Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

«Οι πολίτες είναι σε απελπισία και το ΠΑΣΟΚ καταρρέει»!!!!!!

 

 

Επίσπευση της εκλογής νέου αρχηγού ζητούν Π. Ευθυμίου και Β. Παπανδρέου

Ο Πέτρος Ευθυμίου, αλλά και η Βάσω Παπανδρέου ζήτησαν επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας μάλιστα ότι ίδιος ο Γ. Παπανδρέου οφείλει να αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία.

Ορατή πάντως έχει αρχίσει ήδη και γίνεται η απόσταση ανάμεσα στους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Βενιζέλου, τους υποστηρικτές μίας υποψηφιότητας από τον παπανδρεϊκό χώρο που ακόμα δεν υπάρχει, αλλά και τους ουδέτερους. ενώ πολλοί αμφισβητούν την ανάγκη συνέχισης της πολιτικής του Μνημονίου!

Η Βάσω Παπανδρέου τόνισε ότι «οι πολίτες βρίσκονται σε απελπισία και το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Κάνω έκκληση με δική σου πρωτοβουλία να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ νέα ηγεσία και να αρχίζει να ανακόπτεται η πτωτική πορεία. Κάνω έκκληση και σε όσους θέλουν να είναι υποψήφιοι να βάλουν πάνω από όλα το συμφέρον της παράταξης και να έχουμε μία υποψηφιότητα, έστω και σε αυτό το συρρικνωμένο ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά θα έχουμε ευθύνη όλοι μας.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Κακλαμάνης είπε ότι «κοινοβουλευτικά κόμματα χωρίς κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν υπάρχουν. Έφυγε ο Αντρέας κοντέψαμε να διαλυθούμε. Έφυγε ο Σημίτης κοντεύουμε να διαλυθούμε. Τώρα φεύγει ο Γιώργος, ας μην πω τι γίνεται...Όλοι χειροκροτήσαμε τη δέσμευση Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλου υπέρ των κοινών μετοχών. Το μήνυμα αυτό πρέπει να σταλεί. Δε μπορούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να λένε ότι κάνουν μετρήσεις με δείγμα χιλίων ατόμων, όταν κάνουν με δέκα , δεκαπέντε...»

Η Κατερίνα Μπατζελή ανέφερε ότι «η δανειακή σύμβαση που έρχεται θα είναι σκληρή. Είναι μείζον ζήτημα η ανάληψη ευθυνών για την επόμενη ημέρα. Θα βρεθούμε στη θέση να πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Καμία δέσμευση της κορυφής σήμερα, δεν αποτελεί εγγύηση για δέσμευση της βάσης. Το να μη γνωρίζουμε βασικά στοιχεία της νέας δανειακής σύμβασης αποτελεί πολιτικό ατόπημα».

Ο Λάμπρος Μίχος είπε ότι «έχουν ακουστεί σπαρακτικές κραυγές σε αυτήν την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Λυπάμαι που το λέω αλλά έχουμε ήδη γίνει η χλεύη των ηττημένων. Και εννοώ τη ΝΔ. Πολλοί διατηρούν αξιώματα αλλά δεν τα αξίζουν και αναφέρομαι σε πολλούς που ασκούν πολιτική σήμερα. Αν συνεχιστεί η εκβιαστική αυθάδεια της τρόικας εν είδει τετάρτου Ράιχ, πρέπει να υπάρξει μία φωνή που θα πει ως εδώ!».

Τέλος, ο Θανάσης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι «δεν είπατε από την αρχή την αλήθεια ότι αναλάβαμε τη χώρα χρεοκοπημένη. Πως να στηρίξουμε ένα πρόγραμμα που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα δημιουργήσει νέα αύξηση της ύφεσης; Το μείγμα της ύφεσης υπονομεύει την οικονομία της χώρας. Πρέπει να επιμείνουμε στο θέμα των κοινών μετοχών των τραπεζών, με ψήφο».

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/297761/oi-polites-einai-se-apelpisia-kai-to-pasok-katarreei/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου