Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ…!!!!




            Μας απάλλαξαν, λέει, από 105 δις ευρώ χρέος, από τους ώμους μας, των δύστυχων συνελλήνων, με το πρόσφατο «κούρεμα», που μας έκαναν χωρίς….σάλιο, κατόπιν «συμμορφώσεώς τους προς τας υποδείξεις» των κυρίων τους και «έξωθεν»…….. κυβερνητών μας.

            Πρέπει να τους χρωστάμε χάρη και να νοιώθουμε απεριόριστα και αιώνια υποχρεωμένοι προς τους «εθνικούς ευεργέτες» μας, «ντόπιους και ξένους».

            Αυτά μας έλεγε ο συνταγματολόγος πρώην υπουργός Οικονομίας πριν λίγο καιρό……..πανηγυρίζοντας!!!!!

            Βέβαια δεν άναψε βεγγαλικά, κυρίως λόγω λιτότητας…….

            Οι γνωρίζοντες και κατέχοντες την οικονομική και όχι τη νομική επιστήμη, άλλα λένε.

            Πρόσφατα διάβασα με αναλυτικά στοιχεία ότι, εκτός από το κούρεμα όσων αφελών πίστεψαν στην «εγγύηση» του Ελληνικού Δημοσίου που απολάμβαναν τα Ελληνικά Ομόλογα και επένδυσαν σ’ αυτά για να βοηθήσουν την Ελληνική Οικονομία και έχασαν με το κούρεμα «τα αυγά και τα πασχάλια», υπάρχουν και χειρότερα……..

            Τα παραθέτω πιο κάτω «αυτολεξεί», γιατί ανήκουν στον Γ. Δελαστίκ.

«Εφιαλτική έκπληξη περίμενε και τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, τους προέδρους των Τ. Ε. Ι. και τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων. Αυτοί διατηρούν τις καταθέσεις για τα λειτουργικά έξοδα και τα αποθεματικά των ιδρυμάτων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος υποχρεωτικά.
Έτσι ορίζει ο νόμος. Έπαθαν σοκ όμως όταν πήγαν να κάνουν αναλήψεις για να πληρώσουν μισθούς και τρέχοντα έξοδα.
Διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση τους είχε λεηλατήσει κατά μέσο όρο το… 70% των καταθέσεών τους!!! Χωρίς να τους ρωτήσει, η Τράπεζα της Ελλάδος τους είχε μετατρέψει τα λεφτά σε ομόλογα και στη συνέχεια τα «κούρεψε» και τους έφαγε τις καταθέσεις!
Θρήνος και οδυρμός. Περίπου 11.000 ιδιώτες είχαν ομόλογα συνολικής αξίας 4,3 δισ. ευρώ και τα κλαίνε. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν με το PSI πάνω από 12 δισεκατομμύρια, ενδέχεται στην πράξη να αποδειχθούν πολύ μεγαλύτερες οι απώλειές τους. Τα πανεπιστήμια έχασαν 90 εκατομμύρια από τα 120 που είχαν. Τα Τ Ε Ι είχαν 150 εκατ. ευρώ και τους πήρε η κυβέρνηση τα 100, με ακραία περίπτωση το Τ Ε Ι Θεσσαλονίκης που είχε 8.200.000 ευρώ καταθέσεις και η κυβέρνηση του άφησε μόνο… 180.000 – του «κούρεψε» δηλαδή τις καταθέσεις κατά… 98%!!!
Ζήτω που σωθήκαμε ή ζήτω που… καήκαμε!!!!!»

            Τώρα να ετοιμασθούμε να τους ξαναψηφίσουμε, για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Άλλωστε πως θα είμαστε Βαλκάνιοι, αν δεν μοιάζουμε με Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία και πιο κάτω ακόμη.

            Μα αν είναι να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε με αξιοπρέπεια, όχι εξαθλιωμένοι και επαίτες.

            Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα και όχι τα ψευτοδιλήμματα των τροϊκανών και των «υποτακτικών» τους!!!!!!

Μιχάλης Παν. Παγώνης

2/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου