Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;


Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του CNN για τη φτώχεια στην Ελλάδα......

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του CNN για τη φτώχεια στην Ελλάδα

Εκτενές ρεπορτάζ για την ανεργία στην Ελλάδα φιλοξενεί το δίκτυο CNN.

«Περιπλανώμενοι στην πλατεία Συντάγματος, η Μαρία Παπαναγιωτάκη και ο Αριστοτέλης Σκαλίζος, σταματούν για να κάτσουν σε ένα παγκάκι και σκέφτονται το μέλλον τους», αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο που ασχολείται με την οικονομική κρίση και τα κακώς κείμενα στη χώρα μας.

«Το ζευγάρι που είναι μαζί εδώ και δυόμιση χρόνια, ανήκει στη νέα γενιά της Ελλάδας», παρότι, συνεχίζει, «το παρελθόν της χώρας ξεθωριάζει, το πολιτικό τοπίο εξακολουθεί να παραμένει γεμάτο νεποτισμό και κακοδιαχείριση».

Η συντάκτρια περιγράφει με μελανά χρώματα την εικόνα του κέντρου της Αθήνας, ενώ θίγει και το επίκεαιρο θέμα της μετανάστευσης των νέων. Η Μαρία Παπαναγιωτάκη μιλώντας στο CNN, ανέφερε πως σκέφτεται να εγκαταλείψει τη χώρα. Σκέφτεται να μετακομίσει στη Βρετανία ή την Αμερική όπου έχει συγγενείς.
Ο σύντροφός της, Αριστοτέλης, θέλει να μείνει στη χώρα. «Αγαπώ τη χώρα μου και δεν θέλω να την εγκαταλείψω», σημειώνει.

Το ζευγάρι έχει εισόδημα 1.160 ευρώ.

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ

http://www.madata.gr/epikairotita/world/208922.html

ΟΥΤΕ ΕΠΙ.....ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!!!!


Φορολογία: Ξέρετε τι θα πληρώσετε μέχρι τον Μάϊο του 2013;

Φορολογία: Ξέρετε τι θα πληρώσετε μέχρι τον Μάϊο του 2013;

Μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή από φέτος το καλοκαίρι μέχρι και το καλοκαίρι του 2013, 5,5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά φόρο εισοδήματος 5,1 δισ. Ευρώ.
Οι πληρωμές θα γίνονται σε δέκα μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες θα πρέπει να καταβληθεί τον Αύγουστο και η τελευταία του χρόνου τον Μάιο. Μετά θα ξεκινήσει η εξόφληση του φόρου του 2013.
Ο Γολγοθάς των φόρων για τους πολίτες ξεκίνησε με την μείωση του αφορολόγητου από τα 8000 ευρώ στα 5000 ευρώ αλλά και το ψαλίδισμα σε φοροαπαλλαγές για τόκους στεγαστικών δανείων, ιατρικά έξοδα, ενοίκια και η καθιέρωση ενιαίας έκπτωσης μόνο από τον φόρο και όχι από το εισόδημα.

Έτσι φέτος, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, οι τυχεροί που θα έχουν φέτος επιστροφή μετριούνται στα δάχτυλα, καθώς, ούτε καν ένας στους δέκα δεν αναμένεται να πάρει επιστροφή φόρου.

Σε σύνολο 1.937.343 εκκαθαριστικών που έχουν ήδη αποσταλεί, επτά στα δέκα ραβασάκια που έρχονται είναι χρεωστικά, με τον μέσο φόρο 1,3 εκατομμυρίων φορολογουμένων στα 1.547 ευρώ.

Μόλις 168.607 ή το 8,7% του συνόλου είναι πιστωτικά, με τους επιστρεφόμενους φόρους στα 91 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα όμως, δεν προσαρμόστηκε η μηνιαία παρακράτηση στα νέα χαμηλά αφορολογήτου και στις αλλαγές των συντελεστών, με αποτέλεσμα το πρώτο χτύπημα να έρχεται από τη μικρότερη παρακράτηση φόρου στο σύνολο του περασμένου έτους.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/208929.html

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ....ΚΛΑΡΙ!!!!!

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ......

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί, είναι δεδομένο. Ειδικά μετά από τα τόσα ψέματα που φαίνεται να είπε προεκλογική η κυβέρνηση (η παραίτηση του κ.Νικολόπουλου από το υπουργείο Εργασίας είναι ενδεικτική). Έτσι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.  Η ερώτηση απευθύνεται προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Αρμοδίου Υπουργού για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή αν μπορούν οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που καταδικάστηκαν ανεκκλήτως για κακουργηματικές πράξεις να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.
Επίσης ζητά να ενημερωθεί η Βουλή με λεπτομερή στοιχεία για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί την τελευταία τριετία στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας. Επίσης, ποια είναι τα οφειλόμενα ποσά των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Άρχισαν τα όργανα...

http://www.e-tetradio.gr/ar7500el_arxisantaorganaapotinantipoliteysi.html

Ζύμη εύκολη και σπιτική σε 5'....



Ζύμη εύκολη και σπιτική σε 5'

Αν χρησιμοποιήσετε μια ζύμη κατεψυγμένη κινδυνεύετε να βρεθείτε αντιμέτωποι με εκπλήξεις: την ώρα που τη χρειάζεστε να έχετε ξεχάσει να την ξεπαγώσετε. Η αν την έχετε ξεπαγώσει να διαπιστώσετε ότι είναι πολύ λεπτή, πολύ παχιά, πολύ φαρινάτη. Προτείνω να την κάνατε μόνοι σας σε 5' , θα είναι τραγανή και μοσχομυριστή.


Υλικά
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • αλάτι
  • 40 ml κρύο νερό
Για να φτιάξουμε τραγανή ζύμη για τάρτες, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε όσο νερό χρειαστεί (λίγο πάνω, λίγο κάτω) ώστε η ζύμη να μην είναι ούτε υγρή, ούτε σκληρή.
Μόλις το μείγμα πάρει τη μορφή μιας μπάλας, το απλώνουμε με το χέρι πάνω στο ταψάκι ή το ρολάρουμε. Αν υπάρχει χρόνος, αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε όμως να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, θα είναι εξίσου τραγανή.
Λεπτομέρεια: αν θέλουμε μια τραγανή ζύμη για γλυκές τάρτες μπορούμε να προσθέσουμε 50 γραμμάρια αμύγδαλο ψιλοτριμμένο.
Διαβάστε περισσότερα
http://www.iefimerida.gr/news/59084/%CE%B6%CF%8D%CE%BC%CE%B7-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B5-5

Γερμανοί: "Όχι" στην παράταση χρόνου στις υπερχρεωμένες χώρες.....!!!!!!



Γερμανοί: "Όχι" στην παράταση χρόνου στις υπερχρεωμένες χώρες

«Όχι» στην παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής των υπερχρεωμένων χωρών λέει το 61% των Γερμανών και μόνο το 31% τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας παράτασης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του «Πολιτικού Βαρόμετρου» που παρουσίασε η γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 51% των ερωτηθέντων λέει «όχι» στην έκδοση ευρωομολόγων, με μόλις το 12% να απαντά θετικά και το 24% να τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων εφόσον προηγουμένως έχει ενισχυθεί η δημοσιονομική ένωση της Ευρώπης.

Παράλληλα, το 63% θεωρεί πως η καγκελάριος της χώρας 'Αγκελα Μέρκελ διαχειρίζεται καλά την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 28%. Πάντως, σε ποσοστό 57% οι Γερμανοί εκτιμούν ότι η κυρία Μέρκελ δεν εξηγεί επαρκώς την πολιτική της για την κρίση, με μόνο το 33% να δηλώνει ότι δίδονται επαρκείς εξηγήσεις.

Σε ό,τι αφορά την δύναμη των κομμάτων, οι Χριστιανοδημοκράτες ενισχύονται κατά δύο μονάδες από τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας στο 36%. Ανάλογες απώλειες καταγράφονται για τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι πέφτουν στο 30%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν 4%, χάνοντας μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και μένοντας μακριά από το όριο (5%) της εισόδου στην Βουλή. Οι Πράσινοι μένουν σταθεροί στο 13%, η Αριστερά κερδίζει μια μονάδα και φθάνει το 6%, ενώ οι Πειρατές εμφανίζονται, όπως και τον προηγούμενο μήνα, στο 7%.

Θετικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας και για την ίδια την κυρία Μέρκελ, η οποία, στην κλίμακα αξιολόγησης των πολιτικών από -5 ως +5, καταλαμβάνει την πρώτη θέση με βαθμό 2, από 1,7 που συγκέντρωσε στην προηγούμενη αξιολόγηση. Ακολουθεί η σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ, η οποία βαθμολογείται με 1,9, από 1,7 που είχε εξασφαλίσει τον Ιούνιο. Ακολουθούν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μαζί με τον επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ και τον πρώην υπουργό Οικονομικών, επίσης σοσιαλδημοκράτη, Πέερ Στάινμπρουκ, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Πρόεδρος της SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Αρνητική είναι η βαθμολογία για τους πολιτικούς της FDP. Ο υπουργός Οικονομικών Γκίντο Βεστερβέλε βαθμολογείται με -1 και ο αρχηγός του κόμματος και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ με -1,4.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/208880.html

Κωδικό-κωδικό αναζητούν τις δυνατότητες περικοπών τα υπουργεία


Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας (δ) και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας (δ) και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας   

Οι προτάσεις των υπουργείων για περικοπές δαπανών, ύψους 11,7 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-2014, τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης των διευθυντών των υπουργείων υπό τον υπουργό αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη, στην οποία ήταν παρόντες περισσότεροι από 30 διευθυντές υπουργείων, υπήρξε ενημέρωση για τη μελέτη του ΚΕΠΕ, την οποία είχε ζητήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, για την περικοπή των δαπανών.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανακοινώθηκε ότι εάν οι κινήσεις ανά υπουργείο δεν επαρκούν για την αναγκαία περιστολή των δαπανών, η πρόσθετη περικοπή θα γίνει με εντολές του υπουργείου Οικονομικών.
Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε συνέχεια της χθεσινής ευρείας διυπουργικής σύσκεψης, στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναζήτησης ανά κωδικό υπουργείου των δαπανών που πρέπει να περικοπούν και, κυρίως, της εύρεσης των ισοδύναμων μέτρων, κόστους 205 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποφευχθούν οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.
Την προσεχή Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, προκειμένου την Τετάρτη το όλο πλαίσιο να συζητηθεί στη συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Το όλο «πακέτο» πρέπει να επιδοθεί στην τρόικα στις 24 Ιουλίου, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, για το 2012 δεν θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, υπό την αυστηρή αίρεση, όμως, ότι θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Μάρτιο, όπως π.χ. το τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231204966

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.



Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Παράταση δόθηκε στην καταβολή των φορολογικών δηλώσεων έως τις 21 Ιουλίου.Η προθεσμία έληγε στις 16 Ιουλίου αλλά περίπου 300.000 φορολογούμενοι δεν είχαν υποβάλλει ακόμα τις δηλώσεις τους.

Ανησυχία υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών ότι λόγω της καθυστέρησης της υποβολής θα γινόταν μαζική ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και φοβήθηκαν την κατάρευσή του μιας και το σύστημα  μπορεί να αντέξει μάξιμουμ 200.000 χρήστες ημερησίως.

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη δόθηκε η  τελευταία παράταση του χρόνου ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως και 31 Ιουλίου.

Διευκρινίζεται ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής καθόσον όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.

Παράταση δόθηκε και για το Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

Επίσης παράταση πήρε και για τα ληξιπρόθεσμα έπειτα από  έκλυση  φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα η καταληκτική ημερομηνία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έληγε στις 16 Ιουλίου θα παραταθεί για τελευταία φορά μέχρι και 31 Ιουλίου 2012.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/208661.html

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

"Χαρίζουμε" την επικοινωνία των νησιών στους Τούρκους

Μέσω... Σμύρνης συμφέρει καλύτερα να πηγαίνουμε στην Αθήνα, διαμηνύει στον Κ. Χατζηδάκη ο αντιπεριφερειάρχης Χίου

Να δώσει τέλος στην ασυδοσία του μονοπωλίου της Οlympic Αir ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης
Καμπανάκι για την αεροπορική διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα της Χίου, με την ηπειρωτική Ελλάδα, κρούει ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Κ. Γανιάρης, αφού με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, τονίζει ότι η μεταφορική εξάρτηση των νησιών από την Τουρκία αποτελεί πλέον υπαρκτό γεγονός.



Όπως σημειώνει μέσα στην επιστολή του ο ίδιος, η διαδρομή Χίου – Αθήνας με απευθείας πτήση της Ολυμπιακής μετ’ επιστροφής κοστίζει συνολικά 265,64 ευρώ την ίδια ώρα που αν κάποιος Χιώτης επιλέξει να μετακινηθεί στην Πρωτεύουσα της Ελλάδας μέσω Σμύρνης θα πληρώσει συνολικά μαζί με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το λεωφορείο το ποσό των 226,00 ευρώ με την ίδια ώρα ταξιδιού.

Στην επιστολή του στον κ. Χατζηδάκη ο Κ. Γανιάρης υπογραμμίζει αναλυτικά:

«Όπως γνωρίζετε προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη των νησιών, είναι η απρόσκοπτη επικοινωνία-διασύνδεσή τους με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Τούτο, ειδικά στον τομέα των αεροπορικών συγκοινωνιών σημαίνει όχι μόνο δρομολόγια που να εξυπηρετούν επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους, αλλά και οικονομικό κόστος το οποίο να μπορει να αντιμετωπίσει η πλειονότητα των συμπολιτών μας. 



Δυστυχώς ο αεροπορικός ναύλος για την πτήση Χίος – Αθήνα, όπως διαμορφώνεται στα δρομολόγια των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» διαμορφώνεται σε ύψος απαγορευτικό για τον συμπολίτη μας που έχει ανάγκη να ταξιδέψει, ή τον επισκέπτη που έχει επιλέξει το νησί μας για διακοπές.

Από μια πρόχειρη έρευνα στο Διαδίκτυο προέκυψε ότι η μετάβαση στην Αθήνα αεροπορικώς μέσω Σμύρνης είναι κατά πολύ χαμηλότερη σε κόστος από την απευθείας μετάβαση Χίο – Αθήνα. Συγκεκριμένα για τις 6/7/2012 η μετάβαση στην Αθήνα μέσω Σμύρνης με επιστροφή κοστίζει συνολικά 226,00 € (ακτοπλοϊκά Χίου – Τσεσμέ, μετάβαση στο Αεροδρόμιο Σμύρνης, αεροπορικά εισιτήρια Σμύρνη – Αθήνα, με επιστροφή), ενώ η απευθείας πτήση Χίο – Αθήνα – Χίο με «Ολυμπιακές Αερογραμμές» κοστίζει 265,64 €.



Είναι προφανές ότι κάθε προσπάθεια υγιούς τουριστικής ανάπτυξης, επένδυσης σε υποδομές, προσέλκυσης εσωτερικού τουρισμού, υπονομεύεται εκ των προτέρων από μια κοντόφθαλμη πολιτική τιμών που οδηγεί σε υπέρογκους ναύλους.

Θεωρώντας δεδομένο ότι η ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να είναι ασύδοτη παρακαλούμε για την ρυθμιστική παρέμβαση από πλευράς της Πολιτείας λαμβάνοντας υπόψη και τη νησιωτική ιδιαιτερότητα η οποία κατοχυρώνεται από το Ελληνικό Σύνταγμα και τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες.

Από την πλευρά μας, εκφράζοντας πλέον και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα, έχουμε την πρόθεση να προχωρήσουμε σε κάθε ενδεδειγμένη νόμιμη ενέργεια».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΝΟΜΑΤΑ, ΠΟΣΑ, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ..... ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ.... ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ!!!! ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ; ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ....!!!!!


Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ 350 τραπεζικοί λογαριασμοί........

 
Τι αποκάλυψε ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μαυρίδης για λογαριασμούς φυσικών προσώπων και εταιρειών. Το παρεμπόριο και οι "πύλες" εισόδου
 
Έρευνα σε 350 τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικών προσώπων και εταιρειών πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ από το 2011 μέχρι σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία.
Για αυτά τα πρόσωπα υπήρχαν ενδείξεις περί μεγάλων αναντιστοιχιών μεταξύ του εισοδήματος που δηλώνουν στην εφορία και του επιπέδου διαβίωσής τους.
Αυτό αποκάλυψε την Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μαυρίδης, ενώ διευκρίνισε ότι κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς έχουν ήδη ανοιχτεί και άλλοι είναι στη διαδικασία ανοίγματος.
"Στο ΣΔΟΕ ασχολούμαστε μεταξύ άλλων με περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν χαμηλά εισοδήματα και υψηλό επίπεδο ζωής. Σωρηδόν ανοίγονται τραπεζικοί λογαριασμοί. Μόνο σήμερα υπέγραψα πέντε σχετικές αποφάσεις", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης και πρόσθεσε ότι σε 10 περιπτώσεις, για τις οποίες οι διαδικασίες ελέγχου έχουν ήδη "κλείσει", διαπιστώθηκε ότι οι υπόνοιες του ΣΔΟΕ ήταν βάσιμες, καθώς εντοπίστηκαν πράγματι μεγάλες διαφορές μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων.
Ενδεικτικά ανέφερε την περίπτωση εισαγωγέα, που "την τελευταία πενταετία παρουσίασε διαφορά περίπου 5 εκατ. ευρώ", αλλά και ιατρού, ο οποίος τα τελευταία έξι-επτά χρόνια δημιούργησε αντίστοιχο "άνοιγμα" 2 εκατ. ευρώ.
Δεν τα ξεχωρίζουν ούτε οι εμπειρογνώμονες
Πάντως, πέρα από το άνοιγμα λογαριασμών, το ΣΔΟΕ δίνει μεγάλη έμφαση στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου, το οποίο υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιεί πανελλαδικά ετήσιο τζίρο τής τάξης των 20 δισ. ευρώ, αν συνυπολογιστούν και τα παραποιημένα προϊόντα ("μαϊμούδες"), πέραν των ειδών χαμηλού κόστους που πωλούνται παρανόμως από μικροπωλητές.
Σε άνθηση η παραποίηση
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τις δηλώσεις του κ. Μαυρίδη, οι δημιουργοί "μαϊμούδων" έχουν ανάγει την παραποίηση σε τέχνη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και οι εμπειρογνώμονες δυσκολεύονται να αποφασίσουν αν πρόκειται για αυθεντικό ή παραποιημένο προϊόν.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της ευρείας σύσκεψης φορέων για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ), ο κ. Μαυρίδης υπενθύμισε την "ψαριά" με 85.000 προϊόντα μαϊμούδες, που το ΣΔΟΕ ανακάλυψε τον προηγούμενο μήνα, αλλά και την περίπτωση ολόκληρης βιοτεχνίας, η οποία παρήγε "απομιμητικά ρούχα".
Τουρκία, Βουλγαρία και Ιταλία, οι "πύλες" εισόδου
Τα προϊόντα μπαίνουν στην Ελλάδα κυρίως από Τουρκία, Βουλγαρία και Ιταλία, αλλά και από χώρες χαμηλού κόστους, συνήθως κρυμμένα στο έμπροσθεν τμήμα των κοντέινερ ή φορτηγών και καλυμμένα από τα νόμιμα είδη, που βρίσκονται στο όπισθεν μέρος. Το γεγονός αυτό κάνει εξαιρετικά δύσκολο τον έλεγχο, καθώς πρακτικά οι νταλίκες που περνούν τα σύνορα θα έπρεπε να ξεφορτώνονται, για να διαπιστωθεί αν μεταφέρουν παράνομο φορτίο.
Για τον εντοπισμό των παραβατών, το ΣΔΟΕ συνεργάζεται τόσο με τη δημοτική αστυνομία (καθώς οι μεγαλύτερες ποσότητες αυτών των προϊόντων καταλήγουν στην αγορά της Θεσσαλονίκης), όσο και με τα τελωνεία, ώστε τα τελευταία να αναφέρουν τυχόν "περίεργους" εκτελωνισμούς.
Περίεργη υπόθεση με εμπλοκή Βούλγαρου υπηκόου εξετάζει το ΣΔΟΕ
Μία από τις υποθέσεις, που εξετάζει τώρα το ΣΔΟΕ, αφορά την περίπτωση μονοπρόσωπης ΕΠΕ, που ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη Βούλγαρος υπήκοος, η οποία πληρώνει μεν κανονικά του εισαγωγικούς δασμούς για τις μεγάλες ποσότητες προϊόντων που εισάγει (ρούχα, πλακίδια, είδη υγιεινής), αλλά από εκεί και πέρα το νήμα -ως προς τη διάθεση αυτών των προϊόντων- χάνεται. Μέσω Θεσσαλονίκης έχουν εισαχθεί μέχρι σήμερα τέσσερα-πέντε κοντέινερ με προϊόντα και μέσω Πειραιά περίπου 65.
Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, το παραεμπόριο είναι αδύνατον να εκμηδενιστεί, καθώς τα συμφέροντα είναι μεγάλα και τα χρήματα που αποφέρει πολλά, αλλά μπορεί να περιοριστεί σημαντικά. Προς αυτή την κατεύθυνση, σημαντικά εργαλεία προσφέρει ο Ν.3982/11, ο οποίος εισάγει τη δυνατότητα αφενός άμεσης καταστροφής κατασχεθέντων προϊόντων και αφετέρου της μεταφοράς αρμοδιοτήτων ελέγχου του ΣΔΟΕ στη δημοτική αστυνομία.
 

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Σε 10 δόσεις ο φόρος εισοδήματος .....


Tην καταβολή του φόρου του εκκαθαριστικού σημειώματος σε μηνιαίες 10 δόσεις προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Το σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί με την Τρόικα προκειμένου να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή των δόσεων.
Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων που λήγει στις 16 Ιουλίου λόγω του μεγάλου αριθμού των δηλώσεων που έως σήμερα δεν έχουν υποβληθεί.
Αναλυτικότερα στη ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών οι δόσεις καθορίζονται ανάλογα με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος των φορολογούμενων και επεκτείνονται ως και τον επόμενο Μάιο. Το σχέδιο προβλέπει τα ακόλουθα:
1. Για όσους έχον οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος θα εξοφληθεί σε δέκα δόσεις, μία κάθε μήνα από τον Αύγουστο έως και το Μάιο του επόμενου έτους. Το 60% της οφειλής θα καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου προκειμένου λογιστικά τα συγκεκριμένα έσοδα να μετρήσουν στον προϋπολογισμό του 2012 και το υπόλοιπο 40% το 2013.
2. Για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα από 50.001 έως 80.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή οι δόσεις περιορίζονται σε επτά και η εξόφληση θα γίνει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε όλα τα έσοδα να εγγραφούν στον φετινό προϋπολογισμό.
Οι φορολογούμενοι που έχουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 80.001 ευρώ δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης και θα πρέπει να καταβάλουν το φόρο σε έως τρείς ισόποσες διμηνιαίες δόσεις που προβλέπονται και σήμερα.
Σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, αν ο φορολογούμενος δεν είναι συνεπής στη ρύθμιση, θα χάνει το δικαίωμα των δόσεων και θα πρέπει να καταβάλει το σύνολο της οφειλής του ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012.
Προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η καταβολή της πρώτης μηνιαία δόσης, εφόσον δεν έχει περάσει η σχετική προθεσμία εξόφλησής της, ή στην αντίθετη περίπτωση το σύνολο των ρυθμισμένων δόσεων που είναι ληξιπρόθεσμες.
Η ρύθμιση θα έχει ισχύ μόνο για όσους έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

http://www.enikos.gr/economy/61052,Se_10_doseis_o_foros_eisodhmatos.html

Μεγάλη καθυστέρηση στην υποβολή δηλώσεων Χωρίς δόσεις και αφορολόγητο οι εκπρόθεσμοι


%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7+%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE+%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD
Μεγάλη καθυστέρηση παρουσιάζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους.

Μέχρι σήμερα, πέντε μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας 1,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση γεγονός που αποδίδεται από τους αρμόδιους παράγοντες και στα αυξημένα ποσά φόρου των εκκαθαριστικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ο μέσος φόρος που προκύπτει από το σύνολο των εκκαθαριστικών που έχουν αποσταλεί έως τώρα στους φορολογούμενους ανέρχεται στο ποσό των 1.540 ευρώ. Χθες μάλιστα ταχυδρομήθηκε και νέα, η τέταρτη, σειρά 1.937.343 εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Από το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζουν ότι η εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων επιβαρύνεται με προσαυξήσεις ενώ επισημαίνεται ότι ο νόμος προβλέπει επίσης την κατάργηση του αφορολόγητου για τους εκπρόθεσμους.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι εξετάζεται οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν εκπρόθεσμα τη δήλωση να εξαιρούνται από τη δυνατότητα αξιοποίησης του μεγάλου αριθμού των δόσεων για την καταβολή του φόρου που επεξεργάζεται αυτή την περίοδο το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται αρνητικό στο να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να αποκλεισθεί δεδομένου του μεγάλου αριθμού των δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί έως τώρα.

http://www.metarithmisi.gr/el/readText.asp?textID=10130

Το ΣΔΟΕ στα άδυτα του ΚΕΕΛΠΝΟ....!!!!!





Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός- Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Οικονομικό σκάνδαλο, το οποίο αφορά σε σωρεία εικονικών συναλλαγών μεταξύ επιχειρηματικών στελεχών και ιερέων με επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), διερευνάται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της zougla.gr.
Oι μέχρι τώρα έλεγχοι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύπτουν ένα απίστευτο πάρε-δώσε εικονικών τιμολογίων μεταξύ επιχειρηματιών και κληρικών με στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντίστροφα.
Η έρευνα
Η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε το 2011 έπειτα από καταγγελίες οι οποίες έκαναν λόγο για περίεργες και «υπόγειες συναλλαγές» που είχαν ως αφετηρία τα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης.
Το κουβάρι της σκιώδους διαδρομής των χρημάτων άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από την εντολή που έδωσαν οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ στην Εμπορική Τράπεζα, προκειμένου να ανοίξουν οι λογαριασμοί. Μέσα από αυτούς αποκρυπτογραφήθηκαν οι συναλλαγές του φορέα.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, μέσω της διαδικασίας των εικονικών τιμολογίων, στήθηκε ένα προκλητικό «πάρτι» φοροδιαφυγής και αισχροκέρδειας.
Μέχρι στιγμής, στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει έξι εταιρείες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, έχει ήδη διαπιστωθεί ότι συνδιαλέγονταν με στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω εικονικών τιμολογίων, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με δυσθεώρητα χρηματικά ποσά.
Σε «περίοπτη θέση» στη λίστα του ΣΔΟΕ βρίσκεται ο φάκελος μιας μεγάλης τεχνικής εταιρείας η οποία εδρεύει στην Αττική. Η εταιρεία, που ειδικεύεται σε τεχνικές κατασκευές και παροχές εξοπλισμού, φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, να συνδιαλεγόταν με στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκδίδοντας τιμολόγια-φαντάσματα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η έκθεση του ΣΔΟΕ για την εταιρεία ήδη βρίσκεται στη ΦΑΕ Αθηνών, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.
Η «εικονική» Μητρόπολη
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη δυσώδη υπόθεση εμπλέκεται και μια πολύ γνωστή Μητρόπολη της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, συγκεκριμένα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζονταν με τους «άγιους πατέρες» οι οποίοι είναι επικεφαλής στη Μητρόπολη μέσω εικονικών φορολογικών στοιχείων.
Η έρευνα συνεχίζεται
«Πηγές» από το ΣΔΟΕ ανέφεραν στη zougla.gr ότι πρόκειται για «γιγάντια» έρευνα, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς η λίστα με τις «ύποπτες» εταιρείες είναι ατελείωτη. «Τα αποτελέσματα της έρευνας θα εκπλήξουν πολλούς» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

http://www.zougla.gr/greece/article/sta-adita-tou-kelpno

Θέλεις να σου διαγράψουν δάνεια; Κάνε μόνος σου το "λογαριασμό"


Θέλεις να σου διαγράψουν δάνεια; Κάνε μόνος σου το "λογαριασμό"
Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται και πληθύνονται οι συμπολίτες μας που καταθέτουν αιτήσεις στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία της χώρας για τη ρύθμιση των χρεών τους, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής.

Και αυτό γιατί από τη μία η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο μεγάλο μέρος της κοινωνίας και από την άλλη ορισμένες αποφάσεις δικαστηρίων που διέγραψαν ακόμη και το 80% του χρέους κάποιων υπερχρεωμένων δανειοληπτών, έχουν δημιουργήσει ελπίδες σε πολλά νοικοκυριά ότι μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο.
Ωστόσο, πριν κάποιος φτάσει στην «έσχατη λύση» της κατάθεσης αίτησης πτώχευσης, καλό θα είναι να γνωρίζει ορισμένες, ιδιαίτερα σημαντικές παραμέτρους που θα τον βοηθήσουν να κερδίσει χρόνο και χρήμα.
 Όπως δηλώνει στο fpress.gr η κ. Π. Καλαποθαράκου της ΕΚΠΟΙΖΩ, μεγάλο μέρος των υποψηφίων «πτωχών», που φτάνει στα γραφεία της Ενωσης, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων, δεν πληροί τα κριτήρια για να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης. Διότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν περισσότερα του ενός ακίνητα και άρα υπάρχει δυνατότητα εκποίησής τους, ενώ σε άλλες τα ποσά είναι μικρά και άρα δεν αξίζει τον κόπο να μπει κάποιος στην διαδικασία. Ομως, όσοι πληρούν τις προυποθέσεις τους συνδράμουμε για να καταθέσουν την αίτησή τους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος για να ελέγξει κάποιος αν μπορεί να ενταχθεί, μέσω ΕΚΠΟΙΖΩ ή άλλων καταναλωτικών οργανώσεων, περιορίζεται στην ετήσια συνδρομή που κινείται γύρω στα 50 ευρώ. Όμως, αν κάποιος επιμείνει και πάει στο δικαστήριο θα πρέπει να υπολογίσει και την αμοιβή δικηγόρου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέξει κανείς που θα απευθυνθεί για την υπόθεση του, διότι κυκλοφόρησαν και πολλοί επιτήδειοι στην αγορά με στόχο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.
Με αφορμή όλη αυτή την «κινητικότητα» και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της δύο εφαρμογές που βοηθούν σημαντικά τον οφειλέτη να προσδιορίσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πιστωτές του, σύμφωνα με τις δυνατότητες του, και παράλληλα να καθορίσει την μηνιαία δόση του προκειμένου να διασώσει την κύρια κατοικία του.
 Με την πρώτη εφαρμογή -βασική ρύθμιση οφειλών με μηνιαίες καταβολές (άρθρο 8  παρ. 2  ν.3869/10) διευκολύνεται ο οφειλέτης να προσδιορίσει τα ποσά στα οποία κατανέμεται η μηνιαία δόση του προς τους πιστωτές του. Ο οφειλέτης συμπληρώνει το ποσό της μηνιαίας δόσης, τη χρονική διάρκεια και τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές. Η εφαρμογή κατανέμει αυτομάτως τη δόση σε όλους τους πιστωτές.
Με τη δεύτερη εφαρμογή ύθμιση οφειλών για την προστασία της κύριας κατοικίας (άρθρο 9 παρ. 2  ν.3869/10) υπολογίζεται η μηνιαία δόση που πρέπει να καταβάλλει ο οφειλέτης προκειμένου να διασώσει την κύρια κατοικία του.

http://www.fpress.gr/agora/item/2966-theleis-na-soy-diagrapsoyn-daneia-kane-monos-soy-to-logariasmo

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στα δημοσιεύματα για εμπλοκή της Γιάννας στην καμπάνια του



Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στα δημοσιεύματα για εμπλοκή της Γιάννας στην καμπάνια του



Με μία επιστολή προς την εφημερίδα Δημοκρατία ο Τάσος Κορωνάκης, επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά στον ισχυρισμό ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν χορηγός του κόμματος πριν από τις εκλογές.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Κορωνάκη αναφέρει τα εξής:
«Η αλήθεια είναι πως δεν μας ξαφνιάσατε μιας και καθ' όλη την προεκλογική περίοδο γευτήκαμε ουκ όλίγες διαστρέβλωσεις των θέσεων μας και σπίλωσης στελεχών μας εγνωσμένου επιστημονικού κύρους και πολιτικού ήθους. Δεν μπορεί κανείς άλλωστε να ισχυριστεί πως τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας σας φημίζονται για την αντικειμενικότητα και την νηφαλιότητα τους, ούτε βέβαια θα μπορούσαν να αποτελέσουν ποτέ μέτρο για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Μιας και όμως η νέα δημοσιογραφική σας βόμβα, που αναπαράχθηκε από σειρά ιστοσελίδων και ιστολογίων, ανέλαβε να διευκρινίσει επί διήμερον σε πρωτοσέλιδη θέα τις προθέσεις του πάντα αντικειμενικού και "πανδωρικώς" σκεπτόμενου "Φαληρέα" της "Καθημερινής" προσθέτοντας μπόλικο αλατοπίπερο παρά τις υψηλές θερμοκρασίες της περιόδου δεν θα αποφύγουμε τον πειρασμό μιας σύντομης απάντησής μας.
Αρχικά ως υπεύθυνος προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:
1) Η κεντρική προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο χρηματοδοτήθηκε από την προεκλογική κομματική χρηματοδότηση που έλαβε το κόμμα μας όπως και τα υπόλοιπα κόμματα από το κοινοβούλιο καθώς και από τα μέλη μας σε επίπεδο τοπικών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την κάλυψη τοπικών αναγκών.
2) Η καμπάνια σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από ειδική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ που συγκροτήθηκε για αυτό το σκοπό μέσα από την συνεργασία πολιτικών στελεχών και επαγγελματιών στο χώρο της πολιτικής επικοινωνίας, της διαφήμισης, των γραφικών τεχνών και της παραγωγής και επεξεργασίας βίντεο με τους οποίους έχουμε επανειλημμένα συνεργαστεί. Η ομάδα αυτή ήταν υπεύθυνη για όλα τα επίσημα υλικά του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Αντίστοιχες τέτοιες ομάδες συγκροτήθηκαν με εθελοντές για την παρέμβασή μας στο διαδίκτυο.
3) Η μόνη "εντελώς" εξωτερική συνεργασία ήταν με ένα media shop για την διανομή των υλικών σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, για το κλείσιμο χώρων εξωτερικής διαφήμισης, που με αυστηρότητα επιμείναμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τις νόμιμες θέσεις σε χώρους στάσεων και την διαφήμιση στο διαδίκτυο.
4) Επειδή μέχρι σήμερα πολλοί έχουν προσπαθήσει να ερμηνεύσουν το επικοινωνιακό "θαύμα" της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τα δικά σας δημοσιεύματα θα ήθελα εκ μέρους όλων όσων εργάστηκαν για την επιτυχία αυτής της καμπάνιας να σας αποκαλύψουμε μερικά από τα μυστικά μας:
α) Το έργο μας δεν ήταν να φτιάξουμε μια πλαστή πραγματικότητα αλλά να κρατήσουμε ζωντανά και να κωδικοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τα πραγματικά ερωτήματα της συγκυρίας.
β) Σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς χώρους η δράση μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν για μας το μεγαλύτερο όπλο μας που μας έκανε περήφανους και έδινε αξιοπιστία στο τι λέγαμε σήμερα και όχι κάτι το οποίο έπρεπε να κρύψουμε ή να δικαιολογηθούμε για αυτό.
γ) Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μας ήταν ο ίδιος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, τα μέλη μας, οι παλιότεροι και οι νέοι ψηφοφόροι μας που με έμπνευση και αυταπάρνηση ήταν έτοιμος να δώσει την μάχη σε μια κοινωνία που αναζητούσε μια διαφορετική λύση.
5) Με βάση τα παραπάνω όσοι και όσες δουλέψαμε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της καμπάνιας δεσμευτήκαμε πως δεν θα πέσουμε στο επίπεδο των αντιπάλων μας, αλλά θα φτιάξουμε μια καμπάνια στο ύψος των αξιών μας, μια καμπάνια που να αντιστοιχεί στον κόσμο μας αλλά και στον κόσμο που θέλουμε να φτιάξουμε. Έτσι προσπαθήσαμε να ανοίξουμε την δουλειά μας σε όσο το δυνατόν περισσότερους και περισσότερες να πάρουμε γνώμες ειδικών και μη και να τους εντάξουμε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της καμπάνιας. Είναι ενδεικτικό πως μια σειρά από φυλλάδια για τις εκλογές τις 6ης Μάη μας προτάθηκαν από την τοπική επιτροπή των Τρικάλων, τα υιοθετήσαμε, τα στείλαμε ηλεκτρονικά σε όλη την Ελλάδα και ακόμα και μετά την έκδοση των κεντρικών υλικών όλες οι τοπικές με δικά τους έξοδα φρόντιζαν και για την αναπαραγωγή αυτών των υλικών.
6) Συμπερασματικά αν κάποιος πραγματικά έψαχνε το μυστικό της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ το σίγουρο είναι πως δεν θα το έβρισκε σε μυστικές χρηματοδοτήσεις και σπάνιους συμβούλους αλλά στον ίδιο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές και θεματικές επιτροπές, στις εκατοντάδες ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, σε χιλιάδες εθελοντικές εργατοώρες που καταναλώθηκαν σε μια πρωτοφανή συνεργασία επαγγελματιών ερασιτεχνών και εθελοντών με στόχο ένα πραγματικά μεγάλο σκοπό, να υπάρξει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση χωρίς μνημόνια υποτέλειας, μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων, των άνεργων, των νέων και των συνταξιούχων, μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Από το κεντρικό σύνθημα μέχρι την παρέμβαση στο διαδίκτυο και από την αισθητική των βίντεο και των αφισών μας μέχρι τα κείμενα των φυλλαδίων μας δεσμευτήκαμε σε αυτή την χειροποίητη δουλειά, για αυτό τον μεγάλο σκοπό.
Γνωρίζω πως πολλά από αυτά δεν σας αφορούν και δεν τα καταλαβαίνετε, δεν μπορώ όμως να σας απαντήσω με τον τρόπο που εσείς φτιάχνετε τα πρωτοσέλιδά σας. Βλέπετε είμαστε από τελείως διαφορετικούς κόσμους».


http://www.iefimerida.gr/news/59265/%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΩΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ .......ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!!

CLOSE WINDOW

Βρετανός οικονομολόγος: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Ζιμπάμπουε ....!!!!



Βρετανός οικονομολόγος: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Ζιμπάμπουε
Ο βρετανός οικονομολόγος διατείνεται επανειλημμένα στη συνέντευξη πως «μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι η μόνη ρεαλιστική λύση», πως «στην έξοδο δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή», ή «από οικονομικής άποψης είναι ορθολογική για την Ελλάδα η έξοδός της από την Ευρωζώνη».

Την Ελλάδα να γίνεται μια δεύτερη Ζιμπάμπουε, σε περίπτωση που, ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν εφαρμοστεί το δικό του «Σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», για το οποίο μάλιστα απέσπασε και διεθνές βραβείο, προφητεύει ο επικεφαλής της βρετανικής εταιρείας συμβούλων «Capital Economics», οικονομολόγος λόρδος Ρότζερ Μπουτλ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».



Όπως σημειώνει, βραχυπρόθεσμα, μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν περισσότερο επώδυνη από την παραμονή της στην Ευρωζώνη, διότι το κόστος για την εισαγωγή αγαθών, έπειτα από μια υποτίμηση, θα αυξανόταν δραστικά και το βιοτικό επίπεδο θα δεχόταν πιέσεις, όμως η διαφορά έγκειται στο ότι μετά θα υπάρξει ελπίδα: οι ελληνικές εξαγωγές θα αυξηθούν και οι εισαγωγές θα μειωθούν άρα θα αυξηθεί και πάλι η ζήτηση ελληνικού εργατικού δυναμικού.
Συγχρόνως προειδοποιεί πως οι Έλληνες δεν μπορούν να εξέλθουν από το ευρώ, να υποτιμήσουν τη δραχμή και «να συνεχίσουν όπως πριν», γιατί αν δεν χειριστούν σωστά όλη αυτή τη διαδικασία, η χώρα θα βυθιστεί στο χάος και στο τέλος «η Ελλάδα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια δεύτερη Ζιμπάμπουε».
Αναφερόμενος στη μελέτη του «Πρακτικές οδηγίες για έξοδο από το Ευρώ» -για την οποία απέσπασε το βραβείο «Wolfson Economics Prize», - και στη «συνταγή» του, που για χώρες όπως η Ελλάδα προβλέπει την έξοδο σε συνδυασμό με την υποτίμηση του νομίσματος και μια ευρεία αναδιάρθρωση χρέους, παρατηρεί πως η υποτίμηση δεν απαντά σε όλα τα προβλήματα, που σε πολλές χώρες αφορούν την πραγματική οικονομία, την παραγωγικότητα εργασίας, την αξιοποίηση κεφαλαίου και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.
Και όλα αυτά, σημειώνει, λειτουργούν βέβαια πολύ καλά στη Γερμανία, αλλά δεν μπορεί κανείς να συγχέει την Ελλάδα με τη Γερμανία, καθώς είναι δύσκολο -και ίσως αδύνατο- να διορθώνονται με νομισματικά «τεχνάσματα», όπως με μια υποτίμηση, οι ελλείψεις στην πραγματική οικονομία.
Βέβαια, μια υποτίμηση του νομίσματος μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση των τιμών και του κόστους και κανείς θα έπρεπε να μειώσει το κόστος στην Ελλάδα και στην Ιταλία κατά 30-40% για να επανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, κάτι που όμως είναι αδύνατο να επιτευχθεί με μια πραγματική προσαρμογή.
Διότι, κατά την άποψή του, ακόμη και αν η Ελλάδα αυξήσει την παραγωγικότητά της με ρυθμό μισής ποσοστιαίας μονάδας ταχύτερα από τη Γερμανία -κάτι που θα ήταν από μόνο του ένα θαύμα- θα χρειαζόταν 60 έως 80 χρόνια μέχρι να μειώσει τη διαφορά κόστους με τη Γερμανία, όμως κανείς δεν έχει 60 χρόνια στη διάθεσή του και άρα η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι η μόνη λογική λύση.

http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=129094958

ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ; ΒΓΑΛΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ.....ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ!!!!!!



Τρία μέτρα-φωτιά μέχρι τις 24 Ιουλίου θέτει σε εφαρμογή ο Στουρνάρας

Τρία μέτρα-φωτιά μέχρι τις 24 Ιουλίου θέτει σε εφαρμογή ο Στουρνάρας....!!!!



Η κυβέρνηση βγάζει το... μαχαίρι της καθώς θα πρέπει να εφαρμόσει εδώ και τώρα (μέχρι τις 24 Ιουλίου) τρία μέτρα-σοκ ύψους τριών δισεκατομμυρίων που προβλέπονταν από τον Προϋπολογισμό του 2012 αλλά δεν είχαν υλοποιηθεί λόγω εκλογών. Και όλα αυτά εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων εντός και εκτός κυβέρνησης.

Πρόκειται για την περικοπή κατά 12% των ειδικών μισθολογίων, την εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και φυσικά το νέο χαράτσι στα ακίνητα. Τα τρία αυτά μέτρα συνολικού ύψους τριών δισ. ευρώ προβλέπονταν από τον Προϋπολογισμό του 2012, αλλά η εφαρμογή τους είχε αναβληθεί καθώς η χώρα μπήκε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με δύο απανωτές εκλογικές μάχες.

Στις 24 Ιουλίου, δηλαδή σε δεκατρείς μέρες από σήμερα, οι ελεγκτές της Τρόικα  θα επιστρέψουν στην Αθήνα για έλεγχο και, όπως διαμήνυσε το Ecofin στον Γιάννη Στουρνάρα, θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των τριών αυτών μέτρων-σοκ, διαφορετικά θα πρέπει να ξεχάσει την επόμενη δόση. Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι η υλοποίηση των τριών μέτρων, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις που αναμένονται, θα οδηγήσει σε μια θετική εισήγηση από την Τρόικα και στο άνοιγμα της διαπραγμάτευσης για την επιμήκυνση του ελληνικού Προγράμματος κατά δύο χρόνια όπως ζητά η κυβέρνηση.

Ωστόσο, στην κυβέρνηση δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά και του εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τους χειρισμούς Στουρνάρα στο Ecofin. Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έβαλε καθόλου στο τραπέζι το θέμα ή έστω το πλαίσιο της αναδιαπραγμάτευσης, ούτε ζήτησε κάτι ως αντάλλαγμα για τα νέα σκληρά μέτρα που καλείται να πάρει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μερικές μέρες αφότου ορκίστηκε.

Στην πράξη, τα δύο αμιγώς φοροεισπρακτικά μέτρα, δηλαδή το πετρέλαιο θέρμανσης και το χαράτσι στα ακίνητα θεωρούνται κάτι παραπάνω από αναπόφευκτα, καθώς δεν υπάρχει τρόπος αναπλήρωσής τους, ειδικά των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπολογίζεται ότι θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία από το ειδικό τέλος ακινήτων. Γι' αυτό ο υπουργός Οικονομικών έχει δώσει ήδη εντολή να ετοιμαστούν τα ειδοποιητήρια για το τέλος ακινήτων και να έχουν αποσταλεί το αργότερο ως τις 24 Ιουλίου, κι αυτό παρότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ο αριθμός των δόσεων, που είναι θέμα διαπραγμάτευσης με την Τρόικα. Ο νόμος που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, με υπουργό τον κ. Βενιζέλο, προβλέπει εξόφληση σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, αλλά αυτό θα ίσχυε αν η πρώτη δόση είχε αποσταλεί τον Μάρτιο όπως προβλεπόταν αρχικά. Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν και τον πονοκέφαλο με τους φόρους του δεύτερου εξαμήνου (εισοδήματος, έκτακτη εισφορά, επιτηδεύματος, ΦΑΠ κοκ) για τους οποίους θα ήθελαν μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και με το πετρέλαιο θέρμανσης. Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η εξίσωση των φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης προβλέπεται στο Μνημόνιο, ο νόμος έχει ψηφιστεί εδώ και καιρό, και στον Προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί τα αντίστοιχα έσοδα ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, η εξίσωση των φόρων κατανάλωσης θα οδηγήσει σε αύξηση 40% του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο θα φτάσει στα 1,40 ευρώ το φθινόπωρο από 1 ευρώ που ήταν πέρσι!

Και σαν να μην έφταναν αυτά, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να προχωρήσει εδώ και τώρα στην μεσοσταθμική περικοπή κατά 12% των ειδικών μισθολογίων, μέτρο που θα «κάψει» περίπου 195.000 δημοσίους υπαλλήλους και θα βάλει στα ταμεία 200 εκ. ευρώ το 2012 και άλλα 400 εκ. το 2013. Πρόκειται για τον «σκληρό πυρήνα» του κράτους, δηλαδή δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, ένστολους, γιατρούς του ΕΣΥ, διπλωμάτες και αρχιερείς, οι μισθοί των οποίων κυμαίνονται από 2000 έως 6500 ευρώ και κοστίζουν ετησίως 5,9 δισ. ευρώ ή το 1/3 της συνολικής μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου. Ωστόσο, η μείωση 12% είναι μεσοσταθμική, πράγμα που σημαίνει ότι σε ορισμένες κατηγορίες, η μείωση μπορεί να είναι μεγαλύτερη, ίσως και 20%! Και μάλιστα, οι περικοπες θα έχουν αναδρομική ισχύ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες κατηγορίες, όπως οι δικαστικοί που έχουν χάσει 36% των αποδοχών τους τα τελευταία χρόνια αλλά και οι στρατιωτικοί, έχουν προειδοποιήσει να μην γίνει άλλη περικοπή...

http://www.iefimerida.gr/news/59136/%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-24-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%82

Νικολόπουλος: Αδυνατώ να ψηφίσω νόμους που θα επιδεινώσουν τη ζωή των Ελλήνων

Image"Μετά την από 6.7.2012 συνάντησή μου (μετά του Υπουργού, Γιάννη Βρούτση) με την Τρόικα, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης μας, διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη και οδύνη ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, ουδόλως προτίθενται να επαναδιαπραγματευτούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, ούτε έστω σε κάποιες πτυχές τους. Αλλά και πως τα όσα προεκλογικά θέταμε ως κυρίαρχα ζητήματα επαναδιαπραγμάτευσης, καθώς και όσα περιλαμβάνονται στην προγραμματική διακήρυξη που έφτιαξες με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, δεν αποτελούν πλέον ούτε τη δική μας πολιτική στρατηγική και τακτική", υποστηρίζει ο Νίκος Νικολόπουλος στην "άκρως εμπιστευτική" επιστολή με την οποία γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την παραίτησή του από την θέση του υφυπουργού Εργασίας.


"Αισθάνομαι ότι τα πράγματα παίρνουν εντελώς διαφορετική τροπή από αυτή που προεκλογικά σχεδιάσαμε και στηρίξαμε ενώπιον του λαού, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να παραστώ, αφενός αύριο και μεθαύριο στις συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα, αφετέρου εκ νέου στην συνάντηση με την Τρόικα, ενώ φυσικά μου είναι απολύτως αδύνατο να υποστηρίξω και να ψηφίσω νομοσχέδια που θα μεταβάλλουν επί τα χείρω τη ζωή των Ελλήνων, ειδικά στα πεδία των μισθών, των κυρίων και επικουρικών συντάξεων, των προνοιακών και πολυτεκνικών επιδομάτων", επισημαίνει ο κ. Νικολόπουλος στην επιστολή που ενεχείρισε στον κ. Σαμαρά στις 8 Ιουλίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ SIEMENS!






markopoulos
Αποκάλυψη - βόμβα στη Βουλή για τον νομικό σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε σφοδρότατη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Ανεξάρτητους Έλληνες!
Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος κατήγγειλε ότι, ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά είναι και νομικός σύμβουλος της εταιρείας Siemens, γνωστής από το τεράστιο σκάνδαλο των μιζών.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο αναδεικνύεται «μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα» και παρέπεμψε στον ιστότοπο του κ.Καρακώστα όπου φαίνεται ότι είναι και νομικός σύμβουλος της Siemens.
Ο κ.Καρακώστας ήταν νομικός σύμβουλος στη Siemens στις προμήθειες με τις μίζες εναντίον του ελληνικού δημοσίου» είπε ο κ.Μαρκόπουλος.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος αν και παραδέχθηκε ότι ο κ. Καρακώστας έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος της Siemens, έκανε λόγο για απίστευτη αθλιότητα.
Όπως τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, "το ήθος και η επιστημονική αξία του ομότιμου Καθηγητή και Προέδρου του τμήματος της Νομικής Σχολής, τέως Αντιπρύτανη και νυν Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Καρακώστα είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση".
Χαρακτήρισε "συκοφάντες" τα στελέχη του Πάνου Καμμένου ενώ τόνισε πως επίτηδες παρέλειψαν να αναφέρουν ότι ο κ. Καρακώστας παραιτήθηκε από τη Siemens Hellas μόλις ανέλαβε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος γιατί διαφώνησε μαζί του και κατέληξε λέγοντας: "τώρα πρέπει οι συκοφάντες να εξηγήσουν γιατί προχώρησαν και σε αυτή την αθλιότητα".

Στην Λήμνο τα ρωσικά αποβατικά - 200 Τ/Θ και 1000 πεζοναύτες προς Συρία


Ανατολικά-βορειοανατολικά της Λήμνου βρίσκονται τα τέσσερα ρωσικά πλοία, τα δύο αρματαγωγά Nikolai Fichenkov και Caesar Kunikov και τα δύο ρυμουλκά, τα Σαχτάρ και Οκτένσκι που κατευθύνονται προς την Συρία. Επιτηρούνται από τα παρατηρητήρια του ΠΝ. Η ταχύτητά που πλέον είναι πολύ χαμηλή και η όλη επιχείρηση μοιάζει περισσότερο με επίδειξη σημαίας.
Πιθανότατα καθυστερούν για να μην υπάρξει χρονική υστέρηση με τα πλοία από τον βόρειο στόλο που επίσης σπεύδουν στην Συρία. Υπολογίζεται ότι στα πέντε αποβατικά υπάρχουν περισσότερα από 200 τεθωρακισμένα οχήματα όλων των κατηγοριών και άνω των 1000 πεζοναυτών, μονάδων GRU κλπ
Όλοο ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή του αυτή την στιγμή στο Αιγαίο. Τα ρωσικά πλοία έχουν διαπλέσει αρκετές φορές των ΕΧΥ, εκτελώντας φυσικά αβλαβή διέλευση, αλλά έχουν ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για το πέρασμά τους.
Πληροφορίες από την Ρωσία αναφέρουν ότι μεταφέρονται στα δύο πλοία περισσοτεροι από 500 άνδρες.
Μεταφέρει στοιχεία μερικών από τους πλέον επίλεκτους ρωσικούς χερσαίους σχηματισμούς, από το 431 Τάγμα της δύναμης VMF (μονάδες της ήδη βρίσκονται στη Συρία από τον Φεβρουάριο), την 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία «Pskov», την 15η Ταξιαρχία, από μονάδες της GRU του Καυκάσου, ειδικευμένες σε αντιμετώπιση ισλαμιστών τρομοκρατών και από την δύναμη πεζοναυτών της Μαύρης Θάλασσας.
Δεύτερος ρωσικός στόλος κατευθύνεται από την βόρειο Ρωσία στην Συρία και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι της Tartous. Πρόκειται για το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy ΙΙ και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha του Βόρειου Στόλου τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Μεσόγειο από το λιμάνι του Severomorsk σήμερα το πρωί..
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι δοσατζήδες...




Αυτοί λοιπόν ήταν οι μάγκες που θα καναν επαναδιαπραγμάτευση και δεν θα πείραζαν μισθούς και συντάξεις?
Έτοιμοι είναι να μας ξαναστάξουν.
Ετοιμάζουν.. ένα πακέτο 3 δισ. που περιλαμβάνει περικοπές:
Στα επιδόματα , τους μισθούς, τα ειδικά μισθολόγια, στις συντάξεις του Δημοσίου, στις επικουρικές συντάξεις.
Το μόνο που μπορεί να κάνουν είπε ο Ν. Ρογκάκος στον ΑΝΤ-1, είναι να ζητήσουν από τη τρόικα τη σφαγή αυτή να την κάνουν με δόσεις!
Ελεος... 



http://nonews-news.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2404.html

Πρωτοφανής διασυρμός της ΔΗΜΑΡ! Διαστρεβλώνει την επιστολή Νικολόπουλου για να γλιτώσει την κατακραυγή. Σκοτεινός ο ρόλος του Κουβέλη.




kouvelis-kounelis
Σε μία ασύλληπτη ενέργεια πολιτικής αλητείας προχώρησε το διάδοχο κόμμα του καθεστώτος Σημίτη, η ΔΗΜΑΡ. Ξεριζώνοντας το αριστερό προσωπείο, καταλόγισε στον Νικολόπουλο ...ζήλεια, την ίδια στιγμή που ολόκληρη η επιστολή Νικολόπουλου έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο.
Το αποτέλεσμα ήταν όσοι αξιοπρεπείς έχουν απομείνει στην ΔΗΜΑΡ να βγουν στα κάγκελα αφού αντί ο εκπρόσωπος του κόμματος να σχολιάσει τις τρομερές καταγγελίες όπου οι δεσμεύσεις απέναντι στην Τρόικα φέρονται να υπερέχουν απέναντι στις προγραμματικές συγκλίσεις των πολιτικών αρχηγών ή ότι η επαναδιαπραγμάτευση δεν υπήρχε στην ατζέντα", είπε το εξής ανεκδιήγητο: «Είναι δεδομένο (!!!) ότι ο κ. Νικολόπουλος θα ήθελε να ήταν αυτός υπουργός και όχι ο κ. Βρούτσης. Ενδεχομένως να ένιωθε και υποτιμητικά στη συγκεκριμένη θέση του υφυπουργού, γιατί μπορεί να νιώθει ότι είναι πολύ σπουδαίο στέλεχος. Βεβαίως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η άποψή μας είναι ότι σχετίζεται με προσωπικές φιλοδοξίες και ενδεχομένως με ενδο-νεοδημοκρατικά ζητήματα»
Αυτά τα είπε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, ο κύριος Παπαδόπουλος, προφανώς μην έχοντας διαβάσει την επιστολή, παρά μόνον τις διαρροές των ΜΜ"Ε"!
Μιλάμε για τον απόλυτο εξευτελισμό. ΡΗΜΑΔ.
olympia.gr

Έκτακτη σύσκεψη για τις κινήσεις του Στουρνάρα...!!!!





Την ένσταση της Ιπποκράτους ως προς τις επιλογές του υπουργού Οικονομικών, δηλαδή να μην θέσει εξ αρχής ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής συμφωνίας με την λογική ότι πρώτα πρέπει να τεθεί εντός τροχιάς το Μνημόνιο, έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας την εσπευσμένη συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση την Τετάρτη.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα έχει ήδη επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και θα συμμετέχει στην συνάντηση αυτή. Το ζήτημα προέκυψε από δύο δεδομένα.

Την βεβαιότητα ότι η επόμενη δόση ύψους περίπου 30 δις ευρώ θα καταβληθεί αν όλα πάνε καλά τον Σεπτέμβριο. Την επιβεβαίωση της αίσθησης ότι το Eurogroup δεν είναι καθόλου διατεθειμένο να συζητήσει επιμήκυνση των χρονικών περιθωρίων που θέτει το Μνημόνιο και άρα και η δανειακή συμφωνία εκ των προτέρων, δεδομένης της σύγχυσης που επικρατεί στην ΕΕ για την πορεία της ισπανικής και ιταλική οικονομίας.

Κατόπιν τούτων και με δεδομένο τον εκτροχιασμό του Μνημονίου τουλάχιστον σε βασικά ζητήματα, Μεταρρυθμίσεις, Αποκρατικοποιήσεις, Φορολογικό – Έσοδα, η τακτική που υιοθετήθηκε από τον υπουργό οικονομικών απέχει κατά πολύ τόσο από τις προεκλογικές τοποθετήσεις των τριών κομμάτων όσο και από το κείμενο προγραμματικών συγκλίσεων που έχει συνυπογραφεί.

Το ζήτημα λοιπόν είναι πολιτικό όπως ήδη παραδέχονται στην ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και όπως καταδεικνύει η σύγκρουση του Αντώνη Σαμαρά με τον Νίκο Νικολόπουλο ο οποίος, ανεξάρτητα από προσωπικές τακτικές και φιλοδοξίες, έθεσε με την επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, πολιτικό ζήτημα εντός Νέας Δημοκρατίας.

Το ζήτημα αυτό ετέθη απερίφραστα από την στιγμή που ο αχαιός πολιτικός «προβλέπει» και προειδοποιεί για το ενδεχόμενο αποχώρησης βουλευτών ακόμη και «Εταίρου» (προφανώς υπονοεί την Δημοκρατική Αριστερά).

Η «εμπλοκή Νικολόπουλου» συμπίπτει χρονικά με δύο σημαντικά στοιχεία. Την έμμεση -πλην σαφή- επιλογή της κυβέρνησης να μην θέτει σήμερα ζήτημα ανατροπής των εργασιακών δομένων που προβλέπουν οι τελευταίες ρυθμίσεις (κατώτατος μισθός, μετενέργεια κλπ.) , θέμα που έθεσε με πρόταση νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη εγκαινιάζοντας την ενεργοποίηση εντός και εκτός Βουλής του μετώπου της κοινωνικής αντιπαράθεσης.

Το δεύτερο στοιχείο αφορά την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων που αποτελεί κατά την κυβέρνηση μείζονος σημασίας κίνηση. Αυτή η επιλογή οδηγεί σε άμεση και μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη η πρώτες αψιμαχίες σε επίπεδο εμπροσθοφυλακής άρχισαν με πρωταγωνιστή την ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ με επίκεντρο την ιδιωτικοποίηση μέρους του οργανισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγάγει το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων σε κεντρικό πεδίο μάχης με την κυβέρνηση ήδη από το Σάββατα με την ομιλία στη Βουλή του Αλέξη Τσίπρα.

http://www.zougla.gr/politiki/article/ektakti-siskepsi-gia-tis-kinisis-stournara-567888

Εφαρμόστε το Μνημόνιο και μετά βλέπουμε......!!!!!!


stournaras_eurogroup
Διαβεβαιώσεις για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επαναφέρει το πρόγραμμα προσαρμογής σε σωστή τροχιά έδωσε στους ομολόγους του ο υπουργός Oικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αργά τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες.
«Εφαρμόστε το Μνημόνιο και μετά βλέπουμε» αυτό ήταν το μήνυμα που εστάλη προς την Ελλάδα. με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα απ'όλα να επαναφέρει εντός στόχων το εκτροχιασμένο πρόγραμμα του Μνημονίου πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση αλλά και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του χρηματοδοτικού προγράμματος.
Σύμφωνα με τον κ. Γιουνκέρ οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ εξέτασαν τα πρώτα πορίσματα των ελεγκτών της Τρόικας από την επίσκεψή τους στην Αθήνα και σημείωσε ότι το Eurogroup θα επανέλθει στο ελληνικό ζήτημα, όταν η τρόικα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και συντάξει την τελική της έκθεση για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.
Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν υπέβαλε επίσημο αίτημα στο Eurogroup για χρονική παράταση του στόχου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο όριο του 3%. «Φαντάζομαι ότι υπάρχουν τέτοια αιτήματα από την ελληνική πλευρά» σημείωσε ο κ. Γιουνκέρ, τονίζοντας ότι οι σχετικές συζητήσεις θα μετατεθούν το αργότερο για το Σεπτέμβριο.
Σε ό,τι αφορά το ελληνικό ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου ο Γιούνγκερ διαβεβαίωσε ότι το Eurogroup θα βρει τη λύση και τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup o κ. Στουρνάρας είχε συναντήσεις με Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συνεχάρη, με επιστολή του, τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, επισημαίνοντας παράλληλα πως «τα ζητήματα μπροστά μας είναι σημαντικά».
Σύμφωνα με παράγοντες του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ακόμη ότι η παρούσα κατάσταση στην ΕΕ γενικά και ιδιαιτέρως στην Ευρωζώνη απαιτούν κοινές προσπάθειες για τη διασφάλιση της σταθερότητας, ότι η Ελλάδα έχει σημαντικό ρόλο να παίξει σε αυτές τις εξελίξεις και ήδη έκανε ένα σημαντικό βήμα με τον ταχύ σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.

http://b.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20089:efarmoste-to-mnimonio-kai-meta-blepoyme&catid=46:economy&Itemid=82

"Δημοκρατία": Και η Γιάννα Αγγελοπούλου...πράκτορας του ΣΥΡΙΖΑ


Ένα συνομωσιολογικό σενάριο με εξωφρενικούς συνειρμούς δημοσίευσε η εφημερίδα Δημοκρατία, εμπλέκοντας την Γιάννα Αγγελοπούλου, τον γιο της, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την... CIA. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Γιάννα Αγγελοπούλου,  φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση χρηματοδότησης αμερικανικής εταιρείας πολιτικής επικοινωνίας, που να είχε αναλάβει την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι το θέμα λαμβάνει μείζονες διαστάσεις, όχι μόνο για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την ίδια την κα Αγγελοπούλου, η οποία φέρεται να βάφτηκε "κόκκινη" προκειμένου να πάρει την προσωπική της εκδίκηση απέναντι στο πολιτικό σύστημα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Δημοκρατίας, που επικαλείται άρθρο της "Καθημερινής", ειδική ομάδα της εταιρείας συμβούλων Teneo, πρόεδρος της οποίας αναγράφεται ο στενότερος σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, ο 40χρονος σήμερα Ντάγκλας "Νταγκ" Μπαντ, προ εκλογών 17ης Ιουνίου, ήρθε στην Ελλάδα και προσέφερε τις υπηρεσίες της "σε αντισυστημικό κόμμα, το οποίο θέλει να μετακινηθεί περισσότερο προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος, αλλά να το κάνει με τρόπο, για να μην τρομάξει την πελατεία του", όπως περιγράφεται περιφραστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται, ότι ο Μπαντ βρίσκεται από την ηλικία των 23 ετών στο πλευρό του Κλίντον και είναι μέχρι σήμερα ο ιθύνων νους του οργανισμού Clinton Global Initiative, που ασχολείται με τις πολιτικές εξελίξεις διεθνώς και την ανάδειξη νέων, κατά τόπους φιλικών προς την υπερδύναμη ηγεσιών.
Κατά κάποιον τρόπο με την υπόθεση φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να συνδέεται και η κα Αγγελοπούλου, που "έφερε την εταιρεία στην Αθήνα".
"Δεν λυπάται τα χρήματα, γιατί διαθέτει πάρα πολλά", αναφέρει η εφημερίδα, κάνοντας λόγο για "τραγωδία εκδίκησης".
o-gios-tis-giannas-aggelopoulou-apotheonei-ton-tsipra-stin-omonoia-foto-1-315x236Το δημοσίευμα ήρθε να "κουμπώσει" στις συζητήσεις που προκάλεσε και η παρουσία του γιου της, Παναγιώτη, στην κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια.
Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος βρισκόταν κάτω από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας , δίπλα στη σκηνή μαζί με τρεις φίλους του και μια νεαρή φίλη του. (Φωτογραφία αριστερά)
Παρακολούθησε ολόκληρη την ομιλία του κ. Τσίπρα, ενώ δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του, ιδιαίτερα όταν στο τέλος της ομιλίας του ο κ.παρουσίασε μέλη ξένων αριστερών οργανώσεων και κομμάτων και όταν αναφέρθηκε στο κίνημα "Occupy Wall Street".Η ανάμειξη του ονόματος της κας Αγγελπούλου στη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει και μία νέα διάσταση, δεδομένου ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των χρηματοδοτών του ιδρύματος Κλίντον και διατηρεί στενές οικογενειακές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρό και τη σύζυγό του και νυν υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.
Σημειώνεται, πως η Teneo σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της, Ντέκλαν Κέλι, διοικείται από ένα πρώην στέλεχος της CIA, το οποίο δεν κατονομάζει και  έχει γραφεία σε εννέα μεγαλουπόλεις και συγκεκριμένα, σε Ουάσιγκτον, Πεκίνο, Ντουμπάι, Ζυρίχη, Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Δουβλίνο, Νέα Υόρκη, Σάο Πάολο.

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20082:qdimokratiaq-kai-i-gianna-aggelopoyloypraktoras-toy-syriza&catid=104:media-stories&Itemid=159

ΑΟΥΣΒΙΤΣ, ΝΤΑΧΑΟΥ ΚΛΠ. ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ!!!!!


Μέρκελ: Η Ευρωζώνη θα μπορούσε να παραδειγματιστεί από την... Ινδονησία

Μέρκελ: Η Ευρωζώνη θα μπορούσε να παραδειγματιστεί από την... Ινδονησία!!!!


Παράδειγμα προς μίμηση την... Ινδονησία έθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας για την ύφεση στις ευρωπαϊκές χώρες.
Η Γερμανίδα ηγέτις σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε στην Τζακάρτα της Ινδονησίας από όπου και βρίσκεται, αποκάλυψε πως η χώρα της υπέστη ύφεση 5% το 2009 λόγω της κρίσης με την Lehman Brothers, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε κατά των συνεπειών (της κρίσης) του 2008 και του 2009, αλλά αντλήσαμε τα διδάγματά μας».
Στην συνέχεια η Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε πως η οικονομική κρίση δεν αποτελεί παρελθόν, ενώ αναφορικά με την αντιμετώπιση της ύφεσης, είπε πως η Ευρωζώνη θα μπορούσε να παραδειγματιστεί από την... Ινδονησία.
«Πιστεύω ότι η Ινδονησία μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό παράδειγμα μιας οικονομίας που γνωρίζει διαρκή ανάπτυξη, καθώς υπό την προεδρία του (Σουσίλο Μπαμπάνγκ) Γιουντογιόνο το δημόσιο χρέος, το οποίο είχε φτάσει στο 80% του ΑΕΠ, έπεσε στο 24%», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Πιστεύω ότι είναι ένα παράδειγμα γι' αυτό που μπορεί να γίνει και που η Ευρώπη οφείλει να κάνει, κυρίως αν λάβουμε υπόψη μας ότι η Ινδονησία μπόρεσε να το κάνει σε πολύ μικρή χρονική περίοδο, σε μερικά χρόνια», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ κατά την συνάντηση που είχε με τον Ινδονήσιο πρόεδρο.
Φωτογραφία: Eurokinissi.


http://www.iefimerida.gr/news/59104/%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1

Απέπλευσε για Συρία ο ρωσικός αποβατικός στόλος - Ο κόσμος κρατά την ανάσα του !!!!


Ρωσική νηοπομπή  με τέσσερα έμφορτα με πεζοναύτες, μονάδες GRU, τεθωρακισμένα και πυροβολικό, αποβατικά και βοηθητικά σκάφη, μόλις πέρασε τα Στενά του Ελλησπόντου και κατευθύνεται στην Συρία. Προέρχεται από την Σεβαστούπολη το μεγαλύτερο ρωσικό λιμάνι του Εύξεινου Πόντου. Αυτή την στιγμή βρίσκεται βόρεια της Τενέδου.
Ο ρωσικός στολίσκος παρακολουθείται διακριτικά από ελληνικό πολεμικό σκάφος. Όλη την ημέρα σήμερα θα διαπλέει το Αιγαίο από το οποίο ανεμένεται να εξέλθει τα ξημερώματα από τον δίαυλο Καρπάθου-Ρόδου. Ένα αμερικανικό και ένα τουρκικό υποβρύχιο βρίσκονται στην περιοχή.
Μεταφέρει στοιχεία μερικών από τους πλέον επίλεκτους ρωσικούς χερσαίους σχηματισμούς, από το 431 Τάγμα της δύναμης VMF (μονάδες της ήδη βρίσκονται στη Συρία από τον Φεβρουάριο), την 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία «Pskov», την 15η Ταξιαρχία, από μονάδες της GRU του Καυκάσου, ειδικευμένες σε αντιμετώπιση ισλαμιστών τρομοκρατών και από την δύναμη πεζοναυτών της Μαύρης Θάλασσας.
Το 431 Τάγμα της δύναμης VMF πρόκειται για μονάδα Spetznatz, που διακρίνεται τόσο για την υψηλή επιχειρησιακή τους κατάρτιση όσο και για την σκληρότητα που τους διακρίνει.
Η συγκεκριμένη μονάδα έχει διακριθεί σε διάφορες συγκρούσεις τόσο στην Τσετσενία, όσο και στο Νταγκεστάν και έχει ένα χαρακτηριστικό: Δεν παίρνει αιχμαλώτους…
Μεταφέρονται με δύο μεγάλα αποβατικά πλοία τα Nikolaï Filtchenkov και το César Kounikov κλάσης Alligator. Μαζί τους και δύο ρυμουλκά, βοηθητικά Τα πλοία αυτά εκτοπίσματος 4700 τόνων μπορούν να μεταφέρουν μεταξύ 300-425 ανδρών σε συνδυασμό φορτίο βάρους 1500 τόνων. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές η αποστολή αυτή είναι έκτακτη και πραγματοποιείται για την διαφύλαξη της ασφάλειας των Ρώσων πολιτών και να απομακρύνει ένα μέρος του ρωσικού «εξοπλισμού» στο λιμάνι Ταρτούς.
Η αποστολή αυτή των πλοίων από την Μαύρη θάλασσα στην Συρία αποτελεί την πλέον πρόσφατη  απόδειξη της υποστήριξης της Ρωσίας στον Ασαντ εν μέσω σκληρών μαχών οι οποίες συνεχίζονται σε βασικά προπύργια των εξεγερμένων όπως την πόλη Χόμς.
Η Ρωσία έχει στείλει ήδη μονάδες ειδικών επιχειρήσεων στην Συρία για την φύλαξη της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς, της μοναδικής ρωσικής ναυτικής βάσης στην Μεσόγειο, αλλά και των συστοιχειών των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU2, των επάκτιων πυραυλικών πυροβολαρχιών P-800 Yakhont και των Pantsir S1, αλλά τώρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά. 
Μεταφέρονται επίσης δεκάδες ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ, μαζί με εποχούμενα SHORADS και φορητά αντιαρματικά όπλα. Είναι σαφές ότι "Η Ρωσία πάει πόλεμο". Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη, αφού πρόκειται για την πρώτη μεγάλη πολεμική αποστολή της Ρωσίας μακριά από τα σύνορά της από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ε ΡΕ, JUMPO ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!!!!


Στα 12,3 δισ. ευρώ μειώθηκε το έλλειμμα, «μαύρη τρύπα» 1,4 δισ. ευρώ στα έσοδα.....


  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ ) 

Αποκλίσεις 1,4 δισ. ευρώ στο σκέλος των εσόδων κατέγραψε ο Προϋπολογισμός στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2012, ωστόσο η αστοχία στις εισπράξεις καλύφθηκε από περιστολή δαπανών ύψους 4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2012, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 12,3 δισ. ευρώ και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 3,1 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας βελτίωση έναντι των στόχων του ελλείμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 14,8 δισ. ευρώ και του στόχου για το πρωτογενές έλλειμμα ύψους 5,26 δισ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 23,3 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου (24,75 δισ. ευρώ) κατά 1,39 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 21,85 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2012, παρουσιάζοντας απόκλιση κατά 987 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (22,8 δισ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012.

H ως άνω απόκλιση οφείλεται πρωτίστως στην υστέρηση των εισπράξεων Φόρου Εισοδήματος (κατά 844 εκατ. ευρώ) κυρίως λόγω των παρατάσεων που δόθηκαν στα φυσικά και στα νομικά πρόσωπα για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 έως τις 16 Ιουλίου 2012 και τις 8 Ιουνίου 2012 αντίστοιχα, στις μειωμένες εισπράξεις από φόρους συναλλαγών (απόκλιση κατά 530 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου) λόγω του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης και τέλος στην υστέρηση των εισπράξεων από άμεσους φόρους παρελθόντων οικονομικών ετών.

Τμήμα της ανωτέρω απόκλισης από τους στόχους εξαμήνου καλύφθηκε από τις εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, τις εισπράξεις από φόρους στην περιουσία καθώς και από τη συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών έμμεσων φόρων μέσω της εντατικοποίησης των σχετικών ελέγχων.

Τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώθηκαν σε 1,5 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 1,91 δισ. ευρώ. Η απόκλιση από τους στόχους εξαμήνου κατά 410 εκατ. ευρώ οφείλεται σε καθυστερήσεις πληρωμών από Ευρωπαϊκά Κοινοτικά Ταμεία και μεγάλο μέρος της αναμένεται να καλυφθεί τους επόμενους μήνες.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο του 2012 ανήλθαν στα 35,6 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 3,9 δισ. ευρώ έναντι του στόχου (39,6 δισ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού 2012.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τόσο στον περιορισμό των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού που είναι μειωμένες κατά 2,3 δισ. ευρώ αλλά και στην μείωση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 1,62 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες λόγω κυρίως των πρωτογενών δαπανών (1,50 δισ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου), των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα (191 εκατ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου) και των δαπανών για τόκους σε καθαρή βάση (451 εκατ. ευρώ χαμηλότερη από το στόχο) σε σχέση με τις προβλέψεις του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού έως τον Ιούνιο 2012 παρουσιάζονται στο ίδιο ύψος με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται ότι σχεδόν όλες οι επιμέρους κατηγορίες σημείωσαν μείωση με εξαίρεση τις δαπάνες για τόκους που παρουσίασαν αύξηση (σε καθαρή βάση) κατά 2.151 εκατ. ευρώ ως μέρος της ανταλλαγής ομολόγων (PSI).
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231204471

Ο Στουρνάρας γύρισε με άδεια χέρια και ένα τελεσίγραφο....


Ο Στουρνάρας γύρισε με άδεια χέρια και ένα τελεσίγραφο


Μια επιστολή-έκπληξη από τον Βόλγφκανγκ Σόιμπλε περίμενε τον Γιάννη Στουρνάρα πριν φτάσει στις Βρυξέλλες. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, πέρα από τα τυπικά συγχαρητήρια, διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και δήλωσε ικανοποιημένος που η χώρα μας σχημάτισε γρήγορα κυβέρνηση συνεργασίας.
«Να είσαι σίγουρος ότι έχεις την υποστήριξή μου σε αυτή την προσπάθεια. Ανυπομονώ να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία» αναφέρει ο κ. Σόιμπλε στην επιστολή του.
Πέρα από την θετική επιστολή Σόιμπλε και την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί στον Γιάννη Στουρνάρα το Eurogroup έστειλε τελεσίγραφο προς την Ελλάδα. «Εφαρμόστε το Μνημόνιο και μετά βλέπουμε» αυτό ήταν το μήνυμα που εστάλη προς τη χώρα μας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδρίασαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρερμηνειών: Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα απ'όλα να επαναφέρει εντός στόχων το εκτροχιασμένο πρόγραμμα του Μνημονίου πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση αλλά και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του χρηματοδοτικού προγράμματος.
Οπως δήλωσε, μάλιστα, μετά το τέλος του Eurogroup, o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ οι αποφάσεις για το θέμα της Ελλάδας θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.
Στο χθεσινό μαραθώνιο του Eurogroup η Ελλάδα δεν ήταν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων. Στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκαν η χρηματοδότηση της Ισπανίας, η παροχή βοήθειας προς την Κύπρο και το θέμα της αλλαγής σκυτάλης στην ηγεσία του Eurogroup. H θητεία του Γιούνκερ παρατείνεται για 2,5 χρόνια αλλά, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα αποχωρήσει στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου.
Παράλληλα, αποφασίστηκε το πρόγραμμα για την Κύπρο να έχει ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο. Για την Ισπανία αποφασίστηκε να δοθεί παράταση ενός έτους στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος και η χώρα θα έχει πρόσβαση σε 30 δις ευρώ ως το τέλος του Ιουλίου.
Συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα αποτύπωναν αργά χθες το βράδυ το δύσκολο κλίμα που επικράτησε στο Eurogroup για την Ελλάδα. «Ο δρόμος μπροστά μας είναι πολύ μακρύς και δύσκολος» τόνιζαν ενώ ξόρκιζαν το ενδεχόμενο να ζητηθούν από την τρόικα νέα μέτρα. «Παλεύουμε ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων πέραν των όσων προβλέπονται στο Μνημόνιο, θα εξαρτηθεί όμως από την έκθεση της τρόικας» ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα Νέα.

http://www.iefimerida.gr/news/58984/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83-%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B1-%CF%87%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF