Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ....ΚΡΕΒΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΤΑ, ΠΗΡΑΤΕ;

Υποχρεωτικά θα δηλώνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί στην εφορία.

Μετά τα ακίνητα και οι τραπεζικές καταθέσεις θα δηλώνονται υποχρεωτικά στις φορολογικές μας δηλώσεις, εάν το υπουργείο Οικονομικών υιοθετήσει σχετικές προτάσεις.

Υπό μελέτη είναι η υποχρεωτική καταγραφή καταθέσεων και άλλων κινητών αξιών (π.χ. μετοχές) σε ειδικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης, που θα δημιουργηθεί κατά τα πρότυπα του Ε9, στο οποίο ήδη καταγράφεται η ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων.

Το όνομα του νέου εντύπου θα είναι Ε10 και τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται σε αυτό θα χρησιμοποιούνται για την διενέργεια ελέγχων και διασταυρώσεων, ώστε αν αποκαλύπτονται καταθέσεις οι οποίες δεν συμβαδίζουν με τα δηλωμένα εισοδήματα των τελευταίων ετών, οι φορολογούμενοι να καλούνται για εξηγήσεις.

Για αυτό το θέμα υπάρχουν σκέψεις για κάποιου είδους φορολογική «μεταβατική αμνηστία» για καταθέσεις και εισοδήματα που θα αποκαλυφθούν οικειοθελώς, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Με βάση τα έντυπα των καταθέσεων (Ε10) θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι μέσω ειδικής υπηρεσίας, η οποία θα συνεργάζεται με την Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε να εντοπίζονται καταθέσεις που δεν δηλώνονται ή άλλες ασυμφωνίες μεταξύ εισοδημάτων και καταθέσεων.

ΑΠΟ....ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!

Έθνος

ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ!!!!

Ως πότε οι "αγορές" θα νικάνε τις Κεντρικές Τράπεζες και θα ταράζουν τα χρηματιστήρια!

image

του Γιάννη Τσαραγκλή - Οι λεγόμενες αγορές - ιδιωτικές τράπεζες, λόμπι, μεγαλοεπενδυτές, πετροδολάρια, ναρκοδολάρια και hedge funds - νικάνε προς το παρόν τις Κεντρικές Τράπεζες, το ΔΝΤ, τα κράτη, τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις (στην ΕΕ βρίσκουν πρόσφορο έδαφος επειδή δεν έχει κεντρική κυβέρνηση) και χτυπάνε στα ίσια τις οικονομίες ισχυρών κρατών (G20) της Ιταλίας και της Ισπανίας κ.λ.π, κάνοντας τα χρηματιστήρια να χάνουν τεράστια ποσά και να γυρνάνε χρόνια πίσω όπως φυσικά και το ΧΑ.  Ήρθε η δευτέρα παρουσία των χρηματιστηρίων λόγω μαζικής πτώχευσης ισχυρών μεγάλων και μικρών υπερχρεωμένων κρατών; Όχι κατά τη γνώμη μας!
Ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος που βλέπουμε να ταράζει αυτές τις μέρες το χρηματιστικό κεφάλαιο και φυσικά επηρεάζει κράτη, πραγματικές οικονομίες και τις ζωές των πολιτών, έχει να κάνει με την ισχυρή πλέον κόντρα, των ιδιωτικών τραπεζών και του ελεύθερου κεφαλαίου (επενδυτικού και μη) παράνομου και νόμιμου που χειρίζονται ισχυροί παίκτες που συνιστούν και λέγονται "οι αγορές" και των Κεντρικών τραπεζών του πλανήτη (μαζί ΔΝΤ, κυβερνήσεις και κρατικές τράπεζες), για το ποιός ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.
Το χρήμα από την υπερκατανάλωση πετρελαίου που εξαυλώθηκε σε διασκέδαση και όχι σε παραγωγή σε όλο τον πλανήτη τα τελευταία 50 χρόνια, έχει φουσκώσει τους λογαριασμούς ιδιωτικών τραπεζών ( κυρίως επενδυτικών που είναι κεντρικοί παράγοντες των "λεγόμενων" αγορών ) και αναζητεί να παίξει ρόλο βασικού χρηματοδότη φτωχών και υπερδανεισμένων κρατών έναντι ενεχύρου αξιών και ζωών, προσπερνώντας τις υπάρχουσες κυβερνήσεις ( θυμάστε τον τίτλο μας κυβερνούν παιδιά) και τις κεντρικές συχνά κρατικές τράπεζες, που θεωρούν τις διοικήσεις τους καθοδηγούμενες και αποτυχημένες. Αυτός είναι πόλεμος και αυτοί οι εχθροί, με τους λαούς αφού δεν επαναστατούν, να την πληρώνουν με ανεργία, φόρους και υπερχρέωση.
Εάν πιστεύετε ότι θα νικήσουν οι αγορές και όχι οι κυβερνήσεις με τις Κεντρικές Τράπεζες που φτιάχνουν τους νόμους, τότε πάρτε τη ζημιά σας και φύγετε από τα χρηματιστήρια. Εάν όχι η μεγάλη πτώση των χρηματιστηρόιων ίσως να είναι μία νέα μεγάλη ευκαιρία αγορών!!!

Εκκλήσεις από Κίνα, Ιαπωνία για διεθνή συνεργασία για την κρίση στις αγορές
Τηλεφωνική σύσκεψη Σαρκοζί -Μέρκελ – Θαπατέρο θα πραγματοποιηθεί σήμερα.
Έκκληση διεθνούς συνεργασίας απηύθυναν η Κίνα και η Ιαπωνία με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης αναταραχής στις διεθνείς αγορές. Η έκκληση αυτή γίνεται υπό το φως της ευθείας πτώσης τιμών που σημειώθηκε την Πέμπτη στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά Χρηματιστήρια και συνεχίστηκε την Παρασκευή στα ασιατικά.
Και τούτο ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο πρόκειται να εξετάσουν σήμερα τη διεθνή κατάσταση στη διάρκεια τηλεφωνικής σύσκεψής τους, όπως ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.
Στην Ιαπωνία, ο υπουργός Οικονομικών Γιασιχίκο Νόντα, δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία, διεθνώς, πρέπει να αντιμετωπίσει τις συναλλαγματικές στρεβλώσεις, την κρίση κρατικού χρέους και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
«Συμφωνώ ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν», δήλωσε προς εκπροσώπους του Τύπου μια ημέρα μετά την παρέμβαση της Ιαπωνίας στις διεθνείς χρηματαγορές, η οποία σημειώθηκε με πωλήσεις γεν. «Κάθε ένα πρόβλημα από αυτά είναι σημαντικό, αλλά το πώς θα θέσουμε τις προτεραιότητές μας είναι κάτι το οποίο πρέπει να συζητήσουμε», σημείωσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γιάνγκ Τζιετσί δήλωσε πως οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το αμερικανικό κρατικό χρέος αυξάνονται και ότι τα κράτη θα έπρεπε να αυξήσουν το επίπεδο συνεργασίας τους για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων οικονομικών κινδύνων.


Μαύρος Αύγουστος στις αγορές

Με μεγάλες απώλειες ανοίγουν σήμερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη χθεσινή σημαντική πτώση σε Ευρώπη και ΗΠΑ και το αρνητικό σημερινό κλείσιμο στην Ασία. 

Στο Λονδίνο ο FTSE-100 άνοιξε με πτώση 3,43%, στις 5.393,14.

Στο Παρίσι, ο CAC - 40 άνοιξε με απώλειες 3,07%, στις 3.218,39 μονάδες.

Στο Μιλάνο, ο κυριότερος δείκτης άνοιξε με κάμψη 3,5%, στις 15.563 μονάδες.

Στη Μαδρίτη, ο Ibex-30 άνοιξε με απώλειες 2,40%, στις 8.500 μονάδες.

Την ίδια ώρα σε νέα επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνονται οι αποδόσεις των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων, με τα spreads έναντι των δεκαετών γερμανικών ομολόγων να διαμορφώνονται σε 417 μονάδες βάσης για τα ισπανικά και σε 416 μονάδες βάσης για τα ιταλικά.

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67648.html

ΠΑΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ!!!!!

Πλαφόν στην τιμή της βενζίνης σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Χίο.


Πλαφόν στην τιμή της βενζίνης σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Χίο 
 
Καλοκαιρινή κερδοσκοπία με τις τιμές της βενζίνης σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Χίο φέρνει την επιβολή πλαφόν και στους τρεις αυτούς νομούς από το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο τίθεται σε ισχύ από σήμερα τα ξημερώματα και για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Η έρευνα στους τρεις νομούς, όπως και σε άλλους δέκα όπου είχε επιβληθεί πλαφόν στην τιμή της βενζίνης από τις 3 Μαΐου μέχρι και τις 4 Ιουλίου, έδειξε ότι μετά την άρση του - και ενώ στους υπόλοιπους το κόστος «εκλογικεύτηκε» - στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τη Χίο άρχισε και πάλι να... ξεφεύγει φτάνοντας στα 1,90 ευρώ/λίτρο.
Πρόκειται για 20 λεπτά πάνω από τη μέση τιμή χώρας, κι αυτό παρότι και οι τρεις αυτοί νομοί, ως νησιωτικοί, υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ του 16%.

Οι ανώτατες τιμές. Ετσι, από σήμερα τα ξημερώματα και για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, επιβάλλεται και στους τρεις αυτούς νομούς πλαφόν στην τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης, στα επίπεδα της μέσης τιμής χώρας (1,71 ευρώ/λίτρο). Ειδικότερα οι ανώτατες τιμές λιανικής ανά νομό θα διαμορφώνονται ως εξής:
- Δωδεκάνησα: 1,704 ευρώ το λίτρο από τα 1,90 ευρώ το λίτρο (που είχαν φτάσει οι τιμές τον τελευταίο μήνα, από τις 4 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου).
- Κυκλάδες: 1,705 από τα 1,89 ευρώ/λίτρο, όπου είχε διαμορφωθεί η τιμή τον τελευταίο μήνα.
-  Χίος: 1,719 ευρώ το λίτρο, από τα 1,849 ευρώ το λίτρο που κυμαινόταν τις τελευταίες εβδομάδες.
Με την επιβολή του πλαφόν, το όφελος για τον καταναλωτή θα διαμορφωθεί στους τρεις αυτούς νομούς από 13 έως και 19,60 ευρώ το λίτρο.
Για να αντιληφθεί κανείς ποια πορεία ακολούθησαν οι τιμές στους τρεις αυτούς νομούς, στα Δωδεκάνησα, για παράδειγμα, μέσα σε έναν μήνα αυξήθηκαν κατά 8,7 λεπτά, στις Κυκλάδες κατά 7 περίπου λεπτά, και στη Χίο κατά 7 λεπτά.
Με την ίδια απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, επιβάλλεται πλαφόν και στις τιμές χονδρικής σε Δωδεκάνησα και Χίο. Οι τιμές αυτές διαμορφώνονται ως εξής:
- Δωδεκάνησα: 1,634 ευρώ το λίτρο.
- Χίος: 1,649 ευρώ το λίτρο.
 

ΜΕΧΡΙ ΕΚΡΗΞΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!! ΟΙ ....ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΟΥΣ!!!!

Sport Day


ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ....ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ!!!!

Χωρίς ιστορικό προηγούμενο η υποβάθμιση των ΗΠΑ, έκτακτη διάσκεψη της G7.


Χωρίς ιστορικό προηγούμενο η υποβάθμιση των ΗΠΑ, έκτακτη διάσκεψη της G7 
 
Δραματική εξέλιξη για την παγκόσμια οικονομία συνιστά, η χωρίς ιστορικό προηγούμενο, υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον χρηματοπιστωτικό οίκο Standard & Poor’s, από την κατηγορία ΑΑΑ στην κατηγορία ΑΑ+.

Το πρωτοφανές γεγονός, συμβαίνει τη στιγμή που η Ιταλία και η Ισπανία αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της αύξησης των spreads και κατ΄ επέκταση του κόστους του δημόσιου δανεισμού και λίγα εικοσιτετράωρα πριν την παρ΄ ολίγο χρεωκοπία της χώρας, που απεφεύχθη μετά από συμφωνία Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων, για αύξηση του εξωτερικού δανεισμού. Σημειώνεται ότι oι Αμερικανοί βρίσκονται μόλις 15 μήνες πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και το θέμα της υποβάθμισης εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσει στην προεκλογική εκστρατεία.

Με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να εκφράζεται με οργή και να κάνει λόγο για «ερασιτεχνισμό» και «χονδροειδές λάθος 2 τρις δολαρίων», οι επενδυτές εμφανίζονται διεθνώς θορυβημένοι και ειδικότερα η Κίνα η οποία κατέχει αμερικανικά χρεόγραφα αξίας μεγαλύτερης από 1 τρις δολάρια.

«Ένας λάθος υπολογισμός 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μιλάει από μόνος του», δήλωσε στον Τύπο εκπρόσωπος του υπουργείου, μετά την ανακοίνωση του S&P.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ήταν ενήμερος για την απόφαση του οίκου να υποβαθμίση την αξιολόγησή του για το χρέος των ΗΠΑ, μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία, μάλιστα η είδηση αυτή δεν τον απέτρεψε από το να φύγει από το Λευκό Οίκο και να μεταβεί στο Καμπ Ντέιβιντ λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του Standard & Poor's.

Ο οίκος αξιολόγησης, Standard&Poor΄s αιτιολόγησε την απόφαση του εξαιτίας των προβλημάτων του χρέους και του ελλείμματος των ΗΠΑ λέγοντας ότι το σχέδιο για τη μείωση του χρέους στον προϋπολογισμό κατά 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια όπως ψηφίστηκε από την αμερικανική Γερουσία της προηγούμενες μέρες δεν είναι αρκετό.

Η Κίνα έχει «τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις Η.Π.Α. να ασχοληθούν με το πρόβλημα του χρέους τους», μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, μετά από την ανακοίνωση της υποβάθμισης από τον οίκο Standard&Poor’s.

«Η Κίνα, ο μεγαλύτερος πιστωτής της μοναδικής υπερδύναμης του κόσμου, έχει τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις Η.Π.Α. να ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα του χρέους τους» ανέφερε το κινεζικό πρακτορείο.

«Πρέπει να εισηγηθεί η διεθνής επιτήρηση σχετικά με το ζήτημα των αμερικανικών δολαρίων και ένα νέο σταθερό και ασφαλές παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει μία επιλογή προκειμένου να αποτραπεί η πρόκληση μιας καταστροφής από μία μοναδική χώρα» πρόσθεσε.

Ωστόσο άλλοι σχολιαστές αναφέρουν ότι, οι  συνέπειες που θα έχει η υποβάθμιση από τον S&P μετριάζονται από την απόφαση του Moody's Investors Service να διατηρήσει, προς το παρόν, την αξιολόγηση AAA για το κρατικό χρέος των ΗΠΑ. Ο οίκος Fitch Ratings ανακοίνωσε ότι εξετάζει ακόμα το θέμα και θα δημοσιοποιήσει την ανάλυση και την αξιολόγησή του ως το τέλος του μήνα.

Έκτακτη συνεδρίαση της G7

Την επίσπευση της σύγκλησης έκτακτης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G7 ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, εν μέσω ανησυχιών για διάχυση της κρίσης χρέους.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γάλλο πρόεδρο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διευκρίνισε ότι συμφώνησαν για τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου εντός των επόμενων ημερών, η οποία θα είναι προπαρασκευαστική, εν όψει της συνεδρίαση της G8.

Από την πλευρά του ο Νικολά Σαρκοζί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Βρετανίας, ενώ η Άγγελα Μέρκελ επικοινώνησε με τους Μπερλουσκόνι και Κάμερον.

Εκπρόσωπος της καγκελαρίας ανέφερε ότι «όλοι συμφώνησαν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου».

Συναγερμός για παγκόσμιο ντόμινο

Φρένο στην κρίση που στοχεύει πλέον στην καρδιά της Ευρώπης προσπαθούν να βάλουν οι ηγέτες της ΕΕ, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας και κορυφαίοι παράγοντες των Βρυξελλών πραγματοποιούσαν συνεχείς διαβουλεύσεις για να σταματήσουν το ντόμινο στην ευρωζώνη, ενώ η ΕΚΤ συμφώνησε χθες να προχωρήσει σε αγορές ιταλικών και ισπανικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Για αυτό ζήτησε ως αντάλλαγμα την άμεση λήψη μέτρων από τις κυβερνήσεις των χωρών.

Το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγου επανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Ολι Ρεν καθώς βαθαίνει η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Την έκδοση ευρωομολόγων έχουν ζητήσει στο παρελθόν αρκετοί ευρωπαίοι πολιτικοί όπως ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι αλλά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.

Η επαναφορά του θέματος της έκδοσης ευρωομολόγων που έχει απορρίψει στο παρελθόν η Γερμανία οφείλεται στη νέα επίθεση που πραγματοποιούν οι αγορές στην Ευρωζώνη. .
«Καθήκον η υποβάθμιση του χρέους των ΗΠΑ»

Κορυφαίος αξιωματούχος του οίκου Standard & Poor's, ο οποίος υποβάθμισε την αξιολόγησή του για το χρέος των ΗΠΑ, ανέφερε ότι ήταν καθήκον της εταιρείας του να πάρει αυτή τη δύσκολη και αμφιλεγόμενη απόφαση.

«Παίρνουμε τις ευθύνες μας πολύ σοβαρά και αν στο τέλος της ανάλυσής μας η επιτροπή καταλήξει ότι μία αξιολόγηση δεν βρίσκεται εκεί που πιστεύουμε ότι πρέπει να βρίσκεται, είναι καθήκον μας να πάρουμε αυτήν την απόφαση» δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο Ντέιβιντ Μπιρς, επικεφαλής του τομέα αξιολόγησης κρατικού χρέους της S&P.

Εμπλοκή κάβου του Highspeed στη Σύρο.


Εμπλοκή κάβου του Highspeed στη Σύρο 
 
Σήμερα το μεσημέρι η Λιμενική Αρχή Σύρου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «Highspeed 5» Ν.Π. 11419, για την εμπλοκή κάβου στον άξονα ενός εκ των υδροπροωθητήρων κατά τη διαδικασία απόπλου.

Το πλοίο επαναπροσέδεσε στο λιμάνι της Σύρου ενώ με τη συνδρομή δύτη, πραγματοποιήθηκε η απεμπλοκή του κάβου.

Κατόπιν επιθεώρησης από τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, το «ΧΑΙ ΣΠΙΝΤ 5» απέπλευσε στις 13.45 αντί της 12.30 για το λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας 381 επιβάτες.

Αγανακτισμένοι: "Πορεία επαγρύπνησης" απόψε το βράδυ.


Αγανακτισμένοι: "Πορεία επαγρύπνησης" απόψε το βράδυ
«Πορεία επαγρύπνησης», θα πραγματοποιήσουν απόψε, στις 12 το βράδυ, οι «Αγανακτισμένοι».

Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος, θα περάσει μέσα από Μοναστηράκι-Ψυρρή, και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία στο Γκάζι.

Η απόφαση ελήφθη από την λαϊκή συνέλευση των «Αγανακτισμένων», για να δείξουν ότι «είναι ακόμα εδώ».

Σε σχετική τους ανακοίνωση, οι «Αγανακτισμένοι» αναφέρουν: «Απαντάμε στην τρομοκρατία και την καταστολή του κράτους με μαζικότητα και κυρίως με αποφασιστικότητα.Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΤΕΣΣΑΡΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ....ΣΥΝΝΕΦΟ!!!!!!









ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.....ΠΟΔΙΑ!!!!

ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ......... ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ!!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ.

Τη 10η αγωνιστική με τον πελάτη!!!!!


Στο ξενοδοχείο Sofitel πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Superleague 2011-2012. Ο Ολυμπιακός όμως δεν γνωρίζει ακόμα τον αντίπαλό του στην πρεμιέρα, καθώς κληρώθηκε με την... ομάδα Α', η οποία θα είναι μία εκ των Ολυμπιακού Βόλου, Λάρισας, Λεβαδειακού.

Ενώ όσον αφορά το ντέρμπι των... αιωνίων μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού θα γίνει τη 10η αγωνιστική στο Καραϊσκάκη.

Να σημειωθεί πως η ομάδα Β', θα είναι μία εκ των Καβάλας, Πανσερραϊκού, Δόξας Δράμας. Αυτό έχει γίνει εξαιτίας της γνωστής υπόθεσης των στημένων αγώνων, καθώς εκκρεμούν οι αποφάσεις για τον υποβιβασμό των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας, αλλά και για τις ομάδες που θα πάρουν τις θέσεις τους εάν όντως πέσουν κατηγορία.

* Για τις 27 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η έναρξη του πρωταθλήματος

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η Αγωνιστική

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ομάδα Α'
ΑΕΚ - Ομάδα Β'
ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης
ΟΦΗ - Ατρόμητος
Κέρκυρα - Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ - Ξάνθη
Πανιώνιος - Εργοτέλης

2η Αγωνιστική
Ομάδα Β' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Παναιτωλικός - Πανιώνιος
Εργοτέλης - ΠΑΟΚ
Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα
Ξάνθη - ΑΕΚ
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
Άρης - Ατρόμητος
Ομάδα Α' - ΟΦΗ

3η Αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ξάνθη
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ
Κέρκυρα - Παναιτωλικός
ΑΕΚ - Εργοτέλης
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
ΟΦΗ - Ομάδα Β'
Άρης - Ομάδα Α'

4η Αγωνιστική
Εργοτέλης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΚέρκυρα - Πανιώνιος
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος
Ξάνθη - ΟΦΗ
Παναθηναϊκός - Ομάδα Α'
Ομάδα Β' - Άρης

5η Αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ
Πανιώνιος - ΑΕΚ
ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα
Ατρόμητος - Παναιτωλικός
ΟΦΗ - Εργοτέλης
Ομάδα Α' - Αστέρας Τρίπολης
Άρης - Ξάνθη
Παναθηναϊκός - Ομάδα Β'

6η Αγωνιστική
ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος
ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κέρκυρα - Ατρόμητος
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ
Παναιτωλικός - Ομάδα Α'
Εργοτέλης - Άρης
Αστέρας Τρίπολης - Ομάδα Β'
Ξάνθη - Παναθηναϊκός

7η Αγωνιστική
Πανιώνιος - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα
ΟΦΗ - ΑΕΚ
Ομάδα Α' - Κέρκυρα
Άρης - ΠΑΟΚ
Ομάδα Β' - Παναιτωλικός
Παναθηναϊκός - Εργοτέλης
Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη

8η Αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ
Ατρόμητος - Πανιώνιος
ΠΑΣ Γιάννινα - Ομάδα Α'
ΑΕΚ - Άρης
Κέρκυρα - Ομάδα Β'
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός - Ξάνθη
Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης

9η Αγωνιστική
Άρης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πανιώνιος - ΟΦΗ
Ομάδα Α' - Ατρόμητος
Ομάδα Β' - ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Ξάνθη - Κέρκυρα
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ
Εργοτέλης - Παναιτωλικός

10η Αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ
Ομάδα Α' - Πανιώνιος
ΟΦΗ - Άρης
Ατρόμητος - Ομάδα Β'
ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη
ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης
Κέρκυρα - Εργοτέλης
ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός

11η Αγωνιστική
Αστέρας Τρίπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΠανιώνιος - Άρης
Ομάδα Β' - Ομάδα Α'
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ
Ξάνθη - Ατρόμητος
Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός - ΑΕΚ
ΠΑΟΚ - Κέρκυρα

12η Αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναιτωλικός
Ομάδα Β' - Πανιώνιος
Άρης - Παναθηναϊκός
Ομάδα Α' - Ξάνθη
ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος - Εργοτέλης
ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ
ΑΕΚ - Κέρκυρα

13η Αγωνιστική
Κέρκυρα - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός
Ξάνθη - Ομάδα Β'
Αστέρας Τρίπολης - Άρης
Εργοτέλης - Ομάδα Α'
Παναιτωλικός - ΟΦΗ
ΠΑΟΚ - Ατρόμητος
ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα

14η Αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ Γιάννινα
Ξάνθη - Πανιώνιος
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης
Ομάδα Β' - Εργοτέλης
Άρης - Παναιτωλικός
Ομάδα Α' - ΠΑΟΚ
ΟΦΗ - Κέρκυρα
Ατρόμητος - ΑΕΚ

15η Αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ατρόμητος
Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης
Εργοτέλης - Ξάνθη
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ - Ομάδα Β'
Κέρκυρα - Άρης
ΑΕΚ - Ομάδα Α'
ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ

Ισχυρές απώλειες 2,25% στο Χρηματιστήριο.


Ισχυρές απώλειες 2,25% στο Χρηματιστήριο 
 
Δέκατη ημέρα σημαντικών απωλειών για το ελληνικό χρηματιστήριο την Παρασκευή, εν μέσω επικίνδυνα κακού κλίματος στις αγορές διεθνώς. Το αρνητικό κλίμα, ωστόσο, αντιστράφηκε -έστω πρόσκαιρα- μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Η ευρωζώνη, όπως όλα δείχνουν, έχει μπει στο στόχαστρο των κερδοσκόπων με τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές να σημειώνουν μεγάλες απώλειες.

Οι δηλώσεις δε αξιωματούχων της ευρωζώνης όπως του Ο.Ρεν, που προσπαθούν να πείσουν ότι υπάρχουν εργαλεία, η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη και ότι τελικά θα αποδειχθεί ότι η Ευρώπη είναι καλά «οχυρωμένη» δεν φαίνεται να αρκούν για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.062,00 μονάδες με πτώση 2,25%, ενώ οι συνολικές απώλειες για στις δέκα τελευταίες συνεδριάσεις φτάνουν το 16,31%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε πτώση 11,81%, ενώ οι απώλειες από τις αρχές του έτους ανέρχονται σε 24,89%.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής ο δείκτης υποχωρούσε έως και 3,6% παρασυρόμενος από τις αισθητές απώλειες στην Ευρώπη εν μέσω έντονων ανησυχιών για πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ και μετάδοσης της κρίσης χρέους στην Ισπανία και Ιταλία.

«Ουσιαστικά η αγορά μας ακολουθεί τις ξένες χωρίς να υπάρχει κάτι που να την διαφοροποιεί», είπε στο Reuters ο Νίκος Γαλούσης επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

Τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πέρασαν προσωρινά σε θετικό έδαφος το απόγευμα, μετά από ένα έντονα αρνητικό άνοιγμα, στηριζόμενα από τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την απασχόληση στην μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση εργασίας των ΗΠΑ, οι θέσεις εργασίας στις λίστες μισθοδοσίας τον Ιούλιο σημείωσαν αύξηση κατά 117.000, πλην αγροτικού τομέα, σημαντικά υψηλότερη των εκτιμήσεων.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωνε το απόγευμα οριακά κέρδη, μετά τις απώλειες άνω του 4% την Πέμπτη.

Στην εγχώρια αγορά, οι τράπεζες σημείωσαν πτώση 1,88% μετριάζοντας απώλειες άνω του 6,5%.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας απώλεσε 0,47%, η Alpha Bank 0,71% και η Τράπεζα Πειραιώς 4,05%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,95% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,87%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψε μόνο η μετοχή της Coca Cola 3E (+0,91%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Folli Follie (-10,59%), της Βιοχάλκο (-7,54%), της ΔΕΗ (-6,72%) και της Ελλάκτωρ (-5,14%).

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν μόνο οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+2,70%) και των Τροφίμων (+0,84%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Εμπορίου (-10,21%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-6,18%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-4,03%).

Ανοδικά κινήθηκαν 27 μετοχές, 107 πτωτικά και 41 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Medicon +9,55%, Γ. Ε. Δημητρίου +8,33%, Mig Real Estate +7,57% και Ιλυδα +6,67%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΝΕΛ -16,67%, Alapis -16,00%, Χαϊδεμένος -12,00% και Folli Follie -10,59%.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ....ΠΑΡΤΥ!!!!!!!

Σαλγάδο: Κατηγορεί τον Τρισέ για πρόκληση σύγχυσης στις αγορές.


Σαλγάδο: Κατηγορεί τον Τρισέ για πρόκληση σύγχυσης στις αγορές 
 
Για πρόκληση σύγχυσης στις αγορές κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ η ισπανίδα υπουργός Οικονομικών. Αντίθετα, απόλυτα θετική για τη χώρα της χαρακτήρισε την παρέμβαση του ευρωπαίου επιτρόπου, Όλι Ρεν.

«Δεν ήταν μια από τις καλύτερες συνεντεύξεις τύπου που έχει δώσει ο κ. Τρισέ. προκάλεσε σύγχυση στις αγορές» τόνισε η κα Σαλγάδο μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο RNE.

«Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της μακράς συνέντευξης, αφύσικα μακράς, παρουσιάστηκαν πληροφορίες ότι η ΕΚΤ προβαίνει στην αγορά ιρλανδικών καιπορτογαλικών ομολόγων».

«Αυτές είναι δύο χώρες, που έχουν υπαχθεί στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, άρα δεν ήταν αναγκαία μια τέτοια παρέμβαση της ΕΚΤ, την ώρα που οι αγορές --μάταια;-- αναμένουν να αγοραστούν ισπανικά, ιταλικά ομόλογα», υπογράμμισε η κα Σαλγάδο.

Καθώς υπάρχει φημολογία ότι σήμερα η ΕΚΤ αγοράζει ισπανικά ομόλογα, φημολογία που μεταδίδουν όλα τα μεγάλα δυτικοευρωπαϊκά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το χρηματιστήριο στη Μαδρίτη μπόρεσε να κινηθεί σε θετικό έδαφος για αρκετές ώρες, σήμερα. Στον αντίποδα, «απολύτως θετική» έκρινε την παρέμβαση του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για οικονομικά θέματα Όλι Ρεν για τη χώρα της η κα Σαλγάδο.

«Γνωρίζει ο Επίτροπος Ρεν ότι στην κυβέρνηση εμφορούμεθα από αποφασιστικότητα να βαθύνουμε τις μεταρρυθμίσεις, να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις», είπε. «Ειδικά όσον αφορά τα ελλείμματα, της κεντρικής κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, δίνουμε τα σημάδια ότι αντιμετωπίζουμε την μείωσή τους ως θεμελιώδους σημασίας στόχο», υπογράμμισε η ίδια συγχρόνως.
Τέλος προέβλεψε ότι μετά την αναιμική ανάπτυξη 0,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2011σε σύγκριση με το προηγούμενο, η ανάπτυξη της οικονομίας της Ισπανίας στο τέλος του τρίτου τρίμηνου εφέτος θα είναι ισχυρότερη και ότι --στο σύνολο του τρέχοντος έτους--  «ο αναπτυξιακός ρυθμός θα κυμανθεί στο 1,3%». «Θα αποβούν πρόσκαιρες οι πιέσεις των αγορών πάνω στην οικονομία της Ισπανίας»,
σημείωσε η κα Σαλγάδο.
tanea.gr

Η ΑΔΕΔΥ....ΞΥΠΝΗΣΕ.......!!!!!!

Κόντρα κυβέρνησης - ΑΔΕΔΥ για τη λευκή απεργία δημοσίων υπαλλήλων.


Κόντρα κυβέρνησης - ΑΔΕΔΥ για τη λευκή απεργία δημοσίων υπαλλήλων 
 
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ έχει προκαλέσει η φημολογούμενη λευκή απεργία δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται σε οικονομικές ή ελεγκτικές υπηρεσίες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος προειδοποίησε ότι μια τέτοια στάση, που υπονομεύει την προσπάθεια ολόκληρου του λαού, θα απαντηθεί με κυρώσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για απολύσεις. Έντονη είναι η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, που διαψεύδει ότι υπήρξε επίσημη παρότρυνση για λευκή απεργία και επιτίθεται στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε με νεότερες δηλώσεις του, τονίζοντας ότι η λευκή απεργία δεν κατοχυρώνεται. «Δεν είναι δικαίωμα η λευκή απεργία, δεν υπάρχει δικαίωμα στην μη είσπραξη εσόδων, γιατί υπονομεύεται μια προσπάθεια ολόκληρου του λαού» και ξεκαθάρισε ότι «για κάθε παράβαση καθήκοντος θα υπάρξει παραπομπή στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και θα επιβληθούν κυρώσεις ανάλογα με το αδίκημα».

Ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι η υστέρηση των πληρωμών δεν είναι μόνο θέμα ύφεσης, αλλά οφείλεται σε δυσλειτουργία και ανεπάρκεια του δημόσιου τομέα. Δεν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την Πέμπτη ο κ. Μόσιαλος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι για τους υπαλλήλους που επιλέγουν τη λευκή απεργία ή είναι αργόσχολοι δεν υπάρχει θέμα ένταξής τους στην εργασιακή εφεδρεία, δείχνοντας την «έξοδο» από το Δημόσιο και στέλνοντας σαφές πολιτικό μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανεχθεί στο εξής τέτοιες εργασιακές συμπεριφορές.

Η τοποθέτηση Μόσιαλου έγινε μετά από δήλωση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου, ο οποίος φέρεται να παρότρυνε δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται σε οικονομικές ή ελεγκτικές υπηρεσίες να προχωρήσουν σε λευκή απεργία.

Η ΑΔΕΔΥ έχει αντιδράσει έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει εκ νέου επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο γγ της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος τόνισε ότι ουδέποτε η ΑΔΕΔΥ ή η ΓΣΕΕ έχουν προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις και επιτέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, λέγοντας πως «ανακοινώνει απολύσεις, λες και είναι ο ιδιοκτήτητης» του Δημοσίου.

Μιλώντας στο Alter το πρωί της Παρασκευής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ.Πρωτόπαπας ζήτησε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Παπασπύρου και τάχθηκε στο πλευρό του κ. Μόσιαλου. Τόνισε ότι η απεργία είναι αποδεκτή, όχι όμως η λευκή απεργία, που στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου.

Προσεκτική ήταν η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος σημείωσε πως άλλο η απεργία, άλλο τέτοιου είδους κινητοποιήσεις που υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον. Εξέφρασε, πάντως την άποψη ότι ο Σπ.Παπασπύρος δεν θα παρότρυνε ποτέ για κάτι τέτοιο και επέκρινε την κυβέρνηση που αιφνιδίασε τους δημοσίους υπαλλήλους με την απόφαση για την περικοπή επιδομάτων.

Ο Ηλίας Μόσιαλος ζήτησε την Πέμπτη να ληφθούν γενναίες αποφάσεις από το κράτος και τόνισε ότι δεν μπορούν να είναι ανεκτά ανάλογα φαινόμενα από τους δημοσίους υπαλλήλους. Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Οσοι κάνουν λευκή απεργία, όπου υπάρχουν αργομισθίες και λευκές απεργίες, αυτά τα φαινόμενα δεν θα πρέπει να είναι ανεκτά από δω και μπρος».

Επιπλέον, με αφορμή τη συζήτηση περί «λευκής απεργίας» από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των ΔΟΥ ο κ. Μόσιαλος σημείωσε πως «είναι εις βάρος του ελληνικού λαού το να μην εισπράττονται φόροι, να μη λειτουργεί ο δημόσιος τομέας, να μη λειτουργεί ο δημόσιος λειτουργός επειδή μειώθηκε ένα επίδομα».
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να μιλήσει για απολύσεις στο Δημόσιο, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Όσοι κάνουν λευκή απεργία δεν έχουν θέση, κατά τη γνώμη μου, στον δημόσιο τομέα. Είναι σαφέστατο το μήνυμα».

Όταν, δε, του επισημάνθηκε τι θα συμβεί σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι κάνουν λευκή απεργία μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούν ότι καλύπτονται από το Σύνταγμα, ο κ. Μόσιαλος σχολίασε αφοπλιστικά: «Τι θα πει μόνιμος; Ο μόνιμος κάνει λευκή απεργία; Συνταγματική κατοχύρωση της Πολιτείας είναι να υπερασπίζει το δημόσιο συμφέρον πάνω απ' όλα. Δεν υπάρχει μονιμότητα σε αυτό τον τομέα. Στο Δημόσιο, μονιμότητα υπάρχει όταν προασπίζεσαι το δημόσιο συμφέρον και όταν το προασπίζεσαι μέσω της παραγωγικότητας και της δημόσιας ευθύνης. Εκεί μόνο υπάρχει μονιμότητα».

Για «μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μόσιαλου να δημιουργήσει θέμα που δεν υπάρχει» έκανε λόγο στα «ΝΕΑ» η Δέσποινα Σπανού, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

«Ουδέποτε μιλήσαμε για λευκή απεργία. Πρόκειται απλά για επιχείρηση εκφοβισμού των εργαζομένων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που θέλει να δημιουργήσει κλίμα, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τον Σεπτέμβριο με τις νέες περικοπές μισθών. Ο κ. Μόσιαλος προσπαθεί να επιρρίψει προκαταβολικά στους δημοσίους υπαλλήλους ενδεχόμενη αποτυχία των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης» τόνισε η κ. Σπανού.

ΑΠΟ ΚΡΙΣΗ ΣΕ.....ΚΡΙΣΗ!!!!!

Τα Νέα

Αναστολή της απεργίας των ταξί έως τις 5 Σεπτεμβρίου.


Αναστολή της απεργίας των ταξί έως τις 5 Σεπτεμβρίου 
 
Την αναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των ταξί στην έκτακτη γενική συνέλευση με ψήφους 13 υπέρ και 6 κατά.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί μετά τη μαραθώνια γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων.

Στην ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία τονίζει ότι καθοριστικό ρόλο στη λήψη της απόφασης έπαιξε η καθολική αποδοχή των αιτημάτων της από όλα τα πολιτικά κόμματα, η πρόταση διαλόγου του πρωθυπουργού, αλλά και η έμπρακτη συμπαράσταση των Περιφερειαρχών.

Νωρίτερα, μιλώντας στη ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ.Λυμπερόπουλος είχε δηλώσει: «Δεν υφίσταται λόγος σε κενό χρόνο να συνεχίζουμε την απεργία.

» Έχω κάνει την πρόταση για λήξη της απεργίας, κάτι που συμφέρει τον κλάδο. Εάν δεν εισακουστώ ας αναλάβουν άλλοι την ευθύνη να οδηγήσουν τον κλάδο στην καταστροφή».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκαν διαφορετικές προτάσεις ιδίως από τους εκπροσώπους του κλάδου της Περιφέρειας, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Τελικά από την ψηφοφορία προέκυψε ότι 13 μέλη του ΔΣ τάχθηκαν υπέρ της λήξης, έναντι 6 κατά και 2 απουσίες (από τη Ρόδο και στη Σάμο).

Υπέρ της συνέχισης της απεργίας ψήφισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων από τη Σπάρτη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και την Πάτρα, καθώς και δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από την Αθήνα.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Αλλαγές στα ωράρια υπηρεσιών φέρνει το 40ωρο στο Δημόσιο.


Αλλαγές στα ωράρια υπηρεσιών φέρνει το 40ωρο στο Δημόσιο

Η αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας στο Δημόσιο από 37,5 σε 40 «συμπαρασύρει» και το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών, όπως προκύπτει και από σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππα.
Μετά την αύξηση των ωρών απασχόλησης, η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, κατ΄ επιλογή των υπαλλήλων, ορίζεται ως εξής:
Ώρα προσέλευσης: 07.00 και αποχώρησης: 15.00
Ώρα προσέλευσης: 07.30 και αποχώρησης: 15.30
Ώρα προσέλευσης: 08.00 και αποχώρησης: 16.00
Ώρα προσέλευσης: 08.30 και αποχώρησης: 16.30
Ώρα προσέλευσης: 09.00 και αποχώρησης: 17.00.
Η αίτηση επιλογής του ωραρίου εργασίας θα πρέπει να υποβληθεί από τους υπαλλήλους ως τις 8 Αυγούστου 1011.
Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των Δήμων στα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 07.30 έως 20.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00.
Ειδικότερες ρυθμίσεις που καθιερώνουν περισσότερες ώρες εισόδου του κοινού την ημέρα εξακολουθούν να ισχύουν.
Ειδικά για τις ΔΟΥ, το πέρας εισόδου του κοινού ορίζεται στις 14.30, χωρίς να θίγεται η καθορισμένη ώρα έναρξης εισόδου.
Η είσοδος του κοινού στα γραφεία πρωτοκόλλου και στα Γραφεία Υποδοχής Πολιτών επιτρέπεται από 07.30.

ΤΑ ΝΕΑ
http://www.madata.gr/epikairotita/social/123334.html

Sabah: "Ο Νοστράδαμος είχε ”δεί” την ελληνική κρίση".

Sabah: "Ο Νοστράδαμος είχε ”δεί” την ελληνική κρίση" 
 
Την προφητεία του Νοστράδαμου επικαλείται η τουρκική εφημερίδα Sabah, σε δημοσίευμά της για ελληνική οικονομική κρίση και το μέλλον της Τουρκίας.

Μάλιστα αναφέρει ότι ο Νοστράδαμος δεν είχε προβλέψει μόνο την κρίση στην Ελλάδα, αλλά και την κατάσταση στις χώρες της Μέση Ανατολής και την πτώση των χρηματοπιστωτικών αγορών!

Η Sabah κάνει εκτενέστατη ανάλυση των «προφητειών», για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο περίφημος μάντης είχε κάνει προβλέψεις που θέλουν την Τουρκία να είναι «Το νέο αστέρι της Ανατολής». Στη συνέχεια «πατώντας» πάντα στα γραπτά του Νοστράδαμου το δημοσίευμα αναφέρεται σε «Χρυσή Εποχή» και αυτό - σύμφωνα με την εφημερίδα- ερμηνεύεται σήμερα με την εκρηκτική άνοδο του χρυσού.

Στο «φινάλε» του κειμένου τονίζεται ότι το πεπρωμένο της Ελλάδας αλλάζει, κάνοντας λόγο για αναταραχή στα ελληνικά νησιά. Από τις προφητείες του μάντη – σύμφωνα με την Sabah– δεν ξέφυγαν ούτε η κρίση στην Ιταλία και την Ισπανία ενώ ... οι αρνητικές προβλέψεις επεκτείνονται για το μέλλον και στη Γαλλία!

"Και ενώ οι χώρες θα καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα, η μόνη που θα μείνει ανέπαφη θα είναι η Τουρκία..." καταλήγει το δημοσίευμα.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ;

H δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.

Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι μεσάζοντες) σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός τωνδικαστηρίων!

Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, ενώ στοYouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη 'Embedding disabled by request').

Δυστυχώς η τηλεόραση μόνο ρόλο υπνωτισμού παρέχει στην κοινωνία μας. Το μόνο που δείχνουν και το μόνο που μαθαίνουμε είναι το DVD του Μάκη και ποιος θα γίνει παπάς στη θέση του παπά.

Αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως με τα εφόδια που διαθέτουμε, είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσω του Internet. Τέτοια mail πρέπει να γίνονται forward.

Παρακαλώ στείλτε το σε όσους μπορείτε. Αυτή η είδηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ επειδή το θέλουν τα συμφέροντα τους.

Κοσμάς Ν. Ζαχαράτος

δικαστής Γρεβενών

«Be the change you want to see in the world»,  Mahatma Gandhi

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Σε χαμηλά 15ετίας...


Να διατηρήσει τουλάχιστον το όριο των 1.100 μονάδων κατάφερε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη, παρά τις νέες μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 3,76% που κατέγραψε. Πρόκειται για νέο χαμηλό επίπεδο 15ετίας ενώ είναι η όγδοη συνεχή συνεδρίαση με πτώση.

Στην... διατήρηση της εικόνας κατάρρευσης στην αγορά συμβάλουν οι εξελίξεις στην αγορά ομολόγων για την Ιταλία και την Ισπανία, που όπως όλα δείχνουν ανοίγουν νέα πληγή για την ευρωζώνη.

Νέα ιστορικά χαμηλά για ΟΤΕ, ΔΕΗ, ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1,101.31 μονάδες με πτώση 3,76%.

Ο τζίρος έφτασε τα 64,174 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για νέο χαμηλό επίπεδο 15ετίας ενώ είναι η όγδοη συνεχή συνεδρίαση με πτώση.

Η αναταραχή στις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας δημιουργεί αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές βλέπουν ότι η κρίση χρέους οξύνεται, με την Κομισιόν να εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,12%, ο μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,01% και ο μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες 1,94%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μόνο η μετοχή της Jumbo παρέμεινε στα χθεσινά επίπεδα, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-8,54%), της Ελλάκτωρ (-8,47%), της MIG (-7,14%), της Marfin Popular Bank (-6,38%), της Eurobank (-5,91%) και του ΟΤΕ (-5,48%).

Όλοι οι επιμέρους δείκτες έκλεισε με πτώση και τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-8,89%), των Ασφαλειών (8,16%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-6,92%), του Εμπορίου (-5,50%) και των Τηλεπικοινωνιών (-5,48%).

Ανοδικά κινήθηκαν 32 μετοχές, 115 πτωτικά και 33 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Δούρος +9,21%, Χατζηκρανιώτη +8,70%, Spider +8,33% και Βιοτέρ +8,33%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Alapis -12,90%, Βωβός -11,39%, Μπουτάρης (κ) -11,11% και Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες -10,00%.

ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ)!!!! ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ;

Πτώχευση για το Σούπερ Μάρκετ Ατλάντικ!!!!

Πτώχευση για το Σούπερ Μάρκετ Ατλάντικ
Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε η Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ ΑΕΕ, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, που εξεδόθη σήμερα. Αυτό το γεγονός μεταφράζεται σε απολύσεις εργαζομένων και κλείσιμο των καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ - μάρκετ.
Zougla.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/123138.html

ΤΕΣΕΪΡΑ Χ 3

Τρία στα τρία ο Φερέιρα στα προκριματικά.



Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε το 3 στα 3 σε... αποκλεισμούς στα προκριματικά στην Ευρώπη, μετά το στραπάτσο των πράσινων στο ΟΑΚΑ με 4-3 από την Οντένσε (videos).
 
Κανονικά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Οντένσε στο ΟΑΚΑ την Τρίτη έπρεπε να ήταν μία γιορτή και η αλήθεια είναι πως είχε όλα εκείνα τα στοιχεία, έτσι ώστε οι πράσινοι να περνούσαν μία εύκολη βραδιά.

Ο Καραγκούνης βραβεύτηκε πριν την έναρξη του αγώνα για τις 100 συμμετοχές στην Ευρώπη, ο Τζιμπρίλ Σισέ βρέθηκε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ για να μεταδώσει την αύρα του, ενώ και ο αντίπαλος, όπως φάνηκε στο πρώτο ματς, δεν ήταν και πολύ δύσκολος. 

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν έχει σημασία, αφού ο Παναθηναϊκός έχασε με 4-3 στην έδρα του και αποχαιρέτησε από νωρίς την ελπίδα για συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ευθύνες, όπως είναι λογικό, βαραίνουν τους πάντες στην ομάδα από τη διοίκηση μέχρι το προπονητικό τιμ. Και μιας και μιλήσαμε για το προπονητικό τιμ, αξίζει να αναφέρουμε πως αυτός ήταν ο τρίτος, στη σειρά, αποκλεισμός σε προκριματικά για τον Φερέιρα.

Έκανε το τρία στα τρία

Άλλες δυο φορές ο Πορτογάλος κλήθηκε στην καριέρα του με την Μπράγκα να περάσει από προκριματικά για να συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League και τα έκανε... θάλασσα.

Σεζόν 2004-2005: Ο Πορτογάλος αποκλείστηκε με το καλημέρα στη φάση των προκριματικών πριν τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Έχασε με 3-1 από την Χαρτς στην Σκωτία και έφερε 2-2 στην Πορτογαλία. Απογοητευτική η εικόνα της ομάδας του, που στο πρωτάθλημα ωστόσο τερμάτισε στην πέμπτη θέση και αποτέλεσε έκπληξη.

Σεζόν 2005-2006: Αποκλείστηκε και πάλι από τα προκριματικά πριν τη φάση των ομίλων. Έφερε 0-0 στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα και αποκλείστηκε με το 1-1 στην Πορτογαλία. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην τέταρτη θέση με την Μπράγκα.

Η παράδοση λοιπόν συνεχίστηκε την Τρίτη στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να δέχεται ταπεινωτική ήττα με 4-3 από την Οντένσε και τον Φερέιρα να δίνει πλέον και τέταρτο προκριματικό γύρο. Για να δούμε θα επαναληφθεί η ιστορία;

http://www.sport24.gr/football/omades/Panathinaikos/tria_sta_tria_o_fereira_sta_prokrimatika.1316131.html

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΕΣΒΗ........

Πράσινο δώρο αξίας 4 εκ. ευρώ

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ επιφέρει στον Ολυμπιακό σίγουρα έσοδα 4 εκ. ευρώ, τα οποία μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα. Δουλειά στα στημένα ο Βαλβέρδε.


ΓΙΑΤΙ ΜΠΡΟΥΜΟΥΤΑ;

ΧΤΕΣ.......ΓΙΟΡΤΗ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΦΑΛΙΑΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ;

Derby News

Σ Η Μ Ε Ρ Α
ΜΕ ΣΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ!!!!!!

Derby News

ΚΛΑΙΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ!!!!!!

- Η Οντένσε απέκλεισε ένα τραγικό Παναθηναϊκό και τον έστειλε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ
- Οι “πράσινοι” είχαν ένα μικρό προβάδισμα μετά το 1-1 στη Δανία.
- Παρακολουθήστε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ από το NewsIt


ΛΗΞΗ αγώνα

ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό. Γέμισμα του Βύντρα, κακή έξοδος του Βέσελς, ο Πετρόπουλος κυνήγησε την μπάλα και μείωσε σε 4-3

90' Δεύτερη κίτρινη και κόκκινη κάρτα στον Μεντί

89' Αλλαγή για την Οντένσε. Ο Χεγκ στη θέση του Καντρί

87' ΓΚΟΛ για την Οντένσε, 2-4. Εκπληκτικό σουτ του Αντρέασεν εκτός περιοχής, ο Τζόρβας εκτός εστίας, δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα και το 2-4 είναι γεγονός.

80' ΓΚΟΛ για την Οντένσε, 2-3. Λάθος του Βύντρα, ο Αντρέασεν έκλεψε την μπάλα και έδωσε στον Καντρί που με σουτ κάνει το 3-2

78' Ο Καραγκούνης κάνει το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ

75' Κίτρινη κάρτα στον Βέσελ

74' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Καραγκούνης στην θέση του Κατσουράνη

73' Μακρινό σουτ του Νίνη, ο Βέσελς έδιωξε σε κόρνερ

68' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Πετρόπουλος στη θέση του Λέτο

67' Δυνατό σουτ του Λέτο αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ

58' ΓΚΟΛ για την Οντένσε, 2-2. Ο Ουτάκα έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Παναθηναϊκού πάσαρε στον Ρουντ που με εξαιρετικό πλασέ ισοφάρισε το παιχνίδι

55' Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη

53' ΔΟΚΑΡΙ για τον Παναθηναϊκό. Ο Κλέιτον έκλεψε την μπάλα και την έδωσε αμέσως στο Νίνη, όμως το πλασέ του τελευταίου χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βέσελς.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

50' ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τον Παναθηναϊκό, 2-1 με τον Τοστέ. Ο Λέτο έκανε τη σέντρα, ο Κατσουράνης να έχασε την μονομαχία του από τον Βέσελς, ο Τοτσέ ωστόσο πήρε το ριμπάουντ και με σουτ έκανε το 2-1 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην παρθενική του εμφάνιση

46' Με το ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός έχασε σημαντική ευκαιρία. Ο Νίνης βρήκε εξαιρετικά τον Τοτσέ που με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα άουτ

Έναρξη δευτερου μέρους

ΗΜΙΧΡΟΝΟ στο ΟΑΚΑ

45' Καλή πάσα του Λέτο για τον Τοτσέ, αλλά πρόλαβε ο Μεντί να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του.

35' ΓΚΟΟΟΟΛ για τον Παναθηναϊκό, 1-1. Εκτέλεση κόρνερ του Νίνη, ο Μπουμσόνγκ πήδηξε ψηλά και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια

34' Πολύ καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Ο Κατσουράνη έκανε σέντρα σουτ και ο Βέσελς έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ

Κινητικός δείχνει στο ντεμπούτο του ε την πράσινη φανέλα ο Τοτσέ

25' Δυνατό σουτ του Ουτάκα, η μπάλα πάνω από την εστία του Τζόρβα

Με την είσοδο του Τοτσέ, ο Κλέιτον πήγε αριστερά με τον Κατσουράνη δεξιά στο κέντρο και τον Νίνη στην θέση του Μαρίνου


24΄Κίτρινη κάρτα στον Μεντί για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Λέτο

22' Πολύ καλή προσπάθεια από τον Λέτο που έκανε το ισχυρό σουτ, αναγκάζοντας τον Βέσελς να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Ο Αργεντινός είναι και σε αυτό τον αγώνα πολύ καλός!

21' Κίτρινη κάρτα στον Ρούντ.


20' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Τοτσέ στην θέση του Μαρίνου - Ντεμπούτο για τον Ισπανό

19' Καλή ευκαιρία για την Οντένσε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Καντρί έκανε με τη μια το σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.


Ο Φερέιρα ετοιμάζει τον Τοτσέ, βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ

12' ΓΚΟΛ για την Οντένσε, 0-1. Ο Σόρενσεν εκτέλεσε φάουλ, ο Τζόρβας δεν κατάφερε να διώξει και ο Γιόχανσον με σουτ έκανε το 0-1

8' Ο Μαρίνος τραυματίστηκε στο δεξί γονατο, αλλά η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή μιας και σηκώθηκε και μπήκε και πάλι στον αγωνιστικό χώρο μετά τις πρώτες βοήθειες

7' Ο Λέτο μπήκε μέσα στην περιοχή της Οντένσε, από πλάγια θέση, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε πλάγιο άουτ

4' Ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Νίνη, ο Βέσελς μπλόκαρε με άνεση την μπάλα.

1' Έναρξη του αγώνα

Οι εντεκάδες των δυο ομάδων:
 
ΠΑΟ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Νίνης, Λέτο, Μαρίνος, Σιμάο, Βύντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού κάθονται οι:
Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Καντέ, Τοτσέ, Μπιάρσμιρ, Καραγκούνης και Πετρόπουλος.
 
ΟΝΤΕΝΣΕ (Χένρικ Κλάουσεν): Βέσελς, Ρουντ, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Ουτάκα, Ρετζίνιουσεν, Γιόχανσον, Σόρενσεν, Τζεμπά-Τζεμπά, Μεντί, Καντρί

Στον πάγκο των Δανών βρίσκονται οι:
Τόπελ, Σοπ, Τραορέ, Γιόχανσεν, Λάρσεν, Σόρενσεν και Ντάνιελ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ
 
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στα επίσημα του ΟΑΚΑ έφτασε ο Τζιμπρίλ Σισέ. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του και τον χειροκροτούν. Ο Γάλλος ανταποδίδει...

Οι δυο ομάδες κάνουν την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο

* Το παιχνίδι των “πρασίνων” με την Οντένσε θα μπορούν να το παρακολουθήσουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού σε μαγνητοσκόπηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την συχνότητα του ΣΚΑΪ

*Οι αδερφοί Γιανακόπουλοι και ο κ. Βαρδινογιάννης δεν βρίσκονται στο γήπεδο

21:37 Περίπου 20.000 φίλοι του Παναθηναϊκού βρίσκονται στο ΟΑΚΑ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

21:28 Ο Γιώργος Καραγκούνης τιμάται για τα 100 ευρωπαϊκά παιχνίδια που συμπλήρωσε την περασμένη Τετάρτη στη Δανία. Παρέλαβε μια φανέλα με το όνομά του και το νούμερο "100" από τον Αδαμάντιο Πολέμη και τιμητική πλακέτα από τον κ. Γόντικα.

* Περίπου 15.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρίσκονται 20 λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ.

ΦΩΤΟ NewsIt
ΦΩΤΟ NewsIt

* Για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε ο Αδαμάντιος Πολέμης, κατά την άφιξή του στο ΟΑΚΑ.
 
“Εχει γίνει ένα καλό συμμάζεμα με τα οικονομικά. Λεφτά βέβαια δεν μπήκαν, για αυτό θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να συνεχίσουμε. Οι μεταγραφές ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια. Με το συμβόλαιο του Σισέ μπορέσαμε να κάνουμε αυτές τις μεταγραφές. Αν γίνουν και άλλα πράγματα μέχρι το τέλος Αυγούστου, θα καταφέρουμε να κάνουμε περισσότερα και να είμαστε ακόμη καλύτερα... Πιστεύω πως η ΠΑΕ είναι βιώσιμη, δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Ολα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις του Αυγούστου”

* Στο ΟΑΚΑ και ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος.


* Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε την έκπληξη και ξεκινά τον Σίλβα Κλέιτον στην θέση του Πετρόπουλου.Ο Πορτογάλλος
δεν μπορεί να υπολογίζει στους Βιτόλο και Κουίνσι

* Ο Αντώνης Αντωνιάδης δήλωσε κατά την άφιξη του: "Ο Παναθηναϊκός χωρίς στυλοβάτη Σισέ θα είναι μια άλλη ομάδα που θα στηρίζεται σε νέους παίκτες. Θα την κρίνουμε όταν θα είναι έτοιμη".
 


 

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΑ....... ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ!!!!!

Και το σπέρμα μας, φορολογεί η κυβέρνηση!!!!
Ποιό το κέρδος του δότη και του κράτους από την παράνομη φορολόγηση του σπέρματος στην Ελλάδα.

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να πουλήσουν το σπέρμα τους για να βγάλουν ένα μικρό χαρτζιλίκι. Η άσχημη οικονομική κατάσταση έχει οδηγήσει, το τελευταίο διάστημα, πολλούς Ελληνες αλλά και αλλοδαπούς που ζουν στη χώρα μας όχι στις κανονικές τράπεζες αλλά στις τράπεζες σπέρματος, σε αναζήτηση κέρδους.
«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από άτομα που θέλουν να γίνουν δότες σπέρματος λόγω οικονομικής κρίσης» επιβεβαιώνει ο Γ. Βουλγαρίδης, βιολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος της Τράπεζας SpermLab. Το θέμα αποτελεί κοινό μυστικό εδώ και πολύ καιρό στους κύκλους γυναικολόγων και εξειδικευμένων γιατρών. Η περίοδος με τη μεγαλύτερη κίνηση είναι συνήθως το καλοκαίρι, πριν από τις διακοπές, αλλά και πριν από εορτές όπως τα Χριστούγεννα οπότε και οι ανάγκες για ρευστό αυξάνονται.
Παρ’ ότι ο νόμος προβλέπει πως η όλη διαδικασία δεν μπορεί να αμειφθεί περισσότερο από 200 ευρώ, ποσό που θεωρείται αποζημίωση για ιατρικά έξοδα και μετακίνηση, αρκετές τράπεζες σπέρματος πληρώνουν με το κομμάτι από 30 έως 50 ευρώ. Βέβαια, προηγείται μια σειρά εξετάσεων και ελέγχων, ώστε να διαπιστωθεί εάν το γενετικό υλικό είναι αξιοποιήσιμο και αν είναι απαλλαγμένος ο δότης σπέρματος από διάφορες ασθένειες.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μόνο ένας στους δέκα δότες σπέρματος πληροί τις προϋποθέσεις, ενώ και αυτός που θα επιλεγεί δεν μπορεί να αξιοποιήσει το γενετικό του υλικό για πάνω από 10 παιδιά.
«Ο δότης σπέρματος εισπράττει 50 ευρώ τη φορά. Δεν μπορεί όμως να διαθέσει το σπέρμα του πάνω από μία φορά την εβδομάδα, ώστε να μην το κάνει επάγγελμα. Είναι διεθνής η οδηγία αυτή, ώστε να μην μπορεί κανείς να επιβιώσει με τα ποσά που δίνονται» αναφέρει ο Ευθ. Ιππίκογλου, υπεύθυνος της Τράπεζας Serum. «Λαμβάνουμε μόνο από Ελληνες, ώστε και να μπορεί να γίνει επανεξέταση του δότη σπέρματος. Οι περισσότεροι που έρχονται είναι φοιτητές που το κάνουν για τα χρήματα ή άνθρωποι που εργάζονται σε νοσοκομεία και γνωρίζουν το θέμα.
Πάντως η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν διστάζει να φορολογήσει το σπέρμα προκειμένου να γεμίσει τα ταμεία. Πλέον το σπέρμα έχει και ΦΠΑ 13%. Παρ’ ότι υπάρχει οδηγία ότι τα προϊόντα του ανθρώπινου σώματος δεν υπόκεινται σε καθεστώς φορολόγησης, στην Ελλάδα πρωτοτυπούμε και πια πωλείται 150 ευρώ συν ΦΠΑ.
Ετησίως γίνονται στη χώρα μας περίπου 1.000 λήψεις σπέρματος (αγορές) από τράπεζες με στόχο την τεκνοποίηση. Οι γυναίκες που αγοράζουν σπέρμα είναι κατά 50% άγαμες Ελληνίδες και άνω των 40 ετών. Το υπόλοιπο ποσοστό των ληπτών είναι είτε ζευγάρια που έχουν δυσκολίες αναπαραγωγής είτε και ομοφυλόφιλα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα παιδί.
Διαβάστε πώς γυναίκα έγινε γιαγιά από το σπέρμα του νεκρού γιού της.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/08/sperma-kerdos-forologia/#ixzz1Tu8RzCTe

ΚΛΕΨΙΕΣ ΑΚΟΥΜΕ, ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!!!

Ποιό το μεγαλύτερο ρουσφέτι σε νησί πριν τις εκλογές!!!!
Διαβάστε σε ποιό νησί έγινε το μεγαλύτερο ρουσφέτι με 700 κατοίκους να πουλάνε την ψήφο τους


Η διαφθορά και η απληστία κατοίκων και τοπικών πολιτικών σε νησί του Ιονίου δεν έχει όρια. Υποσχέθηκαν τα ψηφαλάκια τους και τους έδωσαν επίδομα τυφλού.
Στην αρχή οι υπηρεσίες πίστεψαν ότι ο μεγάλος αριθμός τυφλών που ανακαλύφθηκε τυχαίως σ΄ ένα από τα ωραιότερα νησιά του Ιονίου οφειλόταν σε κάποια επιδημία που είχε κτυπήσει το νησί, προ ετών. Αλλωστε, οι περισσότεροι τυφλοί είχαν έγγραφα, πιστοποιητικά και λάμβαναν επί σειρά ετών προνιακά επιδόματα από βρεφική ηλικία. Στα πιστοποιητικά έγραφαν ότι είναι τυφλοί εκ γενετής. Δεν είδαν ποτέ το φως τους.
Το μεγάλο ποσοστό τύφλωσης που εμφάνιζε το νησί αυτό, όμως κίνησε την προσοχή του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, του υπουργείου Υγείας, αλλά και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Δύο υπουργεία έψαχναν να ανακαλύψουν γιατί στο νησί του Ιουνίου αυτό τόσοι πολλοί τυφλοί, πλην όμως δεν μπορούσαν να εντοπίσουν την αιτία του κακού. Έως ότου ήλεγξαν τα πιστοποιητικά των τυφλών και εκεί τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Δεκάδες απ΄αυτούς έχασαν το φως τους με γνωμάτευση μίας υγιεινομικής επιτροπής που είχαν ορίσει οι πολιτικές αρχές της χώρας και, κατά σύμπτωση, πάντοτε σε προεκλογική περίοδο.
Τον έλεγχο ανέλαβε το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο υφυπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος δεν χρειάσθηκε και πολλή ώρα για να εντοπίσει τους μαϊμού τυφλούς. Τα στοιχεία που ανακάλυψε ήταν συντριπτικά: Από τους 35.000 κατοίκους του νησιού, οι 700 εμφανίζονταν επισήμως τυφλοί: «Το 2% του πληθυσμού εμφανιζόταν ότι είναι τυφλό», βεβαίωσε ο υφυπουργός.
Όπως βεβαιώνει ο υφυπουργός ο έλεγχος στα προνιακά επιδόματα (που κοστίζουν στον φορολογούμενο περί τα 6,4 δισ. ευρώ ετησίως) θα γίνει λεπτομερειακώς: «Όσοι δεν τα δικαιούνται ή τα απέκτησαν με ψευδή παραστατικά θα τα χάσουν και θα πληρώσουν και πρόστιμο, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και να τα εισπράξουν αυτοί που πρέπει», λέει ο κ. Μπόλαρης.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/08/nisi-ionio-700-tyfloi/#ixzz1Tu5FtCwW

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ!!!!!

ΑΤΕBank: Πωλεί το 82% που κατέχει στην ΕΒΖ.


image


Εντός του Αυγούστου αναμένεται να ακολουθήσει ένας ακόμη διαγωνισμός, αυτός για την πώληση του 82% που κατέχει η ΑΤΕBank στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ). Η διαδικασία αυτή αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος του καλοκαιριού και αμέσως μετά θα ενεργοποιηθεί η δεύτερη φάση του διαγωνισμού.
Επισημαίνεται ότι τόσο στην περίπτωση της ΕΛΒΙΖ, όσο και της ΕΒΖ, η ATEbank πουλάει «πακέτο» τη συμμετοχή της, που σημαίνει πως οι οικονομικές προσφορές που θα υποβληθούν πρέπει να αναφέρονται στο σύνολο των βιομηχανιών και όχι επιμέρους πάγια.

ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ!!!!!

Η ΔΕΗ θα τιμωρεί τους άνεργους και με point systems!!.

image

Την καθιέρωση «Point system» για τους καθυστερούμενους λογαριασμούς προωθεί η ΔΕΗ. Πρόκειται για διαδικασία που καθιερώνεται, με στόχο να διευκολυνθούν οι καταναλωτές οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης και της ανεργίας και να μειωθεί το φαινόμενο των καθυστερήσεων πληρωμών που διογκώνεται τους τελευταίους μήνες.
Παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, για τις οποίες προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα τους χειμερινούς και τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να προστατεύονται από το ψύχος και τους καύσωνες.
Με τη νέα διαδικασία διακανονισμών, οι πελάτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξόφληση των λογαριασμών τους κατανέμονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε έξι κατηγορίες, ανάλογα με τη συνέπειά τους στην εξόφληση λογαριασμών το προηγούμενο δωδεκάμηνο.
Για κάθε κατηγορία καταναλωτών προβλέπεται επακριβώς ποιες διευκολύνσεις (πληρωμές σε δόσεις) θα κάνει η ΔΕΗ αλλά και τι θα ισχύει στις περιπτώσεις της μη τήρησης του διακανονισμού.
Αναλυτικά, οι κατηγορίες στις οποίες κατατάσσονται οι καταναλωτές είναι:
1.Συνεπής χωρίς διακανονισμούς.
2.Συνεπής σε πληρωμές και διακανονισμούς.
3.Περισσότερες από μία ενσωματώσεις λογαριασμών σε επόμενους λογαριασμούς ή και μία αθέτηση διακανονισμού.
4.Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών.
5.Παραβίαση μετρητή μετά από αποκοπή λόγω χρέους.
6.Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή μετά από αποκοπή ή και ρευματοκλοπή.
Για τους οικιακούς καταναλωτές που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή ήταν απόλυτα συνεπείς το προηγούμενο δωδεκάμηνο στην εξόφληση των λογαριασμών τους, προβλέπεται δυνατότητα ρύθμισης του ληξιπρόθεσμου λογαριασμού έως και σε 4 διμηνιαίες δόσεις και ανάλογες κλιμακώσεις για τις υπόλοιπες κατηγορίες.
Ειδική κατηγορία αποτελούν οι πελάτες του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (άτομα με χαμηλά εισοδήματα, ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες κ.α.) Στις περιπτώσεις αυτές παρέχονται περισσότερες δόσεις και χαμηλότερες προκαταβολές, ενώ προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για άτομα με μηχανική υποστήριξη.
Προβλέψεις διακανονισμών, υπό προϋποθέσεις, υπάρχουν και για τις λοιπές κατηγορίες πελατών της ΔΕΗ (επιχειρήσεις, δημόσιο, μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης, κ.α.)

Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ....ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ!!!!

Θέμα υπεξαίρεσης - Δάνεια από τον Όμιλο Alapis στις τσέπες ιδιωτών.


image


 
Μέσω δανείων της Proton Bank προς εταιρείες του ομίλου Alapis, τα οποία κατέληγαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικού προσώπου άμεσα συνδεδεμένου με τον επιχειρηματία και βασικό τους μέτοχο κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, πραγματοποιήθηκε η υπεξαίρεση των 51 εκατ. ευρώ από την τράπεζα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Την περασμένη Παρασκευή που έγινε γνωστή η υπόθεση, ορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ο κ. Γ. Τανισκίδης, πρώην επικεφαλής της Millennium Bank, η τοποθέτηση του οποίου επιβλήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος για το «συμμάζεμα» της κατάστασης.

Μετά από παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδη «πάγωσαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Λαυρεντιάδη ο οποίος ζει στο Λονδίνο, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας κ. Αντ. Αθανάσογλου και έξι ακόμη πρώην στελεχών της.

Ταυτόχρονα απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του κ. Λαυρεντιάδη ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιεί η ανεξάρτητη αρχή, έχοντας στη διάθεσή της ισχυρές ενδείξεις ότι τον τελευταίο καιρό διακινούνται από τα πρόσωπα αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά που είναι πιθανόν να αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.

Η μετοχή της Proton Bank καταγράφει σημαντική πτώση τη Δευτέρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, υποχωρώντας κατά 16%, ενώ η διοίκηση της τράπεζας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπογραμμίζει ότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν επηρεάζουν την ομαλή της λειτουργία.

Πώς έγινε η υπεξαίρεση
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεξαίρεση έγινε μέσω χορηγήσεων της Proton Bank, η οποία έδινε δάνεια σε μικρές εταιρείες του ομίλου Alapis, τα οποία ωστόσο κατέληγαν σε λογαριασμούς του κ. Δ. Μπίθαρη, στελέχους των επιχειρήσεων του κ. Λαυρεντιάδη.

Ο λογαριασμός αυτός αποτελούσε την αφετηρία για τη διακίνηση των κεφαλαίων από τράπεζα σε τράπεζα.

Απαντώντας στις κατηγορίες εναντίον του, ο κ. Λαυρεντιάδης υπογραμμίζει ότι δε θα παραμείνει θεατής στην εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, «θα συνεργαστεί απολύτως με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση όπου ενεπλάκη το όνομά του και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, προκειμένου οι συκοφάντες και όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς, να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει».

Παράλληλα, τραπεζικοί κύκλοι σημειώνουν ότι τη Δευτέρα ο κ. Λαυρεντιάδης κατέθεσε σε προθεσμιακή κατάθεση τα 51 εκατ. ευρώ που φαίνεται ότι έχουν υπεξαιρεθεί, προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του.

Proton Bank: Η τράπεζα είναι ασφαλής
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η Proton Bank τονίζει ότι δε διαφαίνεται ότι η περί "υπεξαιρέσεως" κατηγορία αφορά την περιουσία της και ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος προκλήσεως περαιτέρω ανησυχίας.
«Η Διοίκηση της τράπεζας βρίσκεται σε συνεχή επαφή και αρμονική συνεργασία με τις εποπτικές αρχές και είναι έτοιμη να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία χρειαστεί για πρόληψη ή/και καταστολή οποιασδήποτε παραβατικής πράξεως», καταλήγει η ανακοίνωση.

tovima.gr