Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΝΕΑ......ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ!!!!!!

Επαναφορά του χαρτοσήμου στα ενοίκια
Νέες επιβαρύνσεις στους φορολογούμενους εξετάζει να συμπεριλάβει το υπουργείο Οικονομικών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η κατάθεση του οποίου στη Βουλή αναμένεται σε δύο περίπου μήνες.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν το μέτρο της επαναφοράς του χαρτοσήμου στα μισθώματα των κατοικιών, την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ κατά 30% σε ορισμένα «πλούσια» νησιά του Αιγαίου και την διατήρησή του στα υπόλοιπα καθώς και την επανεξέταση των προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Οι προτάσεις θα υποβληθούν το επόμενο διάστημα στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Τα σχέδια για σπίτια και αυτοκίνητα
Στο σχεδιασμό του υπουργείου περιλαμβάνονται προτάσεις για την τόνωση της αγοράς κατοικίας, όπως η μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, η αύξηση του αφορολογήτου για αγορά πρώτης κατοικίας.
Επίσης, εντύπωση προκαλεί ο σχεδιασμός που αφορά τα είδη πολυτελείας, καθώς οι προτάσεις κάνουν λόγο για κατάργηση των φόρων πολυτελείας σε ακριβά αυτοκίνητα και σκάφη, καθώς η αύξησή του δεν έχει συνοδευτεί από ανάλογα έσοδα.
Χαρτόσημο στα ενοίκια
Πάντως, από την επαναφορά του χαρτοσήμου στα ενοίκια κατοικιών, με συντελεστή 1,8% ή 3,6%, θα προκαλέσει νέα επιβάρυνση σε περίπου 900.000 ενοικιαστές.
Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων
Επίσης, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επανεξέταση από μηδενική βάση όλων των προστίμων, στη βάση ενός “point system”.
http://www.newscode.gr/oikonomia/story/49219/epanafora-toy-chartoshmoy-sta-enoikia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου