Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ...ΑΝΑΒΟΛΗ!!!!

Νέα προθεσμία πήρε ο Εφραίμ για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.


Νέα προθεσμία πήρε ο Εφραίμ για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου 
 

Νέα προθεσμία, αυτή τη φορά για τις 29 Νοεμβρίου, ζήτησε και πήρε, μέσω του συνηγόρου του, ο ηγούμενος Εφραίμ από την εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου.
Το πρωί προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο ο συνήγορος του αφού ο ίδιος ο ηγούμενος Εφραίμ βρίσκεται στη Ρωσία, από τις 20 Οκτωβρίου, ως συνοδός της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου που μεταφέρθηκε από το Άγιο Όρος και εκτίθεται σε προσκύνημα σε διάφορες πόλεις. Κατά την άφιξή του μάλιστα στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης ο ηγούμενος Εφραίμ έγινε δεκτός από τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το ταξίδι του στη Ρωσία αναμένεται να διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η περιφορά του ιερού κειμηλίου. Μετά την επιστροφή του πάντως στην Ελλάδα, ο ηγούμενος Εφραίμ θα πρέπει να περάσει την πόρτα του ανακριτικού γραφείου. Στις 29 Νοεμβρίου θα λογοδοτήσει για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτές της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις και σε απάτη σε βάρος του Δημοσίου.
Στις 14 Νοεμβρίου αναμένεται ν’ απολογηθεί και ο μοναχός Αρσένιος για την υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου. Με τις απολογίες τους αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα η ανάκριση που διενεργεί η εφέτης ειδική ανακρίτρια για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/147999.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου