Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Προσωπική απάντηση σε ανυπόστατους ισχυρισμούς. Του Αντώνη Κοτσακά



Ως πολίτης αυτής της χώρας, με υποχρεώσεις και δικαιώματα, αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω τη δική μου αλήθεια στο δημόσιο διάλογο. Τους τελευταίους μήνες έχω στοχοποιήθει, καθώς συγκεκριμένα πρόσωπα από το πολιτικό προσωπικό της χώρας αναφέρονται στο πρόσωπο μου εξ αιτίας της πολιτικής μου επιλογής να στηρίξω το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.



Προσπαθούν, σκόπιμα, να ‘αξιοποιήσουν’ την παλιά πολιτική μου σχέση με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Μία σχέση που πράγματι υπήρξε, ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1990, όπως υπήρξε και για εκατοντάδες άλλα στελέχη πολλά από τα οποία παραμένουν στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Καθώς, όμως, ορισμένοι επιλέγουν να επιτεθούν προνομιακά στο πρόσωπό μου, με προφανή στόχο να πλήξουν εξ αντανακλάσεως το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υποχρεούμαι να απαντήσω επί προσωπικού.
Ναι, συνεργάστηκα με τον κ. Τσοχατζόπουλο, ιδιαίτερα την περίοδο 1989-1993. Ήμουν εκλεγμένος, από την Κεντρική Επιτροπή, γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού του κόμματος και ο κ. Τσοχατζόπουλος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Η συνεργασία μας ήταν θεσμική και επιβεβλημένη.
Συμπορεύτηκα με τον κ. Τσοχατζόπουλο το 1996, όταν ήταν υποψήφιος για την εκλογή νέου προέδρου, όπως άλλωστε έπραξαν τα μισά οργανωμένα μέλη του κόμματος. Η συνεργασία εδράζονταν σε πολιτικές επιλογές, αφετηρία των οποίων αποτελούσε η αντίθεσή μας στη συντηρητική μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ που βρισκόταν σε εξέλιξη. Αν αργότερα ο οποιοσδήποτε έκανε άλλες επιλογές δεν μπορεί να καθίσταμαι εγώ υπόλογος. Η διαφοροποίησή μου από τον κ. Τσοχατζόπουλο, γεγονός στο οποίο κανείς από όσους σήμερα μου επιτίθενται δεν θυμήθηκε να αναφερθεί, ξεκίνησε στο συνέδριο του 2001. Άσκησα σκληρή κριτική στην τότε κυβέρνηση ενώπιον χιλιάδων στελεχών. Ο κ. Τσοχατζόπουλος και το περιβάλλον του δεν ακολούθησαν προκειμένου να μη ρισκάρουν την παραμονή τους στην κυβέρνηση.
Άλλο ένα σημείο το οποίο σκόπιμα παραλείπουν με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων οι κάθε λογής ερασιτέχνες ‘δημόσιοι κατήγοροι’, είναι ότι δεν είχα ποτέ συμμετοχή οποιουδήποτε τύπου στις κυβερνητικές και όποιες άλλες δραστηριότητες του εν λόγω προσώπου, πλην των κομματικών. Ο χαρακτηρισμός μου ως ‘στενού συνεργάτη’ παραπέμπει τεχνηέντως στο σύνολο των δραστηριοτήτων του κ. Τσοχατζόπουλου και αυτό είναι τουλάχιστον ανέντιμο από όσους το επιχειρούν. Η προσπάθεια στοχοποίησης των πολιτικών μου επιλογών έχει σα στόχο να με οδηγήσει σε ιδιώτευση και αδράνεια. Η αντίληψη που καλλιεργείται με σκοπό την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων, περί συλλογικής ευθύνης για πράξεις και επιλογές μεμονωμένων προσώπων είναι βαθιά αντιδημοκρατική, κοινωνικά κανιβαλική και προσβάλει τον πολιτικό μας πολιτισμό που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο έχουμε ανάγκη να κρατήσουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.
Αν σήμερα κατηγορούμε γιατί δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ από το 2001 που διαφοροποίησα σθεναρά τη θέση μου, απαντώ ότι η κριτική είναι ορθή και την αποδέχομαι. Έκανα το λάθος να πιστέψω ότι σε συνεργασία με κάποιους συντρόφους μου θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε το ισχυρό αντίβαρο στη συντηρητική μετατόπιση που είχε δρομολογηθεί από το 1996. Ήταν λάθος μου που καθυστέρησα να παραιτηθώ από το ΠΑΣΟΚ. Το έκανα μόλις το Μάιο του 2011. Δεν μου ήταν εύκολο να αποποιηθώ 38 χρόνια από τη ζωή μου και ίσως η διαχρονική μου συνάφεια με αυτό το κόμμα δεν με άφηνε να δω καθαρά τα όσα συνέβαιναν. Ήταν αδυναμία και λάθος μου που δεν μπόρεσα να διακρίνω έγκαιρα ότι οι πρακτικές και οι επιλογές συγκεκριμένων προσώπων δεν μπορούσαν να συνάδουν με τις δικές μου αξίες και αρχές και εύχομαι ειλικρινά σε όσους σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές μου να μη βρεθούν ποτέ στη θέση να κληθούν να απολογηθούν για πράξεις και επιλογές προσώπων με τα οποία συνεργάστηκαν στην πολιτική ή επαγγελματική τους πορεία.
Η πολιτική της ‘ταμπέλας’ του τύπου, ‘βαθύ ΠΑΣΟΚ’, ‘τσοχατζοπουλικός’ και άλλα παρόμοια έχει δοκιμαστεί συχνά στο παρελθόν. Όσοι, όμως, με γνωρίζουν και δεν περιμένουν να σχηματίσουν άποψη από τα ΜΜΕ κάθε τύπου, ξέρουν ότι ποτέ δεν υποθήκευσα την πολιτική μου αυτονομία, ακόμα και σε σχέση με τον Α. Παπανδρέου.
Η επιλογή μου να στηρίξω εκλογικά το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι απόρροια της ιδεολογικής και πολιτικής μου αντίληψης και είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου το οποίο δεν εκχωρώ σε κανενός είδους τιμητή. Δεν προσχώρησα και δεν είμαι μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά συνέπεια δεν μπορώ να επηρεάσω την πολιτική του και όσα μου αποδίδονται όπως ‘οργανωτικός νους’ κ.α., δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Είμαι μόνιμα εγκατεστημένος στη Χίο και ως εκ τούτου η συμμετοχή μου είναι μικρή. Διατηρώ επιφυλάξεις σε επί μέρους ζητήματα, ωστόσο πιστεύω ότι το κενό που άφησε η συντηρητική μετατόπιση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας είναι κατεπείγουσα ανάγκη να καλυφθεί από μία νέα ευρωπαϊκή κυβερνητική αριστερά. Ο θόρυβος που έχει περιβάλλει το όνομά μου αποτελεί μέρος μίας ενορχηστρωμένης προπαγάνδας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που εξαπολύει η μέχρι πρότινος πολιτικά ηγεμονεύουσα τάξη που βλέπει τα προνόμια της να χάνονται. Είναι εντυπωσιακό και σημείο των καιρών, ότι όσο μεγαλώνει η ένταση της επίθεσης, τόσο μεγαλώνει και η υποστήριξη του κόσμου προς το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Κλείνοντας αυτή την επιστολή, που δεν προέκυψε αβίαστα, αλλά ως αποτέλεσμα μίας επίπονης προσωπικής διεργασίας, θέλω να σημειώσω ότι αν ο στόχος της επίθεσης που δέχομαι ήταν να αλλάξω πολιτική θέση, όσοι το επιχειρούν έχουν αποτύχει. Αν στόχος ήταν να περιορίσω την πολιτική μου δράση, μερικώς το έχουν επιτύχει γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει και τα δικά του όρια αντοχής… Η περιουσιακή μου κατάσταση είναι γνωστή και εύκολο σε όποιον το επιθυμεί να την ελέγξει. Κατά κύριο λόγο προέρχεται από ότι κληρονόμησα από την οικογένεια μου. Καταθέσεις ή άλλα εισοδήματα δεν έχω. Ζω με τη σύνταξή μου και επιδιώκω να ζω με αξιοπρέπεια. Αν κάποιοι επιθυμούν να με κρίνουν ζητώ να το κάνουν στη βάση της δικής μου πολιτικής πορείας και του δικού μου τρόπου ζωής.

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/prosopiki-apantisi-se-anypostatoys-isxyrismoys-toy-antoni-kotsaka

Παπαδήμος: Νίκη της Αριστεράς δεν σημαίνει και έξοδο από την ΕΕ.....



Παπαδήμος: Νίκη της Αριστεράς δεν σημαίνει και έξοδο από την ΕΕ

Μήνυμα στην Ευρώπη ότι ακόμη και στην περίπτωση που η Αριστερά κερδίσει τις εκλογές στης Ελλάδα, η πόρτα για συνομιλίες με την Ε.Ε. θα παραμείνει ανοικτή, έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος,  τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό.


Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος χαρακτηριστικά είπε πως «στο κοινοβούλιο ο κ.Τσίπρας είναι πολύ επιθετικός και υπόσχεται στους οπαδούς του απόρριψη των όρων της Ε.Ε. ως αντάλλαγμα για περισσότερα δάνεια. Όμως, προς τους αλλοδαπούς πολιτικούς τονίζει ότι το θέμα των όρων θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου», φιλοξενείται στο ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt με τίτλο «Η ριζοσπαστική αριστερά είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ε.Ε.».
Ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος συμμετέχει στο συνέδριο του IIF, στην Κοπεγχάγη μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιεί μιλώντας προς τους Ελληνες μία πολύ ριζοσπαστική γλώσσα, αλλά «όταν συνομιλεί με πολιτικούς του εξωτερικού ή με δημοσιογράφους, αποδεικνύεται περισσότερο ευέλικτος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Handelsblatt, ο κ.Τσίπρας δεν διαφέρει και τόσο πολύ, κατά την άποψη του κ. Παπαδήμου, από τους εκπροσώπους των κατεστημένων κομμάτων. Γιατί και οι αρχηγοί της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι θέλουν να συζητήσουν εκ νέου τους όρους των δανειακών συμβάσεων, επισημαίνει η εφημερίδα.

Η εκτίμηση Παπαδήμου σημαίνει ότι, ακόμη και στην περίπτωση νίκης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στις επικείμενες εκλογές οι πολιτικές εξελίξεις δε θα πρέπει να κλιμακωθούν και να οδηγήσουν σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάτι που δεν επιθυμούν οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες, γράφει η Handelsblatt.

Ο κ. Παπαδήμος θεωρεί αμφίρροπη την έκβαση των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ωστόσο, κατά την εκτίμησή του, τα κατεστημένα κόμματα εμφανίζουν για την ώρα ένα ελαφρό προβάδισμα, επισημαίνει το ρεπορτάζ.
Φωτογραφία: Eurokinissi


http://www.iefimerida.gr/news/54532/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B5

Κουλούρης: «Βλέπω πολύ θετικά τον Αλέξη Τσίπρα»...



Ο Κουλούρης στηρίζει Τσίπρα: «Τον βλέπω πολύ θετικά»

Το δικό του παρών στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δίνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνας Κουλούρης, που σύμφωνα με δηλώσεις του βλέπει «πολύ θετικά» τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.


Ειδικότερα, μιλώντας στο axiaplus.gr, ο Κίμωνας Κουλούρης, φέρεται να δήλωσε:
«Βλέπω πολύ θετικά τον Αλέξη Τσίπρα».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κουλούρης συμμετέχει στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές, ωστόσο φέρεται να υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επικρατήσει:
«Ο κόσμος έχει βαρεθεί τα ίδια πρόσωπα, πόσο μάλλον τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια υπό τις οδηγίες του Γιωργάκη», δηλώνει ο Κίμων Κουλούρης που αφήνει αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός τον έθεσε εκτός κόμματος όταν άσκησε κριτική στον Θεόδωρο Πάγκαλο.
Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Κίμων Κουλούρης «συμβουλεύει» τους παλιούς του συντρόφους να «μην ασχολούνται με τον Αλέξη Τσίπρα», διότι έχει την δική του δυναμική και ότι όσο ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του, τόσο θα χάνει το ΠΑΣΟΚ!
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και ακόμα μία πληροφορία που αναφέρει το axiaplus.gr, ότι υπήρξε συνάντηση του Κίμωνα Κουλουρη με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, με το ρεπορτάζ να κάνει λόγο για φλερτ που μπορεί να καταλήξει σε γάμο.


Φέλντσταϊν: Καλύτερο για την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή!!!!


Φέλντσταϊν: Καλύτερα η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μη αναστρέψιμη, καθώς η ελληνική κρίση έχει προχωρήσει και επομένως, σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Μάρτιν Φέλντσταϊν, η Ελλάδα θα ήταν καλύτερο να βγει από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», ο κ. Φέλσταϊν, τονίζει ότι καθώς η κατάσταση «δεν μπορεί να επιδιορθωθεί», θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ.
Οπως ο ίδιος εξηγεί «η έξοδος της Ελλάδας θα είναι οδυνηρή βραχυπρόθεσμα, αλλά θα είναι καλύτερα για την Ελλάδα, και για την Ευρώπη, μακροπρόθεσμα».
Παράλληλα, τονίζει πως το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι ο τρόπος με τον οποίο οικοδομήθηκε σε πρώτη φάση. «Το πραγματικό ερώτημα είναι τι κάνουν με κάθε μεμονωμένη χώρα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι οι χώρες (της Ευρωζώνης) διαφέρουν πολύ... επομένως δεν υπάρχει μία ενιαία λύση για όλες», καταλήγει ο καθηγητής του Χάρβαρντ.
http://www.iefimerida.gr/news/54550/%CF%86%CE%AD%CE%BB%CE%BD%CF%84%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%8A%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AE

Τώρα!!!!


Ξέσπασε σε χειροκροτήματα ο κόσμος!!!!


Σε χειροκροτήματα ξέσπασε ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενόψει της δίκης του 24χρονου, που χθες τα ξημερώματα πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αλβανό διαρρήκτη, ο οποίος νωρίτερα είχε εισβάλει στο σπίτι του στην Παιανία.
http://www.enikos.gr/society/51022,Twra_-Jespase_se_xeirokrothmata_o_kosmos.html

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ZOUGLA.GR



ΤΟ ΑΦΗΝΑΝ, ΕΝΩ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ, ΧΡΟΝΙΑ!!!!!


Πάνω από 680 άτομα λάμβαναν «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο.


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 

Στα 682 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα άτομα που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στη Ζάκυνθο με ψευδείς βεβαιώσεις, σύμφωνα με έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που διενεργείται από τον περασμένο Απρίλιο, μετά από εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Η έρευνα γίνεται προκειμένου να διακριβωθεί η απάτη από ιδιώτες και υπαλλήλους, οι οποίοι λάμβαναν επί σειρά ετών προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, χωρίς να το δικαιούνται, ύστερα από ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις.

Η υπόθεση έχει ξεκινήσει χρονικά από το 1988 και αφορά στον έλεγχο συνολικά 1.200 φακέλων, προσώπων που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα. Πολλοί από αυτούς έχουν πεθάνει αλλά κάποιοι εξακολουθούν να τα εισπράττουν.

Για τις 682 περιπτώσεις που έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής διεξάγεται δικαστική πραγματογνωμοσύνη από οφθαλμίατρους πραγματογνώμονες του Πρωτοδικείου Πατρών. Στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώνεται και η ζημιά του Δημοσίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231199464

Κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο των εκλογών αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ




  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 

Με αίτημα την «ίση μεταχείριση όλων των εμπλεκομένων εργαζομένων στις εκλογικές εργασίες» το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε αποχή όλων των εργαζομένων των ΟΤΑ από κάθε εκλογική εργασία μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου, καθώς και την προκήρυξη 48ωρης απεργίας το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει «το συνεχιζόμενο εμπαιγμό και εξευτελισμό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το υπουργείο Εσωτερικών», δεδομένου όπως αναφέρει, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση για την καταβολή «αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231199481

Έλεγχος ΣΔΟΕ και τραπεζών σε όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό





 
Έλεγχος ΣΔΟΕ και τραπεζών σε όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό



Στο μικροσκόπιο των τραπεζών και της Εφορίας μπαίνουν πλέον όλα τα εμβάσματα προς το εξωτερικό. Αν και η διαδικασία βρίσκεται σε ισχύ από το 2010, πλέον, ο έλεγχος γίνεται σε όλα τα εμβάσματα, ανεξαρτήτως ποσού, ενώ ακόμα και για όσους στέλνουν τμηματικά λιγότερα χρήματα, οι τράπεζες αθροίζουν το σύνολο των εμβασμάτων.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, η διαδικασία έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς αυξάνεται και ο αριθμός των εμβασμάτων. Έτσι, οι εμπορικές τράπεζες σε καθημερινή βάση αναφέρουν τα στοιχεία αυτά στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να δημιουργηθεί ένας κατάλογος όσων έβγαλαν χρήματα από τη χώρα το τελευταίο διάστημα, ο οποίος μπορεί να γίνει αντικείμενο διασταύρωσης με την εφορία.

Στόχος είναι να ελεγχθεί η πηγή των χρημάτων, καθώς και αν τα ποσά αυτά δικαιολογούνται με βάση προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις.

Βεβαίως, με βάση τις ισχύουσες συνθήκες και την κείμενη νομοθεσία, η διακίνηση κεφαλαίων είναι απολύτως νόμιμη. Εντούτοις, στην τρέχουσα συγκυρία, εκτιμάται ότι όσοι κάνουν συναλλαγές μεγάλων ποσών είναι εξαιρετικά πιθανό να κληθούν να δώσουν λογαριασμό για τις κινήσεις τους.

Παράλληλα, αμέσως μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας για πιθανό έλεγχο, είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για επιχειρήσεις.

Έτσι, και προκειμένου να αποφύγουν τις κακοτοπιές, οι τραπεζίτες προειδοποιούν τους πελάτες τους ώστε να είναι απολύτως νομότυποι, ακόμη και εκείνους που στέλνουν εμβάσματα στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.



http://www.briefingnews.gr/oikonomia/item/26393-elegchos-doe-ka

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ....ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ!!!!!!


Μέρκελ: Το ζήτημα στην Ελλάδα δεν είναι η αλληλεγγύη αλλά η ταύτιση των Ελλήνων!!!

Μέρκελ: Το ζήτημα στην Ελλάδα δεν είναι η αλληλεγγύη αλλά η ταύτιση των Ελλήνων : Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι αυτό που διακυβεύεται στην Ελλάδα δεν είναι πλέον «το θέμα της αλληλεγγύης» των ευρωπαίων εταίρων, αλλά η

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι αυτό που διακυβεύεται στην Ελλάδα δεν είναι πλέον «το θέμα της αλληλεγγύης» των ευρωπαίων εταίρων, αλλά η ταύτιση των Ελλήνων με το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης.

«Το θέμα της αλληλεγγύης καθαρά και απλά δεν είναι το πρόβλημα που θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Όλες οι βοήθειες που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιπροσωπεύουν μαζί μιάμιση φορά το ΑΕΠ της χώρας, σχολίασε, συγκρίνοντας το συνολικό ποσό της βοήθειας με το Σχέδιο Μάρσαλ που βοήθησε στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο ανερχόταν στο 3% του ΑΕΠ της περιοχής.

«Το θέμα τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο: υπάρχει ταύτιση στην Ελλάδα με αυτό που έχουμε προτείνει; Αυτό είναι το μεγάλο καθήκον που έχουμε μπροστά μας, έχει να κάνει με τα πολιτικά κόμματα, με την πολιτική κουλτούρα», κατέληξε.

Ζήτησε «περισσότερη Ευρώπη»

«Περισσότερη Ευρώπη» ζήτησε εκ νέου η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης με τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας και της Νορβηγίας Ντέιβιντ Κάμερον και Γενς Στόλτεμπεργκ και 93 μαθητές, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Διαλόγου με τους πολίτες», νωρίτερα στο Βερολίνο.

Η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι «δεν χρειαζόμαστε απλώς μια νομισματική ένωση, αλλά και μια δημοσιονομική ένωση, μια κοινή διαμόρφωση δημοσιονομικής πολιτικής», ενώ αναφέρθηκε ακόμη και στην προοπτική κοινής εξωτερικής πολιτικής για την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν γίνεται μια χώρα να συγκεντρώνει χρέος και μια άλλη πλεονάσματα ή μια χώρα να ξοδεύει 3% του ΑΕΠ της στην έρευνα και μια άλλη τίποτα απολύτως», δήλωσε η Καγκελάριος και πρόσθεσε: «Ο κόσμος περιμένει από εμάς ότι μια μέρα θα έχουμε και κοινή εξωτερική πολιτική».

Από την πλευρά του ο κ. Κάμερον επανέλαβε την κριτική που ασκεί η κυβέρνησή του στην πρόταση για εισαγωγή φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, λέγοντας ότι «κάτι τέτοιο θα οδηγήσει τις συναλλαγές στις χώρες οι οποίες δεν θα επιβάλουν τον φόρο», ενώ σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα και έκανε λόγο για «διαδικασίες που προκαλούν σύγχυση».

Απευθυνόμενη πάντως στους μαθητές, η κυρία Μέρκελ είπε αστειευόμενη: «Ο φίλος μου ο Ντέιβιντ θα έλεγε, "Γερμανία, προχώρα πιο γρήγορα!"».
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/200356.html

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ!!!


Μιχαλολιάκος: "Η χώρα ποτέ δεν κατάφερε κάτι σωστό μέσα από τις εκλογές"!!!

Μιχαλολιάκος: "Η χώρα ποτέ δεν κατάφερε κάτι σωστό μέσα από τις εκλογές" : Νοσταλγός της 7ετίας της Χούντας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής.
Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου  στην ομιλία που
Νοσταλγός της 7ετίας της Χούντας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής.
Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στην ομιλία που παραχώρησε την Τετάρτη στον Ασπρόπυργο, στις οποίες διεμήνυσε με στόμφο ότι «επί Γεωργίου Παπαδόπουλου και επταετίας η Ελλάδα ευημερούσε».

Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτή τη φράση και προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας: «Για να είμαι ειλικρινής, η χώρα αυτή ποτέ δεν κατάφερε κάτι σωστό μέσα από τις εκλογές».




Zougla.gr http://www.madata.gr/epikairotita/politics/200366.html

Τελευταία ευκαιρία.....


Άλλη μια φορά, τα «μέσα ενημέρωσης», τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, στενάζουν πάνω από το λάθος ερώτημα. Το ερώτημα δεν είναι αν θα συμφωνηθεί η νέα δανειακή σύμβαση Ελλάδας-τρόικας. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν (κι όχι εάν) δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί η αποτυχία της.
Το ότι θα αποτύχει είναι δεδομένο. Με την ήδη αποτελματωμένη (εδώ και πολλούς μήνες) βιομηχανική παραγωγή να μειώνεται κατά 11,3% σε έναν μόνο μήνα (Δεκέμβριο), τα δημόσια έσοδα να κατρακυλούν κατά 18% τον επόμενο μήνα (Ιανουάριο), και την ανεργία να πετάει στο 20,9% (από 18.2% τον αμέσως προηγούμενο μήνα), το «πλάνο» του Μνημονίου Νο.2 βρίσκεται ήδη νοκ άουτ στο καναβάτσο της ζωής. Μόνο η ελληνική κυβέρνηση προσποιείται ότι είναι όρθιο. (Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα «πλάνο» που βασίστηκε στην υπόθεση ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2012 η οικονομία θα έχει ήδη σταθεροποιηθεί.)
Οπότε, ας περάσουμε χωρίς χρονοτριβή στο ερώτημα που δεν έχουμε το δικαίωμα να αγνοούμε: Τι θα γίνει όταν η αποτυχία της νέας σύμβασης γίνει το ίδιο ξεκάθαρη με εκείνη της πρώτης (του Μνημονίου Νο.1); Ας πάρουμε τα τρία σενάρια που θέτουν υποψηφιότητα αυτές τις μέρες στον διεθνή τύπο: Το πρώτο είναι να υπάρξει νέο κούρεμα (αυτή την φορά των δανείων που έχουμε πάρει από την τρόικα) συν νέα δάνεια από την... τρόικα. Το δεύτερο είναι να εξαναγκαστεί η Ελλάδα να εξέλθει από το ευρώ. Το τρίτο είναι να αφήσουν το ελληνικό δημόσιο να πτωχεύσει εντός του ευρώ. Ας τα πάρουμε ένα-ένα.
Σενάριο 1: Τρίτο Μνημόνιο
Δεν είναι λίγοι οι οπαδοί της νέας δανειακής συμφωνία, του Μνημονίου Νο.2,  που μου λένε: «Ας πάρουμε αυτά που μας δίνουν τώρα, κι όταν έρθει η στιγμή που θα αποδειχθεί ότι Μνημόνιο Νο.2 δεν περπατάει, θα μας κουρέψουν κι άλλα από αυτά που χρωστάμε.» Προφανώς αναφέρονται σε κούρεμα των δανείων από την τρόικα, καθώς αυτά που θα χρωστάμε στους ιδιώτες (μετά το όποιο PSI τώρα) θα διέπονται από το αγγλικό Δίκαιο, οπότε ένα κούρεμα θα οδηγήσει στην καταδίκη της χώρας στα αγγλικά δικαστήρια – μια εξέλιξη που καμία χώρα δεν θέλει. Πόσο πιθανό είναι όμως να μας «συγχωρήσει» ένα μέρος του χρέους η τρόικα; Κατ΄αρχάς, τα δάνεια της τρόικας αποτελούνται από τρία μέρη: (1) δάνειο από την ΕΚΤ, (2) δάνειο από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη και (3) δάνειο από το ΔΝΤ (το 1/3 του συνόλου).
Από αυτά τα τρία μέρη, το κομμάτι του ΔΝΤ δεν «αγγίζεται», καθώς το ΔΝΤ σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να υπάρξει τέτοιο παγκόσμιο προηγούμενο. Το ίδιο και με το (1), καθώς η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να ισχύει για τα δάνειά της ότι και με τα δάνεια του ΔΝΤ. Μένει λοιπόν το (2). Το (2) απαιτεί την εξής απόφαση από τα κοινοβούλια 16 χωρών (συμπεριλαμβανομένων και ήδη πτωχευμένων, όπως η Πορτογαλία, που είχαν εγγυηθεί ένα μέρος των δανείων του Μνημονίου Νο.1): Να βάλουν το χέρι στην τσέπη για πρώτη φορά προς όφελος της Ελλάδας!
Πράγματι, έως τώρα, τα υπουργεία οικονομικών των 16 δεν μας έστελναν χρήματα. Απλά εγγυόντουσαν τα δάνεια αυτά για το ελληνικό δημόσιο. Χέρι στην τσέπη θα βάλουν μόνο όταν το ελληνικό δημόσιο δεν τα αποπληρώνει στο ακέραιο (δηλαδή αν κουρευτούν και αυτά τα δάνεια). Πιστεύετε εσείς ότι μετά την αποτυχία και του δεύτερου Μνημονίου, οι 16 εταίροι μας της ευρωζώνης θα δεχθούν να βάλουν για πρώτη φορά το χέρι στην τσέπη για πάρτη του ελληνικού δημοσίου; Δεν χρειάζεται να απαντήσετε. Είναι προφανές ότι δεν θα το κάνουν.
Το μόνο που είναι πιθανόν να γίνει, και μάλιστα αρκετά σύντομα, είναι η ΕΚΤ να αποφασίσει όχι να μην χάσει αλλά να μην... κερδίσει από την δυστυχία του ελληνικού δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΚΤ έχει αγοράσει πάνω από €50 δις ελληνικών ομολόγων στο 80% της αξίας τους. Λέγεται ότι σχεδιάζουν την ανταλλαγή αυτών των ελληνικών ομολόγων με ομόλογα του EFSF αξίας ίσης με τα χρήματα που έδωσε η ΕΚΤ για να αγοράσει τα ελληνικά ομόλογα (δηλαδή το 80% της αξίας τους). Κατόπιν, το EFSF θα πουλήσει στην Ελλάδα τα ελληνικά ομόλογα σε μια αξία ίση με εκείνη των δικών της ομολόγων που έδωσε στην ΕΚΤ. Έτσι, το ελληνικό δημόσιο θα έχει επαναγοράσει στο 80% της αξίας τους τα ομόλογά του που έχει αυτή την στιγμή η ΕΚΤ στα βιβλία της. Με τι χρήματα θα τα αγοράσει όμως; Με χρήματα που θα της δανείσει η τρόικα ή το EFSF! Καθώς όμως αυτά τα χρήματα δανείζονται έντοκα, η ελάφρυνση του 20% μειώνεται. Με απλά λόγια, πολύ κακό για το τίποτα. [Προσέξτε ότι όλα αυτά δεν είναι παρά παιδιαρίσματα. Αν η ΕΚΤ ήθελε, μπορούσε να πει στην Ελλάδα ότι θα δεχθεί να πληρωθεί, όταν έρθει η ώρα, μόνο το 80% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που διαθέτει. Δηλαδή αυτά που πλήρωσε για να τα αγοράσει. Όμως αυτό θα ήταν «απαράδεκτο» καθώς, στο νοσηρό μυαλό τους, το να μην κερδίσουν από την αγοραπωλησία ελληνικών ομολόγων συνιστά... χρηματοδότηση της Ελλάδας. Για να μην συνιστά κάτι τέτοιο, σκέφτονται να παίξουν τις κουμπάρες, με τον τρόπο που σας περιέγραψα. Τέτοια βλέπουν οι Αμερικάνοι κι οι Κινέζοι και βγαίνουν από τα ρούχα τους.]
Περιληπτικά, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μετά την αποτυχία του Μνημονίου Νο.2, το όποιο επιπρόσθετο κούρεμα γίνει θα είναι πολύ μικρό. Τι θα σημάνει αυτό για το δημόσιο χρέος; Δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι μαζί με τα όποια οφέλη από το PSI, θα σταθεροποιηθεί; Όχι, δεν μπορούμε. Δεδομένου ότι η οικονομία μας είναι σε ελεύθερη πτώση (ελέω επιθετικών περικοπών), πολύ, πολύ σύντομα το δημόσιο χρέος θα βρεθεί και πάλι σε τροχιά προς το 150%. Γιατί; Επειδή μια χώρα της οποίας το δημόσιο χρέος είναι αρκετά πάνω από το 100% για να το σταθεροποιήσει πρέπει να έχει ένα ρυθμό μεγέθυνσης της οικονομικής δραστηριότητας που να μην διαφέρει πολύ από το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε πρόσφατα. Ακόμα και στο 3% να ρίξει η τρόικα το επιτόκιο, με ρυθμό μεγέθυνσης στο -6% και -7%, το χρέος παραμένει εκρηκτικό.
Συνεπώς, η αποτυχία της σύμβασης του Μνημονίου Νο.2, που μεθαύριο καλούνται να υπερψηφίσουν οι βουλευτές μας, δεν υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει τους ευρωπαίους «εταίρους» μας να μας δώσουν και τρίτο Μνημόνιο. Μένουν λοιπόν τα εξής δύο σενάρια:
Σενάριο 2: Εξοβελισμός από το ευρώ
Κάθε μέρα που περνά, ακούγονται εντός της γερμανικής ελίτ όλο και πιο δυνατά οι φωνές που ζητούν να χρησιμοποιηθεί ο χρόνος που «κερδίζουν» με το Μνημόνιο Νο.2 ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την εκπαραθύρωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Και πως θα το κάνουν αυτό; Με δύο τρόπους: (α) Καθιστώντας την ζωή τόσο αφόρητη στην Ελλάδα που ο λαός της να επιλέξει να φύγει τόσο από την ευρωζώνη όσο και από την ΕΕ, και (β) αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα στηρίζονταν από την ΕΚΤ σε μια περίπτωση πανικού των αποταμιευτών, κάτι που κάλλιστα μπορεί να προκαλέσει τον πανικό και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
Οι φωνές αυτές (που παραμένουν μειοψηφικές στο Βερολίνο, αλλά οι οποίες δυναμώνουν) θεωρούν ότι, με τις τονωτικές ενέσεις του τρισεκατομμυρίου ευρώ που θα έχει κάνει στο τραπεζικό σύστημα η ΕΚΤ του κ. Draghi, οι κλυδωνισμοί από τον εξοβελισμό της Ελλάδας από το ευρωσύστημα θα είναι διαχειρίσιμοι. Όσοι το πιστεύουν αυτό είναι, κατά την ταπεινή γνώμη μου, επικίνδυνα ανόητοι. Πράττουν λάθος πανομοιότυπο με εκείνο του Hank Paulson, του υπουργού οικονομικών του Προέδρου Bush, όταν θεώρησε πως μπορεί να αφήσει την Lehman να καταρρεύσει απορροφώντας τους κραδασμούς μέσα από την παροχή ρευστότητας στις υπόλοιπες τράπεζες.
Εξακολουθώ λοιπόν να πιστεύω ότι όσοι σκέφτονται έτσι είναι βαθειά νυχτωμένοι: Οι διασυνδέσεις τόσο μεταξύ των ιδιωτικών τραπεζών όσο και μεταξύ των Κεντρικών Τραπεζών της ευρωζώνης είναι τόσο περίπλοκες που ο εξοβελισμός μίας χώρας θα οδηγήσει στην κατάρρευση της ευρωζώνης. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν θα επικρατήσουν οι επικίνδυνα ανόητοι στο Βερολίνο (δεν θα ήταν η πρώτη φορά άλλωστε). Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί εκτός ευρώ σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον επιταχυνόμενης Κρίσης που γρήγορα θα δει το ευρώ να εξαφανίζεται. Αν όντως έτσι συμβούν τα πράγματα (και ανεξάρτητα του πόσο καιρό θα πάρει στο ευρώ να διαλυθεί μετά από μία ελληνική έξοδο), σκεφτείτε τι κακό θα μας έχει κάνει το να έχουμε ήδη δεσμευτεί στο Μνημόνιο Νο.2.
  • Πρώτον, θα έχουμε ένα χρέος στους παλαιούς δανειστές μας (λόγω PSI) εκπεφρασμένο σε ευρώ και μάλιστα υπό το αγγλικό δίκαιο. Αυτό το χρέος, θα παραμείνει σε ευρώ όσο υπάρχει ευρώ. Κι όταν το ευρώ θα διαλυθεί (αν έχω δίκιο στην πρόβλεψή μου αυτή) η αξία του θα διαμορφωθεί, σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, στην βάση μιας λογιστικής μονάδας (σαν το παλιό ECU που ήταν ο πρόδρομος του ευρώ) η οποία θα αντανακλά πιο πολύ την αξία του νέου γερμανικού νομίσματος!
  • Δεύτερον, τα χρέη μας τόσο του Μνημονίου Νο.1 όσο και του Μνημονίου Νο.2 (προς το ΔΝΤ και τους υπόλοιπους ευρωπαίους τέως εταίρους μας) θα τρέχουν σε σκληρό νόμισμα.
  • Τρίτον, τα έσοδα από τις όποιες ιδιωτικοποιήσεις κάνουμε (π.χ. του ΟΠΑΠ) θα έχουν χαθεί, καθώς θα τα έχουμε χρησιμοποιήσει για αποπληρωμή ενός μικρού μέρους των υπέρογκων δανείων μας και, βέβαια, δεν θα μπορεί το κράτος να τα χρησιμοποιεί στην πιο δύσκολη στιγμή του  –  τότε που θα βρίσκεται εκτός Ευρώπης και εκτός αγορών και δεν θα έχει ξένο συνάλλαγμα για να επιτρέπει στον ιδιωτικό τομέα να εισάγει βασικά αγαθά (κάτι που όσο είμαστε στο ευρώ δεν υφίσταται ως πρόβλημα καθώς οι επιχειρήσεις διαθέτουν άμεση πρόσβαση στο «ξένο» νόμισμα, στο ευρώ).
  • Τέταρτον, το εθνικό εισόδημα (το ΑΕΠ) θα είναι σημαντικά χαμηλότερο την ώρα που θα έρθει ο εξοβελισμός λόγω αποδοχής των μέτρων που συνοδεύουν το Μνημόνιο Νο.2.
Σενάριο 3: Μελλοντική πτώχευση εντός της ευρωζώνης
Αν τελικά οι φωνές που θέλουν τον εξοβελισμό της Ελλάδας από το ευρώ, μετά την σίγουρη αποτυχία του Μνημονίου Νο.2, δεν υπερισχύσουν, και κυριαρχήσει ο ορθολογικός φόβος πως μία έξοδος ενός μέλους θα φέρει την κατάρρευση όλου του ευρω-οικοδομήματος, τι άλλο μπορεί να συμβεί (δεδομένου ότι ένα Μνημόνιο Νο.3 είναι αδύνατον); Μα να αφεθεί η Ελλάδα να κάνει αυτό που κάνουν πολιτείες των ΗΠΑ εντός της μεγάλης ζώνης του δολαρίου: στάση πληρωμών μέχρις νεοτέρας! Το κράτος μας θα συνεχίσει να ζει εντός των ορίων που του επιβάλουν τα φορολογικά του έσοδα (κάτι που πρέπει να κάνει έτσι κι αλλιώς υπό το Μνημόνιο Νο.2) και η ΕΕ θα τρέχει και δεν θα φτάνει να καταλαγιάσει τον μεγάλο αναβρασμό που θα επικρατεί στις αγορές καθώς οι μαύρες τρύπες των τραπεζών θα έχουν μεγαλώσει κι άλλο και τα CDS θα έχουν πυροδοτηθεί ξεκινώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση πολλών μεγατόνων.
Κάπου εκεί η Ευρώπη θα κληθεί να αποφασίσει αν θέλει να σώσει το ευρώ ή όχι, κι αν ναι με ποιόν τρόπο. Αν όχι, γυρνάμε όλοι στα εθνικά μας νομίσματα ή δημιουργούνται και κάποια περιφερειακά (π.χ. ζώνη του μάρκου, λατινική ένωση, συν κάποια σκόρπια νομίσματα όπως δραχμή, ιρλανδικό πουντ κλπ). Αν ναι, η λύση που θα δοθεί δεν μπορεί να βασίζεται απλά στις περικοπές, στα δάνεια και στην τιμωρία. Θα ενέχει, θέλοντας και μη, τα τρία βασικά συστατικά που λείπουν στην σημερινή ευρωζώνη: Ενοποίηση τραπεζικών συστημάτων, ενοποίηση μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους και, βεβαίως, μια κοινή επενδυτική πολιτική που θα ανακυκλώνει περί το 10% των πλεονασμάτων υπό την μορφή παραγωγικών επενδύσεων στην περιφέρεια (ίσως χωρίς την εμπλοκή των εθνικών κυβερνήσεων – κάτι που θα ήταν ευχής έργον).
Συμπέρασμα
Τι θα συμβεί λοιπόν όταν αποδειχθεί περίτρανα η αποτυχία της σύμβασης που οι βουλευτές μας καλούνται να αποδεχθούν την Κυριακή; Από τα τρία σενάρια που μπορεί να σκεφτεί κανείς (βλ. πιο πάνω), το πρώτο είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το δεύτερο θα προκύψει μόνο σε περίπτωση άλλης μιας πολιτικής αστοχίας της γερμανικής ελίτ. [Άρα, λαμβάνοντας υπ’ όψη μας το πρόσφατο παρελθόν, είναι πολύ πιθανόν να …   προκύψει.] Το τρίτο είναι το καλύτερο από τα τρία.
Ποιο από τα δύο αυτά σενάρια (το 2ο ή το 3ο;) είναι πιθανότερο; Θα θέλαμε το 3ο. Αλλά, όσον αφορά την βέλτιστη απόφαση στην ψηφοφορία της Κυριακής, είτε προκύψει το 2ο είτε το 3ο, ένα «ναι» στο Μνημόνιο Νο.2 θα έχει αποδυναμώσει την Ελλάδα στην πιο δύσκολή στιγμή – την στιγμή που η αποτυχία του Μνημονίου Νο.2 γίνει φανερή.
Όπως είδαμε, στην περίπτωση που δεσμευτούμε στο Μνημόνιο Νο.2 και προκύψει το Σενάριο 2, ουσιαστικά θα έχουμε χρεώσει το κράτος μας με πολλά δις ώστε να εξαγοράσει η Γερμανία χρόνο για να μας εξοβελίσει από το ευρώ όταν οι ηγέτες της κρίνουν ότι τους συμφέρει - κι όταν η Ελλάδα είναι αποδυναμωμένη περισσότερο από σήμερα. Αν είναι να μας εκπαραθυρώσουν, γιατί φίλες και φίλοι να χρεωθούμε σήμερα τόσα δις ευρώ; Γιατί να μετατρέψουμε το 35% του δημόσιου χρέους μας στους ιδιώτες σε ομόλογα του αγγλικού δικαίου; Γιατί να αποδεχθούμε περικοπές που καταστρέφουν ό,τι έχει μείνει από τον παραγωγικό μας ιστό και που είναι τριπλάσιες από αυτές που αρκούν για να ζει το κράτος από τα φορολογικά του έσοδα (εφόσον αναβάλει μέχρι νεοτέρας τις αποπληρωμές των δανείων του);
Κι αν τελικά δεν μας δείξουν την πόρτα του ευρώ (κάτι που θεωρώ ότι τελικά δεν θα κάνουν), και η «προαναγγελθείσα» αποτυχία του Μνημονίου Νο.2 τους αναγκάσει να μας επιτρέψουν την στάση πληρωμών εντός της ευρωζώνης, γιατί να μην την κάνουμε τώρα, πριν δεσμευτούμε  με το Μνημόνιο Νο.2;
Επίλογος
Το επόμενο εικοσιτετράωρο οι τριακόσιοι της Βουλής θα κληθούν να πάρουν την τελευταία σημαντική απόφαση του πολιτικού τους βίου. Τους την παρουσιάζουν ως μονόδρομο. Ναι, μονόδρομος είναι. Ένας μονόδρομος που θα στερήσει και σε αυτούς, αλλά και σε μια ολόκληρη γενιά, το δικαίωμα να αποφασίζουν. Το Μνημόνιο Νο.2, που τους λένε να ψηφίσουν για να σωθεί η χώρα, θα αποτύχει. Όπως απέτυχε και το προηγούμενο. Το μόνο που θα πετύχει είναι να δημιουργήσει μια Ελλάδα που από τούδε και στο εξής, στερείται το δικαίωμα να επιλέγει.
Την Κυριακή, πριν φύγουν από το σπίτι τους για τη Βουλή, ας κάτσουν μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου τους ακίνητοι. Για πέντε, δέκα λεπτά ας στηθούν μπροστά στο είδωλό τους. Να κοιτάξουν βαθειά μέσα στα ίδια τους τα μάτια. Να στοχαστούν μπροστά στην αντανάκλασή τους. Και να σκεφτούν κάτι πολύ, πολύ απλό: Ό,τι και να κάνει η κα Μέρκελ, η ΕΕ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η χώρα μας, η γενιά που έρχεται, θα είναι λιγότερο αδύναμη αν εκείνοι απλά προσέλθουν στο Κοινοβούλιο και πούνε όχι στο Μνημόνιο Νο.2. Έτσι απλά. Και μετά ας φύγουν από την μπρος πόρτα, διαχεόμενοι μέσα στην κοινωνία που τόσο καιρό πληγώνουν κι η οποία όμως έχει την δύναμη να τους συγχωρήσει. Αρκεί να πουν το «όχι» σε μια δανειακή συμφωνία-τέρας που είναι καταδικασμένη στην αποτυχία.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=12532

Διαψεύδει το Βερολίνο τα περί «παραδειγματικής έξωσης» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.



  (Φωτογραφία:  Associated Press
Σε διάψευση των σεναρίων που θέλουν το Βερολίνο να εξετάζει σχέδιο «παραδειγματικής έξωσης» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προχώρησε την Πέμπτη εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, χαρακτηρίζοντας «βλακώδεις» και «ανυπόστατους» τους ισχυρισμούς.

«Η πολιτική μας είναι γνωστή και διαφανής» είπε, σύμφωνα με το Βήμα, προσθέτοντας: «Φήμες, όπως οι χθεσινές, είναι ανάξιες διαψεύσεως».

Σε ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας «Μεσατζέρο» αναφέρεται ότι η Γερμανία εξετάζει ένα σχέδιο «παραδειγματικής έξωσης» της χώρας από το ευρώ, ως προειδοποίηση προς τις υπόλοιπες χώρες του νότου για τις οποίες η Ανγκελα Μέρκελ αναμένεται να ακολουθήσει στη συνέχεια μια πιο ελαστική πολιτική, προϊόν συμβιβασμού με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους και διεθνείς παράγοντες.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, και βάσει ενός σχολίου στη βελγική εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», επισημαίνεται πως η Άνγκελα Μέρκελ καθυστερεί την υιοθέτηση ενός συνολικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη έως ότου αποχωρήσει η χώρα μας από το ενιαίο νόμισμα.

Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα γίνει ο καταλύτης που θα επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία στενότερης δημοσιονομικής ένωσης. Οι Έλληνες όμως θα έχουν θυσιαστεί ως άλλη Ιφιγένεια και θα υποστούν τις δραματικές επιπτώσεις, σημειώνει ο πανεπιστημιακός Φέρντι ντε Βιλ σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη «Ντερ Στάνταρντ» με τίτλο «Hocus Pocus Grexodus» (Αμπρα κατάμπρα έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ).
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231199354

Ξυλοδαρμός στον αέρα του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη




ΕΘΝΙΚΉ ΠΡΟΔΟΣΊΑ.....


Αλήθεια.  Αυτά  τα  ανθρωπόμορφα  κτήνη(ΓΕΩΡΓΙΟΥ& ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) θα βρεθεί ΠΟΤΕ  Ελληνικό  δικαστήριο  να  τους  δικάσει;;;;
Μπροστά  τους  ο  Άκης  είναι  Αρσακιάς. Αλήθεια τι  κάθονται  και  τους  καμαρώνουν;;και  δεν  τους  προφυλακίζουν  για  ΕΘΝΙΚΉ  ΠΡΟΔΟΣΊΑ;;  Μπορούνε  αυτά  τα  υποπροϊόντα  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΎ  ΕΜΕΤΟΎ  και κοιμούνται  ακόμη;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ας καμαρώσουνε οι αδίστακτοι  και  απίθανοι  Εθνοκτόνοι,  σε  τι  Ηθικό, Εθνικό, Οικονομικό κατάντημα  φέρανε  την  χώρα  που  μέχρι  τώρα  τους  πλήρωνε  με  το  υστέρημα  του  λαού.  Ας  καμαρώσουν  τους  καρκινοπαθείς  που  περιμένουν  τον θάνατο  ΔΙΧΩΣ  φάρμακο.
Ας  καμαρώσουν  τα  Ελληνόπουλα  να  ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ  νηστικά  στο  σχολειό  .Ας  καμαρώσουν  τις  χήρες &  τα  ορφανά  που  αφήνουν  πίσω  τους  όσοι  ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ .  Ας καμαρώσουν τους  γέροντες  που  ΛΗΣΤΕΎΟΝΤΑΙ  καθημερινά  με  την  απειλή  του  Καλάσνικοφ, για  να  τους  αρπάξουν  την σύνταξη  κάποιοι  ΑΛΒΑΝΟΊ  αλήτες....Ας  καμαρώσουν τον Ερντογάν  να  μας  αποκαλεί  σήμερα  ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ και να μας  πουν,  ΠΟΣΑ 'ΚΟΝΟΜΗΣΑΝΕ  οι  κομισσάριοι των  τοκογλύφων  της  Ευρώπης  και  του ΔΝΤ.Πόσα 'ΚΟΝΟΜΙΣΑΝΕ  μαζί  με  τον  ατζέντη  του ΣΟΡΟΣ -  Γιωργάκη  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ή JEFFREY γιατί  και  αυτός  ήταν  ΤΟ  ΠΡΩΤΟ ΑΞΕΣΟΥΡ  ΤΗΣ  ΑΠΑΤΗΣ.Που  σκοπεύουν  να  κρύψουν  το  ΤΟΜΑΡΙ  τους  όταν  έλθει  η  ΩΡΑ  ΤΗΣ  ΚΡΙΣΗΣ;;;;;;
Αλήθεια. Αυτή  η πατρίδα  εκτρέφει  ΤΕΤΟΙΑ  ΤΟΜΑΡΙΑ;;;;;

 
ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ


Το πρώην (;) στέλεχος του  ΔΝΤ, ο διευθυντής της Ελληνικής  Στατιστικής
Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην
υφισταμένων του διόγκωσε επίτηδες του έλλειμμα του δημοσίου με
αποτέλεσμα να επιβληθούν τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, απολογήθηκε
στις 12 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων!

Ο Ανδρέας Γεωργίου, οποίος καταγγέλθηκε από την πρώην υπάλληλο της
ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά για σκοπούμενη διόγκωση του αναθεωρημένου
ελλείμματος του 2009 από13,4% σε 15,8% του ΑΕΠ, με στόχο να γίνει
επιτακτική η υιοθέτηση επώδυνων μέτρων λιτότητας θα έρθει για πρώτη
φορά αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.

Τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του τις έκανε η καθηγήτρια
Οικονομετρίας Ζωή Γεωργαντά, ένα από τα 5 μέλη της Ελληνικής
Στατιστικής Αρχής που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από το Βενιζέλο.
«Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο
και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός» είπε
στις πρώτες της καταγγελίες.

Η οποία μάλιστα προχώρησε σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις:

- Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή.

- Δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν
έτοιμα-μαγειρεμένα.

- Αποκορύφωμα όλων ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχτα
γιγαντώθηκε από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε
υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

- Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής
χρεοκοπίας και έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο, και έτσι »πέρασαν» και
»περνάνε» τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού.

- Καμία ανεξαρτησία, μία σφραγίδα και μόνο η Στατιστική Αρχή. Εδώ και
ένα χρόνο δεν έχουμε συνεδριάσει!

- Για τα μάτια η περίφημη διαδικασία opengov. Μας επέλεξαν όλους
επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ.
Κατά την κ. Γεωργαντά, φούσκωσαν σε μία νύχτα το έλλειμμα του 2009

«Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, έτσι ασκήθηκαν πιέσεις
από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ
Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες
των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ».

«Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ' όψιν
μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ».

«Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να
ενταχθούν στο έλλειμμα».

Τους ισχυρισμούς της επιβεβαίωσε και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ,
Νίκος Λογοθέτης κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον εισαγγελέα και
επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ισχυρισμούς του πρώην μέλους
του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του
ελλείμματος του 2009.
Πρόκειται για ένα φοβερό σκάδαλο που αν
επιβεβαιωθεί θα ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία που βέβαια δεν θα έχει
συντελεστεί  ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ  ΚΑΛΥΨΗ της προηγούμενης κυβέρνησης...


Ο μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να ενισχύσει
με επιπλέον στοιχεία όσα είχε πει στην 6ωρη κατάθεσή της η καθηγήτρια
οικονομετρίας σύμφωνα με τα οποία «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της
Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους
διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε
15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα
δημοσιονομικά μέτρα».

Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να είχε προβεί σε καταγγελία ενώπιον των
εισαγγελικών αρχών πως τα στοιχεία της Υπηρεσίας έδειχναν το έλλειμμα
στο επίπεδο του 15,5% και ουσιαστικά έβαζαν τη χώρα στη δίνη σειράς
σκληρών οικονομικών μέτρων.

Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου είναι
πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και "άνθρωπος των αγορών".

Μπραβο στην πρωτη ελληνιδα που δεν φοβηθηκε και μιλησε!!!!
Επιτελους καποιοι μιλησαν ΔΗΜΟΣΙΑ και με στοιχεια!!!
Τωρα εμεις που το μαθαμε.... τι κανουμε αληθεια???
Συνεχιζουμε και κοιμομαστε???
Παιζουμε τους αγανακτισμενους???
Ενδιδουμε στο ...."πεπρωμενο" και τρωμε την ταπεινωση, την προδοσια
και την αδικια χωρις διαμαρτυρια, αντιδραση, η επανασταση, ???
χωρις διεκδικηση της δικαιοσυνης και αποκατασταση της αληθειας???

τουλαχιστον ας μην τους αφησουμε να το κουκουλωσουν !!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Οταν γνωριζεις , εισαι υπευθυνος της πραξης η της απραξιας σου
Οχι αλλο Ποντιοι Πιλατοι...!
Αφορα την ζωη μας, την πατριδα μας, το παρελθον, το παρον και το
μελλον μας και των παιδιων μας!!!!
Ας παρουμε την ζωη μας στα χερια μας κι ας δρασουμε!!!  μην
περιμενουμε ... να το κανει καποιος αλλος.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

"Θα έρθουν αυτοί οι ξεφτιλισμένοι να μας πάρουν την ζωή;" Λαός σε απόγνωση.....



"Θα έρθουν αυτοί οι ξεφτιλισμένοι να μας πάρουν την ζωή;" Λαός σε απόγνωση : Ανατριχιάζει η κραυγή απόγνωσης μιας γυναίκας η οποία περιέγραψε συγκλονισμένη το οικογενειακό δράμα που ζει στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού Max Fm.«Είμαι ταραγμένη. Υπομονή δε
Ανατριχιάζει η κραυγή απόγνωσης μιας γυναίκας η οποία περιέγραψε συγκλονισμένη το οικογενειακό δράμα που ζει στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού Max Fm.

«Είμαι ταραγμένη. Υπομονή δε υπάρχει. Ας προσέξουν γιατί ο θυμός έχει γίνει οργή και αλίμονο τους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέστρεψαν τα παιδιά μας… εσένα, εμένα όλους μας! Μας έχουν φέρει σε τέτοια εξαθλίωση που δεν ξέρουμε που να κινηθούμε.

Ένα: Περιμένω να χτυπήσει τηλέφωνο στο σπίτι μου να με πάρουν από την εκκλησία για να μου δώσουν τρόφιμα για τα παιδιά μου.

Δύο: Πρίν ένα μήνα κρατήσαμε το παιδί μου στο παρά ένα να σκοτώσει τα παιδιά του και να σκοτωθεί. ΙΚΑ δεν έχουνε. Τα εμβόλια τους δεν έχουν να τα κάνουν. Φαγητό δεν έχουν. Είναι παιδιά που προέρχονται από γονείς με στίγμα μεσογειακής αναιμίας και τα έδωσε ο Θεός γερά και θα έρθουν αυτοί οι ξεφτιλισμένοι να τους πάρουν την ζωή;

Δεν θα τους κάνω το χατίρι.

Σου μιλάω σε ό, τι έχω ιερό αν με ζώσουν με εκρηκτικά να πάω να σκοτώσω πέντε από δαύτους, τους σκοτώνω. Και βγαίνει ο Γιακουμάτος να μου πει τί αντί να ζητήσει συγγνώμη στον ελληνικό λαό; Και ο κάθε Γιακουμάτος. Και για τα δύο κόμματα τα μεγάλα λέω. Και σε όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ; Σου ορκίζομαι πάλι σε ό, τι έχω ιερό δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, δεν με ενδιαφέρει κανένας.

Ποια πόρτα να πάω να χτυπήσω; Τι λένε μωρέ οι ξεφτίλες όλοι; Έχουν φιλότιμο και βγαίνουν και μιλάνε;
Όποιον βρω στο δρόμο μου ας με βάλουν φυλακή…. Θα τον σκοτώσω!

Εγώ που είμαι φτωχή μια ζωή έζησα με αξιοπρέπεια. Και θα έρθουν τώρα να μου πουν πως δεν μου δίνουν τα φάρμακα ινσουλίνης….; Στα κομμάτια να πάω και εγώ και ο άντρας μου. Τα παιδιά μου όμως δεν φταίνε σε τίποτα.

Και κατηγορώ όλους τους ξεφτιλισμένους φίλους και συγγενείς μου που ψηφίΖουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ»

Ακούστε το συγκλονιστικό απόσπασμα...

Πηγή: dete


http://www.madata.gr/epikairotita/social/200036.html

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!!




ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ (ΑΜΕΤ)ΑΝΟΗΤΟΙ!!!!!!

            Οι «μνημονιακοί» των δύο κομμάτων που μας παρέδωσαν αμαχητί στις κατοχικές δυνάμεις του ΔΝΤ, της Τρόϊκας, της Μέρκελ και των Τραπεζιτών τοκογλύφων και κερδοσκόπων, δεν καταλαβαίνουν…τίποτα!!!!

            Αφού αποδοκιμάστηκαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, με τόσο ηχηρό χαστούκι, που ακούστηκε μέχρι την Βόννη,
Αφού δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν, όχι μόνο και τα δύο μαζί πάνω από 50%, αλλά ούτε 33%, αποτελούντα πια θλιβερή μειοψηφία, όταν πριν 3 χρόνια πλησίαζαν το 80% του εκλογικού σώματος,
Αφού δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, παρά ,μόνο σε φιλικά τους σπίτια, ολιγάριθμων κλακαδόρων, κάνοντας «κλειστούς» γάμους, σαν κλεμμένα ζευγάρια…….

Περιφέρουν την θλιβερή «πραμάτεια» τους, από «χωρίου εις χωρίον» μεταφέροντας τα μνημόνιά τους, με νωπές τις προδοτικές υπογραφές τους, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την κατάντια τους.

Ήδη πριν λίγες μέρες, έφτασε στην Σύρο μας, «κλιμάκιο» της συμμέτοχου στην Εθνική καταστροφή Ν. Δ., γνωρίζοντας….. «αποθεωτική υποδοχή», τόση, που το διαβάσαμε από τις τοπικές εφημερίδες και μάλιστα, μετά την μετά Βαΐων και κλάδων…..αποχώρησή του!!!!

Επειδή το θράσος είναι απύθμενο και αστείρευτο, θα σας παραθέσω φράση που αναγράφεται στην 12η σελίδα της ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ της 1ης Ιουνίου, κάποιου κ. Μηταράκη:

«Αντιλαμβάνομαι ότι τα δύο τελευταία χρόνια οι πολίτες νοιώθουν πληγωμένοι από συγκεκριμένα γεγονότα που συνέβησαν στην Ευρώπη, από φράσεις που ακούσαμε από Ευρωπαίους Εταίρους. Σ’ αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε με θυμικό» κλπ. κλπ…….

Αυτό κατάλαβε ο «ποιητής»!!!!!

Δεν βλέπει το 1.5 εκατομμύριο ανέργων!!!!

Δεν βλέπει τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα των επιχειρήσεων!!!!

Δεν βλέπει την εξαθλίωση με τα μνημόνιά του, σε πάνω από το μισό πληθυσμό της χώρα!!!!

Δεν βλέπει τα συσσίτια, τους ρακοσυλλέκτες, τους άστεγους, τους εξαθλιωμένους, που με την ψήφο την δική τους δημιούργησαν, ανοίγοντας την κερκόπορτα στα διεθνή ανθελληνικά «κοράκια», για να αφανίσουν ένα ολόκληρο έθνος!!!!!

Πληρώστε τον κατά τα έργα του και τα λόγια του, όπως του αρμόζει και μη τα ξεχάσετε στις 17 Ιουνίου, είναι πολύ κοντά!!!!

Δεν μπορώ όμως να μη σχολιάσω την φωτογραφία με τον πιο πάνω κύριο, που εμφανίζει πλάι του τον Σεβασμιότατο Δωρόθεο Β’, που μου δημιούργησε απορίες και ερωτηματικά!!!

Χρειαζόταν, άραγε, σε πολιτική και κομματική σελίδα να υπάρχει αυτή η φωτογραφία;
Υπήρχε ή όχι συγκατάθεση του Σεβασμιότατου, για την δημοσίευσή της;
Μήπως συνέβαλε η Ν. Δ. στην οικονομική υποστήριξη των συσσιτίων που παρέχει η ιερά Μητρόπολη Σύρου;

Πολύ θα ήθελα να μάθω…..

Επί «τη ευκαιρία»: Χρόνια Πολλά Σεβασμιότατε.

Γιατί αυτοί είναι και….αμετανόητοι, στην προσπάθειά τους να κάνουν και κομματική εκμετάλλευση, οτιδήποτε!!!!

Παγώνης Παν. Μιχάλης
6/6/2012

ΤΟ ΕΣΡ ΚΟΙΜΑΤΑΙ;


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΣΑΜΑΡΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ SPOT ;


SAMARAS


Έχετε κάνει πολλοί ένα λάθος. Αυτή είναι μια επισήμανση διαβάζοντας τα σχόλια σας όσον αφορά το κατά γενική παραδοχή "βρώμικο" σποτ της ΝΔ που ψυχαναγκάζει τον αστικό πληθυσμό και χτυπά με ύπουλο τρόπο τα ευαίσθητα ελατήρια του υποσυνείδητου.
Το ζήτημα δεν είναι να κατέβει το σποτ απο το youtube. Αυτό είναι το λιγότερο αυτή την ωρα. Το θέμα είναι να σταματήσει να παίζεται από τα βρωμοκάναλα. Για ποιο λόγο να κατέβει απο το youtube αφού μπαίνει σε καθε σπίτι, ειδικά ηλικωμένων που επηρρεάζονται πιο ευκολα και επηρρεάζουν με τη σειρά τους και τα παιδιά τους και αυτά τα παιδιά των παιδιών τους;
Το makeleio θα φροντίσει για τα περαιτέρω. Να είστε σίγουροι. Αυτό το θέμα δεν θα το αφήσουμε έτσι. Το μόνον που μας λυπεί είναι ότι όσοι έβαλαν την υπογραφή τους για να παίξει αυτή η διαφημιστική τερατολογία, έχουν παιδιά. Ο κ.Αντώνης Σαμαράς, δύο εαν δεν κάνουμε λάθος. Θα του άρεσε να τα "βιάσει" κάποιος τηλεοπτικά και με τόσο αισχρό τρόπο; Λυπούμαστε πολύ κυριε Σαμαρά. Αλλά είμασταν σιγουροι ότι τελικά είσαστε άνθρωπος χωρίς καμία ηθική αναστολή. Και δεν πέσαμε έξω. Όσο για το μέλλον των παιδιών μας, μακριά τα ρημάδια σας και τα κουλά σας από τα παιδιά μας. Το μόνον που θέλετε όλοι εσείς οι αποτυχημένοι είναι το κακό τους. Υποθηκεύσατε τη ζωή μας. Τώρα υποθηκεύετε και τη ζωή των παιδιών μας. Γι αυτό θα πάρετε ένα σκληρό μάθημα στις 17 Ιούνη. Θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει...

http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2038:------------spot-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ!!!!!


Μπαρνιέ: Λάθος η διάσωση τραπεζών με χρήματα φορολογουμένων....!!!!

Μπαρνιέ: Λάθος η διάσωση τραπεζών με χρήματα φορολογουμένων : Την πάγια θέση του ότι η διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών δεν μπορεί να  βασίζεται στα χρήματα των φορολογουμένων εξέφρασε ο επίτροπς Μπαρνιέ  Σε

Την πάγια θέση του ότι η διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών δεν μπορεί να βασίζεται στα χρήματα των φορολογουμένων εξέφρασε ο επίτροπς Μπαρνιέ

Σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα «The Times», o Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τον Χρηματοπιστωτικό Τομέα και τον Ανταγωνισμό εξηγεί ότι η έξοδος από την κρίση συνδέεται άμεσα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χρηματοπιστωτικός τομέας γι αυτό και χρειάζεται η κατάρτιση ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης.

«Για να εξέλθουμε από την κρίση και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη, είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε αποφασιστικά μέτρα για να ενισχύσουμε το τραπεζικό μας σύστημα και να το θέσουμε στην υπηρεσία των καταναλωτών της πραγματικής οικονομίας. Οι τράπεζες και οι Αρχές θα χρειαστεί να καταρτίσουν σχέδια εκ των προτέρων για να αντιμετωπίσουν πιθανά σενάρια ώστε οι τράπεζες να αντιμετωπίζουν τις πιέσεις και να υπερβαίνουν τις δυσκολίες μόνες τους», αναφέρει.
«Εάν, παρόλα αυτά, μια τράπεζα αντιμετωπίσει προβλήματα, οι Αρχές πρέπει να δρουν άμεσα», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Barnier, ανάμεσα στα ενδεχόμενα παρεμβατικά μέτρα περιλαμβάνονται η αντικατάσταση των διευθυνόντων συμβούλων των τραπεζών ή η σύγκληση των μετόχων ώστε να πείθονται να υιοθετούν έκτακτα μέτρα ή, σε ακραίες περιπτώσεις, η πώληση μιας προβληματικής τράπεζας σε μια βιώσιμη ανταγωνίστριά της.

«Έχουμε ευθύνη να προετοιμαστούμε για το μέλλον και να διασφαλίσουμε ότι θα αποφύγουμε το λάθος να έχουμε τράπεζες που διασώζονται από τους φορολογούμενους ή να τους επιτρέπουμε να παραμένουν στην αγορά ως ατυχείς “νεκροζώντανες” τράπεζες», καταλήγει.
Zougla.gr http://www.madata.gr/epikairotita/economy/199917.html

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ!!!!


ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΗ ΝΔ --- ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΠΟ ΣΑΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥΣ ...!!!!‏

KANTE LIKE ΣΤΗ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!


Αρχιξεφτιλισμένη Ν.Δ.

 Απολαύστε μιά κατάπτυστη και ανατριχιαστική 
"διαφήμιση" ανθρωποφάγων.
"Διαφήμιση" άρρωστων εγκεφάλων.
 Τιποτένιων. Αδίστακτων. Σάπιων.
Πωλητικών που εκποιούν την Παιδεία.
Που εμπορεύονται τη Γνώση.
Που καταδικάζουν τα παιδιά μας στην Ανεργία.



Ας απαντήσουν τα Καθάρματα:
1) Πόσα από αυτά τα παιδιά σιτίζονται στο σχολείο.

2) Πόσεις γονείς είναι άνεργοι ή "ζουν" με 700 ευρώ.

3) Σε ποιό σχολειό υπάρχει τμήμα 10-12 παιδιών.
4) Πότε πήραν τις φωτοτυπίες

ΟΧΙ...
Αληταράδες.
Μόνο κρεμάλα σας αξίζει.

http://www.triklopodia.com/2012/06/blog-post_2152.html

Τι λέει ο Τσίπρας για Μυτιληναίο, Παπακωνσταντίνου και «εγκρίσεις».....



Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν «Μυτιληνόσημο» και γιατί ο υπουργός Περιβάλλοντος ενέκρινε μελέτη που αρνιόταν ο προκάτοχός του!

Τι λέει ο Τσίπρας για Μυτιληναίο, Παπακωνσταντίνου και «εγκρίσεις»

Τέλος στη σιωπή για την υπόθεση των οφειλομένων από τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο και την εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδος» προς τη ΔΕΗ, έβαλε με νεώτερη παρέμβασή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας. Η παρέμβαση αυτή παίρνει ιδιαίτερη σημασία αφού συζητείται ταυτοχρόνως με τον κώδωνα κινδύνου της ΡΑΕ περί πιθανής πτώχευσης της ΔΕΗ!
Ο κ. Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει για τη στάση που τηρούν ορισμένοι όμιλοι όπως αυτός του κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου, ο οποίος αφ' ενός έχει τεράστια χρέη προς μια ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ ενώ αφ' ετέρου φέρεται να εξασφαλίζει με ευκολία νέες δουλειές και να αναλαμβάνει χορηγίες συνεδρίων για την «πράσινη ανάπτυξη» που τυγχάνει να διοργανώνει ο αδελφός του τέως πρωθυπουργού, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου.
Χωρίς περιστροφές, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ο κύριος Μυτιληναίος, διαθέτει μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Ξέρετε πως το παράγει; Με... πετρέλαιο! Και ως γνωστόν, το πετρέλαιο είναι μαύρο. Δεν είναι «πράσινο».
Κατά τ' άλλα, μία από τις πρώτες ενέργειες του κυρίου Παπακωνσταντίνου, του «για αποτυχημένος μια χαρά σε βλέπω στην θέση σου», ξέρετε ποια ήταν; Ήταν να κατατάξει την μονάδα αυτή στις «πράσινες» πηγές ενέργειας και ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει ...Μυτιληνόσημο! Να πληρώνει δηλαδή την μονάδα αυτή ως ανανεώσιμη πηγή παραγωγής ρεύματος.
Επίσης γνωρίζω ότι ο κύριος Παπακωνσταντίνου, με το που ανέλαβε το «πράσινο» υπουργείο, υπέγραψε μία περιβαλλοντική μελέτη, την οποία η προκάτοχος του ηρνείτο επίμονα να εγκρίνει. Βεβαίως αυτή η επιμονή δεν της βγήκε σε κακό αφού σήμερα βρίσκεται ως πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ, διαμένοντας σε μία πολυτελή κατοικία και με μισθό που υπερβαίνει τα 300 χιλ. ευρώ τον χρόνο».
Αυτά τα ενδιαφέροντα συμβαίνουν ενώ δεν έχει απαντήσει κανείς τι έγινε με τα οφειλόμενα στη ΔΕΗ από τις επιχειρήσεις του κ. Μυτιληναίου αλλά και τις καταγγελίες για χαράτσια 1.100 ακινήτων που ανήκουν στην «Αλουμίνιον» στην Παραλία του Διστόμου και δεν έχουν αποδοθεί.

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/139062/ti-leei-o-tsipras-gia-mytilinaio--papakonstantinoy-kai-egkriseis

Ο Καρμπάγιο σφυρίζει το Πολωνία-Ελλάδα.



O Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, ορίστηκε...
από την UEFA να διευθύνει τον εναρκτήριο αγώνα του Euro 2012 μεταξύ της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Πολωνίας.
Ο Ισπανός διαιτητής είναι διεθνής από το 2008, ενώ έχει «σφυρίξει» οκτώ παιχνίδια ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 ήταν διαιτητής στον τελικό του Europa League στο Δουβλίνο ανάμεσα στις Πόρτο και Μπράγκα.
Σε 29 παιχνίδια τη φετινή σεζόν ο Καρμπάγιο, έχει έδειξε 178 κίτρινες και 16 κόκκινες κάρτες.
Υπενθυμίζεται το παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τους διοργανωτές του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου (19.00) στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ο Καρμπάγιο σφυρίζει το Πολωνία-Ελλάδα http://24wro.blogspot.com/2012/06/blog-post_1405.html#ixzz1wwxkA1mT

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!!!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;



lagarde_triche

Η Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται σε οικονομική κρίση, πρέπει να πάρουν μαθήματα από την πείρα της Λετονίας και το επιτυχημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη σουηδική Svenska Dagbladet.
«Ένα σημαντικό σημείο είναι ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ανήκει στους Λετονούς πολιτικούς. Συνειδητοποίησαν ότι οι δομικές αλλαγές ήταν αναγκαίες και πήραν κάποιες πολύ γενναίες αποφάσεις», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στην εφημερίδα. Επισήμανε ακόμη τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων λιτότητας από την αρχή.
Η Λετονία ζήτησε διάσωση από το ΔΝΤ το Δεκέμβριο του 2008. Το τριετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους παρά το ότι η Λετονία αποπληρώνει ακόμη τα δάνεια στο ΔΝΤ και ο δείκτης ανεργίας στη χώρα παραμένει στο 15%, επισημαίνει η εφημερίδα.
Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Τρίτη στην εφημερίδα Handelsblatt, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε τονίζει ότι δεν υπάρχει «εύκολος δρόμος» για την Ελλάδα και την Ισπανία, καθώς, όπως επισημαίνει «οι χώρες που έχουν πληγεί δεν μπορούν να αποφύγουν τις μεταρρυθμίσεις» για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.
Σημειώνει δε, ότι η Ισπανία έχει κάνει «τα πάντα σωστά» σε ό,τι αφορά τα μεταρρυθμιστικά μέτρα, αλλά υποφέρει από τις επιπτώσεις της μετάδοσης της κρίσης από την Ελλάδα.

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19404:lagkarnt-ellada-kanto-opos-i-letonia&catid=1:politics&Itemid=27

ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ!!!!!


Υπό έρευνα Γ.Παπακωνσταντίνου, Γ.Παπανδρέου, Λ.Παπαδήμο, Μ.Μόντι.

Ο Ιταλός εισαγγελέας Ρουτζέρο μετά από προκαταρτική εξέταση που ολοκληρώθηκε στην γειτονική χώρα άσκησε ποινική δίωξη κατά πέντε στελεχών της Standard & Poors, με το κακουργηματικό αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς κατά συρροή.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον όμως, βρίσκεται αλλού: Κατά την διάρκεια της έρευνάς του για τους οίκους αξιολόγησης των Moody’s και Fitch εντόπισε ότι στοιχειοθετούνται ευθύνες και για τον νυν πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, το δευτερο τραπεζίτη που η trilateral επέβαλε ως πρωθυπουργό σε χώρα της ευρωζώνης μετά τον Λ.Παπαδήμο: Ο Μόντι που ήταν τότε πρόεδρος του Πανεπιστημίου Μποκόνι, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Moody’s τουλάχιστον μέχρι την περίοδο που διερευνά ο εισαγγελέας Ρουτζέρο.
Σε συνέχεια και συνέπεια της μήνυσης τον Μάη του 2010 από οργανώσεις της Ιταλίας εναντίον του οίκου Moody’s, ο εισαγγελέας της πόλης Τράνι, Μικέλε Ρουτζέρο, αποφάσισε να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του διεθνούς οικονομικού οίκου αξιολόγησης, για μια ανακοίνωση που είχε δημοσιεύσει τον Μάη του 2010, η οποία είχε αποσταθεροποιήσει τις εγχώριες αγορές και είχε προκαλέσει την κατάρρευση των Ιταλικών μετοχών και ομολόγων.
Μερικές μέρες πριν, και αφού πέρασαν κάτι περισσότερο από δυο χρόνια εργασίας και έρευνας, για την Standard & Poor’s ο εισαγγελέας κατέληξε στο να στοιχειοθετήσει την κατηγορία του εγκλήματος της χειραγώγησης κατά συρροή και με στόχο την απολαβή χρημάτων για πέντε άτομα:
Τον πρόεδρο της Standard & Poor’s, Deven Sharma, τον γενικό μάνατζερ στο Λονδίνο Yann Le Pallec, τον Eileen Zhang (του Ευρωπαϊκού κλάδου της S&P), τον Frankiln Crawford Gill και τον Moritz Kraemer που εργάζονται στη Ευρωπαϊκή προεδρεία της εταιρίας για την εκτίμηση των Δημόσων χρεών χωρών.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Τράνι, οι πέντε ύποπτοι, που κατέχουν θέσεις στην κορυφή του οίκου, «μέσω τεχνασμάτων και εντολών ενημερωτικού χαρακτήρα (που όπως περιγράφεται έχουν καταγραφεί μόνο κατ’ επίφαση νόμιμα αλλά που στην πραγματικότητα είναι παράνομα), παρείχαν με δόλο στις αγορές, δηλαδή στους επενδυτές ψεύτικες και χαλκευμένες πληροφορίες για την πορεία και την αξιοπιστία της ιταλικής οικονομίας και την οικονομική πολιτική της Ιταλικής κυβέρνησης (που στόχευαν στην ανάπτυξη και την επαναπροώθηση της οικονομίας)».
Με αυτό τον τρόπο συνεχίζει το πόρισμα του εισαγγελέα «αποχτούσαν κρατικά ομόλογα του Δημόσιου χρέους της Ιταλίας αποσβένοντας το κόστος για τους ίδιους και αυξάνοντάς το για την Ιταλική οικονομία».
Μήπως σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Μήπως μοιάζει εκπληκτικά η υπόθεση αυτή με την υπόθεση του CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο οποίο εμπλέκεται ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Ν.Παπανδρέου; Ή οι δηλώσεις περί Τιτανικού του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου πρώην στελέχους μεγάλων οίκων του εξωτερικού, περί «Τιτανικού» της Ελλάδας που οδήγησε στην εκόξευση των spreads; Ή στην υπόθεση του δημοψηφίσματος για το ευρώ, το οποίο έκανε μερικούς δισεκατομμυριούχους μέσα σε λίγες ώρες, υπόθεση για την οποία ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή;
Και βέβαια η περίφημη και «καραμπινάτη» πλαστογραφία των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που οδήγησαν στο δεύτερο Μνημόνιο και στην κατάρρευση της οικονομίας της χώρας. Πάντως και εντός Ελλάδος, μια «ανήσυχη» ομάδα εισαγγελέων, τα ψάχνει και τα τεκμηριώνει όλα αυτά τα θέματα. Θέματα που αφορούν και πράξεις του Λ.Παπαδήμου. Περισσότερα σε λίγες εβδομάδες…
Τμήμα ιεδήσεων defencenet.gr

http://on-news.gr/2012/06/05/ipo-erevna-g-papakonstantinou-g-papandreou-l-papadimo-m-monti/

Τι απαντά το Βήμα στην Public Issue για τη δημοσκόπηση...





Μετά το σάλο που προκλήθηκε για δημοσίευμα που παρουσίαζε ανάποδα τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη δημοσκόπηση της Public Issue, το Βήμα δίνει τη δική του απάντηση. Όπως αναφέρεται στο...ίδιο άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης στο οποίο είχε δημοσιευθεί και ο επίμαχος πίνακας, επρόκειτο για «απλό τυπογραφικό λάθος που κάποιοι μετέτρεψαν σε θεωρία συνωμοσίας για να κατασκευάσουν εχθρούς και να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους».

Επίσης υπογραμμίζει πως «είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι δεν υπήρξε πρόθεση διαστρέβλωσης της δημοσκόπησης» και υπενθυμίζει ότι είχε δημοσιευθεί κανονικά στην ηλεκτρονική έκδοση λίγες μέρες πριν.

Η εφημερίδα καλεί δε όσους «κόπτονται τόσο πολύ για την ακρίβεια των στοιχείων» να απαιτήσουν από όλες τις εταιρείες «να δημοσιοποιούν τα πρωτογενή στοιχεία των ερευνών τους και να μην αρκούνται μόνο στις εκτιμήσεις τους».

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης της VPRC -που είχε μιλήσει για ποινικές ευθύνες- έγραψε σήμερα στο λογαριασμό του στο Twitter ένα δηκτικό σχόλιο για την απάντηση του Βήματος, κατηγορώντας τον συντάκτη για άγνοια σχετικά με τις δημοσκοπήσεις:

«Το ΒΗΜΑ απαντά. Το ενδιαφέρον στην κατακλείδα του κειμένου που ο συντάκτης αποκαλύπτει την άγνοιά του»...