Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ;

Προφυλακιστέος ο Εφραίμ.



Το Συμβούλιο Εφετών απεφάνθη για τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, τον οποίο και έκρινε προφυλακιστέο.
Προφυλακιστέος κρίνεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο.
Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του πριν λίγες ημέρες για το θέμα της προφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με βούλευμά του που εκδόθηκε σήμερα, να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε o αρχιμανδρίτης να οδηγηθεί στη φυλακή.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του ηγούμενου, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης έκρινε ότι πρέπει, αντί της προφυλάκισης, να επιβληθούν περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.
Το Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε χθες ο ηγούμενος, τάχθηκε τελικά υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, και έτσι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

http://news247.gr/ellada/eidiseis/profylakisteos_o_efraim.1549574.html

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.




ΑΠΟΣΤΑΣΗ – ΤΑΧΥΤΗΤΑ – ΜΟΝΑΔΕΣ

Μετατροπή μιλίου σε χλμ, ιντσες, γυάρδες και στατικά μίλια


• 1 χλμ (klm) = 0,53 ναυτικού μιλίου ( nautical miles)
0.52 στατικού μιλίου (statute mile)
1093,61 γυάρδες (yards)
3280,83 πόδια (feet)
• 1 μέτρο (meter) = 100cm
39,37 ίντσες (inches)
3.280 πόδια (feet)
1.096 γυάρδες (yards)
0.54 οργιές (fathom)
0.0005 ναυτικού μιλίου (nautical miles)
0,0006 στατικού μιλίου (statute miles)
• 1 πόδι (foot) = 0.304 μέτρα (meters)
12 ίντσες (inches)
0.33 γυάρδες (yards)
• 1 ίντσα (inch) = 2.54 εκ. (cm)
• 1 ναυτικό μίλι (nautical mile) = 1852m
6076.11 πόδια (feet)
2025.37 γυάρδες (yards)
1.150 στατικού μιλίου (statute mile)
• 1 στατικό μίλι = 1609,34 μέτρα (meters)
1.60 χλμ (km)
0.86 ναυτικού μιλίου (nautical mile)
5280 πόδια (feet)
1760 γυάρδες (yards)
• 1 οργιά (fathom) = 1,82 μέτρα (meters)
6 πόδια (feet)
2 γυάρδες (yards)
• 1 γυαρδα (yard) = 0,914 μέτρα (meters)
36 ίντσες (inches)
3πόδια (feet)

ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ


• Ακτοπλοϊα: Η κατεύθυνση των κινήσεων του σκάφους σε σχέση με την παραπλήσια ακτή, τα καταφανή σημεία στη θάλασσα (νησίδες – βράχια – ξέρες – σημαντήρες – φάροι κτλ) και τα βάθη ονομάζεται ακτοπλοϊα.
• Αναμέτρηση: είναι η μέθοδος προσδιορισμού του στίγματος με βάση την πορεία, την ταχύτητα και το χρόνο του πλου, που μεσολάβησε ξεκινώντας από γνωστό στίγμα.
• Στίγμα του σκάφους: το στίγμα του σκάφους είναι η γεωγραφική του θέση στη θάλασσα. Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι αναφοράς για τον καθορισμό του στίγματος κατά κανόνα αναφέρεται με τις γήινες συντεταγμένες του μήκους και του πλάτους.
• Παράλλαξη: ονομάζεται η θέση ενός αντικειμένου κατά την οποία η σχετική του διόπτευση είναι 90ο δεξιά ή αριστερά.
• Πλοηγία: Η ακτοπλοϊα μέσα σε περιορισμένα ύδατα (στενά, διάυλους, διώρυγες, λιμάνιαα κτλ) χαρακτηρίζεται ως πλοηγία.
• Ναυτική τέχνη: Σημαίνει ναυτική αντίληψη, ναυτοσύνη αλλά και προ πάντως πείρα και γνώσεις. Είναι γνήσιο γέννημα της μεγάλης «σχολής της ναυτικής πείρας»
• Ναυτική αντίληψη: Εννοούμε την ικανότητα του ατόμου να αντιλαμβάνεται με τις αισθήσεις του και με μεγάλη ευκολία οτιδήποτε συμβαίνει και έχει σχέση με το σκάφος του και το ναυτικό περιβάλλον εν γένει.
• Ναυτοσύνη : Είναι η τέχνη και η ικανότητα που διαθέτει κάποιος να εκτελει σωστά, έγκαιρα και αποτελεσματικά τα θαλάσσια έργα σύμφωνα με τους άγγραφους νόμους και κανόνες που υπαγορεύονται από τη ναυτική τέχνη και εμπειρία.
• Τροπίδα – καρένα – καρίνα (keel): Ονομάζεται το κατώτατο δοκάρι, ξύλινο, μεταλικό ή πλαστικό, ανάλογα με το υλικό της κατασκευής, το οποίο διήκει καθόλο το μήκος του σκάφους από την πλώρη μέχρι την πρύμνη. Είναι η βαση κατασκευής ενός παραδοσιακού σκάφους, πάνω στο οποίο στηρίζεται ο σκελετός και γενικότερα το σώμα του σκάφους. Η καρίνα των συνηθέστερων ιστιοπλοϊκών σκαφών συνήθως είναι τριγωνική και ονομάζεται fin keel.
• Στραβόξυλα: Είναι τα κυρτά μέρη κομμάτια σκληρού ξύλου κατά ζευγάρια ένα δεξιά και ένα αριστερα. Σπανιότερα κάθε ζευγάρι αποτελεί ένα κομμάτι με φυσική ή τεχνητή κάμψη. Συνδέονται με την καρίνα και υψώνονται συμμετρικά εκατέρωθεν αυτής καθόλο το μήκος της αποτελώντας το σκελετό.
• Νομείς ή πόστες: Αντί των στραβόξυλων, συχνά συναντάμε τους νομείς οι οποίοι αποτελούν τα πλευρά ή τα «παϊδια» του σκάφους. Καρφώνονται κάθετα προς την καρίνα κατά ζευγάρια, και ίσα διαστήματα εκατέρωθεν αυτής.
• Όκι: ονομάζονται οι κυκλικές ή ελλειψοειδείς τρύπες που κατασκευάζονται προς πλώρα ή πρύμα στις μάσκες του σκάφους . Από αυτά διέρχονται είτε η αλυσίδα του σκάφους από το στρίτσιο, είτε οι κάβοι πρόσδεσης του σκάφους προς το ντόκο.

http://www.albatros-yachting.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=2

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΙΩΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.....ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!!!!!

Στα 20,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο 11μηνο, με τις δαπάνες να αυξάνονται


  (Φωτογραφία:  Reuters
Στα 20,49 δισ. ευρώ διαμορφώνεται το 11μηνο το έλλειμμα σε δημοσιονομική βάση, έναντι στόχου 21.063 εκατ. ευρώ (όπως προσδιορίστηκε στον ψηφισθέντα προϋπολογισμό του 2012) και 19,516 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού εμφανίζονται μειωμένα κατά 3%, σε ετήσια βάση, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 6,2%, κυρίως λόγω των αναγκών των Ταμείων και του ΟΑΕΔ.

Η επίτευξη των στόχων για το 2011, απαραίτητη προϋπόθεση για τη μη λήψη νέων μέτρων το 2012, φαντάζει πλέον πολύ δύσκολη. Τα έσοδα που απαιτούνται για να επιτευχθεί ο (μειωμένος) ετήσιος στόχος για την είσπραξη 51,3 δισ. ευρώ το 2011 είναι 7,4 δισ. ευρώ. Το χρονικό περιθώριο για την είσπραξη αυτού του ποσού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος στο 9% του ΑΕΠ, εκπνέει στο τέλος Φεβρουαρίου του 2012 μέσω της παράτασης του οικονομικού έτους για την είσπραξη το 2012 εσόδων που καταγράφονται στον προϋπολογισμό του 2011.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκύπτει μείωση των καθαρών εσόδων του προϋπολογισμού κατά 3% και αύξηση των δαπανών κατά 6,2%.

Συμπεριλαμβανομένου του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ) είναι μειωμένα έναντι του νέου στόχου κατά 165 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 738 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 43.860 εκατ. ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 3% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010.

Την υστέρηση των εσόδων το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει κυρίως στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος, λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και της μείωσης των εισοδημάτων, καθώς και στις αυξημένες επιστροφές φόρων, λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

Η υστέρηση έναντι του στόχου για το ίδιο διάστημα, οφείλεται -σύμφωνα πάντα με το ΥΠΟΙΚ- σε καθυστερήσεις είσπραξης των φορολογικών εσόδων που προέκυψαν από την πολυήμερη απεργία του προσωπικού της ΓΓΠΣ και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, καθώς και στη μετάθεση στον τελευταίο μήνα του έτους, της είσπραξης εσόδων από την ΕΕ.

Τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 81,2% ή κατά 1.184 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 11μηνο του 2010.

Επισημαίνεται ότι τα έσοδα του ενδεκαμήνου βάσει του δελτίου εκτέλεσης του Π/Υ είναι σε ταμειακή βάση. Το συνολικό όμως αποτέλεσμα των εσόδων του 2011, σε εθνικολογιστική βάση, καθορίζεται και από την πορεία των εσόδων έως το πρώτο δίμηνο του 2012, ενώ μέρος των εσόδων της τρέχουσας περιόδου λογίζονται εθνικολογιστικά στα έσοδα του 2010.

Η ανεργία αυξάνει τις δαπάνες

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3.657 εκατ. ευρώ ή 6,2% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως:

  • στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 2.638 εκατ. ευρώ ή 20,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010,
  • στην αύξηση των πρωτογενών δαπανών κατά 3% ή 1.339 εκατ. ευρώ συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, που οφείλεται στην αύξηση των δαπανών για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία κατά 2.768 εκατ. ευρώ, η οποία υπερέβη τη μείωση κατά 1.429 εκατ. ευρώ των υπολοίπων κατηγοριών δαπανών.
Βασικοί αποδέκτες των αυξημένων επιχορηγήσεων ήταν:

  • τα Ασφαλιστικά Ταμεία κατά 1.611 εκατ. ευρώ (κυρίως το ΙΚΑ κατά 1.583 εκατ. ευρώ, ο ΟΑΕΕ κατά 100 εκατ. ευρώ και το ΝΑΤ κατά 42 εκατ. ευρώ), εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές.
  • ο ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 410 εκατ. ευρώ και
  • τα νοσοκομεία, κατά 1.059 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή των προμηθειών του έτους 2011 (δόθηκαν επιπλέον 89 εκατ. ευρώ για την καταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών).
Οι δαπάνες του ΠΔΕ, τέλος, παρουσιάζουν μείωση κατά 40,1% ή 2.874 εκατ. ευρώ.

Από το υπουργείο επισημαίνεται ότι όλα αυτά τα στοιχεία αφορούν μόνον στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης- κατά τον ορισμό του ESA95- που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας.
Newsroom ΔΟΛ


ΤΣΑΡΛΑΤΣΑΝΟΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ. Γ Ε Ν Ι Κ Ω Σ!!!!!!

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια - Παπαδήμου για την κυβερνητική αστάθεια.


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος εξετάζουν το ενδεχόμενο σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών
 
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος εξετάζουν το ενδεχόμενο σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών  
Την ώρα που η κυβέρνηση δείχνει να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, μετά τις αντιπολιτευτικές κορώνες των τελευταίων ημερών και μία ημέρα πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία ο Λ.Παπαδήμος θα ζητήσει από τον κ. Σαμαρά να ξεκαθαρίσει τη θέση του, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Όπως μετέδωσε ο ΒΗΜΑ 99,5, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία, ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο κ. Παπούλιας και ο κ. Παπαδήμος συμφώνησαν ότι θα επικοινωνήσουν εκ νέου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Παρασκευής και ανάλογα με το αποτέλεσμά της, εφόσον κριθεί αναγκαίο θα συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών την επόμενη εβδομάδα.

Μετά την κρίση που κορυφώθηκε με αφορμή την περικοπή επικουρικών συντάξεων, ο πρωθυπουργός πρόκειται να ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους απέναντι στους στόχους και τον χρονικό ορίζοντά της.

Οι συναντήσεις αρχίζουν το απόγευμα της Παρασκευής με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Newsroom ΔΟΛ

Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ .....ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ!!!!!

Σφοδρή επίθεση Πάγκαλου κατά του αντιπροέδρου της Βουλής Ευ.Αργύρη


Ο Θ.Πάγκαλος υποστήριξε ότι το 2012 θα είναι η χειρότερη χρονιά της ύφεσης
 
Ο Θ.Πάγκαλος υποστήριξε ότι το 2012 θα είναι η χειρότερη χρονιά της ύφεσης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
 
Σφοδρή επίθεση κατά του γ' αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για το πόθεν έσχες βουλευτών. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «απαράδεκτη την παρουσία του στο προεδρείο της Βουλής».

«Πρέπει ο κύριος αυτός να σηκωθεί να φύγει. Δεν μπορώ να έχω καμία σχέση μαζί του» είπε ο κ. Πάγκαλος, κατηγορώντας τον Ευ.Αργύρη ότι δημιούργησε ένα «τερατώδες ζήτημα εις βάρος μου και εις βάρος άλλων συναδέλφων ενδεχομένως».

«Το ότι επιμένει» συνέχισε ο κ. Πάγκαλος «σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν έχει συνείδηση ούτε τι είναι ούτε πού βρίσκεται. Κι αν νομίζει ότι θα περάσει έτσι αυτό, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Υπάρχουν και όρια. Πρέπει να προστατεύσουμε τα ατομικά μας δικαιώματα ως Έλληνες πολίτες».

Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να είναι πιο ουσιαστικός ο έλεγχος των «πόθεν έσχες», ο κ. Πάγκαλος πρότεινε να συσταθεί διακομματική επιτροπή η οποία να ελέγχει τις δηλώσεις όσων εμφανίζουν διαφοροποιήσεις προς την κατεύθυνση «όσων γίνονται πλουσιότεροι».

Στις εφ' όλης της ύλης δηλώσεις του, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι το 2012 θα είναι η χειρότερη χρονιά της ύφεσης. «Πιστεύω ότι το 2012 είναι ο πάτος. Θα κινηθούμε στον πάτο της ύφεσης, είναι η χειρότερη χρονιά» είπε, σημειώνοντας όμως ότι μπορούν να δοθούν μερικά δείγματα «για να δημιουργηθεί κάποια αισιοδοξία ώστε το 2013 να μπούμε στην ανάπτυξη».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την πάγια άποψή του κατά των πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως εάν είναι δυνατόν πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Δήλωσε, επίσης, ότι πάντα υποστηρίζει πως εκλογές πρέπει να διεξάγονται όποτε ορίζει το Σύνταγμα, εφόσον υπάρχει πλειοψηφία. Με δεδομένες, άλλωστε, και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι εάν γίνονταν τώρα εκλογές δεν θα προέκυπτε αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο κ. Πάγκαλος αναρωτήθηκε «τι νόημα θα είχε να κάνουμε εκλογές για να επανέλθουμε στα ίδια;».

Αναφερόμενος στη συνεργασία των υπουργών, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι δεν έχει διαπιστώσει προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης Παπαδήμου ούτε από την πλευρά της ΝΔ ούτε από την πλευρά του ΛΑΟΣ. Έκανε, δε, λόγο για «δραματοποίηση του θέματος των επικουρικών συντάξεων».

«Έχουμε διαφωνίες καμιά φορά σε συγκεκριμένα θέματα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας όμως ότι «τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ύπαρξη των υπουργών και των υφυπουργών που δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα είχαν προκύψει εάν είχε γίνει ένας ανασχηματισμός. Στην Ελλάδα, σε όλα τα κόμματα, υπάρχει η παράδοση όταν γίνεται ανασχηματισμός ο καινούργιος υπουργός να αρχίζει να χαλάει το έργο του προηγούμενου ή να το βάζει στο ντουλάπι».

Ως προς το θέμα του ανασχηματισμού, ο κ. Πάγκαλος εμφανίστηκε αντίθετος και αναρωτήθηκε «τι είδους ανασχηματισμό να κάνουμε, όταν μιλάμε για κυβέρνηση διάρκειας τριών, τεσσάρων, πέντε μηνών».

Όσον αφορά στο θέμα της «επόμενης ημέρας» στο ΠΑΣΟΚ και στο ερώτημα εάν θα πρέπει να παραμείνουν στην κυβέρνηση οι υπουργοί που θα θέσουν επισήμως υποψηφιότητα, ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως κατά την άποψή του «όταν είσαι υποψήφιος δεν πρέπει να έχεις κυβερνητική θέση». Συμπλήρωσε, όμως, ότι εάν οι πολιτικοί αρχηγοί ή ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος τους ζητήσουν να μην αποχωρήσουν τότε οι υπουργοί αυτοί θα πρέπει να μείνουν στη θέση τους.

Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα» και «θα πρέπει να διαλέξει άμεση εκλογή αρχηγού με προσφυγή στο σύνολο των πολιτών», ενώ πρότεινε και τη διεξαγωγή συνεδρίου.
Newsroom ΔΟΛ

Χρέος: Ένας εφιάλτης χωρίς τέλος .......



Στις αρχές του 2010 διαπιστώθηκε, ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας κατά την προηγούμενη χρόνια, εκτινάχθηκε στα 36 δις ευρώ. Μόλις δεκατέσσερις μήνες πριν προϋπολογιζόταν στα 5,2 δις ευρώ!!!. Tο 2011 το έλλειμμα αυτό θα κλείσει, με τις πιο ευοίωνες προοπτικές στα 22 δις ευρώ περίπου, ενώ το 2012, εφόσον το PSI ολοκληρωθεί, θα αγγίξει τα14,7 δις ευρώ!.

Κατά τη διάρκεια του 2009-2010, ένας άπειρος υπουργός οικονομικών, χωρίς ιδιαίτερο παρελθόν  στα δημόσια οικονομικά ή χρηματοοικονομικά, (τον σκληρό πυρήνα της οικονομικής επιστήμης), αποφασίζει να τα βάλει μόνος του με τα γεράκια της τρόικας δηλαδή του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο και χωρίς να ακολουθεί τις προδιαγραφές που απαιτούνται σε διαπραγματεύσεις με θέμα τη διαχείριση του χρέους, καταλήγει στο Μνημόνιο 1, στο οποίο όμως δεν αγγίχθηκε η καρδιά της σπατάλης του δημοσίου χρήματος δηλαδή οι ΔΕΚΟ, τα ταμεία της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι δαπάνες για την υγεία.

Ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων οργανισμών ο υπουργός οικονομικών μη δεχόμενος ιδιαίτερες πιέσεις στο θέμα αυτό δε δραστηριοποιήθηκε άμεσα, το 2010.

Το 2010, εξαντλήθηκε ένα μεγάλο σύνολο πηγών εύρεσης νέων, έκτακτων εσόδων (περαίωση,  ημιυπαίθριοι χώροι κ.λπ). Οι πηγές αυτές περιορίστηκαν το 2011 (έσοδα από αυθαίρετα), για να εκμηδενιστούν σχεδόν το 2012. Ως προς τον περιορισμό των δαπανών, ακολουθήθηκαν οι εύκολες λύσεις, (π.χ. μείωση των δημοσίων επενδύσεων ή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κ.ά). Παράλληλα η σπατάλη δε μειώθηκε. Πράγματι, εξακολουθούν να λειτουργούν οι πελατοκεντρικοί οργανισμοί που δημιουργήθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας, ενώ η απαξίωση των ΔΕΚΟ και των άλλων οργανισμών του Δημοσίου άρχισε να παίρνει διαστάσεις λαίλαπας εδώ και καιρό.

Στα τέλη του 2011, οι προοπτικές για το 2012 είναι ακόμη πιο δυσοίωνες. Έτσι, οι πιέσεις για ιδιωτικοποιήσεις και για την εκποίηση της ήδη απαξιωμένης δημόσιας περιουσίας οξύνονται εκ μέρους της τρόικας, σε μια περίοδο όπου η πτώχευση, χωρίς κοσμητικά επίθετα (‘επιλεκτική’ ή οτιδήποτε άλλο) είναι ante portas.

Οι πιέσεις οδηγούν στο αποτέλεσμα που επιδιώκουν οι αγορές: Στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της χώρας. Παράλληλα όψιμα αντιλήφθηκαν οι πάντες (ή προσποιούνταν), ότι η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, που αν σπάσει θα συμπαρασύρει το ευρώ στο Καιάδα. Αν ο κος Παπακωνσταντίνου έδειχνε ότι κατανοούσε τη σημασία αυτής της θέσης, θα μπορούσε να παίξει ‘σκληρό πόκερ’ με τους δανειστές μας, οδηγώντας τη χώρας σήμερα σε μια καλύτερη θέση.

Οι εταίροι μας εξακολουθούν να καθυστερούν να πάρουν τις αποφάσεις που χρειάζονται υπέρ της στήριξης του ευρώ. Όλως τυχαίως παύουν πολλές από τις παλινωδίες τους, αμέσως μετά την συμφωνία για ευρύτατες ιδιωτικοποιήσεις σε τιμές ιδιαίτερα χαμηλές για κάθε ενδιαφερόμενο στα μέσα του 2011.
Ο εφιάλτης εξελίσσεται ως εξής: Μετά την χειρότερη ίσως Σύνοδο Κορυφής της τελευταίας διετίας, του Δεκεμβρίου του 2011, άρχισαν δειλά να ακούγονται φωνές για προτεραιότητα πια στο σκέλος της ανάπτυξης. Αυτό θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου του 2012.

Αν υπήρχε η κατάλληλη γνώση σε εθνικό επίπεδο, και αν ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν έπαιζε το ρόλο της ‘Ωραίας Κοιμωμένης’, θα φθάναμε άραγε σε αυτό το αποτέλεσμα; Μάλλον όχι. Μήπως η άγνοια και η απουσία στρατηγικής σκέψης μας έκανε κακούς παίχτες σε ένα παιγνίδι με έμπειρους αντιπάλους που κατέχουν την τέχνη του πολέμου;

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
www.mardas.gr

Φορο-επιδρομή στα ακίνητα το 2012!!!!!

 
 
Στα τέλη Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ξεκινήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2009, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010 και τον ΦΑΠ του 2011. Συνολικά οι εν λόγω φόροι και η καταβολή του ενιαίου τέλους ακινήτων για το 2012 αναμένεται να ενισχύσουν τα δημόσια έσοδα με 4 δισ. ευρώ.
Τα εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ, ΦΑΠ 2010 και ΦΑΠ 2011 θα αποσταλούν σταδιακά μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Απριλίου θα ξεκινήσει η καταβολή του ενιαίου τέλους ακινήτων για το 2012.
Αυτό θα πληρωθεί σε πέντε ισόποσες διμηνιαίες δόσεις έως και τον Ιανουάριο του 2013 και αφού πρώτα μέχρι τον Μάρτιο 2012 οι φορολογούμενοι αποπληρώσουν το ενιαίο τέλος ακινήτων 2011.
Newsroom ΔΟΛ

ΑΛΒΑΝΙΑ; ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΙΝΔΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ;

Παπαδήμος: Καθαρές λύσεις "για να μην γίνουμε Αλβανία"!!!!!


Παπαδήμος: Καθαρές λύσεις "για να μην γίνουμε Αλβανία" 
 
Μετά τις αντιπολιτευτικές κορώνες των τελευταίων ημερών και τις εντάσεις μεταξύ υπουργών, ο πρωθυπουργός πρόκειται να ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους απέναντι στους στόχους και τον χρονικό ορίζοντά της. Μεταξύ άλλων, ο Λουκάς Παπαδήμος θα τονίσει ότι η χώρα κινδυνεύει να γίνει Αλβανία. Οι συναντήσεις του αρχίζουν με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, από το αποτέλεσμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού  με τους πολιτικούς αρχηγούς θα εξαρτηθεί το μέλλον της κυβέρνησης.

Προσωρινά, η κυβερνητική κρίση που άρχισε να διαφαίνεται με το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων αποφεύχθηκε, καθώς πάγωσε το θέμα έως τα μέσα Ιανουαρίου και αφού τα κόμματα καταθέσουν τις προτάσεις τους. Ωστόσο, κατέστη εμφανές ότι η τύχη της κυβέρνησης επαφίεται στις διαθέσεις των πολιτικών αρχηγών που τη στηρίζουν.

Έτσι, ο κ. Παπαδήμος αποφάσισε να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους θέσει ευθέως το ερώτημα αν στηρίζουν την κυβέρνησή του, μέχρι πότε και με ποιες αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, που επικαλείται η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να τους ξεκαθαρίσει τι διακυβεύεται αν δεν λυθούν θέματα, όπως αυτό με τις επικουρικές συντάξεις. Ο κ. Παπαδήμος πρόκειται να ξεκαθαρίσει ότι το διακύβευμα είναι μεγάλο, καθώς εκκρεμεί η είσπραξη 80 δισ. ευρώ έως το Μάρτιο, για την οποία αποτελεί προϋπόθεση η διαμόρφωση του νέου προγράμματος και των νέων μέτρων.

Στόχος είναι να εξεταστούν εναλλακτικά σενάρια ώστε «να μην κινδυνεύσει η χώρα να γίνει Αλβανία», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από τους κύκλους του πρωθυπουργού.

Η πρώτη της σειράς των συναντήσεων του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Παρασκευής.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/158303.html

ΝΕΑ..... ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ!!!! ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ....ΠΟΛΕΜΟ; ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ;

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία κατά 3 μήνες.


Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία κατά 3 μήνες 
 
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα προχωρήσει σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά 3 μήνες, αλλά και την αύξηση του χρόνου παραμονής των διοικήσεων στις μονάδες τους κατά ακόμα ένα χρόνο.

‘Ετσι η θητεία διαμορφώνεται ως εξής:
- στον Στρατό Ξηράς από 9 σε 12 μήνες.
- στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία από 12 σε 15 μήνες.

Με την τρίμηνη αύξηση, η οροφή των στρατιωτών από περίπου 45.000 θα ανέβει στις 60.000 και θα καλυφθούν πολλά από τα κενά που υπάρχουν ακόμα και σε μονάδες πρώτης γραμμής.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/158270.html

ΕΚΔΟΣΕΙΣ pathospublishing!!!! ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΩΡΑ!!!!

Η Ιλιάδα πραγματεύεται τον τελευταίο χρόνο του πολέμου της Τροίας ή του Ιλίου, όπως αλλιώς λεγόταν. Αιτία του Τρωικού πολέμου ήταν ο θυμός του βασιλιά της Σπάρτης Μενέλαου, εξαιτίας της αρπαγής της γυναίκας του, της ωραίας Ελένης, από τον Πάρη, γιο του βασιλιά της Τροίας Πριάμου. Η προσβολή θεωρήθηκε εθνική. Ο Αγαμέμνονας, αδελφός του Μενέλαου και βασιλιάς των Μυκηνών, που ήταν ο ισχυρότερος από όλους τους βασιλιάδες στην Ελλάδα, συγκέντρωσε φίλους και γνωστούς, στρατό και πλοία και ξεκίνησαν την εκστρατεία προς την Τροία για να τιμωρήσουν τον Πάρη και να φέρουν πίσω την Ελένη.



ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ;

Δικαστικό "μπλόκο" στην εφεδρεία!!!!


Δικαστικό "μπλόκο" στην εφεδρεία 
 
Τον «ασκό του Αιόλου» αναμένεται ν’ ανοίξει η προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία «μπλοκάρει» η προσυνταξιοδοτική εφεδρεία για υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών.

Την ώρα που οι πιέσεις της τρόικας για δραστική μείωση του δημόσιου τομέα γίνονται ολοένα και ασφυκτικότερες, η εξέλιξη αυτή, δίνει ανάσα σε εκατοντάδες εργαζομένους που διατρέχουν ανάλογο κίνδυνο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας την εξαίρεση τους από το καθεστώς της εφεδρείας.

Η δικαστική νίκη που πέτυχε υπάλληλος που υπηρετούσε σε Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και ετέθη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας αναμένεται ν’ αποτελέσει σταθμό αφού και άλλοι εργαζόμενοι που βλέπουν ν’ ανοίγει για αυτούς η πόρτα εξόδου απ’ το δημόσιο θα προσφύγουν στα δικαστήρια.

Στην αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών στο Διοικητικό Εφετείο, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του να εξελιχθεί μισθολογικά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του μέχρι τη νόμιμη συνταξιοδότησή του, το 2013. Κάνει λόγο για άνιση μεταχείριση του σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του στην υπηρεσία, αφού, όπως επισημαίνει, δεν υπήρξε προηγούμενη συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων τους με αντικειμενικά κριτήρια. Επιπλέον, επικαλείται τη δεινή κατάσταση στην οποία κινδυνεύει να βρεθεί αφού ανατράπηκε ο οικογενειακός του προγραμματισμός, με αποτέλεσμα να μη δύναται πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΦΑΓΕ, ΤΕΛΙΚΑ......,ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!!!!

Πάγκαλος: "Έφαγε" τα λεφτά που λείπουν από το πόθεν έσχες του.


Πάγκαλος: "Έφαγε" τα λεφτά που λείπουν από το πόθεν έσχες του 
 
Τα… «έφαγε» κατά δήλωσή του τα 440.000 ευρώ των πωλήσεων ακινήτων που καταγράφονται στη δήλωση πόθεν έσχες του ο αντιπρόεδρος της  κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος!  Αυτό ισχυρίσθηκε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, προκειμένου να δικαιολογήσει τις μειωμένες κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις του, παρά τις πωλήσεις που προαναφέρθηκαν…

«Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πει που έχει φάει τα λεφτά του. Φανταστείτε να έχει δώσει μεγάλα χρηματικά ποσά – ενδεχομένως για τον αδερφό του που είναι βαριά άρρωστος ή για τα μεταπτυχιακά των παιδιών του.Άλλωστε το πόθεν έσχες σημαίνει που βρήκες τα λεφτά και όχι που τα έφαγες» ισχυρίσθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Πάγκαλος  τα έβαλε και με τον  Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κ. Ευάγγελο Αργύρη,  που δήλωσε χθες ότι υπάρχουν ερωτηματικά για  11 βουλευτές,  για το που διοχετεύθηκαν τα  μεγάλα χρηματικά ποσά  στα οποία έκαναν ανάληψη από τις τράπεζες. «Αν κάποιος μπορεί να έχει τα λεφτά κάτω από το μαξιλάρι του, μπορεί ο κ. Αργύρης να λέει ότι τα έβγαλε στην Ελβετία;» έθεσε μάλιστα το ερώτημα προς τον αντιπρόεδρο της Βουλής.

Όπως φαίνεται από το «μαζί τα φάγαμε» τα λεφτά του Δημοσίου, ο κ. Πάγκαλος,  έφτασε μέσα σε ένα χρόνο στα «εγώ τα ξόδεψα»,  για τα δικά του χρήματα..

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/158179.html

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΦΡΙΛΑ!!!!!

Συνήφθησαν 18 άτομα για την επίθεση στον Καλόπουλο.


Συνήφθησαν 18 άτομα για την επίθεση στον Καλόπουλο 
 
Μετά την εισβολή και την επίθεση των κουκουλοφόρων στο γήπεδο της Κατερίνης κατά του διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλου, ο οποίος διηύθυνε την αναμέτρηση Πόντιοι Κατερίνης - Ξάνθη, για το Κύπελλο Ελλάδας, η αστυνομία προχώρησε σε 18 συλλήψεις.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, στα αυτοκίνητα των υπόπτων βρέθηκαν λοστοί, κράνη και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, όπως και διακριτικά της ομάδας του Παναθηναϊκού. Έτσι, η χθεσινή επίθεση συνδέεται με τη διαιτησία του Καλόπουλου στο περσινό ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

http://www.madata.gr/athletic/158042.html

ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ ....50 ΑΣΧΕΤΩΝ!!!!

ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ........ ΔΙΝΕΤΕ!!!!!!

Κάρτα στη φοροκάρτα βγάζουν οι φορολογούμενοι!


Κάρτα στη φοροκάρτα βγάζουν οι φορολογούμενοι! 
 
Κάρτα στη… φοροκάρτα βγάζουν οι φορολογούμενοι καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το μέτρο του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει βρει την ανάλογη αποδοχή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα λιγότερο από το 0,5% των φορολογουμένων έχει προμηθευτεί την κάρτα, ενώ ακόμη και η πλειοψηφία εξ αυτών δεν τη χρησιμοποιεί αφού επί του παρόντος έχουν καταγραφεί μόλις 1.300 συναλλαγές! Την ίδια ώρα, μόνο τα μισά καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη φοροκάρτα στις αγορές τους.

Ο προβληματισμός στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχει επ’ ουδενί οδηγήσει σε σκέψεις για απόσυρση του μέτρου αλλά σε «επιθετική» καμπάνια για να πειστούν οι φορολογούμενοι να κάνουν τη φοροκάρτα μέρος της ζωής τους, χωρίς να αποκλείεται να δοθούν και κίνητρα όπως η έκπτωση φόρου που ίσχυε πέρυσι αλλά σε μικρότερο του 10% ποσοστό.

Ήδη, πάντως, ένα άλλο σχέδιο για την καταπολέμηση της μη χορήγησης αποδείξεων, η περικοπή κατά 3% του ΦΠΑ για αγορές μέσω πιστωτικής κάρτας έχει πάρει την έγκριση της τρόικας και του Ράιχενμπαχ και μένει να εξεταστούν τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση για να αποφασιστεί αν θα εφαρμοστεί…
http://www.madata.gr/epikairotita/social/158009.html

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ.....ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ!!!!!!

To ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ!
 To ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ!
Ποσά από 100.000 έως 400.000 ευρώ “σήκωσαν” από τράπεζες 15 βουλευτές, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις πόθεν έσχες που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.
Κανείς όμως δεν διευκρινίζει για ποιόν λόγο έγιναν οι αναλήψεις και αν τα χρήματα αυτά τοποθετήθηκαν κάπου αλλού. Τα μετέφεραν σε τράπεζα του εξωτερικού, τα κράτησαν στο σπίτι τους;
Από τους 15 αυτούς βουλευτές προκύπτει ότι οι 4 έκαναν αγορές.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών κομμάτων και πολιτικών, Ευάγγελος Αργύρης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν οι διαδικασίες για την άρση του τραπεζικού απορρήτου έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν τα χρήματα στάλθηκαν στο εξωτερικό. Επίσης, ορκωτοί λογιστές θα ζητήσουν εξηγήσεις από κάθε έναν από αυτούς.
Πιο αναλυτικά:
9 βουλευτές εν ενεργεία αγόρασαν διαμερίσματα το 2009, οι 6 από αυτούς με δάνειο.
Άλλοι 5 βουλευτές προχώρησαν σε ανέγερση κατοικίας. 6 βουλευτές αγόρασαν αγροτεμάχια μικρής αξίας, μόνο το ένα από αυτά είχε αξία 100.000 ευρώ.
Δυο ευρωβουλευτές αγόρασαν διαμέρισμα στις Βρυξέλες με δάνειο. Πέντε ευρωβουλευτές είχαν μικρή μείωση των εισοδημάτων τους ενώ 17 είχαν μικρή αύξηση.
Και ερχόμαστε στους 15.
Όλοι εν ενεργεία βουλευτές και είχαν όλοι το 2009 μείωση στις καταθέσεις τους.
Από αυτούς οι 4 έκαναν αγορές. Ο ένας οικόπεδο, ο άλλος γραφείο, άλλος αγροτεμάχιο και ένας μονοκατοικία.
Η μείωση των καταθέσεων αυτών – των 15 δηλαδή – κυμαίνεται από 100.000 μέχρι και 400.000 ευρώ.
Για το εάν υπήρξαν δηλωμένες εκροές προς την Ελβετία ο κ. Ευάγγελος Αργύρης επεσήμανε ότι «αν βρεθεί έστω και ένας να έχει 100 ευρώ στην Ελβετία θα είναι παράνομος γιατί κανείς δεν έχει δηλώσει ότι έχει καταθέσεις στην Ελβετία»
Παρατήρησε πάντως ότι δεν υπάρχουν μεγάλα ποσά κατατεθειμένα σε ξένες τράπεζες και αυτά που υπάρχουν είναι άνευ σημασίας και προέρχονται κυρίως από επαγγελματική δραστηριότητα.
Είπε επίσης ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει μια τράπεζα δεδομένων κι έτσι δεν θα χρειάζεται κάθε χρόνο να δίνονται όλες οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αλλά μόνο οι μεταβολές που υπάρχουν. «Πρόκειται για μια καινοτομία σε συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» είπε συγκεκριμένα.
Έχει στείλει επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών για το εάν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που να έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2009 και μετά.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ:
ΑΡΧΗΓΟΙ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
Εισόδημα: 129.000
Συζύγου: 2.000
Ακίνητα ΓΑΠ: ακίνητο στην Ν. Ερυθραία
Ακίνητα συζύγου: 2 ακίνητα στην Πάτρα
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (από κοινού): 81.000 ευρώ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ:
Συζύγου: αμοιβαία κεφάλαια ύψους 228.000 ευρώ
ΟΧΗΜΑΤΑ: 1 αυτοκίνητο 2000 κεκ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:
Εισόδημα: 217.000 ευρώ
Συζύγου: 54.000 ευρώ
Ακίνητα Σαμαρά: 2 διαμερίσματα, 3 αγροτεμάχια, 1 οικόπεδο , 1 αποθήκη ενώ αγόρασε και 1 αγροτεμάχιο στην Πύλο 3 στρεμμάτων αξίας 110.000 ευρώ από εισοδήματα προηγουμένων ετών.
Ακίνητα συζύγου: 2 διαμερίσματα, 2 οικόπεδα, 1 μονοκατοικία, 1 κατάστημα , 1 γραφείο.
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (από κοινού): 308.000 + 4.000 λίρες Αγγλίας
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ:
Σαμαράς: 3.500 μετοχές ΑΝΕL LINES
ΟΧΗΜΑΤΑ: 2 αυτοκίνητα 1500κ.β και 2000κ.β
http://troktiko.eu/2011/12/to-pothen-aischos/

ΚΑΓΚΕΛΑ......ΠΑΝΤΟΥ!!!!!

Διαδοχικά "λουκέτα" στα ξενοδοχεία του κέντρου.....

Δεκαοχτώ ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας αναγκάστηκαν να κλείσουν τον τελευταίο χρόνο, λόγω της κρίσης και της αυξανόμενης εγκληματικότητας. "Νόμο για τη σωτηρία της πόλης" προανήγγειλε ο Γ. Καμίνης



Σε κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Γ. Τσακίρη και του Δημάρχου Αθηνών, Γ. Καμίνη, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία, που δείχνουν την ολοένα και αυξανόμενη κρίση στον κλάδο των ξενοδόχων.
Όπως δήλωσε ο κ. Τσακίρης, η υποβάθμιση του κέντρου θα οδηγήσει και σε νέα λουκέτα.
Μάλιστα, κατηγόρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όλους τους συναρμόδιους φορείς ότι με τις παραλείψεις ή την αδιαφορία τους, αφήνουν το κέντρο "έρμαιο στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα".
Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι προχωρά στη διαμόρφωση πολυνομοσχεδίου "για τη σωτηρία της Αθήνας", σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό την περασμένη Παρασκευή.
Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε επίσης την ανάγκη συντονισμού της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου, υπογραμμίζοντας ότι "ο Δήμος έχει τη δομή, οι άλλοι έχουν τους πόρους" και πρόσθεσε ότι η Δημόσια Διοίκηση "έχει ευνουχιστεί".
Σε δηλώσεις του χθες Δευτέρα στον Βήμα 99,5, ο Δήμαρχος σημείωσε, ότι η Αθήνα δεν έχει συνέλθει από τα πρόσφατα επεισόδια και ότι ο κόσμος φοβάται να κατέβει στο κέντρο, καθώς δεν ξέρει τι θα συναντήσει.
Υποστήριξε, επίσης, ότι σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει όχι μόνο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αλλά και πολλές γειτονιές, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και της οργανωμένης εγκληματικότητας.
http://news247.gr/ellada/eidiseis/diadoxika_loyketa_sta_ksenodoxeia_toy_kentroy.1545045.html

Παναγιωτακόπουλος: "Ο Παπανδρέου οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην πλήρη απαξίωση".....


Παναγιωτακόπουλος: "Ο Παπανδρέου οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην πλήρη απαξίωση" 
 
 

Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου για την αναβολή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που είχε αρχικά προγραμματισθεί για αύριο, εξαπέλυσε το μέλος του Γ. Παναγιωτακόπουλος, με δήλωσή του.
Ο  κ. Παναγιωτακόπουλος  χαρακτήρισε «έωλο» το επιχείρημα της πραγματοποίησης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την ίδια ημέρα,   κάνει λόγο για «απαξίωση» των οργάνων του κόμματος, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι μιλά για «κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση»!  Με σκληρές εκφράσεις αναφέρεται και στους «δελφίνους» του ΠΑΣΟΚ , τους οποίους χαρακτηρίζει «υποψήφιους αρχηγίσκους».
Στη δήλωσή του το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει συγκεκριμένα:
«Η αναβολή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ με το έωλο επιχείρημα ης πραγματοποίησης Υπουργικού Συμβουλίου την ίδια ημέρα, αποτελεί μια ακόμη ενέργεια που προστίθεται στη λογική της απαξίωσης των εκλεγμένων οργάνων του Κινήματος.
Προκαλεί απορία η «ευαισθησία» του προέδρου,  την ώρα που η χώρα βαδίζει ακυβέρνητη, την ώρα που ο λαός μας οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης περικυκλωμένο από δεκάδες δελφίνους και υποψήφιους αρχηγίσκους ενώ η κοινωνία του γυρνάει την πλάτη, να αξιολογεί...  με αυτόν τον τρόπο την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Αν η δικαιολογία είναι η πιθανή απουσία των Υπουργών της συγκυβέρνησης, πρέπει να αντιληφθεί ότι το Πολιτικό Συμβούλιο δεν συγκυβερνά και δεν συναποφασίζει με όσους συμμετέχουν σε μια Κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση.
Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει μπερδέψει τις λειτουργίες των οργάνων.
Ήταν στραβό το κλίμα τo έφαγε και ο γάιδαρος. Δεν μπορεί ο κ. Παπαδήμος να θέλει να ορίσει τις λειτουργίες ενός μεγάλου κόμματος. Αντίκειται σε κάθε δημοκρατική λογική και εγκυμονεί κινδύνους για τη λειτουργία των κομμάτων. Δεν φτάνει που το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι διαλυμένο, ο Πρόεδρος του Κινήματος το οδηγεί με αυτές τις ενέργειες στην πλήρη απαξίωση. Για να συνεδριάσουμε θα πρέπει από δω και πέρα να ρωτάμε τον διορισμένο πρωθυπουργό. Από επικεφαλής της διορισμένης κυβέρνησης γίνεται καθοριστικός παράγοντας για την λειτουργία του κινήματος. Φτάνει πια.
Η απαξίωση του κινήματος πρέπει να σταματήσει. Αρκετά!».

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/157905.html

ΑΦΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ!!!!

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σάββας Ρομπόλης: Μοντέλο αποανάπτυξης οι ΕΟΖ

Πετρόπουλος Α.
 
     
Συνέντευξη στον Ανδρέα Πετρόπουλο

Η μετατροπή μιας περιφέρειας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) λειτουργεί σε επιχειρηματικό, παραγωγικό και εργασιακό επίπεδο σε όφελος των δανειστών - επενδυτών, οι οποίοι ενθυλακώνουν σχεδόν σε απόλυτο βαθμό τα όποια οικονομικά οφέλη. Ταυτόχρονα η λειτουργία μιας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης δεν εντάσσεται σε κάποιο παραγωγικό σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που εγκαθίσταται μια επιχείρηση και συνήθως συμβάλλει στην παραγωγική αποδόμηση με αρνητικές συνέπειες για το βιοτικό επίπεδο και τις συνθήκες εργασίας και ζωής των κατοίκων. Αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην "Αυγή" της Κυριακής ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Σάββας Ρομπόλης, που πρόσφατα, με αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για μετατροπή της συγκεκριμένης περιφέρειας σε ΕΟΖ, παρουσίασε εναλλακτική μελέτη του ΙΝΕ και του ΕΜΠ για μια ολοκληρωμένη περιφερειακή ανάπτυξη σε πλήρη αντίθεση με το μοντέλο των ΕΟΖ. Όπως σημειώνει, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ΕΟΖ, εκτός από τα ειδικά φορολογικά προνόμια και άλλες διοικητικές διευκολύνσεις, επιβάλλουν στη λογική μεγιστοποίησης του κέρδους, εργασιακές συνθήκες που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα.

* Σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, με κύρια χαρακτηριστικά την υψηλή ύφεση και την πρωτόγνωρη ανεργία, πιστεύτε ότι η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) μπορεί να απαντήσει στο στρατηγικό αναπτυξιακό έλλειμμα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα;
Όχι, γιατί η διεθνής εμπειρία και πρακτική των ΕΟΖ αποδεικνύει ότι αυτές συμβάλλουν στην ευημερία για τους λίγους, αλλά χωρίς ανάπτυξη για τους πολλούς, τη χώρα ή την περιφέρεια υποδοχής. Και αυτό γιατί οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ΕΟΖ απολαμβάνουν ευνοϊκότερους φορολογικούς συντελεστές αγοράς και οικοδόμησης ακινήτων, ειδική (χωρίς δαπάνη) διοικητική υποστήριξη για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών ίδρυσης της επιχείρησής τους, φορολογική απαλλαγή αναφορικά με απόκτηση γηπέδων και κτηρίων, απαλλαγή από εταιρικό φόρο εισοδήματος, ελεύθερο επαναπατρισμό των κερδών, παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων αναφορικά με τους μισθούς, μη εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων και της ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς και απαγόρευση του συνδικαλίζεσθαι για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων των ΕΟΖ.


* Επομένως το παραγωγικό, επιχειρηματικό και εργασιακό μοντέλο που αναπτύσσεται συνήθως στις ΕΟΖ, δεν ενισχύει τις χώρες υποδοχής των ξένων επενδύσεων, αλλά λειτουργεί προς όφελος των δανειστών - επενδυτών, αποσαθρώνοντας ταυτόχρονα και την τοπική αγορά εργασίας;
Στόχος των χωρών υποδοχής των ΕΟΖ είναι η προσέλκυση κυρίως εξαγωγικά προσανατολισμένων βιομηχανιών από το εξωτερικό με ευνοϊκούς όρους. Αυτό σημαίνει ότι δεν ενισχύονται οι χώρες ή οι περιφέρειες υποδοχής των ΕΟΖ, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, αλλά κυρίως αυτές λειτουργούν προς όφελος των ξένων επενδυτών. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα λειτουργούν σε διεθνές επίπεδο 3.500 ΕΟΖ (Ρωσία, Κίνα, Σκόπια, Ντουμπάι, Αρμενία, Πολωνία κ.λπ.). Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Πολωνία, λειτουργούν 14 ΕΟΖ με ευνοϊκούς όρους ίδρυσης λειτουργίας και δραστηριότητας των επιχειρήσεων. Η δραστηριότητα των ΕΟΖ δεν συνάδει με την αναβάθμιση των δυνατών αναπτυξιακών δεδομένων της χώρας μας, καθώς προσανατολίζεται σε τομείς και κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που εξυπηρετούν την δική τους αναπτυξιακή στρατηγική και όχι της χώρας μας ή των περιφερειών μας. Επίσης, σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες και εκθέσεις διεθνών οργανισμών (ΔΟΕ), στις περισσότερες από τις χιλιάδες ΕΟΖ διεθνώς επικρατεί εργασιακός Μεσαίωνας, δηλαδή παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, υποχρεωτικές υπερωρίες, εργασιακή ανασφάλεια, υποβαθμισμένες συνθήκες εργασίας, χρήση πιεστικών πρακτικών προκειμένου να επιτευχθούν οι προθεσμίες και τα πλάνα της παραγωγής κ.λπ.

* Τι προβλέπει συγκεκριμένα το πρόγραμμα ΕΟΖ για την Πελοπόννησο, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ή άλλες περιφέρειες της χώρας μας;
Το ζήτημα εγκατάστασης ΕΟΖ στις περιφέρειες της χώρας μας τέθηκε πρόσφατα από τη Γαλλία και τη Γερμανία, οι οποίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν με ευνοϊκούς όρους στη χώρα μας, έχοντας ως πρότυπο την Πολωνία και το εκτεταμένο εύρος ευνοϊκού καθεστώτος στα πεδία που ήδη αναφερθήκαμε. Ειδικότερα για την Πελοπόννησο και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη φαίνεται ότι το ενδιαφέρον των χωρών, σύμφωνα με πληροφορίες, εστιάζεται στον τομέα της ενέργειας (φωτοβολταϊκά, αιολική ενέργεια κ.λπ.) που θα επιστρέφει στις χώρες - επενδυτές. Αυτό το μοντέλο επιβεβαιώνει και τα αποτελέσματα της διεθνούς εμπειρίας, σύμφωνα με τα οποία το απόλυτο όφελος από τη δραστηριότητα των ΕΟΖ ανήκει στις χώρες - επενδυτές.


* Ποιες βασικές αλλαγές πρέπει να γίνουν προκειμένου να διαμορφωθεί μια νέα στρατηγική στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης.
Οι αλλαγές που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, αναφορικά με την προσέγγιση των αναπτυξιακών πολιτικών, είναι ότι θα πρέπει να περάσουν από τη λογική της μεταφοράς πόρων στη λογική της προσφοράς γνώσης. Η ανάπτυξη των περιφερειών στην χώρα μας και η ενσωμάτωση, στον παραγωγικό και κοινωνικό τους ιστό, της νέας τεχνολογίας, της γνώσης, της καινοτομίας και της πληροφορίας, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του αναπτυξιακού τους ρόλου και τη συμβολή τους, εκτός των άλλων, στην αύξηση της απασχόλησης, στην επίτευξη της πραγματικής σύγκλισης και της συμμετρικής ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο. Η προσέγγιση του ζητήματος της περιφερειακής ανάπτυξης απαιτεί σοβαρές αλλαγές σε σχέση με την ώς τώρα στρατηγική και πρακτική, αφού δεν αρκεί η δημιουργία ενός αυτοκινητόδρομου, ενός λιμανιού, ενός σιδηροδρόμου, μιας βιομηχανικής περιοχής, ή ενός Πανεπιστημίου ή ενός ΤΕΙ, αλλά θα πρέπει σε κάθε περιφέρεια οι υποδομές, τα δίκτυα, η γνώση, η καινοτομία (και όχι η προνομιακή επιχειρηματικότητα), το ανθρώπινο δυναμικό, οι πόροι κ.λπ. να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο σύμπλεγμα δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, στην περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΕ και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ως δυναμικοί κλάδοι εμφανίζονται ο κλάδος της γεωργίας, των τροφίμων, του τουρισμού, του εμπορίου και των μεταφορών. Η εναλλακτική αναπτυξιακή στρατηγική στοχεύει ακριβώς στη δημιουργία ενός γεωγραφικού και κλαδικού ολοκληρωμένου συμπλέγματος δραστηριότητας. Με αποτέλεσμα την ενίσχυση και τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της περιφέρειας.
Συμπερασματικά, θα έλεγα, προτείνουμε μια εναλλακτική αναπτυξιακή στρατηγική, απέναντι στο μοντέλο των ΕΟΖ, που θα επιτυγχάνει τους όρους των τριών ΑΑΑ. Όχι με κινεζοποίηση των περιφερειών της χώρας ή με εργασιακό Μεσαίωνα που επιθυμούν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, αλλά των τριών ΑΑΑ που συμπυκνώνονται στην επιλογή της Ανάπτυξης - Απασχόλησης - Αναδιανομής του Εισοδήματος.
 
Η ΑΥΓΗ, 18/12/2011

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=53217

7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Νήσος Σύρος, Ελλάδα

Lat:37.43 Lon: 24.91 Μέσο Υψόμ..: 50m.   (Χάρτης)

ΗμερομηνίαΚαιρός ΠεριγραφήΘερμ °C
Συννεφιά με ασθενή βροχή. Ισχυροί άνεμοι.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 21  oC
Χαμηλή: 16  oC
ΝΝΔ  με
 40 km/h
Ασθενής βροχή νωρίς το πρωί,  αρκετά σύννεφα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθαρός καιρός το βράδυ. Πολύ ισχυροί άνεμοι.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 21  oC
Χαμηλή: 14  oC
ΝΔ  με
 48 km/h
Αίθριος καιρός το πρωί, βασικά καθαρός, αλλά και μικρή πιθανότητα βροχής για το υπόλοιπο της ημέρας. Πολύ ισχυροί άνεμοι, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 20  oC
Χαμηλή: 12  oC
ΝΝΑ  με
 52 km/h
Βροχή νωρίς το πρωί,  συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βροχή αργά τη νύχτα. Πολύ ισχυροί άνεμοι.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 19  oC
Χαμηλή: 12  oC
ΝΝΔ  με
 66 km/h
Βροχή κατά περιόδους. Πολύ ισχυροί άνεμοι.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 13  oC
Χαμηλή: 10  oC
ΒΒΔ  με
 79 km/h
Ασθενής βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθαρός καιρός το βράδυ. Πολύ ισχυροί άνεμοι.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 15  oC
Χαμηλή: 9  oC
Β  με
 76 km/h
Αίθριος καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πιθανή βροχή τη νύχτα. Πολύ ισχυροί άνεμοι.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 15  oC
Χαμηλή: 8  oC
Β  με
 51 km/h

http://freemeteo.com/default.asp?pid=23&gid=253775&la=2

Ισοτιμια νομισματων με ευρω:

USDΕυρω / Δολλαριο Αμερικης1.3005γραφημα Δολλαριο Αμερικης - USD
GBPΕυρω / Λιρα Αγγλιας0.8393γραφημα Λιρα Αγγλιας - GBP
JPYΕυρω / Γιεν Ιαπωνιας101.2800γραφημα Γιεν Ιαπωνιας - JPY
RUBΕυρω / Ρουβλι Ρωσιας41.6596γραφημα Ρουβλι Ρωσιας - RUB
CADΕυρω / Δολλαριο Καναδα1.3517γραφημα Δολλαριο Καναδα - CAD
AUDΕυρω / Δολλαριο Αυστραλιας1.3103γραφημα Δολλαριο Αυστραλιας - AUD
CHFΕυρω / Φραγκο Ελβετιας1.2190γραφημα Φραγκο Ελβετιας - CHF
SEKΕυρω / Κορωνα Σουηδιας9.0175γραφημα Κορωνα Σουηδιας - SEK
DKKΕυρω / Κορωνα Δανιας7.4290γραφημα Κορωνα Δανιας - DKK
NOKΕυρω / Κορωνα Νορβηγιας7.7691γραφημα Κορωνα Νορβηγιας - NOK
CNYΕυρω / Γουαν Κινας8.2549γραφημα Γουαν Κινας - CNY
SGDΕυρω / Δολλαριο Σιγκαπουρης1.6991γραφημα Δολλαριο Σιγκαπουρης - SGD
HKDΕυρω / Δολλαριο Χονγκ Κονγκ10.1237γραφημα Δολλαριο Χονγκ Κονγκ - HKD




Τιμη χρυσου


Αντιστοιχουν 43.2120 ευρω ανα γραμμαριο

Η ΟΥΓΓΙΑ ΕΙΝΑΙ 31,10 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ, ΑΡΑ 1.343,89 € Η ΟΥΓΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ.


Τελευταία ενημέρωση: 09:57 19/12/2011
http://eurozap.gr/