Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΜΕ!!!!


Ολα τα λεφτά από τη δανειακή σύμβαση στις τράπεζες. Πως κατανέμεται η ...επιτυχία των "ναι σε όλα". Γιατι τα δύσκολα βρίσκοναι μπροστά μας.

xreokopia


Τώρα που καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός και ξεκαθαρίζει το τοπίο αφού οι «ναι σε όλα» εκπρόσωποι του ελληνικού λαού ψήφισαν και τη νέα δανειακή σύμβαση, έρχεται στην επιφάνεια η ώρα της αποτίμησης των πολιτικών που θα εφαρμοστούν εις βάρος μας. Μία προσεκτική ανάλυση του μνημονίου 2 και της δανειακής σύμβασης καταδεικνύει τι πέτυχαν με την δήθεν επιτυχία του PSI…
Για να κάνουμε μία αποτύπωση του μέλλοντος στο παρόν αρκεί να δούμε τα υποχρεώσεις έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι των δανειστών μας  για να «πάρει» τη δήθεν απομείωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους.
Καταρχάς θα πρέπει να πούμε ότι υπολογίζεται ότι το κούρεμα θα αγγίξει τα 106 εκ ευρώ.
Για αυτήν την απομείωση η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει 30 δισ ευρώ στις ξένες τράπεζες (κυρίως ευρωπαϊκές) που κατέχουν ομόλογα. Το τραγελαφικό είναι ότι οι συγκεκριμένες τράπεζες-κάτοχοι ελληνικών ομολόγων κατέχουν ομόλογα συνολικού ύψους 40 δις ευρώ άρα με απλή αριθμητική πράξη (με δεδομένο το κούρεμα στο λίγο παραπάνω από 50%) τότε αυτό που μείωσαν οι ξένες τράπεζες ήταν περίπου 20 δις ευρώ. Γι’ αυτή τους λοιπόν την «καλή πράξη» θα λάβουν 30 δις.
Ωστόσο η υφαρπαγή δεν σταματά εδώ. Η Ελλάδα θα δανειστεί άλλα 6 δις ευρώ από το ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να πληρώσει δεδουλευμένους τόκους. Αν σ’ αυτά τα χρήματα προστεθούν τα 50 δις ευρώ (24 άμεσα και τα υπόλοιπα στο τέλος του 2012 και στο τέλος του 2013) που θα λάβει ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός τομέας τότε αισίως φτάνουμε στα 86 δις ευρώ. Ωστόσο άλλα 35 δις θα πρέπει να δοθούν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λόγω των κρατικών τίτλων που δόθηκαν ως εγγύηση για το δανεισμό των ελληνικών τραπεζών.
Το σύνολο λοιπόν των όσων λάβουν οι τράπεζες είναι 121 δις ευρώ. Ούτε λίγο ούτε πολύ από τα περίπου 137 δις ευρώ (109 δις από Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας συν 28 δις από ΔΝΤ) της νέας δανειακής σύμβασης τα μεγαλύτερο ποσό θα κατευθυνθεί στους δανειστές μας.
Ωστόσο δεν τελειώσαμε εδώ τα υπολειπόμενα 16 δις θα κατευθυνθούν στα τοκοχρεωλύσια (στις ίδιες τράπεζες δηλαδή) για το χρέος που έχει απομείνει. Εδώ όμως αρχίζει το δράμα αυτά τα χρεωλύσια για την τριετία 2012-2014 ανέρχονται σε 70 δις ευρώ!!!!
Από πού θα εξαχθούν αυτά τα χρήματα; Ετοιμαστείτε λοιπόν για νέα μέτρα, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέες εν γένει περικοπές.
Κατά τα άλλα ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς και ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος, έσωσαν την Ελλάδα.

http://www.syrosnews.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1211:πτωχευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου