Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!!!!!

Nέα μέτρα "φωτιά", στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου.

Nέα μέτρα "φωτιά", στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου
«Καυτός» θα είναι ο φετινός Αύγουστος. Από σήμερα, 1η του μήνα, «πρεμιέρα» κάνουν -στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου-, πέντε νέα μέτρα-φωτιά που θα ταπληρώσουν οι… συνταξιούχοι!

«Καλό μήνα» με αύξηση του ΛΑΦΚΑ και έξτρα εισφορές θα τους πει η κυβέρνηση, ενώ από Σεπτέμβριο έως και τις αρχές του 2012, οι περικοπές και οι μειώσεις θα έχουν ξανά την τιμητική τους.

Συγκεκριμένα, τα πέντε νέα μέτρα-«φωτιά», είναι:
Η αύξηση του ΛΑΦΚΑ στις κύριες συντάξεις:

Η αύξηση του ξεκινά από 3% για τις συντάξεις από 1.400-1.700 ευρώ, και φτάνει μέχρι το 13% για τις συντάξεις από 3.200-3.500 ευρώ. Από 3.500 ευρώ και άνω, το ΛΑΦΚΑ αυξάνεται στο 14%.

Επιπλέον μηνιαία εισφορά για τους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών:

Από σήμερα, όσοι συνταξιούχοι είναι κάτω των 60 ετών και παίρνουν πάνω από 1.700 ευρώ, θα παρακρατείται από τη σύνταξη τους μια επιπλέον μηνιαία εισφορά. Η παρακράτηση θα είναι της τάξεως του 6% για τις συντάξεις από 1.700-2.300 ευρώ. Στο 8% θα φτάνει για τις συντάξεις από 2.300-2.900 ευρώ, και στο 10% για όσους παίρνουν από 2.900 ευρώ και πάνω.

Εισφορά και για τους ελεύθερους επαγγελματίες:

Από 1η Αυγούστου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να καταβάλουν μια ειδική εισφορά ύψους 10 ευρώ. Η εισφορά αυτή θα καταβάλλεται από τους ασφαλισμένους-αυτοτελώς και αεξάρτητα απασχολούμενους, των εξής Ταμείων: OAEE, ETAA και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Χαράτσι υπέρ της ανεργίας:

Kαι αυτό κάνει «πρεμιέρα» σήμερα καθώς εκτός από τους συνταξιούχους, λιγότερα χρήματα στο πορτοφόλι τους θα δουν και οι μισθωτοί. Έτσι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι από εδώ και στο εξής θα μοιράζονται ισομερώς την παρακράτηση 1% υπέρ της ανεργίας, (0,5% ο εργοδότης και 0,5% ο εργαζόμενος).Στο δημόσιο τομέα η εισφορά θα φτάσει το 2% και ένα επιπλέον 3% θα καταβληθεί για τη διάσωση του μειωμένου εφάπαξ.

Ειδική εισφορά και για τους απόμαχους τραπεζοϋπαλλήλους:

Δεν ξεφεύγουν ούτε αυτοί από τις διατάξεις για τη αύξηση της ειδικής εισφοράς και την αναπροσαρμογή της υπερ της ανεργίας κατά 0,5%.

*Η νέα εισφορά, θα επιβληθεί και στους συνταξΙούχους του ΕΤΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου