Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο ΑΠΡΙΛΗΣ ΚΑΝΕΙ......ΚΟΛΠΑ!!!!!

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Πτώση της θερμοκρασίας, νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, ακόμα και... χιόνια στις ορεινότερες περιοχές προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες μέρες. Το σκηνικό του καιρού αλλάζει και όσοι έκαναν το λάθος να βάλουν τα κοντομάνικα και να μαζέψουν τα χειμωνιάτικα μάλλον θα χρειαστεί να ξανατρέξουν στις ντουλάπες για μπλούζες, ζακέτες, μπουφάν και αδιάβροχα.

Ήδη υπήρξαν βροχοπτώσεις το πρωί στην Αττική, όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στα βορειοδυτικά, όπως στην Φλώρινα, είχαμε ακόμα και... χιονοπτώσεις. Πάντως, εντός της Πέμπτης αναμένεται βελτίωση του καιρού όσο περνά η ώρα, με εξαίρεση την πτώση της θερμοκρασίας. Τα άσχημα αρχίζουν από Παρασκευή.
Την ημέρα αυτή αναμένονται αραιές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις.

Έτσι, το Σάββατο τα σύννεφα θα έχουν καλύψει όλη τη χώρα με αποτέλεσμα να προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πιθανόν χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο πιθανόν να είναι έντονα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουν παροδικό χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει και νέα πτώση.
http://www.madata.gr/epikairotita/kairos/100628.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου