Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

κ. ΛΟΜΒΕΡΔΟ, ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ;




            Με ποια λογική, με ποια δικαιολογία, με ποιο δικαίωμα γίνεται τέτοια απαίσια μεταχείριση, τέτοια απάνθρωπη υποβάθμιση, τέτοιος εξευτελισμός, με τόση λύσσα, τόσο μίσος, τόση εξουθένωση των Ελλήνων πολιτών, που έχουν την ατυχία να αρρωσταίνουν και να αναγκάζονται να ανεβαίνουν τον Γολγοθά των νέων (και πάλι) ηλίθιων, όπως θα αναλύσω πιο κάτω, μέτρων που επιβλήθηκαν πρόσφατα από το πρώην Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και νυν «Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», ο Θεός να το κάνει……

            Στον βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων από την σπατάλη της ανεξέλεγκτης, ομολογουμένως, συνταγογράφησης, που είχε στοιχίσει στο εθνικό ασφαλιστικό σύστημα, τεράστια ποσά, θεσμοθετήθηκε με απίστευτη σπουδή και προχειρότητα, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση σαν να είναι «αυγό να το ρουφήξουν»!!!!

             Τόσα χρόνια κοιμόντουσαν τον «ύπνο του δικαίου», δεν έκαναν τίποτα για να πιάσουν τα επιτήδεια κυκλώματα που κερδοσκοπούσαν ασύστολα, σε βάρος του Ελληνικού λαού και των ασφαλιστικών ταμείων βέβαια και τώρα σε μια νύχτα, έστησαν ένα, εκ των πραγμάτων, ανίκανο και δισλειτουργικότατο κύκλωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αποτελούμενο από:

  1. Γιατρούς που γνωρίζουν πολύ λίγο έως καθόλου, να χειρίζονται τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άρα την λειτουργία του, χωρίς σχετική με το αντικείμενο, εκπαίδευση.

  1. Γιατρούς που είναι εξωτερικοί, (δεν ανήκουν στο ΙΚΑ) που έχουν συμβάσεις με το ΕΟΠΥΥ για συνταγογράφηση.

  1. Ηλεκτρονικό σύστημα που «καίει κάρβουνο» από σέρβερ, Η/Υ, περιφερειακά, με συνέπεια συνεχώς και για ώρες να έχει «πέσει», από τα κεντρικά.

  1. Παντελής έλλειψη εξοπλισμού στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

  1. Με την υπαγωγή στα ιατρεία του ΙΚΑ όλων των ασφαλισμένων στο ΝΑΤ, στο Δημόσιο, στο ΤΕΒΕ (ΤΕΑΕΕ) κλπ, για να πάρουν συνταγές, παραπεμπτικά κλπ.

  1. Νοσοκομεία, που δεν αντέχουν πια το βάρος του συνωστισμού των άμοιρων και ταλαίπωρων ασθενών, υφιστάμενα την βάρβαρη και ανηλεή συρρίκνωση από τα μνημόνια και την κρίση.

Όλα αυτά, που αποσπασματικά και περιληπτικά αναφέρω πιο πάνω, έχουν σαν αποτέλεσμα να βασανίζονται ανελέητα οι ασφαλισμένοι, κυρίως, ηλικιωμένοι και ανήμποροι ασθενείς.

Να μια σύντομη περιγραφή του απίστευτου χάους που επικρατεί, εξ αιτίας όλων αυτών, με το καινούριο σύστημα συνταγογράφησης που με βίαιο και αβασάνιστο τρόπο επέβαλε ο κ. Υπουργός, χωρίς να σκεφθεί τις συνέπειες και το κόστος στο ανύπαρκτο πια εισόδημα του μεγαλύτερου κομματιού του Ελληνικού λαού, όπως τον κατάντησαν οι «σωτήρες» του.

Σε όποιο ασφαλιστικό Ταμείο κι αν ανήκεις,

  1. έχεις την ατυχία να αρρωστήσεις……
  2. κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ, όποτε βρεις……
  3. πηγαίνεις στο ραντεβού, αν δεν έχεις πεθάνει, εν τω μεταξύ, σε γιατρό του ΙΚΑ……
  4. σου δίνει συνταγή ή παραπεμπτικό για εξέταση…….
  5. αφού πάρεις τις υπογραφές διευθυντών κλπ. Ψάχνεις για γιατρό του ΕΟΠΥΥ, (από τους 4!!!!! Που είναι συμβεβλημένοι σε όλη την Σύρο, για 25.000 κατοίκους!!!!!), για να σου δώσει ηλεκτρονικά τα σημειώματα……
  6. όταν τον βρεις περιμένεις πότε θα έχει περιθώριο να σε δεχθεί, αφού δέχεται μόνο 50 (πενήντα)!!!!!! Ασθενείς την εβδομάδα…… Αυτό έχει ….δικαίωμα από την σύμβαση…..
  7. αν καταφέρεις και επιβιώσεις, πηγαίνεις στην επίσκεψη, περιμένοντας, άρρωστος ή γέρος, σε απίστευτες ουρές…. Πληρώνεις και 10 ευρώ για την επίσκεψη…..για να μάθεις, να μην ξαναπάς!!!!!!
  8. παίρνεις την συνταγή ή το παραπεμπτικό και αρχίζεις νέο μαραθώνιο για να βγάλεις τις εξετάσεις και να πάρεις τα φάρμακα, αν δεν σου τα βάλουν στον….τάφο σου!!!!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Αυτά όλα τα έκαναν μάλλον για να αναγκαστούμε να πληρώνουμε τα φάρμακα και τις εξετάσεις από τους μισθούς και τις συντάξεις Βουλγαρίας, Ρουμανίας κλπ. που θα μας ……»επιβραβεύσουν»!!!!!

Ως πότε θα κυβερνάτε έτσι; Μέχρι πότε θα σας ανέχονται;
Στίχοι: Διονύσιος Σολωμός, από τον «Ύμνο στην Ελευθερία».
«κι άργιε νάρχει εκείνη η μέρα»

Παγώνης Παν. Μιχάλης

5/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου