Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΣ....ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΤΕ, ΟΛΟΙ!!!!

Οριστικό: Ο Παπανδρέου ζήτησε από Παπούλια να καλέσει τους δύο αρχηγούς.


Οριστικό: Ο Παπανδρέου ζήτησε από Παπούλια να καλέσει τους δύο αρχηγούς 
 
Συνάντηση απόψε το βράδυ, του ιδίου με τον Αντώνη Σαμαρά, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ζήτησε με την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο και τους δυο αρχηγούς ώστε να βρεθεί λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Σε αναμονή βρίσκεται η Προεδρία της Δημοκρατίας ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του ιδίου και της κυβέρνησης πριν ξεκαθαρίσει η εικόνα για τη διάδοχη κατάσταση.

Υπό αυτήν την έννοια -και με δεδομένο το προαπαιτούμενο της παραίτησης του πρωθυπουργού που θέτει ο Αντώνης Σαμαράς- εκτιμάται ότι ο Γ.Παπανδρέου πιθανώς να επιθυμεί να διαβεβαιώσει τον πρόεδρο της ΝΔ -ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας- για την ειλικρίνεια των προθέσεών του.
Στις 17:05 ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι θα ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να πάνε και οι δύο μαζί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός προχωράει στην κίνηση αυτή για να γίνουν όλα με θεσμικό τρόπο και να μην υπάρξουν διαρροές.

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς Σαμαρά σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ είναι ότι ο κ.Σαμαράς είπε πως αν τον καλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάει. "Όσες φορές με έχει καλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχω πάει", φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Λίγο αργότερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ούτε αυτός αλλά ούτε και η κυβέρνηση του αν δεν υπάρξει συμφωνία στο ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Μάλιστα ο πρωθυπουργός φέρεται  είπε ότι "πρώτα πρέπει να συμφωνηθεί το χρονοδιάγραμμα και το πρόγραμμα της κυβέρνησης και μετά όλα τα άλλα"

Όπως όλα δείχνουν ζούμε τις τελευταίες ώρες της κυβέρνησης Παπανδρέου. Το θέμα είναι πότε και με ποιόν τρόπο ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει την παραίτησή του.
Η απάντηση στο θέμα συνάντηση του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ήρθε λίγο μετά τις 17:30 από την Προεδρία της Δημοκρατίας. "Θα πρέπει πρώτα να καταλήξετε οι δύο σας σε συμφωνία και μετά να έρθετε σε συνάντηση μαζί μου", φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/146767.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου