Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Anonymous: "Βάλατε τη δικτατορία στους ώμους του" Ελληνικού λαού.....!!!!!


Anonymous: "Βάλατε τη δικτατορία στους ώμους του" Ελληνικού λαού : Την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης «χτύπησε» η ομάδα  χάκερ των «Anonymous». Μπαίνοντας στο site του υπουργείου έρχεται κανείς  αντιμέτωπος με το ηχογραφημένο μήνυμα  
 
Την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης «χτύπησε» η ομάδα χάκερ των «Anonymous». Μπαίνοντας στο site του υπουργείου έρχεται κανείς αντιμέτωπος με το ηχογραφημένο μήνυμα της διεθνούς διαδικτυακής οργάνωσης, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση της Ελλάδας ότι έχει κάνει πράξη τα εντελώς αντίθετα από αυτά για τα οποία εξελέγη ενώ έχει καταλύσει τη δημοκρατία και έχει αναγκάσει το λαό να υποφέρει.
Πρόκειται για το πρώτο επίσημο χτύπημα της οργάνωσης των Anonymous στην Ελλάδα.
«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει απαξιωτικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι χάκερ μέσα από την ιστοσεςλίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
«Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Οι ίδιοι σας οι πολίτες σας μισούν εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο ΔΝΤ, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Βάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους».
«Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμή της και επιτίθεται σε διαδηλωτές στο όνομα της δικαιοσύνης».
«Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο», λέει κλείνοντας.
«Είμαστε οι Ανώνυμοι.... Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε... έπρεπε να μας περιμένετε».
Να σημειωθεί πως στο πάνω μέρος της σελίδας γράφει: «Η Δικαιοσύνη Έρχεται».Τέλος, να αναφέρουμε πως στο τέλος του ιστότοπου αναγράφεται το εξής: «Αnonymous μέλη από την Ελλάδα και την Κύπρο».
We know EVERYTHING, We have your PASSWORDS , We are watching YOU.

NEXT TARGET WILL BE ALL THE MEDIA IN GREECE. ( ertTV , etc )

WE HAVE MOST OF THE MEDIA WEBSITES ADMIN PASSWORDS.

We are Legion . This is JUST the BEGINING.

www.ministryofjustice.gr is just an example of what we are capable of!

You have 2 weeks to stop ACTA in Greece otherwhise we will do CYBERWARFARE by defacing 300 sites and all the media and ministries.

If you don't believe, Just check your email ministryofjustice: http://webmail.ministryofjustice.gr user: info@ministryofjustice.gr pass: igotowned

Stop ACTA in Greece.
#codehack - #opSupportgreece - #opGreece - #Cyprus

Greetings Greece. We are Anonymous.

What is going on in your country is unacceptable. You were chosen by your people to act on behalf of them and express their wishes, but you have derogatorily failed. You have killed the most sacred element your country had and that is democracy. Democracy was given birth in your country but you have now killed it. What an irony! Your own people hate you and you stare at them doing nothing to prevent that. You have joined the IMF against your people's acquiescence. You have so introduced a new dictatorship upon your people's shoulders and allowed the bankers and the monarchs of the EU to enslave them both economically and politically. They pay their government's mistakes heavily and you made foreign people hate them for something they are not responsible for. What a shame! Police is taking advantage of its powers and attacks people who demonstrate in order for justice to be done. They demonstrate against you but you do not want their voices to be heard. You deprive them from their right of freedom of expression and of their right to live. Your arbitrary actions must be punished. By signing the ACTA bill you are going to deprive your people from further freedom and you are pushing them one step towards oppression. You ignored our warnings and now WE ARE IN CHARGE!

We are Anonymous
We are Legion
We do not forgive
We do not forget
You should have Expected us !


People should not be afraid of their governments.
It's governments that should be afraid of their people.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/169028.html

«Τα μέτρα θα καθυστερήσουν μια άτακτη χρεοκοπία»

 Ο Οδ. Βουδούρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τη νέα σύμβαση

«Αυτά τα μέτρα δεν θα φτάσουν για να βγάλουν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα καθυστερήσουν μια άτακτη χρεοκοπία, το οποίο δεν είναι κακό βέβαια, όσο την καθυστερούμε τόσο το καλύτερο. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με οποιουσδήποτε όρους. Και κυρίως δεν μπορεί να γίνει αν δεν τηρήσουμε τρεις βασικές απαράβατες γραμμές, οι οποίες είναι: ο σεβασμός στην εθνική κυριαρχία, η μη υποθήκευση του εθνικού πλούτου, και η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Βουδούρης.

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, απάντησε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν όρο ο οποίος παραβιάζει αυτές τις τρεις βασικές αρχές

«Είναι προφανές ότι δεν θα μπορέσουμε να δεχθούμε το δίλημμα ή δεχόμεθα κάποιους όρους απαράδεκτους ή πάμε σε χρεοκοπία. Δεν γίνεται να δεχθούμε αυτό το δίλημμα. Δηλαδή δεν γίνεται να εγκλωβιστούμε σε αυτό το δίλημμα», τόνισε.

Καψής:«Φθάσαμε επισήμως στα όρια της χρεοκοπίας»!!!!!!!

Είναι ώρα για λήψη σημαντικών αποφάσεων επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, αφού σημειώνοντας ότι «σαν χώρα έχουμε φτάσει στα όρια της επίσημης χρεοκοπίας».

Για το θέμα των μισθών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προσκρούσει σε τοίχο και σημείωσε ότι «πρέπει να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα», το οποίο «μπορεί να έχει και δύσκολες αποφάσεις».



«Όταν θα φτάσουμε δεν θα είναι χωρίς πόνο και κόστος η συμφωνία», υπογράμμισε ο κ. Καψής, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση πιστεύει ότι τυχόν μείωση των μισθών μπορεί να έχει πολύ αρνητικές παρενέργειες. «Στο τέλος θα πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα τηρήσουμε τις κόκκινες γραμμές ή θέλουμε το δάνειο. Αν πούμε ''όχι'' στη συμφωνία θα πρέπει να πούμε μετά πώς θα προχωρήσουμε» συμπλήρωσε.
Οπως αναφέρει το Εθνος στο σημερινό του φύλλο, (ρεπορτάζ: Φώφη Γιωτάκη) η νέα σύσκεψη των αρχηγών, θα αποδειχθεί το «διαβατήριο» για την τελική διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού και του Ευ. Βενιζέλου με την τρόικα, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.
Είναι πασιφανές ότι αν οι αρχηγοί δεν ξεκαθαρίσουν απολύτως τη στάση τους σχετικά με τα στάδια της στήριξης που χρειάζεται η κυβέρνηση κατά τις προσεχείς «κολασμένες» εβδομάδες, τότε θα υπάρξει «εμπλοκή» στο «παρά ένα» της συμφωνίας.
Καψής:«Φθάσαμε επισήμως στα όρια της χρεοκοπίας»
Εγκυρες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικων που έχει την κύρια ευθύνη των διαπραγματεύσεων σ' αυτή τη «λεπτή» φάση, καταγράφει σημαντική πρόοδο, ενώ, όπως διεφάνη και από τη συνέντευξη του κ. Τόμσεν στην «Καθημερινή», το ΔΝΤ δεν εμμένει στην πλέον σκληρή και απόλυτη γραμμή για περαιτέρω θυσίες των Ελλήνων πολιτών, όπως είναι η πρόταση για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
«Υπάρχει ελπίδα διάσωσης σημαντικών κεκτημένων, αλλά ουδείς μπορεί να μιλά εκ των προτέρων με αισιοδοξία», επισημαίνει έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος, που ταυτόχρονα «θυμίζει» ότι οι επί των φορολογικών αναφορές του κ. Τόμσεν δεν είναι στο νυν «πακέτο» διαβούλευσης.
Το σίγουρο είναι ότι κατά τη σύσκεψη των αρχηγών θα συζητηθούν όλα τα μέτρα, ένα ένα και αναλυτικά, τα ισοδύναμα και τα περιθώρια για «κόκκινες γραμμές». Θα εξεταστούν δηλαδή οι εναλλακτικές και σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου θα τονιστεί η ανάγκη για τη ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης και της εξασφάλισης της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια. «Νομίζω ότι είναι κρίσιμο στοιχείο και η συνάντηση των αρχηγών», είπε χθες ο Π. Καψής, επαναλαμβάνοντας ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να λάβουν πολύ ουσιαστικές αποφάσεις.

http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=128941469&mmid=41868894#videotop

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΑΜΙΜΗΤΟΣ.......

«Οι πολίτες είναι σε απελπισία και το ΠΑΣΟΚ καταρρέει»!!!!!!

 

 

Επίσπευση της εκλογής νέου αρχηγού ζητούν Π. Ευθυμίου και Β. Παπανδρέου

Ο Πέτρος Ευθυμίου, αλλά και η Βάσω Παπανδρέου ζήτησαν επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας μάλιστα ότι ίδιος ο Γ. Παπανδρέου οφείλει να αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία.

Ορατή πάντως έχει αρχίσει ήδη και γίνεται η απόσταση ανάμεσα στους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Βενιζέλου, τους υποστηρικτές μίας υποψηφιότητας από τον παπανδρεϊκό χώρο που ακόμα δεν υπάρχει, αλλά και τους ουδέτερους. ενώ πολλοί αμφισβητούν την ανάγκη συνέχισης της πολιτικής του Μνημονίου!

Η Βάσω Παπανδρέου τόνισε ότι «οι πολίτες βρίσκονται σε απελπισία και το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Κάνω έκκληση με δική σου πρωτοβουλία να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ νέα ηγεσία και να αρχίζει να ανακόπτεται η πτωτική πορεία. Κάνω έκκληση και σε όσους θέλουν να είναι υποψήφιοι να βάλουν πάνω από όλα το συμφέρον της παράταξης και να έχουμε μία υποψηφιότητα, έστω και σε αυτό το συρρικνωμένο ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά θα έχουμε ευθύνη όλοι μας.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Κακλαμάνης είπε ότι «κοινοβουλευτικά κόμματα χωρίς κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν υπάρχουν. Έφυγε ο Αντρέας κοντέψαμε να διαλυθούμε. Έφυγε ο Σημίτης κοντεύουμε να διαλυθούμε. Τώρα φεύγει ο Γιώργος, ας μην πω τι γίνεται...Όλοι χειροκροτήσαμε τη δέσμευση Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλου υπέρ των κοινών μετοχών. Το μήνυμα αυτό πρέπει να σταλεί. Δε μπορούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να λένε ότι κάνουν μετρήσεις με δείγμα χιλίων ατόμων, όταν κάνουν με δέκα , δεκαπέντε...»

Η Κατερίνα Μπατζελή ανέφερε ότι «η δανειακή σύμβαση που έρχεται θα είναι σκληρή. Είναι μείζον ζήτημα η ανάληψη ευθυνών για την επόμενη ημέρα. Θα βρεθούμε στη θέση να πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Καμία δέσμευση της κορυφής σήμερα, δεν αποτελεί εγγύηση για δέσμευση της βάσης. Το να μη γνωρίζουμε βασικά στοιχεία της νέας δανειακής σύμβασης αποτελεί πολιτικό ατόπημα».

Ο Λάμπρος Μίχος είπε ότι «έχουν ακουστεί σπαρακτικές κραυγές σε αυτήν την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Λυπάμαι που το λέω αλλά έχουμε ήδη γίνει η χλεύη των ηττημένων. Και εννοώ τη ΝΔ. Πολλοί διατηρούν αξιώματα αλλά δεν τα αξίζουν και αναφέρομαι σε πολλούς που ασκούν πολιτική σήμερα. Αν συνεχιστεί η εκβιαστική αυθάδεια της τρόικας εν είδει τετάρτου Ράιχ, πρέπει να υπάρξει μία φωνή που θα πει ως εδώ!».

Τέλος, ο Θανάσης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι «δεν είπατε από την αρχή την αλήθεια ότι αναλάβαμε τη χώρα χρεοκοπημένη. Πως να στηρίξουμε ένα πρόγραμμα που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα δημιουργήσει νέα αύξηση της ύφεσης; Το μείγμα της ύφεσης υπονομεύει την οικονομία της χώρας. Πρέπει να επιμείνουμε στο θέμα των κοινών μετοχών των τραπεζών, με ψήφο».

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/297761/oi-polites-einai-se-apelpisia-kai-to-pasok-katarreei/

ΑΚΟΜΑ.......ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ο ΓΑΠ!!!!!!

Κοίτα ποιός μιλάει...





Διαβάζοντας και ακούγοντας όσα...επαναστατικά και...ρηξικέλευθα είπε πριν
απο λίγο στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο απερχόμενος Πρόεδρος
του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δεν πίστευα στα μάτια και στα αυτιά μου!Είναι
δυνατόν σκέφθηκα να θεωρεί ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες ξεχάσαμε όσα έκανε
και είπε τα τελευταία δυο χρόνια;Είναι δυνατόν να συμπεριφέρεται
ως...δικαιωμένος απο τις εξελίξεις και ως πολιτικός...νικητής,αυτός που
οδήγησε τη χώρα στη μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου;Είναι δυνατόν
να μας κουνάει το δάκτυλο κατηγορώντας μας ότι απαξιώνουμε την προσφορά του
στη χώρα,αυτός που αφήνει πίσω του-ίσως για να δικαιώσει την παλαιά ρήση
του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου-μόνο "καμμένη γη";Είναι δυνατόν να
παριστάνει τον πολέμιο των συμφερόντων και τον σημαιοφόρο της σύγκρουσης με
το κατεστημένο,αυτός που δεν τόλμησε στη διάρκεια της θητείας του να πει
ούτε ένα όχι στους οικονομικά ισχυρούς,ενώ αντίθετα διέλυσε τη μεσαία τάξη
και καταρράκωσε τα εισοδήματα των ασθενέστερων νοικοκυριών,οδηγώντας τα
στην ανέχεια;Κοίτα ποιός μιλάει!Ο πρωθυπουργός της ανεργίας και της
φτώχειας...Ο πρωθυπουργός που έσκυβε επί δύο χρόνια το κεφάλι στους
δανειστές.Και τι λέει τώρα; Οτι δεν έγινε και δεν θα γίνει
μαριονέτα... Ποιός;Ο Γιώργος...
http://www.enikos.gr/my-blog/9974,Koita_poios_milaei.html

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!!!

"Δεν άφησαν την Ελλάδα να εξυγιάνει την οικονομία της"

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάσταση στην Ελλάδα. Η λάθος πολιτική και ο... Μέγας Αλέξανδρος.


Σκληρή κριτική στην Ευρώπη και το ΔΝΤ, για την πολιτική που ακολούθησαν απέναντι στην Ελλάδα, άσκησε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο στο διεθνές οικονομικό Φόρουμ "Ρωσία 2012" και σχολιάζοντας την ομιλία του Μάικλ Μίλκεν, προέδρου του ομώνυμου Ινστιτούτου.
Ο κ. Πούτιν, υποστήριξε ότι η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της και έφερε το παράδειγμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να υπογραμμίσει το αδιέξοδο.
"Στην εποχή του για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε και κατέκτησε την Περσία. Τώρα η Ελλάδα δεν μπορεί κανέναν να κατακτήσει, όμως πέραν αυτού της στέρησαν και τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, γιατί δεν έχει εθνικό νόμισμα, της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διαθέτει δικό της κέντρο έκδοσης χρήματος (emission centre)" είπε ο κ. Πούτιν.
Σημείωσε ακόμα ότι κατ' αυτόν τον τρόπο απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, "η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας ουσιαστικά χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο, αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο. Σ' αυτόν τον δύσκολο φαύλο κύκλο βρέθηκε η Ελλάδα".
Από περικοπές σε περικοπές
Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες, όμως το ζήτημα είναι ότι "στην Ελλάδα στέρησαν τη δυνατότητα εσωτερικής ανάπτυξης, σε κάθε περίπτωση την μείωσαν, και κάποια αποτελεσματική βοήθεια παρ' όλ' αυτά δεν προσφέρουν προς το παρόν από το εξωτερικό, δίνουν από λίγο, με έναν τρόπο παρακινώντας για τις επόμενες περικοπές".
Ο κ. Πούτιν όμως προχώρησε και σε πολιτικό σχόλιο για την ελληνική κυβέρνηση, που κλήθηκε να πάρει και να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα λιτότητας.
"Η ευθεία μείωση των κοινωνικών δαπανών είναι μια βίαιη, άμεση απόφαση από πλευράς του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. Όταν γίνεται υποτίμηση, τότε είναι σχεδόν αντικειμενικό ότι υποφέρουν επίσης οι άνθρωποι, οι πολίτες φυσικά, αλλά δεν πρόκειται για απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών. Και εδώ έχουμε απευθείας και απότομη (σ.σ. μείωση). Ευθύνεται η κυβέρνηση, το κόμμα, που κέρδισε στις εκλογές. Είναι αδύνατο να λάβεις αποφάσεις υπό αυτές τις συνθήκες και το εργαλείο, που θα επέτρεπε να λυθεί το πρόβλημα, το προσεκτικό εργαλείο, τους το αφαίρεσαν. Επί της ουσίας η φύση των προβλημάτων είναι η ίδια.
Στέρησαν την Ελλάδα από ορισμένα εργαλεία, για τα οποία είπατε, ειδικότερα την δυνατότητα να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, ενώ όταν η κυβέρνηση της Αργεντινής κάποτε συνέδεσε υπερβολικά στενά το δικό της εθνικό νόμισμα με το δολάριο στέρησε την οικονομία της από την ευελιξία. Από άποψη ουσίας είναι μάλλον πολύ όμοιες οι αιτίες" είπε χαρακτηριστικά
"Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν", συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν, εκτιμώντας ότι "εκεί δεν έχουν δημιουργηθεί δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα".
Οι αιτίες της κρίσης παραμένουν
Μιλώντας στο Φόρουμ ο κ. Πούτιν συμφώνησε με τον οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν ότι η κρίση χρέους των κρατών και των επιχειρήσεων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ κατονόμασε ως δεύτερο χαρακτηριστικό "την ανισορροπία του χρηματιστικού τομέα, υπερφουσκωμένου και κερδοσκοπικού, αποκομμένου από την πραγματική οικονομία".
"Ούτε μία από τις αιτίες των σημερινών χρηματιστικών κλυδωνισμών μέχρι στιγμής δεν έχει εξαλειφθεί", είπε αποτιμώντας την υπάρχουσα κατάσταση ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος συμμετέχει εντατικά στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, διαθέτοντας σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, πράγμα που του επιτρέπει να θεωρείται ως ο πιθανότερος επόμενος πρόεδρος της Ρωσίας.

http://news247.gr/kosmos/diethnis-politiki/den_afhsan_thn_ellada_na_eksygianei_thn_oikonomia_ths.1602420.html

ΜΑΣ.....ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ!!!!!!!

"Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και πιθανότατα θα βγει από το ευρώ"!!!!


"Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και πιθανότατα θα βγει από το ευρώ" : Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και πιθανότατα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, δήλωσε την Πέμπτη ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman.«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά αδιέξοδη», δήλωσε  
 
Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και πιθανότατα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, δήλωσε την Πέμπτη ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά αδιέξοδη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός οικονομολόγος σε συνέδριο στη Μόσχα για να προσθέσει «Θα χρεοκοπήσουν. Στην πραγματικότητα έχουν ήδη χρεοκοπήσει. Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα εγκαταλείψουν το ευρώ, το οποίο στην παρούσα φάση θεωρώ ότι είναι το πιο πιθανό σενάριο».

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/168909.html

Φτωχότεροι μισθωτοί κατά 9 δισ. ευρώ!!!!

Διαβάστε στο NEWS 247 τις μειώσεις που είδαν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στο εισόδημά τους. Αποκαλυπτικά στοιχεία του υπ. Εργασίας.



Μετά τις απανωτές παρακρατήσεις σε μισθούς του ιδιωτικού τομέα το 2011, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι εργαζόμενοι υπέστησαν συνολική μείωση 9 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται και νέα μείωση των μισθών κατά 7,69% τη φετινή χρονιά.
Ενδεικτικό του σαρωτικού κύματος μειώσεων είναι πως το μισθολογικό κόστος από 36 δισ. ευρώ το 2009 έχει πλέον πέσει στα 26 δισ. ευρώ.
Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος σημείωσε πως "μια βίαιη μεταβολή των μισθών προς τα κάτω μέσω της κατάργησης 13ου και 14ου μισθού ή της μείωσης του κατώτατου μισθού θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση της ύφεσης και μείωση των εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία"
Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους
Είναι χαρακτηριστικό πως οι ετήσιες αποδοχές ανά άτομο από τα 13.664 ευρώ που ήταν το 2009 έπεσαν πέρυσι στα 13.000 ευρώ και φέτος αναμένεται να μειωθούν στα 12.000 ευρώ (αφορά μισθωτούς που καλύπτονται από το ΙΚΑ).
Με βάση τα στοιχεία, οι ετήσιες αποδοχές ανά άτομο το 2010 μειώθηκαν κατά 1,13% σε σχέση με το 2009. Το 2011 υπήρξε και νέα μείωση κατά 3,78% και φέτος θα πέσουν εκ νέου οι μισθοί κατά 7,69%. Ουσιαστικά η ύφεση οδηγεί σε ελεύθερη πτώση τα έσοδα των Ταμείων, τα οποία μειώθηκαν κατά 6,7 δισ.
Μάλιστα η μείωση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών φορέων έχει φτάσει το 8%, ενώ μόνο στο ΙΚΑ η απώλεια εσόδων από την περικοπή των μισθών υπολογίζεται πως φτάνει τα 4,2 δισ. ευρώ.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως λόγω της κρίσης περιορίζεται διαρκώς και ο αριθμός των ασφαλισμένων.
Συγκεκριμένα, η μείωση του αριθμού των ασφαλισμένων ήταν 4,02% το 2010, έφτασε το 9% το 2011 και φέτος αναμένεται να υπάρξει και νέα πτώση κατά 2,95%.
Τα προβλήματα αναμένεται να γίνουν εντονότερα σε περίπτωση που συνεχιστεί η μαζική έξοδος στη σύνταξη.
Τα επόμενα πέντε χρόνια θα υπάρξει νέα αύξηση των συνταξιούχων, οπότε θα φτάσουν τους 60.000 με 70.000 ανά έτος (λόγω της αύξησης των συνταξιούχων η μεσοσταθμική μείωση των συντάξεων δεν συνοδεύεται και από μείωση της δαπάνης).
http://news247.gr/oikonomia/ergasia/ftwxoteroi_misthwtoi_kata_9_dis_eyrw.1601607.html

ΦΩΝΑΞΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!

Σκληρή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου για την κατάσταση στην Ελλάδα!!!!!



«Το δράμα της πατρίδας μας όχι μόνο δεν τελειώνει εδώ, αλλά μπορεί να προσλάβει και νέες ανεξέλεγκτες διαστάσεις» αναφέρει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος
 
«Το δράμα της πατρίδας μας όχι μόνο δεν τελειώνει εδώ, αλλά μπορεί να προσλάβει και νέες ανεξέλεγκτες διαστάσεις» αναφέρει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
 
Κραυγή αγωνίας αποτελεί η επιστολή του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για την κατάσταση στη χώρα μας και την απελπισία, όπως σημειώνει, των Ελλήνων, των ανθρώπων που χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους και το σπίτι τους. Ο Αρχιεπίσκοπος χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τα νέα μέτρα που προωθούνται, κάνει κάνει λόγο για υποθήκευση του εθνικού μας πλούτου και τονίζει ότι οι Έλληνες απαιτούν ειλικρινείς απαντήσεις.

«Το φαινόμενο των αστέγων, αλλά και των πεινασμένων -φαινόμενο κατοχικών εποχών- παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις» τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος και προσθέτει:

«Οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες μέρα με τη μέρα. Το ίδιο και τα λουκέτα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Τα νέα παιδιά, τα καλύτερα μυαλά του τόπου, παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Οι πατεράδες μας δεν μπορούν να ζήσουν, μετά τις δραματικές περικοπές των συντάξεών τους. Οικογενειάρχες και ιδίως οι πιο φτωχοί, οι πολύτεκνοι, οι μεροκαματιάρηδες, βρίσκονται σε απόγνωση, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των μισθών τους και τους αβάσταχτους νέους φόρους.

» Η πρωτόγνωρη καρτερία των Ελλήνων εξαντλείται, η οργή παραμερίζει τον φόβο και ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης δεν μπορεί να αγνοείται πια, ούτε από εκείνους που διατάσσουν, ούτε από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους».

«Στις δύσκολες και -αναντίλεκτα- κρίσιμες αυτές ώρες» συνεχίζει ο Αρχιεπίσκοπος «οφείλουμε όλοι να ξέρουμε και να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει το γεγονός ότι η ανασφάλεια, η απόγνωση και η κατάθλιψη έχουν φωλιάσει σε κάθε ελληνικό σπίτι. Ότι προκάλεσαν δυστυχώς -και συνεχίζουν να προκαλούν- ακόμη και αυτοκτονίες, εκείνων που δεν μπόρεσαν να αντέξουν το δράμα των οικογενειών και τον πόνο των παιδιών τους».

«Μπροστά σε όλα αυτά, η Εκκλησία της Ελλάδος αξιοποιεί κάθε δυνατότητα αλληλεγγύης. Και είναι θετικό που, μέσα στην τόση καταχνιά, ξεπροβάλλει η ευαισθησία, το φιλότιμο και ο αγνός πατριωτισμός των Ελλήνων. Για να δώσει ένα πιάτο φαΐ, ένα ρούχο, μια ανάσα ζωής στους απελπισμένους» προσθέτει, τονίζοντας:

«Δυστυχώς, όμως, όπως ξεκάθαρα φαίνεται πλέον, το δράμα της πατρίδας μας όχι μόνο δεν τελειώνει εδώ, αλλά μπορεί να προσλάβει και νέες ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος για τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν και τα οποία θα είναι σκληρότερα, όπως λέει, κάνει λόγο για υποθήκευση του εθνικού μας πλούτου και τονίζει ότι οι Έλληνες απαιτούν ειλικρινείς απαντήσεις.

«Ζητούνται, άλλωστε, τις ώρες αυτές, ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας. Ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο. Ζητούνται δεσμεύσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αναβάλλουν μόνο προσωρινά τον προαναγγελθέντα θάνατο της Οικονομίας μας. Και υποθηκεύουν, ταυτόχρονα, την εθνική μας κυριαρχία. Υποθηκεύουν τον πλούτο που έχουμε, αλλά και αυτόν που μπορεί να αποκτήσουμε στα εδάφη και τις θάλασσές μας» λέει ο αρχιεπίσκοπος και σημειώνει ότι «στη διαμόρφωση των αποφάσεων, οι φωνές των απελπισμένων, οι φωνές των Ελλήνων, αγνοούνται προκλητικά».

«Δυστυχώς, σήμερα, οι Έλληνες δεν βρίσκουμε απάντηση ούτε στα όσα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται, ούτε στα όσα ζητούνται από τους ξένους. Είναι, μάλιστα, τουλάχιστον ύποπτη η εμμονή τους σε αποτυχημένες συνταγές. Και είναι προκλητικές οι αξιώσεις τους σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Και αυτό είναι, ίσως, το πιο ανησυχητικό. Δεν μπορεί, άλλωστε να αγνοείται από κανέναν ότι οι αντοχές των ανθρώπων γύρω μας εξαντλήθηκαν. Όπως εξαντλήθηκαν και οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας. Και βέβαια, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν μπροστά μας και άλλοι δρόμοι. Δρόμοι πνευματικής ανάτασης και οικονομικής ανάταξης» τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος και καταλήγει με δραματικό ύφος:

«Αποκρούοντας, ταυτόχρονα, τους έξωθεν εκβιασμούς και απορρίπτοντας τις θανατηφόρες συνταγές τους. Έχοντας, πάνω απ' όλα, ακλόνητη τη βεβαιότητα, ότι με τη βοήθεια του Θεού και την πίστη στις δυνατότητές μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα του πολιτισμού, η Ελλάδα της ιστορίας, η Ελλάδα των παραδόσεων δεν μπορεί να χαθεί ούτε γιατί κάποιοι το πίστεψαν, ούτε γιατί κάποιοι μπορεί να το θέλουν. Η Ελλάδα μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Μπορεί, και πάλι, να τραβήξει μπροστά.

» Εξοχότατε κύριε πρόεδρε, αυτόν τον δρόμο αναζητούμε και προσδοκούμε οι Έλληνες σήμερα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ.....ΕΥΚΟΛΕΣ!!!!!! ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ.......!!!

Ώρα για "δύσκολες" αποφάσεις δηλώνει ο Π.Καψής προ της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών.......


Η σύσκεψη των τριών αρχηγών με τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί το πιθανότερο το μεσημέρι της Παρασκευής
 
Η σύσκεψη των τριών αρχηγών με τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί το πιθανότερο το μεσημέρι της Παρασκευής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ
Αποφάσεις για τρία καυτά ζητήματα πρέπει να λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, κατά τη συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο: μισθοί, επικουρικές συντάξεις και η διάσωση των τραπεζών. Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Π.Καψής, τόνισε ότι η χώρα είναι στα όρια της επίσημης χρεοκοπίας και είναι η ώρα να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις. Η σύσκεψη των τριών αρχηγών με τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, o κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε για το θέμα των μισθών ότι η κυβέρνηση δεν έχει προσκρούσει σε τοίχο και σημείωσε ότι «πρέπει να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα», το οποίο -όπως είπε- «μπορεί να έχει και δύσκολες αποφάσεις».

«Όταν θα φτάσουμε δεν θα είναι χωρίς πόνο και κόστος η συμφωνία», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση πιστεύει ότι τυχόν μείωση των μισθών μπορεί να έχει πολύ αρνητικές παρενέργειες.

Ο κ. Καψής επισήμανε ότι «στο τέλος θα πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα τηρήσουμε τις κόκκινες γραμμές ή θέλουμε το δάνειο», καθώς και ότι «αν πούμε ''όχι'' στη συμφωνία θα πρέπει να πούμε μετά πώς θα προχωρήσουμε».

Όπως είπε, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον κ. Παπαδήμο πιθανότατα να γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί «αν προλάβουμε» και απόψε, Πέμπτη.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ώρα της σύσκεψης.

Τα τρία αγκάθια


Μισθοί: Η τρόικα ασκεί ασφυκτικές πιέσεις για μείωση κατώτερου μισθού και για κατάργηση 13ου και 14ου μισθού. Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα αναφέρουν ότι η ΝΔ θα ήταν διατεθειμένη να συζητήσει μείωση κατώτερου μισθού, όχι όμως για 13ο και 14ο μισθό, ωστόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν τέτοια διάταξη.

Επικουρικές: Η ΝΔ επιμένει στο να μην υπάρχει μείωση στις επικουρικές συντάξεις, την ώρα που το υπουργείο Εργασίας έχει προετοιμάσει σχέδιο για μεσοσταθμική μείωση κατά 15%.

Τράπεζες: Δύο είναι τα ζητήματα που συνδέονται με το PSI. Το πρώτο είναι ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπο να διασωθούν από το «κούρεμα» τα φυσικά πρόσωπα, που επένδυσαν σε ελληνικά ομόλογα, όχι για να κερδοσκοπήσουν, αλλά ως εναλλακτική λύση αποταμίευσης. Το δεύτερο ζήτημα είναι εάν η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει με κοινές μετοχές ή με προνομιούχες. Ο Ευ.Βενιζέλος φαίνεται να υιοθετεί τη θέση της τρόικας για μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου, ωστόσο ο Γ.Παπανδρέου επιμένει στην αρχική θέση για κοινές μετοχές. Η ΝΔ δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της.
Newsroom ΔΟΛ

ΑΝΤΕ ΝΑ......ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!!!!

«Αξιόποινες πράξεις μελών της προηγούμενης κυβέρνησης» στη δικογραφία για το έλλειμμα του 2009!!!!


Για να συζητηθεί στην Ολομέλεια πρόταση για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής θα πρέπει να υπογράφεται από 60 βουλευτές
 
Για να συζητηθεί στην Ολομέλεια πρόταση για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής θα πρέπει να υπογράφεται από 60 βουλευτές   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Διαβιβάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή, η δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη που αφορά την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως αναφέρει στο έγγραφο του, προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντέλη, ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση αποτέλεσαν δημοσιεύματα με τις καταγγελίες του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά, σύμφωνα με τις οποίες, «το έλλειμμα του 2009 είχε τεχνηέντως διογκωθεί, για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Aπό το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού, (μάρτυρες, έγγραφα) και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις, προέκυψαν στοιχεία που έχουν σχέση με αξιόποινες πράξεις κατά μελών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Πεπόνης σημειώνει στο διαβιβαστικό του ότι σε πλείστες από τις συνολικά 18 μαρτυρικές καταθέσεις «ρητώς γίνεται λόγως για διόγκωση και αυθαίρετο πρσδιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, αφενός και για ύπαρξη, συναφώς και αφετέρου, ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμόδιων υπουργών Οικονομικών».

Να σημειωθεί ότι για να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής πρόταση για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής θα πρέπει να υπογράφεται από 60 βουλευτές ενώ η πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή πρέπει να έχει την υπογραφή τουλάχιστο 30 βουλευτών.

Σχολιάζοντας τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το επίμαχο διάστημα ήταν υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η αναξιοπιστία των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τα προηγούμενα χρόνια οδήγησε την τότε κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίησή της. Η ΕΛΣΤΑΤ είναι μια ανεξάρτητη αρχή και τα στατιστικά στοιχεία έχουν επικυρωθεί. Είναι μια καλή ευκαιρία για να συζητηθεί στη Βουλή και το ύψος του ελλείμματος που παραλάβαμε και τις συνθήκες που το διαμόρφωσαν. Εγώ προσωπικά και η κυβέρνηση θα παράσχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν για να σταματήσει να ποινικοποιείται η αλήθεια».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ.....ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΠΟΥ .....ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ!!!!

Στη φυλακή ο παιδόφιλος πα-τέρας δικαστής που κυκλοφορούσε ελεύθερος!!!


Στη φυλακή ο παιδόφιλος πα-τέρας δικαστής που κυκλοφορούσε ελεύθερος : Στη φυλακή οδηγήθηκε για αποπλάνηση του ανήλικου παιδιού του δικαστής ο οποίος μέχρι χθες κυκλοφορούσε ελεύθερος και ανέβαινε στην έδρα για ν’ απονείμει Δικαιοσύνη. Ξεπερνώντας  
Στη φυλακή οδηγήθηκε για αποπλάνηση του ανήλικου παιδιού του δικαστής ο οποίος μέχρι χθες κυκλοφορούσε ελεύθερος και ανέβαινε στην έδρα για ν’ απονείμει Δικαιοσύνη. Ξεπερνώντας και την πιο διεστραμμένη φαντασία ο δικαστής που υπηρετούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στα διοικητικά δικαστήρια, υποχρέωνε το πεντάχρονο τότε παιδί του να βιώνει έναν εφιάλτη, σημαδεύοντας για πάντα την ψυχή του.

Με την απειλή ότι …δεν θα του πάρει παγωτό, εξανάγκαζε το παιδί να δέχεται και να υπακούει στις πιο νοσηρές του διαθέσεις. Πάγωσαν οι παράγοντες του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ακούγοντας τις περιγραφές που είχαν δυστυχώς πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο που κατά τα άλλα είχε δώσει όρκο να υπηρετεί το νόμο και το Δίκαιο. Ποινή κάθειρξης 6 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης που έδειχνε πλέον το δρόμο της φυλακής στο δικαστή ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών αλλά η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Έτσι, από τις αρχές Απριλίου του 2011 που είχε εκδοθεί η πρωτόδικη απόφαση, ο δικαστής παρέμενε ελεύθερος. Και όχι μόνο αυτό.

Συνέχιζε ν’ ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Οι αρμόδιες αρχές δεν φρόντισαν να κινήσουν τη διαδικασία της διαθεσιμότητας και έτσι εξακολουθούσε να δικάζει μέχρι να καταστεί οριστική η απόφαση για την αποπλάνηση. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό προσδιορίστηκε σε χρόνο-ρεκόρ, έπειτα από λίγους μήνες. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στενοί συγγενείς του κατηγορουμένου, στην κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, άρχισαν να …ξεχνούν προσπαθώντας να πάρουν πίσω τις συγκλονιστικές περιγραφές της κακοποίησης που είχε υποστεί το παιδί.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη και τα στοιχεία που είχε το δικαστήριο δεν άφηναν ούτε ίχνος αμφιβολίας για τη φρίκη που είχε βιώσει το παιδί. Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, ο κατηγορούμενος δεν δίσταζε να υποχρεώνει το παιδί όταν το φιλοξενούσε σπίτι του καθώς ήταν διαζευγμένος «να του κάνει, μεταξύ άλλων αρρωστημένων πράξεων, στοματικό έρωτα» λέγοντας του πώς αν δεν το έκανε «δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό».

http://www.madata.gr/epikairotita/social/168644.html

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ........ΠΑΝΤΟΥ!!!! ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΡΕΦΟΥΝ!!!!!!

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός
 
Ποικίλες αντιδράσεις από αναγνώστες έχει προκαλέσει ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ντέιλι Τέλεγκραφ άρθρου του βοηθού αρχισυντάκτη της εφημερίδας και οικονομικού σχολιαστή Τζέρεμι Γουόρνερ, με τίτλο «Η Γερμανία έχει κάθε δικαίωμα να επιβάλλει τοποτηρητή στην Ελλάδα».
Ο Βρετανός δημοσιογράφος σημειώνει ότι δεν μπορεί να καταλάβει τη γενικευμένη οργή που έχει προκαλέσει η σχετική γερμανική πρόταση. «Η Ελλάδα είπε ψέματα για να μπει στο ενιαίο νόμισμα και έκτοτε έχει επανειλημμένα αθετήσει τις υποσχέσεις της. Αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη, όπως περιέργως κατά την άποψή μου φαίνεται, τότε πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να υπακούσει στους κανόνες», σχολιάζει ο κ. Γουόρνερ.
Συνεχίζει τονίζοντας ότι παρόλα αυτά το να κατηγορεί κανείς την Ελλάδα για την κρίση στην ευρωζώνη, όπως φαίνεται να κάνουν πολλοί Γερμανοί, δείχνει ότι δεν κατανοεί τη φύση του προβλήματος. Δεν πρόκειται παρά για ένα σύμπτωμα της κρίσης ισοζυγίου πληρωμών που προκαλεί η αποκλίνουσα ανταγωνιστικότητα των χωρών μελών, εξηγεί το άρθρο.
Αναφορικά με τη λιτότητα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, τονίζεται ότι δυσχεραίνει την κατάσταση, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο. «Επομένως, ούτε το μαστίγιο του Γερμανού gauleiter θα λύσει το πρόβλημα», συμπεραίνει ο Τζέρεμι Γουόρνερ, προσθέτοντας όμως ότι αν αυτό είναι το τίμημα που ζητά η Γερμανία για τη συνεχιζόμενη στήριξή της, τότε η Ελλάδα πρέπει είτε να το υπομείνει είτε να αφήσει τη γερμανική βοήθεια.

«Αν οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, τότε πρέπει στην ουσία να αναστείλουν τη δημοκρατία μέχρι να γερμανοποιηθούν τόσο πολύ, ώστε η υπακοή στους κανόνες να τους γίνει δεύτερη φύση», σχολιάζει ο δημοσιογράφος της Τέλεγκραφ, προσθέτοντας ότι ακόμα και τότε θα χρειάζονται μόνιμες μεταφορές κεφαλαίων για να διατηρήσουν οι Έλληνες ένα συγκρίσιμο επίπεδο διαβίωσης.
Παραθέτοντας την επαφή του με μια ομάδα Ελλήνων τραπεζιτών και επιχειρηματιών στο Νταβός, αναφέρει ότι όλοι χαρακτήριζαν καταστροφική ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ. Το επιχείρημά τους ήταν, κατά το συντάκτη του άρθρου, ότι μόνο υπό τους περιορισμούς του ευρώ θα μπορέσει η Ελλάδα να κάνει τις αναγκαίες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Γουόρνερ δηλώνει ότι βρίσκει παράξενη τη νοοτροπία που λέει ότι πρέπει να επιβληθεί δικτατορία για να επιτευχθούν μεταρρυθμίσεις, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Υπενθυμίζει ότι η έξοδος της Βρετανίας από το Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών επί Μέιτζορ αποδείχθηκε λυτρωτική για τη χώρα, παρά τις περί του αντιθέτου προειδοποιήσεις.
Ακόμα κι έτσι πάντως, καταλήγει, υπάρχει κάτι «αρκούντως γελοίο» στις διαμαρτυρίες των Ελλήνων: «Αυτές οι χώρες θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, θέλουν δημοσιονομικές μεταφορές και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη (ευγενικός όρος για την ελεημοσύνη), αλλά θέλουν επίσης άδεια διαρκείας για να πράττουν ό,τι θέλουν». Ο κόσμος δε λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο, κλείνει το άρθρο του ο Τζέρεμι Γουόρνερ.

ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ!!!!!!!

Σε 24 από 60 μειώνονται οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά την παρέμβαση της τρόικας.


Στην αρχική της μορφή, η ρύθμιση έδινε άλλη μία ευκαιρία σε 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 44 δισ. ευρώ να αποπληρώσουν τα χρέη τους με σε 60 δόσεις
 
Στην αρχική της μορφή, η ρύθμιση έδινε άλλη μία ευκαιρία σε 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 44 δισ. ευρώ να αποπληρώσουν τα χρέη τους με σε 60 δόσεις   (Φωτογραφία:  ICON )
Σε 24 από 60 αναμένεται να περιορισθεί ο αριθμός των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, με νέα διάταξη που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, έπειτα από παρέμβαση της τρόικας.

Στη διάταξη, πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, θα δίνεται η δυνατότητα αύξησης των δόσεων σε 48 σε όσους φορολογούμενους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν σε συντομότερο χρόνο.

Αρχικά, η ρύθμιση έδινε άλλη μία ευκαιρία σε 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 44 δισ. ευρώ να αποπληρώσουν τα χρέη τους με ελάχιστη μηνιαία δόση 100 ευρώ, σε 60 δόσεις.

Ωστόσο, ακολούθησε παρέμβαση της τρόικας, οι δόσεις «ψαλιδίστηκαν» σε 48 και η δυνατότητα αποπληρωμής σε 60 δόσεις δόθηκε μόνο σε όσους «προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμία τους για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο».

Ωστόσο, υπήρξε νέα παρέμβαση με υπόμνημα που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, ζήτησε νέο «ψαλίδι» και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέα νομοθετική διάταξη, η οποία θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Ερωτηματικό είναι το τι μέλλει γενέσθαι με την αναστολή των ποινικών διώξεων για όσους φορολογούμενους υπάγονται στη ρύθμιση.

Πάντως, μετά τις καθυστερήσεις, αναμένεται και αλλαγή της ημερομηνίας για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία είχε οριστεί για τις 29 Φεβρουαρίου.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231148378

“Ξαφνικός θάνατος” για μισθούς και εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ - Επιτροπεία από Υπουργούς και Τρόικα θα παίρνει νέα μέτρα!!!!

 

- Από κόσκινο τα έξοδα για την αυστηρή τήρηση του νέου Μνημονίου
- Αξιολόγηση κάθε τρεις μήνες με λουκέτα και απολύσεις
- Έρχονται περικοπές σε δαπάνες στην υγεία και αυξήσεις στην περίθαλψη

Όλα από κόσκινο κάθε τρεις μήνες. Θα γίνεται έλεγχος των οικονομικών και αναλόγως θα παίρνονται αποφάσεις για περικοπές μισθών ακόμη και θέσεων εργασίας ή ακόμη και ολόκληρων οργανισμών.

Ο επίτροπος δεν θα είναι τύπου “γκαουλάιτερ”, ούτε και θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα νέα ομάδα ελέγχου. Αρκούν η τρόικα, η ομάδα δράσης και οι στρατιές των εμπειρογνωμόνων που ήδη έχουν καταφτάσει.

Ωστόσο πάρθηκε η απόφαση για τη δημιουργία μιας επιτροπής που ανά τρίμηνο θα ελέγχει την πορεία του προϋπολογισμού και θα παίρνει αποφάσεις αναπροσαρμογής.

Αποφάσεις που θα έχουν να κάνουν με περιορισμό των εξόδων. Η τρόικα έχει βάλει στο στόχαστρο κυρίως ΔΕΚΟ και ΟΤΑ και έτσι αναμένονται περικοπές σε επιχορηγήσεις στους ΟΤΑ και όλους τους επιδοτούμενου φορείς του Δημοσίου, αλλά και απόφαση για “λουκέτο” σε μη παραγωγικούς φορείς και υπηρεσίες. Ειδικά στις περιπτώσεις των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ζητηθεί δραματική μείωσή τους.

Σε ότι αφορά στις ΔΕΚΟ η επιτροπή θα μπορεί να αποφασίσει νέες περικοπές στους μισθούς, μειώσεις προσωπικού ακόμη και την επίσπευση εφαρμογής εισπρακτικών μέτρων (αυξήσεις διοδίων, τελών, ειδικών φόρων).

Με την τρόικα να θεωρεί επίσης “προβληματικό” των θεσμό τον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης υπό διαρκή κρίση τίθεται και αυτός με ανοιχτό το ενδεχόμενο της αύξησης των εισφορών αλλά και της μείωσης των επιδομάτων, όπως και της αύξησης των νοσηλειών και της μείωσης του ποσοστού που καλύπτουν τα ταμεία για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών (επικεφαλής) και τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εθνικής Άμυνας.
Το έργο της επιτροπής ωστόσο θα μπαίνει στο μικροσκόπιο και της τρόικας αλλά και της ομάδας δράσης.

Διαβάστε επίσης:
Απολύσεις στο Δημόσιο και ενιαίο μισθολόγιο για όλους – Η “κρυφή" ατζέντα της τρόικας


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=119801&catid=3

 

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΛΥ.......ΚΡΥΟ!!!!!!

Δημοσκόπηση - κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ.....

Μόλις 8% είναι το ποσοστό που καταφέρνει να συγκεντρώσει το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών σε νέα δημοσκόπηση. Άνοδος ΝΔ και Αριστεράς. Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα.



Μία ακόμα δημοσκόπηση σοκ για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Τα σημάδια της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται στην έρευνα της Alco για το τηλεοπτικό κανάλι Star και μάλιστα αφορούν στην Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.
Το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει να πάρει μόλις την τέταρτη θέση και μάλιστα καταφέρνοντας να συγκεντρώσει μόλις το 8% των ψήφων.
Σημαντική άνοδο καταγράφει το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, συγκεντρώνοντας 13,6%, ενώ εξίσου χαρακτηριστική είναι και η άνοδος του ΚΚΕ με ποσοστό 9,5%.
Πιο αναλυτικά, στην καταγραφή τάσεων της περιόδου από 25 Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου, η ΝΔ συγκεντρώνει 13,6%, το ΚΚΕ 9,5%, η ΔΗΜΑΡ 8,4%, άλλο κόμμα 8,1%, το ΠΑΣΟΚ 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, το ΛΑΟΣ 4,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,4% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.
Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,5%, το ΚΚΕ 13%, η ΔΗΜΑΡ 11,5%, το ΠΑΣΟΚ 11%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10%, ο ΛΑΟΣ 6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 5% η Δημοκρατική Συμμαχία 3%, άλλο κόμμα 11% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 11%.
Δημοσκοπήσεις - σοκ
Προβληματισμό προκαλούν και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ σε φάση κατάρρευσης.
Τη Δευτέρα δημοσιοποιήθηκε και δεύτερη δημοσκόπηση που δίνει στο κόμμα μονοψήφιο ποσοστό, κατατάσσοντάς το στην πέμπτη θέση.
Συμπόρευση Βενιζέλου- Λοβέρδου
Κοινή πρωτοβουλία Ευάγγελου Βενιζέλου - Ανδρέα Λοβέρδου για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσαν οι δύο υπουργοί.
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι "μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μπορούμε να πορευθούμε μαζί, εμείς οι δύο μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να στηριχτεί η κυβέρνηση Παπαδήμου".
"Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω", πρόσθεσε και κατέληξε: "Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα την καλύψει η ενότητα".
Ο Ευ. Βενιζέλος επισήμανε ότι "στην παρούσα συγκυρία οι κομματικές επιδιώξεις φαίνονται μικρές. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταθεροποιηθεί πολιτικά".
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται σε ταξίδι στο Ισραήλ, δεν ήταν ενήμερος για την κίνηση των δύο υπουργών.

http://news247.gr/ellada/politiki/dhmoskophsh_-_kolafos_gia_to_pasok.1600641.html

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ!!!!

Fitch: Ελληνική χρεοκοπία αλλά χωρίς έξοδο από την Ευρωζώνη.


Fitch: Ελληνική χρεοκοπία αλλά χωρίς έξοδο από την Ευρωζώνη : Την εκτίμησή  ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αλλά θα παραμείνει στην Ευρωζώνη έκανε την Τετάρτη  το κορυφαίο στέλεχος της Fitch, Ντέιβιντ Ράιλι,  επικεφαλής του τμήματος  
 
Την εκτίμησή  ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αλλά θα παραμείνει στην Ευρωζώνη έκανε την Τετάρτη  το κορυφαίο στέλεχος της Fitch, Ντέιβιντ Ράιλι,  επικεφαλής του τμήματος αξιολόγησης κρατών του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

Ο Ντέιβιντ Ράιλι, εξέφρασε, ακόμη, την ανησυχία του ότι σε περίπτωση μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκροής των κεφαλαίων από την ευρωζώνη ή ακόμη και διάλυσης της ζώνης του ευρώ.

Το στέλεχος ανέφερε την εκτίμηση του οίκου πως η επιβίωση της Ευρωζώνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στην Ιταλία -τονίζοντας την άποψή της πως η Ρώμη πρέπει να βάλει στην άκρη τη λιτότητα και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη.

«Δεν πιστεύουμε μεν πως η λιτότητα είναι πολιτική που υπονομεύει τον εαυτό της, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται η Ιταλία, η περαιτέρω λιτότητα πιθανότατα δεν θα είναι δυνατή» είπε ο Ράιλι, λέγοντας πως η ιταλική κυβέρνηση «πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στις δυναμικές ανάπτυξης».

Σε ότι αφορά  στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν αναμένεται η χώρα να επιστρέψει σε καθεστώς θετικής προοπτικής πριν το 2013.
ΤΑ ΝΕΑ
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/168656.html

Νέες δυσοίωνες προβλέψεις Κουτρουμάνη για τους μισθούς!!!!


Νέες δυσοίωνες προβλέψεις Κουτρουμάνη για τους μισθούς : Σε νέες δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον των αποδοχών των εργαζομένων προχώρησε ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.Ο κ. Κουτρουμάνης μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων  
 
Σε νέες δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον των αποδοχών των εργαζομένων προχώρησε ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο κ. Κουτρουμάνης μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής εκτίμησε ότι «για το 2012 αναμένεται η μεταβολή του μισθού ανά άτομο σε σχέση με τις αποδοχές του 2011 να αγγίξει το 7,6%».

Παράλληλα, ο Υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για μεγάλη μείωση του μισθολογικού κόστους την τελευταία τριετία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το «μισθολογικό κόστος από 36 δις ευρώ που ήταν το 2009 έχει φτάσει το 2012 στα 26 δις ευρώ, δηλαδή διαπιστώνεται απώλεια σε μισθούς κατά 9,2 δισ. ευρώ που σημαίνει απώλεια εσόδων για το ΙΚΑ κατά 4,2 δισ. ευρώ».

Λιγότεροι κατά μισό εκ. οι ασφαλισμένοι μέσα σε 5 χρόνια!

Είναι ενδεικτικό ότι λόγω της ραγδαίας αύξησης ανεργίας οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ στο τέλος του 2012 θα είναι κατά 471.000 λιγότεροι σε σχέση με το 2008. Σε ό, τι αφορά την μείωση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων ο κ. Κουτρουμάνης εκτίμησε ότι «η μείωση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων έχει φτάσει τα τελευταία τρία χρόνια το 8% και η ύφεση έχει επηρεάσει τα έσοδα των ταμείων κατά 6,7 δισ. ευρώ το χρόνο».

Επιπροσθέτως, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό την επόμενη τριετία αναμένεται αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων, οι οποίοι θα φτάσουν στους 60.000 με 70.000 ανά έτος. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κουτρουμάνης:

- Για να αντιμετωπιστούν οι μειώσεις στις εισφορές, η αύξηση της ανεργίας και των συνταξιούχων το υπουργείο προχωρά σε περαιτέρω μειώσεις στις δαπάνες υγείας που θα φτάσουν το 2012 στα 3,6 δις σε σχέση με το 2009.

- Στις δαπάνες για κύρια σύνταξη ανέρχονται σε 250 εκ. ευρώ. Το συνολικό κονδύλι δεν θα μειωθεί θα μειωθούν όμως οι συντάξεις λόγω αύξησης των συνταξιούχων.

- Ο έλεγχος συντάξεων που έχει γίνει και από την απογραφή έχει οδηγήσει σε διακοπή 37.500 κύριων συντάξεων και περίπου 26.000 επικουρικών συντάξεων. Το ετήσιο όφελος από τον έλεγχο συντάξεων και την απογραφή, είναι της τάξης των 450 εκατ. ευρώ. Στην εισαγγελία έχουν αποσταλεί 650 φάκελοι προκειμένου να υπάρξει καταλογισμός ευθυνών και επιστροφή των χρημάτων. Προτεραιότητα όμως ήταν να διακοπεί η σύνταξη και αυτό φαίνεται να αποδίδει.

- Για το ΙΚΑ το 2011 οι αναπηρικές συντάξεις έχουν μειωθεί από 11,5% σε 10,5%.

- Η ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που προβλέπει την καταβολή μικρών δόσεων και την προεξόφληση τρεχουσών εισφορών φάνηκε ως η πιο αποδοτική καθώς από τα 45 εκατ. ευρω έχουμε πάει στα 80 με 82 εκατ. ευρω το μήνα.

- Η κατάσχεση εις χείρας τρίτων, που πλέον εφαρμόζεται και για οφειλές κάτω του ενός εκ. ευρώ, αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα προκειμένου να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρω  το μήνα.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπό προϋποθέσεις

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Κουτρουμάνης, προωθείται παράλληλα και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών έως 10%, με τη μορφή ριμπέιτ ανα εξάμηνο, εφόσον όμως οι επιχειρήσεις πληρούν τις εξής τρεις προϋποθέσεις:

1.      Χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, της οποίας η εφαρμογή
μπορεί να ξεκινήσει μετά τις 20 Φεβρουαρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική διασύνδεση ΙΚΑ - ΣΕΠΕ - ΟΑΕΔ, βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της κάρτας εργασίας.

2.      Ταυτόχρονη καταβολή από τις επιχειρήσεις μισθών, φόρου μισθωτών
υπηρεσιών και εισφορών αποκλειστικά μόνο μέσω του τραπεζικού συστήματος.

3.      Απόλυτη συνέπεια στην καταβολή εισφορών.

Η διευκόλυνση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση είναι αναγκαία, αλλά δεν μπορεί να γίνει εις βάρος των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων. Στόχος η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης σε μία περίοδο που για το 35% των ασφαλισμένων δεν καταβάλλονται εισφορές ενώ το 17% των επιχειρήσεων δεν καταβάλλουν εισφορές.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/168576.html

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ!!!!

Τιμές … του ύψους και του βάθους!!!!


 
 
Πρωταθλήτρια ακρίβειας σε είδη προσωπικής φροντίδας και δημητριακών, αλλά ουραγός, με τις χαμηλότερες τιμές σε νωπά προϊόντα, είναι η Ελλάδα.
Σε σύγκριση με έξι χώρες της ΕΕ, την Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία και τη Μ. Βρετανία, η Ελλάδα παρουσιάζει αντιθέσεις, με κριτήριο ένα δείγμα 70 προϊόντων.

Αυτό προέκυψε απο την έρευνα για λογαριασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας από την Alternative σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς, με βάση την οποία, η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση (ξεκινώντας από την φθηνότερη) πίσω από Βουλγαρία, Ισπανία και Γερμανία, ενώ ακολουθούν η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία.

Όπως τονίστηκε μάλιστα κατά την παρουσίαση της έρευνας, αν αφαιρεθεί ο συντελεστής ΦΠΑ ο οποίος διαφέρει σε κάθε χώρα, η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλότερα από το συνολικό μέσο όρο.

Τα προϊόντα που οι τιμές τους είναι αρκετά υψηλότερες σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες είναι κυρίως τα είδη προσωπικής περιποίησης καθαρισμού και τα δημητριακά. Ενδεικτικά, συγκρίνοντας προϊόντα συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ:
- Η μπύρα Heineken 330 ΜL μεταλλικό κουτί είναι στα 0,98 στην Ελλάδα και 0,71 στην Ισπανία
- Το αποσκληρυντικό πλυντηρίου ρούχων EXPR BALL CALGON 15 ταμπλέτες, στην Ελλάδα είναι στα 7,20 ενώ στον αντίποδα στη Γερμανία είναι στα 4,99. Με 30 ταμπλέτες είναι στα13,35 και 10,17 στην Ιταλία.
-Το αφρόλουτρο AXE DARK TEMPTATION 400 ML είναι στην Ελλάδα στα 4,18 και στην Ισπανία 3,25.
-Το στοματικό διάλυμα LOSTERINE κλασσικό Πράσινο 500 ML στην Ελλάδα είναι 6,80 και στην Γερμανία 3,46.
- Η Οδοντόκρεμα COLGATE HERBAL 75 ML στην Ελλάδα είναι στα 2,18 και στη Γαλλία στα 1,46.
- Η σερβιέτα ULTRA NIGHT ALWAYS 10 Τεμάχια είναι στην Ελλάδα στα 2,51 και στη Γαλλία 2,16.
- Το υγρό πιάτων Fairy 500 ML είναι στα 1,57 και στην Γερμανία 0,97
- Τα δημητριακά σοκολάτας Nesquik 375 γρ είναι στην Ελλάδα 2,91 και στην Ισπανία 2,19
- Τα δημητριακά Αll Bran Plus Kelogs 375 γρ στην Ελλάδα φτάνουν τα 3,79 και στην Ιταλία τα 2,89
- Τα δημητριακά Corn Flakes Kelogs 375 γρ είναι στην Ελλάδα στα 2,91 και στην Ισπανία 1,98.
-Καφές φίλτρου εκλεκτός Jacobs 250 γρ είναι 3,78 και στην Βουλγαρία 2,50
- Μαγιονέζα Kraft 500 ML είναι στην Ελλάδα 2,32 και στην Γερμανία 1,79
- Τα πατατάκια Lays κλασσικά 120 γρ είναι στη χώρα μας στα 1,20 και στην Βουλγαρία 0,76

Στον αντίποδα, στα νωπά προϊόντα, όπου η σύγκριση έγινε με βάση τις χαμηλότερες τιμές σε κάθε χώρα «παρατηρείται ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πιο φτηνές χώρες συμπεραίνοντας ότι ο Έλληνας καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να βρει αρκετά οικονομικές λύσεις».
Ένα κιλό ντομάτες, στην Ελλάδα είναι στα 1,01, ενώ στη Γερμανία 2,42.
Ένα κιλό πορτοκάλια στην Ελλάδα είναι 0,52, ενώ στη Γαλλία 1,66.
Ένα λίτρο φυσικός χυμός πορτοκάλι είναι στην χώρα μας στα 0,72 και στην Γερμανία 1,54
Ένα κιλό τυρί γκούντα στην Ελλάδα είναι στα 5,95 και στη Γαλλία στα 9,93
Ένα κιλό χοιρινό νωπό μπριζόλα λαιμού με οστά είναι 3,80 στην Ελλάδα και 11,99 στην Ιταλία.

Περνώντας στα νωπά οπωροκηπευτικά, στις τιμές από το ράφι στο χωράφι, συγκριτικά με την Ισπανία, οι τιμές παραγωγού στα ελληνικά προϊόντα μάλλον κρίνονται υψηλές.Ενδεικτικά, η πατάτα σε επίπεδο παραγωγού στην Ελλάδα είναι 0,34 και στην Ισπανία 0,12.

Οι φόροι, ο πληθωρισμός και οι εξωγενείς παράγοντες

Το 2011 ο πληθωρισμός, σύμφωνα με τη Eurostat, διαμορφώθηκε στο 3,13%, ενώ εάν αφαιρεθούν οι φόροι, το ποσοστό μειώνεται στο 1,15%. Με βάση τον εναρμονισμένο πληθωρισμό, η χώρα μας κατατάσσεται στην 23η θέση (όπου 1η είναι η υψηλότερη μεταβολή) ανάμεσα σε 30 κράτη της ΕΕ.

Παράλληλα, όσον αφορά τις ανατιμήσεις, με βάση τα στοιχεία:
*Στην διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, οι συνεχιζόμενες ανοδικές πιέσεις των τιμών οφείλονται:
-στις αυξήσεις του συντελεστή Φ.Π.Α. (από 11% σε 13% στα τρόφιμα από 01/01/2011 και από 13% σε 23% από 01/09/2011 στα μη αλκοολούχα ποτά)
-στις διεθνείς αυξήσεις τον πρώτων υλών (ζάχαρη +21,5%, σιτηρά +34,9%, καφές +31,2%, λιπάσματα +17,7%, σε ετήσια βάση)
- στις εγχώριες αυξήσεις των τιμών παραγωγού (αγελαδινό γάλα +14,2% σε ετήσια βάση)
-στο αυξημένο κόστος μεταφοράς και διακίνησης των προϊόντων λόγω των τιμών των καυσίμων (πετρέλαιο BRENT +32,7%, σε ετήσια βάση)
- και στην ανελαστικότητα της ζήτησης.

*Στα αλκοολούχα ποτά & καπνός οι ανατιμήσεις οφείλονται αποκλειστικά στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
*Στην στέγαση και στις μεταφορές οι ανατιμήσεις οφείλονται αποκλειστικά στην ραγδαία αύξηση των τιμών των καυσίμων (θέρμανσης και κίνησης αντιστοίχως).

Τόσο οι διεθνείς τιμές όσο και η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης (αυξήθηκε από 2 σε 6 λεπτά ανά λίτρο από 15 Οκτωβρίου) οδήγησαν τις λιανικές τιμές σε υψηλότερα επίπεδα παρ΄ ότι υπάρχει σημαντικός περιορισμός των περιθωρίων κέρδους των πρατηρίων και των εταιρειών εμπορίας (κυμαίνεται σταθερά κάτω από τα 10 λεπτά ανά λίτρο, μειωμένο κατά περίπου 20%).

Ωστόσο, αυτό που επισημαίνεται είναι ότι για τη στέγαση, η μελέτη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που συντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2011, εκτιμά οτι τα ενοίκια, τόσο κατοικίας όσο και εμπορικής χρήσης, παρουσιάζουν ραγδαία μείωση, καθώς τα περισσότερα συμβόλαια επαναδιαπραγματεύονται οδηγώντας σε μείωση τον ενοικίων η οποία εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερη από 15%.

Αυτή η μείωση δεν αποτυπώνεται στο γενικό δείκτη τιμών καταναλωτή, πιθανώς λόγω του γεγονότος ότι τα αναφερόμενα ενοίκια είναι υποεκτιμημένα σε σύγκριση με τα πραγματικά σε μεγάλο βαθμό (20-40%).

Παράλληλα, στον κλάδο των εμπορικών μισθώσεων λειτουργούν ήδη επιτροπές διακανονισμού, που πολλές φορές αποτελούν «μοχλό πίεσης», για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα logistics… δεν «εκλογικεύουν» το κόστος μεταφοράς

Ο νησιωτικός .. χαρακτήρας της Ελλάδας έχει και τα αρνητικά του. Η μεταφορά «αποσπά» το 10%-15% της τιμής του προϊόντος. Η νησιωτική Ελλάδα λοιπόν ενέχει μεγάλο κόστος ανεφοδιασμού. Για παράδειγμα, η μεταφορά ενός χαρτοκιβωτίου από τον Πειραιά στο Ηράκλειο κοστίζει σχεδόν το ίδιο με τη διαδρομή από τον Πειραιά στην Ολλανδία!

Το κόστος μεταφοράς μεγάλωσε λόγω της επιβολής του ΕΦΚ και την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν εναλλακτικές, όπως ο σιδηρόδρομος. Από πλευράς ΥΠΑΑΝ, τονίζεται πως είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών για να αρθούν οι στρεβλώσεις και να αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο με τους σιδηροδρόμους και να επέλθουν αλλαγές στις μεταφορές με φορτηγά δημόσιας χρήσης.
http://www.xrima-online.gr/oikonomia/times_a_tou_ucous_kai_tou_ba8ous.html

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ......ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!!!!!

Φορολογικός ”Αρμαγεδδώνας” από το ΔΝΤ. Προτάσεις - σοκ!!!!


Φορολογικός ”Αρμαγεδδώνας” από το ΔΝΤ. Προτάσεις - σοκ 
 
Έκθεση- κόλαφος  του τεχνικού κλιμάκιου του ΔΝΤ, που περιλαμβάνει μέτρα σοκ, βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται: Aύξηση σε ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης, κατάργηση φοροαπαλλαγών, φορολόγηση καταθέσεων και αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων.

Οι προτάσεις- σοκ του ΔΝΤ:

- Μετάταξη όλων των αγαθών και υπηρεσιών από τον συντελεστή 6,5% στο 13%.

- Κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου.

- Επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά και υπηρεσίες εκτός ξενοδοχείων και τουριστικών πακέτων που μπορούν να υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή. Δηλαδή αύξηση στον συντελεστή ΦΠΑ που βαρύνει τρόφιμα, φάρμακα, λογαριασμούς ρεύματος, ύδρευσης, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, τα κόμιστρα των ταξί, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, περίθαλψη κλπ.

- Αύξηση του ελαχίστου ορίου ετήσιων ακαθάριστων εσόδων που λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη επιχειρήσεων σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, από τις 10.000 ευρώ για τις πωλήσεις αγαθών και τις 5.000 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών, στις 25.000 ευρώ και για τις δύο περιπτώσεις. Έτσι ανοίγει ο δρόμος ένταξης των αγροτών που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο κατώφλι παραγωγής στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

- Επιβολή πάγιου ειδικού φόρου κατανάλωσης στο απλό και το αφρώδες κρασί.

- Επιβολή πάγιων ειδικών φόρων κατανάλωσης στον λεπτοκομμένο καπνό που προορίζεται για την κατασκευή χειροποίητων στριφτών τσιγάρων.

- Τροποποίηση του τέλους ταξινόμησης

- Εκλογίκευση του συστήματος ειδικών τελών

- Κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και συγκέντρωση όλων των εισπράξεων εντός του κρατικού προϋπολογισμού.

- Απλοποίηση φορολογικής κλίμακας με μείωση του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων από οκτώ σε τρία ή τέσσερα, χωρίς μείωση του ανώτατου συντελεστή 45%.

- Μετατροπή του βασικού αφορολόγητου σε μη επιστρεφόμενη μείωση φόρου

- Επιβολή παρακράτησης φόρου 25% στα εισοδήματα από μερίσματα και κατάργηση συμψηφισμού του φόρου επί των μερισμάτων.

- Θέσπιση αφορολογήτου ορίου για δαπάνες επισκευής και συντήρησης ακινήτων κ.λπ. ως σταθερό ποσοστό επί του εισοδήματος από μισθώματα.

- Αντικατάσταση των υφιστάμενων φορολογικών κινήτρων με φοροαπαλλαγή για την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων.

- Κατάργηση της μείωσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το 10% της δαπάνης για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας.

- Μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

- Κατάργηση φοροαπαλλαγής για τις αγροτικές γαίες που κατέχουν φυσικά πρόσωπα.

- Αυτόματη αύξηση των αντικειμενικών αξιών να γίνεται κάθε χρόνο.

Δημόσιο: Απολύσεις και ενιαίο μισθολόγιο. Ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων νοσοκομείων


Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____


ΛΙΜΑΝΙ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ....ΑΓΚΑΛΙΑ!!!!!!

Ο Λοβέρδος στηρίζει Βενιζέλο για τη διαδοχή.



Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Στο πλευρό του Βενιζέλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Διαβάστε αναλυτικά τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις και ο πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου δεν δείχνει να βιάζεται, κορυφαία στελέχη επιχειρούν να προλάβουν τα χειρότερα.
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση Βενιζέλου-Λοβέρδου, με τον τελευταίο να εκφράζει την υποστήριξή του στον υπουργό Οικονομικών στη μάχη διαδοχής του Γ. Παπανδρέου.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου, ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι θα συμπορευθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι "μπορούμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα. Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε πολύ πίσω το ΠΑΣΟΚ. Η πρωτοβουλία να αποτελέσει έναυσμα για να μπει τέλος στην εσωστρέφεια. Είναι υποχρέωσή μας να πορευτούμε μαζί για το ΠΑΣΟΚ, τη χώρα και τους πολίτες".
Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Βενιζέλο, για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν ήταν ενήμερος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.
Ολόκληρη η δήλωση Λοβέρδου
"Στις παρούσες δραματικές στιγμές που περνά η χώρα, όλοι πρέπει να συντάσσουμε τις δυνάμεις μας, ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, η Ελλάδα, δηλαδή η χώρα και οι πολίτες της να μην γονατίσουν.
Αυτή είναι η βασική μας υποχρέωση, το κοινό, το συλλογικό μας καθήκον. Η κρισιμότητα των περιστάσεων, αλλά και το βάρος των καθηκόντων, δεν αφήνει πεδίο, δεν αφήνει χώρο για άλλες στοχεύσεις, πόσο μάλλον για θέματα που αφορούν την πορεία του καθενός μας χωριστά.

Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε ό,τι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί. Η παράταξή μας δεν αντέχει νέες διαιρέσεις.
Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και η σταθερότητα, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, προϋποθέτει την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, την ενότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εμείς αυτή την ενότητα μπορούμε να την εγγυηθούμε.
Μας συνδέουν κοινοί αγώνες, μια φιλία 40 ετών και η στενή σχέση με τον κοινό μας δάσκαλο, τον αείμνηστο Δημήτρη Τσάτσο.

Το Κίνημά μας σήκωσε στις πλάτες του βάρη και ευθύνες πολλών δεκαετιών, αναλαμβάνοντας, τον Οκτώβριο του 2009, την υποχρέωση να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα μέσα σε λίγους μήνες. Στην πορεία αυτή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χτυπήθηκε και τραυματίστηκε. Είναι, όμως, ως Κίνημα ιδεών και ανθρώπων, χρήσιμο στην πορεία του τόπου. Έδωσε και έχει να δώσει πολλά. Μία, όμως, νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακόμη πιο πίσω.

Κάνοντας σήμερα αυτό που περνάει από το χέρι μου προσπαθώ να συμβάλω στην ενότητα της παράταξής μας και, με τον τρόπο αυτό, να συμμετάσχω στην προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της χώρας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να στηριχθεί, με τρόπο σαφή και έμπρακτο. Το εθνικό συμφέρον αυτό επιτάσσει.
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γι’ αυτό αγωνιούν. Η Ελλάδα θα δώσει αυτές τις ημέρες την πιο καίρια κι αποφασιστική της μάχη, ως χώρα της Ε.Ε και της ευρωζώνης. Και θα πρέπει να την κερδίσει. Μέσα σε ένα ασταθές εσωτερικό πολιτικό περιβάλλον και σε μια δοκιμαζόμενη Ε.Ε.

Μόλις το βαρύ καθηκοντολόγιο της Ελλάδας το επιτρέψει, εντός των επομένων ημερών, θα δημοσιοποιήσω τις ειδικότερες θέσεις μου για τις βασικές προτεραιότητες της χώρας, για όσα πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, καθώς και για τις ριζικές αλλαγές της πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματός μας, τη συλλογικότητα της δράσης του, την ανανέωση της ηγετικής του ομάδας και των στελεχών του, για την προώθηση των οποίων θα ενώσω τις δυνάμεις μου και θα συμπορευτώ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Η ανάταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι στα χέρια όλων των μελών και των στελεχών του. Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα καλύψει η ενότητα και η εξασφάλιση συνέχειας και προοπτικής".

Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ
Την Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Αναμένεται να συζητηθεί η στάση του κόμματος ενόψει των νέων σκληρών μέτρων που θα έλθουν προς ψήφιση, καθώς κανείς δεν έχει ξεχάσει την εικόνα διάλυσης που παρουσίασε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.
Ωστόσο, το κλίμα είναι εκρηκτικό και πολλοί βουλευτές απαιτούν συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης σε σχέση και με τα όσα έχουν γίνει και ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες, όπως η δήλωση Χρυσοχοΐδη για το μνημόνιο, η ανάδειξη νέου επικεφαλής με συνοπτικές διαδικασίες και τα προβλήματα συνοχής του κόμματος.

http://news247.gr/ellada/politiki/o_loverdos_sthrizei_venizelo_gia_th_diadoxh.1599178.html

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!!!!

Γ. Δημαράς: "Είστε απολίτιστοι Γότθοι"!!!!!

Διαβάστε την επιστολή του Γιάννη Δημαρά στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας.



"Απολίτιστους Γότθους" περιγράφει τους Γερμανούς σε σχετική επιστολή του ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς τους Γερμανούς, σχολιάζοντας αρνητικά και τα περί εντεταλμένου επιτρόπου στην Ελλάδα για τον έλεγχο των δημοσιονομικών της χώρας.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής απέστειλε την επιστολή με τη δριμεία κριτική στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU), Ζίγκφριντ Κάουντερ.
Ο ίδιος δεν δίστασε να συγκρίνει την ελληνική ιστορία του Παρθενώνα με τον γερμανικό χιτλερισμό.
Ως άλλος "Αστερίξ" θύμισε στους ίδιους με λίγα λόγια πως όταν "αυτοί έτρωγαν βελανίδια, εμείς χτίζαμε Παρθενώνες"...
Η επιστολή Δημαρά:
"Κύριε Κάουντερ,
Άκουσα έκπληκτος και γεμάτος οργή τη δήλωσή σας περί ανάγκης τοποθέτησης Επιτρόπου στη χώρα μου.
Το χρέος μου, ως Έλληνα Βουλευτή και Πολίτη, Εκπροσώπου του Λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με οδηγεί και με υποχρεώνει να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την αποικιοκρατικού χαρακτήρα απαράδεκτη δήλωσή σας, η οποία απάδει από κάθε έννοια Δημοκρατικής Νοοτροπίας, Σεβασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Ευρωπαϊκού κεκτημένου και Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.
Αν είχατε διαβάσει λίγο Ιστορία, θα γνωρίζατε ότι ο Τόπος, που για δεύτερη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ανθρωπότητας επιδιώκετε να κατακτήσετε -τούτη τη φορά δια της φτωχοποίησης της Κοινωνίας και της οικονομικής ασφυξίας- είναι ο Τόπος, στον οποίο εσείς οι Γερμανοί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι οφείλετε τη συνέχειά σας, στη διάρκεια των αιώνων.
Αν είχατε μελετήσει Γκαίτε, για παράδειγμα, θα το ξέρατε. Στη Χώρα μου, οφείλετε το γεγονός ότι από άγριοι και απολίτιστοι Γότθοι μετατραπήκατε σε συντεταγμένο έθνος, μόνο που όπως φαίνεται η πρώτη σας ιδιότητα είναι γονιδιακή και δεν σας εγκαταλείπει.
Αυτή η Χώρα, δεν Πωλείται, δεν Αγοράζεται, δεν Κατακτιέται. Και αυτό, επίσης, θα το γνωρίζατε, αν είχατε διαβάσει ιστορία. Εμείς, προτάσσουμε τον Πλάτωνα απέναντι στο δικό σας Χιτλερισμό και τον Οικουμενικό Χαρακτήρα του Πολιτισμού μας και την Προκοπή απέναντι στη διαχρονικά αποικιοκρατική νοοτροπία και διάθεσή σας.
Η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει προκληθεί, κατά βάση, από την νοσηρή κατάσταση πάνω στην οποία χτίζετε τον δικό σας εθνικοσοσιαλιστικό καπιταλισμό.
Μην πλανάστε: Όπως ιστορικά συμβαίνει, πάντοτε, η προσπάθεια εξαθλίωσης της Ελλάδας και της Ελληνικής Κοινωνίας θα γίνει για εσάς και τους ομοϊδεάτες σας μπούμερανγκ, όπως και έγινε και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τον οποίο, εσείς προκαλέσατε και αιματοκυλήσατε ολόκληρη την Ευρώπη.
Τότε, ψάχνατε Gastarbeitern να χτίσουν επάνω στα ερείπια που άφησε η Χιτλερική θηριωδία, τώρα ψάχνετε καταναλωτές να αγοράζουν τα αποθηκευμένα προϊόντα βαριάς βιομηχανίας.
Αφού, φτωχοποιήσατε την Ελλάδα (σας θυμίζουν κάτι, οι υποθέσεις SIEMENS και THYSSEN;) και με κατακτητική διάθεση απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη, αρνείστε να αντιληφθείτε ότι η φτωχή Ελλάδα, σημαίνει και φτωχή Γερμανία. Αρνείστε την πραγματικότητα και οδηγείτε το Λαό σας στην Ιστορική ανυποληψία, από όλα τα άλλα Ευρωπαϊκά Έθνη.
Επειδή, η Ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραγράφεται και δεν διαγράφεται, οφείλετε σεβασμό στη Χώρα που σας έμαθε ποια είναι τα Ανθρώπινα Ιδεώδη και πόσο Πολύτιμος είναι ο Οικουμενικός Χαρακτήρας τους. Εδώ, ηττήθηκε με πάταγο ο Αδόλφος Χίτλερ. Εδώ, θα ηττηθούν και οι Πολιτικοί και οι γονιδιακοί του Επίγονοι.
Επειδή, η τακτική σας είναι δυνατό να οδηγήσει στα άκρα, σε κατάσταση την οποία δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε, προσεγγίστε έστω και την ύστατη στιγμή το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, το Διεθνές Δίκαιο και την Ιστορική Πραγματικότητα.
Η Ελλάδα, το Ιστορικό Έθνος της Ευρώπης, είναι η Γη της Ανεξάρτητης Σκέψης, της Ελεύθερης Βούλησης και της Γέννησης της Δημοκρατίας: Δεν Υποτάσσεται, δεν Κατακτιέται, δεν Κυβερνάται".
http://news247.gr/ellada/politiki/g_dhmaras_eiste_apolitistoi_gotthoi.1598957.html

ΜΕΓΑΛΗ..........ΜΠΟΧΑ!!!!!!

Παρέμβαση εισαγγελίας για τις δηλώσεις Καραμπέρη......

 

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μ. Καραμπέρη, κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος τοκογλυφίας και εκβίασης, που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο 58χρονος επιχειρηματίας, φέρεται να έχει στην κατοχή του οπτικοακουστικό υλικό, όπου καταγράφονται συναντήσεις και συναλλαγές του ιδίου με πολιτικούς, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κράτους γενικότερα, αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και δικαστικούς λειτουργούς.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, Ευάγγελο Μαδεμλή, να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το περιεχόμενο του δημοσιεύματος και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων.

Όπως αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα, τα βίντεο αυτά, που, όπως αφήνει να εννοηθεί συνεργάτης του 58χρονου βρίσκονται στην κατοχή του, αποκαλύπτουν εντυπωσιακές πολιτικές διασυνδέσεις του επιχειρηματία και των κατηγορουμένων ως μελών του κυκλώματος της τοκογλυφίας. Μάλιστα, ο 58χρονος προφυλακισθείς για την υπόθεση φέρεται να εκμυστηρεύθηκε σε στενό συνεργάτη του ότι «αν βγάλω αυτά τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή».

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της κατάχρησης εξουσίας και της παραβίασης του απορρήτου των ιδιωτικών συνομιλιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί, μεταξύ άλλων, να δώσει ανωμοτί κατάθεση ο 58χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος κρίθηκε ήδη προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της τοκογλυφίας -μετά την απολογία του στον ανακριτή- κι αναμένεται τις επόμενες ώρες να μεταχθεί από τα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στις δικαστικές φυλακές Νιγρίτας των Σερρών.
 

TETOIA ΜΕΓΑΛΗ.......ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!

"Σε λιγότερο από δύο χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου κατάστρεψε μια χώρα"!!!!!


"Σε λιγότερο από δύο χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου κατάστρεψε μια χώρα" 
 
«Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, κατάστρεψε μία χώρα», τονίζει σε άρθρο της η NewEurope, προσθέτοντας ότι «θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Έλληνες εκεί που ήταν».

Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι κακώς παρουσιάστηκε η Ελλάδα ως …απατεώνας της ΕΕ, σε σχέση με το έλλειμμα, αφού δεν ήταν η μόνη χώρα που παρουσίασε αλλοιωμένα στοιχεία.

«Στα τέλη του 2009, η Ευρώπη και ο κόσμος ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα ήταν ένας απατεώνας, η οποία ουδέποτε έπαψε να παραποιεί τα οικονομικά της στοιχεία. Όμως πόσο ακριβές είναι αυτό;», αναρωτιέται η εφημερίδα και προσθέτει ότι «λόγω της κλιμακούμενης τότε διεθνούς οικονομικής κρίσης στην πλειοψηφία τους οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις  έδιναν ανακριβή στοιχεία».

Η NewEurope υπογραμμίζει επίσης ότι από όλες τις χώρες που παρουσίασαν ψευδή στοιχεία, Ισπανία, Πορτογαλία, ακόμα και ΗΠΑ, «ήταν μόνο η Ελλάδα, αυτή που κατηγορήθηκε για παραποίηση στοιχείων και αναξιοπιστία και αυτό έγινε από την ίδια της τη κυβέρνηση».

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις περί «διεφθαρμένης χώρας» και «Τιτανικού», οι οποίες έστειλαν στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού, και θέτει το ερώτημα: «Προς τι ο αυτοδιασυρμός; Γιατί κατηγορήθηκε η Ελλάδα για παραποίηση στοιχείων, για διαφθορά και για όλα τα άλλα από την ίδια της τη κυβέρνηση;  Γιατί φούσκωσε η ίδια το έλλειμμα στα τέλη του 2009;».

Το άρθρο καταλήγει αποδίδοντας ευθύνες στον Γ. Παπανδρέου για τον οποίο αναφέρει ότι «παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους για την πραγματική κατάσταση, δημιούργησε προσδοκίες κι έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει».


http://www.madata.gr/epikairotita/politics/168308.html

Star.gr

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ;


Επειδή οι καιροί είναι πολύ πονηροί και οι διαχειριστές της εξουσίας ακατονόμαστοι, αχαρακτήριστοι, λίγοι, έξωθεν εντολοδόχοι και κάθε άλλο παρά άρχουν, πρέπει να μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη και στην μοίρα που αυτοί μας επιφυλάσσουν.

Κανονικά πρέπει κάθε μέρα και κάθε γεγονός, δήλωση, διαρροή, είδηση, να τα σχολιάζουμε και να μην επιτρέπουμε να περνούν τα σχέδιά τους και οι εντολές των έξωθεν εντολέων τους (Δ. Ν. Τ., ΤΡΟΪΚΑ, κλπ. ………Δημοκρατικές δυνάμεις).

Κάθε λίγο, με δικαιολογία «δήθεν» διλήμματα που τους επιβάλλουν αυτοί, για να πάρουν την «δόση» τους, για να μπορέσουν να πληρώσουν τους τοκογλύφους και τις Τράπεζες, που τους δανείζουν με επαχθέστατα επιτόκια «κερδοσκόπων», μας κλέβουν και μας κόβουν δικαιώματα και κατακτήσεις, που πήραμε με αγώνες, θυσίες και αίμα, εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ό,τι, μα ό,τι, μας αφαιρούν ή μας επιβάλλουν παράνομα, αντισυνταγματικά και με φασιστικό τρόπο, πολλές φορές και αναδρομικά, πηγαίνει σε τρύπιο βαρέλι, σε τρύπιο λάστιχο και σε βούρκο χωρίς πυθμένα.

Όλα τα «μέτρα» που είναι μόνο εισπρακτικά, αντιαναπτυξιακά, αντιοικονομικά, παράλογα, επαχθή και παράνομα, όχι μόνο οδηγούν στην κατρακύλα της ανεξέλεγκτης ύφεσης, αλλά δεν βελτιώνουν καθόλου το έλλειμμα που αυτοί δημιούργησαν για να μας εξαθλιώσουν και οδηγούν μια χώρα και ένα λαό στην συνεχή και χωρίς τέλος και ελπίδα εξαθλίωση, αφού τελικά αυτός είναι και ο σκοπός τους.

Επικαλούνται ότι θέλουν να μας σώσουν, αλλά με φάρμακα που αντί για θεραπεία, που μας λένε, μας δηλητηριάζουν!!!!

Με την μέθοδο της «σαλαμοποίησης» των κοινωνικών τάξεων, κόβουν ένα – ένα τα δάκτυλά μας κι εμείς είμαστε…….. ευχαριστημένοι που δεν μας «αποτελειώνουν»!!!!!

Δεν θα μακρηγορήσω άλλο, γιατί μπορεί να γράψω λέξεις που δεν μου ταιριάζουν…..

Όμως κ. δοτέ πρωθυπουργέ: υπάρχουν κόκκινες γραμμές!!!!!

Σε αντίθεση με αυτά που εσείς είπατε, κόκκινη γραμμή είναι η ηθική οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση ενός λαού με τεράστια ιστορία και αμέτρητους αγώνες εδώ και χιλιάδες χρόνια σε πείσμα των – κάθε φορά - δυναστών του!!!!!
Σύρος 31/1/2012
ΜΙΧΑΛΗΣ Π. ΠΑΓΩΝΗΣ