Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Συγκλονισμένος ο Διεθνής Τύπος με την αυτοκτονία του 77χρονου.




​Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της αυτοκτονίας του 77χρονου συνταξιούχου στην «καρδιά» της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος.

Το πρακτορείο Reuters την αυτοκτονία του άτυχου 77χρονου στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αναφέρει ότι "τα χρέη και η κρίση οδήγησαν τον ηλικιωμένο στην εν λόγω κίνηση απόγνωσης".

Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph με τίτλο «Τα μέτρα λιτότητας σε Ελλάδα και Ιταλία οδηγούν σε αυτοκτονίες», τονίζει ότι η αυτοκτονία ενός Έλληνα «στην κεντρική πλατεία της Αθήνας» είναι η τελευταία μιας σειράς από αυτοκτονίες ή απόπειρες, οι αιτίες των οποίων βρίσκονται «προφανώς» στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει ότι αυτοκτόνησε συνταξιούχος λόγω χρεών στην κεντρική πλατεία του Συντάγματος, μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η αμερικανική Wall Street Journal αναφέρει ότι ένας 77χρονος Έλληνας αφαίρεσε τη ζωή του, διαμαρτυρόμενος για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, η οποία οδηγεί όλο και περισσότερους Έλληνες στην αυτοκτονία.

«Αθήνα: Πολίτης αυτοκτόνησε δημόσια» είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro η οποία γράφει: «Ένας ηλικιωμένος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, προκαλώντας σοκ στους περαστικούς» , τονίζει η εφημερίδα.

«Ηλικιωμένος Έλληνας αυτοκτόνησε στην μεγαλύτερη πλατεία της χώρας» αναφέρει το περιοδικό Time, το οποίο σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι εν μέσω οικονομικής κρίσης και οι αυτοκτονίες παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση την τελευταία διετία, λόγω των μέτρων λιτότητας.

Το αραβικό δίκτυο Al Arabiya σχολιάζει ότι η κατάθλιψη και οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα, λόγω οικονομικής κρίσης, η οποία εκτόξευσε την ανεργία.
http://www.madata.gr/epikairotita/world/184997.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου