Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΕΣΤΩ, ΚΑΤΙ........ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ!!!!!!!!

"Συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μία νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει άμεσα τη χώρα σε εκλογές μετά την υλοποίηση της 26ης Οκτωβρίου".
Με αυτές  τις λέξεις ξεκινά η ανακοίνωση της Προεδρία της Δημοκρατίας , που εκδόθηκε μετά το πέρας της  συνάντησης των Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.
Όσο για τον νέο πρωθυπουργό, αυτός δεν θα είναι ο Γ. Παπανδρέου.
όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες φέρουν ότι έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της ΕυρωπαΪκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λ. Παπαδήμο, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται να ταξιδέψει προς την Αθήνα.

 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:
"Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μία νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου.
Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίησή αυτών των αποφάσεων και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.
Ο πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης".

 
Καθ΄όλη τη διάρκεια της νύκτας ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμάρας είχαν συνεχείς διαβουλεύσεις με στενούς του συνεργάτες , όπου κυριάρχησε η ονοματολογία για το νέο πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη.
Όπως έγινε γνωστό από πλευράς κυβέρνησης στις διαβουλεύσεις θα συμμετάσχει το οικονομικό επιτελείο και οι συγκεκριμένα οι κ.κ Βενιζέλος, Σαχινίίδης και Ζανιάς , ενώ από πλευράς Ν.Δ θα συμμετάσχουν οι κ.κ Σταϊκούρας  Λαζαρίδης και Σταμάτης
Παράλληλα, τη Δευτέρα  είχε αρχικά προγραμματιστεί να συγκληθεί και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτό δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν η γ.γ του Κ.Κ.Ε Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας.
Τελικά αργά το βράδυ, η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι το προγραμματισμένο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ματαιώθηκε, λόγω της άρνησης των εκπροσώπων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, να παραστούν.
Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η νύχτα δεν έβγαλε Επίσκοπο.   Να δούμε αν η αυγή θα βγάλει Μητροπολίτη. Με τα καπρίτσια των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά χάθηκε πολύτιμος χρόνος που θα δυσκολέψει έτι περισσότερο το όποιο σχήμα διαδεχθεί την παρούσα κυβέρνηση".
Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα μετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
Δεν πρέπει να αργήσει ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης, ανακοίνωσε η Δημοκρατική Συμμαχία, με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να επισημαίνει πως αν κληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα λάβει μέρος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
http://news247.gr/ellada/politiki/politiki-krisi/aurio_tha_anakoinwthei_o_neos_prwthypoyrgos.1442320.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου