Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ........

Δικηγόροι της Αθήνας και Θεσ/νίκης οργανώνουν μαζικές προσφυγές καταναλωτών στη δικαιοσύνη κατά του τέλους των ακινήτων.

image


Σχέδιο κατά του ειδικού τέλους ακινήτων εκπονούν οι δικηγορικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Αθήνας, προκειμένου να οργανώσουν μαζικές προσφυγές καταναλωτών στη δικαιοσύνη.

Νομικοί κάνουν λόγο για παραβίαση του Συντάγματος και της νομιμότητας και αναζητούν τρόπους
Αντιδράσεις προκάλεσε στους έλληνες πολίτες η νέα φορολογική επιβάρυνση που επιβάλλει η κυβέρνηση στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ την ίδια στιγμή διακεκριμένοι νομικοί, δικηγορικοί σύλλογοι και καταναλωτικές οργανώσεις οργανώνουνμαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη κατά της εν λόγω απόφασης.

Μάλιστα, οι νομικοί κάνουν λόγο για παραβίαση του συντάγματος και της νομιμότητας και παράλληλα αναζητούν τρόπους ώστε οι καταναλωτές να μην πληρώσουν τον φόρο, χωρίς παράλληλα να κινδυνεύουν να τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δικηγόρος και πρώην υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας μιλώντας στη “Μ” διαβεβαιώνει ότι η νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά στην επιβολή του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ παραβιάζει τόσο το σύνταγμα όσο και τους όρους της σύμβασης ιδιωτικού δικαίου που υπέγραφε η ανώνυμη εταιρεία με τον κάθε καταναλωτή.

“Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν καθορίζουν ρητώς τις υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων. Δεν προκύπτει λοιπόν καμία άλλη υποχρέωση για τους καταναλωτές πέραν της πληρωμής του κόστους του ρεύματος που κατανάλωσαν. Η ρύθμιση που θα επιβάλλει να πληρώσουν οι καταναλωτές έναν φόρο σε τρίτο φορέα παραβιάζει αφενός τους όρους της σύμβασης και αφετέρου τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ελευθερίας των συναλλαγών” διευκρινίζει ο κ. Τσοβόλας, προσθέτοντας ότι το κράτος δεν έχει δικαίωμα μονομερώς να ακυρώσει τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί.
Σχέδιο δράσης καταρτίζουν οι δικηγορικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Αθήνας, προκειμένου να οργανώσουν μαζικές προσφυγές καταναλωτών στη δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Βαλεργάκης, ο σύλλογος επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή σχέδιο αντίδρασης στο μέτρο, που όμως θα έχει πανελλήνια εμβέλεια και δεν θα είναι αποσπασματικό, ώστε να έχει μεγαλύτερη αξία.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εξετάζει όλες τις νομικές δυνατότητες που υπάρχουν για να προστατευθεί ο καταναλωτής και ετοιμάζει έγγραφα ασφαλιστικών μέτρων για να τα διανείμει στους καταναλωτές.
http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/70583.html

ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΧΩΡΙΣ....ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!!!!

"Δεν πληρώνω" επιταγές και δάνεια!

 
 
 
"Δεν πληρώνω" επιταγές και δάνεια!

Σε ακραίες συνθήκες ασφυξίας οδηγεί επιχειρηματίες και νοικοκυριά η κρίση υποχρεώνοντας όλο και περισσότερους να λένε «δεν πληρώνω» επιταγές και δάνεια: Οι «πέτσινες» επιταγές έχουν αυξηθεί κατά 33% το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου, ενώ οι καθυστερήσεις στα δάνεια έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και ήδη σχεδόν ένα στα τέσσερα καταναλωτικά βρίσκονται σε καθυστέρηση.

Οι παράγοντες της αγοράς και του τραπεζικού κλάδου εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τις εξελίξεις των αμέσως επόμενων μηνών. Η όλο και βαθύτερη ύφεση της οικονομίας, σε συνδυασμό με τις συνεχείς φοροεισπρακτικές «επιθέσεις» για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος αναμένεται να φέρουν όλο και περισσότερους επιχειρηματίες και νοικοκυριά στο έσχατο στάδιο της… κήρυξης στάσης πληρωμών. Μάλιστα όσοι εξέφραζαν αισιοδοξία μέχρι πριν από λίγους μήνες ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί το 2012 απογοητεύονται πλέον, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει αναθεωρήσει τις αρχικές του εκτιμήσεις για ανάκαμψη και περιμένει ότι η ύφεση θα συνεχιστεί τον επόμενο χρόνο.

Στα… βουνά των απλήρωτων επιταγών αντανακλάται κατά κύριο λόγο το πρωτοφανές αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται κυρίως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, που βλέπουν τη ζήτηση να «βουλιάζει» και τις υποχρεώσεις να τις πνίγουν. Ιδιαίτερα στον χώρο του εμπορίου οι εξελίξεις είναι δραματικές, καθώς στην περίοδο της κρίσης (2010-2012) εκτιμάται ότι θα κλείσουν συνολικά περισσότερα από 120.000 καταστήματα.

Τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία Τειρεσίας Α.Ε. δείχνουν ότι το φαινόμενο των ακάλυπτων επιταγών διογκώνεται συνεχώς. Από την αρχή του έτους μέχρι το τέλος Αυγούστου η αξία των ακάλυπτων επιταγών έφτασε το 1,534 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν 1,155 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια αύξηση κατά 33%, πίσω από την οποία κρύβονται χιλιάδες προσωπικά δράματα Ελλήνων επιχειρηματιών.

Αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους στις τράπεζες δηλώνουν πλέον εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Στο τέλος του α’ τριμήνου, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το 11,5% του συνόλου των δανείων βρισκόταν σε καθυστέρηση. Στα καταναλωτικά δάνεια το ποσοστό των καθυστερούμενων ξεπερνούσε το 22%, στα στεγαστικά έφτανε το 10,7% και στα επιχειρηματικά διαμορφωνόταν σε 9,8%.

Το πρόβλημα θα ήταν πολύ χειρότερο, αν οι τράπεζες δεν προχωρούσαν σε μαζικές ρυθμίσεις δανείων για να αποφύγουν τα… φέσια. Οπως δήλωσε πρόσφατα στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Β. Ράπανος, οι τράπεζες από τις αρχές του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2011 προχώρησαν συνολικά σε ρυθμίσεις περίπου 689.000 δανείων, ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ. Τα περισσότερα (495.000) ήταν καταναλωτικά, 126.000 ήταν στεγαστικά και 68.000 επιχειρηματικά.

Τους τελευταίους μήνες του χρόνου επιχειρηματίες και καταναλωτές θα πρέπει να μπουν σε ένα μαραθώνιο πληρωμών που με μαθηματική βεβαιότητα θα φέρει πολλά ακόμη «δεν πληρώνω»: η εφορία περιμένει τον φόρο εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος, ενώ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ φτάνει και το νέο τέλος ακινήτων. Επιπλέον, αυξημένα θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων. Οποιος καταφέρει να αποδειχθεί συνεπής σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις προς το κράτος και παράλληλα να ξοφλήσει στην ώρα τους επιταγές και δόσεις δανείων θα είναι ήρωας…
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/133981.html

ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ; Ε, ΤΟΤΕ, ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ!!!!!!

Έθνος


Τα Νέα


Ελευθεροτυπία


ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!


ΣΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ, ΛΕΦΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ
ΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ..........

ΒΑΡΝΑΛΗΣ

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΑΛΙ.....ΚΑΤΟΧΗ!!!! ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΣΜΑ......

Θα μας "ψήσουν" ως την τελευταία στιγμή - 16 Οκτωβρίου θα εγκρίνουν την 6η δόση - Αν μας πουν "όχι" πάμε σε στάση πληρωμών!

- Ζητούν ως τότε νέο μισθολόγιο, εφεδρεία και μια αποκρατικοποίηση
- Μόλις 1 δισ. θα έχει απομείνει στα δημόσια ταμεία- άμεση στάση πληρωμών αν δε μας δώσουν τα λεφτά

Αποφασισμένοι να μας πιέσουν μεχρις εσχάτων είναι οι δανειστες μας για να μας δώσουν την 6η δόση του δανείου.

Το τελικό "ναι" θα το πουν στις 16 Οκτωβρίου και μόνο εαν έχουμε υλοποιήσει όλα όσα υποσχεθήκαμε. Δηλαδή την ενεργοποίηση της εργασιακής εφεδρείας, κλείσιμο κάποιων κρατικών επιχειρήσεων, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και τουλάχιστον μια αποκρατικοποίηση!

Εαν έστω και μία απο τις παραπάνω προυποθέσεις δεν πραγματοποιηθεί χρήματα δεν θα μας δώσουν όπως ξεκαθάρισαν χθες στον Ε. Βενιζέλο.

Οι κινήση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι αφού έχει στόχο να "βάλει το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας" για να κάνει πράξη όσα έχει υπογράψει για να πάρει το δάνειο.

Και αυτό γιατί την ημερομηνία της ανακοίνωσης θα υπάρχει στα κρατικά ταμεία μόλις 1 δισ. ευρώ, και αυτό από έσχατα αποθέματα. Αν λοιπόν δεν εγκριθεί η δόση το ελληνικό κράτος θα αντιμετωπίσει το φάσμα της στάσης πληρωμών από τις 18 Οκτωβρίου και μετά.

Οι τροικανοί γνωριζούν από "μέσα" τα ταμειακά μας δαθέσιμα και με αυτή τη μέθοδο θέλουν να μας εξαναγκάσουν σε συμμόρφωση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως καθοριστικό ρόλο στο συνολικό ελληνικό πρόβλημα θα παίξει η διαδικασία της ανταλλαγής ομολόγων που είναι ακόμη σε εξέλιξη. Οι εως τώρα πληροφορίες λένε ότι πηγαινει καλά και ίσως φτάσει στο 80%.

Αν συμβεί αυτό σε συνδιασμό με την καταβολή της 6ης δόσης η Ελλάδα θα πάρει βαθειά ανάσα αφού θα έχει μεταθέσει το χρέος της και θα έχει καλύψει τις περισσότερες δεσμεύσεις της για το 2011.

Επόμενος μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση θα είναι η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων που έχει μείνει πολύ πίσω.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=96314&catid=13

ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ.......

Νοικοκυριά σε απόγνωση Ο πιο δύσκολος χειμώνας έρχεται....


Νοικοκυριά σε απόγνωση Ο πιο δύσκολος χειμώνας έρχεται 
 
Βαρύς και ασήκωτος θα είναι ο χειμώνας που έρχεται για μισθωτούς και συνταξιούχους που καλούνται για μία ακόμα φορά να βάλουν το χέρι στην… άδεια σχεδόν τσέπη και να πληρώσουν τα απίστευτα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Έτσι, μέχρι τον Ιανουάριο, ένας μισθωτός με εισόδημα 15.000 ευρώ, ένα σπίτι σε φθηνή περιοχή στην Αθήνα, ένα σπίτι στο χωριό που το βρήκε από τους γονείς του και ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά θα κληθεί να δώσει 2.370 ευρώ, ενώ ένα ζευγάρι μισθωτών με οικογενειακό εισόδημα 31.000 ευρώ, ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να δώσει στην εφορία πάνω από 2.000 ευρώ.

Μετά το τριπλό χαράτσι με την έκτακτη εισφορά εισοδήματος, επιτηδεύματος και αντικειμενικών δαπανών που αφορά σε 2,3 εκατ. φορολογούμενος που καλούνται να πληρώσουν συνολικά 1,6 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους έξι μήνες, από τον Οκτώβριο έρχεται νέα καταιγίδα τελών και εισφορών.

Ειδικό τέλος ακινήτων που θα πληρωθεί μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, φουσκωμένα τέλη κυκλοφορίας για τα Ι.Χ., ενιαίο τέλος ακίνητης περιουσίας που εκκρεμεί από το 2009 για 1.280.000 φορολογούμενος και η ειδική εισφορά του 2009 που χρωστάνε οι ίδιοι φορολογούμενοι είναι η νέα καταιγίδα φοροεισπρακτικών μέτρων που θα πλήξει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η απόγνωση είναι η κατάλληλη λέξη που μπορεί να περιγράψει την κατάσταση σε αρκετά νοικοκυριά. Κι αυτό γιατί ήδη χιλιάδες φορολογούμενοι πληρώνουν με δόσεις την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, αλλά και το φόρο εισοδήματος του 2010. Άλλοι πάλι υποβάλλουν έως 30 Σεπτεμβρίου δηλώσεις προηγούμενων ετών για να γλιτώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις και μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η Εφορία να απειλεί με αυτόφωρο, όσους δεν έχουν τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Όσο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής; Αυτός ο στόχος φαντάζει τουλάχιστον αστείος, αφού την ώρα που συνταξιούχοι και μισθωτοί με κουτσουρεμένα εισοδήματα πληρώνουν ξανά και ξανά για την κρίση, ελεύθεροι επαγγελματίες εξακολουθούν να δηλώνουν προκλητικά χαμηλά εισοδήματα.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/133862.html

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΕ ....ΦΙΑΣΚΟ. ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΚΑΡΗ;

Τα Νέα

«Πως η κυβέρνηση έφερε το μνημόνιο». Αποκάλυψη!!!!

Τι αποκάλυψε υπάλληλος της Ελστατ, για το έλλειμμα του 2009; Γιατι θεωρεί τη κυβέρνηση υπεύθυνη για την υπογραφή του μνημονίου;
 
«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη κυβέρνηση. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να ληφθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας, με το μνημόνιο», αποκαλύπτει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά, η οποια παύθηκε απο τα καθήκοντά της.
Αλλα πέντε μέλη της επταμελούς επιτροπής παύονται από τα καθήκοντά τους όπως ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και παραμένει μόνο ο πρόεδρος, λόγω «προβλημάτων σε προσωπικό και διοικητικό επίπεδο».
Αυτά τα προβλήματα, όμως, ξεκινούσαν από την «απομονωτική, αντιδημοκρατική, εξουσιαστική» λειτουργία του προέδρου της Ανδρέα Γεωργίου, όπως έχει καταγγείλει και ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ και έφταναν μέχρι το συστηματικό αποκλεισμό των μελών της από το να εκφράζουν άποψη σε σοβαρά ζητήματα.
Το συμπέρασμα της κυρίας Γεωργαντά αμφισβητεί άλλο μέλος της επιτροπής, λέγοντας ότι επιστημονικά μπορεί να αποδειχτεί ότι οι «φορείς του Δημοσίου, που δεν χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο και εισήλθαν στη συγκεκριμένη λίστα, δεν μπορούν να επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται επιβεβλημένη η σε υψηλό επίπεδο πολιτική αλλά και δικαστική παρέμβαση αναφορικά με την καταγγελία, καθώς αφορά στο μνημόνιο, το σημαντικότερο πολιτικο-οικονομικό ζήτημα των τελευταίων δεκαετιών με την Ελλάδα στο επίκεντρο της μεγαλύτερης κρίσης και την κοινωνία στην απόλυτη οικονομική αφαίμαξη.
Η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, είναι κατηγορηματική στην άποψή της: «Το έλλειμμα του ’09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα της κυβέρνησης, κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%».
Με ποιον τρόπο η κυβέρνηση έφερε το μνημόνιο;
«Το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη «γενική κυβέρνηση» (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου) ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς όπου τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία. Αυτοί οι φορείς δεν μελετήθηκαν στατιστικά όπως έπρεπε, και μάλιστα σύμφωνα με όσα ορίζει η ίδια η Eurostat. Γι’ αυτή τη διαδικασία τα κριτήρια είναι πολλά και πολύπλοκα, χρειάζεται μακροχρόνια μελέτη για να υπαχθούν. Εμείς επιμέναμε αυτές οι ενστάσεις μας να καταγραφούν ακόμα και στα πρακτικά. Ο πρόεδρος της Αρχής μάς απάντησε ότι «στα πρακτικά θα μπει ό,τι θέλω εγώ», επί λέξει».
Η ίδια η κ. Γεωργαντά ακόμα και με έγγραφο που είχε αποστείλει από τον περασμένο Απρίλιο στον Κάρολο Παπούλια, στον Γιώργο Παπανδρέου και στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ενημέρωνε την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Αρχής. Σύμφωνα με αυτό, η Αρχή δεν είχε συνεδριάσει για επτά μήνες ενώ σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (382/2010) έπρεπε να συνεδριάζει μία φορά το μήνα.
Ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, προσωπικός φίλος και επιλογή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ήταν γνωστό σε όλους ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τα μέλη της επιτροπής, από την ίδρυση κιόλας της Αρχής, τον περασμένο Δεκέμβριο.
«Υπήρχαν απειλές και συνεχείς πιέσεις, κάτι που δεν κατάλαβα ποτέ τι είδους αιτίες είχε», θα πει άλλο μέλος της επιτροπής. «Εκεί που αποδίδω όλη αυτή την ιστορία είναι στη λαθεμένη επιλογή του προσώπου», θα πει.
Η ίδια η Ζωή Γεωργαντά, αναφορικά με τον πρόεδρο της Αρχής θα πει ότι ακόμα και ο πρόεδρος της Eurostat Τόμσεν της είχε πει τηλεφωνικώς ότι «δεν είναι η καλύτερη επιλογή και ότι θα του έκανε συστάσεις».


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/09/kyvernisi-elleimma-mnimonio/#ixzz1Y8u8qnKI
 

Η Ε.Ε. προειδοποιεί την Ουκρανία για την υπόθεση της Τιμοσένκο.

   
 

Ακόμη και αν το Κίεβο και οι Βρυξέλλες συνάψουν την συμφωνία όπως προβλέπεται τον Δεκέμβριο, η επικύρωση της από τα κοινοβούλια της ΕΕ και των κρατών- μελών θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, προειδοποίησε ο Επίτροπος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να μην συνάψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία εξαιτίας της φυλάκισης της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, ανέφερε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Διεύρυνση Στέφαν Φίλε.

"Αν αυτό το πρόβλημα δεν επιλυθεί και αν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης στη βάση μιας νομοθεσίας που χρονολογείται τη σοβιετική εποχή, αυτό θα είναι προβληματικό", δήλωσε ο κ. Φίλε, μετά από συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς στην Γιάλτα.

"Για πολλούς, αυτό θα είναι ασυμβίβαστο με τις αξίες που αποτελούν την βάση αυτής της συμφωνίας" πρόσθεσε.


 
 

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣTΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ; ΦΩΣΤΗΡΕΣ......!!!!!

Νέα αύξηση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα το 2012.


Νέα αύξηση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα το 2012 
Nέο «χτύπημα» στην κτηματαγορά και σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών το επόμενο έτος.

Mετά το «εμφραγμα» που προκάλεσε το υπουργείο Oικονομικών σε 5 εκατ. νοικοκυριά με την επιβολή του έκτακτου τέλους ακινήτων, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών, η οποία αναμένεται να «φουσκώσει» το «λογαριασμό» του έκτακτου τέλους που θα πληρωθεί το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔEH και να προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων σε φόρους και τέλη που βαρύνουν τα ακίνητα.

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών ουσιαστικά προαναγγέλθηκε από του βήματος της Βουλής όπου ειπώθηκε οτι «πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά. Δεν έχουν αποδώσει μία σειρά από μέτρα. Mερικά μέτρα δεν ελήφθησαν. Για παράδειγμα δεν ελήφθη το μέτρο της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών».

Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, με την αύξηση των τιμών ζώνης το ακίνητο που επιβαρύνεται τώρα με ειδικό τέλος 20 ευρώ το τ.μ. μπορεί να φτάσει και τα 30 ευρώ!

Tο σχέδιο για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που εξετάζεται προβλέπει την προσαρμογή τους στα επίπεδα των αγοραίων τιμών, ενώ θα συνοδευτεί με μείωση των συντελεστών φόρων μεταβίβασης ακινήτων (8% για αξία έως 20.000 ευρώ και 10% για το μέρος της αξίας άνω των 20.000 ευρώ) και την εφαρμογή κλίμακας.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/133829.html

ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΜΕ ΨΗΛΑ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Πάει... Ολυμπιάδα η Εθνική.

Η Εθνική μας ομάδα νίκησε την Σερβία με σκορ 87-77 και εξασφάλισε την πρόκριση της στο Προολυμπιακό τουρνουά. Σπουδαίο ματς από τον Κέσελ ο οποίος σημείωσε 22 πόντους.
Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση, νίκησε την Σερβία με σκορ 87-77, έχοντας για ΜVP της τον εκπληκτικό Γιάννη Μπουρούση ο οποίος σημείωσε 27 πόντους.
 
 
Με τον τρόπο αυτό η Εθνική μας ομάδα προκρίθηκε στο να δώσει αγώνα κατάταξης για της θέσεις 5 ή 6, στον οποίο θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (17/8) την οικοδέσποινα Λιθουανία. Το σημαντικό, όμως, είναι πως η Ελλάδα πήρε το εισιτήριο για το Προολυμπιακό τουρνουά, ώστε να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, η οποία θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2012. Κορυφαίος παίκτης για τους Σέρβους ήταν ο σμολ-φόργουορντ των Πειραιωτών, Μάρκο Κέσελ με 22 πόντους, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε 4.

Τα δεκάλεπτα: 34-8, 48-26, 64-48,  87-77.

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 27(2), Ζήσης 18(1), Βασιλειάδης, Καλάθης 10(10ασίστ), Φώτσης 16(2), Παπανικολάου 4(1), Μαυροειδής 2, Μπράμος 6, Κουφός 4, Καϊμακόγλου.

Σερβία (Ίβκοβιτς): Τεόντοσιτς 6, Πάουνιτς 3(1), Μπιέλιτσα 2, Μάρκοβιτς 4(1), Σαβάνοβιτς 9(1), Κέσελ 22(2), Κρστιτς 15, Πέροβιτς 2, Μάτσβαν 14(1).
http://www.redplanet.gr/basket/paei-olympiada-h-ethnikh.1372265.html

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ.........

Διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ προς την Τουρκία.

Την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ζητεί με διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, η Αθήνα, ύστερα από την έκδοση τουρκικής αγγελίας.

Διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ προς την Τουρκία

Την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ζητεί με διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, η Αθήνα, ύστερα από την έκδοση τουρκικής αγγελίας προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών, το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο «Bergen Surveyor» και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή, που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.

Σε σχετική δήλωση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δελαβέκουρα επισημαίνεται ότι δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στο Όσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους, καθώς και με το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις.

Καταλήγοντας ο κ. Δελαβέκουρας σημειώνει ότι «Το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Οι τουρκικές απειλές για την εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Μπεγλίτης με τον Κύπριο ομόλογό του  Δημήτρη Ηλιάδη.
http://news.gr.msn.com/political/%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b2%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%cf%85%cf%80%ce%b5%ce%be-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, Ή ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ;

"Το έλλειμμα διογκώθηκε σκοπίμως για να περάσουν τα σκληρά μέτρα"!!!!!!!


"Το έλλειμμα διογκώθηκε σκοπίμως για να περάσουν τα σκληρά μέτρα" 
 
Την απίστευτη καταγγελία ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε σκοπίμως προκειμένου να περάσουν τα σκληρά μέτρα κάνει μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η οποία στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στην «Ελευθεροτυπία» και τον Real FM, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά, τονίζει χαρακτηριστικά πως «το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε από το 12% στο 15,4% από τη Eurostat. Έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», ενώ παράλληλα εξυπηρετούνταν ο πολιτικός στόχος απαξίωσης της προηγούμενης κυβέρνησης.

Γεωργαντά: «Ο Παπακωνσταντίνου μας είπε ότι δε θα λέμε ελεύθερα τη γνώμη μας»

Στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, η κα Γεωργαντά προέβη σε σοβαρότατες καταγγελίες εξηγώντας ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή υποτίθεται ότι λειτουργούσε ανεξάρτητα αλλά ο στόχος ήταν να είναι πλήρως ελεγχόμενη.

«Ενώ έπρεπε να συνεδριάζουμε κάθε μήνα, η τελευταία συνεδρίαση έγινε τον Οκτώβριο του 2010 και μετά με νόμο αποφασίστηκε να λειτουργεί μόνος του ο πρόεδρος. Αλλά οι αποφάσεις του είναι παράνομες καθώς δεν υπογράφηκαν ποτέ από το Συμβούλιο. Και αυτό είναι κάτι που έχει επισημάνει και το ΔΝΤ σε εκθέσεις του» καταγγέλλει η κα Γεωργαντά, η οποία στη συνέχεια αποκαλύπτει ότι ο πρώην τσάρος της οικονομίας ήθελε να ελέγχει απόλυτα την Αρχή:

«Εγώ, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου της Αρχής, πιστέψαμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν αδέκαστος και ακέραιος αλλά φαίνεται ότι ενέδωσε και αυτός στις πιέσεις των Γερμανών και θέλησε να ελέγχει την ΕΛΣΤΑΤ. Προσωπικά, θέλοντας να μου ξεκαθαρίσει πως οι εκθέσεις της Αρχής θα είναι καθοδηγούμενες, μου είχε πει κάποια στιγμή χαρακτηριστικά ότι “η ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι Σύγκλητος Πανεπιστημίου να εκφράζετε ελεύθερα τη γνώμη σας, θα ακούτε ό,τι σας λέει ο πρόεδρος της Αρχής”, ο οποίος ήταν έμπιστός του».

Στη συνέχεια, η κα Γεωργαντά τόνισε ότι όχι μόνο η Ελλάδα βρίσκεται σε μια νέα ιδιότυπη γερμανική κατοχή με τους Γερμανούς να προσπαθούν να κατακτήσουν όλη την Ευρώπη: «Οι περισσότεροι σύμβουλοι μας είναι Γερμανοί και τους ακριβοπληρώνουμε κιόλας, κε Χατζηνικολάου».

Την παραίτηση όλων των μελών της ΕΛΣΤΑΤ ζητά το ΥΠΟΙΚ

Όπως έχει καταγγείλει και ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ, αποκλείονταν τα μέλη της από το να εκφράζουν άποψη σε σοβαρά ζητήματα, όπως η επιστημονική ορθότητα των στατιστικών μεθοδολογιών που ακολουθούνταν, ο κανονισμός λειτουργίας της Αρχής, ο κανονισμός των υποχρεώσεων που είχαν προς την Αρχή άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος χθες μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής προανήγγειλε ότι θα φέρει τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα παύονται από τα καθήκοντα τους τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, πλην του Προέδρου.

Πως φούσκωσαν το έλλειμμα

Σύμφωνα με την κα Γεωργαντά «το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη "γενική κυβέρνηση" (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου) ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς όπου τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία»!!! Τυχαίο;

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταγγέλλει ότι δεν έγινε η απαιτούμενη μελέτη: «Αυτοί οι φορείς δεν μελετήθηκαν στατιστικά όπως έπρεπε, και μάλιστα σύμφωνα με όσα ορίζει η ίδια η Eurostat».

Είχε ενημερώσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό

Η ίδια, μάλιστα, ακόμα και με έγγραφο που είχε αποστείλει από τον περασμένο Απρίλιο στον Κάρολο Παπούλια, στον Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ενημέρωνε την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Αρχής, η οποία  δεν είχε συνεδριάσει για επτά μήνες ενώ σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (382/2010) έπρεπε να συνεδριάζει μία φορά το μήνα.

Παράλληλα κάνει λόγο για τη μετατροπή της σε «Αρχή ενός ανδρός», στην «ανεξήγητη αδρανοποίησή της» και στο ότι οι εμπειρογνώμονες, ειδικοί επιστήμονες και μέλη της, αγνοούνταν συστηματικά από τον πρόεδρό της. Σ' αυτή την επιστολή ουδέποτε έλαβε κάποια απάντηση.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου εξέφρασε την ελπίδα να παρέμβει ένας εισαγγελέας για αυτές τις απίστευτες καταγγελίες…

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/133671.html

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΕΦΤΑ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΓΑ.....ΞΥΓΚΙ, ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ!!!!

Ήταν 23 Ιουνίου, όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωνε εμφατικά ότι μετά την επιβολή των φόρων που είχαν αποφασιστεί για τα ακίνητα δεν θα χρειαζόταν άλλη παρέμβαση και ειδικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Δείτε γιατί..Τι είχαν πει πριν και τι κάνουν τώρα...



“Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων με τους μηχανισμούς αυτούς που έχουν άλλο σκοπό”.

Και για του λόγου το αληθές:



Και δεν πρόλαβαν να περάσουν 2 μήνες όταν όλα αυτά άλλαξαν. Και πάλι όμως η αλήθεια ήταν η μισή. Ο κ.Βενιζέλος από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με τον γνωστό ύφος που χρησιμοποιεί τελευταία, ανακοίνωνε το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ξαφνικά δηλαδή η κοσμοθεωρία του άλλαξε και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έγιναν ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους.

Μας είπε οτι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι 2 κολασμένοι μήνες και ανακοίνωσε ότι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα πληρώσουμε ένα τέλος το οποίο κατά μέσο όρο θα είναι 4 ευρώ το τετραγωνικό . Θα κυμαίνεται από 0,5 ευρώ για τις φθηνές περιοχές και θα φτάνει έως και 10 ευρώ για τα Βόρεια Προάστια.

Πάλι για του λόγου το αληθές:



Τα ψέμματα όμως δεν είχαν τελειωμό!
Δεν πρόλαβαν να περάσουν τρεις ημέρες και μέσα από ένα κλίμα τρόμου και χρεοκοπίας που είχε δημιουργηθεί ο κ. Βενιζέλος συνέχισε τον ολισθηρό δρόμο της ανακολουθίας. Μόνο που αυτή την φορά όσα θα ανακοίνωνε ήταν τόσο σκληρά για να μπορέσει κανείς να τα χωνέψει, που δεν τόλμησε καν να τα εξαγγείλει με το γνωστό δραματικό ύφος που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό.
Και προτίμησε το εξοντωτικό χαράτσι να το εξαγγείλει μέσω μιας απλής ανακοίνωσης.
Τότε ήταν που δεν πίστευαν στα μάτια τους οι οικονομικοί συντάκτες όταν είδαν ότι το δυσβάσταχτο τέλος για το οποίο μιλούσαν και έγραφαν από την Κυριακή ήταν ψίχουλα μπροστά σε αυτό που είχε τελικά αποφασιστεί.

Το ειδικό τέλος διπλασιάστηκε μέσα σε μόλις τρεις ημέρες και οι έλληνες πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν για ακόμα μια φορά την ανικανότητα και την ανακολουθία του κ. Βενιζέλου και της κυβέρνησής του.

Ο φόρος αυτός είναι το λιγότερο εξωφρενικός, όπως εξωφρενικό είναι το γεγονός ότι τελικά οι κυβερνώντες δεν αντιμετωπίζουν την κατάσταση με την σοβαρότητα που θα έπρεπε. Είναι ανακόλουθοι και οι παλινωδίες έρχονται η μια πίσω από την άλλη.

Η Ελλάδα ζει μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην σύγχρονη ιστορία της αλλά απ' οτι φαίνεται το πολιτικό προσωπικό αυτού του τόπου εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τους πολίτες αυτής της χώρας με νοοτροπία και ρητορικές της περασμένων δεκαετιών.

http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/blog-post_1798.html?spref=fb

ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ ΕΧΕΙ;

Αρμέγουν τον κοσμάκη και τον βρίζουν!!!!!

Κώστας Καίσαρης
Goalnews
14/9/2011

 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Η δόση κάθε φορά είναι για την πατρίδα, όπως λένε, ή για την πάρτη τους; Η συμπεριφορά τους πάντως είναι σαν του ναρκομανούς. Τι κάνει ο πρεζάκιας μόλις ανοίξει τα μάτια του; Ψάχνει για λεφτά. Ψάχνει για λεφτά για τη δόση. Ανοίγει τα συρτάρια και τα ντουλάπια της μάνας του. Ψάχνει για μετρητά ή για τιμαλφή. Βγαίνει στο δρόμο με απλωμένο το χέρι και ζητιανεύει. Βουτάει τις τσάντες από τις γριές.
Στην ίδια ακριβώς κατάσταση βρίσκονται η κυβέρνηση και τα στελέχη της. Κάθε πρωί που ξυπνάνε ψάχνουνε να βρούνε λεφτά. Ποια κοινωνική τάξη θα ψειρίσουνε. Αυτούς τους δημοσίους υπαλλήλους τους έχουνε αλλάξει την Παναγία. Αφού τους πετσοκόψανε μισθούς και επιδόματα, τώρα τους έχουνε για τον πούλο. Τους συνταξιούχους που τους βρήκανε μπόσικους τους φάγανε τα δώρα και το επίδομα αδείας. Τώρα πάνε να τους πάρουνε και το ΕΚΑΣ. Τους ιδιοκτήτες ακινήτων τους έχουνε ξεσκίσει.
Δύο καινούργιους φόρους βάλανε στο άρπα κόλλα. Ενα τώρα που θα πληρωθεί την πρώτη του μήνα και το καινούργιο που θα μπει τα Χριστούγεννα στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Ετσι όπως την πάνε τη δουλειά καλύτερα συμφέρει να είσαι ενοικιαστής. Πιο λίγα λεφτά δίνεις για νοίκι απ' ό,τι για φόρους και συντήρηση. Δεν σταματάνε όμως με τίποτα. Τη μία βάζουνε φόρους στα τσιγάρα. Την άλλη στα ποτά. Τώρα ανεβάζουνε τον ΦΠΑ στην εστίαση. Αυξήσεις στη ΔΕΗ και στις συγκοινωνίες. Το μόνο που δεν αυξάνεται στην Ελλάδα είναι ο μισθός. Οπως είπε κάποιος, αυτά δεν είναι μέτρα. Είναι χιλιόμετρα.
Και ατελείωτα μάλιστα. Το ένα μετά το άλλο. Το μάτι του Βενιζέλου γυαλίζει, όπως του αρπακτικού: Πού θα βρούνε κάθε φορά λεφτά. Κι όσα κι αν κόβουνε και παίρνουνε, δεν τους φτάνουνε με τίποτα. Την άλλη μέρα ψάχνουνε για καινούργια. Οπως οι πρεζάκηδες. Αυτοί τουλάχιστον όμως δεν ρίχνουνε τις ευθύνες στους άλλους. Αυτό που έχουνε μάθει να λένε είναι «είμαι άρρωστος». Που δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια. Αυτοί οι λεμέδες οι πολιτικοί και τον αρμέγουνε τον κοσμάκη και τον βρίζουνε κι από πάνω. Δεν υπάρχει κοινωνική τάξη που να μην την έχουνε μπινελικιάσει και να μην την έχουνε στήσει στον τοίχο.
Οι μοναδικοί πατριώτες στην Ελλάδα
ΕΧΟΥΜΕ και λέμε: Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, χαραμοφάηδες και υψηλόμισθοι. Σ' αυτούς έβαλε μέσα ο Πάγκαλος και τις Ενοπλες Δυνάμεις που χαρακτήρισε αντιπαραγωγικές. Οι γιατροί ή παίρνουνε φακελάκια ή φοροδιαφεύγουν ή κλέβουνε τα νοσοκομεία. Οι φορτηγατζήδες είναι ρεμάλια και οι ταξιτζήδες αλήτες. Οι αγρότες παίζουνε κολιτσίνα όλη την ημέρα στο καφενείο και κονομάνε αέρα λεφτά από τις επιδοτήσεις. Οι φοιτητές είναι τσογλάνια που αντί να διαβάζουνε κάνουνε συνέχεια καταλήψεις και ζητάνε άσυλο.
Οι ναυτεργάτες ανάλγητοι επειδή κάνουν απεργίες και στρέφονται κατά του τουρισμού. Οι φαρμακοποιοί είναι βολεμένοι, θέλουνε να δουλεύουνε λίγες ώρες και το επάγγελμά τους κλειστό. Το ίδιο και οι μηχανικοί και οι συμβολαιογράφοι. Λες κι όλοι αυτοί πήρανε ένα πρωί συρματόπλεγμα, φτιάξανε φράχτη, όπως ο Παπουτσής στον Εβρο για τους μετανάστες, και κλείσανε τα επαγγέλματά τους. Οι κυβερνήσεις και η Βουλή έχουνε πάρει όλες τις σχετικές αποφάσεις. Οπως και για τα ταξί. Μια φορά έδωσε άδειες η Χούντα του Παπαδόπουλου κι άλλη μια θα δώσει τώρα η Δημοκρατία του Γιωργάκη.
Στην Ελλάδα αποφάσεις παίρνονται κάθε σαράντα χρόνια. Από το 1970 τώρα το 2011. Στο μεσοδιάστημα δεν έγινε απολύτως τίποτα. Και για ό,τι κακό υπάρχει φταίει ο κόσμος. Φταίνε οι υδραυλικοί, τα συνεργεία αυτοκινήτων και οι κομμώτριες που δεν δίνουνε αποδείξεις. Φταίνε οι υπάλληλοι των δήμων και της ΕΡΤ που περισσεύουνε. Γι' αυτό και θα τους ρίξουνε στην εργασιακή εφεδρεία του Καιάδα.
Ο στόχος είναι προφανής: Πέρα από μαλάκα να κάνουνε τον κόσμο συνένοχο: Μη μιλάς για το πήδημα που τρως κι έχεις να φας ακόμα. Εσύ φταις. Που καλοπληρωνόσουνα όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να δουλεύεις. Εσύ φταις που κλέβεις την Εφορία. Ο ελληνικός λαός για τους κυβερνώντες αποτελείται από τεμπέληδες, κλέφτες και ρεμάλια. Οι μοναδικοί πατριώτες στην Ελλάδα είναι ο Γιωργάκης και η παρέα του. Κι αύριο ο Σαμαράς με τη δικιά του παρέα. Χαίρετε.
Η Θεσσαλονίκη έγινε Αθήνα
ΑΚΟΜΑ κλαίνε στη Θεσσαλονίκη από τα δακρυγόνα και τα χημικά. Ετσι είναι. Να μην έχουνε παράπονο ότι όλα γίνονται στην Αθήνα και η Μακεδονία είναι η ριγμένη της υπόθεσης. Και την Εκθεσή τους έχουνε στη Θεσσαλονίκη και ο πρωθυπουργός τους έκανε την τιμή να πάει και να μιλήσει και δέκα χιλιάδες πολιτσμάνοι είχανε ακροβολιστεί Σάββατο και Κυριακή να φυλάνε τα μπόσικα.
Με τις συναφείς δραστηριότητες βέβαια. Χημικά ώστε να διαλυθούν τα ταραχοποιά στοιχεία. Εστω λοιπόν και για δύο μέρες η Θεσσαλονίκη έγινε Αθήνα. Μονοπώλησε και όλες τις δραστηριότητες και όλο το ενδιαφέρον. Χωρίς να λείψουν βέβαια και τα απρόοπτα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας κύριος με κοστούμι, που βημάτιζε προς το Βελλίδειο, δέχτηκε επίθεση από τους διαδηλωτές.
Κάποια πράγματα είναι δανεικά
ΜΕ τον Μανώλη Καψή να απορεί και να εξίσταται: «Μα είναι δυνατόν να επιτίθενται σ' έναν άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή φοράει κοστούμι;». Οπως θα αναρωτιόταν κι ο Βασίλης Αυλωνίτης: «Πού πάμε;». Το ερώτημα βέβαια θα μπορούσε να τεθεί διαφορετικά: Τι τύχη μπορεί να έχει μια χώρα όταν ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των πολιτικών γεγονότων είναι ο Μανώλης Καψής. Σε ό,τι έχει να κάνει όμως μ' αυτό καθαυτό το γεγονός, κάποια πράγματα είναι δανεικά. Δεκάδες είναι οι φορές που έχουνε διαμαρτυρηθεί νεολαίοι.
Οτι περνάγανε συμπτωματικά σε σημεία που ήταν κοντά πορείες ή διαδηλώσεις και η αστυνομία τους έπιανε και τους κοπάναγε επειδή είχανε μακριά μαλλιά και μαύρα ρούχα. Επειδή από φάτσα και ντύσιμο τους έκοβαν για κακοποιά στοιχεία. Ετσι λοιπόν την πάτησε κι ο άλλος στη Θεσσαλονίκη. Τον είδανε κοντά στο Βελλίδειο οι διαδηλωτές με κοστούμι και τον πέρασαν για βουλευτή που πήγαινε στην Εκθεση και του χιμήξανε. Αλλες φορές «προκαλούν» τα μαύρα μπουφάν και άλλες φορές τα μαύρα κοστούμια.
Πάνω απ' όλα είναι οι φιλοδοξίες του
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ είναι ο ορισμός του πολιτικού αμοραλισμού και τυχοδιωκτισμού. Πάνω απ' όλους και απ' όλα είναι οι φιλοδοξίες του. Κανένα πρόβλημα δεν είχε να γίνει υπουργός Οικονομικών. Οταν το να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί η Ελλάδα να τη βγάλει καθαρή μ' αυτό το χρέος είναι σαν να έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να τετραγωνίσει τον κύκλο. Αυτό πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ο Βενιζέλος.
Και με ποιον τρόπο; Το είπε στην ομιλία του στην Εκθεση Θεσσαλονίκης: «Να κάνουμε ένα ντου. Μια φυγή προς τα μπρος». Τι ελπίδα μπορεί να έχει μια χώρα όταν ένας καθηγητής, επειδή δεν μπορεί να πείσει με την κανονική γλώσσα, μιλάει για «ντου»;

ΑΥΤΟΣ....ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΥ!!!!!

Στο "στόχαστρο " Πάγκαλου 389 φορείς του Δημοσίου.


Στο "στόχαστρο " Πάγκαλου 389 φορείς του Δημοσίου 
 
Στο «μικροσκόπιο» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου βρίσκονται 389 φορείς του δημοσίου τομέα, με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, σε εξέλιξη βρίσκεται η συλλογή δεδομένων από εποπτευόμενους φορείς του δημοσίου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που βρίσκεται στη σελίδα http://antiproedros.gov.gr/merge .

Σκοπός της επεξεργασίας, όπως αναφέρει η αντιπροεδρία είναι η συλλογή στοιχείων για τη λειτουργία των εποπτευόμενων φορέων του δημοσίου, ο εξορθολογισμός των δαπανών και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών από το κράτος προς τους πολίτες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στους εποπτευόμενους αυτούς φορείς ενδέχεται να ενταχθούν στο θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.
TA NEA .GR

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/133227.html

ΝΕΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ.

Τα επερχόμενα Windows 8 δεν αρκούνται στα παράθυρα.



Η οθόνη έναρξης στα Windows 8 απέχει πολύ από τις προηγούμενες εκδόσεις 
 
Η οθόνη έναρξης στα Windows 8 απέχει πολύ από τις προηγούμενες εκδόσεις   (Φωτογραφία:  Reuters Με την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, η Microsoft παραδέχεται ότι τα παραδοσιακά «παράθυρα» δεν είναι πλέον αρκετά: στα Windows 8, τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας αντικαθίστανται με «πλακάκια» αφής (tiles), όπως ισχύει στα περισσότερα, smartphone.

Σε συνέδριο για προγραμματιστές που πραγματοποίησε η Μicrosoft στην Καλιφόρνια, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν υπολογιστές-ταμπλέτες που έτρεχαν μια δοκιμαστική έκδοση του νέου λογισμικού.

Όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ του CNet, η νέα εμφάνιση του λειτουργικού συστήματος, με την ονομασία Metro, παραπέμπει στο Windows Phone 7.5, την επερχόμενη νέα έκδοση του λογισμικού για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Αυτό σημαίνει ότι τα Windows 8 δίνουν έμφαση στις οθόνες αφής, οι οποίες ήδη χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές-ταμπλέτες.

Τα «πλακάκια» του Metro δίνουν πρόσβαση στις αποθηκευμένες εφαρμογές αλλά και σε διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Facebook και το Twitter, από τα οποία μπορούν να αντλούνται και να προβάλλονται αυτόματα οι αναρτήσεις και τα μηνύματα.

Ακόμα, το Metro καταργεί τα κλασικά παράθυρα και τα μενού και υιοθετεί την εργαλειοθήκη «κορδέλα» που χρησιμοποιείται στο Microsoft Office.

Προς το παρόν βέβαια υπάρχουν ελάχιστες εφαρμογές που υποστηρίζουν το Metro, οπότε τα περισσότερα προγράμματα εμφανίζονται στα κλασικά παράθυρα των Windows.

Άλλα χαρακτηριστικά των Windows 8:


  • Το λειτουργικό σύστημα σχεδιάστηκε να τρέχει τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε φορητούς και σε ταμπλέτες
  • Θα υποστηρίζει τους επεξεργαστές ARM, οι οποίοι έχουν μικρή κατανάλωση ρεύματος και χρησιμοποιούνται ευρέως σε κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες
  • Ο χρόνος που απαιτείται για την εκκίνηση του συστήματος μειώνεται σημαντικά
  • Οι οδηγοί των συσκευών (device driver) υποστηρίζουν πλέον μεγάλη γκάμα μοντέλων και ενεργοποιούν τα περιφερειακά χωρίς καθυστέρηση
  • Τα Windows 8 θα μπορούν να συνδέονται με υπηρεσίες νέφους, όπως το SkyDrive που προσφέρει αποθηκευτικό χώρο σε διακομιστές της Microsoft.

H Microsoft έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να λανσάρει τα Windows 8 εντός του 2012, χωρίς όμως να έχει δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Newsroom ΔΟΛ

ΜΟΛΙΣ ΠΟΥΜΕ "ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ", ΛΕΜΕ, "ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ"!!!!!

Το πιο άγριο χαράτσι: διπλασίασαν το τέλος ακινήτων, φτάνει τα 20€ το τετραγωνικό - Τα παίρνουν ακόμη κι από τους άνεργους!!!



"Τιμωρούν" τα νεόδμητα ακίνητα με αύξηση ως και 25%
- Βάζουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές να τα βρουν μεταξύ τους για το ποιος θα πληρώσει
- Όποιος δεν πληρώνει θα του κόβουν το ρεύμα
- Τι ισχύει για τα ακίνητα της Εκκλησίας μετά τις κυβερνητικές διευκρινίσεις
- Πόσο θα πληρώσει κάθε σπίτι και πόσες θα είναι οι δόσεις - Δείτε παραδείγματα
- Διαβάστε στο Newsit όλη την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
Μέχρι και 20 ευρώ το τετραγωνικό φτάνει τελικά το νέο «χαράτσι» για τα ακίνητα που επέβαλλε το υπουργείο Οικονομικών..

Το νέο τέλος θα υπολογίζεται πάνω στην τιμή ζώνης που αναγράφεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ θα συνυπολογίζεται και η παλαιότητα.


Συντελεστής ειδικού τέλους (€/τ.μ.)
Τιμή ζώνης

Παλαιότητα
Συντελεστής
0,5
για ευπαθείς ομάδες

έως 26 έτη
1
3
έως € 500

25-20 έτη
1,05
4
€ 501-1000

19-15 έτη
1,1
5
€ 1001-1500

14-10 έτη
1,15
6
€ 1501-2000

9-5 έτη
1,2
8
€ 2001-2500

4-0 έτη
1,25
10
€ 2501-3000



12
€ 3001-4000



14
€ 4001-5000



16
€ 5001 και άνω




Το εκπληκτικό είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών ουσιαστικά θεσμοθέτησε έναν συντελεστή «νεότητας»!!! Δηλαδή όσο πιο καινούργιο είναι το σπίτι, τόσο περισσότερα πληρώνει σε σχέση με τους αρχικούς πίνακες.

Για παράδειγμα.. Αν σε μια περιοχή η τιμή ζώνης είναι 1.000 ευρώ, το σπίτι είναι παλαιότερο των 26 ετών και είναι 100 τετραγωνικά, ο ιδιοκτήτης του θα πληρώσει ειδικό τέλος (4 ευρώ χ 100 ευρώ=) 400 ευρώ.. Αν το ίδιο σπίτι είναι νεόδμητο (για παράδειγμα της τελευταίας τριετίας) το ποσό που θα καταβάλλει ο ιδιοκτήτης του είναι (4 ευρώχ100 ευρώχ1,25%=) 500 ευρώ!!

Στην «φάκα» του νέου τέλους πιάνονται τελικά και οι ενοικιαστές

Ναι μεν υπόχρεος είναι ο ιδιοκτήτης, αλλά ο μισθωτής θα κληθεί να καταβάλλει το ποσό θα του αντιστοιχεί και κατόπιν θα ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να του το αφαιρέσει από τα ενοίκια..

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου: «Τον λογαριασμό της ΔΕΗ Το τέλος επιβάλλεται στον κύριο του ακινήτου ή στον επικαρπωτή. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας βαρυνόμενοι είναι οι συνιδιοκτήτες κατά το λόγο της συμμετοχής καθενός από αυτούς. Υπόχρεος για την καταβολή είναι ο χρήστης του ακινήτου, ο οποίος το καταβάλλει μαζί με τον λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν ο χρήστης είναι μισθωτής, με την καταβολή επέρχεται αυτοδικαίως συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα».



Αργά το βράδυ, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση για το τι ισχύει όσον αφορά στα ακίνητα της Εκκλησίας. Σύμφωνα λοιπόν με τις κυβερνητικές διευκρινίσεις, μόνο οι ναοί και οι Ιερές Μονές εξαιρούνται από το τέλος ακινήτων και όχι το σύνολο της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Η διευκρίνιση αναμένεται να συμπεριφερθεί στη σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή. Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι: "η απαλλαγή εκκλησιαστικών και άλλων θρησκευτικών ιδρυμάτων από το ειδικό τέλος στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, αφορά σε ακίνητη περιουσία που εξυπηρετεί μόνο θρησκευτικούς ή λατρευτικούς σκοπούς και όχι σε ακίνητη περιουσία προς εμπορική εκμετάλλευση".

Πιο αναλυτικά όλα προβλέπει η εγκύκλιος:
Για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους (€ 0,5), ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των € 3.000 ανά τ.μ.), εφόσον πρόκειται για ακίνητο που ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο.

Το τέλος θα το καταβάλλουν θα το καταβάλλουν σχεδόν 5,079 εκατομμύρια οικιακές και εμπορικές παροχές που αφορούν δομημένες επιφάνειες συνολικού εμβαδού 562 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων αντικειμενικής αξίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, 560 δισ. ευρώ και εμπορικής αξίας 1 τρισ. ευρώ κατά τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εξαιρούνται όμως από την καταβολή του το ίδιο το Κράτος και η Εκκλησία.

Συγκεκριμένα, εξαιρούνται:

α) Στο Ελληνικό Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Ο.Τ.Α. και στις δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις.

β) Στους Ναούς, στις Ιερές Μονές, στο Ιερό Κοινό του Πανάγιου Τάφου, στην Ιερά Μονή του Όρους Σινά, στο Άγιο Όρος, στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και στα Θρησκευτικά γενικά ιδρύματα.

γ) Στα αναγνωρισμένα ξένα θρησκευτικά δόγματα, που τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την άσκηση δημόσιας λατρείας και την διεξαγωγή υπηρεσιών θρησκευτικής φύσεως.

δ) Στα φιλανθρωπικά ιδρύματα δημόσιου χαρακτήρα.

ε) Στα ημεδαπά νομικά πρόσωπα που υπάρχουν ή θα συσταθούν και δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα, καθώς και οι περιουσίες του άρθρου 96 του α.ν. 2039/1939 (ΦΕΚ 455 Α`) «Περί τροποποιήσεως, συμπληρώσεως και κωδικοποιήσεως των εις το Κράτος και υπέρ κοινωφελών σκοπών καταλειπομένων κληρονομιών, κληροδοσιών και δωρεών», εφόσον επιδιώκονται από αυτά αποδεδειγμένα σκοποί εθνωφελείς ή θρησκευτικοί ή σε ευρύτερο κύκλο φιλανθρωπικοί ή εκπαιδευτικοί ή καλλιτεχνικοί ή κοινωφελείς ή εκκλησιαστικοί, καθώς και ξένα που επιδιώκουν τους ίδιους σκοπούς, με τον όρο της αμοιβαιότητας.

στ) Στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, ενώσεις, ομοσπονδίες που έχουν νόμιμα αναγνωρισθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως γήπεδα ή χώροι αθλητικών εγκαταστάσεως για την πραγματοποίηση των αθλητικών τους σκοπών.

ζ) Στα ξένα κράτη όταν αυτά χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση πρεσβειών και προξενείων αυτών με τον όρο της αμοιβαιότητας.

η) Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών και

θ) Τα ακίνητα που έχουν χαρακτηρισθεί:

- Ως δημόσιοι χώροι ταφής (νεκροταφεία)
- Ως διατηρητέα, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, και δεν ιδιοχρησιμοποιούνται ή δεν αποφέρουν εισόδημα.
- Ως χώροι ιστορικών ή αρχαιολογικών μνημείων.
ι) Τα κτίσματα που βρίσκονται εκτός οικισμού ή σε αγροτικές περιοχές και χρησιμοποιούνται για το σταυλισμό ολιγάριθμων οικόσιτων ζώων για οικιακές ανάγκες του υπόχρεου.
Το ειδικό έκτακτο τέλος συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:
- για το 2011 σε δύο ισόποσες δόσεις από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012,
- για το 2012 σε τέσσερις ισόποσες δόσεις από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο 2012.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στη διακοπή του ρεύματος και δεν το επαναχορηγούν μέχρι την εξόφλησή του. Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση ρεύματος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές, αφού διαγράψουν τον υπόχρεο συνδρομητή ενημερώνουν το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να μεριμνήσει για την είσπραξη του οφειλόμενου τέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) Η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος δεν επιτρέπεται αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95901&catid=13

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Για παράβαση καθήκοντος θα διωχθεί ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Νίκου Αγγελάρα για παράβαση καθήκοντος και για συμπεριφορά που δεν συνάδει σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό, θα ασκήσει την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.




Η δίωξη θα ασκηθεί, πρώτον για την καθυστέρηση δεκάδων αποφάσεων του Τμήματός του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αυτές που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, όπως και δύο ακόμη αποφάσεων που αφορούν το διαγωνισμό για την ανάθεση είσπραξης του ΕΤΑΚ σε εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων.

Ειδικότερα, η τελευταία περίπτωση αφορά το πληροφοριακό σύστημα και την προμήθεια λοιπών υποδομών και υπηρεσιών για την εφαρμογή του ΕΤΑΚ.

Και δεύτερον για μια επιστολή που απέστειλε ο κ. Αγγελάρας στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σχετικά με την υπόθεση των βιβλίων και για μια άλλη που απέστειλε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη αναφορικά με υπόθεση την οποία χειρίστηκε και που αφορούσε το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Η αγωγή θα διαβιβαστεί στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικράμμενο.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95923&catid=9