Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;



Οι εφοριακοί μηνύουν τον Δ. Σπινέλλη.....

Διαβάστε γιατί ο ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ, κατέθεσε μήνυση κατά των Σπινέλλη και Λέκκα. Η δήλωση που τους εξόργισε.




Μήνυση κατά του Διομήδη Σπινέλλη τέως γενικού γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων και του Νικόλαου Λέκκα διευθυντή Σχεδιασμού και Ελέγχων του ΣΔΟΕ κατέθεσε την Πέμπτη στην Εισαγγελία Αθηνών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων (ΠΟΕ-ΔΟΥ) Χαράλαμπος Νικολακόπουλος.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΔΟΥ, η μήνυση αφορά "συκοφαντικούς" ισχυρισμούς, περί διαφθοράς στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, σε εκδήλωση με θέμα "Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη" που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Δ. Σπινέλλης είχε αναφέρει πως στις εφορίες επικρατεί το σύστημα 4-4-2 ως μηχανισμός διανομής των εσόδων του κράτους από είσπραξη προστίμων.
Όπως είχε εξηγήσει, το 40% αφορά την "έκπτωση" επί του προστίμου που κάνει στον φορολογούμενο ο ελεγκτής, το άλλο 40% μπαίνει στην "τσέπη" του και μόνο το 20% είναι το τελικό έσοδο που καταλήγει στα κρατικά ταμεία.
Ο κ. Λέκκας από την πλευρά του είχε αναφέρει στο ίδιο πάνελ ότι ποσοστό 10% από τις επιστροφές φόρου στους φορολογούμενους πάει επίσης στην "τσέπη" των εφοριακών.
http://news247.gr/oikonomia/forologia/oi_eforiakoi_mhnuoyn_ton_d_spinellh.1683586.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου