Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΝ.....ΘΕΙΟ!!!!!

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας.



Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος και ο επικεφαλής του κλιμακίου ελεγκτών του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν 
 
Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος και ο επικεφαλής του κλιμακίου ελεγκτών του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι ελεγκτές της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, σύμφωνα τουλάχιστον με πηγές στην τρόικα που επικαλείται το Reuters.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το ΔΝΤ θα αποδεσμεύσει την επόμενη δόση μόνο αφού η νέα κυβέρνηση δώσει τις απαραίτητες δεσμεύσεις. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως το κλιμάκιο του Π.Τόμσεν, των ελεγκτών δηλαδή από το ΔΝΤ, έχει ήδη αποφασίσει να έρθει στην Ελλάδα και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ευρωπαϊκή αποστολή.

Οι συζητήσεις στην Αθήνα θα αφορούν στην πιστοποίηση ότι έχουν γίνει όλα όσα έχουν ζητηθεί από τους δανειστές για να εκταμιευθεί η 6η δόση αλλά και να αρχίσει η διαπραγμάτευση για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Με βάση πληροφορίες από το ΔΝΤ που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υφίσταται η αίσθηση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την καταβολή της 6ης δόσης, αν και εκφράζονται φόβοι ότι σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις- λόγω της πολιτικής κρίσης- που δημιουργούν προβλήματα στην επίτευξη των στόχων.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή πλευρά, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί ανέφερε την Παρασκευή πως «η απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup».

Υπενθυμίζεται πως το Eurogroup έχει ζητήσει γραπτή δέσμευση των κομμάτων που θα σχηματίσουν την ελληνική κυβέρνηση για να ξεπαγώσει το δικό του μερίδιο στην έκτη δόση. Ο Μπαγί -ο οποιός αντικαθιστούσε τον Αμαντέου Αλταφάζ στην ενημέρωση των δημοσιογράφων- έκανε λόγο για «διευκρινίσεις», επιφυλασσόμενος για τη δική του γνώση πάνω στο ζήτημα.

Για το εάν λοιπόν οι Βρυξέλλες κάνουν ή όχι στροφή στο θέμα της έγγραφης δέσμευσης από την Αθήνα, ο Μπαγί ανέφερε: «Τώρα, που έχουμε ένα νέο πρωθυπουργό που θα λάβει την υποστήριξη και των δύο κομμάτων, πρέπει να ελέγξω με τις πολιτικές μας αρχές αν παραμένει ως προϋπόθεση [η επιστολή] ή αν αρκεί η ψήφος εμπιστοσύνης στον κ. Παπαδήμο ως ισχυρή στήριξη και από τα δύο κόμματα. Πρέπει να το ελέγξω για να απαντήσω. Πρέπει να το ελέγξω αυτό το στοιχείο».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου