Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: "Ούτε ΕΔΑ ούτε ΠΑΣΟΚ"


Του Αιμίλιου Περδικάρη
Με την επίκληση ενός άλλου εθνικού ποιητή, του Κ. Βάρναλη, απάντησε έστω και ετεροχρονισμένα στον Αντ. Σαμαρά και τις αναφορές του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής στους στίχους του Κ. Καβάφη ο Αλ. Τσίπρας: «Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα».

Παρουσιάζοντας την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για την εγγραφή νέων μελών, στο δρόμο προς το ιδρυτικό συνέδριο που θα γίνει το 2013, ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, τονίζοντας ότι «η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός», ενώ επιχείρησε να αποτινάξει τις αιτιάσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος και ιδίως του Ανδρέα Παπανδρέου. «Δεν φιλοδοξούμε ούτε θέλουμε να είμαστε αντίγραφο ούτε της ΕΔΑ του 1958 ούτε του ΠΑΣΟΚ του 1981, διότι δεν είμαστε ούτε στο 1958 ούτε στο 1981», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «θα αντλήσουμε τα καλύτερα από τις παραδόσεις της Αριστεράς και του λαού μας».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε εξάλλου το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος ή συμβόλου, λέγοντας ότι «έχουμε ισχυρό brand name» και συμπλήρωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία μετεξέλιξής του σε ενιαίο κόμμα είναι η αποτροπή της κοινωνικής καταστροφής που φέρνει το Μνημόνιο και η απόδοση της εξουσίας στο λαό, μέσα από την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα.

Μάλιστα, τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή δεν σκοπεύει να εκφράσει μόνον τους πολίτες που συγκαταλέγονται στο χώρο της Αριστεράς, αλλά «όσους επαναπροσδιορίζουν την πολιτική τους συνείδηση στη βάση του κοινωνικού συμφέροντος και όχι της κομματικής καταγωγής».


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου