Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Το επεισόδιο του Παπανδρέου με ΠΑΣΠίτες.



Τι φώναξαν στον Παπανδρέου νεολαίοι της ΠΑΣΠ όταν μιλούσε στο βήμα; Τι απάντησε αυτός και πώς αντέδρασαν οι σύνεδροι;
 
«Είτε το θέλουν είτε όχι θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Τα δημόσια πανεπιστήμια δεν είναι τσιφλίκι κανενός, αλλά περιουσία του ελληνικού λαού» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου. Στο σημείο εκείνο περίπου 100 μέλη της ΠΑΣΠ φώναξαν συνθήματα εναντίον των αλλαγών στην Παιδεία.
«ΠΑΣΠ ιδέα πεθαίνει τελευταία», «Κάτω τα χέρια από το άσυλο», και «Οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά για μια Παιδεία δημόσια και δωρεάν», ήταν τα συνθήματα που φώναξαν μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
«Δεν είναι καθόλου σοσιαλιστικό, συντρόφισσες και σύντροφοι, ορισμένοι να παριστάνουν τους κατ’ επάγγελμα φοιτητοπατέρες μέχρι τα 30 τους, αποκομίζοντας οφέλη για τους εαυτούς τους και λειτουργώντας παρασιτικά εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών, που διψούν να αποκτήσουν εφόδια για να γίνουν ελεύθεροι και δημιουργικοί πολίτες. Όσο και αν αντιδρούν αυτές οι κατά βάση βαθιά αντιδραστικές δυνάμεις, εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Ας μην ματαιοπονούν λοιπόν», απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου, καταχειροκροτούμενος από τους συμμετέχοντες στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κινήματος.
Κάλεσε ακόμη την νεολαία να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη αλλαγή στα ΑΕΙ και την παρότρυνε: «Θέλουμε την δίπλα μας την ΠΑΣΠ για να αλλάξει η παράταξη. Να πάμε μπροστά».
«Θα προχωρήσουμε με διάλογο αλλά ασυμβίβαστοι σε σχέση με το στόχο» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει αταλάντευτα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον «εναντίον οποιασδήποτε μειοψηφίας».
«Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.
Σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και για τις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Υγείας. Αναφέρθηκε στις αντιδράσεις «μίας χούφτας ανθρώπων που είχαν μάθει να λειτουργούν μονοπωλιακά» και προειδοποίησε: «Θα είμαστε ανυποχώρητοι».
Αλλά και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «δεν ξεχνάμε πελατειακές και καταχρηστικές πρακτικές του παρελθόντος» και προειδοποίησε ότι «η στήριξη του κράτους δεν είναι λευκή επιταγή».
«Απαιτούμε» είπε απευθυνόμενος προς τις τράπεζες, «μόλις εξομαλυνθούν τα πράγματα να στηρίξουν την πραγματική οικονομία. Τόνισε δε ότι «δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα που μας δίνει η στήριξη».
Διαβάστε ποια πανεπιστήμια είναι σε κατάληψη και αναβάλουν εξεταστικές.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/09/papandreou-paspites-epeisodio/#ixzz1Wv9BUSL0

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ!!!!!

Πόσο κινδυνεύουν οι καταθέσεις: τι πρέπει να ξέρετε.
euros
 
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις καταθέσεις σας και την ασφάλεια τους εν καιρώ κρίσης; Κινδυνεύουν οι καταθέσεις και μέχρι ποιο ποσό είναι ασφαλισμένες;
 
Νέο μπαράζ ερωτημάτων, αναφορικά με την ασφάλεια των καταθέσεων, αλλά και τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν οι επενδυτές δημιουργεί η κλιμάκωση της κρίσης.
Τραπεζικά στελέχη απαντούν στο bankingnews σε 10 καίρια ερωτήματα.
1. Κινδυνεύουν οι καταθέσεις μου;
«Κατηγορηματικά όχι» είναι η απάντηση που δίνουν τραπεζικά στελέχη, παράγοντες της αγοράς και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Μπορεί η κρίση να κλιμακώνεται, οι ελληνικές τράπεζες όμως είναι θωρακισμένες και προστατευμένες. Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις, τα χρήματα που έχουν τοποθετηθεί σε εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να θεωρούνται απολύτως ασφαλή.
2. Αν κλείσει η τράπεζά μου, χάνω τα χρήματά μου;
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και για ελληνικές τράπεζες που ανανεώθηκε μάλιστα πρόσφατα, το κράτος εγγυάται τις καταθέσεις κάθε τύπου (εκτός από repos) για ποσό έως 100.000 ευρώ ανά καταθέτη. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και στο απίθανο ενδεχόμενο πτώχευσης κάποιας ελληνικής τράπεζας, οι καταθέτες δεν κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους, καθώς το κράτος αναλαμβάνει την πληρωμή. Όπως εξηγούν πάντως τραπεζικά στελέχη, ακόμα και αν κάποια τράπεζα αντιμετωπίσει πρόβλημα, το πιθανότερο σενάριο είναι να απορροφηθεί από άλλη ή άλλες, προκειμένου να μην διαταραχθεί η ισορροπία του συστήματος. Απλώς, όπως αναφέρουν, ο καταθέτης θα έχει πρόσβαση στα χρήματά του μέσω άλλης τράπεζας.
3. Να καταθέσω τα χρήματά μου σε υποκατάστημα ξένης τράπεζας στην Ελλάδα;
Οι ξένες τράπεζες, με έδρα χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργούν στην Ελλάδα διέπονται από το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στην κάθε χώρα. Αν δηλαδή η τράπεζα πτωχεύσει οι Έλληνες καταθέτες θα πρέπει να αναζητήσουν τα χρήματά τους μέσω της έδρας της τράπεζας, εκτός της Ελλάδος. Αντίστοιχα, οι εγγυήσεις που δίνονται για τις καταθέσεις διαφέρουν από κράτος σε κράτος. Συνεπώς, όποιος επιλέξει να καταθέσει χρήματα σε μη ελληνικές τράπεζες (συμπεριλαμβανομένων και των κυπριακών) θα πρέπει να ελέγξει το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σε κάθε χώρα. Για τις κυπριακές τράπεζες πάντως, το όριο είναι τα 100.000 ευρώ, όσο ακριβώς και στην Ελλάδα.
4. Να σπάσω τις καταθέσεις μου σε πολλούς λογαριασμούς για μεγαλύτερη ασφάλεια;
Αυτή τη στιγμή, το νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει καταθέσεις έως 100.000 ευρώ ανά δικαιούχο, ανά τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι αν σε έναν λογαριασμό υπάρχουν δύο δικαιούχοι (π.χ. ένα ανδρόγυνο), καλύπτεται μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ. Αντίστοιχα, αν κάποιος καταθέσει 300.000 ευρώ σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, καλύπτεται πλήρως για το σύνολο των χρημάτων του. Αντίστοιχα, αν μια τριμελής οικογένεια έχει καταθέσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ, μπορεί να «σπάσει» τα χρήματα σε τέσσερις τράπεζες, καταθέτοντας 250.000 ευρώ σε κάθε λογαριασμό, ώστε να είναι πλήρως καλυμμένη.
5. Πώς μπορώ να καταθέσω τα χρήματά μου στο εξωτερικό;
Η διακίνηση των κεφαλαίων εντός και εκτός Ελλάδος είναι νόμιμη διαδικασία, αν και περιλαμβάνει αρκετή γραφειοκρατία, κυρίως στο κομμάτι της καταπολέμησης του «ξεπλύματος» χρήματος από παράνομες δραστηριότητες. Αφού ξεπεράσει κανείς το σκόπελο αυτό, μπορεί να επιλέξει χώρα και τράπεζα στην οποία και θα καταθέσει τα χρήματά του. Προσοχή χρειάζεται στο κομμάτι του πόθεν έσχες, αλλά και στη φορολόγηση των τόκων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει απειλήσει πολλάκις εκείνους που έβγαλαν χρήματα έξω από την Ελλάδα για να αποφύγουν τους φόρους.
6. Με ποια κριτήρια να διαλέξω τράπεζα;
Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, η αξιοπιστία της κάθε τράπεζας εξαρτάται από δύο παράγοντες: από τα οικονομικά της μεγέθη και από την κατάσταση της χώρας στην οποία εδρεύει. Οι τρεις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης, (Moody’s, Standard and Poor’s, και Fitch) «βαθμολογούν» όλες τις τράπεζες και τις οικονομίες του πλανήτη, γεγονός που αποτελεί και έναν «μπούσουλα» για την ασφάλεια και την ευρωστία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Εντούτοις, οι βαθμολογίες αυτές δεν είναι απόλυτες, καθώς τα ομόλογα της Lehman Brothers είχαν την καλύτερη δυνατή διαβάθμιση (ΑΑΑ) λίγο πριν η τράπεζα χρεοκοπήσει.
7. Να βάλω τα χρήματά μου σε θυρίδα;
Πολλοί είναι εκείνοι που επέλεξαν να «σηκώσουν» μέρος των καταθέσεων τους από την τράπεζα. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι χρήματα που τοποθετούνται σε θυρίδες δεν τοκίζονται, ενώ στην περίπτωση που κλαπούν από τη θυρίδα, πολύ δύσκολα ο πελάτης της τράπεζας να πάρει πίσω το σύνολο του ποσού, εκτός αν κάνει ειδική ασφάλεια, δηλώνοντας στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το πλήρες περιεχόμενο της θυρίδας του.
8. Να αγοράσω κρατικά ομόλογα;
Τα κρατικά ομόλογα άλλων χωρών, όπως αυτά της Γερμανίας, το 10ετές αμερικανικό, τα νορβγηγικά και γενικότερα αυτά κρατών με πιστοληπτική διαβάθμιση ΑΑΑ θεωρούνται περισσότερο ασφαλή σε σχέση με τις καταθέσεις, όμως η αξία τους αυξομειώνεται καθημερινά στη δευτερογενή αγορά ενώ η απόδοση τους είναι σαφώς χαμηλότερη. Η μόνη περίπτωση να μην εισπράξει κανείς το κουπόνι των αποδόσεων και το κεφάλαιο στη λήξη του ομολόγου είναι να χρεοκοπήσει το κράτος που τα εκδίδει. Εντούτοις, αν ο επενδυτής έχει ανάγκη τα χρήματα και πρέπει να «σπάσει» το ομόλογο πριν αυτό λήξει, κινδυνεύει να έχει σημαντικές κεφαλαιακές απώλειες. Αν όμως οι κάτοχοι των ομολόγων περιμένουν τη λήξη τους, θα εισπράξουν στο ακέραιο την ονομαστική αξία της επένδυσής τους.
9. Πόσο ασφαλή είναι τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου;
Τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου (όπως και τα repos και τα σύνθετα καταθετικά προϊόντα) δεν καλύπτονται από το νόμο για την ασφάλεια των καταθέσεων. Αντίθετα, η εγγύηση του κεφαλαίου στη λήξη εξαρτάται από τον εκδότη του προϊόντος, ο οποίος μπορεί να είναι είτε η τράπεζα η οποία το διαθέτει ή ακόμη και κάποιο τρίτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, εντός και εκτός Ελλάδος. Συνεπώς, σε αυτή την περίπτωση, ο επενδυτής είναι εκτεθειμένος στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της τράπεζας ή του οποιουδήποτε άλλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, το οποίο και έχει εκδώσει αρχικά.
10. Για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να «κλειδώσω» σε προθεσμιακές καταθέσεις; Τι πληρώνω αν χρειαστεί να τις «σπάσω»;
Κατά κανόνα, όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της προθεσμιακής κατάθεσης, τόσο υψηλότερα είναι τα επιτόκια. Αυτή τη στιγμή οι αποδόσεις βρίσκονται σε επίπεδα-ρεκόρ, άνω του 5% για έξι μήνες από μικρές τράπεζες και η συγκυρία θεωρείται ιδιαίτερα καλή για εκείνους που θέλουν να «κλειδώσουν» τα χρήματα τους με υψηλές αποδόσεις. Αντίστοιχα, αν κάποιος καταθέτης χρειαστεί να «σπάσει» την προθεσμιακή κατάθεση θα πληρώσει «ποινή» στην τράπεζα. Το ύψος της ποινής εξαρτάται από τη διάρκεια της κατάθεσης και το πόσο κοντά στη λήξη της γίνεται η απόσυρση των χρημάτων, σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των τόκων και να αφαιρεθούν χρήματα από το κεφάλαιο.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/08/katatheseis-kinduneuoun/#ixzz1Wv7XoWvb

Προβάδισμα 5,1% της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση.


Προβάδισμα 5,1% της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση 
 
Προβάδισμα 5,1% στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Real news. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης , η ΝΔ συγκεντρώνει 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 18,6%, το ΚΚΕ 8,1%, το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,1% , η ΔΗΜΑΡ 2,7%, η ΔΗΣΥ 2,3%, το Άρμα Πολιτών 1,3%, άλλο κόμμα 4,7% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 25,9%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 11,9%.
Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι οι ερωτηθέντες απαντώντας σε σχετικό ερώτημα συμφωνούν με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ -ΝΔ είτε πριν από τις εκλογές (52,1%) είτε μετά από εκλογές αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία (56,4%).

Αστραπή χτυπά τον Πύργο του Άιφελ: φωτογραφία.


Δείτε την εντυπωσιακή εικόνα που τράβηξε ένας ερασιτέχνης φωτογράφος με αστραπή στον Πύργο του Άιφελ. Η εικόνα κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Ο ουρανός είχε πάρει ήδη μια όμορφη, μπλε απόχρωση δημιουργώντας το κατάλληλο φόντο για μια φωτογραφία του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι. Ξαφνικά άρχισε να αστράφτει.
Ένας 31χρονος κάτοικος της πόλης του Παρισιού, ερασιτέχνης φωτογράφος, άρπαξε την φωτογραφική του μηχανή, την έστησε και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.

 

 
Αυτή σύντομα ήρθε, όταν μια αστραπή διαπέρασε κυριολεκτικά τον πύργο, ύψους 325 μέτρων και ο Bertrand Kulik αποθανάτισε το μοναδικό θέαμα.
Κάντε κλικ δεξιά για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση.
«Ο ουρανός ήταν καθαρός όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν αστραπές», διηγείται ο 31χρονος.
«Γρήγορα άρπαξα την φωτογραφική μου και την στερέωσα σε τρίποδο κοντά στο παράθυρο μου, ελπίζοντας ότι θα τραβήξω μια συναρπαστική φωτογραφία. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μπορούσα να πάρω μια τόσο υπέροχη εικόνα», δήλωσε ο Bertrand Kulik.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/09/eiffel-tower-astrapi/#ixzz1WtlNCaJK
 

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, ΤΩΡΑ!!!!!


Προβολές σελίδων ανά χώρα
Ελλάδα
1
Ουκρανία
1
Προβολές σελίδων ανά πρόγραμμα περιήγησης
Internet Explorer
2 (100%)
Προβολές σελίδων ανά λειτουργικό σύστημα
Windows
2 (100%)

ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ: ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΧΑΒΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ!!!!!

Αγανακτισμένοι και φοιτητές στην Πλατεία. 3 Σεπτέμβρη.


Αγανακτισμένοι και φοιτητές στην Πλατεία. 3 Σεπτέμβρη 
 
Το… γνωστό ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος δίνουν και πάλι οι Αγανακτισμένοι οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 19.00 μπροστά από τη Βουλή.

Έχοντας διαμηνύσει εδώ και αρκετό καιρό ότι θα επιστρέφουν και επιλέγοντας τη σημερινή ημέρα λόγω των συνειρμών με την ημερομηνία ορόσημο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία της 3ης Σεπτέμβρη του 1843, οι Αγανακτισμένοι απαντούν στη «δίωξη» τους από την πλατεία τονίζοντας πως «οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού».

Προετοιμάζοντας το έδαφος για να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, οι «Αγανακτισμένοι» τόνισαν σε ανακοίνωση τους πως «η 3η Σεπτέμβρη είναι η ημέρα, που μας θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Που μας θυμίζει τα ψέματα και τον εμπαιγμό των εκάστοτε κυβερνώντων». Παράλληλα, προειδοποιούν όσους πίστεψαν ότι τελείωσαν: «Ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ».

Ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους «Αγανακτισμένους» και οι φοιτητές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα και οι φοιτητές, οι οποίοι στις 18.00 θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για το νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα όπου θα ενώσουν τις φωνές τους με τους «Αγανακτισμένους».

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Μειωμένη η τουριστική κίνηση στην ακτοπλοΐα.

Για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου.



Ελαφρά μειωμένος, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, είναι ο αριθμός των ατόμων που αναχώρησαν για διακοπές, η μεγάλη πλειοψηφία, με πλοία της ακτοπλοΐας από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου προς τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου έως την 31η Αυγούστου του 2011, από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας οι απόπλοι έφτασαν τους 2.895 και οι επιβάτες που μεταφέρθηκαν στα νησιά του Αιγαίου 1.780.697. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για το ίδιο δίμηνο του 2010 είναι 2.966 απόπλοι και 1.790.738 επιβάτες.

Επίσης, στο ίδιο διάστημα του 2011 πραγματοποιήθηκαν στα ίδια λιμάνια 2.870 κατάπλοι και αποβιβάστηκαν 1.688.270 άτομα. Το αντίστοιχο διάστημα του 2010 οι κατάπλοι ήταν 2.927 και οι επιβάτες 1.684.620.

Αναλυτικότερα, για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου του 2011, στο λιμάνι του Πειραιά οι απόπλοι ήταν 1612 και μεταφέρθηκαν στα νησιά του Αιγαίου 1.357.809 επιβάτες, στο το λιμάνι της Ραφήνας οι απόπλοι ήταν 881 και τα άτομα που αναχώρησαν 327.880 και στο λιμάνι του Λαυρίου οι απόπλοι ήταν 402 και οι επιβιβάσθηκαν 95.008 άτομα.

Οι κατάπλοι το ίδιο διάστημα, ήταν στο λιμάνι του Πειραιά 1612 και οι αποβιβασθέντες 1.270.695, στο λιμάνι της Ραφήνας 867 και αποβιβάσθηκαν 327.255 άτομα και στο λιμάνι του Λαυρίου 391 με 90.320 επιβάτες.

Εξάλλου, φέτος, την 31η Αυγούστου, τελευταία ημέρα του καλοκαιριού, κατέπλευσαν στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου 42 πλοία με 33.956 επιβάτες. Πέρυσι την αντίστοιχη ημερομηνία είχαν καταπλεύσει στα ίδια λιμάνια 45 πλοία με 35.200 επιβάτες.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/223221/meiomeni-i-touristiki-kinisi-stin-aktoploia-/

ΑΥΤΟ ΤΟ "ΔΕΝ" ΜΑΣ ΤΟ....ΞΑΝΑΛΕΣ, ΚΩΣΤΑ!!!!!!!

Σκανδαλίδης: "Τη χώρα δεν την κυβερνά η τρόικα".


Σκανδαλίδης: "Τη χώρα δεν την κυβερνά η τρόικα" 
 
O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη διακοπή  των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αργά χθες το βράδυ. Στο πρώτο κυβερνητικό σχόλιο για την εμπλοκή που σημειώθηκε, ο Κ.Σκανδαλίδης απέδωσε τη διακοπή των διαπραγματεύσεων στις μεγάλες πιέσεις και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Ο κ. Σκανδαλίδης παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν «αφήσαμε να φανεί ότι η τρόικα κυβερνά, αλλά η κυβέρνηση έπρεπε να πατήσει πόδι». Κατέληξε, δε, σημειώνοντας ότι δεν ανησυχεί για την 6η δόση του δανείου και πως «η κυβέρνηση θα κρατήσει σταθερά το τιμόνι».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε στο Mega το πρωί της Παρασκευής ότι «ο υπουργός Οικονομικών έκανε μια τεράστια προσπάθεια να ανταποκριθεί στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα του Μεσοπρόθεσμου, αλλά αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν σε λίγες ημέρες».

Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε: «Δικαιολογημένα η κυβέρνηση αντιδρά σε τόσο μεγάλες πιέσεις. Έλεος πια». Πρόσθεσε, δε, ότι το τοπίο αλλάζει από τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε πως «τη χώρα δεν κυβερνά η τρόικα». Παραδέχθηκε πως στο παρελθόν «υπήρξαν ολιγωρίες και αφήσαμε να φανεί ότι η τρόικα κυβερνά· η κυβέρνηση πρέπει να πατήσει πόδι».

Εμφανίστηκε, δε, καθησυχαστικός, λέγοντας: «Δεν ανησυχώ για την 6η δόση. Η διακοπή της διαπραγμάτευσης είναι στο πλαίσιο της σκληρής διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση θα κρατήσει σταθερά το τιμόνι».
tanea.gr

"ΜΑΚΑΡΙΙΟΙ ΟΙ.....ΠΤΩΧΟΙ"........

Ενιαίο μισθολόγιο: ποιοι θα υποστούν μείωση μισθών 40%.
  



Με επέκταση των αρχών του ενιαίου μισθολογίου και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προσανατολίζεται η κυβέρνηση να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες. Υπό την πίεση των εκπροσώπων της τρόικας, 160.000 εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και δημοτικές επιχειρήσεις αναμένεται να δουν τις αποδοχές τους μειωμένες ακόμα και κατά 40% σε βάθος πενταετίας.
Περικοπές αποδοχών που θα φτάσουν μέχρι και το 40% σε βάθος πενταετίας στις αποδοχές των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα επέλθουν με την εφαρμογή των αρχών του ενιαίου μισθολογίου που ολοκληρώνει η κυβέρνηση για τον «στενό» δημόσιο τομέα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, σε ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής προχτές, δήλωσε για πρώτη φορά επισήμως ότι η κυβέρνηση εξετάζει το μισθολογικό καθεστώς όχι μόνο στον «στενό» αλλά και στις Δέκο με στόχο να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιέσεις της τρόικας για μείωση των δαπανών και κυρίως του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο οδηγεί την κυβέρνηση στη λύση της προσαρμογής των μισθών στις ΔΕΚΟ με αυτές του στενού δημόσιου τομέα, προκειμένου να εξοικονομήσει 200 εκατ. ευρώ για το 2011.
Το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και ΑΕ), συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών επιχειρήσεων και των εισηγμένων εταιρειών που συμμετέχει το Δημόσιο (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ.) ξεπερνά τους 160.000 εργαζόμενους, χωρίς όμως να υπάρχουν επίσημα στοιχεία αφού δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα απογραφή του ανθρώπινου δυναμικού.
Οι εργαζόμενοι στις Δέκο υψηλότερες αμοιβές κατά 20-57% απ’ αυτές των συναδέλφων τους στα υπουργεία, στα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για σταδιακή προσαρμογή των αποδοχών σε βάθος 5ετίας με στόχο να μην υποστούν οικονομική καθίζηση οι απολαβές των εργαζομένων.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/09/eniaio-misthologio-deko/#ixzz1Wlzsvr4g

Παράταση υποβολής δήλωσης Ε9.


Ηλεκτρονική υποβολή των Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9), μετατίθεται για την 1η Δεκεμβρίου 2011 με τη χρήση καινούριας διαδικτυακής εφαρμογής.

Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει τη διαμόρφωση διαδικτυακής εφαρμογής, που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να βλέπουν την ενημερωμένη περιουσιακή μερίδα τους με βάση τις δηλώσεις του 2009 και του 2010.
Επίσης θα έχουν και βοηθήματα χαρτών, ώστε να ενημερώνουν απευθείας τη μερίδα τους για το 2011. Με την ολοκλήρωση του συστήματος της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Ε9 διευκολύνεται η άμεση, εύχρηστη και γρήγορη ενημέρωση της περιουσιακής εικόνας του κάθε φορολογούμενου, χωρίς το κόστος, τα λάθη και τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η
χειρόγραφη υποβολή των δηλώσεων.
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/8222

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ "ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ"

Νέες αποκαλύψεις από το Wikileaks για τους Έλληνες πολιτικούς.


Νέες αποκαλύψεις από το Wikileaks για τους Έλληνες πολιτικούς 
 
Τις επαφές που είχαν Έλληνες πολιτικοί και παράγοντες της δημόσιας ζωής με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αποκαλύπτουν τα έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω του Wikileaks.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται μέσω του δικτυακού τόπου The Press Project, η αμερικανική πρεσβεία ενημέρωνε λεπτομερώς την Ουάσινγκτον και άλλες πρεσβείες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και για τις θέσεις Ελλήνων πολιτικών.

Μεταξύ των προσώπων για τους οποίους φέρεται να ενημέρωνε η αμερικανική πρεσβεία είναι του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Καρατζαφέρη, του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Β.Μεϊμαράκη, της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, των τότε υπουργών Εξωτερικών Δ.Δρούτσα και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της Ντόρας Μπακογιάννη, της βουλευτού του ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλα, των βουλευτών της ΝΔ Απ.Τζιτζικώτα, Χρ.Σταϊκούρας και Ε.Παπαδημητρίου κ.ά.

Ακόμα γίνεται αναφορά στο θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων αμερικανικών κολεγίων στην Ελλάδα, στην αγορά από τη χώρα μας μαχητικών αεροσκαφών F-16, σε ευρύτερα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και στις εμπρηστικές επιθέσεις της συναγωγής στα Χανιά.

Τα τηλεγραφήματα που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής αφορούν στις περιόδους που πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Αθήνα ήταν οι Τσαρλς Ρις και Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Διαβάστε αναλυτικά τα τηλεγραφήματα στη διεύθυνση:
http://thepressproject.gr/headline.php?id=5814

Την Πέμπτη νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι χιλιάδες απόρρητα τηλεγραφήματα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, από το φάκελο του Wikileaks, κυκλοφόρησαν ανεξέλεγκτα στο Διαδίκτυο χωρίς να έχουν αφαιρεθεί -όπως κάνει το site για να προστατεύσει τους εμπλεκόμενους και τις πηγές του- τα ονόματα αξιωματούχων και στοιχείων. Το «φιάσκο», όπως το χαρακτηρίζουν αρκετοί, ξεκίνησε όταν το κλειδί αποκρυπτογράφησης των αρχείων του Wikileaks διέρρευσε από δημοσιογράφο του Guardian, και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και το μέλλον του ιστότοπου.
Χιλιάδες απόρρητα τηλεγραφήματα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, από το φάκελο του Wikileaks, κυκλοφόρησαν ανεξέλεγκτα στο Διαδίκτυο χωρίς να έχουν αφαιρεθεί -όπως κάνει το site για να προστατεύσει τους εμπλεκόμενους και τις πηγές του- τα ονόματα αξιωματούχων και στοιχείων.

Το «φιάσκο», όπως το χαρακτηρίζουν αρκετοί, ξεκίνησε όταν το κλειδί αποκρυπτογράφησης των αρχείων του Wikileaks διέρρευσε από δημοσιογράφο του Guardian, και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και το μέλλον του ιστότοπου.

Ο δημοσιογράφος του Guardian, Ουίλιαμ Λέι, δημοσίευσε σε βιβλίο του που κυκλοφορεί από το Φεβρουάριο τον κωδικό για τα αρχεία, τον οποίο του είχε δώσει ο ιδρυτής του ιστότοπου Γουίλιαμ Άσαντζ για να έχει πρόσβαση στο φάκελο (το ίδιο είχε συμβεί, όπως φαίνεται, και με δημοσιογράφους άλλων μεγάλων διεθνών ΜΜΕ, με σκοπό την δημοσίευσή τους).

Ο κωδικός, λέει ο Λέι υπερασπιζόμενος εαυτόν, υποτίθεται πως θα είχε απενεργοποιηθεί εντός ωρών. Τελικά όμως, όπως αποδείχθηκε, ο κωδικός λειτουργούσε και ο φάκελος των αρχείων -που, λόγω της αποκεντρωμένης φύσης του Wikileaks, βρισκόταν μέχρι τότε σε διάφορους server και υπολογιστές- ήταν πλέον προσβάσιμος στην αρχική, πλήρη του μορφή, με όλα τα ονόματα.

Η ιστορία έχει ουσιαστικά ακυρώσει ολόκληρη τη δουλειά που έχει κάνει το site στην υπόθεση των αμερικανικών τηλεγραφημάτων, καθώς επί μήνες «καθάριζε» σχεδόν 100.000 τηλεγραφήματα από ευαίσθητες πληροφορίες.

Ακόμη χειρότερα όμως, θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία του site και τη νομιμοποίησή του στη διεθνή κοινή γνώμη: Η δημοσίευση των απόρρητων εγγράφων γινόταν με τη δέσμευση πως δεν θα έμπαιναν σε κίνδυνο συγκεκριμένα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτα, ενώ οι ίδιες οι πηγές των διαρροών συνεργάζονται επειδή πιστεύουν πως η ανωνυμία τους είναι εξασφαλισμένη.

Η υπόθεση έχει βυθίσει σε μία δίνη αλληλοκατηγοριών τον ιστότοπο και την βρετανική εφημερίδα, με το μεν Wikileaks να δημοσιεύει ένα πολυσέλιδο κατηγορητήριο σε βάρος του Guardian και την εφημερίδα να απαντά πως, ακόμη και εάν ο κωδικός δεν είχε απενεργοποιηθεί, ήταν ευθύνη του Wikileaks να έχει φροντίσει ο «πρωτογενής» φάκελος με τα αρχεία να μην ήταν προσβάσιμος στο κοινό.

Έτερος δημοσιογράφος του Guardian εκτιμά πως ίσως όντως ο κωδικός να απενεργοποιήθηκε αλλά έπειτα, κατά τη διάρκεια νέας αλλαγής, να «ανακλυκλωθηκε».

Οι ακριβείς παράμετροι της υπόθεσης, ενδεικτικό της πολυπλοκότητας της λειτουργίας του site, δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.

Από την πλευρά του, το γερμανικό Spiegel -ένα από τα διεθνή ΜΜΕ που συνεργάζεται με το Wikileaks για την δημοσιοποίηση των τηλεγραφημάτων- έδωσε τη δική του εξηγήση: Υποστηρίζει, σε γενικές γραμμές, πως η διαρροή οφείλεται στο «αλαλούμ» της λειτουργίας του Wikileaks, καθώς η υπόθεση αποκάλυψε μία σειρά αδύναμων κρίκων και συσσωρευμένων λαθών στην αλυσίδα της λειτουργίας του.


ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ. ΕΣΕΙΣ;

Θρίλερ με την τρόικα. Ο Βενιζέλος αρνήθηκε πρόσθετα μέτρα.


Θρίλερ με την τρόικα. Ο Βενιζέλος αρνήθηκε πρόσθετα μέτρα 
 
Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η σύσκεψη ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και την τρόικα, καθώς η ελληνική πλευρά δεν έκανε δεκτή την απαίτηση της τρόικας να ληφθούν νέα μέτρα με σκοπό να καλυφθεί η δημοσιονομική απόκλιση κάτω από το 1% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της τρόικας απαίτησαν την λήψη και νέων εισπρακτικών μέτρων, ως μία εκ των προϋποθέσεων για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου, όμως ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αρνήθηκε να κάνει αποδεκτό το συγκεκριμένο αίτημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την τροπή που λάμβανε η συνάντηση και το διαφαινόμενο αδιέξοδο και η απάντηση που έλαβε ήταν να μην γίνει δεκτή η απόφαση για λήψη οποιουδήποτε νέου μέτρου.

Μετά την εξέλιξη αυτή τα στελέχη της τρόικας φέρονται να δήλωσαν πως κατανοούν τον πολιτικό αντίκτυπο που θα είχε η απόφαση για λήψη επιπλέον μέτρων και πως πλέον το θέμα θα συζητηθεί σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, το νυχτερινό θρίλερ που εκτυλίχθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ενδεχομένως να αναγκάσει τα στελέχη της τρόικας να διακόψουν την διαδικασία αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου και να αποχωρήσουν από την Αθήνα, έως ότου ληφθούν σχετικές αποφάσεις σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ανάβει φωτιές ο Μητροπολίτης Κονίτσης.



Φωτιές ανάβουν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κονίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ν/σ για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός φαίνεται να επιθυμεί να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες».
Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης, στις οποίες προχώρησε δημοσίως και ενώπιον κατοίκων της περιοχής του.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός φαίνεται να επιθυμεί να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες». Επίσης υποστήριξε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει «ότι μπορείτε να φυτέψετε στις γλάστρες που βρίσκονται στα μπαλκόνια σας χασίς».

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν συμμερίζεται την πρακτική του κόσμου, να υποδέχεται τους πολιτικούς με αυγά, γιαούρτια και ντομάτες, αλλά δεν δίστασε να προσθέσει: «Έτσι μου έρχεται να φωνάξω: ζήτω τα γιαούρτια». Παράλληλα, αποκάλεσε «χοντρό» τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τονίζοντας την αντίθεσή του στις δηλώσεις του για τους στρατιωτικούς.

«Οι απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανης και Κονίτσης κ. Ανδρέας, αποτελούν καθαρά προσωπικές του απόψεις και όχι απόψεις που έχει υιοθετήσει η ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος», τονίζεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.
http://news.gr.msn.com/social/%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%b2%ce%b5%ce%b9-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%bf-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%af%cf%84%cf%83%ce%b7%cf%82

Οι δέκα καλύτερες μεταγραφές κι όχι μόνο.

 
 
Διαβάστε το top10 των μεταγραφών της φετινής Superleague και την ομάδα που κινήθηκε πιο έξυπνα από όλους στο παζάρι.

Μεταγραφές τέλος! Τουλάχιστον για τους ποδοσφαιριστές που δεν έμειναν ελεύθεροι πριν τις 30 Ιουνίου, αλλά πλέον δύσκολα μία ομάδα θα βρεις κάποιον αξιόλογο παίκτη που θα προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες του μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι ομάδες της Superleague λοιπόν για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα με δεκαπέντε χρόνια κινήθηκαν σε ρηχά νερά, στο πιο φτωχό μεταγραφικό παζάρι που θυμόμαστε.

Παρόλα αυτά τα μεγάλα ονόματα δεν έλειψαν για ακόμα μία φορά, με τον Ολυμπιακό να είναι ο πρωταθλητής και στις μεταγραφές. Οι ερυθρόλευκοι έχουν, ίσως, το πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων ετών και ετοιμάζονται για μεγάλα πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εκτός από τους κόκκινους όμως είχαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, τα οποία και θα αναλύσουμε πιο κάτω.

Αφού σας αρέσουν οι αριθμοί!


Συνολικά λοιπόν οι 13 ομάδες (αυτές ξέρουμε μέχρι τώρα) απέκτησαν 109 ποδοσφαιριστές. Όταν λέμε 109, εννοούμε προσθήκες παικτών στο ρόστερ. Σε αυτές πχ υπολογίσαμε ακόμα και τον Τάτο στον Ατρόμητο, ο οποίος ανήκει στον Ολυμπιακό και παραχωρήθηκε στην ομάδα του Περιστερίου.

Από τους 109 οι 41 είναι Έλληνες και οι 68 ξένοι. Η ΑΕΚ είναι νικήτρια στον αριθμό μεταγραφών με 15 προσθήκες, ενώ ακολουθεί ο Ατρόμητος με 12 προσθήκες και ο Ολυμπιακός με 11.

Αν σε όλα αυτά προσθέταμε και τους παίκτες της Καβάλας, του Βόλου και του Αστέρα (που γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα ότι θα παίξουν στην πρώτη κατηγορία), τότε ο αριθμός μεγαλώνει αρκετά, όπως και η αναλογία των ξένων με τους Έλληνες.

Ο πλούσιος, ο έξυπνος και οι... "λειψοί"


Δεν πρέπει να είσαι μάγος στα μαθηματικά για να καταλάβεις ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές, τα οποία αγγίζουν περίπου τα 4.5 εκ. ευρώ, ίσως και πιο λίγα, (υπάρχουν και ρήτρες για το επόμενο καλοκαίρι), ενώ όλοι οι υπόλοιποι (12 ομάδες) με το ζόρι ξεπέρασαν το 1.5 εκ. ευρώ!

Η ομάδα με τις πιο έξυπνες προσθήκες είναι ο Ατρόμητος που κινήθηκε πιο γρήγορα από όλους στο παζάρι και πήρε αρκετούς παίκτες που διέπρεψαν στο περσινό πρωτάθλημα (Επστάιν, Μακρής, Μήτρογλου, Μπέλιτς, Πίτου Γκαρσία, Γουέιν Τόμας).

Από εκεί και πέρα πολλές ομάδες άφησαν πολλά κενά στο ρόστερ τους. Ο ΠΑΟΚ με τον Άρη έμειναν "ορφανοί" στην επίθεση, ο ΟΦΗ έχει τρομερές ελλείψεις σε άμυνα και επίθεση, ο Πανιώνιος δεν έχει πάγκο, η Ξάνθη δεν έχει ποιότητα στα χαφ, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Εργοτέλης έχουν ενδεκάδα με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, ο Παναθηναϊκός δεν αντικατέστησε τον Σισέ και τέλος ο Παναιτωλικός δεν έκανε τελικά τις μεταγραφές που όλοι περίμεναν.

Υπάρχουν όμως 10 ημέρες ακόμα και ελάχιστοι (ελάχιστοι όμως) ποδοσφαιριστές που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε βάθος χρόνου, μιας και είναι ανέτοιμοι αγωνιστικά. Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα έχουν παίκτες που όταν μείνουν ελεύθεροι, θα γίνει... σφαγή!


Το top 10 των μεταγραφών!


Σας κουράσαμε και πάμε κατευθείαν στο ψητό. Οι δέκα καλύτερες μεταγραφές ποδοσφαιριστών που ήρθαν στην Ελλάδα, με βάση το βιογραφικό τους γιατί ακόμα δεν τους έχουμε δει εν δράσει.

Νο. 10: Κοστίν Λαζάρ - ΠΑΟΚ

Μεγάλη καριέρα στην Ρουμανία με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ραπίντ Βουκουρεστίου και διεθνής με την Ρουμανία.

Νο. 9: Ίσμαελ Μπουζίντ - ΠΑΣ Γιάννινα

Έκπληξη; Όχι. Πρωτάθλημα με Γαλατάσαρϊ, καριέρα σε Καϊζερσλάουτερν, Χαρτς, Τρουά και διεθνής με την Αλγερία.

Νο. 8: Ρόι Κάρολ - ΟΦΗ

Και μόνο το γεγονός ότι ήταν τέσσερα χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φτάνει. Ακολούθησαν Γουέστ Χαμ, Ρέιντζερς, Οντένσε.

Νο. 7: Βίκτορ Βιτόλο - Παναθηναϊκός

Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από τις πιο έξυπνες μεταγραφές του καλοκαιριού και σε καλή ηλικία.

Νο. 6: Φλόριν Λόβιν - Κέρκυρα

Κι άλλη έκπληξη; Ναι. Τρία πρωταθλήματα με την Στεάουα Βουκουρεστίου, συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, βασικό μέλος της ομάδας και μεταγραφή στην Γερμανία.

Νο. 5: Άγγελος Χαριστέας - Παναιτωλικός

Ξέρουμε... Ναι ναι... Ναι... ναι... ΟΧΙ! Ο Άγγελος Χαριστέας ΕΙΝΑΙ ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστές με τους περισσότερους διεθνείς τίτλους. Πήρε κι ένα Euro το 2004. Θα βοηθήσει τον Παναιτωλικό.

Νο. 4: Κώστας Μήτρογλου - Ατρόμητος

Ο περσινός MVP του δεύτερου γύρου στην Superleague, με σπουδαία προσόντα και σε εξαιρετική ηλικία. Διεθνής με την Ελλάδα και κίλερ στην περιοχή.

Νο. 3: Ζαν Μακούν - Ολυμπιακός

Βασικούρα στην Λίλ, μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων στην Λιόν, μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ και μόλις 28 ετών!

Νο. 2: Φραν Γέστε - Ολυμπιακός

Όταν έχεις 11 χρόνια καριέρας στην Πριμέρα βασικός και αναντικατάστατος, φτάνει και περισσεύει για να μπεις στο Νο.2

And the winner is.......(τρτρτρτρ): Έιντουρ Γκούντγιονσεν - ΑΕΚ

Δεν θέλει και πολύ σκέψη. Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Μονακό, Τότεναμ. Κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ, πρωταθλήματα, κύπελλα. Είναι ένας από τους μεγαλύτερος ποδοσφαιριστές που ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;

 

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν στη ΔΕΘ οι αστυνομικοί.



Αντιδρούν στις νέες μειώσεις που έρχονται στους μισθούς τους

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κινητοποίησης στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη κατά τη Διεθνή Έκθεση.

Το Γενικό Συμβούλιο συζήτησε τα νέα δεδομένα στον οικονομικό τομέα και όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, θα υπάρξουν έντονες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις καθώς στο επόμενο τρίμηνο αναμένονται νέες μειώσεις στους μισθούς με περικοπές επιδομάτων κ.λπ.

Οι συνδικαλιστές μετέβησαν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, όπου διαμαρτυρήθηκαν για την αντιμετώπιση των προερχομένων από τα Σώματα Ασφαλείας καθώς το διοικητικό συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείο Στρατού θα υποβάλει πρόταση να μην δοθούν μερίσματα το 2012.

Οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας συναντήθηκαν και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη και ζήτησαν συνάντηση και με τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/223023/kinitopoiiseis-etoimazoun-sti-deth-oi-astunomikoi/

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΤΑΙΝΕ!!!!!

Μετά την «Αϊρίν», η «Κάτια»...


Ενας δεύτερος κυκλώνας με το όνομα Κάτια, σχηματίζεται στον Ατλαντικό, περίπου 2.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Καραϊβικής, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων στο Μαϊάμι.
Με ανέμους που... πνέουν με 120 χιλιόμετρα την ώρα, ο κυκλώνας τοποθετήθηκε στην κατηγορία 1 της κλίμακας Σαρίφ-Σίμπσον, διευκρίνισε το Κέντρο και πρόσθεσε πως μπορεί να μεταβληθεί σε μεγάλο κυκλώνα στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Το κέντρο του κυκλώνα εντοπίστηκε την Τετάρτη 1.875 χιλιόμετρα ανατολικά του συμπλέγματος των Μικρών Αντιλλών, ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πρόκειται για τον δεύτερο κυκλώνα στην περιοχή μετά την Αϊρίν που προκάλεσε περίπου 50 νεκρούς τις τελευταίες ημέρες.
ethnos.gr

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ......!!!!!!


Σκληρό παζάρι για τα νέα μέτρα
Τρύπα ύψους 1,7 δισ. ευρώ που προκύπτει για το 2011 εντόπισαν κατά την διάρκεια του ελέγχου στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο οι επικεφαλής της τρόικας σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην τρόικα.

Το έλλειμμα προκύπτει από την υστέρηση κατά 1,1 δισ. ευρώ που αναμένεται στα έσοδα και την υπέρβαση κατά 600 εκατ. ευρώ στις δαπάνες λόγω κυρίως των αυξημένων δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων.

Κυβέρνηση και τρόικα συζήτησαν για το ενδεχόμενο νέων μέτρων και ειδικά εισπρακτικού χαρακτήρα για την κάλυψη των αποκλίσεων. Στο θέμα του ελλείμματος η τρόικα αποδέχεται την αναθεώρηση του αρχικού στόχου αλλά διαφωνεί για την μέτρηση.

Ενώ δηλαδή το υπουργείο οικονομικών κάνει νέα εκτίμηση για έλλειμμα στο 8,1-8,2% του ΑΕΠ η τρόικα υπολογίζει το έλλειμμα του τρέχοντος έτους στο 8,6%-8,7% του ΑΕΠ συμπεριλαμβάνοντας στην πρόβλεψη του και την «μαύρη τρύπα» που αναμένεται μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Πάντως δεν ήταν ξεκάθαρες οι προθέσεις των ελεγκτών για το εάν θα ζητηθεί η δημοσιονομική απόκλιση που αναμένεται να εμφανίσει ο προϋπολογισμός θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα ως το τέλος του χρόνου ή μπορεί να κλείσει με μεγαλύτερη προσπάθεια από την ελληνική πλευρά το 2012 .
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/223030/trupa-sta-oikonomika-anakalupse-i-troika/

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ;

Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη.


Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη 
 

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες για περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.
Σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της Κομισιόν που αποτελεί έναν καλό πρόδρομο δείκτη για τη μελλοντική οικονομική δραστηριότητα, ο δείκτης υποχώρησε στις 98,3 μονάδες, έναντι 103 τον Ιούλιο, με το κλίμα να επιδεινώνεται σε όλους τους κλάδους.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση στο 100,5.
Το κλίμα στην βιομηχανία εισήλθε σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2010, στο -2,9, έναντι προσδοκιών για πτώση στο -1,5. Τον Ιούλιο, ο δείκτης ανήλθε στο 0,9.
Η Ευρωζώνη χρειάζεται ισχυρή οικονομική ανάπτυξη για να βάλει τέρμα στην κρίση χρέους που τη μαστίζει, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε το β' τρίμηνο στο 0,2% (σε τριμηνιαία βάση) από 0,8% στο α' τρίμηνο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης ως αποτέλεσμα των υψηλών τιμών του πετρελαίου και της αναταραχής στις αγορές.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/129779.html

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΜΑΙ...ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ!!!!!

Υποβαθμίζει την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής ο Ευ.Βενιζέλος.



Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος εγκάλεσε το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής
Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος εγκάλεσε το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε η δημοσιοποίηση -εν μέσω του ελέγχου της τρόικας- της έκθεσης του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής για το χρέος της χώρας. «Το κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η έκθεση ανέφερε πως η δυναμική τους χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ υπάρχει και αδυναμία εξυγίανσης της δημοσιονομικής διαχείρισης.

Η αύξηση του χρέους, του πρωτογενούς ελλείμματος και η βαθιά ύφεση αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις από τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, σημείωνε η έκθεση και ζητούσε  έγκαιρη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου για να περιοριστεί η -ούτως ή άλλως δεδομένη- απόκλιση του ελλείμματος από τους στόχους.

Κληθείς να σχολιάζει την ανακοίνωση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε: «Όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών.

»Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων.

»Όπως είχα την ευκαιρία να συζητήσω χθες με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Αντίδραση της ΝΔ


Με έντονο τρόπο αντέδρασε στις δηλώσεις Βενιζέλου η ΝΔ. «Η φαρσοκωμωδία της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε φαντασία. Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί άπειρους και ανεύθυνους εκείνους, που ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε διορίσει στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, επειδή 'ξεμπρόστιασαν' την οικονομική του πολιτική» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης.

«Ο κ. Ρέππας, από την πλευρά του, αδειάζει δημόσια τον κ. Βενιζέλο, για την πρόθεσή του να αποπέμψει τα μέλη της Επιτροπής, λέγοντας ότι 'εμείς θέλουμε θεσμούς να λειτουργούν και να ελέγχουν'. Το κυβερνητικό σκορποχώρι σε όλο του το μεγαλείο! Το ερώτημα, όμως, είναι ένα: Υπάρχει, επιτέλους, Πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα;» συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.


Κριός Με τη διάθεση να ανατρέψει στρεβλώσεις και χαοτικές καταστάσεις και να αποκαλύψει σημαντικές αλήθειες κινείται ο Σεπτέμβριος. Η παρουσία του Άρη στον Καρκίνο και στον Λέοντα αλλά και μιας πλειάδας πλανητών στο Ζυγό σε όψη με τον Ουρανό, τον Πλούτωνα και τον Κρόνο, επεκτείνει τη δυναμική σημαντικών αλλαγών στον οικογενειακό τομέα, σε θέματα σχέσεων, επικοινωνίας αλλά και ό,τι αφορά σε νομικές διαδικασίες και ζητήματα σπουδών. Το δεύτερο μισό του μήνα φροντίστε την ψυχική και σωματική σας ισορροπία, αποφεύγοντας υπερβολές και εστιάζοντας σε θετικές καταστάσεις και πρόσωπα. Η Αφροδίτη απέναντι σας, σας ευνοεί να βάλετε γερές βάσεις στον οικονομικό και ερωτικό τομέα, αφήνοντας πίσω σας λάθος επιλογές, ενοχές και ανώφελα βάρη. Μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις σε θέματα συνεργασιών αλλά και σημαντικών καρμικών σχέσεων, μιας και ο Σεπτέμβρης θα φέρει σημαντικά ξεκαθαρίσματα και το οριστικό κλείσιμο φθαρμένων σχέσεων και λάθος επιλογών αλλά και νέα ξεκινήματα σε αυτούς τους τομείς.


Ταύρος Με τη Νέα Σελήνη να είναι εξαιρετικά ευνοϊκή προς το ζώδιο σας σε θετική όψη με το Δία αλλά και τον Πλούτωνα, αρκετοί στόχοι σας οδεύουν προς την τελική ευθεία αυτή την περίοδο, και οι ανατροπές που παρουσιάζονται στην καθημερινότητα σας δεν έχουν στόχο να τους ανατρέψουν αλλά να σας δείξουν με ακρίβεια που χρειάζεται να τους αναδιαμορφώσετε. Αποφύγετε να συναρτήσετε την επίτευξη των στόχων σας με πρόσωπα και καταστάσεις που στο παρελθόν σας έχουν δείξει ότι δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε σοβαρές συναισθηματικές και πρακτικές ευθύνες. Ο Σεπτέμβριος σαν δίνει μια εξαιρετικά δυναμική ώθηση να ανατρέψετε υπέρ σας καταστάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες που σας κρατάνε πίσω και να έλξετε μια νέα πορεία ζωής στο πλαίσιο των επιθυμιών σας. Το μόνο που θα χρειαστεί να προσέξετε είναι οι υπερβολές τόσο στο συναισθηματικό όσο και στον οικονομικό τομέα, αλλά και να αποφύγετε παιχνίδια επιβολής, με τον Ερμή σε δύσκολη όψη από τον Λέοντα.

Δίδυμοι Το μέτρο και η ψυχραιμία θα σας φανούν πολύτιμοι σύμμαχοι στο ξεκίνημα του μήνα, τόσο στον επαγγελματικό τομέα όσο και σε θέματα που αφορούν μετακινήσεις και συμβόλαια. Η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος σας εφιστούν την προσοχή σε ζητήματα που έθεσαν οι εκλείψεις των αρχών του καλοκαιριού στον άξονα σας και που αφορούν στον οικογενειακό τομέα, σπουδές και μεταθέσεις αλλά και σε θέματα σχέσεων. Εστιάστε σε μια νέα πορεία ζωής, που να σας ενώνει με τον εαυτό σας και όχι να σας διχοτομεί. Η εύνοια του Ήλιου, του Ερμή και της Αφροδίτης στο δεύτερο μισό του μήνα, φέρνει κοντά σας αγαπημένα πρόσωπα αλλά και σας δίνει την ευκαιρία να βελτιώσετε σχέσεις καρμικές που εκκρεμούν και σας αποδιοργανώνουν. Από την άλλη, η όψη Ερμή - Ποσειδώνα και η Πανσέληνος στους Ιχθύες, αν δεν κρατήσετε αποστάσεις από μπερδεμένες καταστάσεις, θα σας αποδιοργανώσουν. Κινηθείτε με τη διάθεση να ανατρέψετε πλάνες και μπερδεμένες καταστάσεις και συνειδητοποιήστε ότι στην ουσία δεν υπάρχουν ουσιαστικά διλλήματα, απλά εσείς τα θέτετε, γιατί φοβάστε να προχωρήσετε μπροστά και να αφήσετε πίσω καταστάσεις και πρόσωπα που, εκτός από αγωνία και προβλήματα, δεν έχουν κάτι άλλο να σας δώσουν.

Καρκίνος
Το βασικό θέμα που εγείρει ο Σεπτέμβριος με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο αλλά και με τον Άρη – μέχρι τις 18- στο ζώδιο σας είναι η αλλαγή στρατηγικής στη διαχείριση των συναισθημάτων σας αλλά και του τρόπου που τα επικοινωνείτε με τους γύρω σας. Η Αφροδίτη, ο Ήλιος και ο Ερμής σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας αλλά και οι όψεις ισχυρών πλανητών, έρχονται να σας δείξουν πως είναι απαραίτητες σημαντικές αλλαγές σε κάθε τομέα με κάθε κόστος. Εντάσεις και ρήξεις σε καρμικές σχέσεις αλλά και συνεργασίες, έρχονται να σας δείξουν πως οργανώνετε την μοναξιά σας αλλά και την αποδυνάμωση σας μέσα από ρόλους και σενάρια. Σημαντική προτεραιότητα χρειάζεται να δώσετε στην αυτονομία σας στον οικονομικό τομέα, αποφεύγοντας υπερβολές, ενώ ζητήματα καριέρας δείχνουν πως μπορούν να έχουν ανοδική πορεία κάτω από την κατάλληλη στρατηγική και δράση, αλλά και τη στήριξη θετικών προς εσάς προσώπων. Η σχέση με το σύντροφο σας θα σας απασχολήσει πολύ έντονα, και δεν θα αποφύγετε έντονα ξεκαθαρίσματα.

Λέοντας Με τον Άρη να εισέρχεται στο ζώδιο σας, ο Σεπτέμβριος σας δίνει σημαντικές ευκαιρίες όσον αφορά την καριέρα σας, αρκεί να κινηθείτε ισορροπημένα σε θέματα ιεραρχίας με ανώτερους και υφιστάμενους. Ζητήματα που αφορούν στον κοινωνικό, επαγγελματικό και οικογενειακό σας τομέα, αιτούνται δυναμικές κινήσεις αλλά και διερεύνηση κάθε ασαφούς σημείου και καθόλου υπερβολές. Σημαντικές αναθεωρήσεις και ξεκαθαρίσματα στον τομέα των σχέσεων, σας δείχνουν πως είναι η στιγμή να μεταβείτε σε επιλογές που ανταποκρίνονται στις πραγματικές σας ανάγκες. Θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες το δεύτερο μισό του μήνα για διασκέδαση και χαλάρωση, αρκεί στο πρώτο μισό του μήνα να οργανωθείτε προσεκτικά σε κάθε τομέα, παρακάμπτοντας απαιτήσεις τρίτων και ευθύνες που δεν σας αναλογούν αλλά αντιθέτως σας φορτίζουν συναισθηματικά και ψυχικά και σας χαώνουν. Δώστε έμφαση στην πραγματική διάσταση των πραγμάτων και όχι σε σενάρια και «Κασσάνδρες» που σας πανικοβάλουν χωρίς λόγο.

Παρθένος
Ο Σεπτέμβριος, με την επιρροή της Νέας Σελήνης και της Αφροδίτης στο ζώδιο σας σε όψη με το Δία και τον Πλούτωνα, είναι η κατάλληλη περίοδος να χαράξετε νέους δρόμους αλλά και να ανοιχτείτε σε ευκαιρίες σε κάθε τομέα. Η επαναφορά των θεμάτων που έθεσαν οι εκλείψεις του καλοκαιριού σας καλεί να δείτε βαθιά μέσα σας και να αποβάλετε ενοχές που συντηρείτε, ισχυροποιώντας έτσι τον εαυτό σας. Η Αφροδίτη στο ζώδιο σας και η εύνοια του Δία, σας δίνουν όλα τα εχέγγυα για σημαντικές αλλαγές που σας αποδεσμεύουν από χρόνιες και επώδυνες καταστάσεις. Τόσο στον προσωπικό όσο και στον οικονομικό τομέα, σημαντικά ξεκαθαρίσματα σας βοηθούν να αναθεωρήσετε σε βάθος τις επιλογές σας και να βελτιώσετε σχέσεις και συνεργασίες. Η τάση για σταθερότητα και έλεγχο των καταστάσεων είναι σημαντικό να μη γίνει τροχοπέδη που σας ακινητοποιεί. Τολμήστε να κάνετε σε κάθε τομέα κινήσεις που καιρό τις αναβάλετε. Η Πανσέληνος στο απέναντί σας ζώδιο των Ιχθύων στα μέσα του μήνα σας φορτίζει έντονα στον συναισθηματικό τομέα και σας θέτει διλλήματα ανάμεσα στο «πρέπει» και στο «θέλω», αλλά και ανάμεσα σε συναισθηματικές και πρακτικές επιλογές. Πολλά από τα διλλήματα αυτά στην ουσία δεν υπάρχουν, και ο μόνος λόγος που εμφανίζονται είναι η ανασφάλειά σας να προχωρήσετε σε μη γνώριμες επιλογές. 

Ζυγός
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή το πρώτο μισό του μήνα με τον Άρη στο ζώδιο του Καρκίνου αλλά και την επιρροή της Νέας Σελήνης σε οικογενειακά θέματα, θέματα σπιτιού, πρακτικά ζητήματα οργάνωσης και μετακινήσεις. Σημαντικές ευκαιρίες θα εμφανιστούν στον επαγγελματικό τομέα. Από το δεύτερο δεκαήμερο και έως το τέλος του μήνα, με τον Ήλιο, τον Ερμή και την Αφροδίτη να εισέρχονται στο ζώδιο σας και να επιφορτίζονται με την έντονη επιρροή του Ουρανού, του Πλούτωνα αλλά και του Κρόνου ,θα χρειαστεί να αναθεωρήσετε και να αναδιαμορφώσετε τα πλάνα σας, διορθώνοντας τα λάθος σημεία. Σημαντικές εκκρεμότητες σε θέματα καρμικών σχέσεων που σας πιέζουν αυτή την περίοδο, θα κλείσουν. Καινούργιες σχέσεις μπορούν να εμφανιστούν, αρκεί να ξεκολλήσετε από τις παρελθούσες σχέσεις. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τους δώσετε πρακτικά και συναισθηματικά χώρο και ενέργεια. Από την άλλη, ο Σεπτέμβριος κρύβει πολλές ευκαιρίες για να χαρείτε, να διασκεδάσετε αλλά και να δεχτείτε «δώρα» και ομορφιά στην καθημερινότητα σας, δείχνοντας σας πως μπορείτε να κάνετε το επόμενο βήμα στη ζωή σας και να οδηγηθείτε στην επιτυχία. Αρκεί το κάθε σας βήμα να στηρίζεται αυτή τη φορά σε στέρεο έδαφος.

Σκορπιός
Το Σεπτέμβριο η παρουσία του Δία απέναντι από το ζώδιο σας, σας ωθεί να αξιοποιήσετε νέες ευκαιρίες σε κάθε τομέα της ζωής σας, οπλίζοντας σας με αισιοδοξία και θάρρος. Από την άλλη, ο Ερμής, ο Ποσειδώνας , και η όψη Πλούτωνα – Ουρανού, σας ξεκαθαρίζουν πως για να υλοποιηθούν οι στόχοι που έχετε θέσει αλλά και για να ονειρευτείτε καινούργια ξεκινήματα είναι σημαντικό να εστιάσετε στο οριστικό κλείσιμο φαύλων κύκλων, αποχαιρετώντας οριστικά πρόσωπα και καταστάσεις. Μην ξεχνάτε λοιπόν ότι η τύχη από μόνη της δεν αρκεί. Χρειάζεται και η σωστή διαχείριση για την αίσια έκβαση των ευκαιριών που θα σας παρουσιαστούν. Νέες γνωριμίες και ερωτικές περιπέτειες εμφανίζονται στο προσκήνιο με τη Νέα Σελήνη στο ξεκίνημα του μήνα. Ένας τομέας που επίσης θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα αυτή την περίοδο είναι οι σχέσεις σας με την οικογένειά σας, όπου και θα κληθείτε να δώσετε λύσεις σε ζητήματα που σας απασχολούν εδώ και αρκετό καιρό.

Τοξότης Με θέματα οργάνωσης αλλά και υγείας που έχετε αμελήσει θα χρειαστεί να ασχοληθείτε στο ξεκίνημα του μήνα, με τη Νέα Σελήνη από την Παρθένο να σας ωθεί να βάλετε τάξη σε εκκρεμότητες που σας είναι πιεστικές. Ο Άρης από τον Λέοντα, η παρουσία του Δία στον Ταύρο και η όψη του με τον Πλούτωνα, δείχνουν ότι θα υπάρξουν οι κατάλληλες ευκαιρίες και συνθήκες για να τα καταφέρετε. Οι ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν μπορούν να αποδώσουν, αρκεί να είστε ανοιχτοί σε αυτές αλλά και να καταφέρετε να τις αξιολογήσετε και να τις αξιοποιήσετε σωστά, με ψυχραιμία και μεθοδικότητα, ελέγχοντας τον παρορμητισμό και την ανυπομονησία που σας διακατέχουν. Η εύνοια τριών πλανητών από τον φιλικό σας Ζυγό σας φωτίζει σε συνδυασμό με την παρουσία του Άρη στον Λέοντα το δεύτερο μισό του μήνα και σας βοηθά να ανακτήσετε αισιοδοξία, δύναμη και θάρρος, όσον αφορά κινήσεις σε θέματα σχέσεων, που σας είχαν αποδυναμώσει, αλλά και στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα. Ζητήματα σπουδών, εξωτερικού, και συμβολαίων, κινούνται με θετικό τρόπο. Καλό όμως θα είναι να τα διαχειριστείτε με προσοχή, εξετάζοντας κάθε παράμετρο.

Αιγόκερος
Στόχοι, σχέσεις και επιθυμίες σας που εδώ και καιρό βρίσκονται σε καθεστώς αντιπαλότητας, σύγκρουσης και ανταγωνισμού με τον Άρη απέναντι σας, επιζητούν αυτό το μήνα διευθέτηση με γνώμονα τη συνεργασία ή την οριστική διακοπή τους. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα που αφορούν αντιδικίες και έντονη φόρτιση τόσο στον οικογενειακό τομέα όσο και σε θέματα σπιτιού. Ο Σεπτέμβριος για εσάς είναι εξαιρετικά θετικός σε κάθε τομέα, αλλά ζητά από εσάς δυναμικές κινήσεις και βαθιά ξεκαθαρίσματα. Πάρτε τη γενναία απόφαση να αφήσετε πίσω σας μίζερες επιλογές και η ζωή θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα, με τη Νέα Σελήνη σε θετική όψη με το Δία και τον Πλούτωνα στο ζώδιο σας να ευνοεί κάθε σας νέο ξεκίνημα στον επαγγελματικό τομέα και όχι μόνο. Καταλάβετε πως αυτό που περιορίζει την εξέλιξή σας είναι η τάση σας να «κρατάτε» αρνητικές επιλογές που σας απομυζούν, τόσο ψυχικά όσο και ενεργειακά, και σας κουράζουν ανώφελα.

Υδροχόος
Αντιφατικά θα κινηθεί ο Σεπτέμβριος  για εσάς. Από την μια ο Άρης εισέρχεται απέναντι από το ζώδιό σας και σας προτρέπει να δράσετε σαρωτικά και επεκτατικά, αλλά και να πολεμήσετε για να υλοποιήσετε αυτά που θα σας δώσουν δύναμη και αυτοπεποίθηση. Από την άλλη, ο Ερμής σε όψη με τον Ποσειδώνα σας χαώνουν και θα χρειαστεί να είστε πραγματιστές ώστε να μην παραπλανηθείτε. Σχέσεις με έντονα και αληθινά συναισθήματα ευνοεί η είσοδος του Ήλιου και της Αφροδίτης στο Ζυγό το δεύτερο μισό του μήνα, ενώ σημαντικές αποκαλύψεις και ανατροπές έρχονται να θέσουν νέα δεδομένα και να ανατρέψουν οτιδήποτε δεν έχει στερεή και ρεαλιστική υποδομή. Σημαντικά ξεκαθαρίσματα με τη συμμετοχή του Ουρανού ξεδιαλύνουν καταστάσεις που σας μπερδεύουν σε θέματα προσωπικών σχέσεων και συνεργασιών. Δείτε τι θέλετε εσείς στο τώρα και όχι που σας πηγαίνουν παλιά νεκρά σενάρια και προσδοκίες τρίτων. Ζητήματα που αφορούν στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα, μετακινήσεις, θέματα που αφορούν εξωτερικό, συμβόλαια αλλά και θέματα σπουδών, χρειάζονται αρκετά προσεκτική διαχείριση.

Ιχθύες
Τάξη σας ζητά να βάλετε ο Σεπτέμβριος στο ξεκίνημα του στον επαγγελματικό τομέα, όπως και στα οικονομικά σας. Η εύνοια της Νέας Σελήνης σε όψη με τον Πλούτωνα και το Δία αλλά και η Αφροδίτη απέναντι σας, σας δίνουν σημαντικές ευκαιρίες αλλά και τα μέσα υλοποίησης τους. Από την άλλη, σημαντικές διευθετήσεις σε συμβόλαια, νομικές διαδικασίες, θέματα σπουδών και ταξίδια θα σας δώσουν χώρο να αναπνεύσετε και να ανασυγκροτηθείτε. Με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας να ενεργοποιεί τα θέματα που έθεσαν οι εκλείψεις στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά και την όψη του Ερμή με τον Ποσειδώνα, αποφύγετε παρασκηνιακές κινήσεις στον συναισθηματικό τομέα και μην αφήσετε να σας αποδιοργανώσουν χαοτικές και μπερδεμένες καταστάσεις στα μέσα του μήνα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε σχέσεις σας που αμφιταλαντεύονται και παλινδρομούν και πάρτε σημαντική συναισθηματική απόσταση από τα διλλήματα που σας τίθενται. Ίσως διαπιστώσετε, αν δείτε με ρεαλισμό τα πράγματα, ότι τελικά τίποτα δεν είναι έτσι όπως δείχνει να είναι

ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΟ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.......!!!!!!!

Έλληνες! Θα μας σώσω από την οικονομική κρίση!


Ο Ελληνοαυστραλός που θα σώσει την Ελλάδα!

Απόλυτα βέβαιος και με… έντονα αλτρουιστική διάθεση ότι θα ανακαλύψει το θησαυρό του Αλή Πασά επιστρέφει στους Αγίους Θεοδώρους Τρικάλων ο 65χρονος επίδοξος χρυσοθήρας Ευάγγελος Δήμας.

Ο φιλόδοξος χρυσοθήρας δε δηλώνει απλά σίγουρος ότι θα βρει τον αμύθητο θησαυρό που χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας αλλά τονίζει ότι θα τον προσκομίσει στην Τράπεζα της Ελλάδας και ενδεχομένως να επαρκεί για να γλιτώσει οικονομικά τη χώρα!

Ο Ελληνοαυστραλός δεν πτοείται από την προηγούμενη αποτυχημένη απόπειρα που έφερε στην επιφάνεια μεγάλη ποσότητα νερού αντί του θησαυρού και θα επιστρέψει τις επόμενες μέρες προκειμένου να συνεχίσει τις έρευνες, έχοντας εξασφαλίσει όλες τις νόμιμες σχετικές άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η καταγωγή του κ. Δήμα είναι από τη νότια Εύβοια, ενώ επί 40 χρόνια ζούσε στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε ως μηχανικός-ηλεκτρολόγος.
από: Star.gr

http://www.ourlife.gr/permalink/7782.html

ΡΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!! ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ......


Τελευταίοι κατηγορούμενοι Εφραίμ και Αρσένιος
Με την ιδιότητα του κατηγορουμένου και μάλιστα «φορτωμένοι» με κακουργηματικές πράξεις θα περάσουν τις επόμενες μέρες την πόρτα του Εφετείου ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, οι οποίοι φέρονται ότι είχαν διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση των αποκαλούμενων ιερών ανταλλαγών με το ελληνικό Δημόσιο.

Η εφέτης- ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ύστερα από πολύμηνη και επίπονη έρευνα μπαίνει στο τελικό στάδιο και εκτός απροόπτου οι δύο εκπρόσωποι της Μονής θα είναι και οι τελευταίου κατηγορούμενοι, εκτός αν πριν πέσει η «αυλαία» επιφυλάσσονται και άλλες εκπλήξεις.

Και οι δύο κατηγορούμενοι την πρώτη φορά που θα βρεθούν τετ-α- τετ με την ανακρίτρια θα ζητήσουν ,όπως συνήθως συμβαίνει, προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσουν μαζί με τους δικηγόρους τους την υπεράσπισή τους ,καθώς μετά την απολογία της θα αποφασιστεί και η περαιτέρω ποινική μεταχείρισή τους.

Ο τελευταίος που απολογήθηκε ήταν ο δικηγόρος Δημήτρης Πελέκης, ο οποίος ύστερα από πολύωρη εξέταση με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή κανενός περιοριστικού όρου.

Την επόμενη εβδομάδα η σκυτάλη των απολογιών θα περάσει στον πατέρα του προηγούμενου κατηγορούμενου Διονύση Πελέκη, ο οποίος ήταν και νομικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα για την υπόθεση αφορά μόνο μη πολιτικά πρόσωπα, καθώς για τους πολιτικούς που παραπέμφθηκαν οι πράξεις είχαν πλέον παραγραφεί με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης Υπουργών
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/222609/stin-teliki-eutheia-i-anakrisi-gia-to-vatopedi/

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΑΥΤΗ (11/9/2001) ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!

Ανθούν οι θεωρίες συνωμοσίας δέκα χρόνια μετά την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου.


  (Φωτογραφία:  Reuters http://news.in.gr/world/article/?aid=1231126215

Ο κυκλώνας Κάτια πλησιάζει την Καραϊβική

Ένας νέος κυκλώνας, που ονομάζεται Κάτια, σχηματίζεται στον Ατλαντικό, περίπου 2.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Καραϊβικής, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων στο Μαϊάμι.
Με ανέμους που πνέουν με 120 χιλιόμετρα την ώρα, ο κυκλώνας τοποθετήθηκε στην κατηγορία 1 της κλίμακας Σαρίφ-Σίμπσον, διευκρίνισε το Κέντρο και πρόσθεσε πως μπορεί να «μεταβληθεί σε μεγάλο κυκλώνα στη διάρκεια του σαββατοκύριακου».
Το κέντρο του κυκλώνα εντοπίστηκε χθες Τετάρτη 1.875 χιλιόμετρα ανατολικά του συμπλέγματος των Μικρών Αντιλλών, ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Πρόκειται για τον δεύτερο κυκλώνα στην περιοχή μετά την Αϊρίν που προκάλεσε περίπου 50 νεκρούς τις τελευταίες ημέρες.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΑΣ ΠΗΓΑΤΕ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;

Άνοιξε την πόρτα στους Έλληνες η Μελβούρνη

Τη δυνατότητα να μεταναστεύσουν λόγω της οικονομικής κρίσης δίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις η Αυστραλία στους Έλληνες πολίτες. Υιοθετώντας εισήγηση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης δέχθηκε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Η Αυστραλία αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες της σε Έλληνες για να μεταναστεύσουν, λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα, αλλά υπό πολλές και αυστηρές προϋποθέσεις.
Με αυτόν τον τρόπο η χώρα απαντά στα αιτήματα που είχαν διατυπώσει πολλές ομογενειακές οργανώσεις που έβλεπαν τον αριθμό των Ελλήνων που ήθελε να πάει στη χώρα συνεχώς να αυξάνεται.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των επαγγελματιών Ελλήνων που φτάνουν μέχρι την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα ή στέλνουν ηλεκτρονικά τις ερωτήσεις τους για το καθεστώς που ισχύει στο υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας.
Ετσι πλέον η Αυστραλία κένει ένα βήμα μπροστά, το οποίο όμως κατά πολλούς θα οδηγήσει σε εικόνες περασμένων δεκαετιών, καθώς υπολογίζεται ότι θα είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που θα θελήσουν να ψάξουν εκεί την τύχη τους.
Οπως και να έχει, έπειτα από εισήγηση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, η οποία γνωρίζει τις ανάγκες και τις προοπτικές που υπάρχουν και προσπαθεί να βοηθήσει όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αυστραλία, το υπουργείο Μετανάστευσης δέχθηκε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα το υπουργείο Μετανάστευσης θα διοργανώσει διήμερη εκδήλωση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας στις 8 και 9 Οκτωβρίου.
Εκεί θα παραστούν εκπρόσωποι αλλά και αξιωματούχοι τόσο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης όσο και των πολιτειακών κυβερνήσεων που θα εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους τις προοπτικές που έχουν, την σχετική νομοθεσία, επαγγέλματα που έχουν ζήτηση και να απαντήσουν σε κάθε απορία τους.
Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια να παραστούν και όσο το δυνατόν περισσότεροι εργοδότες ή εκπρόσωποι τους στην Αθήνα, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να προσλαμβάνουν επί τόπου Έλληνες που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Αυστραλία.
Μεταξύ άλλων, η Αυστραλία φέρεται να ενδιαφέρεται για μηχανικούς, ειδικευμένους εργάτες για οικοδομές, ηλεκτρολόγους και μια σειρά άλλων επαγγελμάτων. Με πρωτοβουλία του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης θα δημιουργεί και ειδικό αρχείο όπου θα καταγράφονται οι ενδιαφερόμενοι να εργαστούν στην Αυστραλία και αν υπάρχει ζήτηση για το επάγγελμά τους θα ενημερώνονται αμέσως.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του υπουργείου Μετανάστευσης.
"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μετανάστευση από την Ελλάδα. Καθημερινά δεχόμαστε τέτοια αιτήματα στην Κοινότητα ενώ δεν είναι και λίγοι οι Έλληνες που έφτασαν στην Αυστραλία χωρίς βίζα και εγγυημένη εργασία, ούτε καν στέγη και ζητάνε τη βοήθειά μας. Με την πρωτοβουλία του υπουργείου Μετανάστευσης πιστεύω πως κάποιοι συμπατριώτες μας ίσως εξυπηρετηθούν", είπε.

ΑΝΙΚΗΤΗ Η.....ΑΝΟΗΣΙΑ & Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ!!!!!!

Ανίκητο το χρέος της Ελλάδας.....



Εκτός από κάθε έλεγχο το χρέος της χώρας σύμφωνα με το νεοσύστατο γραφείο Κρατικού Προϋπολογισμού. Η προφητική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου

"Ή το έθνος θα εξαφανίσει την υπερχρέωση της χώρας ή η υπερχρέωση θα αφανίσει το έθνος" είχε πει κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου και η φράση του παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ.
Παρά τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού φαίνεται ότι βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν.
Σύμφωνα με την πρώτη έκθεση του γραφείου εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, η δυναμική του χρέους της χώρας είναι "εκτός ελέγχου".
"Η αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος, σε συνδυασμό με την περαιτέρω πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του χρέους, αντισταθμίζοντας τα οφέλη από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και απομακρύνουν το ενδεχόμενο σταθεροποίησης του", σημειώνεται.
"Η σημαντική περαιτέρω αύξηση του χρέους, το υψηλό πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί σημαντικά τον ετήσιο στόχο και η βαθύτερη ύφεση, έχουν ενισχύσει στο έπακρο τη δυναμική του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου. Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό της θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, (μείωση επιτοκίων κατά μία ποσοστιαία μονάδα και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ων δανείων της Ελλάδας)" αναφέρεται στην έκθεση.
Το γραφείο σημειώνει την ανάγκη έγκαιρης εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ώστε να περιοριστούν οι αποκλίσεις από τους στόχους που έχουν τεθεί.
Τα ρίχνουν στην ύφεση
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απέδωσε την απόκλιση των στόχων στη μεγαλύτερη από τις προβλέψεις ύφεση και στις αυξημένες επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ.
Ταυτόχρονα, εκτίμησε ότι η εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα αντισταθμίσει τις αποκλίσεις που εμφανίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό.
Επίσης, ενόψει της συζήτησης για το νέο φορολογικό σύστημα ο κ. Σαχινίδης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αφήσουν τις προκαταλήψεις επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση του υπουργού Οικονομίας Ευάγγελου Βενιζέλου να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις.
Πυρά από την αντιπολίτευση
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου μίλησε για πλήρη εκτροχιασμό του προϋπολογισμού, τόνισε ότι η τεχνητή κυβερνητική αισιοδοξία κατέρρευσε, ενώ χαρακτήρισε ανέφικτο τον αναθεωρημένο στόχο για τα έσοδα.
"Η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το τελευταίο επτάμηνο απέδειξε ότι η συνταγή της κυβέρνησης απέτυχε πλήρως σε όλους τους στόχους και ιδιαίτερα στη βασική φιλοδοξία της να οδηγήσει χώρα έξω από την ύφεση», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
"Δεν έχουμε πολιτικές ιδέες ενώ η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ούτε αυτά που σχεδιάζει. Υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουμε μόνοι μας", επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.
Για "πλήρη εκτροχιασμό από όποια οπτική γωνία και να το παρατηρήσει κανείς", όπως είπε, αλλά και για "απόλυτα γενικευμένη αποτυχία κυβέρνησης-τρόικας και αστικού πολιτικού κατεστημένου", μίλησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Τέλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης χαρακτήρισε αναποτελεσματικές και προεκλογικά και μετεκλογικά τις καθησυχαστικές πολιτικές της κυβέρνησης.