Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΝΗΜΕΝΟΥΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥΣ....ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΥΣ!!!!!


Όπως το είπες, Τζόι...

"Ο Τζόι Ντόρσεϊ δεν έχει συμπληρώσει ούτε δύο μήνες στην Ελλάδα. Κι όμως, αυτό το παλικάρι από την Αμερική, που μας συγκινεί σε κάθε του εμφάνιση με την πειραϊκή ομάδα, ξεμπρόστιασε το πράσινο κατεστημένο", γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης.

Μην περιμένετε να διαβάσετε είτε από τους δήθεν αντικειμενικούς είτε από τους λεγόμενους "μπασκετικούς" δημοσιογράφους (ωραία "ασπίδα", ε...) για την πέτσινη (μία ακόμα) νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Βλέπετε, οι χειροκροτητές, οι γλύφτες και οι τσάτσοι απόψε γιορτάζουν ένα ακόμα βρώμικο τρόπαιο. Μαζί με την "κατάλληλη" ομάδα, πάντως. Αυτό τους το αναγνωρίζουμε.

Σκουπα σταχτης CENERIX
Καθαρισμα σε 10 δευτερολεπτα. Online αγορες, Αποστολη παντου
www.e-ergaleio.gr
Ό,τι κάνουν οι Γιαννακόπουλοι, ο Ομπράντοβιτς, ο Διαμαντίδης, ο Μπατίστ, ο Γιασικεβίτσιους και οι υπόλοιποι, αποθεώνεται. Ο γεροΘανάσης έβριζε πριν από λίγες ημέρες θεούς και δαίμονες και καυχιόταν πως έχει γ@μ@σε@ όλη την Ευρώπη. "Αν έβλεπα στο δρόμο τον Σπανούλη, δεν θα του έδινα το χέρι", είπε πρόσφατα ο Σέρβος. Ο Έλληνας γκαρντ βρίζει, φτύνει και ρίχνει αγκωνιές αβέρτα, αλλά είναι το "καλύτερο παιδί". Ο Αμερικανός κάνει περίπου εκατό φάουλ σε κάθε αγώνα, αλλά σφυρίζονται μέχρι τρία. Στο τέταρτο γίνεται... μελιτζανί το πρόσωπο του Ομπράντοβιτς. Ο Λιθουανός κλαψουρίζει σαν 5άχρονο σε κάθε αγώνα και προκαλεί. Αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ, φίλες και φίλοι.

Ένας τελικός Κυπέλλου χάθηκε, έπειτα από δύο συνεχόμενους νικηφόρους για την ομάδα του Πειραιά. Είδαμε όλοι πως, οι κατά τα άλλα "χορτασμένοι", πανηγύρισαν ένα Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Εκπέμπει υγεία και είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να σαρώνει τους τίτλους. Λάθη έγιναν, τόσο από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς όσο και από τους παίκτες, αλλά ήταν καθαρά θέμα απειρίας. Η ίδια ομάδα ανέτρεψε διαφορά δεκατριών πόντων. Η ίδια ομάδα βρέθηκε να προηγείται με δεκατρείς. Κι εγώ περίμενα περισσότερα από τον αρχηγό και πιο έμπειρο παίκτη του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, αλλά κι αυτός άνθρωπος είναι. Όταν πέφτουν πάνω του τρεις και τέσσερις παίκτες, τι να κάνει κι αυτός... Η ομάδα παίζει πολύ καλό μπάσκετ, έχει μπροστά της την πρόκληση του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και, φυσικά, τον μεγάλο στόχο, που είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Στα κρίσιμα σημεία, οι πράσινοι καμικάζι με τα γκρι ανέλαβαν πάλι δράση. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά, ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα φάουλ (βολές Πρίντεζη). Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Χριστοδούλου, Αναστόπουλος και Φούφης κατάπιαν τη σφυρίχτρα τους. Ο Διαμαντίδης έκανε καμιά δεκαριά φάουλ, με αποκορύφωμα το επιθετικό που "βαφτίστηκε" αμυντικό και με 1/2 βολές διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Μπατίστ πέφτει πάνω στον Παπανικολάου, αλλά το φάουλ δεν δόθηκε ποτέ. Με τρεις βολές, ξέρουμε όλοι ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Έχουμε σιχαθεί εδώ και χρόνια την αρρωστημένη αυτή κατάσταση.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ δεν έχει συμπληρώσει ούτε δύο μήνες στην Ελλάδα. Κι όμως, αυτό το παλικάρι από την Αμερική, που μας συγκινεί σε κάθε του εμφάνιση με την πειραϊκή ομάδα, ξεμπρόστιασε το πράσινο κατεστημένο. Έκανε ό,τι δεν είχαν κάνει παλιότερα παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού και οι οποίοι έπαιρναν (για παράδειγμα) τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Κι ας παίρνει 150.000 ευρώ...

Το σχέδιο ήταν οργανωμένο: να βγει εκτός αγώνα με φάουλ ο Αμερικανός σέντερ, στον οποίο στηρίζεται το αμυντικό κομμάτι του ερυθρόλευκου παιχνιδιού. Ο Ομπράντοβιτς έδωσε το σύνθημα στους παίκτες του υπό την ανοχή των διαιτητών. "Οι διαιτητές αδιαφόρησαν στο σκληρό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Όταν έπαιζαν άμυνα μας έκαναν πολλά φάουλ, αλλά οι ρέφερι άφηναν το παιχνίδι να συνεχιστεί. Οι διαιτητές είχαν την διάθεση να με φορτώσουν με φάουλ και να με βγάλουν εκτός αγώνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο με χρέωσαν με 4ο φάουλ, το οποίο δεν έκανα. Και από τον πάγκο, όμως, όσο καθόμουν, έβλεπα την αντικανονική άμυνα που έπαιζαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά οι διαιτητές άφηναν το ματς σε εξέλιξη.

Να είστε σίγουροι πως από εδώ και πέρα τα ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός θα τα παίρνω πάρα πολύ σοβαρα. Ακόμα περισσότερο απ' όσο στον τελικό του Κυπέλλου. Από το ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες του Παναθηναϊκού με αντιμετώπιζαν αντικανονικά, σκληρά και πολύ δυνατά. Με χτύπαγαν, με έριξαν κάτω με αντιαθλητικό τρόπο και είχαν ένα στυλάκι τύπου... "μη σε νοιάζει, θα σε ξαναχτυπήσουμε", όταν σηκώθηκα. Ένιωσα πως ήθελαν να με τραυματίσουν. Οπότε τους περιμένω να τους αντιμετωπίσω ξανά. Να είστε σίγουροι πως την επόμενη φορά που θα τους αντιμετωπίσω δεν θα υπάρξει κανένας σεβασμός προς εκείνους. Και μιλάω για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Το ξαναλέω και το τονίζω: δεν θα υπάρξει ο παραμικρός σεβασμός από εμένα προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Κανένας σεβασμός!", τόνισε χαρακτηριστικά ο 29άχρονος αθλητής, ο οποίος κατάλαβε νωρίς πως στην Ελλάδα το παιχνίδι δεν παίζεται στα ίσα.

Η ψυχή και το πάθος του Ντόρσεϊ είναι παράδειγμα προς μίμηση για κάθε μέλος της ομάδας ενόψει της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος.

Κανένας σεβασμός για κανέναν από αυτούς. Όπως το είπες, Τζόι.

ΥΓ: Μεγάλη μου αγάπη, Ολυμπιακάρα μου, χρόνια πολλά.

http://www.redplanet.gr/Editorial/panagiotis_garaganis/opws-to-eipes-tzoi.1686492.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου