Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ!!!!!

ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Εδώ και δύο χρόνια και για την ακρίβεια, εδώ και 25 μήνες (4/10/2009), συμβαίνουν απίστευτα γεγονότα στην χώρα μας, που δεν φτάνουν οι σελίδες της πιο ογκώδους δικογραφίας, για να τα περιγράψεις. Πολύ δε περισσότερο να τα αναλύσεις.

          Χωρίς να γίνω κουραστικός, θα προσπαθήσω, για χάρη της ιστορικής αλήθειας, να κάνω μια μικρή αναδρομή σ’ αυτά και να εκφράσω τις απόψεις μου, επειδή η σήψη δεν έχει τέλος και κινδυνεύουμε όλοι, σε πολιτική, πολιτιστική και εθνική….γάγγραινα, πέραν της οικονομικής, που μας οδήγησαν.

          Με την δυσοσμία αλλεπάλληλων πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων να διαχέεται στην δημόσια ζωή, την δημιουργία προϋποθέσεων παραγραφής και ατιμωρησίας των υπαιτίων να βασιλεύει, την συσσώρευση μεγάλων οικονομικών Εθνικών ελλειμμάτων, χωρίς καμία προοπτική να τιθασευτούν από μια απούσα και ανίκανη κυβέρνήση, προκηρύχθηκαν οι εκλογές της 4ης Οκτώβρη 2009.

          Με «καταγγελτικά» συνθήματα και υποσχέσεις, για ανάπτυξη της Εθνικής οικονομίας, τιμωρία των ενόχων (όπου και αν υπήρχαν αυτοί), πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής, που μαστίζουν την οικονομία μας, με το περίφημο πια: «λεφτά υπάρχουν», καθώς και την αποκατάσταση των ανισορροπιών στην ανισομερή συμβολή των πολιτών στην Εθνική οικονομία, υφάρπαξε…….. πανηγυρικά με 44% την εξουσία ο Γ. Α. Παπανδρέου. Ο λαός ελπίζει, αυτός υπόσχεται και αναμενόμενο είναι να του δοθεί αρκετή πίστωση χρόνου, μια και οι συνθήκες και οι απαιτήσεις για ανάκαμψη, κρίθηκε ότι θέλουν λίγη υπομονή, από όλους.

          ¨Όμως, μήνα με τον μήνα στην αρχή και μέρα με την μέρα στην συνέχεια, οι ελπίδες έγιναν αμφιβολίες και οι αμφιβολίες, εφιαλτικές υπόνοιες, για λαθεμένη πολιτική και άστοχα οικονομικά μέτρα, που έπλητταν, κυρίως αυτούς που α) δεν έφταιγαν (μικρομεσαίοι, μικροσυνταξιούχοι, μισθωτοί κλπ) β) δεν είχαν να δώσουν, με μικρά εισοδήματα και οι περισσότεροι, καταχρεωμένοι, ίσως και αλόγιστα και γ) δεν ήταν καθόλου σωστό από οικονομική κυρίως, αλλά και άδικη πολιτική να πλήττονται, μεγάλες μάζες των Ελλήνων και να οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση, μεγάλες πληθυσμιακές κατηγορίες.

          Παρά τα, περί του αντιθέτου, εξαγγελόμενα και κατηγορηματικά αποκλειόμενα, μας εντάσσουν και μας επιβάλουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ενώ γνώριζαν καλά την ληστρική συμπεριφορά του, όπου αυτό αναμείχθηκε στην «δήθεν» προσπάθεια στήριξης της ανάπτυξης κι άλλων κρατών, στο παρελθόν!!!!

          Με περικοπές, χωρίς τέλος, σε μισθούς, συντάξεις, θεσμικά δώρα και άδειες, επιδόματα και αποδοχές, από μήνα σε μήνα και από μνημόνιο σε μνημόνιο, έκαναν τους πολλούς, αρκετά φτωχότερους και τους φτωχούς….πένητες!!!! Σιγά- σιγά και βασανιστικά….

          Παράλληλα, με «παράδοξα» αυξητική πορεία, ο πληθωρισμός κάλπαζε και συνεχίζει να καλπάζει, με αποκορύφωμα τις συνεχείς (4 φορές) αυξήσεις του ΦΠΑ, την διεύρυνση  της φορολογικής επιβάρυνσης και την επιβολή των εκτάκτων εισφορών (χαράτσια). Τα περισσότερα απ’ αυτά μάλιστα….αναδρομικά!!!!!

Όλα αυτά επιβλήθηκαν από αυτούς, που έλεγαν: «αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά»!!!!!! Τι άλλαξε, άραγε; Οι αποφάσεις, τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα και η επιβολή τους, που πραγματοποιούνται με μορφή χιονοστιβάδας και ασταμάτητα, έρχονται «TRANZIT» απ’ έξω και ψηφίζονται, κυρίως, από τους κυβερνητικούς βουλευτές «αβλεπεί», με «ναι» σε όλα!!!!

          Η συνολική, σ’ αυτή την διετία, μείωση των αποδοχών (μισθών και συντάξεων», με αποκορύφωμα το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και την κατάργηση των Εθνικών Συλλογικών συμβάσεων, στον ιδιωτικό τομέα, όταν μάλιστα, ούτε οι ίδιοι οι Βιομήχανοι, δεν το ζήτησαν, μείωσαν την αμοιβη εργασίας, πάνω από το 30-40%!!!!!

          Ο πραγματικός και όχι ο ονομαστικός επίσημος πληθωρισμός στα χρόνια αυτά, μείωσε την αγοραστική αξία του λαού κατά 20%, τουλάχιστον….

          Αποτέλεσμα αναπόφευκτο, το…..πάγωμα της αγοράς!!!!!

          Η μειωμένη, (από όλα αυτά που επέβαλαν, με εντολή των Ευρωπαίων…δανειστών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που μας υπέταξαν), αγοραστική αξία των καταναλωτών, οδήγησε τις μικρές, στην αρχή και τις υπόλοιπες στην συνέχεια, επιχειρήσεις, να βάλουν λουκέτα, το ένα μετά το άλλο, επιχειρήσεις και καταστήματα.

          Η …ανάπτυξη που μας έλεγαν, ΄έδωσε, όπως ήταν φυσικό, την θέση της σε μια άνευ προηγουμένου, ολοκληρωτική οικονομική ύφεση.

          Αυτά, και λίγα γράφω, συμβαίνουν και συνεχίζουν να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα.

          Από την πλευρά του Δημόσιου τομέα, η τεράστια μείωση του τζίρου, που μόνο ανίδεοι ή ακατάλληλοι στο τιμόνι του κράτους, λόγω των πιο πάνω αντιοικονομικών μέτρων, θα έκαναν, είχαν μαθηματικά βέβαιη κατάληξη, που μόνο αυτοί δεν την έβλεπαν.

          Οδήγησαν με τα άστοχα ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα τους  πολλές δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων, που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, στην έξοδο από την εργασία. Πλήγωσαν έτσι ανεπανόρθωτα, τα ήδη νεκρά ασφαλιστικά ταμεία, αφού χάνουν τεράστια έσοδα από  την αντίστοιχη μείωση των υποχρέων.

          Αποτέλεσμα, η συνεχής μείωση των δημοσίων εσόδων, που επιτάθηκε και λόγω της ταχείας συρρίκνωσης των εισοδημάτων των καταναλωτών.

          Η φορολογητέα ύλη, άρα το εθνικό προϊόν, μειώνεται δραματικά, ο λαός υποφέρει και το κράτος οδηγείται από την καλπάζουσα ύφεση, στην επακόλουθη πτώχευση, χωρίς όριο και χωρίς φρένα.

          Το κράτος, αφού δυσφήμισε τον λαό του στο εξωτερικό, αφού ανακοίνωσε ότι δεν έχει να πληρώσει!!!!!, κατέφυγε σε τοκογλύφους και κερδοσκόπους, που έπαιζαν τζόγο με στόχο, ένα ολόκληρο λαό, που ήταν αδύναμος και έκπληκτος από όσα υπέφερε. Δεν πίστευε, στην αρχή, σ’ αυτά που ζούσε. Όταν άρχισε να καταλαβαίνει, ήταν λιπόθυμος και ανήμπορος να αντιδράσει, περιμένοντας την μοίρα του, πολλές φορές μένοντας πολλές νύχτες άγρυπνος, από το βάρος των προβλημάτων που τον ταλανίζουν και βασανίζουν.

          Η «χούντα» των συνταγματαρχών μας βασάνιζε στα κρατητήρια, τα ξερονήσια και στα μπουντρούμια. Αυτοί μας βασάνιζαν και συνεχίζουν, στους χώρους δουλειάς μας, στα σπίτια μας και στον ύπνο μας!!!!

          Τα ψυχολογικά και όχι μόνο βασανιστήρια, σίγουρα, είναι τα πιο απάνθρωπα, και αυτά μας επεφύλαξαν, αυτοί που λένε ότι μας σώζουν, χωρίς να μας ρωτήσουν αν θέλουμε να σωθούμε!!!!! Με τον τρόπο που αυτοί διάλεξαν, δηλ. την μέθοδο του «αργού θανάτου», για μας και για την χώρα. Γιατί εκεί μας οδηγούν με απίστευτη ακρίβεια!!!!!

          Μας «σώζουν» καταρρακώνοντας την προσωπική, οικογενειακή και εθνική αξιοπρέπειά μας, κυρίως στο εξωτερικό, εφαρμόζοντας όλως διόλου αντιοικονομική, αντιαναπτυξιακή, αντιλαϊκή και αντεθνική κυρίως πολιτική, με εμφανή τα στοιχεία της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και πλεονεκτημάτων.

          Με αποκορύφωμα την συμφωνία του «κουρέματος» του χρέους κατά 50%, και όχι μόνο της 26ης και 27ης Οκτωβρίου 2011, συμφωνία που ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν, τι παραχώρησαν, για να γίνει, αφού πρώτα μας είχαν πει σε όλους τους τόνους ότι, «δεν την επιθυμούσαν», πριν λίγους μήνες…….!!!!!!

          Τώρα, μετά την, από την βάση και όχι από τις ηγεσίες, λαϊκή αντίδραση των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η Κυβέρνηση αυτή καταργήθηκε με….. «ψήφο εμπιστοσύνης»!!!!

          Απίστευτα πράγματα στο θέατρο του παραλόγου.

          Αυτή την στιγμή και όχι αύριο λοιπόν, χρειάζεται να ξεπηδήσουν νέα φωτεινά μυαλά, πολιτικά άφθαρτα, χωρίς κομματικούς ομφάλιους λώρους, ανεξάρτητοι από μικροϊδεολογικές αγκυλώσεις και με γνώμονα την χαμένη Εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, να ξεπεράσουν τα κόμματα και να βάλουν πλώρη για παλινόρθωση της Ελλάδας στην βάση των ενεργών εθνικά και αξιοκρατικά πολιτών που δεν μπορεί, υπάρχουν, για μια νέα αρχή.

Κι ας είναι κι απ’ τον πάτο του βαρελιού!!!!!!

Υ. Γ. 1. Δεν παρακολουθώ και δεν παίρνω στα σοβαρά, τα όσα τραγελαφικά εκτυλίσσονται τις τελευταίες 4 ημέρες, για την δημιουργία, δήθεν μιας μεταβατικής κυβέρνησης, που ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν, ποιο θα είναι το έργο της και ο απώτερος κύριος σκοπός της. Γι αυτό μόνο (ανάμικτα) γέλια και θυμό προκαλούν οι ενέργειές τους, που δείχνουν περίτρανα πόσο άχρηστοι και επικίνδυνοι είναι για την χώρα.

Υ. Γ. 2. Τους έχουν τόσο σε ανυποληψία, οι ξένοι πάτρωνές τους, που τους ζητούν και να υπογράψουν τα συμφωνηθέντα, που ούτε οι ίδιοι δεν τα ξέρουν, για να πάρουν την 6η «δόση» τους. Εμείς, τους εμπιστευόμαστε;

Σύρος 9/11/2011

Μιχάλης Παγώνης
Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου