Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΕΡΑ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ!!!!!

Σε 77,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του Marfin Popular Bank στο α' εξάμηνο!!!!!


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Σε 77,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Marfin Popular Bank το πρώτο εξάμηνο του 2011 και 3,6 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο 2011.

Ο ομιλος ΜΡΒ, κατόπιν των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 21 Ιουλίου 2011 σχετικά με το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων του ιδιωτικού τομέα, θα συμμετέχει με τα ομόλογα που έχουν λήξη την περίοδο 2011 - 2020 και είναι ονομαστικής αξίας 2,6 δισ.ευρώ. Οι ζημιές από απομείωση ανέρχονται σε 178.6 εκατ. ευρώ μετά φόρων.

Η ανακοίνωση του ομίλου αναφέρει πως το χαρτοφυλάκιο ΟΕΔ του συμπεριλαμβάνει ομόλογα με σχετικά χαμηλές αποδόσεις που λήγουν στα επόμενα δύο χρόνια (σύνολο 2,2 δισ.ευρώ) τα οποία δεν έχουν υποστεί καμία απομείωση.

Η εκτιμώμενη λογιστική απομείωση αγγίζει το 18%, ενώ η επίπτωση στα εποπτικά κεφάλαια εκτιμάται σε 56,3 εκατ. ευρώ. Συμπεριλαμβανομένων των ζημιών από απομείωση των μετοχικών συμμετοχών του ομίλου, το σύνολο των ζημιών από απομείωση ανέρχεται σε 274 εκατ. ευρώ μετά φόρων.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 195,3 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο 2011 - στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί - ενισχυμένα 9% σε ετήσια βάση και 8% σε τριμηνιαία βάση, λόγω της βελτίωσης του καθαρού περιθωρίου κέρδους το οποίο αυξήθηκε κατά 34 μονάδες βάσης ετησίως και 22 μονάδες βάσης τριμηνιαίως σε 2,14%.

Η βελτίωση του περιθωρίου αποδίδεται από τον όμιλο κυρίως στην περαιτέρω ανατιμολόγηση των στοιχείων του ενεργητικού και στα βελτιωμένα περιθώρια καταθέσεων σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται.

Το συνολικό χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων του Ομίλου παρέμενε αμετάβλητο σε τριμηνιαία βάση, ενώ σημείωσε μείωση 3% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε σε 26,6 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο 2011.

Οι καταθέσεις σε επίπεδο Ομίλου σημείωσαν μείωση 9% σε ετήσια βάση και 4% σε τριμηνιαία βάση και διαμορφώθηκαν σε 23 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο 2011, κυρίως λόγω της σημαντικής μείωσης κατά 21% των καταθέσεων στην ελληνική αγορά.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Marfin Popular Bank, σε δηλώσεις του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο όμιλος της Marfin Popular Bank, παρά το δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον, για μια ακόμη φορά παρουσίασε συνολική βελτίωση της απόδοσης του, βελτίωση υποστηριζόμενη από την αύξηση των εσόδων, τη μείωση των λειτουργικών εξόδων και από τη σταθεροποίηση της ποιότητας του ενεργητικού».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου