Σάββατο 16 Απριλίου 2011

«Τι έμεινε αγνό να το φάμε»


«Τι έμεινε αγνό να το φάμε» είναι μια φράση που ακούγεται ολοένα και συχνότερα. Το μήνυμα δεν κυκλοφορεί μόνο στο ευρύτερο κοινό. Απασχολεί σαφώς και τις Επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών, οι οποίες κάθε άλλο παρά φαίνονται καθησυχασμένες από τις αντιδράσεις των πελατών τους.

Τι κάνουν σήμερα, λοιπόν, οι εταιρείες Τροφίμων στην Ελλάδα και παγκοσμίως; Ποια νέα φιλοσοφία αναπτύσσουν και ποιες ανάγκες έρχονται να καλύψουν τα νέα προϊόντα; Ποιο είναι το μέλλον στην παραγωγή των τυποποιημένων τροφίμων; Και από την άλλη, είναι επαρκής ο έλεγχος της Πολιτείας στα προϊόντα διατροφής;

Το Ε.Μ. θα προσπαθήσει να δώσει μερικές απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα που απασχολούν σήμερα εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο.

Επιστημονικοί Συνεργάτες, Στελέχη Επιχειρήσεων του χώρου της Διατροφής και της Υγείας, Έρευνες και Στοιχεία που μας δείχνουν σε ποιο βαθμό έχει επηρεάσει ο σύγχρονος τρόπος ζωής τις διατροφικές μας συνήθειες, καθώς και ελπιδοφόρα μηνύματα από το σύνολο της Αγοράς είναι οι πηγές οι οποίες θα μας τροφοδοτήσουν με τη γνώση τους και τις εμπειρίες τους στην πληρέστερη κάλυψη του ακανθώδους αυτού θέματος.

Μια σειρά από πρόσφατα γεγονότα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο (νοθευμένο ηλιέλαιο, γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα, έλλειψη ελέγχου στη χρήση των εντομοκτόνων και των συντηρητικών, συχνά σκάνδαλα, επικίνδυνα τρόφιμα και ποτά να δεσπόζουν στα ράφια) έχουν οδηγήσει το ευρύτερο κοινό σε μια κατάσταση νευρικότητας και ανασφάλειας σε σημείο που ο αριθμός αυτών που διερωτώνται και αμφισβητούν την ποιότητα της Διατροφής μας να αυξάνεται σημαντικά.
 
 Γιαννακοχωρίτης:
 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ερμούπολη - Ο καιρός τώρα
Σάββατο 16.04 23:00
Αίθριος κατά περιόδους
69% νεφοκάλυψης
14,7°
0,8 mm Βροχή
βόρειος ήπιο αεράκι - BF 4
Ερμούπολη - Αυριανή πρόβλεψη
Κυριακή 17.04 14:00
Ασθενής βροχή
99% νεφοκάλυψης
13,7°
2,2 mm Βροχή
βορειοανατολικός ήπιο αεράκι - BF 4

http://www.deltiokairou.gr/weather/?lat=37.43807&lon=24.93965&zoomlevel=12&maptype=4&mapsymbols=1

"Το Νησί" της Μεγάλης Δευτέρας: Η Άννα είναι έγκυος

Το Νησί της Μεγάλης Δευτέρας: Η Άννα είναι έγκυος

Ο Γιώργης επισκέπτεται για πρώτη φορά τα ενδότερα του νησιού και το σπίτι της κόρης του, της Μαρίας. Το ίδιο σπίτι όπου έζησε και πέθανε η γυναίκα του η Ελένη...
Η Ελπίδα, η οποία συμμετέχει στη νέα πειραματική θεραπεία, πεθαίνει... Ο Κυρίτσης προσπαθεί να πείσει τον Παπαδημητρίου και τα μέλη της αδελφότητας να γίνουν εθελοντές στο νέο φάρμακο για να δώσουν το παράδειγμα και στους υπόλοιπους Σπιναλογκίτες.
Τα αποτελέσματα του νέου φαρμάκου φαίνονται ενθαρρυντικά.
Η Μαρία ζητά να γίνει εθελόντρια. Η Κρουσταλάκη βλέπει τον Κυρίτση να επισκέπτεται το σπίτι της Μαρίας και χύνει το φαρμάκι της για ακόμα μια φορά. Στη Νεάπολη, ο Αντώνης αντιλαμβάνεται την ερωτική σχέση της 'Αννας και του Μανόλη. Η 'Αννα ανακοινώνει στους Βανδουλάκηδες ότι είναι έγκυος.

http://www.madata.gr/diafora/media/100871.html



ΛΕΤΟ......ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!!!!!!!

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ: Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

Η δεύτερη πολιορκία και η έξοδος του Μεσολογγίου


Τρία χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης του Μεσολογγίου από τους Κιουταχή και Ομέρ Βρυώνη, ο Σουλτάνος επανήλθε με νέο σχέδιο. Ανέθεσε και πάλι στον νικητή της Μάχης του Πέτα, Κιουταχή, να καταλάβει την πόλη, συνδυάζοντας αυτή τη φορά την επιχείρηση με την εκστρατεία του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο. Με μια πανίσχυρη στρατιά 20.000 ανδρών, ο Κιουταχής ξεκίνησε από τα Τρίκαλα στα τέλη Φεβρουαρίου του 1825 και στις 15 Απριλίου 1825 έφθασε προ του Μεσολογγίου.
Αμέσως άρχισε την πολιορκία της πόλεως, η οποία μπορεί να χωρισθεί σε δύο περιόδους: α) 15 Απριλίου έως 12 Δεκεμβρίου 1825 και β) 25 Δεκεμβρίου 1825 έως τις 11 Απριλίου 1826. Χωρίς σημαντική βοήθεια από τους υπόλοιπους Έλληνες, λόγω του εμφυλίου πολέμου, και έχοντας να αντιμετωπίσουν υπέρτερες εχθρικές δυνάμεις, οι 12.000 ψυχές του Μεσολογγίου αντιστάθηκαν καρτερικά επί ένα χρόνο. Την οργάνωση της άμυνας ανέλαβε τριμελής επιτροπή υπό τους Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλο, Δημήτριο Θέμελη και Γεώργιο Καναβό.
Το φρούριο της πόλεως μετά την πρώτη πολιορκία είχε βελτιωθεί, κατόπιν των προσπαθειών του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, του Βύρωνα και του μηχανικού Μιχαήλ Κοκκίνη. Η τάφρος έγινε βαθύτερη, ο μικρός περίβολος ενισχύθηκε με πύργους και πολύγωνα προτειχίσματα, πάνω στα οποία τοποθετήθηκαν 48 τηλεβόλα και 4 βομβοβόλα. Η νησίδα Βασιλάδι, μεταξύ της λιμνοθάλασσας και της θάλασσας, έγινε ένα είδος προκεχωρημένου οχυρού. Εκεί τοποθετήθηκαν 6 πυροβόλα και συγκεντρώθηκαν 2.000 γυναικόπαιδα για να μην επιβαρύνουν τη φρουρά της πόλης. Εντός του Μεσολογγίου υπήρχαν 10.000 άτομα, εκ των οποίων 4.000 άνδρες, άριστοι πολεμιστές από την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία και ακόμη 1.000 άνδρες, δυνάμενοι να φέρουν όπλα.
Κατά την πρώτη φάση της πολιορκίας (15 Απριλίου - 12 Δεκεμβρίου 1825) το Μεσολόγγι πολιορκήθηκε μόνο από τις δυνάμεις του Κιουταχή. Οι επιθέσεις τους συντρίβονταν εύκολα ή δύσκολα από τους υπερασπιστές της πόλης. Εξάλλου, ο από θαλάσσης αποκλεισμός δεν ήταν ισχυρός και επανειλημμένως διασπάσθηκε από τον στόλο του Μιαούλη, ο οποίος ενίσχυε με πολεμοφόδια και τρόφιμα τους πολιορκούμενους. Στις 24 Ιουλίου, 1000 ρουμελιώτες πολεμιστές υπό τον Γεώργιο Καραϊσκάκη ανάγκασαν τον Κιουταχή να αποσύρει τις δυνάμεις του στις υπώρειες του όρους Ζυγός, χαλαρώνοντας την πολιορκία του Μεσολογγίου. Αλλά και ο τουρκικός στόλος, παρενοχλούμενος από τον ελληνικό, αναγκάσθηκε να ζητήσει καταφύγιο στην αγγλοκρατούμενη Κεφαλληνία.
Στις 5 Αυγούστου ο Κίτσος Τζαβέλλας, επικεφαλής δυνάμεως Σουλιωτών πολεμιστών, εισήλθε στην πόλη, αναπτερώνοντας το ηθικό των πολιορκουμένων. Όμως, στις αρχές Νοεμβρίου, ο κοινός στόλος Τούρκων και Αιγυπτίων αποβίβασε 8.000 αιγύπτιους στρατιώτες κι ένα μήνα αργότερα κατέφθασε στην περιοχή ο Ιμπραήμ που είχε σχεδόν καταστείλει την Επανάσταση στην Πελοπόννησο. Τούρκοι, Τουρκαλβανοί και Αιγύπτιοι αριθμούσαν 25.000 άνδρες, με σύγχρονο πυροβολικό, που διοικούσαν γάλλοι αξιωματικοί. Οι Έλληνες είχαν να αντιπαρατάξουν 4.000 μαχητές.
Στις 25 Δεκεμβρίου 1825 άρχισε η δεύτερη φάση της πολιορκίας του Μεσολογγίου. Όπως και στην πρώτη πολιορκία, πάλι υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πασάδων. Ο αιγύπτιος Ιμπραήμ επεχείρησε με τις δικές του δυνάμεις να καταλάβει το Μεσολόγγι στις 16 Ιανουαρίου 1826. Απέτυχε, όμως, και αναγκάσθηκε να συμπράξει μετά του Κιουταχή. Οι δύο στρατοί κατέστησαν ασφυκτική την πολιορκία με ανηλεή κανονιοβολισμό του Μεσολογγίου και με την κατάληψη των στρατηγικής σημασίας νησίδων Βασιλάδι (25 Φεβρουαρίου) και Κλείσοβας (25 Μαρτίου). Μετά την πτώση των δύο νησίδων, η θέση των πολιορκουμένων κατέστη δεινή, μετά και την αποτυχία του Μιαούλη να διασπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό.
Η κατάσταση πλέον μέσα στην πόλη είχε φθάσει σε οριακό σημείο. Τρόφιμα δεν υπήρχαν και οι πολιορκούμενοι (γυναίκες, παιδιά, τραυματίες, γέροντες και μαχητές) σιτίζονταν με φύκια, δέρματα, ποντίκια και γάτες! Υπό τις συνθήκες αυτές, που καθιστούσαν αδύνατη την αποτελεσματική υπεράσπιση της πόλης, αποφασίστηκε σε συμβούλιο οπλαρχηγών και προκρίτων στις 6 Απριλίου η έξοδος και ορίστηκε γι' αυτή, η νύχτα του Σαββάτου του Λαζάρου προς Κυριακή των Βαΐων (9 προς 10 Απριλίου). Τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το σχέδιο, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, υπό τους Δημήτριο Μακρή, Νότη Μπότσαρη και Κίτσο Τζαβέλα, με την ελπίδα να διασπάσουν τις εχθρικές γραμμές, επωφελούμενοι από τον αιφνιδιασμό των πολιορκητών. Νωρίτερα είχαν σκοτώσει τους τούρκους αιχμαλώτους, ενώ στην πόλη παρέμειναν τραυματίες και γέροι.
Όμως, το σχέδιο της εξόδου, είτε προδόθηκε, είτε δεν εφαρμόστηκε σωστά κι έτσι οι δυνάμεις του Ιμπραήμ κατέσφαξαν με τα γιαταγάνια τούς μαχητές της ελευθερίας. Στο μεταξύ, μέσα στο Μεσολόγγι είχαν αρχίσει οι σφαγές από τους Τουρκοαιγύπτιους, που είχαν εισβάλει από άλλο σημείο της πόλης. Σε πολλά σημεία σημειώθηκαν δραματικές σκηνές: ο δημογέροντας Χρήστος Καψάλης, όταν κυκλώθηκε από τους εισβολείς στο σπίτι του, όπου είχαν συγκεντρωθεί τραυματίες, γέροντες και γυναικόπαιδα, έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη, ενώ ο μητροπολίτης Ρωγών Ιωσήφ ανατίναξε τον Ανεμόμυλο, στην τελευταία πράξη αντίστασης, όταν κυκλώθηκε από τους εχθρούς. Το πρωί της 10ης Απριλίου, ανήμερα των Βαΐων, η οθωμανική ημισέληνος κυμάτιζε στα χαλάσματα του Μεσολογγίου.
Οι πληροφορίες για τις απώλειες των Ελλήνων κατά την πολιορκία και την έξοδο είναι αντιφατικές. Πιθανότερο φαίνεται ότι από τους 3.000 που πήραν μέρος στην έξοδο, οι 1.700 έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι. Ανάμεσα στους νεκρούς, ο Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος, ο Μιχαήλ Κοκκίνης, ο Αθανάσιος Ραζηκότσικας, ο Νικόλαος Στορνάρης, ο γερμανός εκδότης της εφημερίδας «Ελληνικά Χρονικά» Ιάκωβος Μάγιερ και άλλοι γερμανοί φιλέλληνες. Γύρω στα 6.000 γυναικόπαιδα οδηγήθηκαν για να πουληθούν στη Μεθώνη και στα σκλαβοπάζαρα της Κωνσταντινούπολης και της Αλεξάνδρειας. Οι απώλειες για τους τουρκοαιγύπτιους εισβολής ανήλθαν σε 5.000 άνδρες.
Η Επανάσταση μετά την πτώση του Μεσολογγίου είχε σχεδόν κατασταλεί. Η φλόγα της, όμως, παρέμεινε άσβεστη, καθώς η ήττα μετατράπηκε σε νίκη. Ένα νέο κύμα φιλελληνισμού αναδύθηκε μετά την αμαύρωση του Αγώνα, εξαιτίας του εμφύλιου σπαραγμού. Αυτό με τη σειρά του επηρέασε εμμέσως την ευρωπαϊκή διπλωματία για τα εθνικά δίκαια των Ελλήνων. Πολλά έργα, ζωγραφικά, λογοτεχνικά και άλλα, απαθανάτισαν τη θυσία των Μεσολογγιτών. Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός έγραψε την ημιτελή ποιητική του σύνθεση «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», με τους γνωστούς στίχους από το Σχεδίασμα Β':
Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει
Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί, κι η μάνα το ζηλεύει.
Τα μάτια η πείνα εμαύρισε' στα μάτια η μάνα μνέει'
Στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα και κλαίει:
«Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τι σ΄έχω γω στο χέρι;
Οπού συ μου ΄γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει»

Αμέσως μετά την κατάληψη του Μεσολογγίου, ο Κιουταχής με τον στρατό του κατευθύνθηκε προς την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, με αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της Αττικής. Ο Ιμπραήμ επανήλθε στην Πελοπόννησο για να εξαλείψει και τις τελευταίες εστίες αντίστασης σε Μάνη και Αργολίδα.
Το Μεσολόγγι απελευθερώθηκε στις 11 Μαΐου 1829. Το 1937 αναγνωρίστηκε ως «Ιερά Πόλις» και η Κυριακή των Βαΐων ορίστηκε ως επέτειος της εξόδου.

http://www.sansimera.gr/articles/243

Ξεκίνησε κι εκεί!

Ξεκίνησε κι εκεί! (Photo: Action Images).
Ολυμπιακός χωρίς κούπα δεν γίνεται! Τα κορίτσια του Ολυμπιακού επικράτησαν 3-2 της ΑΕΚ και κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών, άρχισαν να δίνουν τίτλους και στο μοναδικό τμήμα ομαδικού αθλήματος του συλλόγου που δεν είχε πανηγυρίσει μέχρι σήμερα τέτοιους.

Οι "ερυθρόλευκες" κατάφεραν να ξεπεράσουν με τον καλύτερο τρόπο το σοκ από την απώλεια του πρωταθλήματος πριν μερικές μέρες και με κορυφαίες τις Κυριακίδου και Κόλεβα έφτασαν στη νίκη.



1o σετ 25-22

Το ξεκίνημα πήγε πόντο πόντο για τις δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός πήρε αέρα τριών πόντων και στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ έφτασε να προηγείται με 8-5. Η ΑΕΚ ισορρόπησε και ξανά οι δύο ομάδες βρέθηκαν να πηγαίνουν στον πόντο. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε και πάλι τρεις πόντους στο δεύτερο τάιμ άουτ με 16-13. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Καμπερίδης πήρε τάιμ άουτ για να κόψει το ρυθμό του Ολυμπιακού χωρίς να το καταφέρει αφού οι «ερυθρόλευκες» διατήρησαν το προβάδισμα και έφτασαν στο 19-17. Η ΑΕΚ αντέδρασε και με σερί 5-2 πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα μετά το 0-1 στην αρχή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός όμως επέστρεψε και τελικά κατέκτησε το πρώτο σετ επικρατώντας με 25-22.

2ο σετ: 17-25

Στο δεύτερο σετ οι «κιτρινόμαυρες» μπήκαν πιο δυνατά και έφτασαν να προηγούνται με 8-4 στο τάιμ άουτ και να ελέγχουν τον ρυθμό. Συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και έφτασαν στο 9-4 καταφέρνοντας να φτάσουν στη μέγιστη διαφορά των επτά πόντων.( 5-12) Η Ένωση διατήρησε τη διαφορά σε όλο το δεύτερο σετ και έφτασε στη δεύτερη υποχρεωτική διακοπή να προηγείται με έξι πόντους. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει όμως δεν κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα, βλέποντας την ΑΕΚ να ξεφεύγει και με 9 πόντους στο (19-10). Η Ένωση τελικά ισοφάρισε τα σετ σε 1-1 κατακτώντας το δεύτερο με 25-17.

3ο σετ 19-25

Στο τρίτο ξέφυγε ο Ολυμπιακός με 7-3 όμως η ΑΕΚ με ένα επιμέρους σκορ 1-7 έκανε το σκορ 8-10! Την κακή υποδοχή του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκαν οι «κιτρινόμαυρες» και παίρνοντας ακόμα τρείς πόντους έφτασαν στο 13-8. Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν τα πολλά λάθη και η δεύτερη υποχρεωτική διακοπή βρήκε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με επτά πόντους (9-16.) Η διακύμανση του σκορ δεν είχε μεγάλες διαφοροποιήσεις στο τρίτο σετ συγκριτικά με το δεύτερο και η ΑΕΚ διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα της με την Ένωση να παίρνει τελικά το σετ με 25-19!


4ο Σετ 25-18

Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 6-0! Το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ βρήκε τις ερυθρόλευκες να προηγούνται με 8-1 και να αποκτούν σαφές προβάδισμα για να πάρουν το σετ και να μπουν στη διεκδίκηση της νίκης. Μετά το αρχικό σοκ η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να μαζέψει τη διαφορά, όμως η δεύτερη υποχρεωτική διακοπή με 16-9! Όπως και στα προηγούμενα σετ έτσι και σε αυτό η ομάδα που κατάφερε να χτίσει διαφορά ήταν τελικά η νικήτρια! Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 25-18 και οδήγησε τον αγώνα στο τάι-μπρείκ!

5ο σετ: 15-10

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 9-4 στο τάι μπρέικ στη συνέχεια βελτίωσε η ΑΕΚ την απόδοση της και κατάφερε να μειώσει σε 9-8 με σερί 4-0! Εκεί και πάλι ο Ολυμπιακός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αποκτήσει διαφορά και να κατακτήσει τελικά το τάι μπρέικ με 15-10!
http://www.sport-fm.gr/article/470510

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΛΕΫ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-2

Ο Ολυμπιακός, το Σάββατο (16/4) αντιμετώπιζε την ΑΕΚ στην Σάμο για τον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ και τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη επικράτησαν με 3-2 σετ στο τάι μπρέικ, έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Ήταν το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του γυναικείου τμήματος βόλεϊ!
Τα κορίτσια του Θρύλου πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του γυναικείου τμήματος βόλεϊ, όταν μετά από ένα συγκλονιστικό ματς επικράτησαν της ΑΕΚ με 3-2 σετ στον τελικό του Κυπέλλου, το Σάββατο (16/4) στην Σάμο.
Η εξέλιξη του αγώνα δεν ήταν για καρδιακούς αφού συνεχώς άλλαζε η ροή της αναμέτρησης και κάθε μια από τις δύο ομάδες έδειχνε ικανή και διψασμένη να κατακτήσει το Κύπελλο. Τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Ολυμπιακό, αυτός θα ήταν ο πρώτος τίτλος στην ιστορία των τμημάτων γυναικείου βόλεϊ. Οι βολεϊμπολίστριες του Θρύλου το ήθελαν πιο πολύ και το πήραν! Δεν ήταν διατεθειμένες μετά την απώλεια του πρωταθλήματος να χάσουν ένα ακόμη τρόπαιο.
Το κείμενο ανανεώνεται...

http://www.redplanet.gr/volley/kypello_elladas_women_volley/live-olympiakos-aek.835717.html

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΝΤΟ - ΠΟΝΤΟ.

Ασφυκτική κατάσταση στην αγορά. Νέα λουκέτα

Ασφυκτική κατάσταση στην αγορά. Νέα λουκέτα

Για ασφυκτική κατάσταση που αγγίζει τα όρια της καθημερινής επιβίωσης κάνει λόγο ο εμπορικός κόσμος της χώρας σε έρευνα του «Αθήνα 9,84» για τα κλειστά καταστήματα και την εμπορική κίνηση των καταστημάτων.

Με το τζίρο και την προσέλκυση πελατών να κάνουν… βουτιά διαρκείας, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Ανδρέας Τριανταφυλλίδης τονίζει πως άνω του 20% των καταστημάτων της Αθήνας έχουν ήδη κλείσει και επισημαίνει πως δυστυχώς είμαστε ακόμη στην αρχή. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η οικογενειακή επιχείρηση έχει εκριζωθεί και αποτελεί πλέον ανάμνηση.

Συγκλονιστική, όμως, είναι και η δήλωση του Νικήτα Κανάκη, πρόεδρου των «Γιατρών του Κόσμου» ο οποίος κάνει λόγο για πρώην καταστηματάρχες (μερικοί εκ των οποίων πιθανόν να ήταν και αρκετά εύρωστοι οικονομικά) που ζητούν τρόφιμα και φάρμακα από το σύλλογο και δεν μπορούν να βγάλουν ούτε βιβλιάριο απορίας, γιατί δεν έχουν φορολογική ενημερότητα!

Κορκίδης: «Πάνω από 8 δισ. ευρώ η “χασούρα” του κράτους από τα λουκέτα»

SOS εκπέμπει, όμως, και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος τονίζει ότι συνολικά έχουν βάλει λουκέτο πάνω από 120 χιλιάδες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει έσοδα που ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ.

Η πρόεδρος του 4ου Δημοτικού διαμερίσματος της Αθήνας Δήμητρα Σιδερή, επεσήμανε, τέλος, πως τα μόνα καταστήματα που ανοίγουν πια, είναι από αλλοδαπούς…

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/101021.html

Τι σημαίνει η αναδιάρθρωση του χρέους;

Τι σημαίνει η αναδιάρθρωση του χρέους;

Κατηγορηµατικά αντίθετοι στην προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας εµφανίζονται τραπεζικοί και ακαδηµαϊκοί κύκλοι που διατηρούν σχέσεις µε την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

Συγκεκριµένα, διαµηνύουν ότι µια αναδιάρθρωση θα προκαλούσε κλυδωνισµό στις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταµεία, που έχουν επενδύσει σε οµόλογα του Ελληνικού ∆ηµοσίου. Σε µια τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση θα ήταν υποχρεωµένη να στηρίξει τις τράπεζες και τα Ταµεία, εξανεµίζοντας και µε το παραπάνω το όποιο όφελος. Από την άλλη πλευρά, αν δεν περιληφθούν οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταµεία στην αναδιάρθρωση, όπως είναι το πιο πιθανό, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, αυτή θα αφορά ένα ποσό χρέους το πολύ 100 δισ. ευρώ, το οποίο διακρατούν ξένες τράπεζες, Ταµεία και κερδοσκοπικοί οργανισµοί, στο σύνολο των περίπου 350 δισ. ευρώ, προσφέροντας µια πολύ µικρή ανάσα έναντι ενός πολύ µεγάλου κινδύνου.

Συγκεκριµένα, υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, που έχουν διαµηνύσει την άποψή τους αυτή και στην κυβέρνηση, η ανακούφιση θα ήταν της τάξης του 10%, ενώ την ίδια ώρα η χώρα θα έχανε αξιοπιστία και θα κινδύνευε να αντιµετωπίσει περαιτέρω διαρροή καταθέσεων στο εξωτερικό και µην µπορέσει να βγει στις αγορές για δανεισµό.

Για να µπορέσει να έχει πρόσβαση στις αγορές θα χρειαζόταν και πάλι να κάνει τεράστια προσπάθεια, όπως και τώρα, τονίζουν.

Να σηµειωθεί ότι η επιµήκυνση – το «κούρεµα» δεν συζητείται καν – δεν αλλάζει το ύψος του χρέους, εποµένως η χώρα θα πρέπει ούτως ή άλλως να εφαρµόσει ένα µεγάλο πρόγραµµα ιδιωτικοποιήσεων και να µειώσει το έλλειµµα του προϋπολογισµού της.

Επιπλέον, αν η επιµήκυνση γίνει σε εθελοντική βάση, όπως αναφέρεται, οι πιστωτές θα ζητήσουν αύξηση επιτοκίου, κάτι που συνεπάγεται τεράστιο κόστος σε δαπάνες τόκων.

Επισηµαίνεται ότι ο υπουργός Οικονοµικών της Γερµανίας Β. Σόιµπλε ξε καθάρισε ότι εφόσον γίνει αναδιάρθρωση πριν από το 2013, αυτή θα πρέπει να είναι σε εθελοντική βάση. Μετά το 2013, όταν θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος µηχανισµός στήριξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα προβλέπεται υποχρεωτικό «κούρεµα» του χρέους που διακρατούν οι ιδιώτες, προκειµένου να λάβει η χώρα στήριξη από αυτόν.

Σύµφωνα µε τους ίδιους κύκλους, οι πολιτικοί και οικονοµικοί παράγοντες που υποστηρίζουν την αναδιάρθρωση στο εξωτερικό εξυπηρετούν συγκεκριµένα συµφέροντά τους. Για τους έλληνες πολιτικούς όµως, που έχουν την ίδια άποψη, υποστηρίζουν ότι «πλανώνται µεγάλη πλάνη», βλέποντας µόνο το µέρος της εικόνας που είναι το φαινοµενικό όφελος και όχι το σύνολο.

Ωστόσο, οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι η ιδέα της αναδιάρθρωσης επικρατεί µεταξύ των διεθνών οικονοµικών παραγόντων, οι οποίοι ενώ µπορεί να πειστούν προς στιγµήν ότι δεν είναι προς το συµφέρον της χώρας, επιµένουν ότι θα γίνει καθώς διαπιστώνουν τις δυσκολίες µε τις οποίες προχωρεί η εφαρµογή των µέτρων του Μνηµονίου.
«Κούρεµα» µετά το 2013
Μετά το 2013, όταν θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος µηχανισµός στήριξης της ευρωπαϊκής ενωσης, θα προβλέπεται υποχρεωτικό «κούρεµα» του χρέους που διακρατούν οι ιδιώτες προκειµένου να λάβει η χώρα στήριξη από αυτό.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/101030.html

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙ 16/4/2011

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές για το Πάσχα

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές για το ΠάσχαΤί να προσέχουν οι καταναλωτές στις πασχαλινές αγορές τους συμβουλεύει η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών.
»Μπορεί το φετινό Πάσχα, να βρίσκει τον ΄Ελληνα καταναλωτή προβληματισμένο, γιατί χάθηκε σημαντικό μέρος της οικονομικής του άνεσης, αλλά οφείλει να διασφαλίσει τα αγαθά των γιορτών του Πάσχα, με σύνεση και προγραμματισμό» σημειώνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης των καταναλωτών στην οποία σημειώνεται ότι για να αγοράσει ασφαλή, ποιοτικά προϊόντα, αλλά και για να προφυλαχθεί ο καταναλωτής από πρακτικές αισχροκέρδειας, παραπλάνησης και ακρίβειας πρέπει να προσέχει τα εξής:
Για την αγορά κρεάτων
- Εάν προτιμήσουμε να αγοράσουμε αμνοερίφια ,θα πρέπει να προσέξουμε εάν είναι εγχώριας παραγωγής ή Χώρας Ε.Ε, θα πρέπει να φέρουν σφραγίδα καταλληλότητας η οποία να έχει χρώμα «τυρκουάζ» (λαμπρό κυανό), το σχήμα της να είναι ωοειδές ή στρογγυλό. να φέρουν τη σφραγίδα της κατηγορίας του σφάγιου (αμνός ή ερίφιον) καθώς και τη σφραγίδα προέλευσης, δηλαδή στη προκειμένη περίπτωση «ΕΛΛΑΣ» σε σχήμα ορθογωνίου παραλληλογράμμου.
- Εάν προτιμήσουμε να αγοράσουμε αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, θα πρέπει να προσέξουμε να φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα «καστανό» (δηλαδή τη σφραγίδα καταλληλότητας -ωοειδής ή στρογγυλή- και τη σφραγίδα προέλευσης της τρίτης χώρας, σχήματος ορθογωνίου παραλληλογράμμου).
-Τα σπλάγχνα, το συκώτι, οι πνεύμονες, η καρδιά, οι νεφροί δεν πρέπει να φέρουν οζίδια και κύστες.Τα «έντερα» δεν θα πρέπει να παρουσιάζουν τόσο μεταβολή του χρωματισμού τους, αλλά ούτε και να είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον, στις σκόνες και τα έντομα
Τα παραπάνω αναφερόμενα παραπροϊόντα , κυκλοφορούν στην αγορά και σε κατεψυγμένη μορφή,(όπως κατεψυγμένη συκωταριά, εντέρα κ.λ.π.) εδώ προσέχουμε την ημερομηνία.κατάψυξης και λήξης του προϊόντος
- Αγοράζουμε από καταστήματα που μας διασφαλίζουν την ασφάλεια και τις συνθήκες υγιεινής των κρεάτων που προτιθέμεθα να αγοράσουμε, δεν αγοράζουμε
σφάγια από πλανόδιους, ούτε από κάποιους παραγωγούς που δεν γνωρίζουμε που τα σφάγια σφάχτηκαν.
Για τα γαλακτοκομικά
- Προσέχουμε όταν αγοράζουμε τυριά, που να έχουν το σήμα καταλληλότητας (οβάλ σφραγίδα) ,με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης
του παρασκευαστή. Επίσης πάνω στη συσκευασία εκτός των άλλων στοιχείων (π.χ. συστατικά) θα πρέπει να αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής και η ημερομηνία λήξης τους.
- Δεν αγοράζουμε τυριά από παραγωγούς που τα παράγουν στο σπίτι τους, γιατί δεν γνωρίζουμε εάν τηρήθηκαν οι υγειονομικές συνθήκες παραγωγής τους.Δεν αγοράζουμε τυροκομικά προϊόντα από πλανόδιους, ούτε από υπαίθριους πωλητές που τα έχουν εκτεθειμένα εκτός ψυγείου στον ήλιο και στην σκόνη.
Για τα αβγά
Στα εμπορικά καταστήματα, τα αυγά υποχρεωτικά διατίθενται συσκευασμένα.Επί της συσκευασίας θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του
ωοσκοπικού κέντρου, η κατηγορία ποιότητας και βάρους τους και η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας (28 ημέρες μετά την ημερομηνία ωοτοκίας).
Όλα τα αβγά θα πρέπει να φέρουν στο κέλυφος με καθαρά γράμματα τον διακριτικό αριθμό του παραγωγού και τα αρχικά της χώρας προέλευσης που για τη χώρα μας είναι το GR.
Για τα Σοκολατοειδή Τρόφιμα
΄Όλα τα σοκολατένια των ημερών, κυρίως κατασκευές από αυγά, ζωάκια κ.λ.π, που προσφέρονται κυρίως στα παιδιά, θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ,
στην υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης π.χ(σοκολάτα γάλακτος, υγείας κ.λπ.) και στην ημερομηνία ανάλωσης. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι γενικοί κανόνες υγιεινής ως προς τη συντήρηση.
Για τις Λαμπάδες
Την Πασχαλινή λαμπάδα για το παιδί σου,για το βαφτιστήρι σου, για τα μέλη της οικογένειας σου, προσπαθησε να την φτιάξεις μόνος σου, και το αίσθημα
της δημιουργίας θα ικανοποιήσεις αλλά και θα σου στοιχίσει λιγότερο.
Η οργάνωση των καταναλωτών τέλος, σημειώνει ότι καλό θα είναι να ενισχύονται τα Ελληνικά προϊόντα από τους καταναλωτές.

http://hellenicspace.wordpress.com/2011/04/16/%cf%84%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%89%cf%84%ce%ad%cf%82/

ΤΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ? ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ.




ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ.....ΝΗΣΤΕΙΑ!!!!

ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΤΩ



http://www.40blog.com/blog.php?user=oust&note=499

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΥΡΑ ΜΑΣ?



ΑΖΟΛΙΜΝΟΣ


ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ....ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΟΥΣ


ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΥΣΗ

ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ 1,000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ ΚΑΙ....ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ, ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!!!!!

1001


Ελλάδα
                                       881
Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
52
Αυστραλία
                                    50
Γερμανία
                                       10
Μαλαισία
                                         1
Συγκαπούρη                                    6

Αναρτήσεις
Περισσότερα ▸
5 Απρ 2011, 2 σχόλια
56 Προβολές σελίδας
6 Απρ 2011, 1 σχόλιο
43 Προβολές σελίδας
10 Απρ 2011, 1 σχόλιο
22 Προβολές σελίδας
11 Απρ 2011
  17 Προβολές σελίδας
5 Απρ 2011, 1 σχόλιο
15 Προβολές σελίδας
Όταν στις 5 Απριλίου 2011, άρχισα να παίζω με την ιδέα ενός μπλογκ, δεν φανταζόμουνα ότι τόσο γρήγορα και ξαφνικά θα μου γινότανε....μεράκι και έρωτας. Χάρη σε σας και κυρίως τους ξενητεμένους Έλληνες της διασποράς, λέω Χ Α Λ Α Λ Ι σας και σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ που με ανταμείψατε, τόσο γρήγορα, με την ζεστή και απρόβλεπτα συχνή παρέα σας.
Σας υπόσχομαι να συνεχίσω, όλο και καλύτερα, όλο και πιο δυνατά, για την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την συντροφιά μου με σας, όλους.
Η ζωντανή επικοινωνία που χάνεται αντικαστάθηκε με την ψυχρή του διαδυκτίου!!!! Μιλάτε, σχολιάζετε, επικοινωνείτε, γιατί .....χανόμαστε μεταξύ μας, σαν άνθρωποι.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε σας, στις οικογένιές σας και σ' αυτούς που .....σας αγαπούν!!!!!
Ο φίλος σας του διαδυκτίου.
Υ. Γ. Αγαπάτε τους εαυτούς σας και την Ελλάδα μας. Μη περιμένετε την αγάπη των άλλων σε σας. Δώστε στον εαυτό σας αυτό που του αξίζει!!! Μη τον.....παραμελείτε!!!!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ........ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!!!!




ΑΝΕΚΔΟΤΑ

1ο

Ένας Ινδιάνος πάει στο ληξιαρχείο γιατί θέλει να αλλάξει το όνομά του, καθώς είναι πολύ μεγάλο.
Τον ρωτάει, λοιπόν, ο υπάλληλος:
- Πως σας λένε, κύριε;
- Βράχος που κατρακυλάει τη βουνοπλαγιά και πέφτει μέσ' το ποτάμι.
- Και πως θέλετε να σας λένε τώρα;
- Πλατς...


2ο

Σε ένα σούπερ μάρκετ πουλάνε μυαλά.
Ένας πελάτης διαβάζει:
* Μυαλό Αθηναίου 5 κιλά 1000 ευρώ
* Μυαλό Θηβαίου 3 κιλά 500 ευρώ
* Μυαλό Κρητικού 2 κιλά 400 ευρώ
* Μυαλό Ποντίου 1 γραμμάριο 200.000 ευρώ
Απορεί ο πελάτης και λέει :
- Γιατί το μυαλό του Ποντίου είναι τόσο ακριβό;
- Τι λες ρε φίλε, ξέρεις πόσα κεφάλια κόψαμε για να το μαζέψουμε;

BΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΜΕ ΦΙΛΟΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!!!!!!!

http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100000464359013

ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΑ......ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ


Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΥΠΟΝΙ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΤΟ "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ"

http://www.xrysistili.gr/

Αναδιοργάνωση των ΔΕΚΟ (ΟΑΣΑ, ΕΡΤ, ΕΑΒ) και πώληση της ΛΑΡΚΟ



Μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ, άντληση 2,3 δισ.. ευρώ από την αναδιοργάνωση των ΔΕΚΟ (ΟΑΣΑ, ΕΡΤ, ΕΑΒ) και πώληση της ΛΑΡΚΟ εντός του 2011, περιλαμβάνονται στο σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων, στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012-2015.

Από το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ο στόσος είναι να αντληθούν έσοδα 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2013 και 50 δισ. ευρώ συνολικά έσοδα έως το 2015.

Με τον τρόπο αυτό το χρέος μπορεί να μειωθεί κατά επιπλέον 20% του ΑΕΠ έως το 2015 και να καταστεί έτσι πιο βιώσιμο.

Συγκεκριμένα, εντός του 2011 προβλέπεται να προχωρήσουν οι ακόλουθες δράσεις:

*Μείωση της συμμετοχής του δημοσίου στον ΟΤΕ

*Πώληση της δημόσιας συμμετοχής στα καζίνα

*Πώληση της ΛΑΡΚΟ

*Επέκταση των αδειών κινητής τηλεφωνίας

*Μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ και στον ΟΠΑΠ

*Πρόσκληση ιδιωτών επενδυτών στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

*Μετοχοποίηση κρατικών λαχείων

*Ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών (φρουτάκια)

*Επέκταση σύμβασης παραχώρησης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και σταδιακή μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου.

Από το 2012 το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διαχωρίζεται, καθώς το Παρακαταθηκών διατηρεί το δημόσιο χαρακτήρα του προκειμένου να χρηματοδοτεί τους δήμους. Το εμπορικό κομμάτι θα πωληθεί εντός του 2012.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα μετεξελιχθεί ως το 2013 και η συμμετοχή του δημοσίου σε αυτό θα μειωθεί.

Στα ΕΛΤΑ θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής.

Στον ΟΔΙΕ (Οργανισμός Ιπποδρομιών) θα ξεκινήσει διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Ειδική αναφορά υπάρχει για την Αγροτική Τράπεζα, η οποία βρίσκεται όπως αναφέρεται στο σχέδιο σε διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Στο τέλος της πορείας αυτής σημειώνεται ότι θα υπάρξει μείωση της συμμετοχή του δημοσίου.

Επίσης, προβλέπεται αναδιοργάνωση σε μια σειρά ΔΕΚΟ όπως ο ΟΣΕ, ο ΟΑΣΑ, η ΕΡΤ, η ΕΑΒ, κ.ά.

Επιπλέον, καταργήσεις φορέων αλλά και συγχωνεύσεις σε Εφορίες, τελωνεία, προξενεία, γραφεία Τύπου και μείωση αστυνομικών τμημάτων.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Δημοσίου, προβλέπεται διατήρηση της ισορροπίας 5:1 στις αποχωρήσεις/προσλήψεις, μείωση των συμβασιούχων σε ποσοστό 10%ετησίως και αύξηση του ωραρίου από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/100897.html

ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ ΓΕΝΗΘΗΚΕ Ο ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΠΛΙΝ



ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Με έναν ασυνήθιστο τρόπο ξύπνησαν οι κάτοικοι της νότιας Πελοποννήσου σήμερα το πρωί, αφού περίπου στις 06:18 ταρακουνήθηκαν από έναν σεισμό μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Πελοπόννησο
Επίκεντρο του σεισμού φαίνεται πως ήταν η περιοχή των Μολάων του νομού Λακωνίας και είχε εστιακό βάθος 30 χιλιόμετρων.

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημίες.

http://www.newstoday.gr/article/41679/seismos-42-rihter-sten-peloponneso

M 4.5 - SOUTHERN GREECE - 2011-04-15 03:18 UTC

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ .....ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 14/4/2011


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΝΕΝΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΣΤΙΣ Η. Π. Α.




ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΑΡΚΕΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/4/2011

Ο ΑΠΡΙΛΗΣ ΚΑΝΕΙ......ΚΟΛΠΑ!!!!!

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Πτώση της θερμοκρασίας, νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, ακόμα και... χιόνια στις ορεινότερες περιοχές προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες μέρες. Το σκηνικό του καιρού αλλάζει και όσοι έκαναν το λάθος να βάλουν τα κοντομάνικα και να μαζέψουν τα χειμωνιάτικα μάλλον θα χρειαστεί να ξανατρέξουν στις ντουλάπες για μπλούζες, ζακέτες, μπουφάν και αδιάβροχα.

Ήδη υπήρξαν βροχοπτώσεις το πρωί στην Αττική, όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στα βορειοδυτικά, όπως στην Φλώρινα, είχαμε ακόμα και... χιονοπτώσεις. Πάντως, εντός της Πέμπτης αναμένεται βελτίωση του καιρού όσο περνά η ώρα, με εξαίρεση την πτώση της θερμοκρασίας. Τα άσχημα αρχίζουν από Παρασκευή.
Την ημέρα αυτή αναμένονται αραιές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις.

Έτσι, το Σάββατο τα σύννεφα θα έχουν καλύψει όλη τη χώρα με αποτέλεσμα να προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πιθανόν χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο πιθανόν να είναι έντονα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουν παροδικό χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει και νέα πτώση.
http://www.madata.gr/epikairotita/kairos/100628.html

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

In Japan, Shaken Soil Turned Soft After Quake

April 7, 2011
Manholes  poke out from the ground in Urayasu, Japan, due to the liquefaction triggered by the 9.0 magnitude earthquake. The phenomenon, which allows sand and water to rise following ground shaking, was particularly pronounced in this area as a result of the long duration of the March 11 quake.
Koki Nagahama/Getty Images Manholes poke out from the ground in Urayasu, Japan, due to the liquefaction triggered by the 9.0 magnitude earthquake. The phenomenon, which allows sand and water to rise following ground shaking, was particularly pronounced in this area as a result of the long duration of the March 11 quake.
text size A A A
April 7, 2011
The earthquake that struck Japan on March 11 will be remembered primarily for the devastating tsunami it created. The quake itself did remarkably little damage to buildings in most areas, thanks to strict construction codes. But in a few places, particularly around Tokyo, buildings didn't fare as well.
These are places built on land reclaimed from the sea. When the earthquake struck, the soil in these areas acted like a liquid, a phenomenon known as liquefaction.
People at Shoppers Plaza in a Tokyo suburb called Urayasu got to see liquefaction up close. Amateur videos shot just after the earthquake show people milling about the mall's paved courtyard, waiting for the aftershocks to end.
Then, sections of the courtyard begin to pulse and heave. The pavement buckles. Black liquid flows up through the cracks.
"The ground was moving sideways," says Teiko Kato, who manages a flower shop in the mall. When the quake struck, she had grabbed the shop's most valuable orchid and ran outside.
Within a few minutes, the watery mud had covered much of the courtyard. In places, the ground level dropped as much as a foot. Out on the street, manholes were being pushed up out of the earth. Water pipes broke. Utility poles began to lean.
Kato says she was terrified because she knew what was going on. It was more than just an earthquake — it was liquefaction. The shaking from the earthquake was allowing sand and water underground to rise and things on the surface to sink.
Kato's shop and everything around it is built on land that used to be part of Tokyo Bay; this sort of reclaimed land is highly vulnerable to liquefaction. But it's also cheaper to live here, so Kato and her family had moved in despite the risk.
"We came with dream to have new shining life in nice area," she says. "But I don't know, after experiencing this."

Enlarge Koki Nagahama/Getty Images Bubbling water is seen in Chiba, Japan, on March 19, a week after the earthquake. The shaking caused by the earthquake triggered liquefaction, which allows sand and water underground to rise.
Bubbling water is seen in Chiba, Japan, on March 19, a week after the earthquake. The shaking caused by the earthquake triggered liquefaction, which allows sand and water underground to rise.
Koki Nagahama/Getty Images
Bubbling water is seen in Chiba, Japan, on March 19, a week after the earthquake. The shaking caused by the earthquake triggered liquefaction, which allows sand and water underground to rise.
A Powerful, Long Earthquake
Since the earthquake, a lot of engineers have visited Urayasu to figure out precisely what happened. One of them is Ross Boulanger, a civil engineer from the University of California, Davis, who was there on behalf of a group called Geotechnical Extreme Events Reconnaissance.
Boulanger says what happened in reclaimed land around Tokyo Bay is the same thing that happens when you mix beach sand and water in a pail and shake it.
"Soil takes on the appearance of being like a liquid, and that's where the term liquefaction comes from," he says.
Boulanger has studied liquefaction damage from the 1989 Loma Prieta earthquake in California, which affected San Francisco's Marina District — an area also built on reclaimed land.
But the damage around Tokyo bay was much worse, Boulanger says. He says that's because the Japanese earthquake was much more powerful and went on for a very long time.
In the Loma Prieta quake, "the strong shaking was over in 10 or 15 seconds," he says, "whereas at some of these sites the shaking is going on for minutes."

Enlarge Toshifumi Kitamura/AFP/Getty Images Liquefaction in Urayasu city, outside Tokyo, created an uneven buckling and settling of roads and the surface.
Liquefaction in Urayasu city, outside Tokyo, created an uneven buckling and settling of roads and the surface.
Toshifumi Kitamura/AFP/Getty Images
Liquefaction in Urayasu city, outside Tokyo, created an uneven buckling and settling of roads and the surface.
That may be the reason even small houses in Urayasu were damaged. Usually, he says lighter structures built on concrete slab foundations tend to float, even as the ground beneath them becomes like quicksand.
"One of the things we'd never really seen before were very light structures settling and tilting by amounts we hadn't really seen in other earthquakes," Boulanger says.
Surprise At The Severity Of Damage
Takako Utsunomiya lives in one of those structures — a two-story home in an upscale part of Urayasu, not far from Tokyo Disneyland.
On an afternoon several weeks after the earthquake, Utsunomiya is sweeping the path from her front door as two masked workers shovel mud from a walkway beside the house. The house is still intact on its concrete slab, but you might not want to live in it.
"It's really tilted and distorted," Utsunomiya says. Inside, she says, "you feel dizzy because the floor is tilted."
And that's just one problem, she says. When the ground began to shift, pipes carrying water, gas, and sewage all broke. Now, the nearest water is a temporary pipe two blocks from her home, Utsunomiya says.
She says she was warned about liquefaction when she moved to this area 20 years ago.

Related NPR Stories

"We knew that our house is on the reclaimed land and even the city office informed us," she says. But she was surprised that the damage could be so severe, she says.
All the damage in Urayasu offers some lessons for the future, engineers say. There was much less damage at nearby Tokyo Disneyland, which is also built on reclaimed land — that's because Disney spent a lot of money to pack down the loose soil before building a theme park on it.

http://www.emsc-csem.org/Page/index.php?id=196

ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΪΤ Δ. Σ. Ι.

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ....."ΜΝΗΜΟΝΙΟ"

Δικαιώθηκαν οι συμβασιούχοι από τον Αρειο Πάγο

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Δικαιώθηκαν οι συμβασιούχοι από τον Αρειο Πάγο

Δημοσιοποιήθηκε το μεσημέρι η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους, που τους δικαιώνει απόλυτα. Οι πληροφορίες για την απόφαση έγιναν δεκτές με πανηγυρισμούς από τους εκατοντάδες συμβασιούχους που βρίσκονταν έξω από το κτήριο του ανωτάτου δικαστηρίου, ορισμένοι από τους οποίους ξέσπασαν σε κλάματα χαράς ενώ άλλοι άνοιξαν σαμπάνιες.

Η δικαίωση αφορά τέσσερις καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που μετά από μεγάλο δικαστικό αγώνα πετυχαίνουν την μονιμοποίησή τους στον Οργανισμό. Ωστόσο, είναι προφανές ότι η απόφαση θα αποτελέσει μπούσουλα για τα δικαστήρια που θα εξετάζουν αντίστοιχες περιπτώσεις, που όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι και λίγες.

Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο ότι η δικαίωση αφορά συμβασιούχους της περιόδου 1996-1998 και σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν διευκρινίζεται ότι δεν αφορά συμβασιούχους μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 αλλά πριν από αυτό το χρονικό σημείο, που έχουν κατοχυρώσει το σχετικό δικαίωμα.

Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας φέρνει την πλήρη ανατροπή σε σχέση με τα μέχρι αυτήν δεδομένα, αφού αρνητική ήταν η εισήγηση τόσο των δικαστών που είχαν οριστεί ως εισηγητές όσο και η πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πάντως, η απόφαση χαροποίησε και τους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι είχαν σπεύσει έξω από τον Άρειο Πάγο και προγραμματίζουν πορείες στην συνέχεια της ημέρας. Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, που είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα, σταδιακά ανοίγει...

http://www.madata.gr/epikairotita/social/100591.html

ΝΟΜΟΣ 3852/2010 "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"



Ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης ήταν οι δύο περίφημοι αρχιτέκτονες του δεύτερου μισού του 5ου π.Χ. αιώνα στην αρχαία Ελλάδα. Παρόλο που η φήμη τους ήταν μεγάλη, δεν έχουμε ιδιαίτερες αναφορές για τη γέννηση, τη ζωή και το θάνατο τους. Ωστόσο τα έργα τους, αιώνιες αποδείξεις της ζωής και της δράσης τους, μας μιλούν για αυτούς με τον τρόπο που τα χνάρια στην άμμο μιλούν για το μέγεθος του ανθρώπου που τα σχημάτισε. Οι ναοί και τα έργα που κατασκεύασαν ήταν μεγάλα, σε σημασία και τελειότητα.
Ο Καλλικράτης εργάστηκε σε τέσσερα μεγάλα έργα της αρχαίας Αθήνας, σύμφωνα με αναφορές του Πλούταρχου: Στα Μακρά Τείχη της πόλης (460 – 450 π.Χ.), στην επιδιόρθωση τμήματος των περιφερειακών τειχών των Αθηνών, στην ανοικοδόμηση ναού, αφιερωμένου στην Άπτερο Νίκη στην Ακρόπολη, το 448 π.Χ. και τέλος, σύμφωνα με τον Πλούταρχο πάλι, συνεργάστηκε με τον Ικτίνο για την ανέγερση του Παρθενώνα.
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΞΕΦΥΛΛΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!!!



 

ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ, ΠΑΙΞΤΕ.......ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ!!!!!!!

Ζητούν αλλαγές στον αντικαπνιστικό νόμο

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Ζητούν αλλαγές στον αντικαπνιστικό νόμο

Μετά από μια «μαραθώνια» συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων αποφασίστηκε η άμεση υποβολή ψηφίσματος στο Προεδρείο της Βουλής καθώς και κατάθεση κοινής τροπολογίας επί του λεγόμενου «αντικαπνιστικού» Νόμου του 2010, σε μια προσπάθεια να πραγματοποιηθούν ορισμένες αλλαγές οι οποίες θα επιτρέψουν την τόνωση της καταναλωτικής κίνησης.
Πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου είναι η αντικατάσταση των άρθρων 3 και 6 του Ν. 3730/2008, δηλαδή ο ελεύθερος διαχωρισμός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε μαγαζιά «καπνιζόντων» και «μη καπνιζόντων» με τη βοήθεια ειδικού σήματος, καθώς και η μετακύληση της πειθαρχικής ευθύνης σε περιπτώσεις παραβάσεων, αποκλειστικά στους πελάτες.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν στατιστικά δεδομένα που έδειχναν τον βαθμό επηρεασμού του τζίρου σε χώρους εστίασης και αναψυχής (μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες) από την ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν μειώσεις της τάξης του 60% στα καφέ και τα μπαρ του Ηρακλείου Κρήτης, αγγίζοντας το 90% για τα νυχτερινά κέντρα της συγκεκριμένης περιοχής.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εστιατόρων, Γιώργος Καββαθάς, ζήτησε τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τα καταστήματα που τυχόν θα επιλέξουν να μην επιτρέψουν το κάπνισμα στους χώρους τους, καθώς και την έναρξη αντικαπνιστικής καμπάνιας σε σχολεία και χώρους κοινού ενδιαφέροντος.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/100530.html

ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ? ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.......ΜΑΡΤΥΡΑΝΕ!!!!!!!

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ

Η Φουκουσίμα μπορεί να παραμείνει ακατοίκητη για 20 χρόνια

Η περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μπορεί να είναι ακατάλληλη για κατοίκηση για τα επόμενα 10 με 20 χρόνια, υποστήριξε σήμερα ένας σύμβουλος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ναότο Καν.
"Δεν θα μπορεί να ζήσει κανείς εκεί προς το παρόν. Αυτό μπορεί να διαρκέσει 10 με 20 χρόνια", δήλωσε μιλώντας σε ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ο Κενίτσι Ματσουμότο.
Αρχικά ο Ματσουμότο είπε ότι μετέφερε δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε μαζί τους νωρίτερα στην κατοικία του, σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρακτορεία Jiji και Kyodo και το τηλεοπτικό κανάλι TBS.
Στη συνέχεια όμως ο σύμβουλος διευκρίνισε ότι πρόκειται για δικές του δηλώσεις και ότι ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε για να του επισημάνει το θέμα. "Ήταν δικές μου. Ο πρωθυπουργός συμμερίζεται ενδεχομένως την άποψη αυτή αλλά δεν είπε κάτι σχετικό", εξήγησε.
Ο Καν από την πλευρά του διευκρίνισε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι δεν έκανε τέτοιες δηλώσεις.
Ο 65χρονος Ματσουμότο είναι καθηγητής πανεπιστημίου και έχει γράψει πολλά βιβλία σύγχρονης ιστορίας και φιλοσοφίας.
http://www.newpost.gr/Kosmos/item/37934-Η-Φουκουσίμα-μπορεί-να-παραμείνει-ακατοίκητη-για-20-χρόνια

ΜΕ ΤΙΣ........ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!

Θα πληρώνουμε και την ασπιρίνη- Η αρνητική λίστα των φαρμακών

  • Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 19:08
Στο εξής, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν το συνολικό ποσό της αξίας πολλών φαρμάκων, τα οποία συμπεριελήφθησαν στην αρνητική λίστα.
Επίσης, οι γιατροί απαγορεύεται να συνταγογραφούν φάρμακα της αρνητικής λίστας για τα οποία θα ζητείται η συμμετοχή του ασφαλιστικού ταμείου στο κόστος τους.
Στην αρνητική λίστα υπάρχουν μεταξύ άλλων τα αναλγητικά SALOSPIR 500, ASPIRIN EXTRA 650+65 και KALMOL EXTRA, τα αντιισταμινικά PHENERGAN και CLARITYNE, το επίσης αναλγητικό BUSCOPAN, τα αποχρεμπτικά / αντιβηχικά BISOLVON, MUCOSOLVAN, MUCOTHIOL, TUCLASE, SINECOD και TREBON -Ν, το ρινικό αποσυμφορητικό RONDEC, τα αντισηπτικά στόματος HEXALEN και OROCIL.
Τα αντιμικροβιακά για την αντιμετώπιση της ακμής DALACIN, INDOXYL, CLINDAMYCIN και ZUMILIN, τα φάρμακα για δερματικές παθήσεις FUCIDIN-H, BETNOVATE-C και DERMOL, τα αντισηπτικά BETADINE και CETAVLON, το XENICAL κατά της παχυσαρκίας, το καθαρκτικό LAXATOL, τα αγγειοπροστατευτικά ΟPINO και DAFLON, τα αντισυλληπτικά GRACIAL, TRIGYNERA και NORLEVO.
Τα φάρμακα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας VIAGRA, LEVITRA και CIALIS, τα κατά της άνοιας NOOTROP, OXYNIUM και TEBOKAN, τα σκευάσματα για τη διακοπή του καπνίσματος ZYBAN, CHAMPIX, NICOPATCH και NICORETE, όπως επίσης το κατά της ναυτίας VOMEX.
Οι βιταμίνες NEUROBION, EVIOL, BESIX, AQUASOL και VITORANGE, το τοπικό αναισθητικό XYLOCAINE και τα οφθαλμιατρικής χορήγησης CATALIN, COLDAN και GARAMAT.
Σημειώνεται ότι, παρά τη θετική εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας να καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία το 75% της τιμής των φαρμάκων, που υποβοηθούν τη διακοπή του καπνίσματος από πάσχοντες από καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και διαβήτη, τα συγκεκριμένα φάρμακα εντάχθηκαν στην αρνητική λίστα.

http://www.newpost.gr/ellada/item/37870-Θα-πληρώνουμε-και-την-ασπιρίνη-Η-αρνητική-λίστα-των-φαρμακών

ΒΥΘΙΖΟΜΑΣΤΕ.....ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!

Αντιστροφή στην κίνηση των τεκτονικών πλακών;

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Αντιστροφή στην κίνηση των τεκτονικών πλακών;

Οι τεκτονικές πλάκες Ευρώπης και της Αφρικής πλησιάζουν η μια την άλλη κατά λίγα εκατοστά ετησίως, διαδικασία που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση σεισμικών δονήσεων στην Μεσόγειο.

Επί εκατομμύρια χρόνια το βόρειο τμήμα της Αφρικανικής τεκτονικής πλάκας "βυθιζόταν" κάτω από το νότιο τμήμα της ευρωπαικής πλάκας. Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις οι δύο πλάκες συνεχίζουν να συγκλίνουν αλλά η ευρωπαϊκή πλάκα είναι πλέον πιθανότατα εκείνη που γλιστράει κάτω από την Αφρικανική φαινόμενο που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν "επιστημονικά συναρπαστικό".

Την διαπίστωση για την αντιστροφή της γεωλογικής διεργασίας ανάμεσα στις τεκτονικές πλάκες Ευρώπης και Αφρικής, έκαναν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης που παρουσίασαν την μελέτη τους στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU) στη Βιέννη.

"Η Αφρικανική πλάκα εχει σταματήσει να βυθίζεται, ενώ ταυτόχρονα και οι δύο πλάκες συνεχίζουν να κινούνται η μια προς την άλλη. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να γινόμαστε μάρτυρες της έναρξης μιας νέας γεωλογικής διεργασίας και πιο συγκεκριμένα της βύθισης της Ευρώπης κάτω από την Αφρική" δήλωσε στο BBC o Ρίνους Βόρτελ, επικεφαλής της έρευνας.

Η μετακίνηση της... Κρήτης!

Η μελέτη αναφέρει ότι η διαδικασία σύγκλισης των δύο πλακών παρεμποδίζεται μερικώς στην περιοχή της Τουρκίας επειδή σε εκείνο το σημείο οι δύο πλάκες συγκρούονται. Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αφρικανική ήπειρος είναι πιο ελαφριά διακόπτει την βύθιση της αφρικανικής πλάκας κάτω από την ευρωπαική. Επιπλέον ορισμένα μέρη της αφρικανικής πλάκας από αυτά που ήταν βυθισμένα κάτω από ευρωπαική αποσπάστηκαν και πλέον έχουν πορεία βύθισης βαθιά στον μανδύα της Γης.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι για καλυφθεί το κενό ορισμένα τμήματα της ευρωπαικής πλάκας έχουν αρχίσει να κινούνται προς τον νότο. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι Βαλεαρίδες, η Κορσική, η Σαρδηνία αλλά και η Κρήτη είναι ανάμεσα στις περιοχές που έχουν αρχίσει να κινούνται νότια. Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης την σεισμική δραστηριότητα στην Μεσόγειο και υποστηρίζουν ότι έχει χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν ότι είναι πιθανή η γεωλογική μεταβολή που θα οδηγήσει στη βύθιση της ευρωπαικής πλακας κάτω από την αφρικανική. επιβεβαιώνοντας έτσι τη μελέτη τους.

Πηγή: www.tovima.gr, pyles.tv
http://www.madata.gr/diafora/science/100483.html