Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ.......ΔΙΑΝΟΙΑ!!!!!!!

Παπαδήμος: "Καλύτερα χαμηλότερες αποδοχές, παρά περισσότεροι άνεργοι"




 
«Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές με την συμφωνία και των δυο πλευρών, αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι», δήλωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα σχετικά με την επαπειλούμενη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις που θα λάβουν οι κοινωνικοί εταίροι, ενθαρρύνοντας τον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσαρμογών στις αμοιβές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Όπως είπε, «θα δούμε πού υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι σαφές πως για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους τα περιθώρια για προσαρμογές είναι περιορισμένα».

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «προειλημμένες αποφάσεις δεν υπάρχουν» και ότι οι «τελικές θέσεις (της κυβέρνησης) θα διαμορφωθούν με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των πιο αδύναμων στρωμάτων».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, πρέπει να δοθεί χρόνος στους κοινωνικούς εταίρους, καθώς όσο βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος «η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρει θέση».

Με αφορμή τις επικρίσεις του κ. Τσίπρα, απάντησε ότι «δεν υπάρχουν εναλλακτικές και μαγικές λύσεις». «Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αγορά εργασίας και θα διαπραγματευθεί σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αλλά αυτό συναρτάται με την δυνατότητα μας να αντιμετωπίσουμε οι ίδιοι τις πηγές των προβλημάτων μας», συμπλήρωσε.

Τσίπρας: «Αν είναι να μας κάνετε Σουδάν...»

«Αν είναι να μας κάνετε Ινδία ή Σουδάν μπορούμε και μόνοι μας…», του απάντησε ο κ. Τσίπρας λέγοντας: «Η μεγαλύτερη συνεισφορά σας είναι να οδηγήσετε τη χώρα σε δημοκρατικές διαδικασίας, δηλαδή σε εκλογές, για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι μια Βουλή που αναδείχθηκε σε άλλες εντελώς συνθήκες από αυτές που βρίσκεται η χώρα και είναι σε πρωτοφανή δυσαρμονία με την λαϊκή θέληση».

Όπως είπε σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου, «δεν είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι σε αυτή την πρωτοφανή κρίση θα σωθούμε αν κουτσουρέψουμε κι άλλο τους μισθούς».

«Όταν οι καταναλωτές δεν έχουν να αγοράσουν τότε βεβαίως κλείνουν οι επιχειρήσεις. Άρα όσο επιμένετε στις πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης δεν θα έχουμε καμία πιθανότητα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνοντας:

«Άρα το απευκταίο εσείς το φέρνετε πιο κοντά, δηλαδή την χρεοκοπία». Και συμπλήρωσε: «Οδηγούμαστε στην καταστροφή. Τρέχουμε με 150 χιλιόμετρα χωρίς φρένα προς το γκρεμό».

Μάλιστα σχολιάζοντας την φράση του κ. Παπαδήμου ότι για την κυβέρνηση «κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία του έθνους», είπε ότι αυτό ισοδυναμεί με «άνευ όρων παράδοση». «Τα ίδια έλεγε και ο κ. Παπανδρέου και τώρα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Λ. Παπαδήμος: «Θα αντιμετωπίσουμε εμφανείς στρεβλώσεις»

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο κ. Παπαδήμος εξήγησε ότι «βραχυπρόθεσμα οι συνέπειες στο εισόδημα είναι όντως αναπόφευκτες συνέπεια της προσαρμογής», αλλά όπως είπε «όταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια που καταβάλλουμε, πιστεύω σε ένα ορατό χρονικό διάστημα, τότε θα δημιουργηθούν νέες βάσεις για ανάπτυξη και απασχόληση».

Ανέφερε, εξάλλου, ότι «το κεντρικό πρόβλημα είναι η χαμηλή θέση ανταγωνιστικότητας», επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή το κόστος εργασίας σημείωσε σχεδόν διπλάσια αύξηση σε σχέση και τη σωρευτική αύξηση των ονομαστικών μισθών στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί, όπως είπε.

«Η μεγάλη απώλεια ανταγωνιστικότητας επηρεάζει τις εξαγωγές και την απασχόληση. Όσο οι εισαγωγές αυξάνονται τόσο οι επιχειρήσεις θα κλείνουν και η ανεργία θα αυξάνεται και προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία πρέπει να βελτιώσει τις εξαγωγές της», ανέφερε.

Παράλληλα, υπογραμμίζοντας ότι «οφείλουμε μέτρα και πολιτικές που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα», η οποία πάντως δεν εξαρτάται μόνο από το μισθολογικό κόστος και το κόστος εργασίας αλλά και το μη μισθολογικό κόστος, όπως σημείωσε, εξηγώντας ότι «δεν μπορούμε να μην εξετάσουμε το ρόλο και τη συμβολή του μισθολογικού κόστους όταν υπάρχουν στρεβλώσεις και είναι εμφανείς»
tanea.gr

ΚΑΙ ΠΑΛΙ: Α.....Ρ......Δ......!!!!!!!!!!!

Δεν σας μάθανε ακόμη, τι θα πει συγνώμη;...


Ρεσιτάλ «τηλεοπτικής φιλανθρωπίας» από το τρίο ΤΡΕ-ΤΣΙ-ΠΡΕ του μεγάλου καναλιού. Σκίζανε τα ρούχα τους για τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα οι τηλεοπτικοί ήρωες του MEGA. Τρομοκρατούσανε τους πάντες και τα πάντα, κραδαίνοντας τη δαμόκλεια σπάθη της...
αδυναμίας του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αν δεν ψηφίζονταν τα μνημόνια…

Και σήμερα κλαίγανε με κροκοδείλια δάκρυα για το 18,2% των ανέργων και την εξαθλίωση στην οποία οδηγήθηκαν οι Έλληνες από την ανικανότητα της Ελληνικής κυβέρνησης να βρει λύσεις και την αποτυχία της Τρόικας επιτύχει τους στόχους της! Λοιδορούσαν τον Σαμαρά όταν έλεγε, θα εξηγήσω στους εταίρους μας ότι η πολιτική της λιτότητας που επιβάλουν είναι λάθος…

Κάγχαζαν και πάλι όταν έλεγε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη…

Και σήμερα εξαπέλυσαν τους κεραυνούς τους κατά...της πολιτικής λιτότητας και χειροκρότησαν με θαυμασμό τον Ιταλό πρωθυπουργό που όρθωσε το ανάστημά του και τα είπε χύμα στη Μέρκελ για την λανθασμένη πολιτική της λιτότητας που προωθεί η ΕΕ και το ΔΝΤ!

Συγγνώμη ρε παιδιά, πείτε μας σε τι Θεό πιστεύετε; Κι εσείς στο χορό της άθλιας κωλοτούμπας; Πείτε μας ρε παιδιά, έχετε την εντύπωση ότι πάσχουμε από αλτσχάιμερ ή μας θεωρείτε εντελώς ηλίθιους;
Δυστυχώς, «δε σας μάθανε ακόμη τι θα πει συγγνώμη, σα γυαλί κόβει η ματιά σας, η απάνθρωπη!»
γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_5168.html

ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ!!!!!

Νέο σκάνδαλο με τον πρώην συνεργάτη του Παπανδρέου....


Νέο σκάνδαλο με τον πρώην συνεργάτη του Παπανδρέου 
 
Νέο σκάνδαλο στη σκιά του σκανδάλου με τον πρώην συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο πρώην συνεργάτης του πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Θέος, ο οποίος πρόσφατα διορίσθηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ με μισθό 9.000 ευρώ, διορίστηκε και στη Βουλή για να… συμπληρώσει το εισόδημά του!

Όπως προκύπτει από το δημοσιευμένο ΦΕΚ της 23 Δεκεμβρίου του 2011 που μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, ο κ. Θέος διορίστηκε από τις 11 Νοεμβρίου 2011 και στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή στην «ΠΕ5 μισθολογική κατηγορία», που σημαίνει περίπου 2.000 ευρώ μηνιαίως!

Σε μια εποχή που στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχουν μπει και οι μισθοί και οι συντάξεις των 700 ή 400 ευρώ, ο κ. Θέος, ένας από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού, συμπληρώνει το απίστευτο εισόδημα των 11.000 ευρώ μηνιαίως! Όσο το επίδομα ανεργίας 24 ανθρώπων δηλαδή, μιας και το συγκεκριμένο «άθλημα» γνωρίζει μεγάλη άνθηση τελευταία στη χώρα μας. Νόμιμα, βέβαια, τα παίρνει ο άνθρωπος τα λεφτά. Αν τώρα είναι και ηθικό, ας το κρίνει ο καθένας…

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/163663.html

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ Η ΚΑΡΙ..... ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ11111

Ωμός εκβιασμός Μέρκελ για την αγορά-μαμούθ των Eurofighter!!!!!!


Ωμός εκβιασμός Μέρκελ για την αγορά-μαμούθ των Eurofighter 
 
Ως μυστικό όρο στη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση η Άνγκελα Μέρκελ θέτει εκβιαστικά την αγορά-μαμούθ εξήντα μαχητικών, τύπου Eurofighter, από την Ελλάδα των μνημονίων.

Σύμφωνα με τις γερμανικές εφημερίδες «Kronen Zeitung» και «Die Zeit», η Γερμανίδα καγκελάριος, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει την επιβίωση της πολεμικής βιομηχανίας, σε μια περίοδο που μειώνονται δραματικά οι αμυντικοί προϋπολογισμοί των χωρών-«πελατών» της, επιβάλλει στην Ελλάδα να καταβάλει τεράστια κονδύλια σε αμυντικές δαπάνες, παρά την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης.

Τον απίστευτο αυτό εκβιασμό φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι δύο εφημερίδες, οι οποίες επικαλούνται πηγή από το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πλέον το θέμα έρχεται στη Βουλή με τη σχετική ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη.

Άλλωστε, δεν πάει πολύς καιρός που ο ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ είχε καταγγείλει δημόσια πως, την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν μέτρα αιματηρής λιτότητας, απομυζούν τον ελληνικό πλούτο μέσω των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας.

Το σχετικό δημοσίευμα της «Kronen Zeitung», που υπογράφει ο Richard Schmitt,» έχει τίτλο «Οι Έλληνες θέλουν τώρα 60 Eurofighter!».

To ρεπορτάζ επικαλείται δημοσίευμα της «Die Zeit», η οποία, με τη σειρά της, επικαλείται πηγή του ελληνικού Υπουργείου Αμύνης, που φέρεται να δήλωσε ότι, εφόσον εκταμιευτεί η δόση του Μαρτίου ύψους 80 δις ευρώ, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νέες συμφωνίες για αμυντικούς εξοπλισμούς.



Ο Ελληνικός Στρατός εξακολουθεί να αγνοεί το πακέτο λιτότητας, σχολιάζει το δημοσίευμα, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες το 2012 κατά 18,2%, την ώρα που ο προϋπολογισμός για τις κοινωνικές παροχές μειώνεται κατά 9%, προσθέτει ο συντάκτης, αν και γνωρίζει τις πιέσεις που ασκούνται εδώ και δεκαετίες για την αγορά αμυντικών συστημάτων και εξοπλισμού από την Ελλάδα, η οποία έχει καταστεί από τους μεγαλύτερους αγοραστές όπλων στην Ευρώπη. Ποσά-μαμούθ που έχουν επιβαρύνει στο μέγιστο ποσοστό τον κρατικό προϋπολογισμό και το χρέος της χώρας.



Το θέμα των Eurofighter στη Βουλή

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», η χώρα μας, μέσω της δανειακής σύμβασης ύψους 130 δις ευρώ από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, «θα μπορούσε να δαπανήσει εκ νέου 4 δις ευρώ για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών. Για την αγορά φρεγατών, ελικοπτέρων και υποβρυχίων θα μπορούσαν να επενδυθούν πολλά ακόμη δισεκατομμύρια ευρώ».

Στο μακροσκελές ρεπορτάζ της, η εφημερίδα επικαλείται ελληνικούς κύκλους του Υπουργείου Άμυνας, ως πηγές, οι οποίες, μάλιστα, φέρονται να «ομιλούν ιδιαιτέρως ανοιχτά για τα εν λόγω εσωτερικά ζητήματα». Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για την αγορά μέχρι και 60 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Eurofighter με εκτιμώμενο κόστος περί τα 3,9 δις ευρώ, γαλλικών φρεγατών με κόστος άνω των 4 δις ευρώ, γερμανικών υποβρυχίων κόστους 2 δις ευρώ, καθώς και περιπολικών του Λιμενικού για 400 εκατομμύρια ευρώ. Άλλα 400 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα κοστίσει ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός του ελληνικού στόλου. Επίσης υπάρχουν ελλείψεις σε πυρομαχικά για τα άρματα μάχης τύπου Leopard, ενώ δύο αμερικανικά ελικόπτερα Apache πρέπει να αντικατασταθούν.

Η εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «με την εκταμίευση της νέας δόσης ύψους 80 περίπου εκατομμυρίων ευρώ τον Μάρτιο, είναι αντικειμενικά υπαρκτή η πιθανότητα νέων συμφωνιών για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού».

Με δεδομένο ότι στην τρέχουσα πολιτικοοικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, είναι αδιανόητο από τη μία να περικόπτονται συντάξεις, να κόβονται μισθοί, να καταργούνται δικαιώματα και να καταλύεται το κοινωνικό κράτος και από την άλλη να υπάρχουν, στον βαθμό που ευσταθούν οι πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, σκέψεις για την αγορά εξοπλισμών και στρατιωτικού υλικού στο άμεσο διάστημα ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα ως άνω αναφερόμενα, τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Die Zeit» και αναπαράγονται από το σύνολο του γερμανικού Τύπου;

Σε πόσες και ποιες αγορές αμυντικού εξοπλισμού προσανατολίζεται η κυβέρνηση στο άμεσο διάστημα και με ποιο κόστος;

11.1.12

Οι ερωτώντες βουλευτές
Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης

ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Το σχέδιο χρεοκοπίας εντός του ευρώ.....

 Το σχέδιο χρεοκοπίας εντός του ευρώ
 
Πρώτα η «πειρατική» δανειακή σύμβαση και μετά η χρεοκοπία

Την εκδοχή ότι η προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης συνδέεται με τη δυνατότητα των δανειστών να «αποκτήσουν» τη χώρα, την περιουσία της και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, προβάλουν τα «Επίκαιρα».
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού, η νέα δανειακή σύμβαση, η οποία επεκτείνει σε μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους τις εγγυήσεις και την παραίτηση από την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας, οι εταίροι διασφαλίζουν ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας θα έχουν στο χέρι εξασφαλίσεις από τα απευθείας δικαιώματα στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας.
Το «χρηματοκιβώτιο» το οποίο θέλουν οι δανειστές στη κυριότητά τους, αφού πρώτα μπουν σε όλα τα «ασημικά» της χώρας, θα είναι το συγκεκριμένο Ταμείο.
Σύμφωνα με το περιοδικό, οι ιδιώτες πιστωτές θα καλυφθούν έναντι ενδεχόμενης ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας μέσω του PSI, το οποίο μπορεί αρχικά να μην ήθελαν, αλλά προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα, αποδέχτηκαν την ανταλλαγή ομολόγων, επιβάλλοντας λεόντειους όρους: υπαγωγή των ομολόγων στο Αγγλικό Δίκαιο- άρα μπορούν και αυτοί να διεκδικήσουν περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.
http://troktiko.eu/2012/01/to-schedio-chreokopias-entos-tou-euro/

ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΝ 18/1/2012

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!

Παπαδήμος: Δεν υπάρχει ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών!!!!!

Δεν υπάρχει ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, φέρεται να είπε ο Παπαδήμος. Αναλυτικά, τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς συντάκτες.



Επανεξετάζεται ο 13ος και ο 14ος μισθός εμφανίζεται να είπε ο Λ. Παπαδήμος στους πολιτικούς συντάκτες με τους οποίους συζήτησε.
Παράλληλα φέρεται να τόνισε πως δεν υπάρχει ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών.
Ουσιαστικά, εάν ισχύει ότι γίνεται γνωστό, ο κ. Παπαδήμος έρχεται σε αντίθεση τόσο με την αξιωματική αντιπολίτευση, όσο όμως και με το Δ. Ρέππα, ο οποίος άλλα δήλωσε την Τρίτη.
Περίπου 40 δημοσιογράφοι παραβρέθηκαν στη συζήτηση.
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο των απολύσεων στο Δημόσιο, κατά τη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες.
Μάλιστα, μαθαίνεται πως είπε "όταν έχεις περιστολή δαπανών στο Δημόσιο μπορεί να μειωθούν και θέσεις εργασίας".
Το 2012 θα είναι μία δύσκολη χρονιά όπως και η προηγούμενη εκτίμησε ο πρωθυπουργός, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των πραγμάτων.
Τώρα, για τις επικουρικές συντάξεις, το Μαξίμου φέρεται να υποστηρίζει ότι είναι ουσιαστική υποχρέωση της κυβέρνησης, που απορρέει απο το Μνημόνιο, να προχωρήσει σε ρυθμίσεις, καθώς υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στα ταμεία.
Για τη στάση που θα τηρήσουν τα τρία κόμματα το Μαξίμου, αφήνει να διαρρεύσει πως έχουν δεσμευτεί όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, αν και βεβαίως θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις των κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων.
Ίσως για αυτόν τον λόγο, ο κ. Παπαδήμος εμφανίζεται να είπε στους πολιτικούς συντάκτες πως "είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα εσωκομματικά των κομμάτων".
Η ερμηνεία μάλιστα που δίνεται, είναι πως δεν αποκλείεται ακόμα και να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, ανάλογα και με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Το βλέμμα λοιπόν είναι στραμμένο στο προσεχές Εθνικό Συμβούλιο.
Όσον αφορά στον 13ο και 14ο μισθό, επιβεβαιώνεται από το Μαξίμου πως το θέμα έχει τεθεί από την τρόικα στην κατεύθυνση βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και η πρόταση αυτή περιλαμβάνει επανεξέταση ελάχιστου μισθού, 13ο και 14ο μισθό, αυτόματη ωρίμανση μισθών και ρυθμίσεις όσον αφορά τις αμοιβές στο δημόσιο τομέα.
Πότε τελικά οι εκλογές;
Εκλογές ακούμε και εκλογές δεν βλέπουμε, και πώς να δούμε άλλωστε αφού ο κ. Παπαδήμος φέρεται να είπε "δεν υπάρχει ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών".
Ή, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το θέμα έχει κλείσει, εκλογές θα γίνουν όταν όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το κύριο έργο της.
Άλλωστε αυτό το αποδεικνύει και η ατζέντα της κυβέρνησης. Δηλαδή:
- η εκπλήρωση των δεσμεύσεων απο το ισχύον οικονομικό πρόγραμμα
- η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διαμόρφωση ενός νέου αξιόπιστου οικονομικού προγράμματος
- η ολοκλήρωση του PSI με βάση τη συμφωνία της 26ης -27ης Οκτωβρίου
Το Μαξίμου σε αυτό το σημείο κάνει δύο παρατηρήσεις:
Πρώτον:
Παράλληλα με τη δημοσιονομική εξυγίανση σημαντική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη και η διαμόρφωση ενός καλύτερου και ανταγωνιστικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Κι αυτό μπορεί να γίνει με την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων αλλά και την ακόμα καλύτερη αξιοποίηση και απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων που για το 2011 έφτασε το 99%.
Στο πλαίσιο αυτό το Μαξίμου θεωρεί ότι μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση οι περιφέρειες και οι δήμοι. Τα ζητήματα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας θα συζητηθούν σε προσεχή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα προωθηθεί ρύθμιση που θα βελτιώνει ακόμα περισσότερο το επιχειρηματικό περιβάλλον.
Δεύτερον, η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της κοινωνικής προστασίας των ασθενέστερων μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και προγράμματα.
http://news247.gr/ellada/politiki/papadhmos_den_yparxei_hmeromhnia_dieksagwghs_eklogwn.1570641.html

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;

To ΔΝΤ άρχισε να "πυροβολεί" την Ελλάδα ζητώντας πλήρη "κατοχή"!




Το ΔΝΤ «αμφιβάλλει», κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί -με διάρκεια- να μειώσει το πάρα πολύ μεγάλο, σήμερα, εξωτερικό χρέος της, γράφει στο τελευταίο τεύχος το περιοδικό «Spiegel».

«Πρέπει η Ελλάδα να επιταχύνει την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών μεγεθών της». Αλλιώς, οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας είναι δυνατόν να αρνηθούν να αποζημιωθούν με ένα ποσοστό απομείωσης χρέους υψηλότερο του ως τώρα αναφερόμενου (σ.σ.:50%), λέει αυτό το έγγραφο του ΔΝΤ, γράφει το Spiegel.
Σύμφωνα πάντοτε με την ίδια πηγή, τα κράτη μέλη στην ευρωζώνη ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερη ακόμα συμμετοχή στον εξωτερικό δανεισμό της Ελλάδας. Επίσης, το ΔΝΤ -ενόψει της προσεχούς επανόδου της «τρόικας» (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ)- καυτηριάζει την απουσία προόδου όσον αφορά τη συλλογή των φόρων, ενώ εκτιμά πως τα δημόσια έσοδα από τις κρατικοποιήσεις επί του παρόντος «είναι λιγότερα» των αρχικώς αναφερθέντων.
Ζιχόφερ: «Αν αποτύχει το ευρώ, αποτυγχάνει η Ευρώπη»
Ο Χορστ Ζιχόφερ, ηγετικό στέλεχος της Χριστιανο-Κοινωνικής Ενωσης, της CSU, μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk διεφώνησε ευθέως με τον ισχυρισμό της καγκελαρίου Μέρκελ, «αν αποτύχει το ευρώ, τότε η Ευρώπη αποτυγχάνει. «Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές υγιείς οικονομίες, εκτός ευρωζώνης, εντούτοις λειτουργεί η Ευρώπη, παραδείγματος χάρη η Βρετανία».
Ο ίδιος, επικαλούμενος το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας, ερωτώμενος τί μπορεί να σημάνει για την Ευρώπη μια -ενδεχόμενη- αποχώρηση της Αθήνας από την ευρωζώνη, εξέφρασε την προσωπική άποψη ότι, «οι παρενέργειες», σε αυτήν την υποθετική περίπτωση, 'δεν θα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε η Ευρώπη να ζημιωθεί». «Δεν προτείνω πάντως η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη», τόνισε.
Επανέλαβε, εξάλλου, την κομματική θέση των τελευταίων μηνών, δηλαδή ότι στο μέλλον θα πρέπει η οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη να δύναται να διώχνει τα μέλη, που -συστηματικά- παραβιάζουν τους κανόνες της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
«Είναι ωμός αυτός ο τρόπος, όμως η απομάκρυνση (μέλους), ως υστάτη λύση, πρέπει να είναι εφικτή», τόνισε.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ!!!! ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΤΕ!!!!!

Παραδοχή αποτυχίας για την εφεδρεία!!!!

Ούτε απολύσεις ούτε εργασιακή εφεδρεία υπάρχουν πλέον. Διαβάστε τι δήλωσε ο Δ. Ρέππας.



"Θέμα απολύσεων δεν υπάρχει. Στην ατζέντα που διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός, πολιτική απολύσεων δεν υπάρχει".
Αυτό δήλωσε με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο ο Δημήτρης Ρέππας, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για τις ακολουθούμενες πολιτικές στη δημόσια διοίκηση.
Παράλληλα, ο υπουργός εμφανίστηκε το ίδιο κατηγορηματικός και ως προς το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, καθώς τόνισε ότι "η πολιτική αυτή έκλεισε τον κύκλο της, δεν μπορεί να δοθεί παράταση".
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε ακόμα για θεαματική μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο σε σχέση με το 2009, αλλά και για εξοικονόμηση περίπου δύο δισ. ευρώ.
Παράλληλα υπενθύμισε πως η υποχρέωση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι του μνημονίου είναι να μειωθούν κατά 150.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015.
"Θα ήταν στα όρια του γελοίου όσοι είναι 53 χρονών, αυτόματα να μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς και να εξέρχονται από το δημόσιο. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτή η πολιτική με τα όποια αποτελέσματα της, έφτασε στο όριο της", πρόσθεσε.
Ο κ. Ρέππας σημείωσε ακόμη ότι "τέτοιες πολιτικές δεν μπορούμε να τις εξετάζουμε μόνο με οικονομικά κριτήρια. Από δημοσιονομικής άποψης δεν περιμέναμε κάτι σπουδαίο".
Όσο για τα βασικά κριτήρια, για τη συνταξιοδότηση, υποστήριξε πως ήταν δύο.
"Το ηλικιακό και η εγγύτητα ως προς την σύνταξη. Οριζόντιες πολιτικές δεν μπορούν να ισχύσουν αμερόληπτα και δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Δεν μπορεί να οδηγηθούμε σε λειτουργική κατάρρευση του κράτους από την αποχώρηση έμπειρων στελεχών".
Επιπλέον, χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία ως ανεδαφική, αναποτελεσματική και ανεφάρμοστη, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγούσε σε ένα δημόσιο κράτος αποδυναμωμένο από έμπειρα στελέχη.
Άμεση ήταν όσο και έντονη η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τόσο ο Προκόπης Παυλόπουλος, όσο και ο Χρήστος Ζώης κατηγόρησαν το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια αποπροσανατολισμού, καθώς, όπως είπαν, καμία σχέση δεν είχε η δική τους πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία, με την πολιτική που τελικά εφαρμόστηκε.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε ακόμη ότι παραμένει ανοικτός σε προτάσεις ως προς το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων, καθώς εξήγησε ότι πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παρενεργειών που δημιουργούν αμφιβολίες ως προς τα κίνητρα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
"Μόνο με αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο θα γίνεται η αξιολόγηση του κάθε υπαλλήλου. Αυτό είναι ξεκάθαρο, και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων", είπε χαρακτηριστικά.
"Μέχρι τέλη Ιανουαρίου ή το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε την διοικητική μεταρρύθμιση για την δημιουργία ενός επιτελικού μη γραφειοκρατικού κράτους".
Τέλος, ο κ. Ρέππας επέκρινε όσους δεν συμμερίζονται την πολιτική συνεργασίας με την "Ομάδα Δράσης" της ΕΕ, μια συνεργασία σημαντική και χρήσιμη, όπως είπε, από την οποία η Ελλάδα επιχειρεί να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα.

http://news247.gr/ellada/politiki/telos_h_efedreia_paradoxh_apotyxias.1570498.html

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΛΕΝΕ ΤΑ....ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!!!!!!!!

Goldman Sachs: Κατά των μέτρων λιτότητας σε Ελλάδα και Ε.Ε.


Goldman Sachs: Κατά των μέτρων λιτότητας σε Ελλάδα και ΕΕ 
 
Υπέρ της απόψεως ότι οι πολιτικές λιτότητας θα εγκλωβίσουν τις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης σε φαύλο κύκλο ύφεσης τάσσεται η Goldman Sachs.

Σε έκθεση του, μάλιστα, ο επενδυτικός οίκος φέρνει ως παράδειγμα του την Ελλάδα και προσθέτει πως οι δυνατότητες για πρόσθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις στις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης είναι περιορισμένες.

Αναλύοντας το ελληνικό… «παράδειγμα», η Goldman Sachs εξηγεί ότι έχει γίνει κατανοητό στις αρχές της χώρας ότι οι απαιτήσεις για εντονότερες δημοσιονομικές προσπάθειες με στόχο την επίτευξη των βραχυπρόθεσμη στόχων για το έλλειμμα, εγκυμονούν πολλούς κινδύνους όπως μεγαλύτερη λιτότητα, μείωση φορολογικών εσόδων και οικονομική αδυναμία.

Αναφορικά με την έξοδο κάποιας χώρας από το ευρώ, επενδυτική τράπεζα σημειώνει ότι θεωρεί απίθανο κάτι τέτοιο καθώς θα προκαλούσε ευρύτερη κατάρρευση.
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/162536.html

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ....ΚΑΨΕΤΕ, ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΦΩΤΙΑ!!!!!

Έρχονται νέα φορολογικά μέτρα "φωτιά"!!!!!


Έρχονται νέα φορολογικά μέτρα "φωτιά" 
 
Κατάργηση των φοροαπαλλαγών, ενοποίηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία, αντικειμενικά κριτήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μέτρα για την απόδοση του ΦΠΑ, την κατάργηση του ΚΒΣ και την επέκταση του «πόθεν έσχες», σκοπεύει να επιβάλλει η κυβέρνηση με νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συζητηθούν πριν την έλευση της τρόικας προκειμένου να αποφασισθεί εάν θα αποτελέσουν το περιεχόμενο ενός νέου νομοσχεδίου πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, έτσι ώστε να δεσμεύουν και τη νέα κυβέρνηση.

«Πόθεν έσχες» για όλους

Στο υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα κλείσει πολλά ανοικτά «παράθυρα» για εισοδήματα που δεν δηλώνονται και πάρα πολλά ανοικτά «παράθυρα» για εισοδήματα που δηλώνονται σε επίπεδα χαμηλότερα από τα πραγματικά.

Σχεδιάζεται να εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων που θα βασίζεται στην υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αναλυτικών δηλώσεων «πόθεν έσχες» και στον έλεγχο της προέλευσης όλων των κεφαλαίων που διακινούν οι φορολογούμενοι, είτε αυτά δαπανώνται για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων είτε διατίθενται για καταναλωτικές ανάγκες είτε αποταμιεύονται. Ειδικότερα οι φορολογούμενοι θα δίνουν αναλυτική αναφορά στην εφορία για:

- Κάθε ευρώ που έχουν ξοδέψει από το διαθέσιμο εισόδημά τους και έχουν πάρει απόδειξη. Θα δηλώνεται το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (αγορές τροφίμων, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κ.ά.) Ενα μικρό ποσοστό 10% - 20% του εισοδήματος θα εξαιρεθεί από την συλλογή παραστατικών, αφού για κάποιες δαπάνες δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αποδείξεις όπως για παράδειγμα τα χρήματα που δίνουν οι παππούδες στα εγγόνια τους.

- Τις αποταμιεύσεις σε καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος έχει ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ, θα πρέπει να δικαιολογήσει τι έκανε τα χρήματα αυτά. Για παράδειγμα αν έχει 30.000 ευρώ σε καταναλωτικές δαπάνες (ενοίκια, ΔΕΗ, τρόφιμα κ.λπ.), ενώ του αναγνωρίζονται και 10% δαπάνες χωρίς παραστατικά, δηλαδή 4.000 ευρώ, το υπόλοιπο ποσό των 6.000 ευρώ ή θα πρέπει να το έχει αποταμιεύσει ή να εξηγήσει πού δαπανήθηκε.

Αντικειμενικά κριτήρια

Προσδιορίζονται νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια τα οποία θα λαμβάνουν υπόψη ακόμα και τις καταθέσεις των ελεύθερων επαγγελματιών. Η βασική μέθοδος υπολογισμού θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις διαφορετικούς τρόπους:

- Λογιστικό προσδιορισμό με βάση τα τηρούμενα βιβλία

- Τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία.

- Αντικειμενικά χαρακτηριστικά της άσκησης κάθε επαγγέλματος. Θα λαμβάνονται υπόψη ο τόπος στον οποίο ασκείται η επαγγελματική δραστηριότητα, τα χρόνια άσκησης του επαγγέλματος, καθώς και το εάν υπάρχουν εργαζόμενοι υφιστάμενοι στον επιχειρηματία ή επαγγελματία.

Φοροαπαλλαγές

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην τρόικα για την κατάργηση όλων των φορολογικών εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων φορολόγησης επιχειρήσεων και ΦΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέο «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές που συνοδεύεται με κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, κατάργηση όλων των ευνοϊκών φορολογικών καθεστώτων για τους φορολογούμενους που διαμένουν μόνιμα σε μικρά ελληνικά νησιά με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους, κατάργηση εκπτώσεων δαπανών χωρίς δικαιολογητικά για τις επιχειρήσεις.

Επίσης σχεδιάζονται περικοπές και καταργήσεις ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για μεταβιβάσεις περιουσίας. Θα περικοπούν φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων.

Ακίνητα

Εξετάζεται να καθιερωθεί ένας ενιαίος φόρος ή ενιαίο τέλος που θα περιλαμβάνει τον φόρο ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) και το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών το οποίο εισπράττεται σήμερα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Δεν αποκλείεται ο νέος φόρος ή το νέο τέλος που θα προκύψει να αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Στην περίπτωση που ο ΦΑΠ ενοποιηθεί με το ειδικό τέλος, τότε θα καταργηθεί το αφορολόγητο όριο στη φορολόγηση της κατοχής ακίνητης περιουσίας. Κι αυτό διότι κατά την ενοποίηση των δύο φόρων θα κυριαρχήσουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ειδικού τέλους, δεδομένου ότι η βασική επιδίωξη ενός τέτοιου σχεδίου δεν είναι η απλοποίηση της φορολογίας, αλλά η είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων εσόδων.

ΚΒΣ

Καταργούνται πολλές υποχρεώσεις τήρησης πρόσθετων βιβλίων, μειώνονται σημαντικά τα πρόστιμα για πλαστά και εικονικά τιμολόγια, για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων και γι' άλλες παραβάσεις του συγκεκριμένου Κώδικα.

ΦΠΑ

Εξετάζεται αλλαγή του τρόπου απόδοσης του ΦΠΑ, μέσω της καθιέρωσης αυτόματης καταβολής τη στιγμή της συναλλαγής.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/162277.html