Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΜΑΙ...ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ!!!!!

Υποβαθμίζει την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής ο Ευ.Βενιζέλος.



Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος εγκάλεσε το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής
Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος εγκάλεσε το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε η δημοσιοποίηση -εν μέσω του ελέγχου της τρόικας- της έκθεσης του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής για το χρέος της χώρας. «Το κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η έκθεση ανέφερε πως η δυναμική τους χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ υπάρχει και αδυναμία εξυγίανσης της δημοσιονομικής διαχείρισης.

Η αύξηση του χρέους, του πρωτογενούς ελλείμματος και η βαθιά ύφεση αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις από τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, σημείωνε η έκθεση και ζητούσε  έγκαιρη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου για να περιοριστεί η -ούτως ή άλλως δεδομένη- απόκλιση του ελλείμματος από τους στόχους.

Κληθείς να σχολιάζει την ανακοίνωση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε: «Όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών.

»Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων.

»Όπως είχα την ευκαιρία να συζητήσω χθες με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Αντίδραση της ΝΔ


Με έντονο τρόπο αντέδρασε στις δηλώσεις Βενιζέλου η ΝΔ. «Η φαρσοκωμωδία της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε φαντασία. Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί άπειρους και ανεύθυνους εκείνους, που ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε διορίσει στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, επειδή 'ξεμπρόστιασαν' την οικονομική του πολιτική» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης.

«Ο κ. Ρέππας, από την πλευρά του, αδειάζει δημόσια τον κ. Βενιζέλο, για την πρόθεσή του να αποπέμψει τα μέλη της Επιτροπής, λέγοντας ότι 'εμείς θέλουμε θεσμούς να λειτουργούν και να ελέγχουν'. Το κυβερνητικό σκορποχώρι σε όλο του το μεγαλείο! Το ερώτημα, όμως, είναι ένα: Υπάρχει, επιτέλους, Πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα;» συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου