Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Σύλλογος της πλάκας,

Πρόεδροι.....επίσης της πλάκας. Σε μια μοναδική στιγμή διαύγειας στη βρόμικη ιστορία τους, επιτέλους στην Μπανάθα είπαν τα πράγματα με το όνομά τους. Και μας είπαν –μέσω του κ. «Βγενό»– ότι το μόνο που λείπει από το σωματείο τους είναι ένα υπέρλαμπρο κόκκινο λαμπάκι στην είσοδο.

Περάσαν μήνες, περάσαν χρόνια και την αλήθεια δεν την είπατε ακόμα.
Στην παραπάνω πρόταση συμπυκνωνόταν, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, η πολιτική της ΠΑΕ Μπαναθινάικος σε όλους τους τομείς. Και λέω μέχρι σήμερα, γιατί φαίνεται πως μοιραία όλα τα ψέματα κάποτε τελειώνουν...
Η αστειότητα της πολυμετοχικότητας έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και μετά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του κυρίου Εμ Άι Τζι aka Βγενό, aka Μπαναθιναϊκάρας κτλ κτλ, περιμένω με αγωνία ένα ιστορικό μαλλιοτράβηγμα μεταξύ των Αμπραμόβιτς αυτού του τόπου, μέσω από το οποίο οι καημένοι φίλαθλοι της Ζέλας θα μάθουν πολλά όμορφα πράγματα για την «ομάδα» τους. Οι υπόλοιποι τα γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες.
Μέσα λοιπόν από το σημερινό παραλήρημα του ανθυποβεζίρη που θέλει να πάρει τη θέση του παλιού τζιγκεροβεζίρη, έμαθα τα εξής και θέλω να τα μοιραστώ με τις φίλες μου τις ζέλες.

1) Το κλίμα μεταξύ των πολυμετοχικών ήταν από την αρχή άριστο, όλοι είχαν σαν στόχο τους το καλό του Παναθηναϊκού, παραμερίζοντας τις προσωπικές φιλοδοξίες και όλα αυτά με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.
Είπε ο Βγενόπουλος: «Υπάρχει μια αναγγελία αποχώρησης από τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη μετά από 32 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό. Διαφωνώ κάθετα με αυτή την άποψη. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποχώρησε όταν παραχώρησε την εξουσία στη νέα γενιά. Δηλαδή στον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη».

2) Ο Γιάννης Βαρδινογιάνης έβαζε πάντα λεφτά, είχε μια αξιόπιστη και καθαρή διοίκηση, χωρίς χρέη και χωρίς φυσικά να στοχεύει στο οικονομικό κέρδος.
Είπε ο Βγενόπουλος: «Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι αυτός που ζητάει ένα εκατ. ευρώ νοίκι για την Παιανία. Δεν είμαι βέβαιος ότι θα αποχωρήσει, δεν μπορώ να τον εμπιστευθώ. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο ασχολούμαι με τον Παναθηναϊκό έχουμε κάνει τρεις συμφωνίες και δεν έχει τηρηθεί καμία».

3) Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στήριξε την πολυμετοχικότητα με λόγια και πράξεις.
Είπε ο Βγενόπουλος: «Είχαμε συμφωνήσει να βάζουμε χρήματα και είπε ναι, θα βάζω. Όμως αυτό δεν έγινε. Αυτή ήταν η αλήθεια, ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης προσπάθησε να διαλύσει την πολυμετοχικότητα».

4) Στον Παναθηναϊκό δεν χρωστούσαν ποτέ λεφτά και είχαν πάντα διοικήσεις-μοντέλα.
Είπε ο Βγενόπουλος: «Λέγεται και γράφεται ότι παρέλαβε η διοίκηση Πατέρα έναν καθαρό από χρέη Παναθηναϊκό. Αυτό δεν ισχύει, από τη στιγμή αυτή όμως ο Παναθηναϊκός είχε 6 εκατ. ευρώ άνοιγμα και 15 εκατ. ευρώ έλλειμμα».

5) Στον Παναθηναϊκό ερχόντουσαν πάντα παιχταράδες, οι μεταγραφές ήταν πάντα αποτέλεσμα συνεχούς και προγραμματισμένου σκάουτινγκ και όχι προχειροδουλειάς.
Είπε ο Βγενόπουλος: «Την πρώτη χρονιά πράγματι έγιναν αποτυχημένες μεταγραφές. Τον δεύτερο χρόνο ο ίδιος πρόεδρος με τον ίδιο διευθυντή ποδοσφαίρου, πήραν Σισέ Λέτο και Κατσουράνη. Στη βιασύνη κάνεις λάθη, όταν έχεις χρόνο τα σωστά. Περίεργο, το πρώτο χρόνο με τα λάθη ο Τζίγγερ στήριξε τον Αντωνίου και το δεύτερο του απέσυρε την εμπιστοσύνη. Είχε όλο το καλοκαίρι μπροστά του να δει τι θα κάνει. Και τι έκανε; Πήγε και πήρε Γκοβού, Πλεσί, Γκαρσία, Φερνάντες, τους οποίους μπορείτε να τους αντιπαραβάλλεται με αυτά που είχε κάνει πριν με Μελίσση και Σόουζα ο Πατέρας με Αντωνίου. Σε αυτά προσθέστε τα έξοδα του Φρέιτας και του επιτελείου του.».

6) Ο Παναθηναϊκός είχε πάντα όλη την καλή διάθεση και τα μέσα να φτιάξει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, αλλά δεν το έκανε επειδή το κακό κράτος του κάνει συνεχή πόλεμο.
Είπε ο Βγενόπουλος: «Τρίτο το γήπεδο, θα επανέλθω εκτενώς. Έπρεπε να λογοδοτήσει, να μας πει πως είναι δυνατόν 10.5 εκατ. ευρώ για μακέτες, που πήγαν τα λεφτά, που είναι τα παραστατικά, ποιος είναι υπεύθυνος; Μας είχε πει ότι πρέπει να κάνουμε αγωγή στο Δήμο να πάρουμε πίσω 23 εκατ. Πρέπει να δούμε τα έξοδα, να γίνει γνωστό πού δόθηκαν τα χρήματα και να ξεμπλέξουμε. Να μην έχουμε υποχρεώσεις και να ξεμπλέξουμε. Γελοιοποιήσαμε μια ομάδα πολιτών τους λέγαμε κορμοράνους κτλ. Είχαν δίκιο τελικά.»

7) Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει καμία προσωπική κόντρα.
Είπε ο Βγενόπουλος: «Ο ΠΑΟ είναι μεγάλος σύλλογος και θα ξεπεράσει τα προβλήματα που δημιούργησαν περαστικοί και καιροσκόποι. Σου απαντάω λοιπόν, κύριε Βαρδινογιάννη. Εσύ είσαι παρών; Εσύ προσπαθείς να φύγεις και εγώ είμαι εδώ».

8) Η συνολική παρουσία του Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι άκρως επιτυχημένη.
Είπε ο Βγενόπουλος: «Για να κλείσω με το παρελθόν. Θέλει να φύγει; Στο καλό. Διάλυσε την πολυμετοχικότητα., κατέστρεψε το ρόστερ και διέλυσε εκ των έσω την πολυμετοχικότητα».

9) Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει διχόνοια, ο κ. Βγενόπουλος ενδιαφέρεται μόνο για το καλό του συλλόγου και ως μεγάλος ηγέτης έχει τη διάθεση και την ικανότητα να μην αφήσει τον σύλλογο να φτάσει σε χειρότερη κατάσταση.
Είπε ο Βγενόπουλος: «Είναι ευκαιρία να σταματήσει η διχόνοια. Τι μπορεί να πάει λάθος; Καταρχήν να πει όχι ο κύριος Βαρδινογιάννης. Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις εδώ. Τα θέλεις, πες ναι και προχωράμε. Αλλιώς κάνε ότι θέλεις, η δικιά σου εταιρεία θα πτωχεύσει».

10) Ο Ανδρέας Βγενόπουλος που βγήκε μπροστά αυτή τη δύσκολη ώρα για τον σύλλογο, είναι διατεθειμένος να αναλάβει τα ηνία επειδή θέλει και μπορεί να το κάνει.
Είπε ο Βγενόπουλος: «Αν δεν δεχτεί πρέπει να προχωρήσουμε και να συσπειρωθούμε, να αποκτήσουμε την απαραίτητη ενότητα και όποιος έρθει να συμμετάσχει. Προφανώς θα συμμετάσχω, το ποσοστό θα εξαρτηθεί από παράγοντες. Είμαι εδώ, δεν δεσμεύομαι, αλλά θα κάνω το καλύτερο δυνατό. Μπορεί να μείνω και μόνος μου. Δεν το βρίσκω απίθανο. Αλλά αν συμβεί, δεν μπορώ να το κάνω. Δεν έχω ούτε τη διάθεση ούτε τη δυνατότητα να προχωρήσω μόνος μου. Δεν πιστεύω και σε αυτό το μοντέλο».

Τα σχόλια δικά σας.
Συντάκτης: Kαμικάζι

http://www.katimagiko.gr/editorial/27050/sullogos-tes-plakas-proedros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου