Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!!!!!!!

Η κατάσταση στα Ταμεία είναι ανησυχητική έως άκρως επικίνδυνη! Αυτό αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος μίλησε στην επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην αρμόδια επιτροπή ο κ. Κουτρουμάνης, φαίνεται ότι η μέση μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα αγγίξει το 2011 το 6%, γεγονός που θα φέρει στο ΙΚΑ απώλειες 700 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές!

Επίσης μίλησε για την υστέρηση στα ασφαλιστικά ταμεία και παραδέχτηκε ότι οφείλεται στην ανεξέλεγκτη εισφοροδιαφυγή, στις μειώσεις των αποδοχών και στην γενικότερη ύφεση.

Οι παλαιές εισφορές αγγίζουν τα 5,9 δις για το ΙΚΑ, τα 3,9 δις για τον ΟΑΕΕ και το 1 δις ευρώ για όλα τα υπόλοιπα ταμεία.

Ακόμα, ο κ. Κουτρουμάνης εξήγησε ότι κάθε ποσοστιαία μονάδα αύξησης της ανεργίας αυξάνει την απώλεια κατά 300 εκ ευρώ για το ΙΚΑ, ενώ μία μονάδα μείωσης των αποδοχών, σημαίνει απώλεια 115 εκ ευρώ το χρόνο για το ΙΚΑ.

Τέλος, δήλωσε ότι δεν θα αυξηθούν οι συντάξεις την επόμενη πενταετία, αλλά θα αυξηθούν τα έξοδα για συντάξεις, λόγω της αύξησης των συνταξιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου