Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ!!!! ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΤΕ!!!!!

Παραδοχή αποτυχίας για την εφεδρεία!!!!

Ούτε απολύσεις ούτε εργασιακή εφεδρεία υπάρχουν πλέον. Διαβάστε τι δήλωσε ο Δ. Ρέππας.



"Θέμα απολύσεων δεν υπάρχει. Στην ατζέντα που διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός, πολιτική απολύσεων δεν υπάρχει".
Αυτό δήλωσε με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο ο Δημήτρης Ρέππας, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για τις ακολουθούμενες πολιτικές στη δημόσια διοίκηση.
Παράλληλα, ο υπουργός εμφανίστηκε το ίδιο κατηγορηματικός και ως προς το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, καθώς τόνισε ότι "η πολιτική αυτή έκλεισε τον κύκλο της, δεν μπορεί να δοθεί παράταση".
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε ακόμα για θεαματική μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο σε σχέση με το 2009, αλλά και για εξοικονόμηση περίπου δύο δισ. ευρώ.
Παράλληλα υπενθύμισε πως η υποχρέωση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι του μνημονίου είναι να μειωθούν κατά 150.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015.
"Θα ήταν στα όρια του γελοίου όσοι είναι 53 χρονών, αυτόματα να μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς και να εξέρχονται από το δημόσιο. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτή η πολιτική με τα όποια αποτελέσματα της, έφτασε στο όριο της", πρόσθεσε.
Ο κ. Ρέππας σημείωσε ακόμη ότι "τέτοιες πολιτικές δεν μπορούμε να τις εξετάζουμε μόνο με οικονομικά κριτήρια. Από δημοσιονομικής άποψης δεν περιμέναμε κάτι σπουδαίο".
Όσο για τα βασικά κριτήρια, για τη συνταξιοδότηση, υποστήριξε πως ήταν δύο.
"Το ηλικιακό και η εγγύτητα ως προς την σύνταξη. Οριζόντιες πολιτικές δεν μπορούν να ισχύσουν αμερόληπτα και δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Δεν μπορεί να οδηγηθούμε σε λειτουργική κατάρρευση του κράτους από την αποχώρηση έμπειρων στελεχών".
Επιπλέον, χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία ως ανεδαφική, αναποτελεσματική και ανεφάρμοστη, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγούσε σε ένα δημόσιο κράτος αποδυναμωμένο από έμπειρα στελέχη.
Άμεση ήταν όσο και έντονη η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τόσο ο Προκόπης Παυλόπουλος, όσο και ο Χρήστος Ζώης κατηγόρησαν το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια αποπροσανατολισμού, καθώς, όπως είπαν, καμία σχέση δεν είχε η δική τους πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία, με την πολιτική που τελικά εφαρμόστηκε.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε ακόμη ότι παραμένει ανοικτός σε προτάσεις ως προς το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων, καθώς εξήγησε ότι πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παρενεργειών που δημιουργούν αμφιβολίες ως προς τα κίνητρα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
"Μόνο με αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο θα γίνεται η αξιολόγηση του κάθε υπαλλήλου. Αυτό είναι ξεκάθαρο, και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων", είπε χαρακτηριστικά.
"Μέχρι τέλη Ιανουαρίου ή το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε την διοικητική μεταρρύθμιση για την δημιουργία ενός επιτελικού μη γραφειοκρατικού κράτους".
Τέλος, ο κ. Ρέππας επέκρινε όσους δεν συμμερίζονται την πολιτική συνεργασίας με την "Ομάδα Δράσης" της ΕΕ, μια συνεργασία σημαντική και χρήσιμη, όπως είπε, από την οποία η Ελλάδα επιχειρεί να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα.

http://news247.gr/ellada/politiki/telos_h_efedreia_paradoxh_apotyxias.1570498.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου