Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣTΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ; ΦΩΣΤΗΡΕΣ......!!!!!

Νέα αύξηση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα το 2012.


Νέα αύξηση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα το 2012 
Nέο «χτύπημα» στην κτηματαγορά και σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών το επόμενο έτος.

Mετά το «εμφραγμα» που προκάλεσε το υπουργείο Oικονομικών σε 5 εκατ. νοικοκυριά με την επιβολή του έκτακτου τέλους ακινήτων, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών, η οποία αναμένεται να «φουσκώσει» το «λογαριασμό» του έκτακτου τέλους που θα πληρωθεί το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔEH και να προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων σε φόρους και τέλη που βαρύνουν τα ακίνητα.

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών ουσιαστικά προαναγγέλθηκε από του βήματος της Βουλής όπου ειπώθηκε οτι «πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά. Δεν έχουν αποδώσει μία σειρά από μέτρα. Mερικά μέτρα δεν ελήφθησαν. Για παράδειγμα δεν ελήφθη το μέτρο της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών».

Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, με την αύξηση των τιμών ζώνης το ακίνητο που επιβαρύνεται τώρα με ειδικό τέλος 20 ευρώ το τ.μ. μπορεί να φτάσει και τα 30 ευρώ!

Tο σχέδιο για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που εξετάζεται προβλέπει την προσαρμογή τους στα επίπεδα των αγοραίων τιμών, ενώ θα συνοδευτεί με μείωση των συντελεστών φόρων μεταβίβασης ακινήτων (8% για αξία έως 20.000 ευρώ και 10% για το μέρος της αξίας άνω των 20.000 ευρώ) και την εφαρμογή κλίμακας.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/133829.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου