Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ

http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=77

ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ. ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!

Ο ΚΑΙΡΟΣ! ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Σαββατοκύριακο με καλό καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Σαββατοκύριακο με καλό καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας

Ανοιξιάτικος ο καιρός για το Σαββατοκύριακο με θερμοκρασία έως τους 27 βαθμούς.
Ο ουρανός αναμένεται "καθαρός" με λίγες -τοπικά- νεφώσεις και η θερμοκρασία αναμένεται να ανεβεί αισθητά σε όλη τη χώρα. Το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 6 έως 24ο C στη βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 24ο C στη δυτική Ελλάδα, ενώ ακόμη πιο ζεστός θα είναι ο καιρός στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά του Αιγαίου αφού θα κυμανθεί από 10 έως 27 ο C και από 11 έως 23ο C αντίστοιχα.

Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26ο C ενώ αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις, ασθενείς.

Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24ο C, ενώ αναμένονται λίγες νεφώσεις κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και θα εξασθενήσουν προς το απόγευμα.

Ανάλογος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή όπου προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια και αραιές τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με μικρή -ίσως- πτώση στα βόρεια.
http://www.madata.gr/epikairotita/kairos/99742.html

ΒΥΘΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ!!!!

ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ, ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ....ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ, ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!!!!!

Χιλιάδες Βορειοηπειρώτες - μαϊμού παίρνουν συντάξεις του ΟΓΑ

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Χιλιάδες Βορειοηπειρώτες - μαϊμού παίρνουν συντάξεις του ΟΓΑ

Κύκλωμα που για χρόνια λυμαίνεται τις ασφαλιστικές εισφορές των Ελλήνων «βαφτίζοντας» ως Βορειοηπειρώτες Αλβανούς υπηκόους για να παίρνουν σύνταξη ΟΓΑ, καταγγέλλει η εφημερίδα Πρωινός Λόγος των Ιωαννίνων.

Τονίζοντας ότι η Διοίκηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων έχει ενημερωθεί πολλάκις για το σοβαρότατο θέμα, γίνεται λόγος για μεγάλο αριθμό Αλβανών που λυμαίνονται έτσι τις ασφαλιστικές εισφορές των Ελλήνων αγροτών, καθώς με το κατάλληλο ποσό εξασφάλισαν να μπουν σε μία λίστα συνολικά 18.000 Βορειοηπειρωτών που λαμβάνουν σύνταξη από τον ΟΓΑ!

Μάλιστα, καταγγέλλεται ότι η όλη ιστορία γίνεται εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εικόνα αυτή τη στιγμή για το πόσοι και για πόσα χρόνια έπαιρναν σύνταξη-μαϊμού!

Τώρα ζητά τα δικαιολογητικά ο ΟΓΑ!

Μετά από πολλές καταγγελίες και αφού -καθώς φαίνεται- το νερό ξεχείλισε από το ποτήρι, ο ΟΓΑ αποφάσισε (τώρα!) να ζητήσει από τους δικαιούχους Βορειοηπειρώτες επικυρωμένα δικαιολογητικά για αν διαπιστώσει ποιοι δικαιούνται να λαμβάνουν σύνταξη και ποιοι όχι!

Προκειμένου να ξεκαθαρίσει «η ήρα από το στάρι», ο ΟΓΑ ειδοποίησε ότι για να συνταξιοδοτηθούν ομογενείς από την Αλβανία θα πρέπει να προσκομίσουν πρόσθετα δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων επικυρωμένο αντίγραφο ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και υπεύθυνη δήλωση για το ποσό σύνταξης που λαμβάνουν από τον αλβανικό φορέα.

Συντάξεις και σε αγρότισσες μαΐμού που δεν έχουν δει χωράφι ούτε από… φωτογραφία

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Διοίκηση του ΟΓΑ έχει αποφασίσει -έστω και τώρα- να αντιμετωπίσει και λοιπά χρόνια προβλήματα του Οργανισμού.

Έτσι, μετά το θέμα με τις χιλιάδες συντάξεις σε Αλβανούς που βαφτίστηκαν Έλληνες από επίορκους υπαλλήλους, ο ΟΓΑ φέρεται αποφασισμένος να αντιμετωπίσει στην περιοχή της Ηπείρου (πιθανόν και γενικότερα) το φλέγον ζήτημα των συντάξεων σε αγρότισσες-μαϊμού που δεν έχουν δει χωράφι ούτε… με το κυάλι!

«Οι επιθεωρητές του ΟΓΑ εάν κάνουν συστηματικό και λεπτομερή έλεγχο για τις συντάξεις που έχουν χορηγηθεί» σημειώνουν χαρακτηριστικά υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΓΑ προσθέτοντας ότι αρκετοί αρμόδιοι Δήμων και Κοινοτήτων θα χάσουν τον ύπνο τους και οι αγρότισσες-μαϊμού το… χαρτζιλίκι τους!
http://www.madata.gr/epikairotita/social/99744.html

Η.....ΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ!!!!! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ!!!!


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ "ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ"

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ο ΜΩΙΣΗΣ ΗΤΑΝ.....ΕΒΡΑΙΟΣ!!!!!!

Επιβραδύνεται η ανοδική τάση των επισφαλειών στις τράπεζες

Στο 10,5% «έκλεισε» ο δείκτης επισφαλειών στο τέλος του 2010 με βάση τα αποτελέσματα της χρήσης που ανακοίνωσαν οι τράπεζες.
Πρόκειται για μια μάλλον θετική εξέλιξη με την έννοια ότι στο τέταρτο τρίμηνο επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης των καθυστερούμενων δανείων. Από την άλλη πλευρά, καταγράφεται μικρή μόνο πρόοδος στον έλεγχο των λειτουργικών δαπανών, ειδικά δε εάν ληφθούν υπόψη οι αυστηρές απαιτήσεις της τρόικας για το συγκεκριμένο «μέτωπο».
Οι τέσσερις μεγαλύτεροι όμιλοι είχαν πάντως ικανοποιητικές επιδόσεις στη μείωση του κόστους και φιλόδοξα σχέδια για το τρέχον έτος. Ενισχυμένοι ήταν το 2010 οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας με αποτέλεσμα ο συνολικός δείκτης να διαμορφώνεται σε 13,8% έναντι 12,2% στο τέλος του 2009.
Ανθεκτικά έσοδα
Αξιοσημείωτη, θετική, εξέλιξη είναι τα ανθεκτικά, όπως αποδείχθηκαν, καθαρά έσοδα από τόκους, κυρίως, των μεγάλων ομίλων, σε μια περίοδο με ασθενή πιστωτική επέκταση. Με τη βοήθεια της διαδικασίας ανατιμολόγησης των δανειακών χαρτοφυλακίων, οι τέσσερις μεγάλοι πέτυχαν το 2010 να διατηρήσουν γενικότερα την οργανική κερδοφορία τους.
Το 2010 κατέληξε με οκτώ ζημιογόνες τράπεζες καθώς, πέραν από τους «συνήθεις υπόπτους» Εμπορική και Geniki, στο «κόκκινο» βρέθηκαν τα αποτελέσματα της Atebank για δεύτερη συνεχή χρήση και αυτή, όπως επίσης η Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] Σχετικά άρθρα , το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η Attica Bank, η Τ Βank και η Proton Bank [PRBr.AT] Σχετικά άρθρα .
Οι αυξημένες προβλέψεις, κατά 12,2% σε ετήσια βάση, επιβάρυναν τα αποτελέσματα του κλάδου, καθώς ανήλθαν σε 7,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,15 δισ. ευρώ ελήφθησαν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Τα καθαρά έσοδα από τόκους του κλάδου ήταν αυξημένα κατά 6,8% σε ετήσια βάση και ανήλθαν στο ποσό των 13,7 δισ. ευρώ, αν και στο τέταρτο τρίμηνο κατέγραψαν μείωση κατά 4,6% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2009.
Σε ποσοστό 6,7% υποχώρησαν οι προμήθειες, στο ποσό των 2,36 δισ. ευρώ εξαιτίας της επιβράδυνσης όλων των τραπεζικών εργασιών, ενώ ειδικά στο τέταρτο τρίμηνο, κατέγραψαν ακόμη μεγαλύτερη μείωση κατά 8,9% σε ετήσια βάση.
Υπό αυτές τις συνθήκες και την πίεση στα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα, το σύνολο των λειτουργικών εσόδων υποχώρησε κατά 6%, στα 16,52 δισ. ευρώ για τους ομίλους, ενώ για τις μητρικές τράπεζες, η μείωση είναι της τάξης του 11%. Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν μεν στο τέταρτο τρίμηνο και σε ετήσια βάση κατά 1,5%, αλλά στο σύνολο του 2010 καταγράφηκε άνοδος για τον κλάδο κατά 4,8%.
Εν μέσω του εξαιρετικά δύσκολου περιβάλλοντος για τις ελληνικές τράπεζες, με ασφυκτικές πιέσεις που προέρχονται από το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και μπορούν να αρθούν μόνο με την εξομάλυνση αυτού, τα οικονομικά αποτελέσματα αναδεικνύονται ως μικρότερης σημασίας ζήτημα και μόνο σε ποιοτικό επίπεδο έχουν ενδιαφέρον.
Τα κρίσιμα θέματα
Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμα θέματα είναι, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος του κόστους, ο οποίος στις μεγάλες τουλάχιστον τράπεζες γίνεται αποτελεσματικότερα, όπως και η διαχείριση των επισφαλειών.
Μέσω εκτεταμένων προγραμμάτων ρύθμισης, τα πιστωτικά ιδρύματα φαίνεται να επιτυγχάνουν την επιβράδυνση της ανόδου των καθυστερούμενων δανείων. Ετσι, από το 9% του εξαμήνου ο δείκτης ανήλθε σε 10% το εννεάμηνο και σε 10,5% για το σύνολο του 2010. Οι διοικήσεις, πάντως, των μεγάλων ομίλων αναμένουν την έξαρση των επισφαλειών περί τα τέλη του έτους ή ακόμη και μέσα στο 2012, αναλόγως της πορείας ύφεσης.
Σαφώς βελτιωμένη ήταν η εικόνα για την κεφαλαιακή βάση των τραπεζών, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί αυξήσεις κεφαλαίου και επιμέρους κινήσεις ενίσχυσής της με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ακόμη καλύτερες συνθήκες εν όψει των επόμενων stress tests.
Ελλειψη ρευστού
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος, μιλώντας χθες στη Βουλή αναφέρθηκε στο θέμα των επισφαλειών, δηλώνοντας ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν φθάσει στο 10% στο εννεάμηνο από 4% που ήταν την περίοδο 2007-8.
Πρόσθεσε δε ότι όταν αυξάνονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και μειώνονται οι καταθέσεις είναι προφανώς δύσκολο να βρουν οι τράπεζες ρευστό, ενώ απαντώντας στην προτροπή των βουλευτών-μελών της επιτροπής να ανοίξουν οι στρόφιγγες των τραπεζών προς την αγορά, ο κ. Ράπανος δήλωσε χαρακτηριστικά: «οι στρόφιγγες είναι ανοιχτές, η δεξαμενή όμως δεν έχει ρευστό».
ΑΝΝΑ ΔΟΓΑ - adoga@naftemporiki.gr
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1953670

Δέκα ημέρες προθεσμία

Προθεσμία 10 ημερών για να παρουσιάσει μέτρα ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ τα οποία θα καλύπτουν την απόκλιση της υστέρησης από το έλλειμμα του 2010 και το 2011 και θα διαμορφώνουν στην τελική μορφή του το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλάνο για την περίοδο 2012 -2014 δίνει η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο εθνικός σχεδιασμός, για την προοπτική της χώρας το επόμενο διάστημα είναι σε γνώση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών του με την ηγεσία των ελεγκτών της τρόικας.
Η ανανεωμένη σύνθεση
Η ανανεωμένη τρόικα (ο ελεγκτής από την Ε.Ε. κ. Σέρβας Ντε Ρουζ αντικαταστάθηκε αυτήν τη φορά από τον κ. Γιόρκεν Κρέγκερ) έμεινε ικανοποιημένη σε πολιτικό επίπεδο από τις γενικές κατευθύνσεις, αλλά και τις μεθόδους με τις οποίες το ΥΠΟΙΚ επέλεξε να καλύψει τις υποχρεώσεις για τα επόμενα τρία χρόνια. Το ίδιο ικανοποιημένοι έμειναν οι κ. Π. Τόμσεν και Κ. Μαζούχ με το μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Συνεχής επαφή μέχρι τις 15 Απριλίου
Συμφωνήθηκε επίσης ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές μέχρι και τις 15 του μήνα οπότε και αναμένονται τα δημοσιονομικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια, αλλά και ένα πιο αναλυτικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων να ζητήσουν την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου. Μετά και την έγκριση της τρόικας για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα μέχρι και το 2014 το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους μέχρι και την 15 Μαΐου.
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
Σε ό,τι αφορά το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε ένα γενικό πλαίσιο στο οποίο υπήρξαν οι επιμέρους εξηγήσεις οι οποίες δεν είναι ακόμη πλήρως κοστολογημένες σε ορίζοντα χρόνου τριετίας.
Ο χρόνος που έχει η κυβέρνηση και για αυτό είναι επίσης περίπου 10 ημέρες αυτό το γενικό πλαίσιο υποδιαιρείται σε 9 τομείς από τους οποίους μπορεί να γίνει εξοικονόμηση δαπανών ή αύξηση εσόδων. Συγκεκριμένα:
1. Εξοικονόμηση ύψους 2,4 - 3,6 δισ. αναμένεται από τις ΔΕΚΟ σε ορίζοντα χρόνου τριετίας.
2. Κατάργηση και συγχώνευση των ανενεργών ή αλληλεπικαλυπτόμενων σε αρμοδιότητες οργανισμών, εκχώρηση υπηρεσιών που δεν μπορεί να φέρει σε πέρας το δημόσιο, σε ιδιώτες με στόχο την εξοικονόμηση 1,9 δισ. ευρώ.
3. Στο φορολογικό σύστημα σχεδιάζεται αύξηση εσόδων 4,6 δισ. ευρώ από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ειδικότερα εξετάζεται μείωση των συντελεστών αποσβέσεων και κατάργηση των φοροαπαλλαγών. Σχεδιάζεται εξάμηνη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι με στόχο την προσέγγιση των αντικειμενικών τιμών με τις εμπορικές.
4. Στη δημόσια διοίκηση ο στόχος που έχει τεθεί είναι εξοικονόμηση έως 2,3 δισ. ευρώ από την εσωτερική «συρρίκνωση» των οργανισμών δημοσίων φορέων με κατάργηση διευθύνσεων και γενικών διευθύνσεων που θα μειώσουν ισόποσα και τις - υψηλότερα αμειβόμενες- θέσεις ευθύνης.
5. Περικοπή κοινωνικών επιδομάτων με στόχο εξοικονόμηση για την τριετία 4,7 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται εισοδηματικά κριτήρια για πολυτεκνικά επιδόματα και τα επιδόματα ανεργίας και κατάργηση διπλών επιδομάτων (π.χ. πρόνοιας και αναπηρικό μαζί). Στο θέμα αυτό τονίστηκε στην τρόικα ότι υπάρχει μια διαφορά με το υπουργείο Εργασίας η οποία αναμένεται να ρυθμιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Παλιός γνώριμος στα μέλη της κυβέρνησης ο Κ. Μαζούχ, ο οποίος παρέμεινε στο κλιμάκιο της Τρόικας για τον έλεγχο των δημοσιονομικών της Ελλάδας.

6. Στο μεγάλο κεφάλαιο του μισθολογίου του δημοσίου η εξοικονόμηση που αναμένεται, φτάνει τα 4,7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012 -2014. Η τεράστια αυτή εξοικονόμηση θα επιτευχθεί με την αύξηση του λόγου αποχωρήσεων προσλήψεων από το 1:5 στο 1:7 την αύξηση των ωρών εργασίας στο δημόσιο από τις 7 στις 8 ώρες ημερησίως, τη μείωση των υψηλών επιδομάτων και των αμοιβών ειδικών μισθολογίων (δικαστικοί, ανώτεροι κληρικοί, ανώτεροι στρατιωτικοί) και της μείωσης των κλιμακίων εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων.
7. Εξετάζεται η μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 1,4 δισ. ευρώ μέχρι και το 2014.
8. Στην υγεία προβλέπεται μείωση των δαπανών κατά 2,4 δισ. ευρώ μέσω της συγχώνευσης νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων και την καθολική λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγών.
9. Περικοπές 1,5 δισ. ευρώ του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων εντός τριετίας.
Ευρεία σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου συγκάλεσε χθες νέα σύσκεψη, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, Εθνικής Αμύνης, Ευ. Βενιζέλου και Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη. Στη σύσκεψη, κατά ασφαλείς πληροφορίες, εξετάσθηκαν οι νομικές πτυχές των αποκρατικοποιήσεων, σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή διάσταση που αναζητεί η κυβέρνηση.
Κυβερνητικοί παράγοντες και συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν ότι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα αποτυπώνεται «ο εθνικός σχεδιασμός, για την προοπτική της χώρας το επόμενο διάστημα».
Σημειώνουν ότι το σύνολο των στοιχείων και των λεπτομερειών της πρότασης είναι σε γνώση μόνον του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών και επισημαίνουν πως «η πρόταση είναι σοβαρή, λογική και ρεαλιστική, ξεπερνά την επικαιρότητα και οδηγεί σε βάθος χρόνου, ώστε να μπορούμε να έχουμε μια Ελλάδα διαφορετική από τη σημερινή».
Οι ίδιοι παράγοντες παρατηρούν ότι ουδέποτε ετέθη, κατά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχε ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς, ζήτημα έγκρισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος με την ψήφο 180 βουλευτών-θα απαιτούσε και την ψήφισή του από τη Ν.Δ.-αλλά και ποτέ δεν υπήρξε η σκέψη να μετατραπεί η έγκριση του Προγράμματος σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.
Συναφώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε: «Δεν έχουμε ανάγκη ψήφου εμπιστοσύνης. Ψήφο εμπιστοσύνης παίρνουμε καθημερινά από τους βουλευτές, ενώ και μόνο η διάσωση της χώρας συνιστά σαφή ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες και από εκεί και πέρα δεν μας ενδιαφέρουν όλα τα άλλα».
Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι η κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα απευθύνεται «στο σύνολο της Ολομέλειας της Βουλής, γι' αυτό κι έχουμε καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο να συναισθανθούν την ευθύνη που έχουν όλοι -ανάλογα με το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί- εμείς φέρνουμε μία πρόταση για να ψηφιστεί από όλη τη Βουλή από εκεί και πέρα εξαρτάται από το πόσο υπεύθυνη αισθάνεται για το μέλλον του τόπου η κάθε πολιτική δύναμη».
Η κάλυψη αποκλίσεων 2010 και 2011
Εκτός από το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο το υπουργείο Οικονομικών επιφορτίστηκε χθες να έχει έτοιμα μέχρι και τις 15 Απριλίου τα μέτρα για την κάλυψη της αστοχίας του ελλείμματος για το 2010 και των προληπτικών μέτρων που έχουν ζητήσει από το Φεβρουάριο Ε.Ε. και ΔΝΤ για το 2011.
Στο θέμα αυτό οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών ομολόγησαν ότι δεν υπάρχει ακόμη σχεδιασμός, αλλά υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια που έχουν ως πρώτη τους προτεραιότητα την αύξησης των εισπράξεων για τα οφειλόμενα έσοδα.
Ένα από τα «όπλα» όπως τονίστηκε θα είναι η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω κατασχέσεων απαιτήσεων «κατάσχεσης είς χείρας τρίτων» ή περιουσιακών στοιχείων όπως είναι ακίνητα.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρότειναν:
* ήπια αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για προϊόντα και υπηρεσίες που σήμερα βρίσκονται στο συντελεστή 13% για είδη και υπηρεσίες καθημερινής χρήσης (τρόφιμα, εισιτήρια τιμολόγια ΔΕΚΟ) και αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ που ισχύει στη νησιωτική χώρα.
* επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στις ΔΕΚΟ, αφού όπως τόνισαν ο στόχος για τη μείωση των δαπανών από τα 800 εκατ. ευρώ σήμερα μπορεί χωρίς μεγάλες θυσίες να φτάσει το 1 δισ. ευρώ. Η λίστα των άμεσων μέτρων θα πρέπει να συμπληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1953881

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣ....ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ? ΠΟΛΥ ΤΟ...ΦΟΒΑΜΑΙ!!!!!

Οι δημοσιογράφοι του RedPlanet.gr συμπαρίστανται στην απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕΣΥ και τα συνεργαζόμενα σωματεία Τύπου.
Η επίσκεψη της απεργιακής επιτροπής το πρωί της Πέμπτης, στα Γραφεία μας, καθώς και η ανακοίνωση της 7ης Απριλίου από όλες τις Ενώσεις μας υποχρεώνει για μια ακόμη φορά να υπενθυμίσουμε ότι:
1. Τα μέλη της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στο site έχουν σεβαστεί την απόφαση της Ένωσης για την τετραήμερη απεργία.

2. Οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι δεν συμμετέχουν σε αυτήν, καθώς θεωρούν ότι το κάλεσμα για την συμμετοχή τους και κυρίως το άνοιγμα της συζήτησης με την Ένωση Συντακτών για την εγγραφή τους έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, από την πρώτη ημέρα μιας τόσο σημαντικής απεργίας, οπότε και αναμένουμε διαφορετική αντιμετώπιση στο μέλλον.

3. Είμαστε αλληλέγγυοι προς κάθε συνάδελφο, αλλά και κάθε εργαζόμενο που παλεύει για τα εργασιακά δικαιώματά του και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

4. Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε συμμετάσχει σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση η οποία έχει προκηρυχθεί από την ΓΣΕΕ στο παρελθόν.

5. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μέρος σε οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση, όχι όμως με την μορφή τελεσιγράφων, πολύ περισσότερο χωρίς να θεωρούμαστε νομικά και πρακτικά δημοσιογράφοι.

6. Είναι απορίας άξιον, πώς σε μια τετραήμερη απεργία είχαν ήδη τυπωθεί οι κυριακάτικες εφημερίδες, ενώ προγραμματίζονται μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων, έστω και χωρίς σχολιασμό, για την Κυριακή.

7. Επαναλαμβάνουμε ότι στο Ίντερνετ έχουν αναπτυχθεί υγιείς επιχειρήσεις που ουδεμία σχέση έχουν με μεγαλοεκδοτικά συγκροτήματα και αναλόγου βεληνεκούς συμφέροντα.

8. Θεωρούμε αυτονόητη την ανοιχτή συζήτηση με την ΕΣΗΕΑ, για το μέλλον του Τύπου στο διαδίκτυο και περιμένουμε το κάλεσμά της και την ένδειξη ότι μας αντιμετωπίζει ως πραγματικούς δημοσιογράφους, παρά την τελευταία ανακοίνωση, που μας θέτει υπό έλεγχο και κρίση.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΘΑ ΜΕΙΝΩ Ή ΘΑ....ΦΥΓΩ!!!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΣΚΟΡΠΙΑ ΚΙ ΑΤΑΚΤΑ"

ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

ΣΥΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΗΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΓΑΥΡΟΣ 6/4/11

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ;

Αυτά τα λόγια απηύθυνε δάσκαλος στους μαθητές του,
στο 2ο ΕΠΑΛ Αχαρνών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου:


Σκέφτηκα να σας μιλήσω για τον Καραϊσκάκη, αλλά το μυαλό σας θα πάει στο γήπεδο.
Σκέφτηκα να σας μιλήσω για το 21, αλλά ο νους σας θα πάει στην Ορίτζιναλ. Συλλογίστηκα πολύ, για να καταλήξω αν αξίζει να σας ταλαιπωρήσω για κάτι τόσο μακρινό, τόσο ξένο.
Δύο αιώνες πίσω κάποια γεγονότα, τι να λένε σε σένα; Σε εσένα που βιάζεσαι να φύγεις, να πας για τσιγάρο, για καφέ ή για κάτι άλλο.

Θα σου μιλήσω λοιπόν προσωπικά.
Εγώ ο δάσκαλος που δούλεψα ένα χρόνο σε αυτό το σχολείο και σε δεκαπέντε μέρες φεύγω για αλλού, σε εσένα που είσαι εδώ ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα χρόνια, θα σου μιλήσω σταράτα, για να σου εκφράσω δυο σκέψεις μου.
Οι μαθητές που συνάντησα μέσα στις τάξεις, οι μαθητές που δίδαξα φέτος, στη συντριπτική τους πλειονότητα με σεβάστηκαν, αν και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του μαθήματος. Πολλοί όμως από τους υπόλοιπους μαθητές δε με σεβάστηκαν, με προσέβαλαν κατ' επανάληψη, με έργα, με λόγια, με ύβρεις, δείχνοντας ένα χαρακτήρα και ένα ήθος, που με σόκαρε, που με έβαλε σε μελαγχολικές σκέψεις.
Αυτό το φαινόμενο αποδεικνύει πως κάτι σάπιο υπάρχει σε αυτό το σχολείο, πως, εκτός του γνωστικού ελλείμματος, το συγκεκριμένο σχολείο χωλαίνει δραματικά και στο ηθικοπλαστικό του έργο, στη διαμόρφωση δηλαδή των μαθητικών ψυχών και πνευμάτων. Και η ευθύνη για αυτήν την αποτυχία είναι ευθύνη αποκλειστικά δική μας, των δασκάλων σας και των γονιών σας.
> Δεν έχουμε κατορθώσει να σας δείξουμε πως χωρίς αρχές η ζωή σας αύριο θα είναι μια κόλαση, πως χωρίς όνειρα και στόχους θα χρειαστείτε υποκατάστατα, θα καταφύγετε πιθανόν σε επιλογές που θα σας ξεφτιλίσουν, θα σας κάνουν να σιχαίνεστε τον εαυτό σας, θα σας γεμίσουν τη ζωή πλήξη και κούραση, θα σας γεράσουν πρόωρα.
Αν όμως θέλετε μια συμβουλή από ένα δάσκαλο, σκεφτείτε το παράδειγμα του Μακρυγιάννη, που έφτασε αγράμματος μέχρι τα πενήντα σχεδόν, για να καταλάβει τότε πως η μόρφωση, η καλλιέργεια ήταν το όπλο που έλειπε από την προσωπική του θήκη.
Και κάθισε με πολλή δυσκολία και χωρίς δάσκαλο και έμαθε πέντε κολλυβογράμματα, για να μας πει την ιστορία του βίου του, το παραμύθι της επανάστασης των υπόδουλων Ρωμιών. Αυτό το παράδειγμα είναι για σας το πιο κατάλληλο, και μπορείς τριάντα χρόνια νωρίτερα από το στρατηγό Μακρυγιάννη να ακολουθήσεις το δρόμο που εκείνος έδειξε, το μονοπάτι της καλλιέργειας, το δρόμο της παιδείας, τη λεωφόρο της προσωπικής σου προκοπής.
Δεν είστε σε τίποτε λιγότερο ικανοί από το μπάσταρδο γιο της καλογριάς, τον Αρβανίτη Γιώργη Καραϊσκάκη. Ήταν κι αυτός αθυρόστομος σαν κι εσάς, αλλά είχε αυτό που από τα αλβανικά μάθαμε σαν μπέσα, ήταν πάνω απ´ όλα μπεσαλής.
Αυτό θα 'θελα να έχετε κι εσείς: Υπευθυνότητα, μπέσα, τσίπα. Να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας, να απεχθάνεστε την υποκρισία, να σιχαίνεστε το συμφέρον, να μισείτε το ψέμα και την ευθυνοφοβία.
Η αγάπη για τον τόπο του, η λατρεία για την πατρίδα του ήταν αυτό που χαρακτήριζε τη ζωή του Νικήτα Σταματελόπουλου, του Νικηταρά.
Αγωνίστηκε στη διάρκεια της επανάστασης, συνέβαλε στην απελευθέρωση της πατρίδας του κι έπειτα φυλακίστηκε, για να χαθεί σ' ένα στενοσόκακο του Πειραιά, σχεδόν τυφλωμένος, πάμπτωχος και εγκαταλειμμένος από όλους, δε ζήτησε τίποτε από την ελεύθερη Ελλάδα κι όταν οι γύρω του τον παρακινούσαν να απαιτήσει από την κυβέρνηση μια πλούσια σύνταξη, απαντούσε πως η πατρίδα τον αμείβει πολύ καλά, λέγοντας ψέματα, για να μην προσβάλει την πατρίδα του.
Είναι δύσκολο, το κατανοώ, το παράδειγμα του Νικηταρά. Αλλά νομίζω πως κι εσείς είστε ικανοί για τα δύσκολα. Μπορείτε να ακολουθήσετε το δρόμο της αξιοπρέπειας, να προσπαθήσετε τίμια και με αγωνιστικότητα, για εσάς και για το μέλλον της οικογένειας που αύριο θα κάνετε.
Ξέρω, καταλαβαίνω, αντιλαμβάνομαι πως σας προτείνω μια διαδρομή ζωής δύσκολη και απαιτητική, όταν δίπλα σας κυριαρχεί ο εύκολος δρόμος των γονιών, των δασκάλων, των πολιτικών, της εποχής στην οποία μεγαλώνετε. Όμως κάθε εποχή ελπίζει στους νέους της. Περιμένει από αυτούς να σηκώσουν ψηλά και με επιτυχία τη σημαία του αγώνα και να οδηγήσουν την πατρίδα τους, τον τόπο τους σε καλύτερες μέρες, σε πιο φωτεινές σελίδες.
Κι όταν βλέπω την εποχή μας να μαραζώνει χωμένη στην αλλοτρίωση, να ξεψυχά από την τηλεοπτική ανία, να μουχλιάζει από το κυνήγι της ευκολίας, μόνο σε εσάς ελπίζω, στην ειλικρινή σας διάθεση , να αγωνιστείτε, να αντισταθείτε, να πολεμήσετε, να νικήσετε.
Μη μας απογοητεύσετε.

ΝΙΚ.ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!!!

Τα χθεσινά σχόλια των μελών της κυβέρνησης στο υπουργικό συμβούλιο με αφορμή το νέο πρόγραμμα εγγυήσεων του δημοσίου στις τράπεζες δείχνουν πόσο βαθιά νυχτωμένοι είναι οι άνθρωποι που μας διοικούν για θέματα αγοράς. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι υπουργοί επανέλαβαν το γνωστό κλισέ, ότι δήθεν οι τράπεζες παίρνουν χρήματα, τα οποία και βάζουν στις άπληστες τσέπες των στελεχών τους, αντί να τα διοχετεύουν στην αγορά.

Η αλήθεια είναι βέβαια τελείως διαφορετική από τις λαϊκιστικές κορώνες των υπουργών. Στις τράπεζες, όπως και στο δημόσιο, δεν υπάρχει σάλιο και η κερδοφορία που παρουσιάζουν (όσες παρουσιάζουν κερδοφορία) οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, ή, μάλλον, αποκλειστικά, στις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό. Με την ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους να ξεπερνάει το 6%, την οικοδομική δραστηριότητα στα τάρταρα, τα καθυστερούμενα δάνεια στο κόκκινο, τις έκτακτες εισφορές να διαδέχονται η μία την άλλη, την ανεργία να καλπάζει, την ιδιωτική κατανάλωση σε μαύρα χάλια και το κράτος να έχει κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών, που περίμεναν αλήθεια οι υπουργοί να βρίσκονται οι τράπεζες; Τα πράγματα μάλιστα πρόκειται να γίνουν ακόμη πιο σκούρα το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς οι τράπεζες καλούνται να απεξαρτηθούν από την ΕΚΤ, τη στιγμή που η διατραπεζική παραμένει κλειστή για την Ελλάδα.
Ας δεχθούμε λοιπόν ότι οι υπουργοί δεν ξέρουν να διαβάζουν ισολογισμούς στις εφημερίδες, για να δουν που βρισκόμαστε πριν ανοίξουν το στόμα τους. Ειδήσεις δεν βλέπουν; Με τους επικεφαλής των κρατικών τραπεζών δεν μιλάνε; ή έστω, έναν σοβαρό τραπεζικό συντάκτη δεν μπορούν να πάρουν στο τηλέφωνο;
Δύο τινά επομένως μπορεί να συμβαίνουν: είτε επειδή στην πλειοψηφία τους οι υπουργοί δεν έχουν εργαστεί ποτέ στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχουν πάρει πραγματικά πρέφα που βρίσκεται το πράγμα με τις τράπεζες, είτε έχουν καταλάβει τι γίνεται, αλλά συνεχίζουν να παίζουν το αγαπημένο παιχνίδι του λαϊκισμού. Στο μεταξύ βέβαια, συνεχίζουν να καθυστερούν στο έργο τους – τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών του δημοσίου, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις μειώσεις δαπανών. Και το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής πάει περίπατο, μαζί με τους στόχους του προϋπολογισμού.
Φοβούμαι ότι το μέλλον κάθε άλλο παρά λαμπρό προμηνύεται αν συνεχίσουν έτσι, τόσο για τις τράπεζες, όσο και για εμάς τους υπόλοιπους...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ.....ΚΑΙΕΙ!!!!!

Η τρύπα του όζοντος έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ τους χειμερινούς μήνες πάνω από την Αρκτική, λόγω κυρίως της συνεχιζόμενης παρουσίας βλαπτικών για το όζον στοιχείων στην ατμόσφαιρα και ενός πολύ κρύου χειμώνα στη στρατόσφαιρα", ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO).
"Οι παρατηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το έδαφος και μέσω ειδικού αερόστατου πάνω από την Αρκτική όπως επίσης και μέσω δορυφόρου αποκαλύπτουν ότι η μείωση του στρώματος του όζοντος επιτάθηκε, κατά 40% σε αυτή την περιοχή μεταξύ των αρχών του χειμώνα και του τέλους Μαρτίου", διευκρίνισε ο οργανισμός του ΟΗΕ που εδρεύει στην Γενεύη.
"Το προηγούμενο ρεκόρ όσον αφορά την καταστροφή του όζοντος ήταν μια απώλεια περίπου 30% καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα", εξήγησε.
Το στρώμα του όζοντος προστατεύει τη γη από τις βλαπτικές για την υγεία υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
Η απώλεια σε επίπεδο ρεκόρ του όζοντος που καταγράφηκε από τους επιστήμονες εξηγείται, σύμφωνα με τον οργανισμό, από τη συνεχιζόμενη παρουσία στην ατμόσφαιρα βλαπτικών στοιχείων για το αέριο αυτό και από τον πολύ κρύο χειμώνα στο επίπεδο της στρατόσφαιρας, δεύτερο μεγάλο στρώμα πάνω από τη Γη της ατμόσφαιρας που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την τροπόσφαιρα".
Στην Ανταρκτική, η τρύπα στο στρώμα του όζοντος είναι ένα ετήσιο φαινόμενο που συμβαίνει το χειμώνα και την άνοιξη εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη στρατόσφαιρα, ενώ στην Αρκτική οι μετεωρολογικές συνθήκες διαφοροποιούνται σημαντικά από τη μια χρονιά στην άλλη και οι θερμοκρασίες είναι πάντα υψηλότερες σε σχέση με την Ανταρκτική, σύμφωνα με τον οργανισμό.
Για το λόγο αυτό ορισμένοι αρκτικοί χειμώνες χαρακτηρίζονται από μια σχεδόν μηδενική απώλεια όζοντος, ενώ άλλες χρονιές, η διατήρηση των χαμηλών στρατοσφαιρικών θερμοκρασιών μετά το τέλος της πολικής νύχτας μπορεί να προκαλέσει μερικές φορές μεγάλη καταστροφή στο στρώμα του όζοντος.
Τα αέρια που εξασθενούν το στρώμα του όζοντος έχουν περιοριστεί σταδιακά, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ. Τα χημικά αυτά αέρια χρησιμοποιούνται κυρίως στα ψυκτικά συστήματα (ψυγεία, κλιματιστικά), πυροσβεστήρες, σπρέι και βιομηχανικούς διαλύτες όπως οι ενώσεις CFC, CC14, HCFC. Αυτά τα αέρια επιτίθενται στα μόρια του όζοντος και σχηματίζουν ελεύθερες ρίζες αυξάνοντας την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας στη Γη.
Η διεθνής αυτή συμφωνία προβλέπει ότι το στρώμα του όζοντος πέραν των πολικών περιοχών πρέπει να επανέλθει στα επίπεδα που είχε πριν από το 1980, γύρω στο 2030-2040 σύμφωνα με τον οργανισμό.
Εξάλλου η τρύπα του όζοντος που σχηματίζεται κάθε άνοιξη πάνω από την Ανταρκτική είναι ένα φαινόμενο που αναμένεται να διαρκέσει έως το 2045-2060, ενώ πάνω από την Αρκτική, τα φυσιολογικά επίπεδα θα επανέλθουν ίσως 10 έως 20 χρόνια νωρίτερα.

ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ

Έντεκα άνθρωποι κρατούνταν από το ίδιο σκοινί που κρεμόταν από ένα ελικόπτερο, δέκα ήταν άντρες και μία γυναίκα.
Το σκοινί δεν ήταν αρκετά δυνατό για να κρατήσει και τους έντεκα, για αυτό και αποφάσισαν ότι ένας άνθρωπος θα έπρεπε να πέσει. Διαφορετικά θα έπεφταν όλοι. Δεν κατάφερναν να διαλέξουν τον άνθρωπο, αλλά ξαφνικά η γυναίκα, με δυνατή φωνή, ανακοίνωσε ότι προσφερόταν από μόνη της να πέσει. Στο κάτω κάτω, είπε, ήταν συνηθισμένη να θυσιάζει τα συμφερόντά της, μιας και:
1. Σαν μητέρα, πάντα έδινε προτεραιότητα στα παιδιά
2. Σαν σύζυγος, παραμέριζε τα συμφέροντά της για αυτά του συζύγου της
3. Σαν κόρη, υποτασσόταν στον πατέρα της
4. Σαν επαγγελματίας, άφηνε τα αφεντικά της να παίρνουν τη δόξα για τις δικές της επιτυχίες
5. Σαν γυναίκα, κοιτάζοντας ψηλά στο άπειρο και βάζοντας το χέρι στην καρδιά, η αποστολή της ζωής της ήταν να θυσιάζεται για τους άλλους, χωρίς να περιμένει τίποτα σε αντάλλαγμα!

Συγκινημένοι οι άντρες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα...και φυσικά έπεσαν.



ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:
Ποτέ μην εμπιστεύσαι την αυταπάρνηση μία γυναίκας, μπορεί να είναι γενναία, αλλά δεν είναι ηλίθια!

ΩΣ....ΠΟΤΕ!!!! ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ!!!!!

Τι πήραν οι τράπεζες
Του Μπαμπη Παπαδημητριου

Η οικονομία συνεχίζει να ταλαντεύεται μεταξύ μιας κρίσης ρευστότητας και μιας κρίσης φερεγγυότητας. Η πρώτη αντιμετωπίζεται επειδή μας δανείζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αφού πρόκειται για τα μέλη του ευρωσυστήματος. Χωρίς το ευρώ, θα είχαμε ήδη υποκύψει στην κρίση φερεγγυότητας, την οποία προκάλεσε η υπερχρέωση του ελληνικού κράτους, σε συνδυασμό με την αδυναμία του να διασφαλίσει την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων.

Είναι σαφές ότι η Ευρωζώνη οδηγείται στην αναδιάρθρωση των χρεών ορισμένων κρατών. Για να συμβεί αυτό χωρίς άλλες ζημίες πλην εκείνων που θα αναλάβουν για το απώτερο μέλλον όσοι συνεχίσουν να δανείζουν κράτη όπως το ελληνικό, θα πρέπει να μείνουν «όρθιες» οι τράπεζες. Ταυτοχρόνως, σχεδόν το σύνολο των εξωτερικών χρεών θα έχει μετατραπεί σε διακρατικό χρέος. Διαφορετικά, το κράτος θα πρέπει να εξαγοράσει ολόκληρα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Πολλοί από τους πολιτικούς, σε όλες τις πτέρυγες, βλέπουν με «καλό μάτι» τον απόλυτο κρατικό έλεγχο επί των τραπεζών. Θέλουν να βάλουν στο χέρι τις καταθέσεις των ιδιωτών. Μέσα στον πανικό τους, ονειρεύονται την επιστροφή της χώρας στις δεκαετίες πριν από το 1993.

Είναι βεβαίως αλήθεια ότι οι πολιτικοί δέχονται δίκαιες επιθέσεις από τους ψηφοφόρους τους, τόσο για όσα λάθη του παρελθόντος, όσο και για την αμφίβολη ανάρρωση της οικονομίας. Γι’ αυτό πετούν το μπαλάκι στις... κακές τράπεζες. Οπως άλλωστε κάνουν οι περισσότεροι πολιτικοί, στις περισσότερες χώρες, ανεξαρτήτως βαθμού εξέλιξης του πολιτικού συστήματος. Εξάλλου, οι πολίτες δείχνουν να πείθονται εύκολα από παρόμοιες ανοησίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πλευρά της Αριστεράς, η σκοτεινή ιδεολογία του αραχνοειδούς και σκοτεινού καπιταλισμού αποτελεί εύπεπτη τροφή των ονείρων για την έλευση της παγκόσμιας απαλλαγής από το Μεγάλο Κακό. Μεσσιανικές θεωρίες κυκλοφορούν με τεράστια επιτυχία στο Διαδίκτυο και τα βιβλιοπωλεία. Δεν αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα το ευπώλητον παρόμοιων ανεκδοτολογικών συναξαρίων με αφορισμούς, οι οποίοι χρησιμεύουν στη μεταφορά της ευθύνης από τους ασθενικούς ώμους των πολλών, στην πλάτη αγνώστων αδηφάγων του παγκόσμιου καπιταλισμού. Ακόμη και ο πρωθυπουργός της χώρας, διατηρεί τη διπλή ιδιότητα του αιθεροβάμονος διεθνούς σοσιαλιστή, ως να πρόκειται για μοναστήρι στο οποίο κλείνονταν κατά τον μεσαίωνα οι άρχοντες αναζητώντας τον εξαγνισμό τους στην επιστροφή από τις αιμοσταγείς εκστρατείες τους.

Διατείνονται λοιπόν οι παραμυθάδες ότι οι τράπεζες παίρνουν τα χρήματα του κράτους και δεν τα επανατοποθετούν στην οικονομία, με αποτέλεσμα να βαθαίνει η ύφεση. Η αλήθεια είναι ότι στις ελληνικές τράπεζες έχουν διατεθεί εγγυήσεις, δηλαδή η «υπογραφή» μελλοντικής υπόσχεσης, χωρίς καμία μεταφορά κεφαλαίων, ύψους 60 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, δόθηκαν 15 δισ. εγγυήσεων και 7 δισ. ειδικών τριετών τίτλων, με τον νόμο 3723 του 2008, Ακολούθησαν 15 δισ. με τον νόμο 3845 τον Μάιο 2010. Προστέθηκαν 25 δισ. (έχουν απορροφηθεί τα 23) τον Νοέμβριο 2010, με την απόφαση κρατικών εγγυήσεων 29850 Β 1465, σε ενσωμάτωση αντίστοιχης πρόβλεψης του Μνημονίου. Σε αυτά, θα προστεθούν, σταδιακά, ακόμη 30 δισ., ακριβώς όπως με επιμονή το ζήτησε η τρόικα, ανεβάζοντας το (προσωρινό) σύνολο εγγυήσεων (και όχι μεταβιβάσεων) σε 90 δισ. ευρώ.

Οι τράπεζες χρησιμοποιούν τις εγγυήσεις του κράτους επειδή αυτό ζητεί η ΕΚΤ, από την οποία η ελληνική οικονομία έχει δανειστεί ποσό 100 δισ. ευρώ, περίπου. Συγκεκριμένα, 18,6 δισ. έχει πάρει η Εθνική Τράπεζα, 14,2 η Alpha, 20,3 η Eurobank, 17,2 η Πειραιώς και τα υπόλοιπα όλες οι άλλες. Οι τράπεζες έχουν δώσει δικούς τους τίτλους, επί των δανείων τους, καθώς και όποια άλλα χρεόγραφα είχαν ήδη στο χαρτοφυλάκιό τους σε ύψος που δεν γνωρίζω, αλλά πάντως πρέπει να βρίσκεται κοντά στα 140-160 δισ. ευρώ. Οι ελληνικές τράπεζες είναι υποχρεωμένες να δίνουν εγγυήσεις πολύ μεγαλύτερες από το ποσό της ρευστότητας που τους παρέχει η Ευρωτράπεζα, επειδή όλα τα ελληνικά χρεόγραφα υπόκεινται σε «κούρεμα» ίσο με την τρέχουσα εμπορική τους αξία (mark to market) προσαυξημένο κατά 10%. Οι καλυμμένες ομολογίες, που κατορθώνουν να εκδίδουν οι ελληνικές τράπεζες έχουν μικρότερο haircut (απομείωση ονομαστικής αξίας), ενώ τα ABS (Asset Backed Securities, χρεόγραφα που έχουν ως αντίκρισμα περιουσιακά στοιχεία του ενεργητικού των τραπεζών) έχουν μεγαλύτερη απομείωση.

Με αυτό τον τρόπο, οι τράπεζες κάλυψαν τη μείωση των αποταμιεύσεων (180 δισ. από 217 τον Δεκέμβριο 2009) και συντήρησαν το επίπεδο δανεισμού της οικονομίας σε 239 δισ. τον Ιανουάριο 2011 από 249 τον Δεκέμβριο 2008. Με δυο λόγια, οι τράπεζες έκαναν πολύ καλή δουλειά χωρίς, μέχρι στιγμής, να επιβαρύνουν τον φορολογούμενο. Το μόνο που έχει ξοδέψει το κράτος είναι η υποχρεωτική αγορά με 3,7 δισ. προνομιούχων μετοχών, που του έδωσε το δικαίωμα να τοποθετήσει εκπροσώπους του στο διοικητικό συμβούλιο, να ελέγχει τα μεγάλα ανοίγματα, να καταργεί τα μπόνους των στελεχών, να απαγορεύσει τη διανομή μερίσματος και, τώρα, να βάζει βέτο σε «αποφάσεις που αφορούν τη νομική ή χρηματοοικονομική κατάσταση όπως επί παραδείγματι αποφάσεις για συγχώνευση ή εξαγορά». Οι πολιτικοί έχουν ήδη τεράστια δύναμη πάνω στο τραπεζικό σύστημα. Ετοιμαστείτε για τα χειρότερα!

ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!


Σύμφωνα με το World Oil News Center (ΕΔΩ), η Ελλάδα υπόγραψε συμφωνία προμήθειας 0,7 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ανά έτος. Η συγκεκριμένη συμφωνία παρακάμπτει τη Τουρκία που από το 2008 μεσολαβούσε σαν μεσάζοντας. To Aζερμπαϊτζάν, φιλοδοξεί να εξελιχθεί (έχει τις δυνατότητες) σε σημαντικό προμηθευτή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ενώ σκοπεύει και να διαφοροποιήσει τις ενεργειακές του πηγές προκειμένου να απεξαρτηθεί γενικότερα από τους μεσάζοντες, Τουρκία και Ρωσία. Οι δηλώσεις που έκανε ο Αζέρος Πρόεδρος είναι οι ακόλουθες:

«Το Αζερμπαϊτζάν ενδιαφέρεται να αυξήσει τις ποσότητες που προμηθεύει την Ελλάδα και θέλει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον τις δυνατότητες διαμετακόμισης αερίου μέσω της Ελλάδας. Η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει σοβαρό κίνητρο για να συνεργαστεί το Αζερμπαϊτζάν και με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, καθώς το Αζερμπαϊτζάν θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη».

Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!!!!!!!

Η κατάσταση στα Ταμεία είναι ανησυχητική έως άκρως επικίνδυνη! Αυτό αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος μίλησε στην επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην αρμόδια επιτροπή ο κ. Κουτρουμάνης, φαίνεται ότι η μέση μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα αγγίξει το 2011 το 6%, γεγονός που θα φέρει στο ΙΚΑ απώλειες 700 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές!

Επίσης μίλησε για την υστέρηση στα ασφαλιστικά ταμεία και παραδέχτηκε ότι οφείλεται στην ανεξέλεγκτη εισφοροδιαφυγή, στις μειώσεις των αποδοχών και στην γενικότερη ύφεση.

Οι παλαιές εισφορές αγγίζουν τα 5,9 δις για το ΙΚΑ, τα 3,9 δις για τον ΟΑΕΕ και το 1 δις ευρώ για όλα τα υπόλοιπα ταμεία.

Ακόμα, ο κ. Κουτρουμάνης εξήγησε ότι κάθε ποσοστιαία μονάδα αύξησης της ανεργίας αυξάνει την απώλεια κατά 300 εκ ευρώ για το ΙΚΑ, ενώ μία μονάδα μείωσης των αποδοχών, σημαίνει απώλεια 115 εκ ευρώ το χρόνο για το ΙΚΑ.

Τέλος, δήλωσε ότι δεν θα αυξηθούν οι συντάξεις την επόμενη πενταετία, αλλά θα αυξηθούν τα έξοδα για συντάξεις, λόγω της αύξησης των συνταξιούχων.

ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΟΥ "ΣΚΟΡΠΙΑ ΚΙ ΑΤΑΚΤΑ" ΣΤΙΣ 4/8/2010

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ....ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ!!! ΟΝΕΙΡΟ!!!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ!!!!!!

Η ΩΡΑΙΑ ΣΥΡΑ (ΒΡΑΧΟΣ)

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ (ΟΛΟΙ....ΓΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ!!!!!!!)

Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΟΥ

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ!!!!!


Διαστάσεις πολέμου μέχρις εσχάτων τείνει να λάβει η άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ευρώπης, Η.Π.Α., διεθνών αγορών και οργανισμών, αναφορικά με την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα, προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Το δίλημμα «αναδιάρθρωση ή πίστη στα μέτρα του Μνημονίου» επιστρέφει στο προσκήνιο, μέσα από τις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τους Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και με τους ταγούς της διεθνούς οικονομικής εξουσίας.

Παρά το γεγονός ότι η λέξη «αναδιάρθρωση» δεν ακούστηκε ούτε μία φορά κατά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον «γκουρού» των κερδοσκόπων, Τζορτζ Σόρος, όπως διατείνονται κύκλοι του Μαξίμου, η τύχη της ελληνικής οικονομίας τέθηκε επί τάπητος. Σημειώνεται ότι η συνάντηση έγινε στον απόηχο των επαφών του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τον διακεκριμένο νομπελίστα οικονομολόγο, Νουριέλ Ρουμπινί.

Ο Σόρος εμφανίστηκε αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση χρέους, αλλά με δεδομένη μια σταθερή οικονομική βοήθεια από πλευράς Ε.Ε. και με αυστηρή προσήλωση στις επιταγές της τρόικας.

Ωστόσο, έσπευσε να εξαπολύσει δριμύτατη κριτική εναντίον της πολιτικής που ασκεί η Ένωση σε ό,τι αφορά στην καθιέρωση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης από το 2013, καθιστώντας σαφές ότι δημιουργείται ένα σοβαρό κενό οικονομικής διαχείρισης για τις χώρες της ευρωζώνης, οι οποίες καλούνται να ρυθμίσουν το δημόσιο χρέος τους.

Ο ρόλος των Η.Π.Α., το παράδειγμα Γκάιτνερ και η Μέρκελ

Κατά τη συζήτησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Σόρος, σε μια προσπάθεια να επισημάνει την ανάγκη λήψης άμεσων πρωτοβουλιών, με σκοπό την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, υπερθεμάτισε την αμέριστη συμπαράσταση που επιδεικνύει η Ουάσιγκτον έναντι της Ελλάδας.

«Η Αμερική θέλει να στηρίξει την Ελλάδα, έχει πολλά χρόνια να τη στηρίξει τόσο και πιστεύω ότι η κυβέρνηση Ομπάμα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση» φέρεται να είπε ο πολυεκατομμυριούχος επενδυτής προς τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο Ομπάμα ήταν εκείνος που είχε στείλει τον υπουργό Οικονομικών, Τιμ Γκάιτνερ, στο Βερολίνο λίγο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Νοεμβρίου του 2010, ώστε να μεταπείσει την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, να αλλάξει στάση και να υποστηρίξει την ελληνική υπόθεση.

Ωστόσο, ο κ. Σόρος άφησε αιχμές εναντίον της Γερμανίδας πολιτικού, προσάπτοντάς της «αλαζονικές συμπεριφορές, που καταδεικνύουν άγνοια της ιστορίας και αδυναμία αντίληψης των πραγματικών προβλημάτων». «Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενιαία και όχι κλαμπ πλουσίων» πρόσθεσε.

Θέλοντας, όμως, να αμβλύνει τις όποιες εντυπώσεις, έσπευσε να επισημάνει ότι η Ευρώπη θα παραμείνει στο πλευρό της Ελλάδας, αρκεί η τελευταία να κατορθώσει να πείσει για το ειλικρινές των προσπαθειών της σχετικά με την τακτοποίηση του δημοσίου χρέους.

Άμεση απάντηση από το Δ.Ν.Τ.

Η παρελκυστική πολιτική του Τζορτζ Σόρος απέναντι στην Ελλάδα αλλά και οι θέσεις που διατύπωσε ενώπιον του Γ. Παπανδρέου έθεσαν σε πλήρη συναγερμό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.).

Δεδομένου ότι ο ουγγρικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας άφησε εμμέσως, πλην σαφώς, να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε άμεση αναδιάρθρωση του χρέους της, ο γενικός διευθυντής του Δ.Ν.Τ., Ντομινίκ Στρος-Καν, έσπευσε να απαντήσει σε δημοσίευμα του γερμανικού «Spiegel», που έκανε λόγο για δήθεν προτροπή του Ταμείου προς τη χώρα μας, να αναδιαρθρώσει το χρέος προς τους πιστωτές της.

«Υποστηρίζουμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της» δήλωσε ο κ. Στρος-Καν, απαντώντας, στην ουσία, στα λεγόμενα του κ. Σόρος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., μια πιθανή αναδιάρθρωση δεν θα βοηθούσε την ανταγωνιστικότητα, η οποία, κατά τη γνώμη του, είναι η ρίζα του ελληνικού προβλήματος.

Τέλος, επιχειρώντας να απαντήσει στα περί «κλαμπ πλουσίων» που ανέφερε ο κ. Σόρος, είπε ότι «μέχρι τώρα η πρόοδος στις οικονομίες της ευρωζώνης ήταν άνιση και αποσπασματική και αυτό επέφερε και τη σημερινή κρίση, αλλά από εκεί θα αρχίσει και η ανάκαμψη».

Σε κάθε περίπτωση, από τα παραπάνω, ένα γίνεται φανερό: ο πόλεμος καλά κρατεί…