Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η ΤΡΟΪΚΑ .....ΑΠΕΙΛΕΙ!!!!!!



Νέα προειδοποίηση απευθύνει η τρόικα στην Αθήνα, λέγοντας ότι εάν δεν διορθωθεί η κατάσταση η 5η δόση του Ιουνίου θα δοθεί μόνο με πολιτική απόφαση.
Η απογοήτευση των κλιμακίων είναι έκδηλη αλλά και στις σημειώσεις τους οι ελεγκτές περιέγραφαν με την παραπάνω φράση όλα όσα συνάντησαν στον τελευταίο ελεγχο που έκαναν.
Εκτιµούν μάλιστα πως πλέον είναι αδύνατον να καλυφθεί η µαύρη τρύπα, που αναµένεται στα τέλη του εξαµήνου να φτάσει τα 4,8 – 5,8 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, το κλιμάκιο της τρόικας είναι αποφασισμένο να αποστείλει επιστολή τόσο στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου όσο και στον πρωθυπουργό, θέτοντας ουσιαστικά τελεσίγραφο για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές.
Το κλιμάκιο θα αναφέρει στην επιστολή τους πώς χωρίς τις απαραίτητες ενέργειες που ακόμα δεν έχουν γίνει ούτε στο ελάχιστο, η δόση βοήθειας τον Ιούνιο θα καταβληθεί μόνο με πολιτική απόφαση.
Αυτό στην ουσία σημαίνει πως οι ίδιοι σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα δεν θα εγκρίνουν την δόση του δανείου, αλλά θα “πετάξουν” το μπαλάκι στις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θέλουν να δώσουν στην Ελλάδα τη δόση αυτή παρά το γεγονός ότι δεν την αξίζει σύμφωνα με τα δημοσιονομικά δεδομένα.
Πρακτικά όμως, η απογοήτευση έγκειται στο γεγονός ότι τα σκληρά μέτρα που έχουν προτείνει και που έχει λάβει η κυβέρνηση δεν έχουν αποδώσει, οδηγώντας την οικονομία σε ύφεση, με υψηλά ποσοστά ανεργίας, αύξηση του χρέους και μικρή αποκλιμάκωση του ελλείμματος (παρά τις συνεχείς αναθεωρήσεις).

http://olympia.gr/2011/04/13/a%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%af-%ce%b7-%cf%84%cf%81%cf%8c%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-5%ce%b7-%ce%b4%cf%8c%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bd-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b4%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου