Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ...ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ; ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο....ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ!!!!!

Γκάλοπ - σοκ για τον Γιώργο Παπανδρέου!!!

Γκάλοπ - σοκ για τον Γιώργο Παπανδρέου 
 

Δεν φτάνει που έχασε την πρωθυπουργία, οι πολίτες του δείχνουν την έξοδο και από το κόμμα. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου, του οποίου λήγει μάλιστα σήμερα 12 Νοέμβρη η θητεία του ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα «Real News» της Κυριακής, το 58,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ζητεί την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου και από την προεδρία του κόμματος, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο να εμφανίζονται ως επικρατέστεροι για να τον διαδεχθούν.
Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα χειρότερα ποσοστά του, αφού έχει πέσει μόλις στο 11,9% κινδυνεύοντας ακόμα και με μονοψήφια νούμερα. Η πτώση είναι εξαιρετικά μεγάλη για διάστημα μόλις δύο μηνών, αφού στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 4 Σεπτεμβρίου το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ήταν και πάλι μεν χαμηλό, έφτανε όμως στο 18,6%.
Υποχώρηση κατέγραψε και το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συγκεντρώνει 21,8%, πτώση κατά 1,9% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση.  Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα αγγίζει τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες. Πάντως, την ίδια ώρα το 68% εμφανίζεται θετικό στην εξέλιξη που είχαμε με την κυβέρνηση συνεργασίας και εκτιμά ότι μόνο με κυβέρνηση συνασπισμού μπορούν να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της χώρας.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/148474.html

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ: ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ-Α. Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ!!! ΝΙΚΗ ΜΕ 1-3!! ΜΠΡΑΒΟ!!!!!

http://www.radio.gr/radio.station.php?Mid=5&sub1=1&id=766&nomos=29

1ο ΣΕΤ 32-30 1-0
2ο ΣΕΤ 19-25 1-1
3ο ΣΕΤ 25-27 1-2
4ο ΣΕΤ 21-25 1-3

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ....ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!!!!!

Σαρκοζί για Παπανδρέου: Είναι μ...ς, ένας πραγματικός μ...ς!!!!!

Γαλλική εφημερίδα αποκαλύπτει τις ύβρεις του Γάλλου προέδρου μπροστά στους υπουργούς του για τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.....

 
 
Η γαλλική εφημερίδα "Le Canard enchaine" φέρνει στο φως το απίστευο υβρεολόγιο του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, για τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
"Ο Παπανδρέου είναι μ...ς, ένας πραγματικός μ...ς", φέρεται να είπε ο Νικολά Σαρκοζί μπροστά στους υπουργούς του κατά τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες.
"Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει.
Ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας", ανέφερε.
Αν ισχύει αυτό που γράφει η εφημερίδα, αυτή είναι η πρώτη φορά που ξένος ηγέτης αναφέρεται με τέτοιο υποτιμητικό τρόπο για εν ενεργεία Έλληνα πρωθυπουργό.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, όπως αναφέρουν σήμερα τα ΝΕΑ, χρησιμοποιεί συχνά ύβρεις με τους συνεργάτες του, αλλά και όταν μιλά σε πολίτες.
Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό του 2008 σε μια γεωργική έκθεση όπου, ενώ χαιρετούσε το κοινό, ένας πολίτης αρνήθηκε να του δώσει το χέρι του και ο Σαρκοζί του είπε κατάμουτρα "φύγε από εδώ παλιομαλ...".
http://news247.gr/ellada/politiki/politiki-krisi/sarkozi_gia_papandreoy_einai_m_s_enas_pragmatikos_m_s.1488793.html

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ........ΜΕΓΑ!!!!!!

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (Από .....Βουλευτής!!!!)

Θα αντικατασταθεί από την Ε. Κουντουρά.


Έφτασε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, η παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο κ. Αβραμόπουλος παραιτείται από βουλευτής προκειμένου να μετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Τη θέση του παίρνει η Έλενα Κουντουρά.


http://www.e-magazino.gr/index.php/eidiseis/epikairotita/paraitithike-o-dimitris-abramopoulos.html

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΝ.....ΘΕΙΟ!!!!!

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας.



Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος και ο επικεφαλής του κλιμακίου ελεγκτών του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν 
 
Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος και ο επικεφαλής του κλιμακίου ελεγκτών του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι ελεγκτές της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, σύμφωνα τουλάχιστον με πηγές στην τρόικα που επικαλείται το Reuters.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το ΔΝΤ θα αποδεσμεύσει την επόμενη δόση μόνο αφού η νέα κυβέρνηση δώσει τις απαραίτητες δεσμεύσεις. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως το κλιμάκιο του Π.Τόμσεν, των ελεγκτών δηλαδή από το ΔΝΤ, έχει ήδη αποφασίσει να έρθει στην Ελλάδα και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ευρωπαϊκή αποστολή.

Οι συζητήσεις στην Αθήνα θα αφορούν στην πιστοποίηση ότι έχουν γίνει όλα όσα έχουν ζητηθεί από τους δανειστές για να εκταμιευθεί η 6η δόση αλλά και να αρχίσει η διαπραγμάτευση για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Με βάση πληροφορίες από το ΔΝΤ που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υφίσταται η αίσθηση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την καταβολή της 6ης δόσης, αν και εκφράζονται φόβοι ότι σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις- λόγω της πολιτικής κρίσης- που δημιουργούν προβλήματα στην επίτευξη των στόχων.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή πλευρά, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί ανέφερε την Παρασκευή πως «η απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup».

Υπενθυμίζεται πως το Eurogroup έχει ζητήσει γραπτή δέσμευση των κομμάτων που θα σχηματίσουν την ελληνική κυβέρνηση για να ξεπαγώσει το δικό του μερίδιο στην έκτη δόση. Ο Μπαγί -ο οποιός αντικαθιστούσε τον Αμαντέου Αλταφάζ στην ενημέρωση των δημοσιογράφων- έκανε λόγο για «διευκρινίσεις», επιφυλασσόμενος για τη δική του γνώση πάνω στο ζήτημα.

Για το εάν λοιπόν οι Βρυξέλλες κάνουν ή όχι στροφή στο θέμα της έγγραφης δέσμευσης από την Αθήνα, ο Μπαγί ανέφερε: «Τώρα, που έχουμε ένα νέο πρωθυπουργό που θα λάβει την υποστήριξη και των δύο κομμάτων, πρέπει να ελέγξω με τις πολιτικές μας αρχές αν παραμένει ως προϋπόθεση [η επιστολή] ή αν αρκεί η ψήφος εμπιστοσύνης στον κ. Παπαδήμο ως ισχυρή στήριξη και από τα δύο κόμματα. Πρέπει να το ελέγξω για να απαντήσω. Πρέπει να το ελέγξω αυτό το στοιχείο».

Newsroom ΔΟΛ

ΠΟΙΟΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ;

Η νέα κυβέρνηση (του Λουκά Παπαδήμου;)

Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών κομμάτων συγκροτήθηκε η νέα μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Διαβάστε αναλυτικά στο NEWS 247 τη σύνθεσή της (Vids)

Η νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Με έξι στελέχη η Νέα Δημοκρατία και με τέσσερα το ΛΑ.Ο.Σ. στη μεταβατική κυβέρνηση που αριθμεί 48 μέλη. Ποια είναι τα νέα πρόσωπα - κλειδιά της μεταβατικής κυβέρνησης.
Αναλυτικά η νέα σύνθεση της κυβέρνησης:
Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος

Αντιπρόεδροι Κυβέρνησης: Ευάγγελος Βενιζέλος - Θεόδωρος Πάγκαλος
Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γεώργιος Σταυρόπουλος

Υπουργός Εσωτερικών: Τάσος Γιαννίτσης
Αναπληρώτρια Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Πάρης Κουκουλόπουλος

Υπουργός Δοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας

Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρωτής υπουργός: Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός: Γιάννης Μουρμούρας

Υπουργός Εξωτερικών: Σταύρος Δήμας
Αναπληρώτρια Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Αναπληρωτής υπουργός: Γιώργος Γεωργίου
Υφυπουργός:Κώστας Σπηλιόπουλος

Υπουργός Ανάπτυξης, με καθήκοντα Ενέργειας και Ναυτιλίας: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης
Υφυπουργός για θέματα Ναυτιλίας: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργός Περιβάλλοντος: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Μάκης Βορίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υφυπουργός: Μάρκος Μπόλαρης
Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Αστέριος Ροντούλης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας

Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργός Πολιτισμού: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός Πολιτισμού για θέματα τουρισμού: Πέτρος Αλιβιζάτος
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης

 http://news247.gr/ellada/politiki/politiki-krisi/papadimos_h_nea_kyvernhsh.1487220.html

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ.....ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!

Αβέβαιο το μέλλον Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ

Αναμένονται εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Έχει τεθεί το θέμα της ηγεσίας μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Αμφισβητείται ανοιχτά από βουλευτές



Ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πρόσωπο του εντολοδόχου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να βρεθεί ακόμα και εκτός ΠΑΣΟΚ.
Με τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ημέρα που βρέθηκε να αναλαμβάνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου αμφισβητείται πια ανοιχτά και το ενδοκομματικό σκηνικό παρουσιάζει εικόνα κινούμενης άμμου.
Μετά τις τελευταίες αποφάσεις του -δημοψήφισμα και πρόταση Πετσάλνικου- βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι είναι αδιανόητη η διατήρησή του στην κεφαλή του ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή μάλιστα που τον Φεβρουάριο θα οδηγηθούμε εκτός απροόπτου σε εκλογές.
Το αντάρτικο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά τη διαρροή της υποψηφιότητας Πετσάλνικου είναι ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος.
Βάσει καταστατικού έχει μία παράταση έξι μηνών, καθώς η λήξη της θητείας του συμπίπτει με την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία.
Ενδεικτικό της τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί είναι το γεγονός πως ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης κάλεσε ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου να δρομολογήσει ομαλές πολιτικές εξελίξεις για τη χώρα και το κόμμα και να ξεκινήσει η καταστατική διαδικασία για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.
Ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ζήτησε συνέδριο, ενώ έστειλε μηνύματα σε όλες τις κομματικές κατευθύνσεις.
"Σε όσους σχεδιάζουν, εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή δυνατότητά τους, να διαμορφώνουν καταστάσεις σε επίπεδο κυβέρνησης και κόμματος, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε την παράταξη που ιδρύθηκε να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα και που οδήγησε τους αγώνες του λαού για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ το προσεχές διάστημα μετά την αλλαγή της σκυτάλης στην πρωθυπουργία αναμένονται ραγδαίες με επίκεντρο την ηγεσία του.

http://news247.gr/ellada/politiki/politiki-krisi/avevaio_to_mellon_toy_giwrgoy_papandreoy_sto_pasok.1487054.html

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ....ΚΑΛΟ!!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:Το ακόλουθο κείμενο ήρθε στα χέρια μας μέσω email. Θεωρούμε ότι είναι μια λογική λύση (μέσα στον παραλογισμό που επικρατεί) και προτείνουμε να τη δούμε σοβαρά. Μας το προώθησαν φίλοι που δουλεύουν σε τράπεζες και νομίζω ότι θα έχει νόημα εάν το κάνουμε μαζικά...

'Εχουμε και λέμε λοιπόν: ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ, στον οποίο έχει ενσωματωθεί το....
τέλος «ΜΟΝΙΜΗΣ» εισφοράς (παράνομο και, το βασικότερο, ΑΝΗΘΙΚΟ, λόγω της επιχειρούμενης «συγκεκαλυμμένης» αλητείας).

1. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε, καταθέτοντας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη νόμιμη οφειλή σας.
 Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ.

 Ειδικότερα, το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε + το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).

 2. Πάτε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (μεγάλη = που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2).
Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.

3. Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι' εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α Β» του λογαριασμού.
Παίρνετε την απόδειξή σας κι' έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα.

Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ, «βλέπει», ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη, προς τη ΔΕΗ, οφειλή σας.

 Τέλος, μην παραλείψετε, να στείλετε ... τους «χαιρετισμούς» σας, μ' ένα καλάθι από τα γνωστά εξαιρετικά ... εξωτικά φρούτα στο ΥΠΟΙΚ
(
http://messolonghi-press.blogspot.com/2010/08/blog-post_9882.html)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής».

 Γιατί το υπογραμμίζω αυτό? στα ΕΛΤΑ π.χ. υπάρχει εισπρακτική μηχανή, όπου εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ. Όμως, η φιλοσοφία της εν λόγω μηχανής, που «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό, δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του λογαριασμού, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα.


 Επιπλέον, όσοι εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε, προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι να ξεκαθαρίσει η «βρώμα» με το χαράτσι.

4. Σε περίπτωση που έχετε κατοικία, την οποία εκμισθώνετε σε τρίτο, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του μισθωτή (ενοικιαστή), κάνετε το εξής: α) επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι,

β) του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν που αφορά τις χρεώσεις «Α» και «Β» του λογαριασμού. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (βλ. 2 & 3) και ζητάτε από τον ενοικιαστή σας, να σας καταβάλει με το επόμενο μίσθωμα και το ποσόν που καταβάλατε εσείς, για δικό του λογαριασμό, στη ΔΕΗ. Απλό δεν είναι;

Και ας τολμήσει-κοπιάσει μετά η ΔΕΗ, να κόψει το ρεύμα, ... θα τους κόψουμε, ... αυτά που εξέχουν.
 Γιατί άλλο νομιμότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα, και άλλο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ από «κακοχυμένους κουραμπιέδες». Τίμια και πολιτισμένα πράγματα (και καμία σχέση με Τσίπρα, Παπαρήγα, «δεν πληρώνω», ΓΕΝΟΠ, κλπ.). ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Και δυό λόγια, για τους πιο επιφυλακτικούς και «φοβισμένους»:

i. Ο συνήθης τρόπος, για να διακοπεί η οικιακή ηλεκτρική παροχή, είναι η αφαίρεση μίας ασφάλειας ή το κατέβασμα ενός μικρο-αυτόματου διακόπτη στο μετρητή του ρεύματος (σιγά, μη χρησιμοποιήσει η ΔΕΗ καλαθοφόρο όχημα, για να κόψει την παροχή του ρεύματος από την κολώνα, σε μονοκατοικίες.
 Χρειάζεται πολύ ... θάρρος από τους υπαλλήλους της, που θα τολμήσουν κάτι τέτοιο).

 Στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων (για λόγους προστασίας, καλαισθησίας, κλπ.), ο εν λόγω μετρητής ευρίσκεται σε κάποιο ερμάριο (κουτί-ντουλάπι).

ii. Ως γνωστόν, ο λογαριασμός της ΔΕΗ εκδίδεται ανά δίμηνο («έναντι» & «εκκαθαριστικός»). Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός εκδίδεται μετά την καταγραφή της ένδειξης του μετρητή, από κάποιο συμβεβλημένο με τη ΔΕΗ εργολάβο, μία φορά το 4-μηνο (δηλαδή, τρεις φορές το χρόνο).

Επιπλέον, σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, στο κάτω μέρος, υπάρχει σαφής αναγραφή της ημερομηνίας, που θα γίνει η εν λόγω μέτρηση, στη συνέχεια της οποίας εκδίδεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός (συγκεκριμένα αναγράφεται: «επόμενη μέτρηση π.χ. στις 20.12.2011»).

 Ετσι, ο κάθε ένοικος, γνωρίζει πάντα την ακριβή ημερομηνία, που θα έρθει ο καταμετρητής (πιτσιρικάς συνήθως), για να καταγράψει τη μέτρηση της ηλεκτρικής κατανάλωσης.
Σε πολλές μονοκατοικίες και ειδικότερα στις παλαιές, το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται εντός του οικοπέδου του σπιτιού, οπότε, κατά κανόνα, η πρόσβαση σε αυτό, είναι δυνατή, μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη του σπιτιού (δηλαδή, θα πρέπει να έχει ξεκλείδωτη την εξώπορτα, κ.ο.κ.).
 Οπότε, σ' αυτή την περίπτωση, για να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, θα πρέπει να εφοδιαστεί ... με εισαγγελικό ένταλμα, για να μπει στο σπίτι σας! Συνεχίζω.

 Σε πιο σύγχρονες όμως μονοκατοικίες, συχνά το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται στο πεζοδρόμιο, π.χ. δίπλα στην εξώπορτα του σπιτιού.
Σε αυτή την περίπτωση, βάζετε ένα γερό λουκέτο, κι' έτσι διασφαλίζετε, ότι κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στο μετρητή, χωρίς τη συναίνεσή σας.
 Τέλος, στις πολυκατοικίες-διαμερίσματα, όλοι οι μετρητές ευρίσκονται σε κοινό ερμάριο, το οποίο συνήθως ευρίσκεται σε εξωτερικό κοινόχρηστο χώρο, για να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση ο καταμετρητής.
 Ισχύει το ίδιο, με την προηγούμενη περίπτωση: βάζετε ένα λουκέτο στο ερμάριο, κρατάει π.χ. το κλειδί ο διαχειριστής ή ο αντικαταστάτης του και οι μετρητές είναι προσβάσιμοι μόνο με τη συναίνεση των ενοίκων.
Κι' επειδή, όπως ανέφερα στο (ii) παραπάνω, η ημερομηνία καταγραφής της ένδειξης του μετρητή γίνεται ανά τετράμηνο, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, μεριμνάτε, τη συγκεκριμένη ημέρα (σημειώστε τη στο ημερολόγιό σας), να είναι προσβάσιμος ο μετρητής, για να καταστεί δυνατή η καταμέτρηση.

Αλλά ακόμα και αν ξεχάσετε ν' ανοίξετε την εξώπορτα ή να ξεκλειδώσετε το ερμάριο των μετρητών, με αποτέλεσμα, να μην μπορέσει ο καταμετρητής να κάνει τη δουλειά του, ουδέν πρόβλημα.

 Διαβάζετε μόνος σας την ένδειξη στο μετρητή σας, τηλεφωνείτε στο 10500 (ΔΕΗ) και τους την λέτε. iv. Τέλος, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που αποφασίσει/καταφέρει η ΔΕΗ να σας κόψει το ρεύμα, ουδέν πρόβλημα. Φωνάζετε τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς, σας αντικαθιστά/σηκώνει την ασφάλεια, και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
 Και την επόμενη φορά, ... φροντίστε όμως, να είστε πιο προσεκτικοί, δηλαδή, εν τη απουσία σας, να μην έχει κανένας πρόσβαση στο μετρητή σας.

Υ.Γ. Πάντως, όποιος αποφασίσει να πληρώσει το χαράτσι, καλό θα είναι, να μην παραπονεθεί ή καταφερθεί ξανά εναντίον αυτών (ανεξαρτήτως κόμματος), που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

 Εννοώ, εφεξής, δεν θα έχει κανένα απολύτως δικαιολογητικό, να κατηγορεί-βρίζει τον Παπανδρέου (με τους υπουργούς του) ή τον Καραμανλή ή τις Τσιπρο-παπαρήγες, ως κλέφτες, λαμόγια, άχρηστους, κλπ

 Ούτε να ζητάει προσφυγή στις κάλπες, να ισχυρίζεται, ότι δεν αντέχει άλλους φόρους ή ότι πληρώνει αυτός, για να τρώνε οι «ημέτεροι», κ.ο.κ.

Δεν θα έχει κανένα απολύτως λογικό έρεισμα γι' αυτό, αφού, θα έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τον εαυτό του (= ασυνέπεια λόγων και πράξεών του). Και το κυριότερο, θα έχει χάσει τη μία και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, να περάσει το πιο ενδεδειγμένο και αποτελεσματικό μήνυμα, σε όλους αυτούς, που τόσα χρόνια μας δουλεύουν κι' εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν ως όχλο, βοώντα μεν, ανύπαρκτο και γραφικό δε.
 Και το μήνυμα αυτό λέει: κύριοι, όλα τα πράγματα έχουν και τα όριά τους, γι' αυτό, ΚΑΤΩ ΤΑ «ΞΕΡΑ» ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, η ατομική (μικρο)ιδιοκτησία δεν είναι... έγκλημα, ούτε θα μας την αρπάξετε, όπως αρπάζατε τόσα χρόνια τα λεφτά μας!

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ....ΑΝΑΜΟΝΗΣ!!!!!

Ανακοινώνεται και ορκίζεται την Παρασκευή η κυβέρνηση υπό τον Λ.Παπαδήμο.



  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της σύνθεσης της κυβέρνησης συνεργασίας βρίσκεται η χώρα, καθώς η ορκωμοσία των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για τις 2 το μεσημέρι. Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Το ενδιαφέρον όλων εστιάζεται στο ποια πρόσωπα θα συνθέσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα. Οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων των τριών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση, ξεκίνησαν την Πέμπτη και συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα.

Η σύνθεση της κυβέρνησης θεωρείται από πολλούς ως «άσκηση ισορροπίας», αφού εκτός από τα πρόσωπα που θα προέρχονται από τα τρία κόμματα και ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος εκτιμάται πως θα επιλέξει πρόσωπα της εμπιστοσύνης του.

Στις διαβουλεύσεις, το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπείται από τον στενό συνεργάτη του Γ.Παπανδρέου, Νίκο Αθανασάκη, η ΝΔ από τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Δημήτρη Σταμάτη και ο ΛΑΟΣ από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Γεωργίου.

Η ΝΔ έχει προτείνει να συμμετάσχουν τέσσερα κορυφαία στελέχη της: Οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά, καθηγητής Γιάννης Μουρμούρας, καθώς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ, καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Πρόκειται κυρίως για εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Ο κ. Αβραμόπουλος θα παραιτηθεί της βουλευτικής του έδρας, ώστε να γίνει πράξη η αρχική δέσμευση του κ. Σαμαρά, ότι η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση με κοινοβουλευτικά της μέλη.

Σύμφωνα με το MEGA, ο Σταύρος Δήμας είναι πιθανόν να καταλάβει τη δεύτερη θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση αλλά και το υπουργείο Άμυνας.
Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Γεωργίου δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα και αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός «θα συμμετέχει με αρκετά στελέχη στη νέα κυβέρνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία στα οποία αναμένεται με βεβαιότητα ότι θα γίνουν αλλαγές προσώπων στην ηγεσία τους είναι το Εσωτερικών, το Δικαιοσύνης, το Προστασίας του Πολίτη, το Επικρατείας (στο οποίο ο οριζόμενος υπουργός ασκεί καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου) και, ίσως, το Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται κυρίως για τα λεγόμενα «εκλογικά» υπουργεία, καθώς η νέα κυβέρνηση, εκτός των άλλων καθηκόντων της, θα πρέπει να οδηγήσει τη χώρας στις κάλπες.

Από τις πρώτες ενδείξεις προκύπτει ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το υπουργείο Οικονομικών και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Αρκετοί από τους υπουργούς της απερχόμενης κυβέρνησης ενδέχεται να βρεθούν και πάλι σε κυβερνητικές θέσεις ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν θα παραμείνουν στα ίδια πόστα. Μεταξύ των ονομάτων είναι αυτά των κ.κ. Λοβέρδου, Ρέππα, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδη και Ραγκούση.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνεργάζονται σε τακτική βάση με τον πρωθυπουργό και δεν αποκλείεται να συγκαλούνται, όποτε εκείνος το κρίνει απαραίτητο, συσκέψεις υπό την προεδρία του. Αν προκύπτουν ενδοκυβερνητικά προβλήματα, οι πολιτικοί αρχηγοί ενδέχεται να συναντώνται και μεταξύ τους.


Newsroom ΔΟΛ

H NASA ανακαλύπτει το απόλυτο μαύρο.



Επιφάνεια από πυρίτιο επιστρωμένη με το νέο υλικό. Η επίστρωση έχει αφαιρεθεί στο κέντρο για να αποκαλυφθεί η εσωτερική δομή της
Επιφάνεια από πυρίτιο επιστρωμένη με το νέο υλικό. Η επίστρωση έχει αφαιρεθεί στο κέντρο για να αποκαλυφθεί η εσωτερική δομή της  
Τίποτα δεν είναι πιο μαύρο από ένα νέο υλικό υψηλής τεχνολογίας που ανέπτυξαν ερευνητές της NASA. Πρόκειται για μια επίστρωση από νανοσωλήνες, η οποία απορροφά το 99% του φωτός όχι μόνο στα ορατά μήκη κύματος, αλλά και στο υπεριώδες και το υπέρυθρο φάσμα.

«Άλλοι ερευνητές έχουν αναφέρει σχεδόν τέλεια επίπεδα απορρόφησης, κυρίως στο υπεριώδες και το ορατό, ωστόσο το δικό μας υλικό είναι σχεδόν τέλειο σε πολλαπλές ζώνες μήκους κύματος, από το υπεριώδες μέχρι το άπω υπέρυθρο» λέει ο Τζον Χαγκόπιαν, επικεφαλής των ερευνών στο Κέντρο Διαστημικής Πτήσης «Γκόνταρντ» της NASA.

«Κανείς άλλος δεν έχει πετύχει αυτό το ορόσημο ως σήμερα» υπερηφανεύεται.

Η κατάμαυρη επίστρωση, κατασκευασμένη με μεθόδους νανοτεχνολογίας, αποτελείται από νανοσωλήνες -σωλήνες από άνθρακα με τοιχώματα που έχουν πάχος ενός ατόμου- τοποθετημένους κατακόρυφα πάνω σε μια επιφάνεια (εικόνα κάτω).


Stephanie Getty, NASA Goddard
Η επιφάνεια αυτή μπορεί να αποτελείται από πυρίτιο, τιτάνιο ή ανοξείδωτο ατσάλι, υλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως σε διαστημικές εφαρμογές.
 
Οι επιφάνειες αυτές επιστρώνονται με τη θέρμανσή τους στους 750 βαθμούς Κελσίου και την έκθεσή τους σε ένα αέριο που περιέχει άνθρακα, από τον οποίο σχηματίζονται αυθόρμητα οι νανοσωλήνες.

Στο μέλλον. το απόλυτο μαύρο της NASA θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την μείωση των εσωτερικών ανακλάσεων σε τηλεσκόπια και άλλα ευαίσθητα στο φως όργανα.

Το επίτευγμα παρουσιάστηκε προ ημερών στο συνέδριο SPIE Optics and Photonics.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ.....ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΙ ΑΥΤΟ!!!!!

Ξάφνιασε η ανταρσία των προεδρικών στο ΠΑΣΟΚ.


Ξάφνιασε η ανταρσία των προεδρικών στο ΠΑΣΟΚ 
Η μίνι ανταρσία παπανδρεϊκών βουλευτών που κατεστάλη προτού καν εκδηλωθεί, αλλά ήλθε στο φως της δημοσιότητας, προκαλεί έντονους προβληματισμούς στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου σε μια χρονική περίοδο που αναζητεί στηρίγματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Είναι γεγονός ότι η «διαρροή» της υποψηφιότητας Πετσάλνικου προκάλεσε αναπάντεχες αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από «ακραιφνείς» παπανδρεϊκούς βουλευτές. Ορισμένοι εξ αυτών (Φρ. Παρασύρης, Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Οικονόμου, Μιχάλης Τζελέπης) επισκέφθηκαν τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Β. Εξαρχο ζητώντας να διαμηνύσει στον κ. Παπανδρέου ότι «δεν περνάει η επιλογή» Πετσάλνικου και εν συνεχεία επισκέφθηκαν τον Ευ. Βενιζέλο ζητώντας του να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες. Ο υπουργός Οικονομικών τούς ευχαρίστησε αλλά τους είπε πως «μόλις μου τηλεφώνησε ο Γ. Παπανδρέου και με ενημέρωσε ότι θα πάει με πρόταση Παπαδήμου».

Αλλη ομάδα προεδρικών βουλευτών (Παντούλας, Μπόλαρης, Βαρβαρίγος, Δριβελέγκας, Ντόλιος, Ζωίδης, Θ. Παπαδόπουλος, Κεγκέρογλου, Βλατής, Βαρδίκος, Τσώνης) συνέταξαν επιστολή την οποία κατέθεσαν στο γραφείο του κ. Εξαρχου, διαμαρτυρόμενοι για την υποψηφιότητα Πετσάλνικου.

Η επιστολή δεν φέρει υπογραφές καθώς τους δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις ότι «αποσύρεται» η υποψηφιότητα Πετσάλνικου, ωστόσο οι ίδιοι έλεγαν χθες ότι «ήμασταν 50 και θα μπορούσαμε να είμαστε 100». Το αξιοσημείωτο της επιστολής δεν ήταν μόνο ότι ζητούσαν από τον κ. Παπανδρέου να δώσει λύση στην εμπλοκή με το πρόσωπο του μεταβατικού πρωθυπουργού επιλέγοντας «ισχυρή προσωπικότητα», αλλά ότι στο τέλος της προειδοποιούσαν με παραιτήσεις από το βουλευτικό αξίωμα σε περίπτωση που θα παρέμενε η εκκρεμότητα. «Δεν μας ενδιέφερε το πρόσωπο, αλλά ότι έπρεπε να τελειώνει αυτή η ιστορία», εξηγούσε χθες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας επισημαίνοντας ότι η ιδέα της επιστολής γεννήθηκε μετά το ναυάγιο της συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο.
Χθες αργά το βράδυ ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης με ανακοίνωση διευκρίνιζε ότι η πρωτοβουλία «δεν στρεφόταν κατά, ούτε τασσόταν υπέρ συγκεκριμένης υπόδειξης για το πρόσωπο του πρωθυπουργού». Αποκάλυπτε μάλιστα ότι η αγωνία των βουλευτών «εκφράστηκε προς κορυφαία στελέχη του κινήματος (Βενιζέλος, Ρέππας, Χρυσοχοΐδης, Παπουτσής, Σκανδαλίδης, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου), μεταφέρθηκε στα θεσμικά όργανα (γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου) και εστιάστηκε στο κρισιμότατο για τη χώρα ζήτημα της άμεσης επιλογής του πρωθυπουργού».
Κατέληγε τονίζοντας ότι η επιχείρηση διαστρέβλωσης της πρωτοβουλίας τους αφορά και χαρακτηρίζει αυτούς που την επιχειρούν και εξέφραζε την ικανοποίησή τους αφού η πολιτική τους στόχευση ευοδώθηκε.

Χθες πάλι καταγράφηκαν νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ από βουλευτές που δεν έβλεπαν θετικά την πρωθυπουργοποίηση του Λουκά Παπαδήμου και σχολίαζαν ότι «βάζουμε τους τραπεζίτες να μας κυβερνούν».

Το πρώτο αίτημα για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ήλθε από τον Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να κινήσει τις συνταγματικές και καταστατικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην επόμενη μέρα και να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και το κόμμα. Τόνισε όμως ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει με τη στενή αντίληψη των ημερομηνιών, δηλαδή αύριο, οπότε εκπνέει η θητεία του κ. Παπανδρέου, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία.

Επιστολή - βόμβα 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ: Απείλησαν με παραίτηση!!!!

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/148088.html

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ!!!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παρέδωσαν τη χώρα στην «Τριμερή» – Ο «παγκόσμιος» ρόλος Παπαδήμου!!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παρέδωσαν τη χώρα στην «Τριμερή» – Ο «παγκόσμιος» ρόλος Παπαδήμου
Η χώρα και επισήμως τελεί υπό την κατοχή της ανεθνικής ολιγαρχίας των τραπεζιτών και της «Τριμερούς Επιτροπής». Το πολιτικό σύστημα παραδόθηκε, μετά από μικρή αντίσταση, στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Κατοχικός – μεταβατικός – «σωτήρας» – εκλεκτός πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος.
Τα κείμενα που ακολουθούν τα βρήκαμε στο διαδίκτυο και δίνουν την πλήρη εικόνα. Διαβάστε, σκεφθείτε και αποφασίστε τι θέλετε από τις ζωές σας. Σκλαβιά ή Ελευθερία; Σεβασμό ή ατίμωση; Το «μπαλάκι» τώρα πέφτει στο λαό… Οι πολιτικοί ολοκλήρωσαν την αποστολή τους!
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν στον από κοινού τους διορισμό του Λουκά Παπαδήμου ως πρωθυπουργού.
Δημοκρατική Συμμαχία και ΛΑΟΣ χειροκροτούν, ενώ Δημοκρατική Αριστερά και Πράσινοι θεωρούν την εξέλιξη σχεδόν θετική.
Σύσσωμο το μπλοκ των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων βάζει στο τιμόνι της χώρας έναν άνθρωπο που με καμία διαδικασία δεν έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.
Κι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι τυχαίος. Είναι μέλος του λόμπι που ονομάζεται Trilateral Commission (Τριμερής Επιτροπή). Πρόκειται για όργανισμό που έφτιαξαν στη δεκαετία του 70 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών από τις τρεις ισχυρότερες τότε περιοχές του πλανήτη (ΗΠΑ, Δ. Ευρώπη, Ιαπωνία) και είχε ως ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας των εταιρειών αυτών.
Ιδού τι λέγεται για το λόμπι αυτό από την Αυστραλή ακαδημαϊκό Sharon Beder στο βιβλίο της  «Suiting themselves: how corporations drive the global agenda», εδώ σελίδα 6
H Trialteral Commission είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δίκτυα εταιρειών μπορούν να συμπεριλάβουν υψηλά ιστάμενους σε κυβερνήσεις και δημόσιες διοικήσεις μέσα στις συμμαχίες τους σα συμμάχους εναντίον της δημοκρατίας. Η TC δημιουργήθηκε για να «διαμορφώσει τη δημόσια πολιτική» σε μια εποχή που η δημοκρατία έθετε εξοργιστικά εμπόδια στις πολυεθνικές. Το 1975, η TC εξέδοσε έκθεση με τίτλο «Η Κρίση της Δημοκρατίας», βασικός συγγραφέας της οποίας ήταν ο Samuel Huntington [θυμ. "σύγκρουση των πολιτισμών" και άλλα αντιδραστικά] και δήλωνε ότι «κάποια από τα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα οφείλονται στην υπερβολική δημοκρατία». Η έκθεση είπε επίσης ότι «χρειάζεται πράγματι ένας βαθμός μετριάσματος της δημοκρατίας» και ακόμα ότι «η αποτελεσματική λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος απαιτεί ένα βαθμό απάθειας και μη ανάμειξης ενός μέρους ατόμων και ομάδων».
«Ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος David Rockfeller εξήγησε το σκοπό ύπαρξης της TC λέγοντας ότι ‘πρέπει να μειωθεί ο ρόλος της κυβέρνησης. Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτά που έκανε η κυβέρνηση και οι εταιρείες φαίνονται να είναι οι οντότητες που είναι πιο λογικό να το κάνουν αυτό’.»
Περισσότερες πληροφορίες για την Trilateral Commission μπορεί κανείς να βρεί και σ’αυτό το βιβλίο – Trilateralism: the Trilateral Commission and elite planning for world management
Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι επίσης ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Τέτοια σώματα είναι η «Ομάδα των Τριάντα» (περισσότερα γι’αυτή την ομάδα σε πρόσφατη δημοσίευση του Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών) και το «Σκιώδες Συμβούλιο της ΕΚΤ» (δείτε τα μέλη του στο τέλος αυτού του άρθρου)
Ο Λουκάς Παπαδήμος διετέλεσε επίσης στο παρελθόν μέλoς της Federal Reserve Bank of Boston.
Δε πρέπει να αναμένεται λοιπόν ότι ο κύριος αυτός θα … «χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του και τις επαφές του για να οφελήσει τον ελληνικό λαό». Πρόκειται για εκπρόσωπο του διεθνούς τραπεζικού και πολυεθνικού κεφαλαίου που έρχεται με τρόπο ανάλογο που τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα έφεραν στην εξουσία το Μεταξά τη δεκαετία του ’30 και ίσως και με την θετική έγκριση των ευρωπαϊκών ελίτ.
Βασική αποστολή του είναι να επιβάλει στον ελληνικό λαό με αντιδημοκρατικό τρόπο την απόφαση της τελευταίας συνόδου της ΕΕ που προβλέπει της εγκατάσταση ελεγκτών της Κομισιόν (βλέπε task force) και της ΕΚΤ σε όλα τα υπουργεία, τη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος απευθείας από την Τρόικα καθώς και το αποικιακό σχέδιο «Ήλιος» με το οποίο ξένες πολυεθνικές θα κλέβουν ηλιακή ενέργεια από την Ελλάδα για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες αλλού.
Δεν υπάρχει λοιπόν άλλη αξιοπρεπής πολιτική επιλογή πέρα από την ένταση των κινητοποιήσεων απαιτώντας εκλογές τώρα και απόρριψη της απόφασης της συνόδου.
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ – ΠΗΓΗ: ΓΚΡΑΝΜΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ
Λουκάς Παπαδήμος ο νέος «αρμοστής»: είναι Προτεστάντης (Ευαγγελικός) και μέλος της Trialteral Commission
Ο αρχιτραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος είναι ο νέος «αρμοστής» σε αυτόν τον τόπο που κάποτε τον λέγαμε «Ελλάδα».
«Έπιασε» η …ευχή που πριν λίγες ημέρες δημοσίευαν οι reuters, ότι «την Ελλάδα πρέπει να την κυβερνήσει κάποιος που να μιλά καλά ελληνικά αλλά να μην είναι με τους Έλληνες».
Ο κ. Παπαδήμος εκτός απο μεγαλο-στέλεχος του τραπεζοπιστωτικού συστήματος, είναι οπαδός της προτεσταντικής αίρεσης των «Ευαγγελικών» και μέλος της πιό «σκληρής» οργάνωσης που ελέγχει το «ίδρυμα Ροκφέλερ», της περίφημης «Trilateral Commission». ΠΗΓΗ: Δημήτριος Αναστασιάδης
Το προεδρείο της Τριμερούς Επιτροπής όπως είναι επίσημα αναρτημένο στο διαδίκτυο

Παπαχελάς και Παπαδήμος μέλη της Τριμερούς Επιτροπής. Από την επίσημη λίστα που μπορείτε να δείτε εδώ

Όπως μπορείτε να δείτε, μέλη της Τριμερούς Επιτροπής είναι ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Αλέξης Παπαχελάς

Οι τρεις λέσχες της παγκόσμιας τάξης

Ποιοι Ελληνες και ξένοι συμμετέχουν στις συναντήσεις που διοργανώνουν τα οικονομικά λόμπι για την πολιτική και την οικονομία
(Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ στις 28/01/2001)
Τρεις είναι οι κορυφαίες λέσχες στις οποίες συναντώνται οι κορυφαίοι της πολιτικής και της οικονομίας: το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που διοργανώνεται στο Νταβός, το Μπίλντερμπεργκ και η Τριμερής Επιτροπή. Στα τραπέζια τους τίθενται όλα τα ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια οικονομία και την πολιτική (τα τελευταία χρόνια τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνει η παγκοσμιοποίηση) και αποφασίζονται οι κατευθύνσεις της διεθνούς πολιτικοοικονομικής σκηνής. Οσοι συμμετέχουν σε αυτές τις συναντήσεις έχουν μια μοναδική ευκαιρία για διεθνείς δημόσιες σχέσεις και δικτύωση. Οσοι βρίσκονται απ’ έξω θεωρούν ότι οι λέσχες αυτές αποτελούν ευκαιρία για να συγκεντρωθούν οι ισχυροί και να αποφασίσουν την τύχη του κόσμου.
Το Φόρουμ του Νταβός
Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τεράστιες προσπάθειες να προμηθευθούν μία από τις λευκές προσκλήσεις για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται κάθε χειμώνα στο Νταβός της Ελβετίας. Επί έξι ημέρες το μικρό αυτό χιονοδρομικό θέρετρο έχει την τιμή να φιλοξενεί περισσότερους ισχυρούς της πολιτικής και της οικονομίας ανά τετραγωνικό μέτρο από κάθε άλλο μέρος της Γης. Οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ ανέρχονται σε 2.000 και πληρώνουν ως και 20.000 δολάρια για να λάβουν μέρος στις συναντήσεις.
Το 1971 ο ελβετός καθηγητής της Διοίκησης Επιχειρήσεων Κλάους Σβαμπ προσκάλεσε πρώτη φορά μια μικρή ομάδα ευρωπαίων επιχειρηματιών για να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε η ευρωπαϊκή οικονομία στην παγκόσμια αγορά. Σήμερα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει μετατραπεί από ένα μικρό ευρωπαϊκό συνέδριο σε μια τεράστια παγκόσμια επιχείρηση. Στο διάστημα που μεσολάβησε έχει υποδεχθεί το χιλιοστό μέλος του (το Φόρουμ λειτουργεί με μέλη και προσκεκλημένους), έχει διευκολύνει τη σύναψη συμφωνιών (ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Τουργκούτ Οζάλ κατέληξαν σε μια ­ τελικώς ατυχήσασα ­ συμφωνία για τα Ελληνοτουρκικά στο Νταβός το 1988) και έχει αμαυρωθεί από σκάνδαλα (ο κ. Σβαμπ κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύεται το μη κερδοσκοπικό Φόρουμ για να αυξήσει την προσωπική περιουσία του).
Ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες του Νταβός είναι ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ο χρηματιστής Τζορτζ Σόρος. Από την Ελλάδα τακτικοί θαμώνες του Φόρουμ είναι ο εφοπλιστής Γιώργος Βερνίκος και ο Αλεξ Ρόντος.
Τι κερδίζουν όλοι αυτοί από τη συμμετοχή τους; Το Νταβός τούς προσφέρει την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να κάνουν δημόσιες σχέσεις και ίσως να κλείσουν κάποια συμφωνία στο περιθώριο του Φόρουμ. Οι τακτικοί θαμώνες ξεχωρίζουν από τα… παπούτσια τους: όσοι έχουν συμμετάσχει στο Φόρουμ γνωρίζουν ότι οι σκεπασμένοι με πάγο δρόμοι του Νταβός δεν σηκώνουν τις δερμάτινες σόλες (τουλάχιστον ένας βρετανός βιομήχανος και ένας δημοσιογράφος των «Financial Times» έχουν σπάσει τα άκρα τους διασχίζοντας τους γλιστερούς δρόμους). Ελληνες που έχουν συμμετάσχει στο Φόρουμ υποστηρίζουν ότι οι «πρωτάρηδες» συμπατριώτες τους ξεχωρίζουν από τις προσπάθειές τους να φωτογραφηθούν δίπλα σε σημαντικότερες από τους ίδιους προσωπικότητες.
Το μυστικοπαθές Μπίλντερμπεργκ
Είναι το πιο εκλεκτικό και μυστικοπαθές από τα διεθνή πολιτικοοικονομικά κλαμπ. Στις ετήσιες συναντήσεις του, που διοργανώνονται κάθε άνοιξη και διαρκούν δυόμισι ημέρες, λαμβάνουν μέρος μόλις 100 με 120 πολιτικοί και επιχειρηματίες οι οποίοι δεσμεύονται ότι δεν θα συζητήσουν παραέξω ό,τι διαμείβεται εντός των θυρών. Ολη αυτή η μυστικότητα αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τις ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις.
Το Μπίλντερμπεργκ πήρε το όνομά του από το ομώνυμο ξενοδοχείο της Ολλανδίας όπου το 1954 ο πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας συγκάλεσε την πρώτη συνάντηση για «να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ» και «τη δημιουργία μιας δυνατής και εύρωστης Ευρώπης». Εκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη της Ευρώπης ή των ΗΠΑ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (λέγεται ότι οι αίθουσες «χτενίζονται» ακόμη και για κοριούς).
Το Μπίλντερμπεργκ θεωρείται ένα Φόρουμ με αίγλη και επιρροή. Συχνά προσκαλούνται σε αυτό πολλά υποσχόμενες προσωπικότητες της πολιτικής τις οποίες περνούν από «ίντερβιου» οι συμμετέχοντες ­ παράδειγμα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος είχε προσκληθεί το 1991, έναν χρόνο προτού εκλεγεί στον Λευκό Οίκο, και ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε αυτό το 1993, τέσσερα χρόνια προτού μετακομίσει στη Ντάουνινγκ Στριτ.
Η συνάντηση του 1993 είχε διοργανωθεί στην Αθήνα στο συγκρότημα «Ναυσικά» του Αστέρα της Βουλιαγμένης. Ο Χένρι Κίσινγκερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και μέλος του Μπίλντερμπεργκ, είχε αρνηθεί να μεταβεί εκφράζοντας αμφιβολίες για την επάρκεια των μέτρων ασφαλείας. Είχαν συμμετάσχει όμως ο Τζιοβάνι Ανιέλι, ιδρυτής της Fiat και μέλος του Μπίλντερμπεργκ, η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, ο βρετανός μεσολαβητής για τη Βοσνία Ντέιβιντ Οουεν, ο τραπεζίτης Ντέιβιντ Ροκφέλερ και περισσότεροι Ελληνες από κάθε άλλη φορά (ο τότε πρόεδρος του ΣΕΒ Στέλιος Αργυρός, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πίστεως Γιάννης Κωστόπουλος, οι εφοπλιστές Γιώργος Λιβανός, Μιχάλης Περατικός και Γιάννης Λύρας, ο Στέφανος Μάνος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κ.ά.).
Εκπρόσωπος του Μπίλντερμπεργκ στην Ελλάδα είναι (2001) ο Γιώργος Δαυίδ της 3Ε. Κατά καιρούς έχουν συμμετάσχει ως προσκεκλημένοι ο Γεράσιμος Αρσένης (1994), ο εφοπλιστής Κώστας Καρράς, ο Θεόδωρος Πάγκαλος (1995), ο Γιώργος Παπανδρέου (1995, 1998, 2000), ο Κώστας Καραμανλής (1998), ο Γιάννος Κρανιδιώτης (1999), ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Βερέμης (1999), ο Συνήγορος του Πολίτη Νικηφόρος Διαμαντούρος (2000) και ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου. Από τον διεθνή χώρο τακτικοί θαμώνες του Μπίλντερμπεργκ είναι ο αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2001) Ρομάνο Πρόντι και ο προκάτοχός του Ζακ Σαντέρ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζέιμς Γούλφενσον και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον.
Το Μπίλντερμπεργκ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για δικτύωση σε διεθνές επίπεδο. Η μυστικότητα που το περιβάλλει όμως δίνει τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας. Τα μέλη του αποκαλούνται «σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση», «προφήτες του καπιταλισμού» και «ανώτατοι ιερείς της παγκοσμιοποίησης». Παράδειγμα της υπερβολής είναι οι ισχυρισμοί που δημοσιεύθηκαν σε γιουγκοσλαβικές εφημερίδες ότι οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί του 1999 είχαν αποφασιστεί στους κύκλους του Μπίλντερμπεργκ. Επειδή τίποτε δεν μένει κρυφό τα πρακτικά της συνάντησης εκείνης της χρονιάς, που διέρρευσαν στη βρετανική εφημερίδα των άστεγων «The Big Issue»(!), δείχνουν ότι αντιθέτως πολλοί από τους συμμετέχοντες είχαν εκφράσει έντονες αμφιβολίες για τη νατοϊκή επέμβαση («Το ΝΑΤΟ συμπεριφέρεται ως αποικιοκρατική δύναμη») αλλά και για το ότι το ΝΑΤΟ είχε δώσει στη Ρωσία carte blanche για να βομβαρδίσει την Τσετσενία.
Ακολουθεί βίντεο με την Άννα Διαμαντοπούλου να «μοιράζεται» με το κοινό τις εμπειρίες της από τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ:
Η Τριμερής Επιτροπή
Το 1973 ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ ζήτησε από τον καθηγητή Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι να διοργανώσει ένα κλαμπ κορυφαίων πολιτικών και επιχειρηματιών από τη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ και Καναδά), την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ιαπωνία για να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των τριών αυτών πόλων. Ετσι γεννήθηκε η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission) της οποίας τα 350 περίπου μέλη και οι προσκεκλημένοι τους συναντώνται κάθε φθινόπωρο εκ περιτροπής στην Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία.
Η Τριμερής Επιτροπή περιλαμβάνει τρεις περιφερειακές υποεπιτροπές (αμερικανική, ευρωπαϊκή, ιαπωνική) που συναντώνται χωριστά μία φορά τον χρόνο ­ η ευρωπαϊκή συναντήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1999. Η Ελλάδα άργησε πολύ να συμμετάσχει στην Τριμερή Επιτροπή. Μέλη της από την Ελλάδα είναι ο Στέλιος Αργυρός, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και ευρωβουλευτής, και ο Παναγής Βουρλούμης, πρώην στέλεχος της Τράπεζας Πίστεως και νυν ιδιοκτήτης εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Από τον διεθνή χώρο «τραϊλατεραλιστές» είναι οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και Κλίντον, ο Ντικ Τσένι, ο πρώην επικεφαλής της CIA Τζον Ντόιτς, ο Χόλμπρουκ, ο Κίσινγκερ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν.
Η Τριμερής Επιτροπή εκατηγορείτο ότι ανέβαζε κυβερνήσεις, λ.χ. ότι ο Ροκφέλερ και ο Μπρεζίνσκι αποφάσισαν να προωθήσουν τον Τζίμι Κάρτερ στον Λευκό Οίκο το 1976. Σήμερα η επιτροπή θεωρείται ότι βρίσκεται σε παρακμή και ότι τη συντηρούν κυρίως οι Ιάπωνες. Πρόσφατα έκανε ανοίγματα στο Μεξικό και στη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ την ανακάλυψαν και οι πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης: τον Νοέμβριο του 2000 στο Μιλάνο 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της συνάντησης φωνάζοντας: «Κάτω ο αντικοινωνικός καπιταλισμός».
ΤΑΝΙΑ ΜΠΟΖΑΝΙΝΟΥ στο ΒΗΜΑ, 28 Ιανουαρίου 2001
Διαβάστε ακόμα:
1. Παρέμβαση Μητσοτάκη κατά… μαριονέτας και υπέρ… Παπαδήμου (;)
2. Μάνος: «Αναζητείται αχυράνθρωπος για να εξυπηρετήσει τον κ. Βενιζέλο…»
Ο κ. Στέφανος Μάνος, στρατευμένος στην επιλογή Παπαδήμου, που είναι και η επιλογή των τραπεζών γράφει στο twitter του σχόλια.
3. Λυσσάνε και πιέζουν οι τραπεζίτες υπέρ Παπαδήμου!…
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές μας, το τραπεζικό σύστημα με τους «εκφραστές» του, καθεστωτικά ΜΜΕ, την Τρόικα του ΠΑΣΟΚ, τον Στέφανο Μάνο και φυσικά τη Ντόρα Μπακογιάννη, πιέζουν ασφυκτικά για να γίνει πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος! Ο «άνθρωπος και εκλεκτός των τραπεζών», όπως μας είπαν χαρακτηριστικά.
4. Η Διαμαντοπούλου ΥΠΕΡ Παπαδήμου!
Με ανοιχτή επιστολή η Άννα Διαμαντοπούλου τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης Παπαδήμου.
5. Δεν θέλουν το Βενιζέλο οι τραπεζίτες
Έλληνες που συμμετείχαν στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (το βρήκαμε εδώ)
Ονόματα ελλήνων που λέγεται πως συμμετείχαν. Ο πρώτος ‘Ελληνας που συμμετείχε ήταν ο Παναγιώτης Κανελόπουλος (1954 στην έναρξη). Αξιοπρόσεκτο είναι και το γεγονός ότι ένας μόνο ‘Ελληνας δημοσιογράφος έχει συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Λέσχης, 2002 και 2008, στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ο Αλέξης Παπαχελάς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών, είχε προσκληθεί (συμμετείχε;) στην σύνοδο της »Λέσχης», τέλη Μαίου 1996, στο ΤορόντοΕπίσης, στα 1998 συμμετείχαν από κοινού !!! στη συνεδρίαση της Λέσχης στην Μ. Βρετανία οι: Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου!!! Στη λέσχη επίσης έχει πάρει μέρος ο Αντώνης Σαμαράς και πολλές φορές η Άννα Διαμαντοπούλου.
2007 - Istanbul, Turkey (31 May-3 June)Alogoskoufis, George Minister of Economy and Finance David, George A. Chairman, Coca-Cola Diamantopoulou, Anna Member of Parliament
2006 - Ottawa, Canada, (8-11 June)Alogoskoufis, George Minister of Economy and Finance David, George A. Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A. Tsoukalis, Loukas President, Hellenic Foundation for European and Foreign Policy (ELIAMEP
2005 – Rottach-Egern, Germany (5-8 Μαίου) Alogoskoufis, George – Minister of Economy and Finance Papandreou, George – Leader of the Opposition (PASOK) Diamantopoulou, Anna – Member of Parliament, former European Commissioner David, George A., Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.2004 -
Stresa, Italy, (3-6 Ιουνίου 2004Diamantopoulou, Anna – Member of Parliament, former European Commissioner for Social Affairs David, George A. – Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
2003 – Versailles, France (15-18 Μαίου)Bakoyannis, Dora – Mayor of Athens Tsoukalis, Loukas – Professor, University of Athens; President Hellenic Foundation for European and Foreign Policy David, George A. – Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
2002 – Chantily, Virginia, USA (30 Μαίου-2 Ιουνίου): David, George A. – Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola) – member, Steering Committee Papahelas, Alexis – Foreign policy columnist. «TO VIMA»
2001 – Stenungsund, Sweden (24-27 Μαίου): David, George A. – Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola) Manos, Stephanos - Member of the Greek Parliament & Former Minister of National Economy; President of the Liberal Party Bilderberg from 1988 onwards (Greece) David, George A. Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. Andrianopoulos, Andreas, Mayor of Piraeus; former Minister of CultureA rgyros, Stelios, Chairman Federation of Greek Industries Arsenis, Gerasimos, Minister of Defense Christodoulou, Efthymios, Minister of Economic Affairs Costopoulos, Yannis S, Chairman, Credit Bank Couloumbis, Ted, Pres. Greek Foreign Policy Institute Diamandouros, P Nikiforos; National Ombudsman Hadjieleftheriadis, Gregory, Vice President Eletson Corporation Karamanlis, Kostas A. – Leader of the Opposition Kranidiotis, Yannos. Alternate Minister for Foreign Affairs (d. 14.9.99). Livanos, George P, Ship OwnerLyras, John C, Vice Chairman, Union of Greek Shipowners Manos, Stefanos, Minister of National Economy Mitsotakis, Constantine, Prime Minister Pangalos, Theodoros G., Minister for Foreign Affairs (Socialist Party) Papaconstantinou, Michalis, Minister for Foreign Affairs Papalexopoulos, Theodore, Deputy Chairman, Titan Cement Company SA Papandreou, George A. – Minister for Foreign Affairs Peraticos, Michael C, Chairman, Pegasus Ocean Services Samaras, Andonis, former Minister of Foreign AffairsTsoukalis, Loukas, Prof, Univ of Athens; Pres., Hellenic Centre for Eur. Studies (EKEM) Veremis, Thanos M. – Professor of Political History, Univ. of Athens; Pres. of EliamepVokos, Themistocles, Chairman, The Seatrade Organisation Zombanakis, Minos, Chair, Group for International Study & Evaluation Στα παραπάνω, πρέπει να προστεθεί και το όνομα του πολιτικού Γιάγκου Πεσματζόγλου -τακτικό μέλος της Λέσχης)
Το ρεπορτάζ σχετικά με το πραξικόπημα της διαπλοκής που μας έφερε τον Λουκά Παπαδήμο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: Το αποτυχημένο πραξικόπημα της διαπλοκής με Λ. Παπαδήμο. Ο αρθρογράφος θεωρούσε ότι είχε αποτύχει η προσπάθεια επιβολής Παπαδήμου. Τελικά, το σύστημα αποδείχθηκε ισχυρότερο από τους εξαρτημένους Έλληνες πολιτικούς.

http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/apokalipsi-paredosan-ti-chora-stin-trimeri-o-pagkosmios-rolos-papadimou.html

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Ναύπακτο.

 

Με μικρό εστιακό βάθος

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε πριν από λίγη ώρα την ευρύτερη περιοχή γύρω από τη Ναύπακτο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 19 χιλιομέτρων από την Πάτρα, ενώ το εστιακό του βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Λόγω του σεισμού σημειώθηκαν πτώσεις μπαζών και τούβλων σε ακατοίκητα σπίτια, ενώ σε πολλά σπίτια στην περιοχή μεταξύ Ρίου και Ναυπάκτου επικράτησε πανικός καθώς έπεφταν αντικείμενα μέσα στα σπίτια και οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.

Πανικός επικράτησε στη Ναύπακτο καθώς ο σεισμός είχε πολύ μεγάλη διάρκεια που ξεπερνούσε τα 16 δευτερόλεπτα, ενώ η δόνηση έγινε πολύ αισθητή και στο Αίγιο.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/258062/ishuros-seismos-51-rihter-sti-naupakto/

ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ......ΦΑΣΚΕΛΩΜΑΤΑ!!!!!

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ
Για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι ήταν ο καλύτερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας των τελευταίων ετών. Αφού μίλησε για γελοιοποίηση του πολιτικού συστήματος από το "παζάρι" των πέντε ημερών, ο Στεφανόπουλος κάλεσε τον Λ. Παπαδήμο να μην βάλει νέους φόρους. Αυτά που...
θα έπρεπε να πει ο Σαμαράς, τα είπε ένας παλιός του φίλος. Ο Κ. Στεφανόπουλος τον οποίο είχε προτείνει ως αρχηγός της ΠΟΛΑΝ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας...
 
http://fimotro.blogspot.com/2011/11/blog-post_9100.html

Τι ελεγε πριν ενα χρονο ο Λ. Παπαδημος για την κριση ( ΒΙΝΤΕΟ )

 
Γυρνάμε πίσω ακριβώς ένα χρόνο, στις 10 Νοεμβρίου το 2010, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός έδινε διάλεξη με θέμα την οικονομική κρίση στο Μέγαρο Μουσικής.
 
Το ακριβές θέμα της διάλεξης ήταν «Δημοσιονομική εξυγίανση και χρηματοοικονομική σταθερότητα» .

"Θα απαιτηθούν δύσκολες αποφάσεις και δυσκολότερες ενέργειες υλοποίησης", τόνιζε ο κύριος Παπαδημος και πρόσθετε ότι " δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για ανώδυνες λύσεις προκειμένου να ανατραπούν ανισορροπίες και αναποτελεσματικότητα δεκαετιών που οδήγησαν στην σημερινή οικονομική κατάσταση".

"Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη", υπογράμμιζε.

Μεταξύ άλλων ο νύν πρωθυπουργός επανέλαβε αρκετές φορές ότι εάν δεν επιτευχθεί ουσιαστική και μόνιμη δημοσιονομική εξυγίανση δεν θα επιτευχθεί χρηματοπιστωτική σταθερότητα και δεν θα μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση.

Παράλληλα, ο Λ. Παπαδήμος επισήμανε ότι η κοινωνικά δίκαιη κατανομή του κόστους δημοσιονομικής προσαρμογής είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθούν κοινωνικές εντάσεις που θα δυσχεράνουν την υλοποίηση των στόχων που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. "Η εφαρµογή της πρόσφορης πολιτικής δεν εξαρτάται από τα άστρα, αλλά από µας", έλεγε χαρακτηριστικά, παραφράζοντας τον Σαίξπηρ.



Αναφερόμενος στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα ο Λουκάς Παπαδήμος υπογράμμιζε ότι ορθώς επιδιώκουν και πετυχαίνουν την ενδυνάμωση της κεφαλαιακής τους επάρκειας, μέσω προγραμμάτων ενίσχυσης της κεφαλαιακής τους επάρκειας, που οδηγεί σταδιακά και στο άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς.

Τόνισε δε ότι εάν δεν επιτευχθεί δημοσιονομική εξυγίανση, εάν η ελληνική οικονομία δεν αποκτήσει ξανά την χαμένη της αξιοπιστία δεν θα γίνει εφικτή η ουσιαστική πρόσβαση των τραπεζών στις αγορές άντλησης κεφαλαίων και κατ επέκταση δεν θα αποκτήσουν δυνατότητα διοχέτευσης σημαντικής ρευστότητας στον ιδιωτικό τομέα (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) που θα κινητοποιήσει την ανάπτυξη.

Ανέφερε, επίσης, ότι μόνο η πίστη τήρηση όσων προβλέπονται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και η επιβολή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσουν σταδιακά την ελληνική οικονομία στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της και κατά συνέπεια η ελληνική οικονομία θα αποκτήσει ξανά τη δυνατότητα να προσφύγει από μόνην της στις διεθνείς αγορές για άντληση των κεφαλαίων που έχει ανάγκη.




http://www.e-magazino.gr/index.php/eidiseis/epikairotita/ti-elege-prin-ena-xrono-o-l.-papadimos-gia-tin-krisi-binteo.html

ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ...ΑΝΑΒΟΛΗ!!!!

Νέα προθεσμία πήρε ο Εφραίμ για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.


Νέα προθεσμία πήρε ο Εφραίμ για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου 
 

Νέα προθεσμία, αυτή τη φορά για τις 29 Νοεμβρίου, ζήτησε και πήρε, μέσω του συνηγόρου του, ο ηγούμενος Εφραίμ από την εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου.
Το πρωί προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο ο συνήγορος του αφού ο ίδιος ο ηγούμενος Εφραίμ βρίσκεται στη Ρωσία, από τις 20 Οκτωβρίου, ως συνοδός της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου που μεταφέρθηκε από το Άγιο Όρος και εκτίθεται σε προσκύνημα σε διάφορες πόλεις. Κατά την άφιξή του μάλιστα στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης ο ηγούμενος Εφραίμ έγινε δεκτός από τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το ταξίδι του στη Ρωσία αναμένεται να διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η περιφορά του ιερού κειμηλίου. Μετά την επιστροφή του πάντως στην Ελλάδα, ο ηγούμενος Εφραίμ θα πρέπει να περάσει την πόρτα του ανακριτικού γραφείου. Στις 29 Νοεμβρίου θα λογοδοτήσει για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτές της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις και σε απάτη σε βάρος του Δημοσίου.
Στις 14 Νοεμβρίου αναμένεται ν’ απολογηθεί και ο μοναχός Αρσένιος για την υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου. Με τις απολογίες τους αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα η ανάκριση που διενεργεί η εφέτης ειδική ανακρίτρια για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/147999.html

ΕΣΕΙΣ, ΛΕΓΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ!!!!!

Και επίσημα ο Λουκάς Παπαδήμος πρωθυπουργός.


Και επίσημα ο Λουκάς Παπαδήμος πρωθυπουργός 
Και επίσημα ο Λουκάς Παπαδήμος πρωθυπουργός σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της δημοκρατίας.
Αύριο Παρασκευή στις 11/ 11/ 2011 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στις 12 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και αποφασίστηκε το πλαίσιο αρχών βάσει των οποίων θα λειτουργήσει η νέα κυβέρνηση.
Και επίσημα πρωθυπουργός είναι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνησή του θα κινηθεί στο πνεύμα και τις πρόνοιες των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης-27ης Οκτωβρίου.
Ο νέος, εντολοδόχος, πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα, με οικογενειακή καταγωγή από τη Δεσφίνα Φωκίδας. Απεφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), από το οποίο έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στα Οικονομικά.
Από το 1975 μέχρι το 1984 διετέλεσε καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, περίοδο κατά την οποία εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve Bank) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Το 1984-1985 ήταν επισκέπτης καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών καιΕμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ), ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής οικονομικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ορίστηκε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (1985-1988 και 1991-1994), ενώ συμμετείχε σε διάφορα διοικητικά συμβούλια και επιτροπές, όπως
στην Επιτροπή Padoa-Schioppa (1986-1987) που συνέταξε την Έκθεση Efficiency, Stability and Equity (Oxford University Press, 1987), στην Επιτροπή Αγγελοπούλου (1989-1990), η οποία συνέταξε την Έκθεση για τη Σταθεροποίηση και Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και στην Επιτροπή Schneider (1990-1991) για την Αξιολόγηση Ερευνητικών Προγραμμάτων Οικονομικών Επιστημών στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Παράλληλα, από το 1985 μέχρι το 1993 κατείχε θέση οικονομικού συμβούλου στην Τράπεζα της Ελλάδος και διετέλεσε επίσης διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας (1988-1992).
Διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Δεκέμβριο του 1993 και ανέλαβε διοικητής τον Οκτώβριο του 1994. Την ίδια χρονιά έγινε μέλος  του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος και διετέλεσε πρόεδρος της υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής και της Επιτροπής των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
Από το 2002 έως το 2010 ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και μετά την αποχώρησή του ορίστηκε άμισθος σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Από το 2006 είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Η ερευνητική εργασία και το συγγραφικό του έργο έχουν επικεντρωθεί σε θέματα μακροοικονομικής θεωρίας και πολιτικής, όπως η διάρθρωση και λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών, το πρόβλημα του στασιμοπληθωρισμού, η αποτελεσματικότητα των μέσων άσκησης νομισματικής πολιτικής και η οικονομική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



 






ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ!!!!

Στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ.

Στο λογαριασμό του βρέθηκαν 1,8 εκατ. ευρώ

Προφυλακιστέος κρίθηκε τα ξημερώματα μετά την απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή, Γιώργο Λέκκα, ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρης Καπράνος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.



Κατηγορείται για απιστία, απάτη, δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η υπόθεση αφορά την αγορά ομολόγου τον Ιούλιο του 2006 αξίας 130 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, σε λογαριασμούς του κ. Καπράνου φέρεται ότι βρέθηκαν καταθέσεις 1,8 εκατ. ευρώ που θεωρήθηκαν «ύποπτες» από τον ανακριτή καθώς συνέπεσαν χρονικά με τη διαδικασία της αγοράς του επίμαχου ομολόγου.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος, αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται ωστόσο οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τον ανακριτή και τον εισαγγελέα που τελικά με την απόφαση τους του έδειξαν τον δρόμο για τον Κορυδαλλό.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος περί της προφυλάκισης του, ο κ. Καπράνος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό για την παροχή πρώτων βοηθειών.

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ;

Ελευθεροτυπία

HABEMUS PAPAM!!!!!! ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΡΟΪΔΗ "HABET"!!!!!!

Συμφώνησαν στον Λουκά Παπαδήμο - Έφτασε ήδη στο Προεδρικό Μέγαρο!!!!


Συμφώνησαν στον Λουκά Παπαδήμο - Έφτασε ήδη στο Προεδρικό Μέγαρο
 
 
Έφθασε στο προεδρικό Μέγαρο ο Λουκάς Παπαδήμος λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.
Στο τραπέζι του προεδρικού μεγάρου κάθησαν σήμερα το πρωί οι πολιτικοί αρχηγοί μετά το χθεσινό ναυάγιο της «θεσμικής λύσης» Πετσάλνικου.

Με κομμένη την ανάσα όλη η Ελλάδα αλλά και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρακολουθούν το μαραθώνιο των διαβουλεύσεων για τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός ολίγου.

«Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι για αυτό το θέμα και ελπίζω να είναι η τελευταία» δήλωσε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Νωρίτερα είχαν φθάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Μερικά λεπτά αργότερα έφθασε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν έκανε καμία δήλωση.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί εισήλθαν στην αίθουσα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και κάθησαν γύρω από το τραπέζι των συσκέψεων.

Στη διάρκεια της ολιγόλεπτης παραμονής των φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων μέσα στην αίθουσα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών φάνηκε ότι υπήρχε συνομιλία μεταξύ του Γ.Καρατζαφέρη και του Γ.Παπανδρέου, οι οποίοι κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο. Όπως έγινε γνωστό η συνομιλία αφορούσε το i-pad του κ. Παπανδρέου.

Ο Αντ.Σαμαράς δεν συνομίλησε με κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.


Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε να συνεδριάζει με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα στις 10 το πρωί,- καθώς ήταν γνωστό ότι αρνήθηκαν να μετέχουν οι αρχηγοί του ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, Παπαρήγα και Τσίπρας-, στο προεδρικό μέγαρο με το όνομα του Λουκά Παπαδήμου να έχει επανέλθει στο προσκήνιο και το μέγαρο Μαξίμου να διαμηνύει ότι δέχεται όλους τους όρους του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Λουκάς Παπαδήμος έθεσε τις εξής προϋποθέσεις:

Α. Να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα για την ψήφιση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και να υπογράψουν το χαρτί που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Β. Να συμμετέχουν στην κυβέρνηση περισσότερα πολιτικά πρόσωπα από τη ΝΔ.

Γ. Να μην είναι δεσμευτική η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή εκλογών, διότι είναι πιθανό ο χρόνος αυτός να μην είναι αρκετός για να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κομμάτων.

Μένει στη Νέα Δημοκρατία να αποφασίσει αν αποδέχεται τους παραπάνω όρους και να προχωρήσει ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης συνεργασίας.


Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε το βράδυ με τους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα τελευταία γεγονότα.

«Η ευρωπαική εμπειρία του Λουκά Παπαδήμου, μπορεί να βοηθήσει και να εκπροσωπήσει τη χώρα επάξια. Για να έχει αντίκρισμα το έργο δεν πρέπει να έχει περιορισμένο χρόνο στην εξουσία» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 η υφυπουργός Παιδείας Έφη Χριστοφιλοπούλου.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας δήλωσε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να φέρει αντίρρηση σε οποιοδήποτε πρόσωπο προταθεί για το αξίωμα του πρωθυπουργου.

Η τελική λύση πρέπει να είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, δήλωσαν στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βουγιας, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου, καθώς και ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος.

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το πρόσωπο, είναι σαν να πρέπει να διαλέξουμε δήμιο», δήλωσε στο Mega η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/147869.html

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ....ΚΛΩΤΣΙΕΣ;

Κωμωδία στο προεδρικό μεγάρο!!!!



Κανένας δεν έχει δει τον ιστορικό του μέλλοντος ούτε γνωρίζει πως είναι και με ποιον μοιάζει. Και όμως, για κάποιον άγνωστο λόγο, αυτός ο τύπος έχει πάντα καταλυτικό ρόλο στις εγχώριες εξελίξεις. Η επίκληση του γίνεται πάντα με λόγο βαρύ, με ύφος σοβαρό και με τον δείκτη της δεξιάς χειρός υψωμένο να δείχνει προς τα πάνω. Είναι εκεί πάνω, στους προβολείς, ο ιστορικός του μέλλοντος; Όχι, αλλά η σημειολογία της κίνησης θέλει να συνδέσει, έστω υπαινικτικά, την έννοια του θείου με τον λόγο του ανδρός. Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Εξαρτάται ποιος είναι ο άνδρας και τι είδους σχέση διατηρεί με τον ιστορικό του μέλλοντος. Ο Καρατζαφέρης τον συναντά κάθε βράδυ μέσα στον καθρέφτη του. Ο Σαμαράς αν τον πετύχει σε κακιά στιγμή μπορεί και να τον δείρει. Ο Γιώργος απλώς θα τον μπερδέψει και ο Παπούλιας θα τον αφήσει αδιάφορο. Γι΄ αυτό και ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει κωμωδία.
Θεωρητικά αυτά που έγιναν χθες στο προεδρικό μέγαρο προσβάλλουν τη χώρα και γελοιοποιούν την κρισιμότητα της στιγμής. Σωστό. Όμως είναι και τόσο φαιδρά που σου κλέβουν ένα χάχανο. Επίσης είναι τόσο φθηνά που απομυθοποιούν την πολιτική, τη φέρνουν στο επίπεδο τούρκικου σίριαλ, την καθιστούν προσιτή στο μέσο τηλεθεατή. Η εικόνα του Καρατζαφέρη μαινόμενου έχει βγει από τηλεοπτική σειρά και χωράει άνετα μέσα σε καρτούν. Οι άνθρωποι δεν κάνουν πια πολιτική, αποδίδουν χαρακτήρες. Πάρε έναν ρόλο του Ντίνου Ηλιόπουλου και χάρισε τον στον Γιώργο. Είναι γεννημένος γι' αυτό. Δώσε στον Σαμαρά το ρόλο του Γεωργίτση στο «Μια κυρία στα μπουζούκια». Ένας Διονύσης Παπαγιαννόπουλος για τον πρόεδρο Παπούλια, το πολύ Παντελής Ζερβός ως παπάς. Τον Καρατζαφέρη, είπαμε, τον χαρίζουμε στο animation, ένας Σρεκ με νεύρα.
Η Ελλάδα είναι μία χώρα που τις τελευταίες μέρες κοιμάται το βράδυ και δεν ξέρει ποιον θα έχει πρωθυπουργό το απόγευμα της επομένης. Ως κατάσταση μπορεί να είναι στα όρια της συνταγματικότητας, όμως έχει υπερβεί και τις παρυφές του γελοίου. Οι διαβουλεύσεις είναι στην πραγματικότητα φθηνό ξεκατίνιασμα και ίντριγκες κομμωτηρίου. Το δε ρεπορτάζ, ένας λαδωμένος ιμάντας που μεταφέρει φήμες, στημένες πληροφορίες και ζαριές πολιτικού τζόγου. Και οι πολίτες γάντζωσαν στο στόμα εκείνο το υστερικό γέλιο που σε βοηθάει να αντιμετωπίζεις την καταστροφή. Αναπόφευκτα αναθεώρησαν και το κεντρικό πολιτικό ερώτημα των ημερών. Πλέον δεν αξίζει να ρωτάς γιατί δεν τα βρίσκουν, αλλά γιατί δεν τα μαζεύουν να φύγουν. 
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=10108

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία. Κατέρρευσαν κτίρια.


Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία. Κατέρρευσαν κτίρια 
 
Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην ανατολική Τουρκία. Από τη δόνηση κατέρρευσαν τουλάχιστον 18 κτίρια, εκ των οποίων δύο ξενοδοχεία. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες για μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 9:23 το βράδυ. Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο ανέφερε ότι είχε εστιακό βάθος 4,8 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο βρίσκεται 16 χλμ. νότια του Βαν, όπου πριν από λίγες εβδομάδες ισχυρότατος σεισμός είχε κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους.

Τα κτίρια που έπεσαν είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της 23ης Οκτωβρίου, και δεν είναι ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα ερείπιά τους.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ανάμεσα στα κτίρια που κατέρρευσαν είναι δύο ξενοδοχεία -το έαν εξαόροφο- και ένα κτίριο γραφείων. Όπως ήταν φυσικό, ο σεισμός προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

Πριν από τρεις εβδομάδες, ένας σεισμός μεγέθους 7,6 Ρίχτερ βορειοανατολικά του Βαν είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 600 ανθρώπους.
http://www.madata.gr/epikairotita/world/147751.html

ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ.....ΓΕΛΟΙΟΙ!!!!!!

Οι Μερκοζί τελείωσαν τους Παπασκόνι!!!

Με ένα σκίτσο του, ο Plantu αποτυπώνει με χαρακτηριστικό τρόπο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ευρώπη.


Το γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνει το σκίτσο του Plantu με το οποίο εικονογραφεί την ευρωπαϊκή κατάσταση.
Με λεζάντα οι Μερκοζί τέλειωσαν τους Παπασκόνι, το σκίτσο περιλαμβάνει τα πρόσωπα των Ευρωπαίων ηγετών που πρωταγωνιστούν στις ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί δημιουργούν το δίδυμο Μερκοζί, με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να αποδίδονται ως Παπασκόνι.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως σημειώνει ο Ramon Lobo, βαδίζει στα βήματα του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς μπορεί να κέρδισε την ψηφοφορία, αλλά έχασε τον πόλεμο.
Απεικονίζεται ουσιαστικά το γεγονός πως το δίδυμο Μερκοζί οδήγησε σε παραίτηση τον Έλληνα και τον Ιταλό πρωθυπουργό.
http://news247.gr/kosmos/news/oi_merkozi_teleiwsan_toys_papaskoni.1480886.html