Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΗΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ: ΔΕΝ ΜΑΣ Χ.... ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ!!!!


Πέταξαν νεράτζια και γιούχαραν τον Νταλάρα σε νέα συναυλία. Βίντεο.


Πέταξαν νεράτζια και γιούχαραν τον Νταλάρα σε νέα συναυλία. Βίντεο : Επανάληψη σκηνικού είχαμε απόψε στη Δάφνη, όπου ο Γιώργος Νταλάρας πήγε να τραγουδήσει σε συναυλία για αναξιοπαθούντες.  Πριν από λίγες ημέρες, o Γιώργος Νταλάρας είχε
Επανάληψη σκηνικού είχαμε απόψε στη Δάφνη, όπου ο Γιώργος Νταλάρας πήγε να τραγουδήσει σε συναυλία για αναξιοπαθούντες.  Πριν από λίγες ημέρες, o Γιώργος Νταλάρας είχε δεχθεί επίθεση με γιαούρτια στο  Ίλιον.

Ο τραγουδιστής είχε πει ότι δεν πτοείται και θα συνεχίσει τραγουδώντας σε κλειστό χώρο στη Δάφνη. Παρά τις δυνάμεις της αστυνομίας που υπήρχαν μέσα στο χώρο της συναυλίας, αλλά και έξω ομάδα θεατών άρχισε να πετά νεράντζια προς τον τραγουδιστή, ενώ ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες.

Κάποιοι ανήρτησαν και πανό με υβριστικά σχόλια για τον Γιώργο Νταλάρα, ενώ έκαναν και άσεμνες χειρονομίες. Ο τραγουδιστής προσπάθησε να τους ηρεμήσει κράτησε μάλιστα στα χέρια του ένα νεράντζι, προσπαθώντας να μην δώσει συνέχεια στο περιστατικό και ευχαρίστησε τους πάντες. «Τους καταλαβαίνω», είχε χαρακτηριστικά για να δείξει κατανόηση σε όσους τον αποδοκίμαζαν.

Εκείνοι όμως συνέχισαν τις αποδοκιμασίες.  Κάποια στιγμή δεν έλειψε και η ένταση, ανάμεσα σε αυτούς που είχαν πάει στο κλειστό Γυμναστήριο για να αποδοκιμάσουν και σε αυτούς που είχαν πάει για να δουν και να ακούσουν τον Γιώργο Νταλάρα από κοντά.

Κάποιοι από τους θεατές πέταξαν μάλιστα και νερά στην ασφάλεια του γηπέδου. Η ένταση και η φορτισμένη ατμόσφαιρα συνεχίστηκε μέχρι αργά.  Όσο για τον Γιώργο Νταλάρα, -αν και κρυωμένος τις τελευταίες ημέρες- λέει ότι θα συνεχίσει τις συναυλίες και δεν θα τον σταματήσει τίποτα.

Δείτε το βίντεο...






Star.gr

http://www.madata.gr/epikairotita/social/178667.html

1.113.309 ΕΚ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ!!!!





Κοντά στο 1.5 εκ ευρώ τραπεζικές καταθέσεις υπάρχουν στην τράπεζα για την οικογένεια Παπουτσή και τον Χρηστάκη.

Αλήθεια ρε θηρίο. Πότε, που και σε ποιον εργοδότη δούλεψες για να έχεις ένα τόσο μεγάλο ποσό στην τράπεζα;

Ο κύριος εκπρόσωπος της γενιάς του Πολυτεχνείου, μαζί με Δαμανάκη και άλλους εκλεκτούς που φώναζαν για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, καραπλούτησαν στις πλάτες τις δικιές μας. Ξεδιάντροπα και απερίγραπτα. Για τον Παπουτσή όμως υπάρχει και μία ακόμα ιδιαιτερότητα. Είναι το πολιτικό υποκείμενο που επί των ημερών του έφαγε πολύ ξύλο ο κόσμος στο Σύνταγμα. Τον Παπουτσή δεν θα τον ξεχάσουμε εύκολα. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι.
http://oianentaxtoi.blogspot.com/2012/03/1113309.html

ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ!!!!


Σε τρία χρόνια η μείωση των μισθών δημοσίων υπαλλήλων....!!!


Σε τρία χρόνια η μείωση των μισθών δημοσίων υπαλλήλων : Σε διάστημα τριών ετών και όχι δύο, όπως προβλέπονταν, θα ολοκληρωθεί η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που προκύπτει από το ενιαίο μισθολόγιο όταν
Σε διάστημα τριών ετών και όχι δύο, όπως προβλέπονταν, θα ολοκληρωθεί η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που προκύπτει από το ενιαίο μισθολόγιο όταν αυτή υπερβαίνει το 25% των προηγούμενων αποδοχών του.

Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη με την οποία παρέχεται περισσότερος χρόνος για την εφαρμογή των περικοπών των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων που υπερβαίνουν το 25%.

Έτσι για έναν υπάλληλο που με το νέο μισθολόγιο έχει μείωση αποδοχών 40% θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Από 1-11-2011, μειώθηκαν κατά 25% οι συνολικές αποδοχές του συγκριτικά με αυτές που ελάμβανε τον Οκτώβριο του 2011.
Η υπερβάλλουσα μείωση (15%), περικόπτεται κατά το ένα τρίτο (5%) από την 1-11-2012, επιπλέον κατά 5% από 1-11-2013 και ολόκληρη (επιπλέον 5%) από 1-11-2014, οπότε από την ημερομηνία αυτή και μετά θα έχει ολοκληρωθεί η προσαρμογή του μισθού στο νέο μισθολόγιο.
Ενδεικτικό είναι το ακόλουθο παράδειγμα:

Υπάλληλος ελάμβανε πριν από την έναρξη του νέου μισθολογίου συνολικές αποδοχές 3.200 €. Έστω ότι οι νέες αποδοχές του διαμορφώνονται πλέον στο ποσό των 1.719 ευρώ (Μ.Κ. 4 του Γ βαθμού ΠΕ κατηγορίας). Επειδή η μείωσή του υπερβαίνει το ποσοστό του 25% των αρχικών συνολικών αποδοχών του, με την έναρξη ισχύος του νέου μισθολογίου (1-11-2011) η περικοπή πραγματοποιείται ως εξής:

α) από την 1-11-2011 και για κάθε επόμενο μήνα θα του καταβάλλονται οι συνολικές αποδοχές που ελάμβανε τον Οκτώβριο του 2011 μειωμένες κατά 25%, δηλαδή 3.200 - 25% = 2.400 ευρώ.

β) από την 1-11-2012 και για κάθε επόμενο μήνα, θα του καταβάλλονται 2.173 ευρώ (2.400 - 227, το οποίο αποτελεί το ένα τρίτο της υπερβάλλουσας μείωσης).

γ) από την 1-11-2013 και για κάθε επόμενο μήνα, θα λαμβάνει 1.946 ευρώ (2.173 - 227).

δ) από την 1-11-2014 θα λαμβάνει μισθό 1.719 ευρώ.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ακόμη ότι χρόνος που πλεονάζει, μετά την αρχική κατάταξη του υπαλλήλου, θα λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση της διετίας ή τριετίας (ανάλογα με το βαθμό) για τη χορήγηση του επόμενου μισθολογικού κλιμακίου του ίδιου βαθμού.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/178422.html

EI, BENITO!!!!!!


Βενιζέλος: Τσακώθηκε με δημοσιογράφο σε συνέντευξη τύπου! Βίντεο

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Βενιζέλος: Τσακώθηκε με δημοσιογράφο σε συνέντευξη τύπου! Βίντεο : Υψηλοί τόνοι επικράτησαν κατά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών για την επιτυχή έκβαση του PSI.Ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε ερώτηση σχετικά με τα Ταμεία και
Υψηλοί τόνοι επικράτησαν κατά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών για την επιτυχή έκβαση του PSI.

Ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε ερώτηση σχετικά με τα Ταμεία και αφού απάντησε, ετοιμάστηκε να δώσει το λόγο στον επόμενο δημοσιογράφο. Εκείνη τη στιγμή, παρενέβη μια... άλλη εκπρόσωπος ΜΜΕ, η οποία θέλησε να παρέμβη με ερώτηση.

Η… ευγενική άρνηση του κ. Βενιζέλου (θέλησε να την αποτρέψει να πάρει το λόγο λέγοντας καμιά… δεκαριά «παρακαλώ» και επισημαίνοντας ότι έχει απευθύνει το λόγο σε συνάδελφό της) δε φάνηκε να πτοεί τη δημοσιογράφο, η οποία επέμεινε να κάνει την ερώτηση τονίζοντας ότι είναι συνέχεια της προηγούμενης.

«Δε γίνεται να συμβαίνει κάθε φορά αυτό. Φοβόσαστε αν μ’ αντιμετωπίσετε; Φοβάστε; Θέλω να μου απαντήσετε» είπε με εκνευρισμένο ύφος η δημοσιογράφος προς τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος απάντησε γελώντας: «Θέλω να σεβαστείτε τη σοβαρότητα της διαδικασίας».

«Είναι συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης και θα σας την κάνω» επέμεινε η δημοσιογράφος, η οποία από τα νεύρα της φώναξε τόσο που ακούστηκε δυνατά και πεντακάθαρα παρ’ όλο… που δεν της είχαν ανοίξει το μικρόφωνο!

Ο κ. Βενιζέλος είπε να μη ρίξει λάδι στη φωτιά και άφησε τη δημοσιογράφο να ολοκληρώσει την ερώτηση της για τα ασφαλιστικά ταμεία, απαντώντας με ένα ξερό «λοιπόν, σε αυτά απάντησα».

Το «θερμό» επεισόδιο ολοκληρώθηκε με την δημοσιογράφο να λέει «όχι, δεν απαντήσατε» και να φωνάζει χτυπώντας το χέρι της στο τραπέζι: «Κάθε φορά που σας ρωτάω τα ίδια κάνετε»!




Star.g

ΦΑΠΕΣ Σ' ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!


Δικαστικό μπλόκο στις αναδρομικές αυξήσεις των βουλευτών.....


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με μία πρώτη απόφασή του έκρινε ότι οι βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές δεν δικαιούνται αναδρομικές διαφορές αποδοχών.

Σημειώνεται πάντως ότι μόνο 44 βουλευτές παραιτήθηκαν της διεκδίκησης από τους περίπου 150 που έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια και διεκδικούν, με το νόμιμο τόκο, τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Κατά μέσο όρο, με την κάθε αγωγή τους οι βουλευτές διεκδικούν 250.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό, καθώς τα χρηματικά ποσά κυμαίνονται ανάλογα με το πόσες αγωγές έχει καταθέσει ο κάθε βουλευτής και με τα χρόνια που διετέλεσε βουλευτής.

Στις αγωγές τους, οι βουλευτές επικαλούνται ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές με τις οποίες καθιερώνεται η αρχή της διάκρισης των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), οι οποίες μεταξύ τους είναι ισοδύναμες και ισότιμες. Παράλληλα, ο κάθε βουλευτής διεκδικεί και αποζημίωση 10.000 ευρώ, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την μη αναπροσαρμογή των αποδοχών του.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την υπ΄ αριθμ. 13/2012 απόφασή του, απέρριψε την έφεση του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ευγένιου Χαϊτίδη (με βουλευτική θητεία στο διάστημα 1993 - 2004) ενώ αντίθετα έκανε δεκτή την έφεση του Δημοσίου κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον είχε δικαιώσει, μερικά.

Ο πρώην βουλευτής διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο 401.152,82 ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει τη διαφορά της βουλευτικής αποζημίωσης με τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που ανέρχεται στα 10.271,46 ευρώ.

Οι εφέτες έκριναν καταρχήν ότι «η καταβαλλόμενη στους βουλευτές κατά μήνα αποζημίωση δεν έχει τα εννοιολογικά στοιχεία του μισθού, που αποτελεί χρηματική κατά κανόνα αντιπαροχή, καταβαλλόμενη στον εργαζόμενο για ορισμένη εργασία από το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που οφείλεται από την παροχή της, αλλά αποβλέπει στην κάλυψη των οικονομικών συνεπειών από την απομάκρυνση του βουλευτή από τον επαγγελματικό και βιοποριστικό γενικά έργο του και την αποκλειστική του απασχόληση με το λειτούργημά του».

Ακόμη υπογραμμίζουν ότι η εφάπαξ έκτακτη παροχή, που έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί (2003-2007) και εξομοιώνονται οι αποδοχές τους με αυτές του προέδρου του ΕΕΤΤ, είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με το μισθολόγιο των δικαστών.

Έτσι, κρίθηκε ότι η επέκταση της επίμαχης παροχής στους βουλευτές «συνιστά ανεπίτρεπτη άσκηση νομοθετικού έργου», καθώς ο νομοθέτης κατά πρώτον είχε την πρόθεση να αναγνωριστούν οι απολαβές αυτές προς τους δικαστικούς για συγκεκριμένους λόγους, ενώ κατά δεύτερον «είχε την πρόθεση να αποκλείσει άλλες κατηγορίες λειτουργών, οι αποδοχές των οποίων συναρτώνται με το ύψος των μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού» (δηλαδή τους βουλευτές).

Κατόπιν αυτών, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι αβάσιμα ο πρώην βουλευτής ζητεί την διαφορά των αποδοχών του με αυτές του προέδρου του ΕΕΤΤ. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου μειοψήφησε.

Ποιοι παραιτήθηκαν της διεκδίκησης

Από τους 150 και πλέον βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη και διεκδικούν αναδρομικά παραιτήθηκαν από τις αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, μέχρι στιγμής, μόνο οι 44.

  • Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκαν οι Λεων. Τζανής, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Γεωργ. Κατηφόρης, Μαρία Ματσούκα (ευρωβουλευτής), Αλ. Βούλγαρης, Μυρσίνη Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος, Ελισάβετ Παπαζώη, Γεωργ. Δρυς, Στεφ. Μανίκας, Αλεξ. Μπαλτάς, Δημ. Κουλουριάνος, Γ. Κίρκος, Γ. Πασχαλίδης, Εμμ. Μαστοράκης (ευρωβουλευτής) και Χρ. Θεοδώρου.
  • Από τη ΝΔ παραιτήθηκαν οι Μιχ. Λιάπης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Γεωργ.Μουτζουρίδης, Γεωργ. Κωνσταντόπουλος, Θεοδ. Σολδάτος, Αποστ. Σταύρου, Κων.Τσιπλάκης, Αθαν. Βαρίνος, Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεωργ. Καλατζής, Αντ. Φούσας, Ζωή Μακρή, Χρυσή Καρύδη, Π. Αλιβιζάτος, Ξενοφ. Βεργίνης, Σταυρ. Παπαδόπουλος, Γιαν. Μανώλης, Βασ. Κορκολόπουλος, Αναστ. Λιάσκος, Μιχ. Μπεκίρης, Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, Αντ. Μπέζας, Σταυρ. Κελέτσης, Δημ. Γαλαμάτης Νικ. Σταυρογιάννης.
  • Από το ΛΑΟΣ, παραιτήθηκε ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος (1996 έως 2004, στο ΠΑΣΟΚ και από το 2009, στο ΛΑΟΣ), ενώ από το ΔΗΚΚΙ ο ευρωβουλευτής Εμμ. Μπακόπουλος, όπως και η χήρα και κόρη του Παν. Κοτσώνη (Συνασπισμός και ΚΚΕ).
  • Δεν αποκλείεται τέλος ορισμένοι βουλευτές να έχουν καταθέσει παραιτήσεις και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231185655


Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΜΕ ΑΚΟΜΑ!!!!!


Υπέρ της δημοσίευσης των ισολογισμών.


Και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιώργος Κασιμάτης, αντέδρασε, χθες, στην ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτη Ξυνίδη, σχετικά με το θέμα της δημοσίευσης των ισολογισμών των επιχειρήσεων στις εφημερίδες.
Τον κατηγόρησε ευθέως για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, σε ένα θέμα επί του οποίου οι απόψεις της επιμελητηριακής κοινότητας έχουν υπάρξει ανέκαθεν ξεκάθαρες, όπως είπε.
"Προδήλως", ανέφερε ο κ. Κασιμάτης, "θεωρούμε ότι η υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών στον ημερήσιο Τύπο αποτελεί πηγή σημαντικής οικονομικής επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις και έχουμε κατ' επανάληψη αναδείξει τη θέση μας αυτή. Ο κ. Ξυνίδης" πρόσθεσε "επιλεκτικά διαβάζοντας την κοινή δήλωση της ΚΕΕΕ του ΕΒΕΑ, της ΕΣΕΕ και του ΕΣΑ για το θέμα, θεώρησε ότι εμείς φάσκουμε και αντιφάσκουμε, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.
Προφανώς δεν διάβασε ή δεν θέλησε να διαβάσει ότι στο εν λόγω κείμενο προτείνουμε μια μικρή χρονική παράταση δημοσίευσης των ισολογισμών στον ημερήσιο Τύπο, μεταβατικού χαρακτήρα, μέχρι να καταστεί το Γ.Ε.ΜΗ. ο βασικός μηχανισμός εμπορικής δημοσιότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Τέτοιου είδους ενέργειες προδήλως καταδεικνύουν κομματική εμπάθεια, στην οποία εμείς δεν προτιθέμεθα να τον ακολουθήσουμε".
Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, σημείωσε πως θα περίμενε ο κ. Ξυνίδης να επεδείκνυε την ίδια πρωτοβουλία και διάθεση για δράση σε θέματα για τα οποία είναι αρμόδιος ως αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και τα οποία κατ' επανάληψη του έχει θέσει η επιμελητηριακή κοινότητα. "Γιατί, -κατέληξε-, μέχρι σήμερα η ανταπόκρισή του εξαντλείται σε προφορικές διακηρύξεις και δεσμεύσεις, χωρίς καμία απτή περαιτέρω ενέργεια και χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έπεα πτερόεντα...".

Πηγή:Naftemporiki

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/400148/Default.aspx

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ, Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!!

Έθνος

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;



Οι εφοριακοί μηνύουν τον Δ. Σπινέλλη.....

Διαβάστε γιατί ο ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ, κατέθεσε μήνυση κατά των Σπινέλλη και Λέκκα. Η δήλωση που τους εξόργισε.




Μήνυση κατά του Διομήδη Σπινέλλη τέως γενικού γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων και του Νικόλαου Λέκκα διευθυντή Σχεδιασμού και Ελέγχων του ΣΔΟΕ κατέθεσε την Πέμπτη στην Εισαγγελία Αθηνών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων (ΠΟΕ-ΔΟΥ) Χαράλαμπος Νικολακόπουλος.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΔΟΥ, η μήνυση αφορά "συκοφαντικούς" ισχυρισμούς, περί διαφθοράς στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, σε εκδήλωση με θέμα "Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη" που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Δ. Σπινέλλης είχε αναφέρει πως στις εφορίες επικρατεί το σύστημα 4-4-2 ως μηχανισμός διανομής των εσόδων του κράτους από είσπραξη προστίμων.
Όπως είχε εξηγήσει, το 40% αφορά την "έκπτωση" επί του προστίμου που κάνει στον φορολογούμενο ο ελεγκτής, το άλλο 40% μπαίνει στην "τσέπη" του και μόνο το 20% είναι το τελικό έσοδο που καταλήγει στα κρατικά ταμεία.
Ο κ. Λέκκας από την πλευρά του είχε αναφέρει στο ίδιο πάνελ ότι ποσοστό 10% από τις επιστροφές φόρου στους φορολογούμενους πάει επίσης στην "τσέπη" των εφοριακών.
http://news247.gr/oikonomia/forologia/oi_eforiakoi_mhnuoyn_ton_d_spinellh.1683586.html

AYTO ΘA ΠEI.ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!!.....


Το 42% των καταστημάτων στη Σταδίου έβαλαν λουκέτο!!!!



Δραματικές ώρες για τον εμπορικό κόσμο της χώρας. Διαβάστε πόσο αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες τα λουκέτα καταστημάτων ανά περιοχή.

Αύξηση 30% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο εμφανίζει η αναλογία των κλειστών επιχειρήσεων προς τις ανοιχτές, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας (Μάρτιος 2012) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου
Στην Αττική η αναλογία κλειστών καταστημάτων προς ανοικτά είναι 25,6%, δηλαδή έχουν βάλει λουκέτο 2.374 επιχειρήσεις επί του συνόλου που είναι 9.275 επιχειρήσεις.
Η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και μάλιστα κρισιμότερη από το προηγούμενο εξάμηνο, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 29,6%, από 24,4% που ήταν τον Αύγουστο του 2011 και από 23,4% που ήταν τον Μάρτιο του 2011. Κρισιμότερη παρουσιάζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό, περίπου 42,0% ενώ το προηγούμενο εξάμηνο το ποσοστό ήταν 31,5% και ένα έτος πριν 33,8%, ενώ στη Χαριλάου Τρικούπη η αναλογία φτάνει στο 33,8%.
Παρ όλα αυτά, από τις ποιοτικές διαφορές του κάθε εμπορικού δρόμου προκύπτουν κάποια επιπλέον συμπεράσματα. Η οδός Πατησίων εμφανίζει ένα ποσοστό της τάξης του 26,2%, σχετικά μικρότερο προς το αντίστοιχο του συνόλου της Αθήνας, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνύπαρξη παραδοσιακών και σύγχρονων δραστηριοτήτων. Παρ όλα αυτά, η Πατησιών λόγω του μεγάλου μήκους του εμπορικού δρόμου, παρουσιάζει διαφορετική εικόνα ανά εμπορικό τετράγωνο, με το ποσοστό να αυξάνεται ορισμένες φορές έως και το 50%.
Άλλες περιοχές
Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με το κέντρο της Αθήνας, αφού το 27,3% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά. Επιπλέον, ο Πειραιάς παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των λουκέτων αφού σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2011 τα κλειστά καταστήματα στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Στη Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Ηρακλείου, η οποία εξυπηρετεί τρεις κατά σειρά περιοχές (Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Πευκάκια), τα κλειστά καταστήματα αυξάνονται αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων έφτασε το 28,1%, ενώ τον προηγούμενο χρόνο ήταν 17,8% και το προηγούμενο εξάμηνο 21%.
Στην περιοχή της Κηφισιάς, στο σύνολο πέντε εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, το ποσοστό φτάνει περίπου το 23,7%, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο εξάμηνο.
Ο εμπορικός δρόμος της Θησέως εμφανίζει ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων της τάξης του 22,7%, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2011 (19,8%) και το Μάρτιο του 2011 (16,8%).
Το Χαλάνδρι παρουσιάζει χαμηλότερη συγκέντρωση «λουκέτων» στο σύνολο των κεντρικών εμπορικών δρόμων (Παπανδρέου, Αγία Παρασκευή και Χαιμαντά) σε σύγκριση με το προηγούμενο εξάμηνο, με ένα ποσοστό της τάξης του 20% και πολύ χαμηλότερη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων, τόσο στο Χαλάνδρι όσο και στον Πειραιά και γενικότερα σε εμπορικούς δρόμους, οι οποίοι ξεπερνούν τις 100 επαγγελματικές στέγες κατά μήκος, τα κλειστά καταστήματα παρατηρούνται στο τέλος ή στην αρχή των οδών και σε κάθε περίπτωση σε απόσταση από το κομμάτι του δρόμου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως κατεξοχήν εμπορικό. Ενδεικτικό είναι ότι στο Χαλάνδρι, επί της Ανδρέα Παπανδρέου, στο εμπορικότερο κομμάτι δεν υπάρχει ούτε ένα κλειστό.
Στις περιοχές του Περιστερίου, της Γλυφάδας και του Αμαρουσίου έγινε προσπάθεια να καταγραφούν εμπορικές ζώνες (πιάτσες) και όχι εμπορικοί δρόμοι, προσπαθώντας να γίνει πληρέστερη προσέγγιση στις εμπορικές περιοχές. Προκύπτει αναλογία κλειστών ανοικτών καταστημάτων στο Περιστέρι 23,1% (120 κλειστές επιχειρήσει σε σύνολο 520). Στη Γλυφάδα η αναλογία είναι 18,8% με 124 κλειστές επιχειρήσεις επί συνόλου 658 και στο Μαρούσι η αναλογία είναι 17% με 56 κλειστές επιχειρήσεις επί 329 συνολικά επιχειρήσεων.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης:
"Η έρευνα μπορεί να δείχνει μια θλιβερή πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα μας βοηθά να τεκμηριώσουμε το νέο αναπτυξιακό πλάνο του εμπορίου. Η επιδείνωση του δείκτη επιβίωσης στο εμπόριο με το νέο κύμα λουκέτων στην αγορά δείχνει ότι οι οποίες αντοχές της αγοράς εξαντλούνται. Η ψυχολογία και η εικόνα της αγοράς είναι απογοητευτική, αλλά οι μικρομεσαίοι έμποροι δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε τους κόπους και τις θυσίες μας να πάνε χαμένες. Οφείλουμε να συνεχίσουμε την μάχη της καθημερινής επιβίωσης και να κρατήσουμε ανοικτά τα καταστήματα μας".

http://news247.gr/oikonomia/to_42_twn_katasthmatwn_sth_stadioy_evalan_loyketo.1683147.html

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μέταλιστ - Ολυμπιακός 0-1


Βασίλης Λαπατάς | Δημοσίευση:Πέμπτη 08, Μάρτιος 2012 21:51

Ο Θρύλος των ονείρων μας πέρασε... τρένο και από το Χάρκοβο! Νίκη 1-0 με γκολ από τον "συνήθη ύποπτο", Νταβίντ Φουστέρ στο 51' και ο δρόμος για την προημιτελική φάση του Europa League άνοιξε διάπλατα! Δείτε βίντεο με το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα.
Την 9η συνεχόμενη νίκη του σ' όλες τις διοργανώσεις και 5η στην Ευρώπη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός μέσα στην Ουκρανία με την Μέταλιστ να αποτελεί το νέο του θύμα.
Άνοιξε Eshop Δωρεάν
Ξεκίνησε το δικό σου Eshop δωρεάν χωρίς προμήθεια πωλήσεων!
www.xibit24.gr
Οι ερυθρόλευκοι για ακόμη μία φορά απέδειξαν ό,τι φέτος είναι ικανός για να φτάσει πολύ ψηλά και στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις του.

Παίζοντας έξυπνα στο β' μέρος, ο Ολυμπιακός κατάφερε με τον "Ευρωπαίο δήμιο" του Νταβίδ Φουστέρ να "καθαρίσει" το ματς. Εξαιρετικό παιχνίδι από την αμυντική γραμμή των πρωταθλητών.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3 και τον Μέγκιερι κάτω από την εστία. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ήταν οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ και Μαρκάνο.

Κεντρικά χαφ ήταν οι Ορμπάιθ και Μανιάτης, ενώ πιο μπροστά τους αγωνίστηκε ο Μακούν, σε ελεύθερο ρόλο. Στις πτέρυγες της επίθεσης ήταν Φουστέρ (δεξιά) και Μιραλάς (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Τζεμπούρ.

Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε την Μέταλιστ ο Μάρκεβιτς. Κάτω από τα γκολποστ ο Γκοριανόβ, ενώ στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Βιγιάγκρα, Παπά Γκουεγιέ, Τορσιλιέρι και Φινίνιο. Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Έντμαρ έχοντας μπροστά του, τους Κλέιτον Σαβιέρ και Σεμπαστιάν Μπλάνκο. Στην τριάδα της επίθεσης αγωνίστηκαν, οι Σόσα (δεξιά), Τάισον (αριστερά) και Κριστάλντο (κορυφή).

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, με την Μέταλιστ στα πρώτα δέκα λεπτά να είναι αυτή που έχει την κυκλοφορία της μπάλας. Οι Ουκρανοί πιέζοντας ασφυκτικά δεν επέτρεπαν στους Πειραιώτες να αλλάξουν δεύτερη πάσα. Η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια των παιδιών του Ερνέστο Βαλβέρδε έγινε στο 13' όταν οι Τζεμπούρ, Μακούν και Μιραλάς συνεργάστηκαν ωραία, με την μπάλα να φτάνει μετά από κόντρες στον Μανιάτη, ο οποίος από το ύψος της μεγάλη περιοχής σούταρε ψηλά άουτ. Η ροή του αγώνα, όμως, δεν άλλαξε, καθώς οι Ουκρανοί διατήρησαν τα σκήπτρα στον αγώνα, κατασκηνώνοντας έξω από την μεγάλη περιοχή των ερυθρολεύκων, οι οποίοι έδιωχναν όπως - όπως. Τα πολλά τα λάθη των Πειραιωτών στον χώρο της μεσαίας γραμμής συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα η ομάδα να είναι κομμένη στη δύο. Αυτή η αγωνιστική υπεροχή των γηπεδούχων λίγο έλειψε να μετουσιωθεί σε γκολ στο 25' όταν μετά από μαζεμένα λάθη της οπισθοφυλακής του Ολυμπιακού βγήκε σέντρα από τα δεξιά, ο Κριστάλντο έπιασε την κεφαλιά (σ.σ.: έκανε επιθετικό φάουλ που δεν δόθηκε), με τη μπάλα να περνάει, ευτυχώς, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μέγκιερι. Στο 29', οι Ουκρανοί είχαν νέα ευκαιρία με τον Φινίνιο, ο οποίος έκανε το σουτ με τη μία, από πλάγια θέση, μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά ευτυχώς η μπάλα πέρασε άουτ. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι το ιδιαίτερο στην εικόνα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα και να γίνει απειλητικός και τους Ουκρανούς να μένουν σ' αυτή την φλύαρη υπεροχή.

Ανέβηκε και επέβαλε το νόμο του!

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο φορτσάτος στο β' ημίχρονο και στο 49' με το απευθείας φάουλ του Μιραλάς, μπορεί η μπάλα να πέρασε άουτ, αλλά ήταν δείγμα των διαθέσεων των ερυθρολεύκων. Στο 51' ο Θρύλος κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Μιραλάς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τορσιλιέρι δεν κατάφερε να απομακρύνει με το κεφάλι και την έστρωσε ουσιαστικά για τον Φουστέρ, ο οποίος με γυριστό σουτ κάρφωσε τον Γκοριαϊνόβ.


 

Μεγάλο γκολ από τον Ισπανό, ο οποίος για ακόμη ένα ευρωπαϊκό ματς λύνει τον... γόρδιο δεσμό. Αυτό ήταν το 5ο τέρμα του συνολικά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την φανέλα του Ολυμπιακού και το 2ο στο Europa League. Οι Ουκρανοί μετά απ' αυτό το γκολ έχασαν την... γη κάτω από τα πόδια τους και τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι. Στο 66' οι ερυθρόλευκοι πήγαν να χτυπήσουν στη κόντρα, όταν ο Φουστέρ έβγαλε ωραία στο ανοικτό γήπεδο τον Τζεμπούρ, ο οποίος κόπηκε την τελευταία στιγμή στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Η Μέταλιστ φάνηκε απειλητική για πρώτη φορά στο β΄μέρος στο 67' όταν ο Σόσα έβγαλε την σέντρα, ο Τάισον πήρε την κεφαλια προ του εξερχόμενου Μέγκιερι, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και μάλιστα διπλή. Στο 70' ο Μιραλάς μετά από ωραία ενέργεια έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά έδιωξε με υπερένταση ο Γκουέγ (σ.σ.: ο Βέλγος θα μπορούσε να την δώσει στον αμαρκάριστο Μανιάτη που καιροφυλακτούσε), ενώ στο 71' μετά από κόρνερ του Μιραλάς από τα αριστερά, ο Τοροσίδης πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε τη μπάλα άουτ, με τον Μακούν να μην την προλαβαίνει για λίγο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο 77' αντικατέστησε τον Μακούν με τον Μοδέστο, ενώ στο 79' έβγαλε τον Φουστέρ και στην θέση του πέρασε τον Χολέμπας. Ο διεθνής άσος αγωνίστηκε μπροστά από τον εξαιρετικό Μαρκάνο, με τον Μιραλάς να περνάει στην δεξιά πτέρυγα. Στο 81' ο Τοροσίδης από μακριά και πλάγια προσπάθησε να νικήσει τον Γκοριαϊνόβ, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα μετά από δολοφονικό τάκλιν του Εντμάρ στον Μανιάτη, ο Βραζιλιάνος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Μανιάτης, όμως, είναι σκληρό καρύδι και συνέχισε κανονικά το ματς, παρά τα σημάδια στο καλάμι του. Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού πραγματοποίησε την τρίτη και τελευταία του αλλαγή στο 89' με τον Αμπντούν να περνάει στην θέση του Μιραλάς. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός έπαιξε πανέξυπνα και κατάφερε να κρατήσει το υπερπολύτιμο αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και πλέον βάζει πλώρη για την έκτη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Γκοριαϊνόβ, Βιγιάγκρα, Γκουέγ, Τορσιλιέρι, Φινίνιο (63' Πσενίτσνιχ), Εντμάρ, Μπλάνκο (63' Ντέβιτς), Σόσα, Κλέιτον Σαβιέρ, Τάισον, Κριστάλδο (84' Μάρλος).

Αναπληρωματικοί: Ντισλένκοβιτς, Μπερεζόβτσουκ, Πσενίτσνιχ, Ομπράντοβιτς, Τόρες, Μάρλος, Ντέβιτς.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Τοροσίδης, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν (77' Μοδέστο), Φουστέρ, Μιραλάς (89' Αμπντούν) και Τζεμπούρ.

Αναπληρωματικοί: Μπάμποβιτς, Μοδέστο, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Καζίμ, Χολέμπας, Αμπντούν.

Γήπεδο: "Μέταλιστ Στάντιουμ"

Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)

Βοηθοί διαιτητές: Γκαμπόρ Έρος και Γκιόργκι Ρινγ (Ουγγαρία)

Βοηθοί στις περιοχές: Μιχάλι Φαμπιάν, Ταμάς Μπογκνάρ (Ουγγαρία)

Τέταρτος διαιτητής: Σάντορ Σάμπο (Ουγγαρία)

Κίτρινες κάρτες: Κριστάλντο 33', Γκουέγ 45' +2' (Μέταλιστ) - Τοροσίδης 26', Αβραάμ Παπαδόπουλος 37', Μέλμπεργκ 45' +2', Μαρκάνο 74', Χολέμπας 89'  (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: Εντμάρ 82' (Μέταλιστ).

Δείτε σε βίντεο τα highlights του αγώνα

 

Το live του αγώνα:
http://www.redplanet.gr/podosfairo/europa-league/live-metalist-olympiakos.1683100.html

ΙΚΑ Καλλιθέας: Είχαν σε κούτα pampers 960.000 ευρώ.



ΙΚΑ Καλλιθέας: Είχαν σε κούτα pampers 960.000 ευρώ : Έπειτα από ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Εισαγγελίας Αθηνών στο  υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. Καλλιθέας συνελήφθησαν έξι υπάλληλοι με την  κατηγορία της υπεξαίρεσης και ψευδών

Έπειτα από ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Εισαγγελίας Αθηνών στο υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. Καλλιθέας συνελήφθησαν έξι υπάλληλοι με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ψευδών βεβαιώσεων.

Η Οικονομική Αστυνομία «έπεσε» πάνω σε ευρήματα που προκαλούν αίσθηση. Στην κατοικία μιας εκ των έξι γυναικών ανακαλύφθηκε συσκευασία pampers, με 960.000 σε ευρώ. Πάντως η αστυνομία προς το παρόν κάνει λόγο για πέντε συλλήψεις. Μία άλλη εκ των συλληφθέντων διατηρεί μονοκατοικία με πισίνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος της, ενώ μία συνάδελφός τους έχει στην κατοχή της λιμουζίνα μάρκας LEXUS, το κόστος της οποίας δεν συνάδει με το οικονομικό της προφίλ.

Mετά και από τις πρωτόγνωρες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως την Τετάρτη στο Ι.Κ.Α. Ηρακλείου, με γιατρό να υπογράφει 7.000 ημέρες αναρρωτικής άδειας μέσα σε ένα χρόνο, σε μικρή ομάδα ασθενών, η νέα αυτή αποκάλυψη που αφορά στο Ι.Κ.Α. Καλλιθέας τοποθετεί το ίδρυμα στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος των ειδικών υπηρεσιών που ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα και τη διαχείριση μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, έξι γυναίκες υπάλληλοι του Ι.Κ.Α. Καλλιθέας ζημίωσαν περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ το ίδρυμα, καθώς φρόντιζαν να δίνουν επιδόματα σε μη ασφαλισμένους ή μη δικαιούχους, παίρνοντας ως ταρίφα το 80%.

Μέχρι στιγμής κατασχέθηκαν πολυτελή οχήματα και δεσμεύτηκε ποσό, ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο και θα επιστραφεί στο ελληνικό Δημόσιο.

Η έρευνα ξεκίνησε κατόπιν σχετικής καταγγελίας του Ι.Κ.Α. στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ακολούθησε συνεργασία της Οικονομικής Αστυνομίας με την κα. Ελένη Ράικου. Η έρευνα ξεκίνησε το πρωί και συνεχίζεται…

Όσον αφορά στο Ι.Κ.Α. Ηρακλείου, ενδέχεται άμεσα να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δύο γιατροί που εμπλέκονται στην υπόθεση με τις απίστευτες ημέρες αναρρωτικών αδειών που «γράφονταν» κυρίως σε αλλοδαπούς εργαζομένους, με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντική ζημία το Ι.Κ.Α..

Ήδη, μάλιστα, κλιμάκιο του Οργανισμού βρίσκεται από χθες στο Ηράκλειο και διενεργεί έλεγχο με βάση τα πορίσματα που ήδη υπάρχουν. Όσοι διαπιστωθεί ότι συμμετείχαν στο «πάρτι» των αναρρωτικών αδειών θα τεθούν αμέσως σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα διαταχθεί και ΕΔΕ.

Σχετικές έρευνες, σύμφωνα με την αστυνομία πραγματοποιούνται και στην περιοχή της Λακωνίας.

«Βιομηχανία» αναρρωτικών αδειών

«Βιομηχανία» αναρρωτικών αδειών, που επιβάρυναν με μεγάλα ποσά το Ι.Κ.Α., αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο και μάλιστα, έπειτα από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι ένας γιατρός είχε γράψει 7.000 ημέρες αναρρωτικής άδειας σε ασθενείς!

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχουν πιστοποιηθεί 11 περιπτώσεις από, πιθανότατα, οκτώ γιατρούς του Ηρακλείου, που χορηγούσαν αναρρωτικές άδειες έναντι 100- 200 ευρώ. Οι αναρρωτικές γράφονταν κυρίως σε οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό λάμβαναν την αποζημίωση από το Ι.Κ.Α., ενώ ανανέωναν ή έπαιρναν την άδεια παραμονής τους σαν εργαζόμενοι.

Παράλληλα, την ίδια ώρα μπορούσαν να εργάζονται και να πληρώνονται χωρίς να τους ασφαλίζει ο εργοδότης. Μάλιστα, σε μία περίπτωση 5μελούς οικογένειας εμφανίζονται όλα τα μέλη με αναρρωτική άδεια, με το μικρότερο ποσό που καρπώθηκαν να φτάνει τα 12.000 ευρώ και το μεγαλύτερο τα 23.000 ευρώ τον χρόνο.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι ξενοδοχοϋπάλληλος πήρε αναρρωτική από την ημέρα λήξης της σύμβασής του μέχρι την ημέρα που προσλήφθηκε ξανά στο ξενοδοχείο όπου εργάζεται, αφού το ποσό αποζημίωσης για την ασθένεια από το Ι.Κ.Α. είναι κατά πολύ υψηλότερο από το επίδομα ανεργίας.
Zougla.gr http://www.madata.gr/epikairotita/social/178133.html

Ρόδος: Ελεύθεροι επτά από τους οκτώ συλληφθέντες στα επεισόδια.....




 
Κρατείται ο ένας από τους συλληφθέντες, ηλικίας 19 χρονών, ο οποίος κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής και  θα δικαστεί αύριο στο αυτόφωρο.
 
Ελεύθερες αφεθηκαν επίσης οι δύο μητέρες ανήλικων, που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας των παιδιών τους.

Πηγή:Voria

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/399870/Default.aspx

Όλες οι απορίες για τα φορολογικά βρίσκονται εδώ.....



Όλες οι απορίες για τα φορολογικά βρίσκονται εδώ : Όλες οι απορίες για τα φορολογικά βρίσκονται κωδικοποιημένες στο παρακάτω εγχειρίδιο. Εδώ μπορείτε να πληροφορηθείτε τα πάντα για φορολογία κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών κλπ. συμπλήρωση  


Όλες οι απορίες για τα φορολογικά βρίσκονται κωδικοποιημένες στο παρακάτω εγχειρίδιο. Εδώ μπορείτε να πληροφορηθείτε τα πάντα για φορολογία κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών κλπ. συμπλήρωση εντύπων και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Αξίζει να ρίξετε μία ματιά:

Στον οδηγό ενσωματώνονται όλες οι αλλαγές που έχουν επέλθει στη φορολογική νομοθεσία. Ο οδηγός είναι με τη μορφή των συνηθέστερων ερωτήσεων των φορολογούμενων και των αντίστοιχων απαντήσεων.
Εγχειρίδιο των συνηθέστερων ερωτημάτων πολιτών και των αντίστοιχων απαντήσεων (Φεβρουάριος 2012)

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ- ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ, ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ:

• ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
• ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (Κ.Β.Σ.)
• ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
• ΜΗΤΡΩΟΥ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (αρμοδιότητα Δ/νσης Φορολογίας Κεφαλαίου)

Α.- ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ - ΔΩΡΕΩΝ - ΓΟΝ. ΠΑΡΟΧΩΝ

1. Ποιος είναι υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης φόρου κληρονομιάς;
Ο κληρονόμος ή ο νόμιμος αντιπρόσωπός του (άρθρο 61 του Κώδικα Φορολογίας Κληρονομιών - Δωρεών - Γονικών παροχών, ο οποίος κυρώθηκε με το ν. 2961/2001).

2. Ποια είναι η προθεσμία υποβολής της δήλωσης φόρου κληρονομιάς;
Μέσα σε έξι μήνες, αν ο κληρονομούμενος πέθανε στην Ελλάδα, ή μέσα σε ένα χρόνο, αν ο κληρονομούμενος ή οι κληρονόμοι ή οι κληροδόχοι διέμεναν κατά το χρόνο θανάτου στην αλλοδαπή.

Η προθεσμία αρχίζει από : το θάνατο του κληρονομουμένου τη δημοσίευση της διαθήκης ή τη δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης που κηρύσσει την αφάνεια ή το θάνατο του υπόχρεου σε δήλωση, αν αυτός δεν υπέβαλε δήλωση ή το διορισμό των κηδεμόνων σχολαζουσών κληρονομιών, των εκτελεστών διαθήκης, των συνδίκων πτώχευσης ή την αναγνώρισή τους, σε περίπτωση κληρονόμων σχολαζουσών κληρονομιών ή το χρόνο που ορίζεται στα άρθρα 7 και 8 του Κώδικα.
Η κατά τα άνω εξάμηνη ή ετήσια προθεσμία μπορεί να παραταθεί για τρεις (3) κατ' ανώτατο όριο μήνες, με απόφαση του προϊσταμένου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., αν συντρέχουν αποχρώντες λόγοι (άρθρα 62, 63 και 64).

3. Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται κατά την υποβολή δηλώσεων φόρου κληρονομιάς;
α) Ληξιαρχική πράξη θανάτου β) αντίγραφο διαθήκης
γ) κληρονομητήριο ή πιστοποιητικό της αρμόδιας δημοτικής ή κοινοτικής αρχής περί του είδους και του βαθμού συγγενείας προς τον κληρονομούμενο
δ) πιστοποιητικό του Γραμματέα Πρωτοδικών περί μη δημοσιεύσεως νεότερης διαθήκης ή περί μη δημοσιεύσεως διαθήκης στην περίπτωση της εξ αδιαθέτου διαδοχής
ε) πιστοποιητικό για την ηλικία του επικαρπωτή, όταν για τον προσδιορισμό της αξίας λαμβάνεται υπόψη η ηλικία αυτού
στ) έγγραφο νομιμοποιήσεως, σε περίπτωση πληρεξουσίου
ζ) τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη μετάθεση του χρόνου γένεσης της φορολογικής υποχρέωσης
η) αποδεικτικά χρεών της κληρονομιάς (άρθρο 67).

4. Ποια είναι αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την παραλαβή δηλώσεων φόρου κληρονομιάς;
Η Δ.Ο.Υ. της κατοικίας του κληρονομουμένου ή η Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού, αν ο κληρονομούμενος ήταν κάτοικος αλλοδαπής.
Αν όμως ο κληρονομούμενος είχε την κατοικία του στην αλλοδαπή, αλλά πέθανε στην Ελλάδα, αρμόδια είναι η Δ.Ο.Υ. του τόπου θανάτου.
Ως κατοικία του κληρονομουμένου θεωρείται αυτή που προκύπτει από το ΑΦΜ αυτού (άρθρο 66).

5. Ποιος είναι υπόχρεος υποβολής δήλωσης φόρου δωρεάς - γονικής παροχής;
Είναι οι συμβαλλόμενοι δωρητής - δωρεοδόχος, γονέας - τέκνο και, σε περίπτωση άτυπης δωρεάς, ο δωρεοδόχος (άρθρο 85).

6. Ποια είναι αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την παραλαβή δήλωσης φόρου δωρεάς- γονικής παροχής;
Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. της κατοικίας του δωρητή. Ως κατοικία του δωρητή θεωρείται αυτή που προκύπτει από το ΑΦΜ αυτού. (άρθρο 87).

7. Ποια είναι η προθεσμία υποβολής της δήλωσης φόρου δωρεάς -γονικής παροχής;
Η δήλωση υποβάλλεται πριν από την κατάρτιση του συμβολαίου, το οποίο συντάσσεται με βάση θεωρημένο αντίγραφο της δήλωσης, και, προκειμένου για άτυπες δωρεές, μέσα σε έξι μήνες από την παράδοση του αντικειμένου της δωρεάς στο δωρεοδόχο (άρθρο 86).

8. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις απαλλαγής από το φόρο κληρονομιών και γονικών παροχών για την απόκτηση της πρώτης κατοικίας;
Ο κληρονόμος (σύζυγος ή τέκνο του κληρονομουμένου) ή το τέκνο που αποκτά τη γονική παροχή ή ο σύζυγος αυτού ή τα ανήλικα τέκνα τους, να μην έχουν δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε άλλη κατοικία ή ιδανικό μερίδιο κατοικίας που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειας ή δικαίωμα πλήρους κυριότητας επί οικοπέδου οικοδομήσιμου ή επί ιδανικού μεριδίου οικοπέδου, στα οποία αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές τους ανάγκες και βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων. Οι στεγαστικές ανάγκες θεωρείται ότι καλύπτονται αν το συνολικό εμβαδόν των ανωτέρω ακινήτων (και των λοιπών αντίστοιχων κληρονομιαίων ακινήτων) είναι 70 τ.μ. προσαυξανόμενα κατά 20 τ.μ. για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 25 τ.μ. για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα τέκνα του δικαιούχου.(άρθρα 26 ενότητα Α' και 43 ενότητα Α').

9. Ποια είναι τα αφορολόγητα ποσά για την απόκτηση πρώτης κατοικίας αιτία θανάτου ή γονικής παροχής;
Η απαλλαγή παρέχεται για αξία κατοικίας μέχρι 200.000 € για κάθε ανήλικο ή άγαμο κληρονόμο και μέχρι 250.000 € για έγγαμο, η οποία προσαυξάνεται κατά 25.000 € για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 30.000 € για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα ανήλικα τέκνα, των οποίων την επιμέλεια έχει ο δικαιούχος. Στο ποσό της απαλλαγής περιλαμβάνεται και η αξία μιας θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου και ενός αποθηκευτικού χώρου, για επιφάνεια εκάστου έως 20 τ. μ., εφόσον βρίσκονται στο ίδιο ακίνητο και αποκτώνται ταυτόχρονα. Επίσης χορηγείται απαλλαγή για οικόπεδο αξίας μέχρι 50.000 € για κάθε ανήλικο ή άγαμο κληρονόμο και μέχρι 100.000 € για κάθε έγγαμο κληρονόμο, προσαυξανόμενη κατά 10.000 € για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 15.000 € για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα τέκνα. Τα παραπάνω ισχύουν εφόσον στο δικαιούχο κληρονόμο ή κληροδόχο περιέρχεται μία μόνο κατοικία ή ένα οικόπεδο εξ ολοκλήρου και κατά πλήρη κυριότητα και όχι ποσοστό εξ αδιαιρέτου.
Αντίστοιχη απαλλαγή παρέχεται και κατά τη γονική παροχή πρώτης κατοικίας. (άρθρα 26 ενότητα Α' και 43 ενότητα Α').

10. Γεωργικές απαλλαγές
Με το ν. 3842/2010 από 23-4-2010, καταργούνται οι γεωργικές απαλλαγές και ο φόρος υπολογίζεται πλέον με βάση τα αφορολόγητα ποσά και τους φορολογικούς συντελεστές της αντίστοιχης κατηγορίας, όπως και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία.

11. Σε πόσες δόσεις καταβάλλεται ο φόρος κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών;
α) Σε 12 ίσες διμηνιαίες δόσεις των 500 €, αν η βεβαίωση έγινε με βάση τη δήλωση του υποχρέου ή την έκδοση οριστικής πράξης ή μετά από συμβιβασμό και την καταβολή του 1/5 ή ύστερα από απόφαση δικαστηρίου ή από δικαστικό συμβιβασμό.
β) Σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις των 500 €, αν η βεβαίωση του 50% του φόρου έγινε μετά από άσκηση προσφυγής.
Σε περίπτωση κληρονομιάς, αν ο κληρονόμος είναι ανήλικος, ο αριθμός των δόσεων διπλασιάζεται.

12. Ποιος είναι ο χρόνος φορολογίας για την κτήση αιτία θανάτου;
Κατά κανόνα χρόνος φορολογίας είναι ο χρόνος θανάτου. Ο χρόνος φορολογίας μετατίθεται σε μεταγενέστερο του θανάτου χρονικό σημείο αυτοδίκαια στις περιπτώσεις αναβλητικής αίρεσης, επιδικίας περί το κληρονομικό δικαίωμα ή περί την κληρονομιά, διαχωρισμού επικαρπίας από την κυριότητα κ.λ.π. ή με απόφαση του προϊσταμένου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. στις περιπτώσεις του άρθρου 8 του Κώδικα (άρθρα 7 και 8).

13. Πότε παραγράφεται το δικαίωμα του δημοσίου για επιβολή φόρου κληρονομιάς ή δωρεάς, γονικής παροχής;
Παραγράφεται μετά την πάροδο 10 ετών αν υποβλήθηκε δήλωση, ή 15 ετών αν δεν υποβλήθηκε δήλωση.
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω το δικαίωμα του δημοσίου είναι παραγραμμένο για όλες τις υποθέσεις για τις οποίες η φορολογική υποχρέωση γεννήθηκε μέχρι 31-12-1994. (άρθρο 102 του Κώδικα όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 25 του ν. 3842/2010).

14. Ποια είναι τα αφορολόγητα όρια και οι φορολογικοί συντελεστές στη φορολογία κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών;
α) Η αιτία θανάτου κτήση πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων καθώς και η αιτία δωρεάς ή γονικής παροχής κτήση ακινήτων ή εμπράγματων ή ενοχικών δικαιωμάτων επί ακινήτων, μετοχών καθώς και λοιπών περιουσιακών στοιχείων (δηλ. όλων των περιουσιακών στοιχείων πλην μετρητών), από δωρεοδόχους που υπάγονται στην Α' και Β' και Γ' κατηγορία, υπόκεινται σε φόρο, ο οποίος υπολογίζεται με βάση τις πιο κάτω φορολογικές κλίμακες:

ΚΑΘΕ ΑΠΟΡΙΑ ΣΤΟ:

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/178005.html

ΕΥΓΕ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ. ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ!!!!

Σκιώδης Κυβέρνηση η Τρόικα στην Ελλάδα !!!!


Η αποφάσεις πάρθηκαν τη Δευτέρα που πέρασε στις Βρυξέλλες. Όλα δείχνουν ότι πλέον...
η μόνιμη παρουσία της τρόικας δεν θα είναι μόνο για τον έλεγχο των συμφωνηθέντων βάσει Μνημονίου, αλλά για την άσκηση ουσιαστικής πολιτικής.

Ουσιαστικά Τρόικα και task force η περιβόητη ομάδα Ράιχενμπαχ δηλαδή θα δρουν από κοινού. Η τρόικα θα είναι αυτή που θα δίνει εντολές και η ομάδα του Ράιχενμπαχ ενισχυμένη με στρατιές ακόμη επιτηρητών που για να μην υπάρξουν αντιδράσεις θα ονομαστούν σύμβουλοι θα ελέγχει σε καθημερινή βάση την εφαρμογή των εντολών της τρόικας.

Οι επιτηρητές θα έχουν καθημερινή φυσική παρουσία σε βασικά υπουργεία και με βάση το νέο μνημόνιο, αυτοί θα έχουν τον τελικό λόγο σε κάθε απόφαση της ελληνικής διοίκησης.

Ήδη μάλιστα όπως είχε διαφανεί μήνες πριν έχουν ξεκαθαριστεί και οι ρόλοι. Η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων θα είναι μια ... δουλειά των Γερμανών, που φυσικά θα είναι εκείνοι που θα κρίνουν και που θα κατευθύνονται τα χρήματα.

Αντίστοιχα η αναμόρφωση του κράτους, φάνηκε αυτό άλλωστε και από τις τελευταίες κινήσεις στις υπηρεσίες του Δημοσίου, θα έχει τη “βοήθεια” Γάλλων “συμβούλων” ενώ οι Ολλανδοί έχουν δείξει ενδιαφέρον για το κτηματολόγιο και άλλα τεχνικά θέματα


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Σκιώδης Κυβέρνηση η Τρόικα στην Ελλάδα http://24wro.blogspot.com/2012/03/blog-post_516.html#ixzz1oVT9k2x5

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....ΚΑΤΟΧΙΚΗ!!!!!

Τα Νέα

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ!!!!


Με πόλεμο απειλεί η Τουρκία στην Κύπρο για τα κοιτάσματα..


Με πόλεμο απειλεί η Τουρκία στην Κύπρο για τα κοιτάσματα
Περιοχή με μη καθορισμένο και συνεπώς διεκδικίσιμο από πολλές χώρες ιδιοκτησιακό...
καθεστώς, χαρακτήρισε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Εγκεμέν Μπαγίς, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC HARDTALK.



Χαρακτήρισε τις κυπριακές γεωτρήσεις «παράνομη ενέργεια των Ελληνοκυπρίων αφού διενεργούν έρευνες σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή και θα πρέπει να διαπιστώσουμε σε ποιά χώρα ανήκει το φυσικό αέριο, στην Αίγυπτο, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Κύπρο ή το Ισραήλ».



Ο δημοσιογράφος Στίβεν Σακούρ είχε υποδείξει στον κ. Μπαγίς ότι οι τουρκικές απειλές δημιουργούν την εντύπωση ότι η Τουρκία προτειμάζει στρατιωτική δράση εναντίον της Κύπρου κάτι που δεν συνάδει με τις φιλοδοξίες της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ.



Μάλιστα σημείωσε ότι έχει κάθε δικαίωμα η Τουρκία να χρησιμοποιήσει την δύναμή της για να υπερασπιστεί τα διακαιώματά της, που σημαίνει ότι απειλεί καθαρά με πόλεμο και το ερώτημα είναι πλέον τι κάνει η Ελλάδα απέναντι σε αυτή την απειλή, η οποία επιβεβαιώνεται άλλωστε και από τα email του Stratfor που διέρρευσαν στο WikiLeaks.

«Οι Τούρκοι είναι εκτός ελέγχου» είναι ο τίτλος ενός εσωτερικού σημειώματος που έστειλε ο επικεφαλής της Stratfor Τζορτζ Φρίντμαν στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 σε έναν αναλυτή του που του είχε παρουσιάσει μια έκθεση για τα τεκταινόμενα σχετικά με τις έρευνες της εταιρείας Noble Energy για πετρέλαιο στα κυπριακά χωρικά ύδατα.

«Η Τουρκία έχει ξεσηκώσει μεγάλο σάλο όσον αφορά τις έρευνες της Noble για πετρέλαιο σε συνεργασία με τους Ελληνοκύπριους» έγραφε ο αναλυτής. «Βασικά, το κάνει επειδή μπορεί, λόγω του ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση αυτή τη στιγμή. Αλλωστε και η κίνησή της να στείλει φρεγάτες στην περιοχή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο».

Ακολουθεί μαρτυρία για το θέμα: «Μόλις μιλούσα με τον Ντέιβιντ. Ο πατέρας του καλύτερου φίλου του είναι ο επικεφαλής της Noble Energy. Τρώγανε όλοι μαζί στο Χιούστον και τους περιέγραφε πώς οι Τούρκοι δημιουργούν έναν εφιάλτη για εκείνους με όλη αυτή την αποστολή των πολεμικών σκαφών.

Ο Ντέιβιντ του έλεγε για τη δουλειά μου και πως συνεργαζόμαστε σε πολλά με την Τουρκία και ο πατέρας θέλει να μου μιλήσει σχετικά. Μπορεί να εμφανισθεί κάποια επιχειρηματική ευκαιρία, ποτέ δεν ξέρεις.

Ομως αυτή η οικογένεια έχει σπίτια σε όλο τον κόσμο, ο πατέρας μιλά 10 γλώσσες, τώρα ζει στην Κύπρο, παλιότερα βρισκόταν στο Κίτο και πιο πριν στο Βιετνάμ - έχει κάθε είδους περίεργες διασυνδέσεις με ύποπτα άτομα. Ισως μπορέσω να μάθω αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα από αυτόν. Και ίσως τους βοηθήσουμε να καταλάβουν τι ακριβώς πρόκειται να κάνουν οι Τούρκοι».

Οι αναλυτές, καθώς είναι Σεπτέμβριος και η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις εκτιμήσεις της για το μέγεθος του κοιτάσματος, υπολογίζουν ότι θα πρέπει να είναι ανάλογο με το μεγάλο κοίτασμα που βρέθηκε στις αντίστοιχες έρευνες των Ισραηλινών.

Παρατηρούν ότι ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών αναζήτησε πολιτική υποστήριξη στο Ισραήλ. «Οι Κύπριοι λένε συνέχεια ότι το Ισραήλ τούς υποστηρίζει, όμως πραγματικά αμφιβάλλω για το εάν οι Ισραηλινοί θα ανακατευτούν στο θέμα την ώρα που έχουν: α) τη δική τους αντιπαράθεση για τα υποθαλάσσια κοιτάσματα με τον Λίβανο και β) προβλήματα με την Τουρκία.

Η Ελλάδα παρέχει ρητορική υποστήριξη στην Κύπρο αλλά τίποτα περισσότερο. Οι Κύπριοι απειλούν ότι θα μπλοκάρουν τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Ούτως ή άλλως, οι ενταξιακές συνομιλίες βρίσκονται σε κώμα οπότε αυτή η απειλή δεν σημαίνει τίποτα για την Αγκυρα».

http://24wro.blogspot.com/2012/03/blog-post_3239.html

ΝΤΡΟΠΗ, ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ!!!!!


Ανασχηματισμός με υπόνοιες καταστολής και διαπλοκής.....

Κινήσεις τακτικής στο προεκλογικό πολιτικό σκάκι οι αλλαγές των Μ. Χρυσοχοΐδη, Α. Διαμαντοπούλου και Γ. Μπαμπινιώτη

Ανασχηματισμός με υπόνοιες καταστολής και διαπλοκής


Το παρασκήνιο αλλά και όσα προηγήθηκαν του χθεσινοβραδυνού «μίνι – ανασχηματισμού» επιβεβαίωσαν ότι το πρόβλημα της χώρας είναι κυρίως πολιτικό.
Δεν υπάρχει ορατή και κυρίως αξιόπιστη πολιτική διεύθυνση που να έχει προέλθει μέσα από τη λαϊκή ετυμηγορία. Αντίθετα υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η πολιτική διεύθυνση ασκείται από εξωθεσμικές ελίτ.
Όλοι αναρωτιούνται για τη σκοπιμότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα αυτού του ανασχηματισμού τη στιγμή μάλιστα που σε 20 ή το πολύ σε 25 ημέρες ενδέχεται να διαλυθεί η Βουλή και η χώρα να μπει σε προεκλογική περίοδο.
Στην πραγματικότητα τα εξωθεσμικά κέντρα και η ελίτ βλέπουν την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές ως συνέχεια της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Και προετοιμάζονται ή και προετοιμάζουν το έδαφος
Μετά την παραίτηση του κ. Χρήστου Παπουτσή από τη θέση υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, θα αρκούσε η τοποθέτηση του κ. Μανώλη Όθωνα ή του κ. Ελευθέριου Οικονόμου στη θέση του Υπουργού χωρίς να οδηγηθούμε σε αυτές τις καραμπόλες με τη συμμετοχή του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της κ. Άννας Διαμαντοπούλου.
Αυτό δεν συνέβη και υπάρχει πλούσιο προσκήνιο που αποκαλύπτει πολλά.
Είδαν το φως της δημοσιότητας φήμες σύμφωνα με τις οποίες είχε προταθεί στη Νέα Δημοκρατία να αναλάβει δικό της στέλεχος το υπουργείο Ανάπτυξης.
Είχε ακουστεί μάλιστα και το όνομα του κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Στην πραγματικότητα, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ήθελε να αναλάβει στέλεχος της Ν.Δ. το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο στόχος ήταν να «λερωθεί» ακόμα περισσότερο η Ν.Δ. και να αναλάβει το κόστος της καταστολής λαϊκών αντιδράσεων εν όψει απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά και των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε όπως αρνήθηκε να μπει στη λογική της συμμετοχής στελεχών της ΝΔ σε έναν ανασχηματισμό, θεωρώντας τον άνευ ουσίας τη στιγμή που οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου.
Από εκεί και πέρα ο ανασχηματισμός έγινε υπόθεση του κ. Παπαδήμου, του ΠΑΣΟΚ και των εξωθεσμικών κέντρων.
Η επιλογή Χρυσοχοΐδη
Η επιλογή του κ. Χρυσοχοϊδη δεν ήταν τυχαία για τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιστρέφει για τρίτη φορά στο συγκεκριμένο Υπουργείο και επελέγη με κριτήριο την εμπειρία του αλλά και την ικανότητά του να εφαρμόσει πρακτικές και τακτικές δυναμικής καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων.
Επισημαίνουμε και κάτι που δεν είναι άσχετο. Εδώ και δύο ημέρες οριστικοποιήθηκε και επίσημα η στήριξη του κ. Χρυσοχοΐδη στον κ. Βενιζέλο.
Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου κατέλαβε τη θέση του κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Ανάπτυξης και είναι απορίας άξιον τι θα προλάβει να κάνει μέσα σε ένα μήνα. Η αναβάθμιση της κ. Διαμαντοπούλου έγινε προκειμένου να βγει από το κάδρο μιας αποτυχημένης θητείας στο υπουργείο Παιδείας αλλά και για να διατηρηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και μετά τις εκλογές, σε μία νέα κυβέρνηση συνεργασίας.
Προς την κατεύθυνση αυτή πιέζουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά κέντρα και μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως ο κ. Γιώργος Μπόμπολας, που εμπιστεύονται την κ. Διαμαντοπούλου. Επιπλέον τις προηγούμενες ημέρες ήταν ορατό το ρήγμα ανάμεσα στους Γερμανούς και τον κ. Χρυσοχοΐδη για τα θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης.
Όσον αφορά τον κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, η επιλογή του έγινε κυριολεκτικά από σπόντα αν και αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή. η «απόδραση» της κ. Διαμαντοπούλου από το υπουργείο και η άρνηση του κ. Σαμαρά να αποδεχθεί την αναβάθμιση του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στη θέση του υπουργού Παιδείας (κάτι που ήθελε διακαώς) έφερε τον κ. Μπαμπινιώτη στο υπουργείο. Η επιλογή αυτή στοχεύει στο να εκτονώσει και την ένταση που υπάρχει στα Πανεπιστήμια.
Επανερχόμαστε σε αυτό που επισημάναμε στην αρχή. Ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό.
Γιατί τι άλλο είναι όταν ο Πρωθυπουργός ή άλλοι επιλέγουν να στελεχώσουν την κυβέρνηση με αυτά τα κριτήρια. Όταν μία υπουργός Παιδείας που φυσιολογικά θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από το Σεπτέμβριο μετά το θέμα που ανέκυψε με τα σχολικά βιβλία, αναβαθμίζεται και ουσιαστικά επιβάλλεται σε αυτή τη θέση, τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς;
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/119269/anashimatismos-me-yponoies-katastolis-kai-diaplokis

Την ώρα που μειώνονται οι μισθοί κάποιοι στο Δημόσιο παίρνουν αυξήσεις!!!



Την ώρα που μειώνονται οι μισθοί κάποιοι στο Δημόσιο παίρνουν αυξήσεις : Μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών να βλέπει τα εισοδήματά της να μειώνονται, ωστόσο κάποιοι στο Δημόσιο, παίρνουν μεγάλες αυξήσεις, την ώρα που γύρω  


Μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών να βλέπει τα εισοδήματά της να μειώνονται, ωστόσο κάποιοι στο Δημόσιο, παίρνουν μεγάλες αυξήσεις, την ώρα που γύρω τους μισθοί και συντάξεις κόβονται μήνα με το μήνα.

Ο λόγος για τους δικηγόρους του Δημοσίου, οι οποίοι – όπως ανακοινώθηκε- παίρνουν αύξηση 10 με 15% (!) σε βάθος τριετίας. Ακόμη πιο προκλητική ωστόσο είναι η περίπτωση των έμμισθων δικηγόρων των ανεξάρτητων Αρχών, οι αποδοχές των οποίων αυξάνονται σε μεγαλύτερα ποσοστά.

Την ώρα λοιπόν που πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη αυξάνονται κατά 10-15% οι αποδοχές των δικηγόρων του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρώτου και δεύτερου βαθμού) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Αύξηση των αποδοχών τους όμως έχουν οι δικηγόροι του Δημοσίου και από την επαναφορά – είχε καταργηθεί το 2004- του χρονοεπιδόματος 2% επί του βασικού μισθού για κάθε δύο χρόνια δικηγορίας από την ημερομηνία εγγραφής στα μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων.

Οι έμμισθοι δικηγόροι του Δημοσίου θα παίρνουν επίσης το επίδομα τέκνων, όπως και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, τα τρία τελευταία ωστόσο με τις σχετικές περικοπές, που έχουν γίνει σε όλο το Δημόσιο.

Πρόσθετο επίδομα 250 ευρώ θα παίρνουν όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου νομικής υπηρεσίας,  ενώ για όσους ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου διεύθυνσης νομικής υπηρεσίας το επίδομα φτάνει στα 400 ευρώ!

Παραπονεμένοι δεν είναι όμως ούτε και οι δικηγόροι των ανεξάρτητων διοικητικών ή ρυθμιστικών Αρχών, όπως η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά και η Επιτροπή Λογιστική Τυποποίηση, καθώς πέρα από τις αυξήσεις της τάξης του 10 με 15%, οι αποδοχές τους  αυξάνονται και με το ποσό των  400 ευρώ μηνιαίως!

Επειδή όμως όλες οι περικοπές που γίνονται τον τελευταίο καιρό στους απλούς πολίτες έχουν αναδρομική ισχύ, οι τρεις υπουργοί έδωσαν αναδρομική ισχύ και στην αύξηση των αποδοχών των έμμισθων δικηγόρων του Δημοσίου, η οποία τελικά θα ισχύει από την 1η Νοεμβρίου του 2011.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/177876.html

Παπουτσής: Σε μικρό κόμμα μετατρέπεται το ΠΑΣΟΚ.....




«Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκεται σε μια διαρκή μετάλλαξη και από ένα μεγάλο μαζικό κίνημα μετατρέπεται σ ένα μικρό κόμμα, εκλογικό μηχανισμό στη πραγματικότητα, κι ένα κλαμπ στελεχών εξουσίας», δήλωσε ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.


Παπουτσής: Σε μικρό κόμμα μετατρέπεται το ΠΑΣΟΚ

«Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να τελειώνει, να βάλουμε ένα τέλος. Γι αυτό βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Αντιμάχομαι τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σ΄ ένα σύγχρονο ΚΟΔΗΣΟ, ένα άνευρο δηλαδή κι αφυδατωμένο μικρό και καθαρό σχηματισμό του μεσαίου χώρου, το οποίο θα είναι απαραίτητο συμπλήρωμα και δεκανίκι των κεντροδεξιών σεναρίων», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».



Είπε, επίσης, ότι η υποψηφιότητά του «αντιμάχεται τις βαρονίες και τις διευθετήσεις παρασκηνίου μεταξύ των στελεχών».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ επανέλαβε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας προϋποθέτουν πραγματικές συγκλίσεις.
«Μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχει ένα κόμμα, όπως ακούω, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, το οποίο θα έχει την εξουσία. Θα υπάρχουν δύο ισχυρά κόμματα, ούτως ή άλλως. Μακάρι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πολιτικά ισχυρά κόμματα, αλλά η όποια πρόταση συγκυβέρνησης θα πρέπει να βασίζεται σε σταθερές συμφωνίες προγραμματικού χαρακτήρα», είπε.

Πρόσθεσε ότι στον ίδιο «ηχεί παράξενα» η πρόταση στελεχών του ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, όπως και το γεγονός «προδιαγράφουν την επόμενη μέρα» και «προδικάζουν το αποτέλεσμα με τον κ. Σαμαρά επικεφαλής και πρωθυπουργό».
http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=128977385

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ…..!!!!!



            Αν και, για να αναφερθείς στις 1007 πληγές του Φαραώ, που μας «δώρισαν»  οι …… σωτήρες μας, πρέπει να θυμάσαι τα πριν, για να αναφερθείς στα μετά, λόγω των αλλεπάλληλων χτυπημάτων τους, πάντα χωρίς να ελπίζεις ότι «τελειώνουν και τελειώνουμε», εγώ θα το αποφύγω για λόγους οικονομίας «χρόνου και λόγων».

            Κάθε μνημόνιο, κάθε δόση, κάθε αστοχία τους, μας χώνει πιο βαθιά στην «τρύπα» τους, στην μιζέρια μας, στην χρεοκοπία τους και στον βάραθρο που μας επιφύλαξαν, για να μας «σώσουν».

            Για να περιγράψω, αναφερθώ, σχολιάσω και τέλος εκφράσω τις απόψεις και σκέψεις μου, για τα συνεχή, ακατάπαυστα, ανελέητα, αδιάντροπα και στυγνά εγκλήματα, που συντελούνται 2 1/2 χρόνια τώρα από την «οικονομική κατοχή» που μας επιβλήθηκε βίαια και βάναυσα και μας οδηγεί κατευθείαν και χωρίς έλεος στην «κατάληξη» και στον αφανισμό.

            Είχα έγκαιρα, ως άλλος «μάντης κακών», με άρθρα και τοποθετήσεις μου, επισημάνει τα λανθασμένα στην αρχή, ύποπτα στην συνέχεια και εγκληματικά εν τέλει, μέτρα που παίρνουν συνεχώς, τόσο άκριτα και αναντίρρητα, αλλά με υποδείξεις εχθρικών προς το έθνος και την χώρα μας «κέντρων αποφάσεων», που υπακούουν τυφλά ακόμη και συνταγματολόγοι υπουργοί …. Οικονομικών……..!!!!!

            Η εξαθλίωση δεν έχει προηγούμενο και αυτοί που την έχουν υποστεί και συνεχίζουν να την πληρώνουν, είναι αυτοί που δεν έφταιξαν, αυτοί που δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να την υφίστανται. Οι αδύναμοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι γέροι και οι νέοι μας!!!!

Θεέ μου, τι αδικία, τι αναλγησία, τι ψυχολογικά βασανιστήρια, τι θράσος, τι μίσος!!!! Όχι μόνο αυτών που τους πατρονάρουν, τους κατευθύνουν, τους στηρίζουν και τους «συμβουλεύουν», αλλά και αυτών που μας κυβερνούν και έχουν «Ελληνική» υπηκοότητα.

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την καταλήστευση για δεκαετίες των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με:
α) Την άτοκη χρήση τους για μακρύ χρονικό διάστημα, με τις ευλογίες και την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος,
β) Την χρήση μεγάλου μέρους τους σε «τζόγο» στο Χρηματιστήριο,
γ) Την αγορά «δομημένων» και «τοξικών» ομολόγων και
δ) Την σημερινή αποτελειωτική πράξη του «κουρέματος» των παράνομα αγορασθέντων Κρατικών Ομολόγων.

Ερωτώ λοιπόν:

Ποιοι, πότε και πώς θα πληρώσουν;

Σύρος 7/3/2012
Μιχάλης Παν. Παγώνης

Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!!!!!!

Ρόδος: Διεκόπη η παρέλαση της Ενσωμάτωσης λόγω επεισοδίων......

Ρόδος: Διεκόπη η παρέλαση της Ενσωμάτωσης λόγω επεισοδίων : Διεκόπη πριν από λίγο η μεγάλη παρέλαση στη Ρόδο για την 64η επέτειο από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Μια ομάδα διαδηλωτών αποτελούμενη  

Διεκόπη πριν από λίγο η μεγάλη παρέλαση στη Ρόδο για την 64η επέτειο από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Μια ομάδα διαδηλωτών αποτελούμενη από 50 άτομα διέσπασε τον κλοιό των αστυνομικών και επιτέθηκε εναντίον των εκπροσώπων των αρχών, που βρίσκονταν πάνω στην εξέδρα των επισήμων.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα πλησίασαν και πέταξαν γιαούρτια και μπουκάλια με νερό προς την εξέδρα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι επίσημοι και να διακοπεί προσωρινά η παρέλαση.

Αμέσως μετά και μετά από προσπάθειες των ψυχραιμότερων η παρέλαση συνεχίστηκε με μοναδική παρουσία στην εξέδρα μόνο των στρατιωτικών αρχών.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο γ.γ του υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής Νίκος Χαλκιώτης, ενώ παρεβρίσκονται οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Καραγκούνης, του ΛΑΟΣ Κοραντής και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίκα Ιατρείδη και Γιώργος Κασάρας.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/177710.html

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ....ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ!!!!!!



kourema_omologon
Μία ζοφερή εικόνα της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας δίνουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της βρετανικής Royal Bank of Scotland (RBS).
Το 23 σελίδων σημείωμα προβλέπει κατ' αρχάς ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μετά το PSI θα παραμείνουν υψηλές, απαιτώντας ένα τρίτο πακέτο διάσωσης ήδη από το 2014 ώστε να καλυφθούν ανάγκες από το 2015 και μετά. Το μέγεθος αυτής της διάσωσης εκτιμάται ότι θα είναι παρόμοιο με του δεύτερου πακέτου και θα καλύπτει τη χώρα έως το 2020.
Το δεύτερο πακέτο διάσωσης χαρακτηρίζεται «πολύ ακριβή συμφωνία για την Ελλάδα», ενώ εκτιμάται ότι το ύψος του δημοσίου χρέους μετά το PSI θα είναι μόνο ελάχιστα μικρότερο του 163% του ΑΕΠ που κατεγράφη το 2011. Σημειώνεται μάλιστα ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της τράπεζας το ελληνικό χρέος θα είναι σε παρόμοια με τα περσινά επίπεδα και το 2020, δηλαδή γύρω στο 160% του ΑΕΠ. Το ελληνικό χρέος υπολογίζεται σε 180% του ΑΕΠ το 2014, ακόμα και μετά την επιτυχή διεκπεραίωση του PSI.
Μόνο που τότε, προσθέτουν οι αναλυτές της RBS, το 80% του χρέους θα έχει περιέλθει στην κατοχή κρατικών πιστωτών καθιστώντας την επόμενη αναδιάρθρωση «τεράστιο πολιτικό ζήτημα», καθώς ίσως απαιτεί διαγραφή χρέους από τους επίσημους ομολογιούχους.
Σε ότι αφορά την πορεία εκτέλεσης του PSI, οι αναλυτές του τμήματος Ευρωπαϊκών Οικονομικών της βρετανικής τράπεζας θεωρούν ότι η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης θα είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση μεγάλης συμμετοχής των επενδυτών. Ακόμα και μετά την ενεργοποίηση των ρητρών όμως η RBS δεν πιστεύει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της διαγραφής 107 δισεκατομμυρίων ευρώ ελληνικού χρέους.
Εκτιμάται ότι στην καλύτερη περίπτωση η αναδιάρθρωση θα καλύψει το 95% των εγχώριων ομολόγων με όφελος περίπου 87 δισεκατομμυρίων. Με την απομείωση της αξίας ομολόγων με ξένους όρους έκδοσης το συνολικό όφελος για την Ελλάδα εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 95 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όσον αφορά τη συμμετοχή των πιστωτών στο PSI, σημειώνεται ότι οι «ελεγχόμενοι» οργανισμοί θα συμμετάσχουν σε ποσοστό 100%, καθώς έχουν ήδη διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσής τους και γιατί θα θέλουν να αποφύγουν το στίγμα της μη-συμμόρφωσης. Συνολικά η RBS εκτιμά ότι το ποσοστό συμμετοχής θα κυμανθεί κατ' ελάχιστο γύρω στο 60% και πιθανότερα κοντά στο 70%.