Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΜΕ!!!!


Ολα τα λεφτά από τη δανειακή σύμβαση στις τράπεζες. Πως κατανέμεται η ...επιτυχία των "ναι σε όλα". Γιατι τα δύσκολα βρίσκοναι μπροστά μας.

xreokopia


Τώρα που καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός και ξεκαθαρίζει το τοπίο αφού οι «ναι σε όλα» εκπρόσωποι του ελληνικού λαού ψήφισαν και τη νέα δανειακή σύμβαση, έρχεται στην επιφάνεια η ώρα της αποτίμησης των πολιτικών που θα εφαρμοστούν εις βάρος μας. Μία προσεκτική ανάλυση του μνημονίου 2 και της δανειακής σύμβασης καταδεικνύει τι πέτυχαν με την δήθεν επιτυχία του PSI…
Για να κάνουμε μία αποτύπωση του μέλλοντος στο παρόν αρκεί να δούμε τα υποχρεώσεις έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι των δανειστών μας  για να «πάρει» τη δήθεν απομείωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους.
Καταρχάς θα πρέπει να πούμε ότι υπολογίζεται ότι το κούρεμα θα αγγίξει τα 106 εκ ευρώ.
Για αυτήν την απομείωση η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει 30 δισ ευρώ στις ξένες τράπεζες (κυρίως ευρωπαϊκές) που κατέχουν ομόλογα. Το τραγελαφικό είναι ότι οι συγκεκριμένες τράπεζες-κάτοχοι ελληνικών ομολόγων κατέχουν ομόλογα συνολικού ύψους 40 δις ευρώ άρα με απλή αριθμητική πράξη (με δεδομένο το κούρεμα στο λίγο παραπάνω από 50%) τότε αυτό που μείωσαν οι ξένες τράπεζες ήταν περίπου 20 δις ευρώ. Γι’ αυτή τους λοιπόν την «καλή πράξη» θα λάβουν 30 δις.
Ωστόσο η υφαρπαγή δεν σταματά εδώ. Η Ελλάδα θα δανειστεί άλλα 6 δις ευρώ από το ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να πληρώσει δεδουλευμένους τόκους. Αν σ’ αυτά τα χρήματα προστεθούν τα 50 δις ευρώ (24 άμεσα και τα υπόλοιπα στο τέλος του 2012 και στο τέλος του 2013) που θα λάβει ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός τομέας τότε αισίως φτάνουμε στα 86 δις ευρώ. Ωστόσο άλλα 35 δις θα πρέπει να δοθούν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λόγω των κρατικών τίτλων που δόθηκαν ως εγγύηση για το δανεισμό των ελληνικών τραπεζών.
Το σύνολο λοιπόν των όσων λάβουν οι τράπεζες είναι 121 δις ευρώ. Ούτε λίγο ούτε πολύ από τα περίπου 137 δις ευρώ (109 δις από Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας συν 28 δις από ΔΝΤ) της νέας δανειακής σύμβασης τα μεγαλύτερο ποσό θα κατευθυνθεί στους δανειστές μας.
Ωστόσο δεν τελειώσαμε εδώ τα υπολειπόμενα 16 δις θα κατευθυνθούν στα τοκοχρεωλύσια (στις ίδιες τράπεζες δηλαδή) για το χρέος που έχει απομείνει. Εδώ όμως αρχίζει το δράμα αυτά τα χρεωλύσια για την τριετία 2012-2014 ανέρχονται σε 70 δις ευρώ!!!!
Από πού θα εξαχθούν αυτά τα χρήματα; Ετοιμαστείτε λοιπόν για νέα μέτρα, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέες εν γένει περικοπές.
Κατά τα άλλα ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς και ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος, έσωσαν την Ελλάδα.

http://www.syrosnews.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1211:πτωχευση

Σύζυγος πρώην υπουργού και ο γυμναστής......




Πρώην υπουργός πριν από μερικές εβδομάδες έλειπε σε ταξίδι στο εξωτερικό για θέματα της Βουλής. Όταν γύρισε σπίτι του έπιασε επ' αυτοφώρο τη γυναίκα του με τον προσωπικό της γυμναστή σε... πολύ ιδιαίτερες στιγμές.
Την ώρα εκείνη βρισκόταν στο σπίτι και η οικιακή βοηθός, η οποία καθαρίζει το σπίτι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ...

http://www.gavros.gr/article/27051/syzygos-prwhn-ypoyrgoy-kai-o-gymnasths/

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πάρτι ακρίβειας και χαμηλό εισόδημα !!!!!




το δίδυμο της εξαθλίωσης των πολιτών.Μεγαλέμποροι και μεγαλοβιομήχανοι με την κάλυψη της παράγκας της επιτροπής ανταγωνισμου οδηγούν τον κόσμο στην απόγνωση της φτώχειας..
Χαρακτηριστικό άρθρο απο τον καθεστωτικό τύπο που αδυνατεί πιά να κρύψει την τραγωδία που βιώνουμε.


ΠΑΡΤΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Αδειάζουν τα πορτοφόλια των Ελλήνων καταναλωτών πολυεθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Πληρώνουν τα ίδια προϊόντα ακριβότερα έως και 116% σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Το «Eθνος» αποκαλύπτει τιμοληψίες του..υπουργείου Ανάπτυξης σε τρεις μεγάλους ξένους λιανεμπορικούς ομίλους, οι οποίοι πουλάνε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας και σνακ σε τιμές ακόμη και υπερδιπλάσιες.

Πρόκειται για είδη που δεν μπορούν να αποφύγουν τα νοικοκυριά καθώς είναι απαραίτητα για την επιβίωση και την κάλυψη βασικών καθημερινών τους αναγκών.
Μάλιστα οι ξένες αλυσίδες θεωρούνται εκπτωτικές, μια και έχουν στα ράφια τους χιλιάδες κωδικούς προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία είναι και φθηνότερα σε σχέση με τα επώνυμα.

Οι θυγατρικές των ξένων κολοσσών σε συνεργασία με τις μητρικές τους εταιρείες χρησιμοποιούν πέντε κόλπα για να αποφεύγουν τη φορολόγηση των κερδών στην Ελλάδα και να τα μεταφέρουν είτε στην έδρα των «μαμάδων» εταιρειών είτε σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιούνται επίσης άλλες θυγατρικές. Κι αυτό επειδή οι φόροι είναι χαμηλότεροι.

Οι ελληνικές οικογένειες βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής ύφεσης και των μέτρων λιτότητας, όπως είναι η μείωση των μισθών και η ανεργία. Ερχονται, όμως, αντιμέτωποι και με τις υψηλές τιμές, οι οποίες παραμένουν «ακούρευτες».

Τιμοληψίες
Τιμοληψίες του υπ. Ανάπτυξης σε τρεις πολυεθνικές αλυσίδες αποκαλύπτει το πάρτι.. της ακρίβειας.
Οπως φαίνεται και στους πίνακες, το πρώτο πολυεθνικό σούπερ μάρκετ πουλά καθαριστικό γενικής χρήσης στα ράφια των εγχώριων σούπερ μάρκετ ακριβότερα έως και 116%.

Οι μητρικές εταιρείες χρεώνουν υψηλά δικαιώματα χρήσης στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, προκειμένου να εμφανίσουν υψηλό κόστος και να αποφύγουν να φορολογηθούν στην Ελλάδα
Η τιμή είναι χωρίς τον ΦΠΑ και από τη σύγκριση προκύπτει πως ακόμη και αν αφαιρεθεί πάλι τα ίδια προϊόντα πωλούνται στη χώρα μας με υψηλότερη τιμή.
Το καθαριστικό γενικής χρήσης ο Ελληνας το αγοράζει 1,62 ευρώ, ο Γερμανός 0,75 και ο Βούλγαρος 0,85 ευρώ. Στον ίδιο όμιλο το επιδόρπιο γιαουρτιού έχει τιμή στην Ελλάδα 0,58 ευρώ, στη Γερμανία 0,27 και στη Βουλγαρία 0,42 ευρώ. Δηλαδή είναι ακριβότερο μέχρι 115%.
Το γάλα μακράς διάρκειας πωλείται στην Ελλάδα 0,73 ευρώ, στην Ιταλία 0,54 ευρώ, ήτοι 35% υψηλότερη τιμή.
Το τυρί γκούντα σε φέτες 400 γραμ. πωλείται στην Ελλάδα με τιμή 2,38 ευρώ και στη Γερμανία 1,49 ευρώ.

Οι σακούλες απορριμμάτων (30 τεμάχια) πωλούνται στη Γερμανία με 0,58 ευρώ, στη Βουλγαρία με 0,84 ευρώ και στην Ελλάδα 108,6% ακριβότερα, δηλαδή 1,21 ευρώ.
Οι πάνες 56 τεμ. για μωρά στην Ελλάδα έχουν τιμή 7,85 ευρώ, στη Βουλγαρία 6,80 ευρώ, στη Γερμανία 5,45, στην Ιταλία 7,43 και στη Γαλλία 6,01 ευρώ. Οι Ελληνες τις αγοράζουν ακριβότερα κατά 30%.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

«Χρυσό» ψωμί και γιαούρτι..

Και στις άλλες δύο πολυεθνικές αλυσίδες οι τιμές σε προϊόντα είναι υψηλότερες σε σχέση με την Ελλάδα. Οπως προκύπτει από τον πίνακα της δεύτερης επιχείρησης, το ψωμί για τοστ πωλείται στη χώρα μας ακριβότερα κατά 45%. Εμείς το αγοράζουμε 2,38 ευρώ το κιλό, οι Ισπανοί 1,50 ευρώ, οι Ιταλοί 2,03 και οι Γάλλοι 1,64 ευρώ. Τη συσκευασία των δύο γιαουρτιών αγελάδας η πολυεθνική την πουλά στην Ελλάδα 0,90 ευρώ, ενώ στην Ιταλία 0,79 ευρώ. Στη χώρα μας η τιμή είναι υψηλότερη 14%. Ακριβότερα κατά 35,6% πωλείται στην Ελλάδα απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων στο χέρι. Η τιμή του εδώ είναι 1,98 ευρώ, όταν στην Ισπανία είναι 1,46 ευρώ και στη Γαλλία 1,75 ευρώ. Στο τρίτο πολυεθνικό σούπερ μάρκετ έγιναν τιμοληψίες στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Σαμπουάν 400 ml πωλείται στα ράφια των καταστημάτων της χώρας μας ακριβότερο κατά 99% αφού η τιμή του είναι 2,39 ευρώ και στη Βουλγαρία 1,20 ευρώ. Ο ελληνικός καφές στη συσκευασία των 200 γραμμαρίων έχει τιμή υψηλότερη κατά 7%. Εδώ πωλείται 1,29 ευρώ και στη γειτονική χώρα 1,20 ευρώ.


πηγη  ethnos.gr 

http://www.stopcartel.info/2012/03/13/ΕΠ._ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ/Πάρτι_ακρίβειας_και_χαμηλό_εισόδημα/7541.html

Αποφασίζουν σήμερα οι ναυτεργάτες για τις απεργίες;




Αποφασίζουν σήμερα οι ναυτεργάτες για τις απεργίες : «Είμαστε  πολύ μακριά από αυτά που ζητάμε. Περιμένουμε έγγραφες απαντήσεις στα  αιτήματά μας από την υπουργό Ανάπτυξης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της   

«Είμαστε πολύ μακριά από αυτά που ζητάμε. Περιμένουμε έγγραφες απαντήσεις στα αιτήματά μας από την υπουργό Ανάπτυξης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, μετά τη χθεσινή συνάντηση της ΠΝΟ με τους υπουργούς Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να αποφασίσει ποια στάση θα τηρήσει ως προς την 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.
Η υπουργός αναμενόταν να στείλει έγγραφες απαντήσεις στα αιτήματα της Ομοσπονδίας μέχρι χθες το βράδυ.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει κατανόηση, αλληλεγγύη και σεβασμός των προβλημάτων όλων των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Ανάπτυξης.

Στη συνάντηση, ανέφερε, «δόθηκαν εξηγήσεις και λύσεις στα πλαίσια του εφικτού και στα πλαίσια των δυνατοτήτων σε όλα τα μεγάλα προβλήματα των ναυτικών».

Τα βασικά αιτήματα της Ομοσπονδίας είναι η απόσυρση της διάταξης για άρση του καμποτάζ -η οποία ψηφίστηκε στη Ολομέλεια την Πέμπτη- και η μη ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Σχετικά με το ζήτημα του Οίκου Ναύτου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος -ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση- ξεκαθάρισε πως η «ρύθμιση έγινε και δεν αλλάζει».

Ανάλογη ήταν και η αναφορά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη συνάντηση. Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης του εφάπαξ των ναυτικών και ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο σε διάταξη του σχετικού νομοσχεδίου.

Χθες το πρωί συνεδρίασε το συμβούλιο της ΠΝΟ, το οποίο αποφάσισε να μην προχωρήσει τελικά σε αλλαγή του καταστατικού της συνομοσπονδίας, ενώ συζητήθηκε σε κλίμα έντασης και το θέμα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα πρέπει να αποσύρει τη διάταξη για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ.

Όσον αφορά στα άλλα θέματα που θέτουν οι ναυτεργάτες, ο κ. Χαλάς δήλωσε ότι θα πρέπει να είναι τέτοια η θέση της κυβέρνησης, που να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των εργαζομένων ναυτικών.




ΤΑ ΝΕΑ http://www.madata.gr/epikairotita/social/185343.html

«Δούρειος ίππος» θερίζει υπολογιστές Mac σε όλο τον κόσμο.....





Χάρτης με τις χώρες όπου καταγράφονταν τα περισσότερα κρούσματα την Τετάρτη (Πηγή: Dr.Web)
Χάρτης με τις χώρες όπου καταγράφονταν τα περισσότερα κρούσματα την Τετάρτη (Πηγή: Dr.Web)   

Διάφορες παραλλαγές ενός ηλεκτρονικού «δούρειου ίππου» με την ονομασία Flashback έχει μολύνει 600.000 υπολογιστές Mac με στόχο να τους μετατρέψει σε υποχείρια των δημιουργών του, εκτιμά εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών.

Η ρωσική εταιρεία αντι-ιικού λογισμικού Dr Web ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το Flashback έχει προσβάλει 550.000 Mac, από τους οποίους το 57% βρίσκεται στις ΗΠΑ και το 20% στον Καναδά. Νωρίς την Πέμπτη, όμως, ο αναλυτής της εταιρείας Ιβάν Σορόκιν ανέφερε στο Twitter ότι ο απολογισμός φτάνει τις 600.000 μολύνσεις, από τις οποίες οι 274 καταγράφονται στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Apple.

Η Ελλάδα, πάντως, δεν περιλαμβάνεται στις χώρες όπου καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά.

Ο Flashback κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο από το 2011, ωστόσο η τελευταία παραλλαγή του έχει βρει νέο τρόπο να μολύνει τα ευπαθή συστήματα: αξιοποιεί ένα κενό ασφάλειας στην υποστήριξη της γλώσσας προγραμματισμού Java.

Η εταιρεία Oracle στην οποία ανήκει η Java είχε μπαλώσει το κενό ασφάλειας τον Φεβρουάριο, ωστόσο η Apple, που προτιμά να διαχειρίζεται η ίδια τις ενημερώσεις για τους υπολογιστές της, διέθεσε το απαραίτητο update μόλις την Τετάρτη.

Όπως φαίνεται, εκατοντάδες χιλιάδες Mac σε όλο τον κόσμο δεν έχουν εγκαταστήσει την σωτήρια ενημέρωση.

Ο κακόβουλος κώδικας του Flashback ελέγχει το αντι-ιικό λογισμικό που τρέχει στο μηχάνημα και στη συνέχεια επικοινωνεί με διακομιστές των χάκερ για να δηλώσει τη νέα μόλυνση. Οι χάκερ μπορούν στη συνέχεια να αποκτήσουν τον έλεγχο του συστήματος και να το χρησιμοποιήσουν ως «ζόμπι» για κυβερνοεπιθέσεις, αναμεταδόσεις διαφημιστικών μηνυμάτων ή άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Για τους προχωρημένους χρήστες, η εταιρεία ασφάλειας F-Secure εξηγεί πώς οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν το εάν ο υπολογιστής τους είναι μολυσμένος μέσω του παράθυρου Terminal, καθώς και πώς μπορούν να τον απομακρύνουν.




Newsroom ΔΟΛ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σόιμπλε: Η Γερμανία είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος για τους Έλληνες...




Σόιμπλε: Η Γερμανία είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος για τους Έλληνες : Η Γερμανία είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος για τους Έλληνες, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο  

Η Γερμανία είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος για τους Έλληνες, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Όταν χώρες ή άνθρωποι έχουν ζήσει πάνω από τις δυνατότητές τους και τώρα πρέπει να υποστούν κάποια λιτότητα, να κάνουν περικοπές, να μεταρρυθμίσουν την αγορά εργασίας τους, οι άνθρωποι τείνουν να ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους. Ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους. Είναι απόλυτα φυσιολογικό», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπασμάτων της συνέντευξής του, η οποία θα μεταδοθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Αναφερόμενος στην ανάμνηση της γερμανικής κατοχής κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, που έχουν οι Έλληνες, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν να κατακτήσουν κανέναν. «Η Γερμανία προσπάθησε να το κάνει στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα, αλλά δεν θέλει πλέον να το κάνει σήμερα», είπε ο Γερμανός υπουργός.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/185337.html

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ.....!!!!


κ. ΛΟΜΒΕΡΔΟ, ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ;




            Με ποια λογική, με ποια δικαιολογία, με ποιο δικαίωμα γίνεται τέτοια απαίσια μεταχείριση, τέτοια απάνθρωπη υποβάθμιση, τέτοιος εξευτελισμός, με τόση λύσσα, τόσο μίσος, τόση εξουθένωση των Ελλήνων πολιτών, που έχουν την ατυχία να αρρωσταίνουν και να αναγκάζονται να ανεβαίνουν τον Γολγοθά των νέων (και πάλι) ηλίθιων, όπως θα αναλύσω πιο κάτω, μέτρων που επιβλήθηκαν πρόσφατα από το πρώην Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και νυν «Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», ο Θεός να το κάνει……

            Στον βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων από την σπατάλη της ανεξέλεγκτης, ομολογουμένως, συνταγογράφησης, που είχε στοιχίσει στο εθνικό ασφαλιστικό σύστημα, τεράστια ποσά, θεσμοθετήθηκε με απίστευτη σπουδή και προχειρότητα, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση σαν να είναι «αυγό να το ρουφήξουν»!!!!

             Τόσα χρόνια κοιμόντουσαν τον «ύπνο του δικαίου», δεν έκαναν τίποτα για να πιάσουν τα επιτήδεια κυκλώματα που κερδοσκοπούσαν ασύστολα, σε βάρος του Ελληνικού λαού και των ασφαλιστικών ταμείων βέβαια και τώρα σε μια νύχτα, έστησαν ένα, εκ των πραγμάτων, ανίκανο και δισλειτουργικότατο κύκλωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αποτελούμενο από:

  1. Γιατρούς που γνωρίζουν πολύ λίγο έως καθόλου, να χειρίζονται τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άρα την λειτουργία του, χωρίς σχετική με το αντικείμενο, εκπαίδευση.

  1. Γιατρούς που είναι εξωτερικοί, (δεν ανήκουν στο ΙΚΑ) που έχουν συμβάσεις με το ΕΟΠΥΥ για συνταγογράφηση.

  1. Ηλεκτρονικό σύστημα που «καίει κάρβουνο» από σέρβερ, Η/Υ, περιφερειακά, με συνέπεια συνεχώς και για ώρες να έχει «πέσει», από τα κεντρικά.

  1. Παντελής έλλειψη εξοπλισμού στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

  1. Με την υπαγωγή στα ιατρεία του ΙΚΑ όλων των ασφαλισμένων στο ΝΑΤ, στο Δημόσιο, στο ΤΕΒΕ (ΤΕΑΕΕ) κλπ, για να πάρουν συνταγές, παραπεμπτικά κλπ.

  1. Νοσοκομεία, που δεν αντέχουν πια το βάρος του συνωστισμού των άμοιρων και ταλαίπωρων ασθενών, υφιστάμενα την βάρβαρη και ανηλεή συρρίκνωση από τα μνημόνια και την κρίση.

Όλα αυτά, που αποσπασματικά και περιληπτικά αναφέρω πιο πάνω, έχουν σαν αποτέλεσμα να βασανίζονται ανελέητα οι ασφαλισμένοι, κυρίως, ηλικιωμένοι και ανήμποροι ασθενείς.

Να μια σύντομη περιγραφή του απίστευτου χάους που επικρατεί, εξ αιτίας όλων αυτών, με το καινούριο σύστημα συνταγογράφησης που με βίαιο και αβασάνιστο τρόπο επέβαλε ο κ. Υπουργός, χωρίς να σκεφθεί τις συνέπειες και το κόστος στο ανύπαρκτο πια εισόδημα του μεγαλύτερου κομματιού του Ελληνικού λαού, όπως τον κατάντησαν οι «σωτήρες» του.

Σε όποιο ασφαλιστικό Ταμείο κι αν ανήκεις,

  1. έχεις την ατυχία να αρρωστήσεις……
  2. κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ, όποτε βρεις……
  3. πηγαίνεις στο ραντεβού, αν δεν έχεις πεθάνει, εν τω μεταξύ, σε γιατρό του ΙΚΑ……
  4. σου δίνει συνταγή ή παραπεμπτικό για εξέταση…….
  5. αφού πάρεις τις υπογραφές διευθυντών κλπ. Ψάχνεις για γιατρό του ΕΟΠΥΥ, (από τους 4!!!!! Που είναι συμβεβλημένοι σε όλη την Σύρο, για 25.000 κατοίκους!!!!!), για να σου δώσει ηλεκτρονικά τα σημειώματα……
  6. όταν τον βρεις περιμένεις πότε θα έχει περιθώριο να σε δεχθεί, αφού δέχεται μόνο 50 (πενήντα)!!!!!! Ασθενείς την εβδομάδα…… Αυτό έχει ….δικαίωμα από την σύμβαση…..
  7. αν καταφέρεις και επιβιώσεις, πηγαίνεις στην επίσκεψη, περιμένοντας, άρρωστος ή γέρος, σε απίστευτες ουρές…. Πληρώνεις και 10 ευρώ για την επίσκεψη…..για να μάθεις, να μην ξαναπάς!!!!!!
  8. παίρνεις την συνταγή ή το παραπεμπτικό και αρχίζεις νέο μαραθώνιο για να βγάλεις τις εξετάσεις και να πάρεις τα φάρμακα, αν δεν σου τα βάλουν στον….τάφο σου!!!!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Αυτά όλα τα έκαναν μάλλον για να αναγκαστούμε να πληρώνουμε τα φάρμακα και τις εξετάσεις από τους μισθούς και τις συντάξεις Βουλγαρίας, Ρουμανίας κλπ. που θα μας ……»επιβραβεύσουν»!!!!!

Ως πότε θα κυβερνάτε έτσι; Μέχρι πότε θα σας ανέχονται;
Στίχοι: Διονύσιος Σολωμός, από τον «Ύμνο στην Ελευθερία».
«κι άργιε νάρχει εκείνη η μέρα»

Παγώνης Παν. Μιχάλης

5/4/2012

Καθορίστηκαν τα κριτήρια.



Επίδομα ανεργίας και για ελεύθερους επαγγελματίες

Δημοσίευση: 05 Απρ. 2012 09:55
Καθορίστηκαν τα κριτήρια με τα οποία θα παίρουν επίδομα ανεργίας οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι, σύμφωνα με όσα είπε την Τετάρτη στη ΝΕΤ ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

«Έχουμε ετοιμάσει την απόφαση με τα κριτήρια προκειμένου να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας και στους ελευθέρους επαγγελματίες. Θα χρειαστούν ορισμένες ημέρες ακόμα» είπε.

«Για να πάρει κάποιος το επίδομα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένος, να έχει καταβάλλει εισφορές για ένα χρόνο και να έχει διακόψει τη δραστηριότητά του για τρεις μήνες. Θα υπάρχει και εισοδηματικό κριτήριο: 50.000 ευρώ καθαρά εισόδηματα για τρία χρόνια αθροιστικά και αντίστοιχα καθαρά εισοδήματα 80.000 ευρώ οικογενειακά έσοδα» προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ από 1/1/2011, παράλληλα με τις μηνιαίες εισφορές Κλάδου Σύνταξης και Κλάδου Υγείας, είναι υποχρεωτική η καταβολή επιπλέον εισφοράς 10 ευρώ για όλους τους ασφαλισμένους (παλαιούς και νέους), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν.3986/2011 υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας ΟΑΕΔ.
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231190052

δημιουργία και στην Ελλάδα ελεύθερων ζωνών επιχειρηματικής δραστηριότητας.




Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου μεταξύ άλλων προβλέπουν τη δημιουργία και στην Ελλάδα ελεύθερων ζωνών επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πολυνομοσχέδιο για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος καταθέτει στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου.

Το κείμενο είχε ετοιμαστεί από τον προκάτοχό της Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αλλά η νέα υπουργός προχώρησε και σε κάποιες αλλαγές.

Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου μεταξύ άλλων προβλέπουν τη δημιουργία και στην Ελλάδα ελεύθερων ζωνών επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επίσης, θεσπίζεται νέα εταιρική μορφή που απαιτεί κεφάλαιο μόλις 1 ευρώ, απλοποιείται κι άλλο το καθεστώς αδειοδοτήσεων με τη διαδικασία του φαστ τρακ όπως και η έκδοση αδειών για εξαγωγές κι αίρεται ολικώς το καμποτάζ.

Άλλη μία αλλαγή που φέρνει το νομοσχέδιο είναι και η υποχρέωση όλων των αρχών αδειοδότησης επιχειρήσεων να αναρτούν στις ιστοσελίδες τους τις άδειες, τα δικαιολογητικά, τις αποφάσεις κι εγκρίσεις για την έκδοση αδειών λειτουργίας κι εγκατάστασης επιχειρήσεων. Οι αρχές αδειοδότησης διασυνδέονται μεταξύ τους και η αίτηση υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά από τον επιχειρηματία.

Πηγή Ημερησία

καμαρωστε συνταγματολογο!



-
 

 

 
 Αναζήτησα λοιπόν αυτή την νομική σας έστω ευφυΐα, στο νομοθετικό σας έργο στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Και ιδού τι βρήκα. Το 1996 ψηφίσατε τον νόμο 2408. Με τον νόμο αυτό τροποποιήσατε κάποια άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Για την ακρίβεια προσθέσατε μερικές λέξεις, λιγότερες από 10 αλλά καθοριστικές. Αλλάξατε το άρθρο 242 (για ψευδή βεβαίωση) και το άρθρο 216 (για πλαστογραφία).Τα δύο αδικήματα τα οποία ήταν κακουργήματα με ποινές κάθειρξης πάνω από 10 χρόνια, γίνονταν πλημμελήματα αν το ποσό της ζημιάς δεν ήταν πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές.
 Αυτή την νομοθετική «μεταρρύθμιση» την κάνατε μέσα σε μία νύχτα και χωρίς να προηγηθεί σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και πολύ περισσότερο διάλογος με τους ανθρώπους που υπηρετούν τη Δικαιοσύνη. Δηλαδή δεν εκθέσατε ποια αναγκαιότητα υπήρχε για να κάνετε τόσο βαριές πράξεις από κακουργήματα, απλά πλημμελήματα. Κατηγορηθήκατε από τον νομικό κόσμο ότι ασελγήσατε πάνω στους νόμους με σκοπούς άλλους από την απονομή Δικαιοσύνης.
 Φαντάζομαι ξέρετε ως υπουργός Δικαιοσύνης τότε, τι προέκυψε από αυτή σας την νομοθέτηση. Τετρακόσιοι επιφανείς Θεσσαλονικείς (μεγαλογιατροί, βουλευτές, στρατηγοί, δικηγόροι, παιδιά αυτών που λέμε «επωνύμων») οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για κακουργήματα (ναι, αυτά τα οποία αλλάξατε) δεν δικάστηκαν ποτέ. Τα κακουργήματά τους έγιναν πλημμελήματα και παραγράφηκαν. Η υπόθεση ήταν η πιο σοβαρή υπόθεση πλαστογραφίας στην ιστορία της Ελλάδας.
 Από το 1989 έως το 1991, παιδιά επωνύμων της Θεσσαλονίκης που εγγράφονταν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία κλπ), έπαιρναν μεταγραφές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ψεύτικες βεβαιώσεις για σοβαρές ασθένειες. Οι ευγενείς γόνοι της Θεσσαλονίκης έπασχαν ξαφνικά από καρκίνο, λευχαιμίες και άλλα σοβαρά νοσήματα που βεβαίωναν απατεώνες γιατροί. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, κάποιοι Πανεπιστημιακοί, συνάδελφοί σας στο Πανεπιστήμιο, επιχείρησαν να την κουκουλώσουν αρνούμενοι να δώσουν τα στοιχεία των μεταγραφών.
 Οι περισσότεροι θα έμπαιναν φυλακή αφού οι κατηγορίες ήταν στοιχειοθετημένες. Και τότε εσείς νομοθετήσατε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα στα συγκεκριμένα άρθρα, που τύχαινε μάλλον να αφορούν τις δικές τους κατηγορίες. Τα αδικήματα ήταν πια πλημμελήματα και είχαν παραγραφεί. Οι φάκελοι έκλεισαν και δεκάδες επώνυμοι απατεώνες, ελεύθεροι πια, συνέχιζαν να φωτογραφίζονται στα περιοδικά ως έντιμοι και ανησυχούντες για την πόλη και βέβαια να καθορίζουν με τη δύναμή τους τα πολιτικά πράγματα. Αρκετοί από τους φοιτητές που πήραν μεταγραφές με τις ψευδείς βεβαιώσεις, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά σήμερα κάνουν πανεπιστημιακή καριέρα.
 Αυτά είναι τα νομοθετήματά σας σε ένα υπουργείο που θα περίμενε κάποιος, πως λόγω του αντικειμένου σας, ο νομικός κόσμος θα μίλαγε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις Βενιζέλου. Ο νομικός κόσμος όμως μιλάει για «ασέλγεια» στους νόμους. Τα περί προθέσεων και τα νομικά και αυτά της κόλασης που είναι στρωμένη με καλές προθέσεις, τα ξέρετε. Μόνο εσείς ξέρετε τις προθέσεις σας. Δεν σας αποδίδω καμιά πρόθεση. Σας απευθύνω για μια ακόμη φορά ερωτήματα. Και περιμένω απαντήσεις τις οποίες ξέρετε πολύ καλά πως οφείλετε να δώσετε. Αν όχι, τότε αυτό θα είναι μια πρόθεσή σας.
 

«Η Ελλάδα καταστρέφεται βάσει σχεδίου»!!!!!





Chomsky
 
Τον έχουν χαρακτηρίσει «Αϊνστάιν της γλωσσολογίας», «Δαρβίνο της εποχής μας» και «κορυφαίο διανοούμενο του κόσμου». Είναι ένας από τους σημαντικότερους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που του έδωσε και τον χαρακτηρισμό «ο αντιαμερικανός εξτρεμιστής», τον οποίο χρησιμοποιούν κυρίως οι Αμερικανοί. Η θεμελιώδης πλέον «Ιεραρχία Τσόμσκι», την οποία περιέγραψε το 1956, τον έχει καθιερώσει και ως έναν από τους σημαντικότερους γλωσσολόγους όλων των εποχών. Και όμως, παρ' ότι έχεις όλα αυτά στο μυαλό σου όταν πηγαίνεις να τον συναντήσεις, ο 83χρονος Νόαμ Τσόμσκι είναι τελικά ακόμη πιο επιβλητικός και εντυπωσιακός από τη φήμη του.
Ο Νόαμ, όπως τον αποκαλούν όλοι στο ΜΙΤ, πηγαίνει κάθε ημέρα στο γραφείο του, στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας. Εκεί βρεθήκαμε στις 3.00 το μεσημέρι, 15 λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού μας. Η Μπεβ Στολ, η βοηθός του, μας άνοιξε την πόρτα του προθαλάμου του γραφείου του. Είναι αυτή που κανονίζει τα πάντα για εκείνον με κάθε λεπτομέρεια: «Σε πέντε λεπτά θα μπείτε στο γραφείο του, ετοιμαστείτε και ο καθηγητής θα είναι μαζί σας στην ώρα του».
Ένα γραφείο γεμάτο βιβλία παντού. Στην τεράστια βιβλιοθήκη όλα είναι τοποθετημένα σε ράφια με γραμμένη από κάτω την κατηγορία στην οποία ανήκουν. Μια κατηγορία, όμως, ενώ έχει ετικέτα, είναι εντελώς κενή από βιβλία: «Intelligence». Σε κεντρικό σημείο υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία του Μπέρτραντ Ράσελ και από κάτω γραμμένη η φράση με την οποία ξεκινά η αυτοβιογραφία του και προφανώς εκφράζει και τον Τσόμσκι: «Τρία πάθη, απλά, αλλά κατακλυσμιαία, εξουσιάζουν τη ζωή μου: Η λαχτάρα για αγάπη, η αναζήτηση της γνώσης και η ανυπόφορη θλίψη για τα βάσανα του ανθρώπινου είδους». Καθήσαμε σε ένα τραπέζι στο μέσον του γραφείου του, και ο Τσόμσκι κάθησε ακριβώς δίπλα μας. Ευτυχώς, γιατί εκτός του ότι είναι συναρπαστικό να τον έχεις κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής, είναι γνωστό ότι μιλάει πάρα πολύ σιγά. Εκτός όλων των άλλων, φημίζεται και για την απίστευτη μνήμη του, θυμάται απλώς τα πάντα, κάτι που δεν το αρνείται και ο ίδιος: «Ναι, θυμάμαι πολλά πράγματα, αλλά μερικές φορές είναι λίγο βασανιστικό, επειδή οι άλλοι συνήθως δεν θυμούνται». Μπορεί με μεγάλη ευκολία να πηγαίνει από το ένα θέμα στο άλλο σαν να «τραβάει» μέσα στο μυαλό του συρτάρια με γνώσεις και πληροφορίες. Άκουγε κάθε ερώτησή μας σκυφτός, κοιτώντας προς τα κάτω, και μόλις τελειώναμε σήκωνε αμέσως το βλέμμα του και έδινε την απάντησή του κοιτώντας μας κατάματα μέχρι τέλους.
Πάντως ο Τσόμσκι έκανε την πρώτη ερώτηση: «Αλήθεια, τι γίνεται στην Ελλάδα; Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».
Ετοιμαζόμαστε να καταστρέψουμε την παγκόσμια οικονομία. Ετσι μας λένε. Όμως η Ελλάδα που είναι λιγότερο από το ένα χιλιοστό της παγκόσμιας οικονομίας θα καταστρέψει όλη την υφήλιο; Δεν είναι γελοίο αυτό;
«Πιστεύω ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι' αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άρα μεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο».
Και τι θα κερδίσουν οι λεγόμενες «αγορές» από την καταστροφή της Ελλάδας;
«Ξέρετε, αυτό που ονομάζουν "αγορές", δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα».
Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρουν στο τέλος;
«Ήδη πληρώνονται εδώ και πολλά χρόνια. Έπαιρναν πάντα και παίρνουν ακόμη αυτό που θέλουν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Η κατάσταση δεν είναι ανάλογη, αλλά υπάρχουν δύο παραδείγματα χωρών, όπως η Αργεντινή και η Ισλανδία, που δεν υπάκουσαν και πλέον πηγαίνουν καλά. Ωστόσο αυτές οι δύο χώρες είχαν το δικό τους νόμισμα, μπορούσαν να πουν "δεν δεχόμαστε τους νόμους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος" και είχαν τη δυνατότητα να κινηθούν αλλιώς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό, αφού δεν έχει το δικό της νόμισμα»
Πιστεύετε, παρ' όλα αυτά, ότι μια επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστρεπτική για εμάς;
«Ναι, παρ' ότι είναι ένα πιθανό σενάριο. Γι' αυτό πιέζει έτσι το ΔΝΤ, διότι ξέρει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή και συνεπώς γνωρίζει ότι μπορεί να πιέσει. Προσέξτε τον φασισμό του οικονομικού συστήματος. Είναι σαν να μου έχετε δανείσει εσείς χρήματα, με ληστρικά κιόλας επιτόκια, να σας αποπληρώνω για κάποια χρόνια και όταν ξαφνικά δεν μπορώ να σας πληρώσω άλλο, να μου λέτε: "Ωραία, θα πληρώσουν οι φίλοι και οι γείτονες για σένα". Αυτό είναι το ΔΝΤ. Αν ένας επενδυτής, μια τράπεζα ας πούμε, έχει επενδύσει με ρίσκο σε μια χώρα, και βέβαια πάντα με ληστρικά επιτόκια, και κάποια στιγμή η χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώνει, έρχεται το ΔΝΤ και λέει ότι θα πληρώσουν άλλοι για σένα. Αυτοί, φυσικά, είναι πάντα οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών, οι οποίοι δεν πήραν ποτέ το συγκεκριμένο δάνειο. Ολα γίνονται, αρκεί να μη χάσουν οι τράπεζες. Και τελικά να μην έχουν στην ουσία κανένα ρίσκο!».

Συγγνώμη, αλλά πώς το αποκαλείτε αυτό το σύστημα;
«Είναι το οικονομικό σύστημα "στυγνή ληστεία"».
Πολύ περιγραφικό όνομα για οικονομικό σύστημα.
«Μα δεν είναι καν μυστικό, το λένε και οι ίδιοι! Πριν από μερικά χρόνια ένας υψηλά ιστάμενος του ΔΝΤ το χαρακτήρισε "κοινότητα της πίστωσης και της επιβολής". Ακριβώς όπως η Μαφία! Οπως οι μαφιόζοι, έχουν και τα λεφτά να σε δανείσουν, αλλά και τον τρόπο να σ' τα πάρουν πίσω».
Αρα η ανυπακοή και η μη πληρωμή του χρέους μας είναι η πρότασή σας;
«Προσέξτε. Η ανυπακοή πολλές φορές θέλει ψυχραιμία και υπομονή. Και κυρίως να βρείτε τον τρόπο που σας ταιριάζει».
Το ίδιο σύστημα, όμως, δεν επιβάλλεται και εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες;
«Βεβαίως. Από τα πρώτα χρόνια του Ρίγκαν και ως σήμερα, πάρα πολλές φορές έχουν κληθεί οι αμερικανοί πολίτες να πληρώσουν τα κεφάλαια τραπεζών που χάθηκαν σε επενδυτικά ρίσκα που πήραν οι ίδιες εντός και εκτός ΗΠΑ. Αυτό, προσέξτε, δεν θα συνέβαινε σε ένα καπιταλιστικό σύστημα. Αλλά συμβαίνει στο δικό μας οικονομικό σύστημα, διότι απλώς είναι "γκανγκστερικό". Μάλιστα υπάρχει και όνομα για αυτό το σύστημα, ο Στίγκλιτζ θα σας έχει μιλήσει φαντάζομαι. Ονομάζεται "πολύ μεγάλο για να αποτύχει". Αυτό περιγράφει στην ουσία την πολιτική "παροχής εξασφάλισης" από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία διασφαλίζει στις τράπεζες και στους επενδυτικούς οργανισμούς πως "ό,τι ρίσκο και να πάρετε, όταν το σύστημα καταρρεύσει και δεν θα μπορείτε να πάρετε άλλα λεφτά, θα σας τα δώσουμε εμείς από τα χρήματα των φορολογουμένων". Παρεμπιπτόντως, το σύστημα καταρρέει κάθε τόσο».
Οι οίκοι αξιολόγησης τι ρόλο παίζουν σε όλα αυτά;
«Οι οίκοι αξιολόγησης συμπληρώνουν ιδανικά το "γκανγκστερικό σύστημα", αφού έχουν συνυπολογίσει, πριν από κάθε επένδυση, ότι αν κάτι δεν πάει καλά στη χώρα στην οποία γίνονται επενδύσεις, τότε θα αναλάβει τα χρέη η εκεί κυβέρνηση, δηλαδή οι φορολογούμενοι. Δηλαδή κάτι το οποίο αποτελεί σκάνδαλο, αυτοί το έχουν συμπεριλάβει στους υπολογισμούς τους! Γι' αυτό και κάποιοι, πολύ λίγοι, ακόμη και μέσα σε αυτήν την κρίση, τα καταφέρνουν μια χαρά. O ρόλος των οίκων αξιολόγησης ενισχύθηκε από τη δεκαετία του '70 και μετά, όταν το σύστημα πραγματικά απογειώθηκε και συγκεντρώθηκε τεράστιος πλούτος στα χέρια πολύ λίγων. Όλοι γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα ανισοτήτων, αλλά αυτό που ίσως δεν είναι αντιληπτό είναι ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της ανισότητας προέρχεται από το ένα τοις χιλίοις του πληθυσμού».
Και εμείς οι πολίτες, όμως, δεν αντιδράσαμε καθόλου και τα αποδεχτήκαμε όλα αυτά που καθορίζουν τη ζωή μας.
«Μα δεν τα έχουμε αποδεχτεί! Δεν μας δόθηκε καμία επιλογή και καμία εναλλακτική. Δεν μας ρώτησε κανένας: "Σας αρέσει το ΔΝΤ;". Εμένα δεν με ρώτησε κανένας, εσάς; Απλώς το σχεδίασαν και μας το επέβαλαν».
Γι' αυτό η Goldman Sachs, ας πούμε, αν και βασική υπεύθυνη της κρίσης, βγάζει ακόμη τεράστια κέρδη;
«Ακριβώς. Αν και είναι βασικοί υπεύθυνοι και από τους αρχιτέκτονες της κρίσης, τα πάνε μια χαρά, με τεράστιους μισθούς και με μπόνους. Αυτό συμβαίνει επειδή απλώς ανήκουν στο σύστημα που προανέφερα. Η Goldman Sachs τώρα είναι πλουσιότερη από ποτέ. Αλλά ο κόσμος δεν εστιάζει σε γεγονότα όπως αυτό, διότι η προπαγάνδα αναζητεί και βρίσκει άλλους "υπεύθυνους" να κατηγορήσει. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, όμως, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι να στοχοποιείς διάφορες κοινωνικές ομάδες».
Η στοχοποίηση, όμως, συμβαίνει και από τις δύο πλευρές. Και από το κράτος προς κάποιους, αλλά και από τους πολίτες προς κάποιους άλλους. Δεν είναι επικίνδυνο αυτό; Υπάρχει «καλή» στοχοποίηση;
«Όχι βέβαια. Προσέξτε τι γίνεται. Από την πλευρά του κράτους έχουμε ορισμένους ιδιαίτερα εύκολους στόχους, όπως είναι για παράδειγμα οι δάσκαλοι και η Παιδεία γενικότερα. Από την πλευρά του πληθυσμού τώρα, έχουμε τον εύκολο στόχο, που είναι οι αλλοδαποί, και στην Ευρώπη εξαπλώνεται ανησυχητικά το φαινόμενο της μετανάστευσης. Στην Ουγγαρία με το νεοφασιστικό κόμμα Τζομπίκ, στην Αγγλία με το Βρετανικό Εθνικό Μέτωπο και την Αγγλική Αμυντική Λίγκα. Και αν σας ακούγεται ανακουφιστικό ότι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης τα ακροδεξιά ρατσιστικά κόμματα παίρνουν κάτω από 10%, μην ξεχνάτε ότι το 1928 στη Γερμανία το Ναζιστικό Κόμμα είχε πάρει κάτω από 3%. Πέρυσι βγήκε στη Γερμανία το βιβλίο του Τίλο Σαραζίν "Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της", στο οποίο ισχυρίζεται ότι οι μετανάστες καταστρέφουν τη χώρα. Έγινε μπεστ σέλερ. Η δε καγκελάριος Μέρκελ, παρ' ότι καταδίκασε το βιβλίο, δήλωσε ότι η πολυπολιτισμικότητα έχει τελικά αποτύχει. Οι Τούρκοι και οι Άραβες που τους έκαναν εισαγωγή για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά "απέτυχαν", δηλαδή, να γίνουν ξανθοί και γαλανομάτηδες, κανονικοί άριοι.».
Υπάρχει πάντως το παράδοξο σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής ηρεμίας οι άνθρωποι να επιλέγουν τον καπιταλισμό και να θυμούνται όλα τα κακά του σοσιαλισμού. Οταν όμως έρχεται η οικονομική κρίση, τότε βρίζουν τα κακά του καπιταλισμού και μνημονεύουν τα καλά του σοσιαλισμού. Είναι λίγο ανόητο αυτό.
 
Πώς γίνεται να αλλάξει;
«Αυτό είναι και το ένα και μοναδικό μήνυμα που πραγματικά έχω να δώσω. Δεν είναι συνταγή και πρέπει ο καθένας να το καταφέρει μόνος του: Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική».
Με αυτό που λέτε ελπίζετε να βελτιώσετε τον κόσμο;
«Δεν θέλω να βελτιώσω τον κόσμο, θέλω οι άνθρωποι να τον βελτιώσουν».
Ποια είναι η άποψή σας για τον Μπαράκ Ομπάμα; Σας φαίνεται, όπως λένε, να έχει ξεχάσει ότι ο Λευκός Οίκος χτίστηκε από χέρια μαύρων;
«Όταν εξελέγη ο Ομπάμα, δεν είχα καμία προσδοκία από αυτόν. Το είχα γράψει και το είχα πει πριν από την εκλογή του. Αυτός ο άνθρωπος δεν είχε καθόλου αρχές. Είναι ένας οπορτουνιστής χωρίς αρχές. Από την άλλη όμως, το να έχουμε μια οικογένεια μαύρων στον Λευκό Οίκο είναι ένα μεγάλο ιστορικό κατόρθωμα. Συμβολίζει σπουδαία πράγματα για την τεράστια ομάδα των Αφροαμερικανών, αλλά κυρίως για την παγκόσμια κουλτούρα και τον πολιτισμό. Το να περιμένεις, πάντως, κάτι από τον Ομπάμα είναι τεράστιο λάθος».
Ολα αυτά τα χρόνια που σας ακούω και σας διαβάζω, μου θυμίζετε ήρωα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.
«Αλήθεια; Μισό λεπτό να καλύψω τις φτέρνες μου».
Ειλικρινά, μοιάζει σαν να προσπαθείτε να αλλάξετε τη μοίρα που οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουν επιλέξει για τον εαυτό τους. Αυτό δεν είναι κάπως μάταιο; Στο τέλος δεν θα είναι έτσι και αλλιώς χαμένη μάχη;
«Όχι, δεν την έχουν επιλέξει οι άνθρωποι τη μοίρα τους. Εγώ πάντως δεν την έχω επιλέξει. Έχει όμως σχεδιαστεί. Ο Ανταμ Σμιθ (που έγραψε τον "Πλούτο των εθνών") δεν ήταν ηλίθιος που έγραψε αυτά που έγραψε».
Ας περάσουμε σε κάτι άλλο που αφορά την Ελλάδα. Πώς εξηγείτε την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας;
«Υπάρχουν πάρα πολλοί ιστορικοί λόγοι για αυτό. Πάντως πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει μπει σε ένα παιχνίδι υπερβολικής σπατάλης για όπλα και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη χώρα, αφού ο προϋπολογισμός για τους εξοπλισμούς είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο θα μπορούσε να αντέξει η οικονομία σας. Σκεφτείτε λίγο πρακτικά. Στην ακραία περίπτωση σοβαρής εμπλοκής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί όλος αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός και να φέρει αποτέλεσμα είναι σχεδόν μηδενική. Διότι απλώς η δύναμη της Τουρκίας είναι πολλαπλάσια ποσοτικά».

Ομως στην ουσία οι ΗΠΑ μάς έχουν υποχρεώσει σε αυτά τα τεράστια έξοδα για εξοπλισμούς.

«Φυσικά. Το λατρεύουν αυτό οι ΗΠΑ. Σχεδόν όλη η οικονομία των ΗΠΑ στηρίζεται στους εξοπλισμούς. Σκεφτείτε ότι επί Μπιλ Κλίντον η Τουρκία έγινε αναλογικά ο υπ' αριθμόν ένα αγοραστής όπλων στον κόσμο μαζί με την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Αυτός είναι και ένας πολύ βασικός λόγος για τον οποίο εξοπλίζουμε το Ισραήλ. Εκτός από το ότι το κάνουμε για να ευχαριστήσουμε το ισραηλινό λόμπι, τους εξοπλίζουμε για να τους χρησιμοποιήσουμε και ως "διαφημιστικό", ως "teaser" για άλλες χώρες. Τα όπλα που αγοράζει το Ισραήλ δεν είναι καμία σοβαρή ποσότητα, αλλά μετά έρχεται η Σαουδική Αραβία και λέει ότι θέλει εκατονταπλάσια ποσότητα από τα ίδια όπλα. Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, δεν το κάνουν μόνο οι ΗΠΑ. Το κάνει και η Βρετανία».
Οι μεγάλες δυνάμεις, όμως, γιατί κάνουν εδώ και δεκαετίες τα «στραβά μάτια» στις παρανομίες που έχει διαπράξει η Τουρκία;
«Μερικές φρικαλεότητες της Τουρκίας έχουν γίνει και με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως αυτές που διέπραξε τη δεκαετία του '90 στο νοτιοανατολικό της τμήμα εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι είναι περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της. Μετά η Τουρκία πήρε μέρος και στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας».
Οι διανοούμενοι της Ευρώπης, όμως, δεν πολυμιλάνε για όλα αυτά. Τελικά ο διανοούμενος που υπηρετεί τους δυνατούς μπορεί να συνεχίσει να λέγεται έτσι;
«Αυτή της Τουρκίας δεν είναι η μόνη περίπτωση, αλλά είναι πολύ ενδεικτική της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι διανοούμενοι της Δύσης».
Την ένταση που υπάρχει τελευταία μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ πώς την εξηγείτε;
«Αυτήν τη φορά η Τουρκία έχει έναν πολύ καλό λόγο, αφού ένα τουρκικό πλοίο δέχθηκε επίθεση σε διεθνή ύδατα και σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι. Αυτό ήταν κανονική πειρατεία. Οι Ισραηλινοί άλλωστε συνηθίζουν να τα κάνουν αυτά από παλιά. Κανένα κράτος δεν θα τη γλίτωνε με αυτά που κάνει το Ισραήλ, αλλά όταν έχεις τις ΗΠΑ από πίσω σου, κάνεις ό,τι θέλεις. Σκοτώθηκαν λοιπόν από τα πυρά των Ισραηλινών εννέα άνθρωποι, από τους οποίους να σημειώσουμε κανένας δεν ήταν αμερικανός πολίτης, και η Τουρκία απαίτησε από το Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη».
Πιστεύετε δηλαδή ότι πίσω από τις κινήσεις της Τουρκίας κρύβεται και αίσθημα δικαίου;
«Οχι. Ξέρετε εσείς να υπάρχει κάποιο κράτος που να είναι κράτος δικαίου; Τα κράτη δεν είναι οργανισμοί ήθους και ηθικής, είναι οργανισμοί ισχύος».
Πιστεύετε ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή στο μέλλον ένα κράτος που θα είναι κράτος δικαίου;
«Όχι, ποτέ. Εφόσον κάτι είναι κράτος δεν μπορεί να είναι δίκαιο. Βέβαια, φυσικά και υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι που είναι ηθικοί και οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλλουν το ήθος τους σε κάποια κομμάτια του κράτους. Αλλά το να περιμένεις από ένα κράτος ισχύος να συμπεριφέρεται δίκαια είναι μάταιο και ανόητο. Τα κράτη ως οργανισμοί λειτουργούν με τις δικές τους αρχές και τα δικά τους συμφέροντα. Ολη η ιστορία των κρατών είναι κάπως έτσι».
Οι λαοί, λοιπόν, κάνουν ένα διαρκές ταξίδι από ελπίδα σε ελπίδα και από όνειρο σε όνειρο, χωρίς αυτό να οδηγεί κάπου καλύτερα;
«Όχι, εγώ δεν το βλέπω έτσι. Εγώ το βλέπω περισσότερο σαν το σκαρφάλωμα ενός βουνού με στόχο να κατακτήσεις την κορυφή. Κάθε φορά όμως που φτάνεις στην κορυφή που έχεις βάλει στόχο, ανακαλύπτεις ότι από εκεί φαίνεται μια άλλη, νέα, πέρα από αυτήν που κατέκτησες, και πρέπει να αρχίσεις πάλι το ταξίδι. Τότε όμως δεν πρέπει να ξεχνάς ότι έχεις ήδη κατακτήσει τον προηγούμενο στόχο σου. Νομίζω ότι αυτή είναι όλη η ανθρώπινη Ιστορία, επαναλαμβανόμενες κορυφές, για τις οποίες κάποιοι έχουν παλέψει ώστε να κατακτηθούν. Το πιο φυσιολογικό λοιπόν είναι να βρίσκει ο άνθρωπος μπροστά του ακόμη ψηλότερες κορυφές, τις οποίες δεν γνώριζε από πριν, και θα πρέπει να τις κατακτήσει. Αρα δεν πιστεύω ότι το ταξίδι είναι χωρίς ελπίδα, είναι απλώς μια συνεχής επίτευξη στόχων».
Και το ταξίδι θα υπάρχει έπειτα από κάθε άνθρωπο και έπειτα από κάθε εποχή;
«Ακριβώς. Γι' αυτό σε κάθε εποχή ας κάνει ο άνθρωπος τη δουλειά του, που είναι να κατακτήσει τις κορυφές που του αναλογούν. Δείτε τι συνέβη με τη Λατινική Αμερική. Ήταν επί 500 χρόνια κάτω από φοβερή καταπίεση, κυρίως των Ευρωπαίων και μετά των Αμερικανών. Όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες προσπάθειες να απελευθερωθούν κατεστάλησαν και πνίγηκαν στο αίμα. Όμως τα τελευταία δέκα χρόνια οι λαοί της Λατινικής Αμερικής έχουν φέρει τα πάνω κάτω. Απελευθέρωσαν τις χώρες τους από τις χούντες και την καταπίεση με τρόπο εντυπωσιακό».
Πιστεύετε ότι μπορεί να συμβεί το ίδιο και με την «Αραβική άνοιξη»;
«Έχουν ήδη υπάρξει τεράστιες αλλαγές, οι οποίες πιθανότατα θα είναι μόνιμες. Βέβαια έχουν πολύ δρόμο ακόμη μπροστά τους, αλλά μετρούν ήδη κάποιες σημαντικές επιτυχίες. Μία από αυτές, την οποία φυσικά δεν πολυπροβάλλουν τα δυτικά ΜΜΕ, είναι η δημιουργία πραγματικού εργατικού κινήματος στην Τυνησία και στην Αίγυπτο, χώρες οι οποίες δεν είχαν ποτέ κάτι τέτοιο. Τώρα πλέον είναι δυνατόν ακόμη και σε αυτές τις δύο χώρες να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο εργατικό συνδικάτο».
Αυτή η απελπισία τού σήμερα πώς μπορεί να αλλάξει και να γίνει ελπίδα; «Δεν ξέρω. Αν γνωρίζετε την απάντηση πείτε τη και σε εμάς. Την έχουμε ανάγκη απεγνωσμένα».
Η εποχή χαρακτηρίζεται από την απουσία σπουδαίων ηγετών, ειδικά στην Ευρώπη, αλλά και αλλού. Είναι άραγε θέμα κακής συγκυρίας ή φυσιολογικό αποτέλεσμα των καιρών;
«Δεν πρέπει να ψάχνεις για σπουδαίους ηγέτες. Αν κάνεις εσύ κάτι σημαντικό, θα δημιουργήσεις τη δική σου σπουδαία ηγεσία και δεν θα επιτρέψεις να δημιουργηθεί αυτό που ονομάζεις ανεπαρκή ηγεσία».
Μήπως ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι συγχέουμε εντελώς τις έννοιες «συνηθισμένο» και «φυσιολογικό» και πλέον πιστεύουμε ότι αυτό που είναι συνηθισμένο στη ζωή μας είναι και το φυσιολογικό;
«Σωστό είναι αυτό, πρέπει όμως να καταφέρνεις να διακρίνεις μέσα σου τις αληθινές, τις ειλικρινείς κινητήριες δυνάμεις».
Για εσάς ποιες είναι αυτές οι βασικές κινητήριες δυνάμεις;
«Είναι πολλές και γνωρίζω μερικές από αυτές. Για παράδειγμα, η δυστυχία από την οποία υποφέρουν οι άνθρωποι και κυρίως αυτή για την οποία έχω συνυπευθυνότητα. Αυτό είναι βασανιστικό. Ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία και τα προνόμιά μας σημαίνουν αυτόματα και ευθύνες».
Μοιάζει πάντως στην Ελλάδα οι άνθρωποι να έχουμε υποστεί συλλογική κώφωση: μιλάμε όλοι, ενώ κανένας δεν ακούει κανέναν. Δεν είναι ένα βασικό πρόβλημα αυτό;
«Θα σας πω κάτι από τη δική μου πείρα. Η οικογένειά μου ανήκε στην εργατική τάξη και υπήρχαν πολλοί άνεργοι. Αντικειμενικά τότε η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη απ' ό,τι είναι τώρα. Υποκειμενικά, όμως, τότε ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα ως προς την προοπτική. Τώρα επικρατεί κυρίως μια τεράστια απελπισία σε σχέση με το μέλλον, ενώ τότε κυριαρχούσε η ελπίδα ότι "δεν έχουμε τίποτε, αλλά μπορούμε να κάνουμε πράγματα για ένα καλύτερο αύριο". Μαζευόμασταν και κουβεντιάζαμε για το πώς θα βελτιώσουμε την κατάσταση για την οικογένειά μας. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει κάθε μικρή κοινωνική ομάδα και τώρα στην Ελλάδα».
Είναι γνωστό ότι αγαπάτε τη χώρα μας και ότι καλός προφήτης είναι αυτός που αγαπά. Τώρα που κλείνουμε αυτήν τη συζήτηση τι θα προφητεύατε για εμάς;
«Σας εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, να έχετε πολλή και καλή τύχη σε αυτούς τους ιδιαίτερα δύσκολους και επίπονους καιρούς, με όλες αυτές τις ισχυρές δυνάμεις που προσπαθούν να συντρίψουν την ελληνική κοινωνία και τη χώρα σας».
* H συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜagazino στις 16 Οκτωβρίου 2011. 

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Όποιος σπέρνει λιτότητα, θερίζει ύφεση....




Όποιος σπέρνει λιτότητα, θερίζει ύφεση : Ο παροξυσμός της κρίσης χρέους παρήλθε. Το ελληνικό χρέος  αναδιαρθρώθηκε και θα μειωθεί, υπό την απειλή μιας χρεοκοπίας, από το  160% στο 120%.  

Ο παροξυσμός της κρίσης χρέους παρήλθε. Το ελληνικό χρέος αναδιαρθρώθηκε και θα μειωθεί, υπό την απειλή μιας χρεοκοπίας, από το 160% στο 120%. Η αναδιάρθρωση αυτή απελευθερώνει την οικονομική βοήθεια της τρόικας προς την Ελλάδα και λύνει για την ώρα το πρόβλημα της χρηματοδότησης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Η διαδικασία μετάδοσης της κρίσης στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, που εκδηλώθηκε με την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, ανεκόπη. Η αποκλιμάκωση της κρίσης είναι αισθητή από την αρχή του 2012 και ο κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η ζώνη του ευρώ έχει ελαττωθεί σημαντικά, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμη βάση. Ωστόσο, η διαδικασία μετατροπής της Μεγάλης Υφεσης που ξέσπασε το 2008 σε Πολύ Μεγάλη Υφεση δεν ανεκόπη από την πρόσκαιρη ανακούφιση που έφεραν οι εξελίξεις στην ελληνική κρίση.

Από τη μια πλευρά, η παγκόσμια οικονομία - και ειδικότερα η οικονομία της ευρωζώνης - παραμένει σε μια περιοχή κινδύνου στην οποία κυριαρχεί εκ νέου η απειλή μιας συστημικής κρίσης. Από την άλλη πλευρά, η στρατηγική που επέλεξε η Ευρώπη και η οποία συνίσταται στην ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους (που προϋποθέτει τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και τη διατήρησή τους σε χαμηλά επίπεδα) υπονομεύει τον αρχικό στόχο. Δηλαδή, ενώ η αξιοπιστία της στρατηγικής αυτής θεωρείται αδιαμφισβήτητη ώς απαραίτητη προϋπόθεση στην προσπάθεια της ευρωζώνης να πείσει τις αγορές να ρίξουν σε αποδεκτό επίπεδο τα επιτόκια αναχρηματοδότησης των κρατικών χρεών, η δυσκολία για την επίτευξη του στόχου αυτού υποχρεώνει τις κυβερνήσεις να υιοθετούν μια όλο και πιο σκληρή λιτότητα. Η ευρωζώνη μοιάζει σαν να σύρεται από τη δυναμική μιας στρατηγικής που αδυνατεί να ελέγξει κι αυτό ευλόγως τροφοδοτεί την κερδοσκοπία και την αβεβαιότητα.

Το επίκεντρο της κρίσης μεταφέρεται πλέον στη Γηραιά Ηπειρο. Και επειδή η ανάπτυξη αποτελεί μείζονα προϋπόθεση για την εξασφάλιση της σταθεροποίησης του δημόσιου χρέους, η δημοσιονομική λιτότητα στη ζώνη του ευρώ λειτουργεί ως τροχοπέδη για την οικονομική δραστηριότητα και διογκώνει τα προβλήματα. Προωθώντας την ταχεία συρρίκνωση των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους, οι ευρωπαίοι πολιτικοί αποκαλύπτουν την πεποίθησή τους ότι στο μέλλον θα επαληθευτεί το χειρότερο σενάριο. Διότι, υποτιμώντας το παιχνίδι των οικονομικών πολλαπλασιαστών, οι πολιτικές της δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζουν περιορίζουν την οικονομική δραστηριότητα και θέτουν διαρκώς νέες, υποτιμημένες σταθερές, οι οποίες εν τέλει αυτοπραγματώνονται.

TA NEA / LE MONDE Του XAVIER TIMBEAU

* Ο Ξαβιέ Τεμπό είναι διευθυντής του κλάδου αναλύσεων και προβλέψεων του Γαλλικού Παρατηρητηρίου Οικονομικών Συγκυριών (OFCE).

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/185033.html

Συγκλονισμένος ο Διεθνής Τύπος με την αυτοκτονία του 77χρονου.




​Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της αυτοκτονίας του 77χρονου συνταξιούχου στην «καρδιά» της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος.

Το πρακτορείο Reuters την αυτοκτονία του άτυχου 77χρονου στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αναφέρει ότι "τα χρέη και η κρίση οδήγησαν τον ηλικιωμένο στην εν λόγω κίνηση απόγνωσης".

Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph με τίτλο «Τα μέτρα λιτότητας σε Ελλάδα και Ιταλία οδηγούν σε αυτοκτονίες», τονίζει ότι η αυτοκτονία ενός Έλληνα «στην κεντρική πλατεία της Αθήνας» είναι η τελευταία μιας σειράς από αυτοκτονίες ή απόπειρες, οι αιτίες των οποίων βρίσκονται «προφανώς» στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει ότι αυτοκτόνησε συνταξιούχος λόγω χρεών στην κεντρική πλατεία του Συντάγματος, μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η αμερικανική Wall Street Journal αναφέρει ότι ένας 77χρονος Έλληνας αφαίρεσε τη ζωή του, διαμαρτυρόμενος για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, η οποία οδηγεί όλο και περισσότερους Έλληνες στην αυτοκτονία.

«Αθήνα: Πολίτης αυτοκτόνησε δημόσια» είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro η οποία γράφει: «Ένας ηλικιωμένος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, προκαλώντας σοκ στους περαστικούς» , τονίζει η εφημερίδα.

«Ηλικιωμένος Έλληνας αυτοκτόνησε στην μεγαλύτερη πλατεία της χώρας» αναφέρει το περιοδικό Time, το οποίο σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι εν μέσω οικονομικής κρίσης και οι αυτοκτονίες παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση την τελευταία διετία, λόγω των μέτρων λιτότητας.

Το αραβικό δίκτυο Al Arabiya σχολιάζει ότι η κατάθλιψη και οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα, λόγω οικονομικής κρίσης, η οποία εκτόξευσε την ανεργία.
http://www.madata.gr/epikairotita/world/184997.html

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!








Νέες δικαστικές αποφάσεις για διαγραφή ή μείωση χρεών.




Νέες δικαστικές αποφάσεις για διαγραφή ή μείωση χρεών : Νέες δικαστικές αποφάσεις  ανοίγουν «παράθυρα στην ελπίδα» για αρκετούς συμπολίτες μας που το  τελευταίο διάστημα έχουν οδηγηθεί στην απελπισία, λόγω των αβάσταχτων   

Νέες δικαστικές αποφάσεις ανοίγουν «παράθυρα στην ελπίδα» για αρκετούς συμπολίτες μας που το τελευταίο διάστημα έχουν οδηγηθεί στην απελπισία, λόγω των αβάσταχτων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οικογενειάρχες και μέχρι πρότινος εργαζόμενοι, αναζητούν ένα στήριγμα, προκειμένου να παραμείνουν «όρθιοι» και να συνεχίσουν να παλεύουν για εκείνους και την οικογένειά τους.
Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι -σε αρκετές των περιπτώσεων- η ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία, αξιολογώντας την οικονομική τους κατάσταση, τους απαλλάσσει από οφειλές σε πιστωτικά ιδρύματα (έστω και για κάποιο χρονικό διάστημα), αφαιρώντας από επάνω τους το δυσβάσταχτο φορτίο.
Άνεργος για δύο χρόνια
Η πρώτη από τις υποθέσεις αφορά έναν άνδρα, 51 ετών, από τα Άνω Λιόσια, ο οποίος τον Αύγουστο του 2010 είδε τον «κόσμο» του να γκρεμίζεται.
Πρόκειται για βιοπαλαιστή με δύο παιδιά, ηλικίας 21 και 18 ετών, ο οποίος μένει μαζί με την οικογένειά του σε ένα παλιό σπίτι που έχει στα Άνω Λιόσια. Ο Ν. Α. εργαζόταν ως μηχανικός βαρέων οχημάτων, όταν τον Αύγουστο του 2010 του ανακοινώθηκε η απόλυσή του.
Αδυνατώντας να βρει εργασία, εντάχθηκε στην επιδότηση του Ο.Α.Ε.Δ., λαμβάνοντας επίδομα τακτικής ανεργίας που ανερχόταν μηνιαίως σε 590 ευρώ, χρήματα με τα οποία θα έπρεπε να καλύπτει όλες τις ανάγκες της οικογενείας του.
Δηλαδή, τις βιοτικές ανάγκες του ιδίου και των παιδιών του (τα οποία είναι επίσης άνεργα), αλλά και τις ανάγκες ένδυσης και εκπαίδευσης αυτών.
Το επίδομα το λάμβανε από τις 2 Οκτωβρίου του 2010 μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου του 2011, οπότε και σταμάτησε η καταβολή αυτού από τον Ο.Α.Ε.Δ., με αποτέλεσμα ο 51χρονος να σταματήσει πλέον να έχει εισοδήματα.
Το χρέος στην τράπεζα
«Θηλιά» στον λαιμό του άτυχου άνδρα αποτελούσαν δύο στεγαστικά δάνεια που είχε πάρει από μεγάλο πιστωτικό ίδρυμα. Το πρώτο δάνειο άγγιζε τα 65.000 ευρώ και το δεύτερο τα 73.000 ευρώ. Το συνολικό του χρέος ανερχόταν, δηλαδή, σε 137.000 ευρώ.
Για το εν λόγω χρέος υπήρχε εμπράγματη ασφάλεια της δανείστριας τράπεζας και δη προσημείωση υποθήκης Ά σειράς για το ποσό των 89.160 ευρώ και προσημείωση Β’ σειράς για το ποσό των 98.410 ευρώ, επί του ακινήτου που είχε ο 51χρονος στα Άνω Λιόσια, το οποίο και αποτελεί την κύρια οικία του.
Με τα οικονομικά του να είναι ανεπαρκή ακόμα και για την κάλυψη των κύριων αναγκών του, ο 51χρονος άνδρας εναπόθεσε όλες τις ελπίδες του στην ελληνική Δικαιοσύνη και δεν βγήκε χαμένος.
Το Ειρηνοδικείο Αχαρνών, αφού μελέτησε και έκρινε την οικονομική κατάσταση του 51χρονου, καθόρισε μηδενικές μηνιαίες καταβολές του προς την τράπεζα και όρισε νέα δικάσιμο, προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση του Ν. Α. και να δουν αν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στην τράπεζα, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχει προβεί σε έφεση εναντίον της απόφασης του δικαστηρίου.

Η άλλη όψη

Στον αντίποδα, πληθαίνουν οι περιπτώσεις οικογενειών που αδυνατούν να φανούν αντάξιες των υποχρεώσεων που έχουν απέναντι στα πιστωτικά ιδρύματα.

Τον δικό του «Γολγοθά» ανεβαίνει ένας οικογενειάρχης, ονόματι Α. Λ., πατέρας ενός παιδιού, ο οποίος αναφέρει ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Όντας κάτοχος ενός στεγαστικού δανείου ύψους 85.000 ευρώ και τριών πιστωτικών καρτών, αδυνατεί να τα «βγάλει πέρα» και κάνει έκκληση, προκειμένου οι τράπεζες στις οποίες οφείλει χρήματα να τον ακούσουν και να προβούν σε έναν διακανονισμό ο οποίος θα καθιστά τα χρέη του βιώσιμα.

«Το δάνειο το πληρώναμε κανονικά μέχρι τον Σεπτέμβρη. Είμαι δύο χρόνια χωρίς δουλειά. Δεν έχουμε να φάμε. Έχουμε εισόδημα από ένα νοίκι 1.100 ευρώ τον μήνα, ενώ τα ελάχιστα που παίρνει να δίνω είναι 1.400 ευρώ. Οι τράπεζες δεν μου κατεβάζουν τις δόσεις. Έχω φτάσει σε απελπιστικό σημείο. Στέλνουν εξώδικα για τις κάρτες. Να εξοφληθούν χωρίς διακανονισμό, αλλιώς θα κάνουν πλειστηριασμό την ακίνητη περιουσία μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ποιο είναι το προφίλ του υπερχρεωμένου πολίτη;

http://www.madata.gr/epikairotita/social/184768.html

Κλειστή η λεωφόρος Θρακομακεδόνων από κατοίκους της Αμυγδαλέζας.




Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν μετά τις πληροφορίες ότι το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών θα δημιουργηθεί στην Αμυγδαλέζα
Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν μετά τις πληροφορίες ότι το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών θα δημιουργηθεί στην Αμυγδαλέζα.

Κλειστή είναι από το πρωί της Τετάρτης η λεωφόρος Θρακομακεδόνων από κατοίκους της Αμυγδαλέζας που αντιδρούν στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή τους.

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός διεμήνυσε ότι «αυτό δεν μπορεί να περάσει» και πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε και άλλη υποβάθμιση», συμπληρώνοντας ότι «δεν ξέρουμε πώς θα συγκρατήσουμε τους δημότες μας που είναι οργισμένοι».

Την Τρίτη κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Ακαδημία στην Αμυγδαλέζα. Ο χώρος περιλαμβάνει κτίρια που χρησιμοποιούσε η ακαδημία της αστυνομίας, προκειμένου να στεγαστούν αστυνομικοί που είχαν έρθει από άλλες περιοχές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Από τότε, τα κτίρια, τα οποία βρίσκονται εντός του περιφραγμένου χώρου της ακαδημίας, παρέμεναν ανεκμετάλλευτα και τώρα πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του κέντρου μεταναστών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την Τρίτη πως λίγο μετά το Πάσχα θα λειτουργεί στην Αττική το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έδωσε πληροφορίες για το πού θα γίνει το κέντρο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό σχεδιάζεται να γίνει στην Αμυγδαλέζα.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231189811

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ο Λυκουρέντζος και τα καμώματα του!!!





https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgK6BBXTtmI3_podSCYTwNcdopMpWDcNo-DQnhLOUDUtWgDIdaB9KWPQWcpmPQaMj06HwMiFzxRkR3dt-BvQ2vDh4OXxxJIj9FM9MA_N0hY8rQeCu9S6EdcyznDsHz-Qb5ajp0zlMQp/s400/123.jpgΑναστάτωσε σήμερα όλο το γαλάζιο επιτελείο με τα καμώματά του ο...
Αρκάς βουλευτής και Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος. Όλα ξεκίνησαν από ένα φραστικό που είχε στην πρωινή σύσκεψη με τον Αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου κ. Γ. Μουρούτη, ο οποίος κατάγεται και ο ίδιος από την Αρκαδία. Ως αιτία φαίνεται να είναι τα τραπεζώματα που έχει ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Λυκουρέντζος με κομματικούς παράγοντες και επιχειρηματίες της Αρκαδίας, προκειμένου να ενισχύσει την εκλογική του δύναμη, η οποία έχει ιδιαίτερα συρρικνωθεί, αφού σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι τρίτος. Η προσωπική πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Λυκουρέντζος, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για την εκλογική ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας για τις επικείμενες εκλογές, αλλά για την εκλογή του στην Αρκαδία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Γ. Μουρούτη το πρωί προς τον κ. Λυκουρέντζο: “Τί πράγματα είναι αυτά,με αυτά που κάνεις μας διαλύεις το κόμμα”. Ο κ. Λυκουρέντζος σε όλα αυτά ανταπάντησε απειλώντας με παραίτηση. Ευτυχώς επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το επεισόδιο έληξε. Οι προστριβές αυτές φαίνεται ότι θα πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις τις επόμενες μέρες, αφού ο κ. Λυκουρέντζος αισθάνεται ότι η εκλογή του απειλείται από νέες υποψηφιότητες στην Αρκαδία και γι' αυτό αναμένονται θεαματικές εξελίξεις.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ο Λυκουρέντζος και τα καμώματα του http://24wro.blogspot.com/2012/04/blog-post_3250.html#ixzz1r0rGbD2u