Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Κυριακάτικες εφημερίδες: Τα πρωτοσέλιδα 18 Μαρτίου 2012.




Κυριακάτικες εφημερίδες: Τα πρωτοσέλιδα 18 Μαρτίου 2012 : Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.  ΙΣΟΤΙΜΙΑ  ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ   ΤΟ ΒΗΜΑ    Η ΑΥΓΗ   ΤΟ ΑΡΘΡΟ  

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.

ΙΣΟΤΙΜΙΑ
ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ


Η ΑΥΓΗ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ


Η ΒΡΑΔΥΝΗ

ESPRESSO

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΚΕΡΔΟΣ

REAL NEWS

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Zougla.gr

Κατέρρευσε ο ποδοσφαιριστής Φαμπρίς Μουαμπά την ώρα του αγώνα. Βίντεο.




Κατέρρευσε ο ποδοσφαιριστής Φαμπρίς Μουαμπά την ώρα του αγώνα. Βίντεο : Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο ποδοσφαιριστής της Μπόλτον Φαμπρίς Μουαμπά κατέρρευσε την ώρα του αγώνα της ομάδας του με την Τότεναμ.Ο Μουαμπά λίγο  

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο ποδοσφαιριστής της Μπόλτον Φαμπρίς Μουαμπά κατέρρευσε την ώρα του αγώνα της ομάδας του με την Τότεναμ.

Ο Μουαμπά λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα άπαντες να τρέξουν από πάνω του. Ο διαιτητής διέκοψε άμεσα το παιχνίδι και το ιατρικό επιτελείο της Μπόλτον έσκυψε από πάνω του αλλά ο ίδιος έδειχνε να μην αναπνέει.

Ο αγώνας διακόπηκε και ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη καθώς δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν.
Δείτε το βίντεο



Star.gr http://www.madata.gr/athletic/180499.html

Αλλάζουν ξανά οι ρυθμίσεις για τις αποδείξεις!!




Αλλάζουν ξανά οι ρυθμίσεις για τις αποδείξεις : Για… 27η φορά μέσα σε δύο χρόνια αλλάζει το μέτρο των αποδείξεων! Ναι, καλά διαβάσατε: στις φορολογικές δηλώσεις που θα κάνουμε οσονούπω θα πρέπει να  

Για… 27η φορά μέσα σε δύο χρόνια αλλάζει το μέτρο των αποδείξεων! Ναι, καλά διαβάσατε: στις φορολογικές δηλώσεις που θα κάνουμε οσονούπω θα πρέπει να βάλουμε αποδείξεις ίσως με το 25% του εισοδήματός μας τις οποίες θα κρατάμε… σπίτι μας.

Αποδείξεις πρέπει να μαζέψουν ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι, ακόμα και εκείνοι που έχουν εισόδημα κάτω των 6.000 ευρώ. Για να κατοχυρώσουμε το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα πρέπει οι αποδείξεις μας να ανέρχονται στο 25% του εισοδήματός μας. Για παράδειγμα, για εισόδημα 2.000 ευρώ χρειάζονται 500 ευρώ σε αποδείξεις, για 20.000 ευρώ 5.000 σε αποδείξεις.

Αν δεν καταφέρουμε να «πιάσουμε» το όριο, τότε πληρώνουμε φόρο 10% επί της διαφοράς, ενώ, αν μαζέψουμε περισσότερες, δεν παίρνουμε πίσω… τίποτα, αφού το μπόνους που είχε θεσπιστεί καταργήθηκε.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, δεν πρέπει να στέλνουμε τις αποδείξεις στις εφορίες με σακούλες και φακέλους όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Πλέον, στη φορολογική μας δήλωση θα γράψουμε τον αριθμό των αποδείξεων που έχουμε και το συνολικό ποσό τους.
Θα δώσουμε στην εφορία τις αποδείξεις μόνο αν μας το ζητήσει!
Μπορεί το νέο σύστημα να είναι πιο απλό, όμως, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η φοροδιαφυγή θα πέσει (πάλι) «σύννεφο»…
Star.gr http://www.madata.gr/epikairotita/economy/180444.html

ΚΡΙΜΑ......Τ' ΟΝΟΜΑ!!!!!!


Παπανδρέου: Το πρόγραμμα λιτότητας είναι "ένα είδος τιμωρίας"....


Παπανδρέου: Το πρόγραμμα λιτότητας είναι "ένα είδος τιμωρίας" : Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ευρώπη δεν έδωσε αρκετό χρόνο στην Αθήνα για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ώστε να  

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ευρώπη δεν έδωσε αρκετό χρόνο στην Αθήνα για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και ότι το πρόγραμμα λιτότητας είναι «ένα είδος τιμωρίας».

«Είπα στην Ευρώπη: δώστε μας χρόνο για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στη διάρκεια συζήτησής του στο Στρασβούργο με τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. «Η Ευρώπη έχει κάνει βήματα, όμως δεν πήγε προς τη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε.

«Η συντηρητική Ευρώπη απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι πολίτες της -είτε είναι Έλληνες, είτε Πορτογάλοι ή Γάλλοι- να προστατευθούν σε αυτή τη μετάβαση που πρέπει να φέρουμε σε πέρας», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

«Ναι, είδαμε την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά επίσης και πολύ πόνο. Θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει με έναν τρόπο που να μην τιμωρεί τους ανθρώπους», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός. Το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα «έχει γίνει ένα είδος τιμωρίας», σημείωσε.

Πάντως ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ακόμη πιο επιζήμια για τους Έλληνες απ' ό,τι η παραμονή στο κοινό νόμισμα παρά τις μεγάλες θυσίες. «Οι συντάξεις μας μειώθηκαν κατά 30%, όμως χωρίς το ευρώ θα είχαν μειωθεί κατά 70%», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/180320.html

ΟΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ..... ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ!!!!!


Συνεχίζεται η κόντρα Κατσέλη - Ανδρουλάκη.


Συνεχίζεται η κόντρα Κατσέλη - Ανδρουλάκη : Με τη φράση του Μαχάτμα Γκάντι «πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και μετά νικάς», απαντά η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα  


Με τη φράση του Μαχάτμα Γκάντι «πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και μετά νικάς», απαντά η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, «στην επίθεση με αγοραίους χαρακτηρισμούς που δέχτηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Ανδρουλάκης είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι «το κόμμα της Λούκας Κατσέλη θα έχει χειρότερη τύχη από το κόμμα του Γεράσιμου Αρσένη» και, μεταξύ άλλων, είχε υποστηρίξει: «Δεν μας αφορά η Λούκα. Είναι μια αξιοπρεπής καθηγήτρια, αλλά πολιτικό μυαλό δεν έχει. Και από ανάλυση τα ίδια. Σχολικός κεϊνσιανισμός της δεκάρας. Έπαιξε μοιραίο ρόλο, είναι το μοιραίο πρόσωπο που άφησε εντελώς ανυπεράσπιστη, εντελώς απροετοίμαστη την παράταξη, ενόψει της χρεοκοπίας, διότι είναι εισηγήτρια όλων αυτών των πραγμάτων».

«Οι άνανδρες επιθέσεις προδίδουν μόνο πανικό και αδυναμία» απάντησε η Λούκα Κατσέλη. «Πόσο μάλλον όταν στερούνται επιχειρημάτων και δεν απαντούν στο ουσιώδες πρόβλημα του πως θα αντιμετωπίσει η χώρα τις αρνητικές επιπτώσεις από το δεύτερο Μνημόνιο και την όξυνση που θα επιφέρει», πρόσθεσε.

«Στον φίλο Μίμη, θα απαντούσα με τη φράση του Μαχάτμα Γκάντι: 'Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και μετά νικάς'», πρόσθεσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/180280.html

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η Γερμανία "κράζει" την Ελλάδα αλλά η γερμανική διαφθορά φτάνει τα 250 δισεκατομμύρια !!!!!





- Αυτό το ποσό είναι μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
- Η Γερμανία κατατάσσεται στη 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της διαφθοράς
- 7,7 εκατομμύρια υπάλληλοι εργάζονται σε καθεστώς μαύρης εργασίας
- Πρώτη χώρα σε διαφθορά είναι η Νέα Ζηλανδία

Η διαφθορά αναμένεται να στοιχίσει φέτος στη γερμανική οικονομία 250 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι μειωμένο σε σχέση με παλαιότερα έτη, σύμφωνα με μια πανεπιστημιακή έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι υπολογισμοί του οικονομολόγου Φρίντριχ Σνάιντερ, του Πανεπιστημίου του Λιντς, βασίζονται στο δείκτη αντίληψης της διαφθοράς (CPI), ένα εργαλείο που εισήγαγε το 1995 η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της οργάνωσης αυτής, που δημοσιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011, η Γερμανία βρίσκεται στη 14η θέση των λιγότερο διεφθαρμένων χωρών του κόσμου. Πρώτη κατατάσσεται η Νέα Ζηλανδία. Από το 2003 μέχρι σήμερα η Γερμανία κινείται μεταξύ της 14ης και της 16ης θέσης της κατάταξης, μολονότι οι αρχές έχουν κηρύξει επισήμως τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, επισημαίνει ο Σνάιντερ, που πιστεύει ότι θα πρέπει να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό.

Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός καθηγητής συνιστά να επιταχυνθούν οι δικαστικές διαδικασίες--ώστε όλοι να καταλάβουν ότι η διαφθορά έχει συνέπειες--και να επιβάλλονται ποινές φυλάκισης αντί για πρόστιμα, επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Επιπλέον, οι εταιρείες που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς θα πρέπει να αποκλείονται από τους δημόσιους μειοδοτικούς διαγωνισμούς για χρονικό διάστημα έως και πέντε ετών.

Πάντως, η παραοικονομία, για πρώτη φορά από το 1995, έπεσε το 2010 κάτω από το 14% του ΑΕΠ. Ο Σνάιντερ υπολογίζει ότι για το 2011 η παραοικονομία εκπροσωπούσε το 13,54% του ΑΕΠ (344,3 δισ. ευρώ) και ότι φέτος θα πέσει λίγο ακόμη, στο 13,34% (342,4 δισ. ευρώ).

Η μαύρη εργασία έχει επίσης περιοριστεί ελαφρά, από 7,9 εκατομμύρια εργαζόμενους το 2010 στα 7,8 εκατομμύρια το 2011 και αναμένεται να φτάσει τα 7,7 εκατομμύρια το 2012.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=128337&catid=13

Προς ΔΗΜΑΡ οδεύουν πέντε διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ.


Διαβάστε ποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται ένα βήμα πριν την προσχώρησή τους στη Δημοκρατική Αριστερά.


Ένα βήμα πριν την προσχώρησή τους στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, βρίσκονται πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για τους:
* Γιάννη Αμοιρίδη (Πιερίας)
*  Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλα)
* Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθη)
* Γιάννη Μιχελογιαννάκη (Ηράκλειο Κρήτης)
* Γιώργο Παπαμανώλη (Κυκλάδων)
Οι πέντε βουλευτές, μετά τη συνάντηση που είχαν, με δική τους πρωτοβουλία, με τον πρόεδρο και αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, διαπιστώνουν "σε μεγάλο βαθμό ταυτόσημες απόψεις σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα".
"Θέμα της συνάντησης ήταν η κοινή προσπάθεια των δύο πλευρών στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης της πολιτικής προσπάθειας ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικοοικονομικού μοντέλου και ανάδειξη μιας νέας πολιτικής πρότασης, που θα ανταποκρίνεται στην πράξη, στις ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών και της χώρας, στο πλαίσιο της συγκρότησης του δημοκρατικού σοσιαλισμού", ανέφεραν στη δήλωσή τους.

http://news247.gr/ellada/politiki/politiki-krisi/pros_dhmar_klinoyn_pente_diagrafentes_toy_pasok.1694313.html

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ κ. ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!!!!



Αποκαλυπτηρίων , συνέχεια...


Διαβάστε πως εξυμνούσε τον Απρίλιο του 2010 ο Προβόπουλος τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου...
Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την Έκθεση του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, τον Απρίλη του 2010 :
«…Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει μια βαθιά κρίση, με κύρια χαρακτηριστικά το πολύ μεγάλο...
δημοσιονομικό έλλειμμα, το τεράστιο χρέος και τη συνεχή διάβρωση της ανταγωνιστικής της θέσης. Τα προβλήματα αυτά προϋπήρχαν της διεθνούς κρίσης του 2008 και ήταν αναπόφευκτο, χωρίς τολμηρές και αποφασιστικές παρεμβάσεις, να οδηγήσουν, αργά ή γρήγορα, σε αδιέξοδο.

Καθώς οι παρεμβάσεις αυτές δεν έγιναν, η κατάσταση επιδεινώθηκε, με αποκορύφωμα το δημοσιονομικό εκτροχιασμό το 2008 και το 2009 και την κλιμάκωση της διαφοράς αποδόσεων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών κρατικών ομολόγων που ακολούθησε.

Παράλληλα, η διεθνής κρίση μεγέθυνε τις συσσωρευμένες αρνητικές επιπτώσεις αυτών των χρόνιων αδυναμιών και επιτάχυνε την πτωτική πορεία της οικονομίας.…».

-Πρόκειται για μια ξεκάθαρη περιγραφή της εγκληματικής αδράνειας της κυβέρνησης Καραμανλή με αποτέλεσμα :

«…Οι εξελίξεις που ακολούθησαν δυστυχώς επιβεβαίωσαν τις δυσοίωνες προβλέψεις. Τον Απρίλιο του 2009 η Ελλάδα υπήχθη στη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος, καθώς τα ελλείμματα του 2007 και του 2008 υπερέβαιναν την τιμή αναφοράς της Συνθήκης. Το 2009
το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, όπως εγκαίρως είχε προειδοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος, διαμορφώθηκε σε διψήφιο ποσοστό του ΑΕΠ (12,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία που υποβλήθηκαν στην Eurostat στις 21.10.2009, και τελικά 13,6% σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Eurostat στις 22.4.2010), ενώ το δημόσιο χρέος έφθασε το 115,1% του ΑΕΠ…».

-΄Ολ΄ αυτά τα νεοδημοκρατικά «κατορθώματα», κατά τον – τότε - κ.Προβόπουλο : «… προκάλεσαν μια σειρά υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και μεγάλη διεύρυνση της διαφοράς αποδόσεων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών κρατικών ομολόγων, έως και την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου του τρέχοντος έτους. (Σ.Σ. του 2010…).
Το αποτέλεσμα ήταν η σημαντική επιβάρυνση του κόστους δανεισμού και του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους του Δημοσίου. Η κατάσταση αυτή, στο βαθμό που παρατείνεται, χειροτερεύει τη δημοσιονομική θέση της χώρας, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη δημοσιονομική προσαρμογή και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα..».


- «Ναι…», θα μου πουν σύσσωμα τα «κυνηγόσκυλα» του ΠΑΣΟΚ και του Γ.Παπανδρέου, «…αλλά οι ΠΑΣΟΚοι φταίνε που δεν πήραν έγκαιρα μέτρα, για να σταματήσουν την κατρακύλα…» κι όχι μόνο αυτό, αλλά τόκαναν επίτηδες, για να φέρουν το ΔΝΤ και το Μνημόνιο !...».

- Αν λένε την αλήθεια οι διαρροές από τη χθεσινή κατάθεση του Προβόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, κάτι τέτοιο υποστήριξε κι αυτός, πως, δηλαδή, η νέα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, δεν πήρε μέτρα για να προλάβει το κακό !...

- Ώστε, έτσι λοιπόν ; Δεν πήρε μέτρα η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κύριε διοικητά της Τ.Ε. ;

- Για, ελάτε να διαβάσουμε μαζί, τη συνέχεια της ΄Εκθεσής σας, του Απρίλη του 2010, να δούμε, τότε, με τα γεγονότα τρέχοντα και ζεστά, αυτά λέγατε ;
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

«…Η ελληνική οικονομία φαίνεται να έχει πλέον εμπλακεί σε έναν επικίνδυνο φαύλο κύκλο, με μία και μοναδική διέξοδο : τη δραστική μείωση του ελλείμματος και του χρέους, την άμεση δηλαδή αντιστροφή της δυσμενούς τάσης.
Στην κατεύθυνση αυτής της διεξόδου, η ελληνική κυβέρνηση κατάρτισε και δημοσίευσε στις 14 Ιανουαρίου το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΕΠΣΑ) 2010-2013, το οποίο θέτει αρκούντως τολμηρούς στόχους όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και περιλαμβάνει το περίγραμμα της πολιτικής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα ακολουθηθεί.
Στις 9 Φεβρουαρίου και στις 3 Μαρτίου ανακοινώθηκαν σημαντικά δημοσιονομικά μέτρα για την αύξηση της έμμεσης φορολογίας, τη μείωση των μισθολογικών δαπανών και τον περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο.
Στις 24 Μαρτίου κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση (που ψηφίστηκε στις 20 Απριλίου) και στις 31 Μαρτίου δημοσιοποιήθηκαν οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης. Επίσης, κατοχυρώθηκε η ανεξαρτησία της Στατιστικής Υπηρεσίας, με την ίδρυση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής
(ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Αυτές οι πρωτοβουλίες οικονομικής πολιτικής έγιναν θετικά δεκτές από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης…».

- Αλήθεια, κύριε Προβόπουλε, εσείς με την πείρα του συντάκτη και διαμορφωτή του Οικονομικού Προγράμματος του Καραμανλή, πως και περιλαμβάνετε, στην τότε ΄Εκθεσή σας, τόσο καλά λόγια για τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου ;
Μήπως, επειδή και τα γεγονότα, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, ήταν αναμφισβήτητα ;

- Διαβάστε τα μαζί μας, λοιπόν, στην ίδια ΄Εκθεση τα αναφέρετε :

«…• Στις 11 Φεβρουαρίου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ δήλωσαν ότι στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και τη δέσμευσή της να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο και πρόσθεσαν ότι τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ θα αναλάβουν αποφασιστική και συντονισμένη δράση, αν χρειαστεί, για να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ ως σύνολο.

• Στις 16 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (ECOFIN)
γνωμοδότησε για το ΕΠΣΑ, κάλεσε την Ελλάδα να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα
κατά 4 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το 2010 και κάτω του 3% του ΑΕΠ έως το 2012 και εξέδωσε σύσταση προς τη χώρα να ευθυγραμμίσει τις οικονομικές πολιτικές της με τους γενικούς προσανατολισμούς οικονομικής πολιτικής της ΕΕ, υιοθετώντας μια τολμηρή και ολοκληρωμένη δέσμη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μακροοικονομικές ανισορροπίες και οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας.

• Στις 3 Μαρτίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι
είναι ευπρόσδεκτα τα “πειστικά πρόσθετα και μόνιμου χαρακτήρα μέτρα δημοσιονομικής
εξυγίανσης” που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση εκείνη την ημέρα και αξιολόγησε
θετικά την προβλεπόμενη πολύ ταχεία εφαρμογή των μέτρων αυτών καθώς και την αναγνώριση, από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, της ανάγκης να υιοθετηθούν και να
εφαρμοστούν γρήγορα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με την απόφαση του
ECOFIN της 16ης Φεβρουαρίου.

• Στις 9 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε, ύστερα από επισταμένη διερεύνηση,
ότι τα δημοσιονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 3 Μαρτίου φαίνονται επαρκή για να
διασφαλίσουν την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων για το 2010. Αυτό επιβεβαιώθηκε
και από το ECOFIN στις 16 Μαρτίου.

• Στις 25 Μαρτίου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ επαναβεβαίωσαν τη δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου και κατέληξαν σε συμφωνία, ότι τα κράτη-μέλη της
ζώνης του ευρώ είναι έτοιμα να συνεισφέρουν με συντονισμένα διμερή δάνεια σε ένα μηχανισμό χρηματοδότησης που θα περιλαμβάνει σημαντικού ύψους χρηματοδότηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και κατά πλειοψηφία ευρωπαϊκή χρηματοδότηση…».

- Και τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζεις κ. Προβόπουλε, τα οποία τα κρίνεις θετικά και την θετική υποδοχή, που είχαν από τα όργανα της Ε.Ε., αναφέρεις αναλυτικά, στην ΄Εκθεσή σου, τον Απρίλη του 2010.

- Γιατί, τώρα, λες άλλα και μιλάς για «μη λήψη μέτρων, που οδήγησε στο Μνημόνιο» ; Γιατί εμφανίζεσαι να υιοθετείς την επιχειρηματολογία των συνωμοτικών κέντρων κατά του Γ. Παπανδρέου και ν΄ ασπάζεσαι τις μαλακίες των διάφορων χαχόλων της δεξιάς, περί προδοσίας κι άλλα ευτράπελα ;
Φαίνεται θυμήθηκες τις ρίζες και την πολιτική καταγωγή σου κι είπες να βάλεις, κι εσύ, ένα λιθαράκι, στο κτίσιμο του νέου εμφυλιωτικού σκηνικού, που βυσσοδομείται από το χώρο σου και τα άνομα συμφέροντα, που τον ξανα-εναγκαλίστηκαν !

- Αλήθεια, αυτά τα πράγματα, σου τα έβαλαν στην Επιτροπή τη Βουλής, επεσήμανε κανείς την παλινωδία σου ή οι συμμετέχοντες, εκεί, είναι, όλοι, συντονισμένοι στο ίδιο κλίμα ;
Αναρτήθηκε από ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ



http://nonews-news.blogspot.com/2012/03/blog-post_6916.html

ONOMATAAAAAAAAAA!!!!!!!!


Στη φυλακή οι δύο υπάλληλοι του ΥΠΑΝ που κατηγορούνται για εκβίαση επιχειρηματία.


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή, οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται, από επιχειρηματία, ο οποίος ανέμενε την έγκριση επιδότησης για επένδυση.

Τόσο ο πρώτος υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη μόλις του παρέδωσε ο επιχειρηματίας προσημειωμένα 120.000 ευρώ, όσο και ο συνάδελφός του αρνήθηκαν τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης από κοινού και κατ' εξακολούθηση που τους αποδίδονται.

Ο πρώτος υποστηρίζει πως του έστησε πλεκτάνη ο καταγγέλλων επιχειρηματίας, ο δε δεύτερος πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα και επίσης ότι υπηρεσιακώς δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον επίμαχο φάκελο επιδότησης.

Ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς τους. Μάλιστα ο ανακριτής -σύμφωνα με πληροφορίες- ρώτησε επανειλημμένα τους κατηγορούμενους και κυρίως τον πρώτο, αν είναι σύνηθες να συναντούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι με πολίτες για υπηρεσιακά ζητήματα εκτός γραφείου.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231186779

Βουλή εννέα κομμάτων,πρώτο κόμμα η αποχή δείχνει νέα δημοσκόπηση.



Βουλή εννέα κομμάτων,πρώτο κόμμα η αποχή δείχνει νέα δημοσκόπηση : Πολυκερματισμό του πολιτικού συστήματος καταγράφει το έκτακτο  Βαρόμετρο της Public Issue, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής.Αναλυτικά, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής  

Πολυκερματισμό του πολιτικού συστήματος καταγράφει το έκτακτο  Βαρόμετρο της Public Issue, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής.

Αναλυτικά, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων η ΝΔ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 25% και η ΔΗΜΑΡ τη δεύτερη με 15,5%. Στην τρίτη θέση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 12% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 11,5%, πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 11%, 6,5% παίρνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, 4% ο ΛΑΟΣ, 3,5% οι Οικολόγοι, 3% η Χρυσή Αυγή, 2% η ΔΗΣΥ, 1% το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 5% παίρνουν τα λοιπά κόμματα.

Την ίδια ώρα μειώνονται σταθερά τα ποσοστά αποχής και από το 32,5% τον Ιανουάριο του 2012 βρίσκονται πλέον στο 25,5%.

Σε ό, τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει αρνητική γνώμη 63% (έναντι 35% θετική), το ΚΚΕ 70% αρνητική γνώμη (έναντι 28% θετική), η ΝΔ 73% αρνητική (έναντι 17%), ο ΛΑΟΣ 80% (έναντι 17% θετική) και το ΠΑΣΟΚ 85% αρνητική γνώμη (έναντι 13% θετική).

Στο ερώτημα για την αναγκαιότητα διεξαγωγής εκλογών το 61% ( από 14% που ήταν τον Ιανουάριο του 2011) απαντά ότι μάλλον χρειάζεται, το 36% ότι μάλλον δεν χρειάζεται και το 3% δεν έχει γνώμη.

Σε  ό, τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, μόνο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσιάζει «θετικό ισοζύγιο», συγκεντρώνοντας  54% θετικές γνώμες έναντι 39% αρνητικών. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει 37% θετικές γνώμες έναντι 61% αρνητικές, ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει 30% θετικές γνώμες έναντι 69% αρνητικές, ο Αντώνης Σαμαράς 28% θετικές έναντι 70% αρνητικές, η Αλέκα Παπαρήγα 26% θετικές έναντι 72%, η Ντόρα Μπακογιάννη 19% θετικές έναντι 80%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης 19% έναντι 79% και τελευταίος ο Γιώργος Παπανδρέου με 10% θετικές γνώμες έναντι 89% αρνητικές.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/180047.html

O KAIΡOΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ.




Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Σύρο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. Για αύριο Σάββατο 17/3, ο καιρός θα είναι αίθριος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=77

Νέα καταγγελία στο σκάνδαλο του υπουργείου Ανάπτυξης - Εκβίαζαν και δεύτερο επιχειρηματία με μίζα έως και 500.000 ευρώ!!!!





- Ο επιχειρηματίας έχει βιομηχανία ξύλου και είναι από τη Δράμα
- Καταγγέλλει ότι αρχικά ζητούσαν μίζα 200.000 ευρώ αλλά μετά αύξησαν την "ταρίφα"
- Μιλάει για συγκεκριμένο υπάλληλο που ήταν ο εισπράκτορας του κυκλώματος
- Κατονομάζει έναν εκ των συλληφθέντων από την καταγγελία του Α. Μάρκου ότι έχει το φάκελό του

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν ήδη αρχίσει και παίρνουν οι καταγγελίες για επίορκους υπαλλήλους της διεύθυνσης επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά τις χειροπέδες σε δύο υπαλλήλους που φέρονται να ζήτησαν μίζα 120.000 ευρώ για να αποδεσμεύσουν μία επιχορήγηση σε έναν επιχειρηματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από ήρθε και δεύτερη περίπτωση εκβιασμού. Στην πρώτη περίπτωση όπως δήλωσε στο Newsit o επιχειρηματίας Αριστείδης Μάρκου "με ταλαιπωρούσαν από τις 27/10/2005. Ενώ είχε υπάχθει η επένδυσή μου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν αποφασιζόταν τίποτα γιατί δεν ειχαμε ενδώσει στις πιέσεις της μίζας. Καταστραφήκαμε οικονομικά, είμαστε στο χείλος της καταστροφής οικογενειακά".

Τη δεύτερη περίπτωση την αποκάλυψε το Mega και αφορά τον πρόεδρο της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου από τη Δράμα, Σταύρο Γκανή ο οποίος σύμφωνα με όσα κατήγγειλε υπάλληλοι του ίδιου τμήματος του είχαν ζητήσει 200.000 ευρώ μίζα για να προχωρήσουν την επιχορήγησή του συνολικού ύψους 4.400.000 ευρώ για επένδυση στην ήδη υπάρχουσα βιομηχανία.

Στην καταγγελία του ο επιχειρηματίας από τη Δράμα αναφέρει πως στην αρχή είχε προσπαθήσει να συγκεντρώσει το ποσό της μίζας, αλλά κατάφερε να βρει μόνο 100.000 ευρώ, αλλά τότε οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης διεύθυνσης του υπουργείου Ανάπτυξης ανέβασαν το ποσό της μίζας στα 500.000 ευρώ.

Μάλιστα απειλούσαν τον επιχειρηματία πως εάν δεν βρει αυτά τα χρήματα τότε θα ανακαλέσουν ολόκληρη την επιχορήγηση της επένδυσης.

Όπως καταγγέλλει ο επιχειρηματίας ακόμα και μέχρι σήμερα που δεν έδωσε τελικά τα χρήματα της μίζας, η υπόθεσή του αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι, ενώ έκανε λόγο για ολόκληρο κύκλωμα που έχει συγκεκριμένο υπάλληλο του υπουργείου για "εισπράκτορα".

Σημείωσε δε πως ο φάκελός του για την επένδυσή του βρίσκεται στο γραφείο ενός εκ των δύο συλληφθέντων υπαλλήλων, που φέρονται να είχαν εκβιάσει και τον επιχειρηματία από την Αργολίδα για το ξενοδοχείο.

Τελικά όπως αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα έκανε σχετική καταγγελία στο τμήμα οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Αττικής και έχει πάρει η υπόθεση το δρόμο του εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα από αυτή τη δεύτερη καταγγελία η νέα υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου είχε ξηλώσει τα 100 άτομα από τη συγκεκριμένη διεύθυνση του υπουργείου και είχε προκηρύξει ήδη νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, η κα Διαμαντοπούλου έχει ήδη ζητήσει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων της διεύθυνσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=128132&catid=3

Αλλάζει η νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.



Αλλάζει η νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά : Αναμορφώνεται η νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με τροπολογία που θα ενσωματωθεί στο επικείμενο προς κατάθεση σχέδιο νόμου τού υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για  

Αναμορφώνεται η νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με τροπολογία που θα ενσωματωθεί στο επικείμενο προς κατάθεση σχέδιο νόμου τού υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την αντιμετώπιση τής γραφειοκρατίας. Μεταξύ άλλων, κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που δεν θα κατάσχεται μέχρι 2.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται και άλλες αλλαγές για να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες και να καταστεί ασφαλέστερη η προοπτική απαλλαγής τού υπερχρεωμένου οφειλέτη από χρέη που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος, σε ομιλία του στην εσπερίδα, που οργανώθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την ΕΚΠΟΙΖΩ στο Εφετείο Αθηνών, σχετικά με την εφαρμογή τού νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, οι αλλαγές αφορούν τα εξής:

- Καθιερώνεται το δικαίωμα κάθε πολίτη να διατηρεί έναν τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου ποσόν κατάθεσης μέχρι το ύψος των 2.000 ευρώ θα είναι ακατάσχετο και θα προστατεύεται και από κάθε πράξη μονομερούς συμψηφισμού απαιτήσεων της τράπεζας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ομαλή πρόσβαση των καταναλωτών σε τραπεζικές συναλλαγές που είναι εξαιρετικής σημασίας για την καθημερινότητά τους, καθώς διευκολύνει καθοριστικά τη συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή (διενέργεια συναλλαγών, πληρωμή λογαριασμών, εξοικονόμηση χρόνου, διαφύλαξη ενός ελάχιστου ποσού για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών).

- Δεν είναι πλέον υποχρεωτική για τον οφειλέτη η απόπειρα εξώδικης ρύθμισης των χρεών πριν την κατάθεση της αίτησης για δικαστική ρύθμιση των χρεών. Τα αποτελέσματα από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης δεν είναι ικανοποιητικά, εξαιτίας, κυρίως, της απροθυμίας των πιστωτικών ιδρυμάτων να επεξεργαστούν κατά ουσιαστικό τρόπο τα σχετικά αιτήματα των οφειλετών. Η επιδίωξη της εξώδικης ρύθμισης καθίσταται έτσι τυπική, προκαλώντας αδικαιολόγητα επιβάρυνση και επιβράδυνση της διαδικασίας.

- Η περίοδος ρύθμισης των χρεών, που θα ανέρχεται σε πέντε έτη, θα αρχίζει με την κατάθεση της αίτησης και όχι από την έκδοση της απόφασης. Αν οι καταβολές που πραγματοποιούνται από τον οφειλέτη κατά την περίοδο που μεσολαβεί μέχρι την έκδοση της απόφασης υπολείπονται αυτών που ορίζονται με την απόφαση, ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να καταβάλει το ποσόν αυτό και μέχρι ένα έτος από τη λήξη της περιόδου ρύθμισης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται και οι δυσμενείς συνέπειες για τον οφειλέτη από τυχόν καθυστέρηση στην εκδίκαση της αίτησής του.

- Στις περιπτώσεις οφειλετών με πλήρη αδυναμία καταβολής, η απαλλαγή από τα χρέη θα επέρχεται στα τρία έτη.

- Το ποσόν μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας τού οφειλέτη, την εξόφληση τού οποίου πρέπει να ρυθμίσει ο οφειλέτης για να την εξαιρέσει από τη ρευστοποίηση, θα μπορεί πλέον να ρυθμίζεται και σε μεγαλύτερο των είκοσι ετών χρονικό διάστημα.

- Στις περιπτώσεις που οι απαιτήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν εκχωρηθεί σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, πρέπει να ορίζουν αντίκλητο στην Ελλάδα, ώστε να διευκολύνεται η συμπερίληψή τους στην αίτηση του οφειλέτη.

- Ενισχύεται ο συλλογικός χαρακτήρας της ρύθμισης των χρεών, που άλλωστε εξυπηρετεί και το συμφέρον του οφειλέτη. Δηλαδή, πρέπει κατ’ αρχήν η ρύθμιση να περιλαμβάνει τα χρέη όλων των πιστωτών (δεν θίγονται οι προβλεπόμενες στο νόμο εξαιρέσεις).

- Καθορίζεται χαμηλότερο κόστος για τις επιδόσεις δικογράφων της διαδικασίας.

- Προβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισης του ποσού που θα κληθεί αναδρομικά να καταλάβει ο οφειλέτης σε περίπτωση αύξησης των μηνιαίων καταβολών με την εφετειακή απόφαση.

- Επιτρέπεται η αίτηση αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης, σε περίπτωση που η πρωτόδικη απόφαση είναι απορριπτική, μέχρι την έκδοση εφετειακής απόφασης.

Όπως σημείωσε ο κ. Σπυράκος, οι αλλαγές είναι καρπός διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε με τα προεδρεία Ειρηνοδικείων, τους εκπροσώπους των καταναλωτών και των πιστωτικών φορέων, καθώς και τους φορείς διαμεσολάβησης στη ρύθμιση των χρεών.

Στην ημερίδα αναφέρθηκε ακόμη πως σύμφωνα με τα αιτήματα υπερχρεωμένων καταναλωτών προς τράπεζες -που έχει διαχειριστεί η ΕΚΠΟΙΖΩ- αυτά ανέρχονται στον αριθμό των 20.386 από 5.500 καταναλωτές και αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής χρωστάει κατά μέσο όρο σε 3,8 τράπεζες και οι οφειλές αφορούν 8-11 τραπεζικά προϊόντα. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία τού Συνηγόρου του Καταναλωτή, τα στοιχεία για το προδικαστικό στάδιο δεν είναι ενθαρρυντικά, επειδή οι τράπεζες είναι απρόθυμες να ανταποκριθούν στην εξωδικαστική επίλυση και αυτό «φρενάρει» τη ροή των υποθέσεων προς τα δικαστήρια.

Τέλος, ο κ. Σπυράκος ανέφερε ότι ετοιμάζεται η λειτουργία μόνιμου δικτύου παροχής συμβουλών πρόληψης και αντιμετώπισης τής υπερχρέωσης με κεφάλαια τού ΕΣΠΑ και ολοκληρώνεται η μελέτη, ώστε αυτό το δίκτυο «να χρηματοδοτηθεί εκούσια και από τα πιστωτικά Ιδρύματα», όπως είπε.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/180005.html

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Μέγα θέμα: Η Ελλάδα σύρθηκε στο ΔΝΤ!



Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η άκρως αποκαλυπτική κατάθεση του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ για το έλλειμμα 2009, Πέτρου Χριστουδούλου, ενώπιον της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Από τα λεγόμενά του προκύπτει εν ολίγοις ότι η αξιοπιστία της χώρας κατέρρευσε από τους αδέξιους χειρισμούς Παπανδρέου- Παπακωνταντίνου σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία του 2009.

«Το βασικό στοιχείο αποκλεισμού της Ελλάδας απ' το δανεισμό το 2010, δεν ήταν άλλο απ' τις συνεχόμενες επανεκτιμήσεις του ύψους...
του ελλείμματος του 2009, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το καλοκαίρι του 2010» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώπιον ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου.

«Την κατάσταση επιδείνωσαν ιδιαίτερα, ..«ατυχείς» δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Γ. Παπανδρέου» είπε, τονίζοντας όμως ότι η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων ήταν αναπόφευκτη υπό την πίεση της EUROSTAT, ύστερα από την εξάντληση των χρονικών περιθωρίων που είχαν δοθεί στην Ελλάδα να τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της στοιχεία.

«Όσο υπάρχει καλή πίστη, μπορείς να διαπραγματευθείς. Όταν χαθεί η καλή πίστη, οι Ευρωπαίοι θέλουν να είναι δύο και τρεις φορές σίγουροι για τα νούμερα που βγάζεις. Σας λέω ότι αυτή τη στιγμή έχουν μελετήσει την Ελλάδα πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης» ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου.

Οι αγορές γνώριζαν πως το έλλειμμα θα ξεπερνούσε την πρόβλεψη του Γ. Παπαθανασίου για 6%, καθώς τα δανειζόμενα ποσά ήταν μεγαλύτερα από το δηλούμενο έλλειμμα: «Cash never lies» -«το χρήμα δεν ψεύδεται»- τόνισε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ. «Η αίσθηση της αγοράς ωστόσο, ήταν πως το έλλειμμα της Ελλάδας δεν υπερέβαινε το 10%».

Αυτό ερμηνεύει και την ευκολία με την οποία η κυβέρνηση Παπανδρέου κατάφερε να προβεί σε δανεισμό στις αρχές του 2010. «Μετά την πρώτη, δεύτερη αναθεώρηση, ήταν σαφές πως θα χτυπούσαμε τοίχο» σημείωσε ο μάρτυς.

Μπορούσε να αποφευχθεί η αναθεώρηση του ελλείμματος; Μπορούσε να υπάρξει μια καθυστέρηση στην ανοδική πορεία της στατιστικής του καταγραφής; Υπήρξε πολιτική ευθύνη για την κλιμακούμενη δυσπιστία των αγορών; Τα ερωτήματα αυτά, έθεσε μετ’ επιτάσεως στον μάρτυρα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουπλής. Οι απαντήσεις του κ. Χριστοδούλου ήταν οι εξής:

«Έχοντας δουλέψει με τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Ζανιά (σ.σ. πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων), δεν νομίζω πως ήταν η δική τους αυτούσια βούληση να αναθεωρήσουν από μόνοι τους τους αριθμούς. Υπήρχε μία στενή παρακολούθηση από την EUROSTAT, η οποία ακολουθούσε και κομμάτια τα οποία εφάπτονταν και του δικού μου χώρου όσον αφορά στο μέγεθος του χρέους, την αποτίμηση των κρυμμένων πράξεων παραγώγων, όπως το χρέος που είχαμε φτιάξει υπό τη μορφή swap με τη GOLDMAN SACHS. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν ο τότε υπουργός είχε την πολυτέλεια να το αποφύγει αυτό ή όχι».

Μήπως η Ελλάδα μετά τις εκλογές του 2009, θα έπρεπε να αποφύγει να πει την αλήθεια; Στο ερώτημα αυτό του Χ. Πρωτόπαπα, ο κ. Χριστοδούλου απάντησε αρνητικά: «Όταν ο κόσμος το έχει βούκινο, καλύτερα να βγεις γρήγορα να το πεις γιατί διαφορετικά, μετά έχεις χάσει τελείως την αξιοπιστία σου».

Από την άλλη ωστόσο, ο μάρτυρας, πιεσθείς από τον Π. Κουρουμπλή, παραδέχθηκε πως η δήλωση Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού», υπήρξε «άστοχη». Παρότι δε, ο Π. Χριστοδούλου έσπευσε να συμπληρώσει πως «η δήλωση υπήρξε άστοχη και όχι η αναθεώρηση του ελλείμματος», στη συνέχεια χαρακτήρισε «ατυχή για τις αγορές» τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου περί ενδεχόμενου προσφυγής στο ΔΝΤ, σε περίπτωση που δεν εξασφαλιζόταν δανεισμός από την Γερμανία:

«Ενώ οι αγορές άκουγαν ότι το χαρτί πάει καλά, τα spreads έπεφταν κλπ., ξαφνικά έλεγαν: ‘‘Καλά αφού αυτοί σήκωσαν λεφτά και πάνε πάρα πολύ καλά, γιατί συνεχίζουν και μας απειλούν ότι θα πάνε στο ΔΝΤ; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε;’’. Και ξαφνικά φρίκαραν. Αρχίζουν και λένε ότι μήπως γίνεται κάτι; Αλλιώς τους περιμένουμε να συμπεριφέρονται και αλλιώς συμπεριφέρονται; Κι εγώ, αρκέστηκα να πω, μη μου χαλάτε την αγορά;» ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε δανειστεί «εμπροσθοβαρώς», όταν ακόμα τα spreads ήσαν χαμηλά, ο μάρτυρας απάντησε καταφατικά -αν και μ' αυτό «θα κερδίζαμε χρόνο, αλλά όχι αλλαγή της έκβασης των γεγονότων. Κι αν τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν εντός του 2010, είχαν ανακοινωθεί αμέσως μετά τις εκλογές του 2009, αυτό θα έκανε τις αγορές να απαντήσουν θετικά. Αλλά και πάλι, αν αυτό γινόταν πολύ νωρίς, θα ξάφνιαζε τις αγορές, ο δανεισμός θα γινόταν δυσχερέστερος και η προσαρμογή βιαιότερη, αν και συντομότερη».

«Μπορούμε να κάνουμε υποθετικά σενάρια. ‘‘Θα μπορούσαμε να έχουμε σφίξει τα μπουλόνια πολύ πιο γρήγορα;’’. Ναι! ‘‘Θα μπορούσαμε να είχαμε κόψει τα έξοδα πολύ πιο γρήγορα;’’ Ναι! Το θέμα όμως, δεν είναι αν βλέπεις κάτι, αλλά εάν παραδέχεσαι αυτό που βλέπεις. Είχαν όλοι συνείδηση της κρισιμότητας της κατάστασης; Δεν νομίζω. Ήθελαν όλοι να δουν την κατάσταση, ακόμα και αν κάποιος τους την έλεγε; Δεν νομίζω» ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου.

Παρά τα παραπάνω, ο κ. Χριστοδούλου δεν δήλωσε ενάντιος στην όποια ωραιοποίηση των στοιχείων. Κάτι τέτοιο άλλωστε, δρομολογήθηκε απ' την κυβέρνηση Σημίτη με το swap του 2001 που βοήθησε να εμφανιστεί το δημόσιο χρέος μικρότερο απ' το πραγματικό. «Οι τότε κανόνες, επέτρεπαν εκείνο το τέχνασμα για έναν δανεισμό που δεν θα φαινόταν στο χρέος. Και άλλες χώρες έκαναν κάτι αντίστοιχο, απλώς είναι θέμα βαθμού. Εκείνοι χρησιμοποίησαν τα swaps ή την ωραιοποίηση για να κάνουν μια απότομη βελτίωση των μεγεθών τους και να μπουν στην ΟΝΕ, έχοντας υπ' όψιν πως σιγά-σιγά θα έπρεπε να την βγάλουν από το σεντούκι και να την παρουσιάσουν σε πραγματικά στοιχεία. Τουλάχιστον παρουσίασαν αρκετό χρέος που να μπορούν να μανατζάρουν. Η Ελλάδα δεν το παρουσίασε, με αποτέλεσμα αυτό να σωρεύεται και να μεγαλώνει - και με την κρίση του 2008-2009, να μην μπορεί να το μαζέψει και να το κρύψει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο μάρτυς.

Με πληροφορίες από Καθημερινή, ΑΠΕ

Από  epikaira

http://attikanea.blogspot.com/2012/03/blog-post_9774.html

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΑ!!!!


Η ΑΟΖ ως αξιολογία των εκλογών.....


































Ν. Λυγερός

Ανάμεσα στα εθνικά θέματα, υπάρχει ένα που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη αξία τον τελευταίο καιρό: είναι η ΑΟΖ. Ενώ υπάρχει ως θεωρητική οντότητα από το 1982, μόνο πρόσφατα έγινε μαζικά γνωστή στο ελληνικό γίγνεσθαι. Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία καθυστέρησης της θέσπισης της από την Ελλάδα. Κατά συνέπεια, ανήκει στις πιο σημαντικές εκκρεμότητες του ελληνικού κράτους, το οποίο δεν πρέπει να απεμπολήσει τα δικαιώματά του. Έτσι η ΑΟΖ αποτελεί τώρα ένα κριτήριο για τις επόμενες εκλογές και θα πρέπει σιγά σιγά όλα τα κόμματα να δεσμευτούν με τυπικό ή τουλάχιστον άτυπο τρόπο, έτσι ώστε να συμμετάσχουν όλα στην εθνική προσπάθεια της θέσπισής της. Βέβαια, αυτή η τοποθέτηση δεν είναι ικανή συνθήκη, διότι θα πρέπει να υπάρξουν και διαπραγματεύσεις με τα άλλα κράτη όσον αφορά στην οριοθέτησή της, αλλά είναι σίγουρα απαραίτητη. Με άλλα λόγια, η ΑΟΖ είναι το πλαίσιο της αξιολογίας και όχι της αξιολόγησης των εκλογών.
Διότι η ελληνική ΑΟΖ είναι μία αξία πάνω στην οποία ο λαός μας θα μπορέσει να χτίσει το μέλλον του. Η Κύπρος έδωσε το παράδειγμα σε όλο τον ελληνισμό με τις τολμηρές της αποφάσεις σ’ ένα πλαίσιο το οποίο ήταν αδιανόητο για πολλούς. Η εύρεση του φυσικού αερίου στο..
κοίτασμα Αφροδίτη που ανήκει στο οικόπεδο 12 και είναι ένα από τα φτωχότερα οικόπεδα, έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα. Δεν είμαστε σε πλαίσιο της θεωρίας αποφάσεων, αλλά της θεωρίας παιγνίων, διότι υπάρχουν κι άλλοι παίκτες με πρωτοβουλίες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η ΑΟΖ είναι η μόνη σοβαρή οικονομική λύση για την πατρίδα μας. Και είναι μία λύση που προέρχεται από δική μας στρατιωτική κίνηση. Δεν είναι κάτι που επιβάλλεται από εξωτερικούς παράγοντες. Αντιπροσωπεύει την ελληνική αξιοπρέπεια μέσα στο πλαίσιο του Δικαίου της Θάλασσας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε πρώτα την ανάκαμψη και μετά την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Ενεργοποιούμε επίσης έναν άλλο κλάδο, ανεξάρτητο από τον τουρισμό, ο οποίος λειτουργεί με το ίδιο νοητικό σχήμα της βαριάς βιομηχανίας.
Δεν είναι πια ένα θεωρητικό παράδειγμα, αλλά μία λύση επί του πρακτέου. Κανένα κόμμα λοιπόν δεν μπορεί να την αποφύγει, αν πραγματικά ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδας και δεν κάνει απλώς πολιτικάντικες κινήσεις για να πάρει ψήφους, δίχως να έχει στη διάθεσή του στρατηγικό σχεδιασμό. Η ΑΟΖ δεν είναι ούτε φαινόμενο μόδας, ούτε φρασεολογία.
Η ΑΟΖ χρειάζεται τόλμη και στρατηγική αποτελεσματικότητα, για να υλοποιηθεί και θα δείξει την αξία του καθενός και του κάθε κόμματος την ώρα της απόφασης.
Ο λαός μας διαθέτει ένα μοχλό πίεσης για τις επόμενες εκλογές, για να μην ζήσει και πάλι την ίδια απραξία. Με την ΑΟΖ όλα είναι δυνατά και η Ελλάδα μπορεί, διότι με αυτή αποκτά μία αξία ανάλογη με τη Γαλλία στη Μεσόγειο και έχει το δεύτερο μεγαλύτερο εμβαδόν αμέσως μετά την Ιταλία.
Αυτά είναι πλέον τα δεδομένα.
Στους πολιτικούς ανήκει τώρα να τα αξιοποιήσουν, δίχως δικαιολογίες και καθυστερήσεις.

http://attikanea.blogspot.com/2012/03/blog-post_6750.html#more

ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΜΑΣ!!!!!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ!
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Γράφει η Πόπη Σουφλή
Μήνες τώρα, παρακολουθούμε ένα θρίλλερ,σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία που μαγειρεύτηκαν από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την ΕΛΣΤΑΤ, προκειμένου να οδηγήσουν τη χώρα στο ΔΝΤ, με τα γνωστά τραγικά  αποτελέσματα.
Στο τεράστιο σκάνδαλο, που ξεπερνά κάθε φαντασία, παρενέβη η Δικαιοσύνη, μετά τις καταγγελίες της Καθηγήτριας και μέλους της ΕΛΣΤΑΤ, κ.Ζωής Γεωργαντά,  δια του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη  που παρέπεμψε το θέμα στη Βουλή. Η επανάληψη των γεγονότων μέχρι σήμερα, δεν έχει να προσθέσει τίποτα.
Ούτε οι.. "αναρθρες κραυγές" καθαρά επικοινωνιακού τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αφού ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, ..υπέκυψε στη γοητεία της συγκυβέρνησης..τάχα μου "για να σωθεί η πατρίδα".
Οι γελοιότητες περί.."συνεργασίας" και όχι "συγκυβέρνησης", είναι για τους αφελείς  που εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον Αντώνη Σαμαρά, που παίζει με την νοημοσύνη τους..
Σήμερα, τα attikanea, αποκαλύπτουν ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ!
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:
Όπως είναι γνωστό, ο
Κρατικος Προϋπολογισμός,συντάσσεται ΠΑΝΤΑ από συγκεκριμένη Υπηρεσία του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
Αυτό έγινε και το 2009.
Αν κάποιος "κτυπήσει" στο google "ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009 ΑΝΑ ΜΗΝΑ", θα δει τα στοιχεία του Γεν.Λογιστηρίου του Κράτους. 
Δείτε τα στοιχεία που έχουν εγγραφεί για τον Σεπτέμβριο του 2009 και αυτά του 2010
ΤονΣεπτέμβριο του 2009,υπάρχει πρόβλεψη αναγκών του κράτους για 12,69 δις ευρώ. 
Το κρατικό έλλειμμα βρίσκεται στα 9,1% .
Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία στιςεκλογές του 2009, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου,  δίνει εντολή να καταβληθεί το επίδομα αλληλεγγύης, (490 εκατομμύρια ευρώ), που αποτελεί έκτακτη δαπάνη.
Οι δαπάνες των Νοσοκομείων, ανέρχονται στο 1.1 δις ευρώ για το 2010.
Ο Παπακωνσταντίνου,δίνει εντολή να πληρωθούν το 2009, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό, κατά 2 διςπερίπου.
Στη συνέχεια, οκ.Παπακωνσταντίνου, δίνει εντολή αύξησης των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού, κατά 1,2 δις ευρώ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).
Για πρώτη φορά όχι  μόνο στα ελληνικά χρονικά, αλλά και στα οπαγκόσμια οικονομικά χρονικά,δίδεται εντολή από τον κ. Παπακωνσταντίνου, και στον Κρατικό προϋπολοσμό, ενσωματώνονται όλα τα δάνεια των ΔΕΚΟ.
Αυτομάτως το χρέος από τα 12,69 %,  ανεβαίνει στο 29,37 %. και το έλλειμα του προϋπολογισμού, από τα 9,1 %, ανεβαίνει στο 14,9 %.
Αυτά τα στοχεία πήρε και μαγείρεψε η ΕΛΣΤΑΤ και διόγκωσε το χρέος στα 15,9 %.
Άρα οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Σύνταξης του Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, γνωρίζουν τι συνέταξαν, αν τους ζητήθηκε να αλλάξουν τα στοιχεία και ποιά είναι η αλληλογραφία με το Γραφείο του τότε υπουργού Οικονομικών.
ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ Γ.Λ.Κ.!!!
Εκεί σχεδίασε ο ΓιώργοςΠαπακωνσταντίνου την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ.
ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΘΕΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;
ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ;
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ;
Στο σημείο αυτό,οφείλουμε να διευκρινίσουμε, ότι αφενός μέν ουδεμία ευθύνη φέρουν οι υπάλληλοι του Γ.Λ.Κ. καθ΄' ότι εκτελούσαν εντολές ανωτέρων και αφετέρου, δεν απαλλάσσεται των ευθυνών του ούτε το ΕΛΣΤΑΤ, ούτε ο πρόεδρός του κ.Γεωργίου.
Το κακό όμως, από αλλού ξεκίνησε. Από εκεί που δόθηκε η εντολή αλλοίωσης των στοιχείων του Κρατικού Προϋπολογισμού, ώστε να λυθούν τα χέρια εκείνων που οδήγησαν τη Ελλάδα στα νύχια του ΔΝΤ.
Μήπως ο εισαγγελέας κ. Πεπόνης, πρέπει να ζητήσει τις καταθέσεις των αρμόδιων υπαλλήλων και την σχετική αλληλογραφία; 

Υ.Γ. Οι υπάλληλοι θα πρέπει πάση θυσία να προστατευθούν. 

http://attikanea.blogspot.com/2012/03/blog-post_8670.html

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ.........


Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Πιπεργιάς από το ΠΑΣΟΚ.


Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Πιπεργιάς από το ΠΑΣΟΚ : Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο πρώην βουλευτής Εύβοιας, Δημήτρης Πιπεργιάς, κάνοντας λόγο για μετάλλαξη του κόμματος. Ο κ. Πιπεργιάς υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε «σε  

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο πρώην βουλευτής Εύβοιας, Δημήτρης Πιπεργιάς, κάνοντας λόγο για μετάλλαξη του κόμματος.

Ο κ. Πιπεργιάς υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε «σε κόμμα τυφλής υποστήριξης των νεοφιλελεύθερων επιλογών της τρόικας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή παραίτησής του από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και αποχώρησής του από το κόμμα.
Star.gr http://www.madata.gr/epikairotita/politics/179981.html

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ.....ΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!!


Σταματά τις συναυλίες αλληλεγγύης ο Γιώργος Νταλάρας μετά τα έκτροπα....


Από τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Ίλιον
Από τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα. 

Την απόφασή του να σταματήσει τον κύκλο συναυλιών αλληλεγγύης που είχε ξεκινήσει σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά ανακοίνωσε ο Γιώργος Νταλάρας, καθώς «τα φαινόμενα βίας, οι τραυματισμοί μουσικών και η καταστροφή μουσικών οργάνων, ιδιαίτερα στην τελευταία συναυλία, έχουν αναιρέσει το νόημα και το χαρακτήρα των μουσικών εκδηλώσεων που σχεδιάσαμε».

«Επειδή η χρονική συγκυρία, ενόψει των επερχόμενων εκλογών απαιτεί νηφαλιότητα, ξεκάθαρα μηνύματα και περίσκεψη, δε θα προσφέρουμε μια ακόμα ανοιχτή εκδήλωση, αφορμή και πεδίο τυφλής αντιπαράθεσης σε όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο. Δε θα μετατρέψουμε τους χώρους μαζικής προσέλευσης του κόσμου σε αρένα, για αυτούς που επιδιώκουν με τις ενέργειές τους, να συνεχίσουν τον κύκλο της βίας των άκρων» αναφέρει ο Γ.Νταλάρας και καταλήγει:

«Σταματούμε εδώ, παρότι είναι προφανές ότι μπορούμε και έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα από αυτά που διαδραματίστηκαν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτά στην ώρα τους. Θεωρούμε όμως, ότι η οποιαδήποτε ανακύκλωση των γεγονότων, ενισχύει αντιδημοκρατικές προθέσεις και πρακτικές, κανονικοποιεί τη βία και αναπαράγει την πόλωση, δημιουργώντας ένα εύφλεκτο υλικό που απειλεί όλους μας αυτήν τη δύσκολη ώρα. Με ψυχραιμία, στο επανιδείν».
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231186645

ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, Κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΕ!!!!!!


Γνώριζαν για το έλλειμμα, άργησαν να πάρουν μέτρα, δήλωσε ο Γ.Προβόπουλος.....


Ο διοικητής της ΤτΕ ενώπιον της Εξεταστικής
Ο διοικητής της ΤτΕ ενώπιον της Εξεταστικής   

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 προσήλθε για κατάθεση ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος.

Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι τα στοιχεία από τους πρώτους μήνες του 2009 έδειχναν πως οι αριθμοί ήταν μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου χρόνου και οι δείκτες του α' εξαμήνου αποτελούσαν καμπανάκι ότι θα δυσκολέψει ο δανεισμός.

Είπε ακόμα ότι τα μέτρα που πάρθηκαν δεν ήταν τα κατάλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος επανειλημμένα επισήμανε τον κίνδυνο εκτροχιασμού του ελλείμματος, αλλά οι ηγεσίες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, δεν είναι βέβαιο ότι πείστηκαν.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Προβόπουλος επέμεινε πως ο πολιτικός κόσμος ήταν επαρκέστατα ενημερωμένος προεκλογικά για τους κινδύνους που απειλούν την ελληνική οικονομία και για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του ελλείμματος σε διψήφιο αριθμό, ενώ είχε ενημερώσει προσωπικά και τους αρχηγούς των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων.

Στην κατάθεση του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες για την ενημέρωση που είχε κάνει τόσο στον Κώστα Καραμανλή όσο και στον Γιώργο Παπανδρέου ότι το έλλειμμα θα είναι διψήφιο και πάνω από το 10%.

«Είχα ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 9 Ιανουαρίου του 2009, στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, η οποία είναι ίσως η πιο κρίσιμη ημερομηνία. Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2009 ενημέρωσα λεπτομερώς τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, παρουσία της Λούκας Κατσέλη και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι το έλλειμμα θα κινηθεί το 2009 προς διψήφιο ποσοστό, πιθανότερα υψηλότερο και του 10%. Την ίδια ενημέρωση έκανα στον κ. Παπανδρέου, πάλι με την ίδια σύνθεση, με τα στοιχεία βέβαια τα νεώτερα, γιατί είχε προστεθεί ένας μήνας» είπε ο κ. Προβόπουλος.
Περιθώριο λήψης σκληρών μέτρων που θα μετρίαζαν την εκτροπή, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπήρχε και ήταν επιβεβλημένο.

«Η έγκαιρη λήψη πολύ γενναίων μέτρων, ασφαλώς μπορούσε να ανακόψει και να ελέγξει την κατάσταση. Διότι όσο αφήνει κανείς τα θέματα να εκτυλίσσονται, τόσο πιο δραστική πρέπει να είναι η παρέμβαση για να κρατήσει την κατάσταση» υποστήριξε ο κ. Προβόπουλος και συνέχισε:

«Αν λαμβάνονταν πολύ αυστηρά μέτρα, που θα έπρεπε φυσικά να ληφθούν, θα ανέκοπταν τη δυναμική του χρέους, αλλά το σημαντικότερο, όμως, όλων θα ήταν ότι θα περνούσαν το μήνυμα στις αγορές, οι οποίες μας τιμώρησαν μεταγενέστερα, ότι γνωρίζουμε τι κάνουμε και πώς το κάνουμε και ότι είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε, να πάρουμε τα αναγκαία σκληρά μέτρα να ανακόψουμε τη δυναμική. Αυτό θα εφησύχαζε τις αγορές».

Ο Γ.Προβόπουλος υπογράμμισε πως με τη λήψη μέτρων το έλλειμμα θα μπορούσε να ήταν στο 10% ή στο 11% όχι όμως στο 13% και πρόσθεσε ότι τα μέτρα «θα είχαν μια τεράστια θετική επίπτωση από πλευράς ψυχολογίας στις αγορές, γιατί θα έβλεπαν ότι λαμβάνονται τέτοια μέτρα τα οποία ανακόπτουν τη δυναμική, επομένως προλαμβάνουμε τα χειρότερα».

Τέλος, ο κ. Προβόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού», εκτίμησε πως οι αγορές και οι θεσμικοί επενδυτές, δεν περιμένουν μια υπουργική δήλωση, «έστω και ατυχή» για να κρίνουν εάν η χώρα είναι σε αρνητική κατάσταση.

ΛΑΟΣ: Εγείρονται ποινικές ευθύνες

Ποινικές ευθύνες για τους Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρεόυ «βλέπει» ο ΛΑΟΣ, καλώντας Κοινοβούλιο και Δικαιοσύνη πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των κοινωνικών απαιτήσεων για την αναζήτησής τους.

«Ιδίως στην περίπτωση Παπανδρέου, υπάρχει κάτι περισσότερο από τις λεγόμενες αποχρώσες ενδείξεις. Εάν δεν υπάρξει η ανάλογη πρωτοβουλία θα αναγκαστούμε να πάρουμε εμείς» ξεκαθαρίζει.
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231186553

Η δήλωση του Μ.Θεοδωράκη για την 25η Μαρτίου.....

Σε νέα σκληρή δήλωση κατά της κυβέρνησης προχώρησε την Τετάρτη ο Μίκης Θεοδωράκης. Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, και απευθυνόμενος προς τα μέλη της κυβέρνησης ο Μ.Θεοδωράκης λέει: «Δεν έχετε το... δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την ....
τιμή της πατρίδας που εσείς ποδοπατήσατε». Η δήλωση του Μ.Θεοδωράκη αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών.

«Η 25η Μαρτίου ανήκει στον ελληνικό λαό, που είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, φτάνει να μπορέσει να απαλλαγεί από τις δαγκάνες των νέο-Ναζί της Ευρώπης, οι οποίοι με τη συνεργασία ανθρώπων μειωμένης εθνικής ευθύνης τον έχουν δέσει σήμερα χειροπόδαρα προσπαθώντας να τον αχρηστεύσουν».

Παράλληλα, ο Μ.Θεοδωράκης καταγγέλλει προσπάθεια «εξομοίωσης των τραμπούκων του παρακράτους της Δεξιάς που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη με τα σημερινά θύματα της αντεθνικής, αντικοινωνικής και αντιλαϊκής πολιτικής της ξένης τρόικα και της ντόπιας κυβέρνησης που προσπαθούν να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους».

Ο κ. Θεοδωράκης κάνει λόγο για μια «ουσιαστικά και τυπικά παράνομη κυβερνητική εξουσία που έχει καταντήσει προ πολλού άβουλο όργανο-μαριονέτα στα χέρια των κυρίων Μέρκελ, Σόιμπλε, Τόμσεν και Ράιχεμπαχ».

Σχολιάζοντας δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, ο Μ.Θεοδωράκης λέει πως η κυβέρνηση «ξέχασε» ότι «πριν λίγες μέρες εσείς οι ...'δημοκράτες' δεν διστάσατε να εκσφενδονίσετε όχι αυγουλάκια και γιαούρτια αλλά βόμβες δακρυγόνων με στόχο τα κεφάλια μας και να μας ψεκάσετε με χημικά».

«Θα έπρεπε να σας είχαμε κάνει (σε όλη την κυβέρνηση) μήνυση για απόπειρα δολοφονίας, όμως προσωπικά δεν καταδέχομαι να έχω καμμιά σχέση μαζί σας, ούτε του κατηγόρου. Και ξέρετε γιατί; Γιατί εγώ έμαθα να πιστεύω και να υπερασπίζομαι ακόμα και με τη ζωή μου την εθνική μας ανεξαρτησία, που εσείς την πουλήσατε στους ξένους για μια χούφτα αργύρια» προσθέτει.
in.gr



Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/03/25_14.html#ixzz1pBZL8fhl

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

«Έρχονται τα τραγούδια του και τον τιμωρούν»


Παρατράγουδο Λαζόπουλου - Νταλάρα

Ντυμένος κατάδικος ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε στο χθεσινό «Αλ Τσαντίρ» για τις πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκε ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο ίδιος μάλιστα εξήγησε πρώτα το λόγο που την προηγουμένη Τρίτη δε σχολίασε το περιστατικό εναντίον του τραγουδιστή, λέγοντας: «Την προηγούμενη Τρίτη δεν ήθελα να αφήσω τα συναισθήματά μου να με παρασύρουν, επειδή δεν τρέφω εκτίμηση στον Νταλάρα».

«Ο Νταλάρας είναι ένα ψυχικό ερείπιο! Έχουν πάρα πολλοί νεύρα με τον Νταλάρα, όχι με τα τραγούδια του και την ερμηνεία του -είναι εξαιρετικός, με τον χαρακτήρα του», συνέχισε και πρόσθεσε: «Η σχέση ενός ανθρώπου με το ταλέντο είναι η σχέση ενός ταχυδρόμου με το γράμμα που κουβαλάει. Μπορεί ένας καλός ταχυδρόμος να κουβαλάει μια κακή είδηση και μπορεί ένας καλός ταχυδρόμος να κουβαλάει μια καλή είδηση. Μακάρι ο καλός ταχυδρόμος να κουβαλάει καλό γράμμα. Μακάρι ο χαρακτήρας να δένει με το ταλέντο».

Και κατέληξε: «Ο Νταλάρας πρέπει να αναρωτηθεί μόνος του τι κάνει. Κάνει συναυλίες αλληλεγγύης για την κατάσταση στην οποία έχει έρθει ο κόσμος από το μνημόνιο που ψήφισε η γυναίκα του; Δε γίνεται να φτάσεις σε σημείο να σε φυλάνε τα ΜΑΤ απέξω και να τραγουδάς μέσα «έβγαλε βρώμα η ιστορία και ξοφλήσαμε»! Μην τα λες τα τραγούδια αυτά! Έρχονται τα τραγούδια του και τον τιμωρούν».

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/318454/erhodai-ta-tragoudia-tou-kai-ton-timoroun/

ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΔΡΑ!!!!!


Σε ισχύ η απόφαση από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.



«Τέλος» στις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις, βάζει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Συγκεκριμένα, με απόφαση του δημάρχου, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, καταργούνται οι εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις του δήμου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η απόφαση θα έχει «μόνιμο πλέον χαρακτήρα».

Μετά την κοινοποίηση της απόφασής του στους υπηρεσιακούς φορείς του δήμου, ο κ. Καϊτεζίδης -μεταξύ άλλων- δήλωσε:

«Επί χρόνια μένουμε στον τύπο των παρελάσεων, χάνοντας την ουσία των ιστορικών γεγονότων. Η οφειλόμενη τιμή δεν είναι στα παρόντα πρόσωπα, αλλά στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους… Η θέση των "επισήμων" είναι ανάμεσα στον κόσμο από τον οποίο προέρχονται. Για να έχουν την ίδια εικόνα και να μοιράζονται τα ίδια αισθήματα. Είναι ένας πολύ χρήσιμος και αναγκαίος συμβολισμός. Εμείς, καταργούμε οριστικά τις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις και παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στους πολίτες», επισημαίνει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η απόφαση θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου για όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/318501/telos-stis-exedres-ton-episimon-/

Η καλντέρα της Σαντορίνης "ξύπνησε", φόβοι για έκρηξη ή σεισμούς.



Η καλντέρα της Σαντορίνης "ξύπνησε", φόβοι για έκρηξη ή σεισμούς : Ανησυχία προκαλεί το συμπέρασμα έρευνας του καθηγητή κ. Α. Νιούμαν, σύμφωνα με τον οποίο η καλντέρα της Σαντορίνης «ξύπνησε» και παραμορφώνεται με ταχύ ρυθμό από  


Ανησυχία προκαλεί το συμπέρασμα έρευνας του καθηγητή κ. Α. Νιούμαν, σύμφωνα με τον οποίο η καλντέρα της Σαντορίνης «ξύπνησε» και παραμορφώνεται με ταχύ ρυθμό από τον Ιανουάριο του 2011.

Ήδη έχει «ξεράσει μάγμα 14 εκατομμυρίων κυβικών, ικανό να γεμίσει μια σφαίρα διαμέτρου όσο τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα», λέει ο κ. Νιούμαν, που ερευνά το σημείο από το 2006.

Το γεγονός είναι λίγο… μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, αφού αν τελικά εκραγεί οι συνέπειες θα είναι τεράστιες, ενώ αν δεν εκραγεί αναμένονται σεισμοί και κατολισθήσεις.

Μετά τους πρόσφατους σεισμούς σε Σαντορίνη και Κρήτη οι σεισμολόγοι ανησύχησαν ιδιαιτέρως για τυχόν νέα έκρηξη του ηφαιστείου.

Ο κ. Νιούμαν ξεκαθαρίζει τώρα ότι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι λίγες, αφού στις διεθνείς του παρατηρήσεις τέτοιες δραστηριότητες δεν έχουν οδηγήσει σε εκρήξεις.

Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, σχεδόν στο 90% των περιπτώσεων τέτοιων υπόγειων κινήσεων του μάγματος δεν καταλήγουν σε έκρηξη του ηφαιστείου.

Αν πάντως συνέβαινε το ηφαίστειο να εκραγεί κάποια στιγμή «θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη η έκρηξη... Αν η καλντέρα εκραγεί υποθαλάσσια, ίσως προκαλέσει τοπικά κύματα τσουνάμι και επηρεάσει την κίνηση των σκαφών και των κρουαζιερόπλοιων μέσα στην καλντέρα», εξηγεί.

Ωστόσο, ο κ. Νιούμαν προειδοποίησε ότι αν η καλντέρα δεν εκραγεί, η αργή μετακίνηση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για σεισμούς και κατολισθήσεις.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/179689.html

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ!!!!


Μετά από 3 χρόνια κρίσης τώρα βρήκαν 40.000 δικαιούχους μαϊμού στα επιδόματα - Ασφαλισμένος έπαιρνε παράνομα σύνταξη από το 1978....


- Το υπουργείο σκοπεύει να διεκδικήσει τα χρήματα πίσω και μάλιστα αναδρομικά
- Κάθε χρόνο από τα επιδόματα μαϊμού το κράτος έχανε 400 εκατομμύρια ευρώ
- Το 20% λαμβάνουν επιδόματα που κανονικά δεν δικαιούνται
- Από τον επανέλεγχο των επιδομάτων και συντάξεων θα εξοικονομηθούν 4,5 δισ.

Από κόσκινο θα περάσουν τα κοινωνικά επιδόματα καθώς επανεξετάζονται στο σύνολό τους σε συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Όπως θα διαβάσετε παρακάτω και στα στοιχεία, προκαλεί οργή αυτό το θέμα και όχι μόνο γιατί υπάρχουν κάποιοι απατεώνες που παίρνουν παράνομα το δημόσιο χρήμα.

Αλλά κυρίως γιατί εδώ και τρία χρόνια κρίσης, αυτό θα έπρεπε να είναι από το βασικό τους μέλημα, αλλά όλοι έτρεξαν στον εύκολο δρόμο να κόψουν μισθούς και συντάξεις. Εάν είχαν διαρθρώσει το συγκεκριμένο σύστημα, τα λεφτά που θα είχαν εξοικονομήσει θα ήταν τέτοια που δεν θα υπήρχε ανάγκη για περικοπές πχ στις συντάξεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, από τους 250 χιλιάδες δικαιούχους επιδομάτων θα διαγραφούν σε πρώτη φάση 40.000 οι οποίοι δεν προσήλθαν για να απογραφούν, ενώ ο αριθμός όσων λαμβάνουν παροχές που δεν δικαιούται, αντιπροσωπεύει το 20% του συνόλου.

Στην όλη προσπάθεια εξοικονόμησης δαπανών φαίνεται να αποδίδει σημαντικά το σύστημα της καταβολής παροχών και επιδομάτων μέσω τραπεζών σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική βάση δεδομένων του ΙΚΑ.

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, αποκαλύφθηκε η μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας, ενώ εντοπίστηκαν 40 χιλιάδες συντάξεις «μαϊμού», οι οποίες και διακόπηκαν, που κόστιζαν στο ασφαλιστικό σύστημα 400 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας υπήρξε κατηγορηματικός, ότι πέραν των ποινικών κυρώσεων, θα αναζητηθούν αναδρομικά όλα τα ποσά που έχουν εισπραχθεί παράνομα με διάφορους τρόπους από το ασφαλιστικό σύστημα και τα οποία ανέρχονται σε 2,5 δισ.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά την περίπτωση ασφαλισμένου, που λάμβανε σύνταξη από το 1978 μέχρι σήμερα χωρίς να τη δικαιούται.

Επίσης εκτιμά, ότι από τον επανέλεγχο των επιδομάτων συντάξεων και παροχών θα εξοικονομηθούν συνολικά 4,5 δισ. ευρώ από τα οποία το 1,5 δισ. αφορά παράνομες συντάξεις, ενώ 3,2 δισ. ευρώ αναμένεται να εξοικονομηθούν από την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης.

Το υπουργείο Εργασίας προσδοκά να αναπληρώσει μέρος των απωλειών που προκαλεί στο ασφαλιστικό σύστημα η ύφεση ύψους 11 δισ. ευρώ, με μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, όπως η καθιέρωση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών μέσω των τραπεζών και της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας από την 1η Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των επιχορηγήσεων από τον Κρατικό προϋπολογισμό προς τα ασφαλιστικά ταμεία από το 2002 έως το 2012, ανήλθε στα 154,5 δισ. ευρώ ενώ επιπλέον 42,7 δισ. ευρώ έχουν προϋπολογιστεί για τη διετία 2013- 2015.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=127625&catid=13

ΚΙ ΑΥΤΟ;


Βόμβα Γιλντίζ: Παπανδρέου - Ερντογάν παζάρευαν συγκυριαρχία στο Αιγαίο!


 

"Βόμβα" μεγατόνων έσκασε από τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ. Ο Γιλντίζ αποκάλυψε ότι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την δεύτερη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα συζήτησαν για την συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αιγαίου!
Η επίσκεψη την οποία μάλιστα ο Παπανδρέου είχε αποκαλέσει ιστορικής σημασίας πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαίου του 2010 λίγο προτού η Ελλάδα υπογράψει το πρώτο μνημόνιο με Ε.Ε και ΔΝΤ τον Ιούνιο του 2010.
Τότε λοιπόν σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Γιλντίζ μέσα από τις δηλώσεις του που έγιναν στην Αττάλεια, ο Παπανδρέου και ο Ερντογάν συζήτησαν για την περαιτέρω παράδοση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο για την έναρξη «κοινών ερευνών» για πετρελαϊκά κοιτάσματα.
 http://www.madata.gr/epikairotita/politics/179412.html

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!!!!!

Στίχοι: Ανδρικάκης Αντώνης
Μουσική: Ζουγανέλης Γιάννης
Ερμηνευτές: Ζουγανέλης Γιάννης, Μάνου Αφροδίτη (Ντουέτο )

Γιαννάκη μου κουρεύτηκες σε πήρανε φαντάρο
μ αυτό το νέο σου το λουκ είσαι μεγάλη τρέλα,
πολύ σου πάει το γουλί, Γιαννάκη σε γουστάρω
αυτό μου έλεγε προχθές κι η Μέρκελ η Αγγέλα.

Γιαννάκη κάτσε φρόνιμα για να τους ξεχρεώσεις
να σου κουρεύουν την ζωή τώρα με το ψαλίδι
να σου πουλάνε μετρητοίς και να σου δίνουν δόσεις
και να σε κάνουν τελικά σαν κουρεμένο γίδι.

Με γειά το κούρεμα με γειά το κούρεμα
και το μεγάλο δούλεμα,
με γειά το κούρεμα με γειά
κι ας σε μουτζώνουν τα παιδιά!

Γιαννάκη πάει σύννεφο στο σβέρκο η σφαλιάρα
με φόρους σου αρπάξανε και τα λεφτά που είχες,
αυτοί και τα κανάλια τους σε πρίξαν στην παπάρα
τα λόγια και τα έργα τους ήτανε όλα τρίχες.

Με την ψηλή σου πήρανε τα όμορφα μαλλιά σου
ήσουνα λέει άτακτος κι εσύ παλιοκαράφλα
γι αυτό σου πήραν το ψωμί, το σπίτι, την δουλεία σου
και σε διαπομπεύουνε στον γάιδαρο καβάλα.

Με γειά το κούρεμα με γειά το κούρεμα
και το μεγάλο δούλεμα
με γειά το κούρεμα με γειά
κι ας σε μουτζώνουν τα παιδιά!

Γιάννη μαζί τα φάγαμε και τώρα θα πληρώσεις
πόσες φορές σε έσωσε εκείνος ο καυμένος
που σου φερνε τα δάνεια σε πούλαγε με δόσεις
μια μέρα πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος.

Κουρέψαν τα ομόλογα κουρέψαν και την χώρα
και όλοι πια το ξέρουμε ότι δεν πάει άλλο
θα αρχίσω τα βρωμόλογα τώρα θα πάρω φόρα
και θα τους στείλω όλους τους μια και καλή στο διάολο.

Με γειά το κούρεμα με γεια το κούρεμα
και το μεγάλο δούλεμα
με γειά το κούρεμα με γειά
κι ας σε μουτλωνουν τα παιδιά!

Γιάννη μου τα ομόλογα τι τα χεις κουρεμένα
τα κούρεψε η τράπεζα τα κούρεψε η Ευρώπη
με βάλαν στο μνημόνιο κουρέψανε κι εμένα
και μ έχουν βάλει βάρδια να πλένω την Καλλιόπη!

Μα δεν αντέχω μάνα μου το χρέος και τους ξένους
την Μέρκελ και τον Σαρκοζί τους έχω εγώ χεσμένους
αυτοί που κλέψαν τα λεφτά να τα πληρώσουν μόνο
ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!!!!

Με γειά το κούρεμα με γειά το κούρεμα
και το μεγάλο δούλεμα
με γειά το κούρεμα με γειά
κι ας σε μουτζωνουν τα παιδιά!

http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=det2put&song_id=45733

Τα Μνημόνια μας ξανακάνουν παιδιά...



Θα ζούμε με χαρτζιλίκια, δεν θα αγχωνόμαστε για ένσημα και η "σωτηρία" θα μας θυμίζει ένα (τουλάχιστον) "σόκιν" ανέκδοτο των 70ς.
 
Από το "Πριν" (12/2012)

Α, όλα κι όλα, δεν είναι αμελητέα η προσφορά του κανιβαλικού καπιταλισμού της εποχής μας. Δεν είναι ασήμαντη η χάρη την οποία μας κάνουν τα Μνημόνια, το κηφηναριό των Βρυξελλών που θα ήταν παντελώς αμνημόνευτο αν δεν του είχε ανατεθεί το έργο της «ευρωπαϊκής κινεζοποίησης», αλλά και οι γλοιώδεις εγχώριοι «αμνήμονες», οι οποίοι έχουν ξεχάσει πόσες φορές μέχρι τώρα ...μας έσωσαν «από τα χειρότερα»: Όλοι τους μας επαναφέρουν στα νηπιακά, παιδικά, ή εφηβικά μας χρόνια!

Όπως παλιά, θα ζούμε με χαρτζιλίκια. Απλώς, τώρα θα δουλεύουμε για να τα εισπράττουμε – να μην νιώθουμε και «υποχρεωμένοι», βρε αδελφέ. Όπως παλιά, δεν θα αγχωνόμαστε για ένσημα. Κάποτε ήμασταν πολύ μικροί για να υπολογίζουμε τι θα γίνει έπειτα από μερικές δεκαετίες εργάσιμου βίου, τώρα είμαστε πολύ ... «Ευρωπαίοι» για να ελπίζουμε σε κάτι.

Θαρρείς πως γύρω μας γίνονται πράξη ακόμη και τα ανέκδοτα της δεκαετίας του ’70. «Γυναίκες δεν έχουμε, αλλά από οργάνωση σκίζουμε» ήταν η καταληκτική ατάκα ενός εξ’ αυτών, βαλμένη στο στόμα κάποιου διευθυντή πορνείου. Ε, ανάλογη ... οργάνωση δεν διέπει το οικοδόμημα του Παπαδημιστάν και των διεθνών νταβατζήδων; «Κρατιόμαστε» στην ευρωζώνη, αλλά δίχως ευρώ στην τσέπη μας. «Σώζεται και εξυγιαίνεται» το ασφαλιστικό σύστημα, για να παρέχει συντάξεις επιπέδου επιδομάτων κηδείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αξιοθρήνητη. Οι καταθέσεις μας στις Τράπεζες – για όσους έχουν- είναι «εγγυημένες», μόνο που τις εξανεμίζουν τα χαράτσια.

Αλλά όχι, το ταξίδι στο χρόνο δεν σταματά στην εποχή των «σόκιν» ανεκδότων της πρώιμης εφηβείας μας. Εκτείνεται σε χρόνια ακόμη παλιότερα. Να, ας πούμε τότε που βλέπαμε κουκλοθέατρο. Τώρα βλέπουμε τηλεόραση. Αντί για τον Κλούβιο και τη Σουβλίτσα, τώρα παρακολουθούμε «ψύχραιμους» αναλυτές, με σουβλερή γλώσσα, οι οποίοι προφανώς ψάχνουν για κλούβια κεφάλια: Πρώτα αναρωτιούνται πώς θα επιβιώσει μια κοινωνία «με μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρυξελλών» κι έπειτα αγωνιούν για το αν οι βουλευτές θα «αρθούν στο ύψος των περιστάσεων», εάν δηλαδή θα υπερψηφίσουν το νέο έκτρωμα.

«Να ακούτε τους μεγάλους- αυτοί ξέρουν», μας έλεγαν κάποτε με στόμφο. Τώρα θα «πρέπει» να υπακούμε τα μεγάλα καθάρματα Αθηνών, Βρυξελλών και Βερολίνου. Αυτοί, όντως ξέρουν... Ξέρουν π.χ ότι χωρίς Μνημόνια «η χώρα θα καταρρεύσει», ότι «δεν μπορεί να παράγει τίποτε», ότι, ότι, ότι... Κι ας έχει η Ελλάδα- ναι, η σημερινή, η στραγγαλισμένη Ελλάδα – κατά κεφαλήν εισόδημα 21.000 ευρώ. Εκεί όμως που αλλάζουν τα πράγματα, είναι με τον Μπαμπούλα: Οι περισσότερο παλιομοδίτικες οικογένειες επιστράτευαν τον Μπαμπούλα για να τρώνε τα παιδιά το φαγητό τους. Τώρα αντιθέτως ο Μπαμπούλας επισείεται για να αποδεχθούμε μια «τάξη πραγμάτων» που ήδη έχει «πλάσει» σχολεία με υποσιτισμένους μαθητές. Όσο για το ποιος ακριβώς είναι ο Μπαμπούλας, α, εδώ διατηρείται η παλιά ποικιλία, η δυνατότητα να επιλέξει κανείς με τι θα τρομοκρατηθεί περισσότερο. Από το ενδεχόμενο «να μην μπορούμε να εισάγουμε πετρέλαιο» μέχρι τον «τρομακτικό πληθωρισμό», η γκάμα είναι μεγάλη.

Ω, ναι, γινόμαστε πάλι παιδιά. «Παιδιά δίχως μέλλον κι όνειρα» θα πείτε, αλλά ποια επιστροφή στη νεότητα δεν απαιτεί αντίτιμο; Για κάτι τέτοια ο Φάουστ πούλησε την ψυχή του στο διάβολο, αλλά εμείς που «ξανανιώνουμε» με τρόπο άβολο είμαστε και politically correct. Έτσι μας θέλει η «ανταγωνιστικότητα», αλλά και η «σωτηρία της χώρας». Δεκαετίες κομμένες από τη ζωή μας, μόχθος παραγεγραμμένος, ελπίδες ακυρωμένες. Ξεκινάμε από το μηδέν, ή βρίσκουμε τρόπο να εκμηδενίσουμε το φόβο, την παγωμάρα, τα ατού των καθαρμάτων. Μπορούμε;

http://aristerovima.gr/blog.php?id=3146