Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.



Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Παράταση δόθηκε στην καταβολή των φορολογικών δηλώσεων έως τις 21 Ιουλίου.Η προθεσμία έληγε στις 16 Ιουλίου αλλά περίπου 300.000 φορολογούμενοι δεν είχαν υποβάλλει ακόμα τις δηλώσεις τους.

Ανησυχία υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών ότι λόγω της καθυστέρησης της υποβολής θα γινόταν μαζική ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και φοβήθηκαν την κατάρευσή του μιας και το σύστημα  μπορεί να αντέξει μάξιμουμ 200.000 χρήστες ημερησίως.

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη δόθηκε η  τελευταία παράταση του χρόνου ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως και 31 Ιουλίου.

Διευκρινίζεται ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής καθόσον όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.

Παράταση δόθηκε και για το Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

Επίσης παράταση πήρε και για τα ληξιπρόθεσμα έπειτα από  έκλυση  φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα η καταληκτική ημερομηνία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έληγε στις 16 Ιουλίου θα παραταθεί για τελευταία φορά μέχρι και 31 Ιουλίου 2012.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/208661.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου