Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Οι 20 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο: πού βρίσκεται η Αθήνα.

Ποιές οι 20 ακριβότερες πόλεις του κόσμου και ποιά θέση κατέχει φέτος η Αθήνα στη λίστα;
Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην κατάταξη των «ακριβότερων πόλεων του κόσμου» από τη σειρά την οποία είχαν τον περασμένο Μάρτιο, εκτός από την κατάληψη της κορυφής από το Όσλο.
Η Αθήνα, έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης και για πρώτη φορά από το 1988, δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα με τις 20 ακριβότερες πόλεις του κόσμου που καταρτίζει η ελβετική τράπεζα UBS.
Η νορβηγική πρωτεύουσα έδιωξε τη Ζυρίχη από τον θρόνο της ακριβότερης πόλης του κόσμου τον οποίο διαφύλαττε συνεχώς από το 1961.
Θύμα της οικονομικής κρίσης και το Τόκιο – έπεσε στην 6η θέση από την 4η και την 3η που κατείχε σχεδόν συνεχώς από το 1988 ως το 2006.
Η Βιέννη και το Παρίσι άλλαξαν σειρά, με την πρωτεύουσα της Αυστρίας να προηγείται τώρα και στον πινάκα εμφανίζεται για πρώτη φορά το Δουβλίνο, κατέχοντας την τελευταία, 20η θέση.
Κατά σειρά, οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο είναι: Οσλο, Ζυρίχη, Γενεύη, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Τόκιο, Σίδνεϊ, Ελσίνκι, Τορόντο, Σιγκαπούρη, Βιέννη, Παρίσι, Λουξεμβούργο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μόναχο, Μόντρεαλ, Φρανκφούρτη, Σάο Πάολο και Δουβλίνο.
Διαβάστε τους 43 must προορισμούς πριν πεθάνεις και ποιοί οι ελληνικοί και ποιο νησί το ομορφότερο του κόσμου.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/09/20-akrivoteres-poleis-kosmou-athina/#ixzz1XcBRH7Lm
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου