Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΜΕ ΑΚΟΜΑ!!!!!


Υπέρ της δημοσίευσης των ισολογισμών.


Και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιώργος Κασιμάτης, αντέδρασε, χθες, στην ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτη Ξυνίδη, σχετικά με το θέμα της δημοσίευσης των ισολογισμών των επιχειρήσεων στις εφημερίδες.
Τον κατηγόρησε ευθέως για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, σε ένα θέμα επί του οποίου οι απόψεις της επιμελητηριακής κοινότητας έχουν υπάρξει ανέκαθεν ξεκάθαρες, όπως είπε.
"Προδήλως", ανέφερε ο κ. Κασιμάτης, "θεωρούμε ότι η υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών στον ημερήσιο Τύπο αποτελεί πηγή σημαντικής οικονομικής επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις και έχουμε κατ' επανάληψη αναδείξει τη θέση μας αυτή. Ο κ. Ξυνίδης" πρόσθεσε "επιλεκτικά διαβάζοντας την κοινή δήλωση της ΚΕΕΕ του ΕΒΕΑ, της ΕΣΕΕ και του ΕΣΑ για το θέμα, θεώρησε ότι εμείς φάσκουμε και αντιφάσκουμε, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.
Προφανώς δεν διάβασε ή δεν θέλησε να διαβάσει ότι στο εν λόγω κείμενο προτείνουμε μια μικρή χρονική παράταση δημοσίευσης των ισολογισμών στον ημερήσιο Τύπο, μεταβατικού χαρακτήρα, μέχρι να καταστεί το Γ.Ε.ΜΗ. ο βασικός μηχανισμός εμπορικής δημοσιότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Τέτοιου είδους ενέργειες προδήλως καταδεικνύουν κομματική εμπάθεια, στην οποία εμείς δεν προτιθέμεθα να τον ακολουθήσουμε".
Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, σημείωσε πως θα περίμενε ο κ. Ξυνίδης να επεδείκνυε την ίδια πρωτοβουλία και διάθεση για δράση σε θέματα για τα οποία είναι αρμόδιος ως αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και τα οποία κατ' επανάληψη του έχει θέσει η επιμελητηριακή κοινότητα. "Γιατί, -κατέληξε-, μέχρι σήμερα η ανταπόκρισή του εξαντλείται σε προφορικές διακηρύξεις και δεσμεύσεις, χωρίς καμία απτή περαιτέρω ενέργεια και χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έπεα πτερόεντα...".

Πηγή:Naftemporiki

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/400148/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου