτογαλία και συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι «το ίδιο έκανε και η Ισπανία».

Η δικαιολογία  του αξιωματούχου του ΔΝΤ δεν ικανοποίησε τα μέλη του δ.σ., ενώ σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες και η κ. Λαγκάρντ τάχθηκε εναντίον της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ερωτηματικά για τον ειδικό λογαριασμό και για την αποδοχή των εκβιασμών της Γερμανίας!

Ερωτηματικά και για τους λόγους για τους οποίους η Αθήνα αποδέχθηκε τον εκβιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά της Γερμανίας προέκυψαν στα μέλη του δ.σ. του ΔΝΤ.

Παράλληλα, τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν αρνητική θέση και για τον ειδικό λογαριασμό, επειδή δεν καλύπτεται από το καταστατικό του Ταμείου!

Κάτι που, βεβαίως, δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά καθώς η επικεφαλής του ταμείου Kριστίν Λαγκάρντ ήταν παρούσα στη συμφωνία του Eurogroup και σίγουρα θα είχε εικόνα (αν δεν γνώριζε επακριβώς) για τις θέσεις των μελών του δ.σ. του Οργανισμού που προεδρεύει…
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/174361.html

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ....ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!!!!

«Τα βάρη τα σηκώνει ο λαός και οι πλούσιοι Έλληνες βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό» 



Η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα ενισχυθούν

«Τα βάρη τα σηκώνει ο λαός και οι πλούσιοι Έλληνες βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό»

Η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα ενισχυθούν


Αίσθηση έχει προκαλέσει και στη Γερμανία η είδηση ότι Έλληνας βουλευτής «φυγάδευσε χρήματα» στο εξωτερικό με την Γερμανίδα καγκελάριο να κάνει αναφορά στο θέμα.

Συγκεκριμένα, η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε πως «δεν είναι εύκολο να κόβονται μισθοί στην Ελλάδα και κάποιοι που έχουν χρήματα, να τα βγάζουν στο εξωτερικό». Ωστόσο, δήλωσε πως έχει απόλυτο σεβασμό στα μέτρα που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα «κράτος που να λειτουργεί κανονικά», τονίζοντας παράλληλα πως «η οικονομική ενίσχυση που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Ωστόσο, η κ. Μέρκελ επεσήμανε πως οι χώρες που έχουν δεχθεί οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε θα πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους και πρόσθεσε πως η Ευρωζώνη θα πρέπει να λειτουργήσει βάσει της εμπιστοσύνης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα ενισχυθούν, ενώ επανέλαβε την πρόταση της Γερμανίας για την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στην Ευρώπη.

24h NewsRoom
http://taxheaven.gr 

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΖΟΡΟ!!!!!


Επιστολή του Παναγιώτη Ψωμιάδη προς Σαμαρά.


Επιστολή του Παναγιώτη Ψωμιάδη προς Σαμαρά : Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων του νέου μνημονίου, απέστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Μεταξύ άλλων, τονίζει




Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων του νέου μνημονίου, απέστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «δεν μπορεί μια κυβέρνηση μη εκλεγμένη να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια» και σημειώνει ότι «ο λαός ζητά τον ηγέτη που θα πει το νέο μεγάλο εθνικό ''όχι''».Επισημαίνει ακόμη ότι «οι εφαρμοστικοί νόμοι δεν αποτρέπουν ούτε την καταστροφή, ούτε την χρεοκοπία. Δίνουν απλά παράταση ζωής, βοηθώντας τους πιστωτές μας να μην καταρρεύσουν και οι ίδιοι, σε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία μας».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:
«Κύριε Πρόεδρε,

Έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, σας απευθύνω έκκληση: Δεν μπορεί μια κυβέρνηση μη εκλεγμένη να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια και να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας. Όπως έχετε και εσείς ο ίδιος δηλώσει, σε μια Ελλάδα που πονάει και σε ένα λαό που υποφέρει, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς.

Ο λαός μας, λαός περήφανος και αξιοπρεπής, ζητά τον Ηγέτη που θα πει το νέο μεγάλο εθνικό ΟΧΙ. Τώρα, πριν εξαντληθεί κάθε περιθώριο, πρέπει να σημάνετε εθνικό σάλπισμα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έφτασε στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Δεν θα συγχωρήσουν σε κανέναν αυτό που πάει να συμβεί. Με εκβιαστικά διλήμματα και πρακτικές εισπρακτικών εταιρειών δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το δράμα. Είναι πλέον βέβαιο, πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια συνωμοσία σε βάρος της Πατρίδας με προεκτάσεις εθνικές, πολιτικές και πολιτιστικές από τη Διεθνή των τοκογλύφων.

Κύριε Πρόεδρε,

Οι εφαρμοστικοί νόμοι δεν αποτρέπουν ούτε την καταστροφή, ούτε την χρεοκοπία. Δίνουν απλά παράταση ζωής, βοηθώντας τους πιστωτές μας να μην καταρρεύσουν και οι ίδιοι, σε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία μας. Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Πάνω απ όλα η Πατρίδα. Γιατί πράγματι η Πατρίδα δεν είναι μια εύκολη κουβέντα.

Γιατί εκτός από τα μεγάλα ΝΑΙ υπάρχουν και τα περήφανα ΟΧΙ σε αυτούς που μας θέλουν υποταγμένους. Τολμήστε λοιπόν. Ας μην «κουρέψουμε» τα όνειρα των Ελλήνων

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης».

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/174325.html

Κατονομάστε τον εκατομμυριούχο βουλευτή...


Οργή βουλευτών για τον συνάδελφό τους που "φυγάδευσε" 1.000.000€ στο εξωτερικό. Ζητούν να μάθουν το όνομά του.





Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αίτημά τους στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη, ζητούν να κληθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης  Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και να δημοσιοποιήσει το όνομα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011.
Το αίτημα εστάλη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάση Οικονόμου, Φραγκίσκο Παρασύρη, Μιχάλη Κατρίνη και Αφροδίτη Παπαθανάση που εξελέγησαν για πρώτη φορά το 2009.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νιώτης διαβεβαίωσε τους βουλευτές που τον επισκέφθηκαν ότι θα κινηθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής για το "ξέπλυμα μαύρου χρήματος", Παναγιώτη Νικολούδη, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για το "πόθεν έσχες" των πολιτικών, Βαγγέλης Αργύρης, ζητά τα στοιχεία του βουλευτή.
"Δεν ξέρουμε αν νόμιμα ή παράνομα έγινε η κατάθεση του χρηματικού ποσού στο εξωτερικό από τον βουλευτή, ούτε ποιος είναι, καθώς αφορά τις φορολογικές δηλώσεις του 2011 των πολιτικών, οι οποίες είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Πάντως, ο κ. Νικολούδης όφειλε να είχε επικοινωνήσει και να είχε στείλει στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής όλα τα στοιχεία που προέκυψαν για τον βουλευτή, προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων και να διαπιστωθεί αν το έμβασμα στο εξωτερικό έχει δηλωθεί στη φορολογική του δήλωση, το 2011", ανέφερε, με τις πληροφορίες να τον θέλουν να επιδιώκει και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, που ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή.
"Το όνομα του βουλευτή του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα. Ζητώ από τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου κ. Αργύρη, να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό", υπογράμμισε.
Παπαϊωάννου: Αν δεν το πει ο ίδιος, θα παρέμβω
Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει από την αποκάλυψη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι αν δεν απαντήσει ο ίδιος ο βουλευτής τότε θα κληθεί να δώσει στη δημοσιότητα το όνομά του ο πρόεδρος της Αρμόδιας Αρχής.
Αν εκείνον τον δεσμεύει το απόρρητο, όπως συμπλήρωσε, θα επέμβει ο ίδιος προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, δίνοντας τη δέσμευση πως το προεδρείο της Βουλής σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προβούν σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, κάλεσε τον βουλευτή να βγει στον λαό και να πει ότι μετέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό.
"Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουμε το όνομά του. Να μάθουμε ποιος είναι γιατί αυτό θα είναι καλύτερο και για εκείνον και για όλο το πολιτικό σύστημα", σημείωσε, τονίζοντας πως αν δεν το πράξει θα πρέπει να το κάνει η Βουλή.
Θετικός στην αποκάλυψη του ονόματος του βουλευτή εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, που ζήτησε δέσμευση ευτυχούς κατάληξης της προσπάθειας αποκάλυψης.
Διάψευση από Λιβανό
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός, διέψευσε δημοσιεύματα του διαδικτύου που υπαινίχθηκαν ότι είναι αυτός ο βουλευτής που "φυγάδευσε" τα χρήματα.
Μεταξύ άλλων αναφέρει: "Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είμαι εγώ το πρόσωπο αυτό, οιαδήποτε δε τέτοια αναφορά είναι όχι απλώς εσφαλμένη αλλά και συκοφαντική. Για το θέμα αυτό αποστέλλω σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της ανωτέρω Επιτροπής, με την οποία του ζητώ να επιβεβαιώσει τα παραπάνω".

http://news247.gr/ellada/politiki/katonomaste_ton_voyleyth_poy_evgale_sto_ekswteriko_ena_ekat_eyrw.1662241.html

ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ.....ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ!!!!!!


Βόμβα Πάγκαλου: "Είμαι υπέρ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας"!!!!!


Μικρότερα γράμματα
Βόμβα Πάγκαλου: "Είμαι υπέρ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας" : Για το θέμα του κατά πόσο συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας η αυξημένη ευρωπαϊκή παρουσία στην Ελλάδα για την εφαρμογή των όσων προβλέπει το νέο Μνημόνιο



Για το θέμα του κατά πόσο συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας η αυξημένη ευρωπαϊκή παρουσία στην Ελλάδα για την εφαρμογή των όσων προβλέπει το νέο Μνημόνιο ρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1, είπε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις των Ελλήνων, ωστόσο, ο ίδιος υπήρξε ανέκαθεν φεντεραλιστής Ευρωπαίος: «ήμουν πάντα υπέρ του να χάνεις την εθνική κυριαρχία.

«Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ την άποψή τους. Εγώ, όμως, είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του, πάντα ήμουν» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας αναρωτήθηκε: «Αν ο αντιπρόσωπος της Κομισιόν ήταν Έλληνας, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση; Εγώ θα έλεγα όχι. Αν έκανε βέβαια καλά τη δουλειά του.»
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του







http://www.madata.gr/epikairotita/politics/174165.html

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

http://mixalis77-mixalis.blogspot.com/2012/02/blog-post_4644.html
ΤΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Από 1η Μαρτίου σε ισχύ η δυνατότητα εφαρμογής των νέων κατώτατων μισθών.




Η μείωση στον κατώτατο μισθό κατά 22% (και 32% για τους νέους έως 25 ετών) θα μπορεί να εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με διευκρινίσεις που παρείχε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο ο κ. Κουτρουμάνης παρέπεμψε στους εργοδότες για την εφαρμογή ή όχι του μέτρου. «Η μείωση είναι δικαίωμα, αλλά όχι και υποχρέωση του εργοδότη» είπε.

Πριν δε στεγνώσει το μελάνι για τις μειώσεις στις επικουρικές ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειασθούν και νέες.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που επιβάλλει το νέο μνημόνιο στις συμβάσεις εργασίας το υπουργείο επισημαίνει ότι θα εξειδικευθούν περαιτέρω με ερμηνευτικές εγκυκλίους το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, οι ειδικοί σχεδόν προεξοφλούν τραγικά για τον εργαζόμενο σενάρια, όπως πλήρη κατάργηση στην πράξη των κλαδικών συμβάσεων και δικαίωμα μονομερούς ανατροπής των ατομικών συμβάσεων από τον εργοδότη.

Με εγκυκλίους θα εξειδικευτούν και τα υπόλοιπα θέματα που μένουν ανοιχτά -και δυστυχώς είναι πολλά αφού μιλαμε για εκ βάθρων ανατροπή των ισχυόντων μέχρι σήμερα- μετά τις ανατροπές που φέρνει στα εργασιακά ο νόμος για το νέο μνημόνιο.

Για παράδειγμα ασαφές παραμένει ακόμη τι θα συμβεί με το επίδομα ανεργίας που συνδέεται με τον κατώτατο μισθό, αλλά και με τις υπόλοιπες παροχές-επιδόματα που συνδέονται με αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ψηφισθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, αλλά και για τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Το ψαλίδισμα του κατώτατου μισθού

Η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου. Ωστόσο ο υπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης παρέπεμψε στους εργοδότες για την εφαρμογή ή όχι του μέτρου. «Η μείωση είναι δικαίωμα αλλά όχι και υποχρέωση του εργοδότη», είπε χαρακτηριστικά. Με λίγα λόγια μπορεί εφόσον το επιθυμεί να μην την εφαρμόσει. Σημείωσε ακόμη ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με 20 παροχές που το ύψος τους συνδέεται με το κατώτατο μισθό. Δηλαδή ποιες θα ακολουθήσουν την μείωση και ποιες όχι. Ήδη έχουν εξαιρεθεί από τη μείωση το επίδομα απόλυτης αναπηρίας και το εξωιδρυματικό επίδομα. Σημειώνεται ότι στα επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό είναι και το επίδομα ανεργίας.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231183053

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Σταθερά δεύτερο κόμμα η ΔΗΜΑΡ.




Πτώση των ποσοστών της ΝΔ και σταθεροποίηση του ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση εμφανίζεται στην δημοσκόπηση της VPRC για τα Επίκαιρα. Συμφωνα με την έρευνα η ΝΔ συγκεντρώνει 27,5%, και δεύτερο κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ με 16%.
Αναλυτικά από την έρευνα προκύπτει ότι:
Η ΝΔ προηγείται σταθερά με μεγάλη διαφορά, αλλά παρουσιάζει πτώση κατά 3%, αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας για την στάση της στη Δανειακή Συμβαση.
Το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιείται στην πέμπτη θέση των προτιμήσεων, με ποσοστό 11%.
Μεγάλη πτώση του ΛΑΟΣ που φτάνει το 4,5%
Σταθερη άνοδο των κομμάτων της Αριστεράς.


Reuters: Τι προβλέπει η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα.



Reuters: Τι προβλέπει η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα : Την αναλυτική έκθεση που ετοίμασαν τα οικονομικά επιτελεία του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ (δηλαδή της τρόικας) παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το πρακτορείο Reuters.Στην 9σέλιδη
Την αναλυτική έκθεση που ετοίμασαν τα οικονομικά επιτελεία του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ (δηλαδή της τρόικας) παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το πρακτορείο Reuters.

Στην 9σέλιδη έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών η τρόικα τονίζει ότι θα απαιτηθεί «συνέχιση της εσωτερικής υποτίμησης, η οποία όμως με τη σειρά της θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε υψηλότερο επίπεδο χρέους βραχυπρόθεσμα».

Αυτή η εσωτερική υποτίμηση, συνεχίζει η έκθεση, σε συνδυασμό με την υστέρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων θα προκαλέσει ακόμη βαθύτερη ύφεση στην ελληνική οικονομία. «Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια διαδρομή με υψηλότερο χρέος που θα οδηγήσει σε ποσοστό της τάξης του 160% του ΑΕΠ το 2020» αναφέρει χαρακτηριστικά η τρόικα, επισημαίνοντας ότι το ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζει να εγκυμονεί κινδύνους.

Αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία και κάνοντας υπολογισμούς, η έκθεση της τρόικας τονίζει ότι το χρέος μπορεί αν μειωθεί αντί να αυξηθεί αν η Ελλάδα δεν καλύψει το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού και καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 2,5%.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι το χρέος ενδεχομένως να φθάσει το 148% το 2020 (εάν τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν φθάσουν τα 46 δισ. ευρώ αλλά περιοριστούν στα 10 δισ. ευρώ), το 143% (αν ο ρυθμός ανάπτυξης δεν βρίσκεται διαρκώς σε επίπεδα πάνω από 1%) ή το 135% (εάν το κόστος δανεισμού του μηχανισμού στήριξης λόγω υποβάθμισης αυξηθεί κατά 100 μονάδες βάσης).

Τέλος, το πρακτορείο αναφέρει ότι η συμμετοχή των πιστωτών στο PSI «εκτιμάται στο 95%» σύμφωνα με την έκθεση, η οποία ξεκαθαρίζει ότι «για κάθε υποχώρηση 5% στη συμμετοχή ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ για το 2020 θα σκαρφαλώνει κατά 2%».

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/173804.html

Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες.




Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες, Έρευνα του eklogika.gr για να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, να συμφωνήσουμε γύρω από ένα μίνιμουμ πλαίσιο διεκδικήσεων
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει


Έρευνα του eklogika.gr αναδεικνύει όσα ενώνουν του Έλληνες, όσα μπορούν να αποτελέσουν κοινά αποδεκτή πλατφόρμα διεκδικήσεων και άμυνας απέναντι στη λαίλαπα καταστροφικών μέτρων που οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση και τη χώρα σε συνθήκες αποικιοκρατίας. Δίνουμε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας και με ανοιχτή επιστολή καλούμε όλους (κόμματα, φορείς, κινήσεις, πολίτες) για συσπείρωση  γύρω από όσα μας ενώνουν.
Οι έλληνες πολίτες ξεπεράσαμε, τα όρια μας. Σε υπομονή, αντοχή αλλά και παθητική αναμονή. Εμείς οι άνθρωποι του www.eklogika.gr πιστεύουμε  ότι δεν είναι η στιγμή για αγώνες ιδεολογικούς (αυτούς που μας χωρίζουν) αλλά για κοινό αγώνα για την επιβίωση της χώρας μας και του λαού της, για την δυνατότητα να σταθούμε αξιοπρεπώς στα πόδια μας , να διορθώσουμε με δίκαιες και εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις τα κακώς κείμενα σε κάθε τομέα και οδηγηθούμε ξανά σε συνθήκες ανάπτυξης με ευκαιρίες για όλους αλλά και συνθήκες προστασίας για τους πλέον ευάλωτους.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, να συμφωνήσουμε γύρω από ένα μίνιμουμ πλαίσιο διεκδικήσεων, να τραβήξουμε όλοι μαζί πραγματικά και αποφασιστικά την κόκκινη γραμμή από την οποία δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.
Πιστεύουμε δεν έχει νόημα να διαφωνούμε αν θα χρεοκοπήσουμε συντεταγμένα ή ασύνταχτα, εντός ή εκτός του ευρώ, σε ποσοστό 50% ή 80%. Σημασία έχει να μην αποδεχτούμε και να μην επιτρέψουμε σε οποιαδήποτε περίπτωση την ουσιαστική χρεοκοπία και την εξαθλίωση των πολιτών και το σημερινό ή αυριανό ξεπούλημα της χώρας.
Το τμήμα σύνταξης του www.eklogika.gr έκανε λεπτομερή έρευνα επί ένα μήνα. Ψάξαμε στο περιεχόμενο περισσότερων από 300 ιστοσελίδων και εκατοντάδων σελίδων στο facebook και στο twitter (διαβάσαμε χιλιάδες σχόλια και κοινοποιήσεις) , συγκεντρώσαμε στοιχεία από εκατοντάδες ανακοινώσεις όλων των κομμάτων , βουλευτών, συνδικαλιστικών οργανώσεων ,  τοπικών ή θεματικών φορέων , κινήσεων και ομάδων πολιτών . Ακολούθησε εξαντλητική επεξεργασία θέσεων, απόψεων και προτάσεων κατά την οποία συγκρίναμε, ξεχωρίσαμε  και συνοψίσαμε σε ένα δωδεκάλογο εκείνες τις θέσεις που αποτελούν κοινά αποδεκτή συνισταμένη - και όπως φαίνεται από την έρευνα -μπορούν να ενώσουν την πλειονότητα των Ελλήνων (σε ποσοστό άνω του 75%) και να αποτελέσουν κοινό διεκδικητικό πλαίσιο.
«Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες» , τον οποίο δίνουμε στη δημοσιότητα, μπορεί να αποτελέσει την «κόκκινη γραμμή» αξιοπρέπειας για λογαριασμό των σιωπηλών αλλά και των ενεργών αγανακτισμένων πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης ή ιδεολογικής άποψης και να ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου για κοινή έκφραση και γραμμή αντίστασης.
Ζητούμε από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς, κοινωνικούς φορείς και αυτοδιοίκηση, οργανώσεις και ομάδες πολιτών, να μας στείλουν το σχόλιό τους και εφόσον συμφωνούν να συνυπογράψουν.
  
Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΡΙΑ
1. Ούτε ένα ευρώ νέα επιβάρυνση των πολιτών (Ούτε νέοι φόροι - τέλη, ούτε έμμεσες ή άμεσες αυξήσεις στους υπάρχοντες, ούτε μειώσεις μισθών, συντάξεων και αμοιβών γενικότερα, ούτε οποιασδήποτε μορφής επιβάρυνση σε είδη κατανάλωσης, περιουσίας κλπ).
2. Νομοθετική θέσπιση και απόλυτη εφαρμογή του δόγματος «ο κάθε πολίτης επιβαρύνεται στην κρίση ανάλογα με τις δυνατότητές του». Να πληρώσουν επιτέλους οι μεγάλοι φοροφυγάδες και οι Έλληνες κροίσοι.
3. Προστασία όλων των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με το «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Ούτε ένα ευρώ συμμετοχή σε φόρους. Ενίσχυση και όχι διάλυση του κοινωνικού κράτους.
4. Κούρεμα στα δάνεια των πολιτών στις τράπεζες ανάλογο με το κούρεμα που υπέστησαν τα εισοδήματα του μέσου πολίτη από μειώσεις μισθών συντάξεων και επιβολή έμμεσων και άμεσων φόρων από την περίοδο υπογραφής του πρώτου Μνημονίου.

5. Υποχρεωτική άμεση τήρηση όλων των υποχρεώσεών του κράτους προς πολίτες και επιχειρήσεις. Επιβολή τόκων και προστίμων σε υπηρεσίες του δημοσίου σε κάθε περίπτωση μη τήρησης υποχρεώσεών τους, ανάλογη με τα πρόστιμα και τους τόκους που πληρώνουν οι πολίτες σε κάθε καθυστέρηση υποχρεώσεών τους (π.χ. επιστροφή φόρου, μη απάντηση σε αίτημα πολίτη ή εταιρίας σε εύλογο χρόνο κλπ).

6. Κούρεμα των αμοιβών (κάθε είδους) όλων των αιρετών (βουλευτές, αυτοδιοίκηση) και διορισμένων δημόσιων λειτουργών (που βρίσκονται σε θέσεις διευθυντικής ευθύνης) σε ποσοστό ίσο με το μέγιστο κούρεμα μισθού δημοσίου υπαλλήλου. Αντίστοιχη μείωση των συντάξεών τους, κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και ενσωμάτωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των βουλευτών στο ασφαλιστικό ταμείο καθενός/μιας αναλόγως την πρότερη επαγγελματική του/της.  Άμεση μείωση των εδρών του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε 200.

7. Εκπόνηση δεκαετούς  (ή τουλάχιστον πενταετούς) σχεδίου ανάπτυξης, αφού η ανάπτυξη είναι το μόνο αντίδοτο στην κρίση, με παροχή κινήτρων για επενδύσεις αλλά ταυτόχρονα σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και καθορισμό νόμων και φορολογίας  που δεν θα αλλάζουν κάθε λίγο, ώστε να είναι δεδομένο και σταθερό το επενδυτικό περιβάλλον. Εξασφάλιση κονδυλίων για δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές, παροχή κινήτρων για ιδιωτικές, προώθηση έρευνας και νέων τεχνολογιών.

8. Προστασία και άρνηση ξεπουλήματος του φυσικού πλούτου της χώρας αφού χωρίς αυτόν η Ελλάδα δεν έχει καμία πιθανότητα να βρεθεί ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.

9. Καμία υπαναχώρηση σε θέματα Εθνικής Κυριαρχίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας και φαλκίδευσης της Δημοκρατίας για οποιοδήποτε τίμημα. Ούτε Επιτρόπους, ούτε περιοδικούς ελέγχους από την Τρόϊκα, ούτε υπαγόρευση σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. Υπερασπιζόμαστε το «Ευρωπαϊκό κεκτημένο» που Μέρκελ, Σαρκοζί και επενδυτικά κερδοσκοπικά funds θυσιάζουν στο βωμό συμφερόντων «αγορών» και «πολυεθνικών». ΝΑΙ στην Ευρώπη της αλληλεγγύης, ΟΧΙ στην Ευρώπη των κερδοσκόπων, των «αγορών» και των Funds.

10. Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και εξασφάλιση παροχών σε υγεία (με διασφάλιση πραγματικής και ποιοτικής δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) και παιδεία.

11. Ουσιαστικός έλεγχος πόθεν έσχες (αναδρομικός για αιρετούς και κατέχοντες δημόσια αξιώματα) σε φυσικά πρόσωπα και εταιρίες για αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ποινική δίωξη και επιστροφή των χρημάτων στο Δημόσιο, σε περίπτωση αποδεδειγμένου παράνομου πλουτισμού.

12. Έλεγχος πόθεν έσχες και φορολόγηση για χρήματα που αποκτήθηκαν στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν σε φορολογικούς παραδείσους.

*Αποτέλεσμα έρευνας του www.eklogika.gr


http://www.eklogika.gr/news/8131

ΜΕ ΤΗΝ....ΟΠΙΣΘΕΝ....!!!!!!


Στη Βουλή η ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων για όλους τους ασφαλισμένους.


Στη Βουλή η ενοποίηση  των επικουρικών Ταμείων για όλους τους ασφαλισμένους με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, από το υπουργείο Υγείας

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Οι διατάξεις για την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, από το υπουργείο Υγείας και αφορά σε όλους τους ασφαλισμένους.  Στο νέο Ταμείο εντάσσονται, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), οι τομείς του Tαμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ», το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και o Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ, σε ότι αφορά την επικουρική ασφάλιση των ασφαλισμένων του.
Εκτός από τους ήδη ασφαλισμένους των ταμείων - τομέων και κλάδων επικουρικής ασφάλισης που εντάσσονται στο νέο Ταμείο, θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε αυτό οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον Ιδιωτικό, Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στις Τράπεζες και τις Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας.
Για όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά από 1-1-2001 θα ισχύσει το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση δηλαδή το ύψος της σύνταξης θα συναρτάται με το σύνολο των εισφορών. Το ίδιο σύστημα θα ισχύσει και για τους ασφαλισμένους μέχρι 31-12-2000 για το χρόνο ασφάλισης από 1-1-2015 και μετά.
Επίσης δημιουργείται ατομικός λογαριασμός ασφαλισμένου που θα τον ακολουθεί σε όλο το διάστημα του ασφαλιστικού βίου.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων υπολογίζονται σε ποσοστό 3% για τον ασφαλισμένο και σε ποσοστό 3% για τον εργοδότη επί του συνόλου των αποδοχών.
Τα ποσοστά αυτά προσαυξάνονται για τους υπαγόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα κατά 1,25% για τον ασφαλισμένο και κατά 0,75% για τον εργοδότη και για τους υπαγόμενους στα υπερβαρέα επαγγέλματα κατά 1% για τον ασφαλισμένο και 2% για τον εργοδότη.
Στο νέο Ταμείο θα αποδίδονται και όλες οι εισφορές που προβλέπονταν για τα επιμέρους ταμεία και υπερβαίνουν αυτά τα ποσοστά καθώς και τα έσοδα των Ταμείων από περιουσιακά στοιχεία, αποδόσεις κεφαλαίων και αποθεματικών.
Προβλέπεται επίσης, ότι μέχρι τις 31-12-2014 δεν θα γίνει καμία πρόσληψη προσωπικού στο ΕΤΕΑ και ο αριθμός του προσωπικού που μεταφέρεται από τα ταμεία που ενοποιούνται θα μειωθεί σταδιακά, κατά την ίδια περίοδο κατά 30%.
Το νέο Ταμείο θα λειτουργήσει με ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση. Τα Ταμεία που ενοποιούνται μπορούν με απόφασή τους να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση. Όσα Ταμεία επιλέξουν να εξαιρεθούν, θα μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
Τέλος, με το νέο νόμο η κινητή και ακίνητη περιουσία του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, του ΤΑΥΤΕΚΩ, και του ΕΤΑΤ, κατανέμεται, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετά από οικονομική μελέτη, μεταξύ του ΕΤΕΑ και του αντίστοιχου Κλάδου ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ, ενώ ρυθμίζονται θέματα της λειτουργίας των μονάδων του ΤΑΥΤΕΚΩ που ασκούν αρμοδιότητες των κλάδων της πρόνοιας και της υγείας.
Οι εργαζόμενοι τους οποίους περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι 2,5 εκατομμύρια ενώ 1,5 εκατ. είναι οι συνταξιούχοι
(Πηγή: kathimerini.gr)

http://www.eklogika.gr/news/8146

ΟΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ!!!!!!


Δικαστήριο ακυρώνει προσωρινά την εφεδρεία, παραμένουν και με πλήρεις αποδοχές.

Δικαστήριο ακυρώνει προσωρινά την εφεδρεία, παραμένουν και με πλήρεις αποδοχές : Την παραμονή στην εργασία τους, με καταβολή των κανονικών τους αποδοχών, διατάσσει, με προσωρινή εντολή του, το Πρωτοδικείο για εργαζόμενους που τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή
Την παραμονή στην εργασία τους, με καταβολή των κανονικών τους αποδοχών, διατάσσει, με προσωρινή εντολή του, το Πρωτοδικείο για εργαζόμενους που τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία.

Με προσωρινές διαταγές που εξέδωσε, το Πρωτοδικείο δικαίωσε σε πρώτη φάση δέκα εργαζόμενους του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), οι οποίοι τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία λόγω συγχώνευσης του οργανισμού με τη Θέμις Κατασκευαστική και τη ΔΕΠΑΝΟΠ, ενώ ανάλογες αποφάσεις έχουν εκδοθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για άλλες 10 περιπτώσεις εργασιακής εφεδρείας.

Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου προσέφυγαν οι εργαζόμενοι του ΟΣΚ, διατάσσει την παραμονή τους στην εργασία τους και την καταβολή των κανονικών αποδοχών τους μέχρι την εκδίκαση της αίτησης (Τμήμα Ασφαλιστικών) που έχουν υποβάλει.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι το μέτρο της εφεδρείας αντίκειται στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρόεδρος επικαλείται την Οδηγία 77/187, που απαγορεύει τις απολύσεις εργαζομένων στις περιπτώσεις μεταβίβασης-συγχώνευσης της επιχείρησης, την Οδηγία 98/59, που ρυθμίζει τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων και θέτει όριο το 5% του προσωπικού και έως 30 άτομα.

Οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί στον ΟΣΚ από το 1997 έως και το 2005 με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, επικαλούνται στις προσφυγές τους, μεταξύ άλλων, και την παραβίαση του Συντάγματος, και συγκεκριμένα την αρχή της αξιοκρατίας.

Στα δικόγραφα τους οι προσφεύγοντες αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η ένταξη στο καθεστώς της εφεδρείας λογίζεται ως προμήνυση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, το δε μέρος των αποδοχών που συνεχίζει να καταβάλλεται στον εργαζόμενο στη συνέχεια θα αφαιρεθεί από την αποζημίωση απολύσεως».

Επισημαίνουν επίσης: «Ενώ στην τακτική καταγγελία με προμήνυση ο εργαζόμενος εξακολουθεί να εργάζεται κανονικά στο διάστημα που μεσολαβεί από την προμήνυση μέχρι τη λύση της σύμβασης εργασίας, λαμβάνοντας πλήρεις τις αποδοχές του, στην εργασιακή εφεδρεία η εργασιακή σχέση αναστέλλεται αμέσως, το δε (ελάχιστο) μέρος των «αποδοχών» που λαμβάνει ο εργαζόμενος κατά την διάρκειά της αποτελεί προκαταβολή της αποζημίωσης απολύσεως.

»Και ενώ στην τακτική καταγγελία με προμήνυση μόλις λήξει η σύμβαση εργασίας, ο εργαζόμενος δικαιούται, επί ποινή ακυρότητας, πλήρη αποζημίωση απολύσεως, η οποία είναι απλώς μειωμένη στο ήμισυ σε σχέση με εκείνη που θα οφειλόταν αν η καταγγελία γινόταν απροειδοποίητα (άρθρο 4 ν. 3198/1955), στην εργασιακή εφεδρεία κατά τον χρόνο λήξης της σύμβασης εργασίας η αποζημίωση απολύσεως θα έχει ήδη αναλωθεί (τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος της). Έτσι, στην πραγματικότητα η διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας, η οποία δεν έχει σκοπό την απασχόληση του εργαζομένου μετά την λήξη της αλλά την απόλυσή του, αποτελεί μια ενιαία διαδικασία απολύσεως, η οποία μάλιστα διαμορφώνεται με πολύ δυσμενέστερους όρους από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας στο κοινό εργατικό δίκαιο».
ta nea .gr

http://www.madata.gr/epikairotita/social/173713.html

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κατατίθενται στη Βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Για την περικοπή των συντάξεων και την ενοποίηση ασφαλιστικών Ταμείων.

 
 
Κατατίθεται αύριο στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος για τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ απόψε αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), στο οποίο περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων.

Οι περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις θα εφαρμοσθούν από την πρώτη Μαΐου, και θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο, η μείωση θα γίνει σε 8 ισόποσες δόσεις.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/306656/katatithedai-sti-vouli-oi-efarmostikoi-nomoi/

«Ανεύθυνο να μιλάμε για εκδίωξη χώρας από το ευρώ»!!!!!

 

 

Ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ παρομοιάζει την κατάσταση με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

«Είναι ανεύθυνο να μιλάμε για εκδίωξη κάποιας χώρας από την ευρωζώνη ή για εγκατάλειψη της ευρωζώνης από μία χώρα», δηλώνει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγερ σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση του δελτίου πληροφόρησης για ζητήματα της ΕΕ Europolitique.

Ειδικότερα ερώτηση αν είναι σκόπιμο η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και αν η υπόθεση της ελληνικής σωτηρίας είναι μία «χαμένη υπόθεση», ο Β. Χόγερ απαντά ως εξής:

«Πρόκειται για μία πρόκληση, που έχει διαστάσεις άνευ προηγουμένου και που δεν υπάρχουν σχετικές λύσεις στα βιβλία. Αυτό μου θυμίζει λίγο την κατάσταση που αντιμετωπίσαμε το 1989-1990, όταν ξαφνικά είχαμε μπροστά μας την κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου.

Ξαναγύρισα τότε στην παλιά βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου για να αναζητήσω στα βιβλία συμβουλές, για το πώς μπορεί να μετατραπεί μία οικονομία σοσιαλιστική, σε οικονομία της αγοράς. Η κατάσταση είναι παρόμοια σήμερα, γιατί δεν μπορούμε να βασιστούμε σε προηγούμενες εμπειρίες.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και θα παραμείνει έτσι. Τα προβλήματα που υπάρχουν έχουν συσσωρευθεί εδώ και δεκαετίες και μετατράπηκαν σε πραγματικά διαρθρωτικά προβλήματα και ζητήματα που άπτονται της οργάνωσης του κράτους. Από την άλλη πλευρά, εγώ δεν βλέπω άλλη εναλλακτική λύση».

Περαιτέρω ο κ. Χόγιερ πρόσθεσε:


«Ορισμένοι επιλέγουν τις εύκολες λύσεις. Θεωρώ ότι είναι ανεύθυνο να μιλάμε για εκδίωξη κάποιας χώρας από την ευρωζώνη ή για εγκατάλειψη της ευρωζώνης από μία χώρα. Ακόμα και αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την ευρωζώνη, θα παρέμενε στο χάρτη και θα παρέμενε πάντοτε ένας σημαντικός εταίρος μας στην Ευρώπη.

Θα πρόκειται πάντοτε για εκατομμύρια ανθρώπων, που θέλουν να ζήσουν μαζί μας και εμείς θέλουμε να ζήσουμε μαζί τους και να γευθούμε όλοι μαζί τους καρπούς των προσπαθειών ολόκληρων δεκαετιών ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Όλα αυτά δεν πρέπει να καταστραφούν σε μία συγκυρία σαν τη σημερινή.

Κάθε προσπάθεια πρέπει να έχει ως στόχο όχι μόνο τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων (ακόμα και αν διαθέταμε πολύ περισσότερα χρήματα δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο) αλλά και την ενθάρρυνση των φίλων μας των Ελλήνων, να αντιμετωπίσουν τις ρίζες των προβλημάτων τους. Αν οι ίδιοι θέλουν να το κάνουν, τότε εμείς θα σταθούμε στο πλευρό τους και θα τους δώσουμε την απαιτούμενη βοήθεια, σεβόμενοι πάντοτε την εθνική τους κυριαρχία και δίνοντάς τους μεγάλη ενθάρρυνση. Αυτό πρέπει να προέλθει από την Ευρώπη».
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/306543/aneuthuno-na-milame-gia-ekdioxi-horas-apo-to-euro/

Του Κ. Μητρόπουλου, www.tanea.gr



ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ......


Τίτλος
’Εγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας
Τύπος
Νόμος
Υπουργείο
Οικονομικών
Επιτροπή
Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
Αριθμός Φεκ
28 A'/14.2.2012
Αριθμός Νόμου
4046
Φάση Επεξεργασίας
Ολοκλήρωση
Ημερ/νια Φάσης επεξεργασίας
14/02/2012
Το φωτοτυπημένο σ/ν ή π/ν
δεν αποτελεί το τελικό κείμενο διότι εκκρεμούν
ορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις
                                                
Αιτιολογική Έκθεση & Λοιπές Συνοδευτικές Εκθέσεις
                  
Ημ. Κατάθεσης
10/02/2012
Εισηγητές
Σχετικές Συνεδριάσεις Επιτροπής
Πρακτικό Έκθεση της Επιτροπής
.pdf
Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής
.pdf
Σχετικές Συνεδριάσεις Ολομέλειας
ΙΓ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Γ' ΠΒ'
Ψηφισθέν Νομοσχέδιο
.pdf .pdf .pdf .pdf .pdf .pdf .pdf .pdf .pdf 
Ημ. Ψήφισης
12/02/2012

http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=d9259d98-e056-443e-8cc8-761522dc6f88