Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΒΟΛΛΕΫ, ΠΟΛΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...ΜΠΑΣΚΕΤ!!!! ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ; ΚΑΙ ΤΩΡΑ....ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ....ΞΑΝΑ!!!!

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ..........

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ; Η ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΥΦΕΣΗ!!!! ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ, ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!

Έθνος

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!!!
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ, ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΡΩΤΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ!!!!!
ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ......ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ!!!!!

Ο "απόμακρος" πρωθυπουργός και τα μυστικά δείπνα

Ο "απόμακρος" πρωθυπουργός και τα μυστικά δείπνα

Ως «απόμακρο» που εμπιστεύεται μόνο τους πολύ στενούς συνεργάτες του, χαρακτηρίζουν τελευταία τον πρωθυπουργό στελέχη της κυβέρνησης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αξία».

Μετά τη σύσκεψη του Λουξεμβούργου, ο πρωθυπουργός με «μυστικοπάθεια» άρχισε συναντήσεις με υπουργούς του και παράλληλα άρχισαν και... μυστικά δείπνα προεδρικών στελεχών με σκοπό να ξεπεραστεί η ενδοκυβερνητική κρίση.

Ένα από αυτά τα δείπνα τα οποία γίνονται σε σπίτια υπουργών και όχι σε μαγαζιά, για να μην γίνουν αντιληπτές οι υπόγειες διεργασίες, συνεχίζει η εφημερίδα. Σε ένα από αυτά τα δείπνα παρεβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης, ο Γ.Παπακωνσταντίνου, ο Δ.Δρούτσας, ο Π.Γερουλάνος και ο Γ.Πεταλωτής.

Σύμφωνα με αυτά που βγήκαν από συσκέψεις και δείπνα, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να παίξει δυνατά το χαρτί της Πορτογαλίας, προκειμένου να κερδίσει έστω και μία επίφαση συναίνεσης, συνεχίζει το άρθρο.

Πάντως, στέλεχος της κυβέρνησης εκτιμά ότι η πολιτική της συναίνεσης κρύβει και παγίδες, εννοώντας τις εκλογές, τις οποίες απεύχεται ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, αν δει ότι δεν επιτυγχάνεται έστω ένα μίνιμουμ συναίνεσης, τότε δεν θα έλεγε όχι σε αυτές, με την προϋπόθεση ότι θα έχει δημιουργηθεί στον κόσμο η εντύπωση ότι τις έχει προκαλέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, καταλήγει η εφημερίδα.
Zougla.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/107329.html

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ........ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!!!!

Ελληνική οικονομία σε ασφυκτικό κλοιό.


Ελληνική οικονομία σε ασφυκτικό κλοιό

Σε ασφυκτικό κλοιό βρέθηκε την Παρασκευή η ελληνική οικονομία με την Fitch να προχωρά σε νέα υποβάθμιση, μόλις δέκα ημέρες μετά την  S&P, αλλά και την επικρατέστερη διάδοχο του Στρος Καν, την Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, να χτυπά καμπάνες χρεωκοπίας αν δεν προχωρήσει το πρόγραμμα στήριξης.

Στην ανακοίνωση του ο οίκος Fitch υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες από ΒΒ+ σε Β+ και σημειώνει ότι αυτό «αντανακλά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα στην εφαρμογή του οικονομικού της προγράμματος μετά και τις αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού».

Τονίζει επίσης ότι υπάρχουν πολλά πολιτικά και τεχνικά εμπόδια για την επίτευξη του στόχου συγκέντρωσης 50δισ. € από ιδιωτικοποιήσεις και ότι η εμμονή σε αυτό αυξάνει το ρίσκο της καθυστέρησης της χρηματοδότησης στην Αθήνα.

Απαντώντας το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι «η απόφαση υποβάθμισης από τον οίκο Fitch έρχεται σε μια περίοδο που το οικονομικό πρόγραμμα αξιολογείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και επηρεάζεται από την έντονη φημολογία που κατακλύζει τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο». Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η απόφαση αυτή «παραβλέπει τις επιπρόσθετες δεσμεύσεις που έχει ήδη αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιτύχει τον δημοσιονομικό στόχο για το 2011, αλλά και να επιταχύνει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Οι συγκεκριμένες πολιτικές για να υλοποιηθούν αυτές οι δεσμεύσεις θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος».

Σχεδόν ταυτόχρονα με την Fitch, η Γαλλίδα υπουργός Κριστίν Λαγκάρντ, χτυπούσε καμπάνες για την Ελλάδα τονίζοντας ότι κινδυνεύει με χρεωκοπία, αν δεν προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Τόνισε μάλιστα ότι χωρίς απτά αποτελέσματα δεν θα υπάρξει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι οι Ευρωπαίοι έχουν κουραστεί από την ανικανότητα της Ελλάδας να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Οι δηλώσεις της Κρ. Λαγκάρντ φέρνουν στο προσκήνιο όλες τις ενστάσεις της τρόικας για την αποτελεσματικότητα της Αθήνας στην υλοποίηση των όρων του Μνημονίου και κυρίως για τις καθυστερήσεις σε ό, τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις και τον περιορισμό του δημόσιου τομέα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το ΧΑ έκανε βουτιά 1,88% και ο Γενικός Δείκτης έπεσε κάτω από τις 1300 μονάδες, ενώ το spreadτου ελληνικού δεκαετούς ομολόγου εκτινάχτηκε μέχρι και τις 1392 μονάδες.
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/107310.html

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ



Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Πρίντεζης: "Να ξαναβρώ τον εαυτό μου"

Ο Πρίντεζης μίλησε στην κάμερα του RedPlanet.gr για την επιστροφή του στο ΣΕΦ ως παίκτης του Ολυμπιακού, σχολίασε πως δεν σκέφτεται το συμβόλαιο του, όντας απόλυτα συγκεντρωμένος στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αναφέρθηκε στον Ίβκοβιτς, ενώ τόνισε πως κάνει μεγάλη προσπάθεια τόσο για να ξαναβρεί τον εαυτό του, όσο και στο να μπει γρήγορα στον ρυθμό της ομάδας.
Λίγο μετά το τέλος του πρώτου ματς της ημιτελικής σειράς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη (95-63) στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στην κάμερα του RedPlanet.gr για την συμμετοχή του στο ΣΕΦ φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα μετά από δύο χρόνια, αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, τόνισε πως ο μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ξεκαθάρισε πως δεν τον απασχολεί αυτή την στιγμή το συμβόλαιο του καθώς είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, έχοντας σκοπό να ξαναβρεί σύντομα τον εαυτό του, ώστε να μπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται στους ρυθμούς της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς.
 
Ο Ντούντα τον χρησιμοποίησε για 8 λεπτά στο παρκέ, με τον Γιώργο Πρίντεζη να σημειώνει ισάριθμους πόντους, με δύο σερί τρίποντα στα οποία ευστόχησε, δυν δύο βολές, ενώ μάζεψε και δύο ριμπάουντ. Είναι φανερό, πάντως, πως ο πρώην παίκτης της Μάλαγα είναι, ολίγον, επηρεασμένος από την αγωνιστική του απραξία, αλλά ο "σοφός" προσπαθεί σιγά-σιγά να τον βάλει στο κλίμα της ομάδας, με τον Έλληνα φόργουορντ να κάνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς του ώστε να τα καταφέρει.

Τα κέρδη του Ολυμπιακού από τον καλό Πρίντεζη

Τι έχουν να κερδίσουν οι Πειραιώτες από τον καλό Πρίντεζη; Επιθετικά, την ικανότητα του στο λόου-ποστ, καθώς είναι ένας γρήγορος και ευέλικτος πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει την "ζημιά" στον αντίπαλο. Παράλληλα, όποτε και αν χρειαστεί, μπορεί να προσφέρει και σαν "3άρι", όσο μπορεί, όπως το έχει πράξει στο παρελθόν με την Εθνική ομάδα, εφόσον, βέβαια, αποφασίσει να του αναθέσει τον ρόλο αυτό ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, αναλόγως τα σχήματα που θα δοκιμάσει.

Διαθέτει αθλητικό κορμί, ταχύτητα, είναι αλτικός, στοιχεία που του δίνουν την δυνατότητα να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, ενώ εκμεταλλευόμενος την "έκρηξη" που έχει μπορεί να τρέξει στον αιφνιδιασμό, σε αντίθεση με τους Μαυροκεφαλίδη-Έρτσεγκ που είναι "βαριά" και αργοκίνητα "4άρια". Ο Πρίντεζης, επίσης, αποκτήθηκε -σύμφωνα με το σκεπτικό του Ντούσαν Ίβκοβιτς- και για να καλύψει και το κενό του Βασιλόπουλου, όσον αφορά στην άμυνα, καθώς ο πρώην παίκτης της Μάλαγα, είναι ο περισσότερος ικανός πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος έχει την δυνατότητα να μαρκάρει στην περιφέρεια, κάθε φορά που θα τραβιούνται μακριά τα αντίπαλα "4άρια", όπως οι Τσαρτσαρής και Φώτσης, για παράδειγμα, στους επερχόμενους τελικούς της Α1.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα φόργουορντ:

Για το γεγονός πως αγωνίστηκε, ξανά, με την ερυθρόλευκη φανέλα στο ΣΕΦ, για πρώτη φορά ύστερα από τα δύο χρόνια απουσίας του στην Μάλαγα, ο Γιώργος Πρίντεζης, σχολίασε:

"Ήταν κάτι  αναμενόμενο, δεν μπορώ να πω πως ένιωσα περίεργα. Μπορώ να πω πως περισσότερο άβολα ένιωθα όταν έπαιζα σαν αντίπαλος κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, παρά τώρα που παίζω ξανά στην ομάδα. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα καν στο μυαλό μου πως, όντως, ήταν το πρώτο μου ματς στο ΣΕΦ σαν παίκτης του Ολυμπιακού μετά από δύο χρόνια. Άλλωστε, το θεωρώ σαν μια συνέχεια από τότε που έφυγα και αυτό έγινε".

Για το αν περίμενε πως ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε μία τόσο εύκολη νίκη επί του Άρη, αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο Έλληνας φόργουορντ, επεσήμανε:

"Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ανέβηκε η ψυχολογία μας, αλλά κανείς δεν "πέταγε", κανείς δεν το διασκέδασε, χαρήκαμε ουσιαστικά εκείνο το βράδυ, αλλά από την επόμενη μέρα, όπως είπε και ο πρόεδρος, ήμασταν όλοι με τα κεφάλια μέσα, δουλέψαμε και ξέρουμε πως ο κύριος στόχος μας είναι το Πρωτάθλημα".

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του γουρλή που γύρισε και ο Ολυμπιακός πήρε το Κύπελλο, είπε:

"Ελπίζω να "έσπασε" η γκαντεμιά από τότε που έφυγα και να ξεκίνησε τώρα μία νέα αρχή. Είμαι πολύ χαρούμενος φυσικά και μακάρι από εδώ και πέρα να έρχονται όλο και περισσότερα Κύπελλα.

Για το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, υπογράμμισε:

"Δεν σκέφτομαι καθόλου το συμβόλαιο μου για το αν θα ανανεώσω, αυτή την στιγμή είμαι κυριολεκτικά απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με τον Ολυμπιακό. Αυτή την περίοδο προσπαθώ με το παραπάνω να μπω στην ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί κακά τα ψέμματα ήμουν περισσότερο από δύο μήνες χωρίς αγώνες, ήρθα και βρήκα μία ομάδα που είναι πάρα πολύ οργανωμένη, παίζει πάρα πολύ καλά, έχει φτιάξει ένα πάρα πολύ δυνατό σύνολο και ίσως να σκέφτομαι παραπάνω απ' όσο πρέπει το τι θα κάνω και να προβληματίζομαι παραπάνω. Θέλω πραγματικά να μπω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται στην ομάδα, το προσπαθώ πάρα πολύ, καμιά φορά δεν μου βγαίνει, σήμερα πιστεύω έκανα μία καλή αρχή, ουσιαστικά...  ξεμπούκωσα και τα παιχνίδια με τον Άρη πιστεύω θα είναι για εμένα μία καλή σειρά ώστε να βρω ρυθμό και να βοηθήσω όσο χρειαστεί στα επόμενα παιχνίδια, πιθανόν κόντρα στον Παναθηναϊκό στους τελικούς".

Για το αν είναι εύκολο ή δύσκολο να συγκεντρωθεί η ομάδα στα ματς με τον Άρη, λόγω ότι ακολουθούν οι τελικοί:

"Δεν νομίζω πως είναι δύσκολο να βρούμε την δυνατότητα να συγκεντρωθούμε απόλυτα σε αυτά τα ματς. Άλλωστε είναι ημιτελικοί και πρέπει να έχουμε το μυαλό μας αποκλειστικά στα ματς με τον Άρη. Μπορεί το πρώτο ματς στο ΣΕΦ να εξελίχτηκε εύκολο, αλλά δε νομίζω πως θα είναι εύκολα τα πράγματα για εμάς στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύω πως εκεί ο Άρης θα είναι πιο δυνατός στην έδρα του και εμείς από τη πλευρά μας θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας".

Για το γεγονός πως δεν ήρθε πολύς κόσμος στο ΣΕΦ, δήλωσε:

"Ο κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα σε όλη την Ελλάδα, τώρα οι λόγοι που δεν ήρθε πολύς κόσμος στο γήπεδο δεν ξέρω ποιοι είναι. Πιθανολογώ πως έχει να κάνει και με το αποτέλεσμα. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Πρωτάθλημα και πλέον ο κόσμος περιμένει κάτι και από εμάς. Δεν είναι εύκολο. Σίγουροι όλοι οι παίκτες έχουμε καταλάβει, επίσης, πως και για τον κόσμο δεν του είναι και εύκολο το να δώσει τα 10 ευρώ ώστε να έρθει στο γήπεδο. Ξέρουμε όμως πως στους τελικούς θα τους έχουμε δίπλα μας και θα μας βοηθήσουν όσο πρέπει".

Για την εικόνα που έχει για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς μέχρι στιγμής:

 "Ο κόουτς Ίβκοβιτς, μέχρι στιγμής, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, βλέπει πως προσπαθώ να μπω στην ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται, κάτι το οποίο φυσικά δεν είναι εύκολο, καθώς δεν πρόκειται, απλά, για μία ομάδα που τρέχει πάνω-κάτω και δεν σου ζητάει τίποτα. Πρέπει να έχεις έναν ρόλο και εγώ προσπαθώ να πλαισιοθώ σε αυτόν τον ρόλο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Βέβαια, δεν είναι εύκολο. Εδώ βλέπεις πως υπάρχουν παίκτες που γυρίζουν από τραυματισμούς και κάνουν προσπάθεια ώστε να επανέλθουν και να μπουν ξανά στο κλίμα μιας ομάδας,  πόσο εγώ μάλιστα που είμαι καινούργιος στην ομάδα και ήμουν αγωνιστικά άπραγος, δίχως να θέλω να το πω αυτό σαν δικαιολογία. Μέχρι στιγμής, πάντως, έχω βοηθηθεί πραγματικά πάρα πολύ, προσπαθώ να ξαναβρώ τον εαυτό μου αλλά και την ψυχολογία που έχω χάσει από την Μάλαγα, για να βοηθήσω κυρίως τον Ολυμπιακό για τα δύσκολα ματς που έρχονται το καλοκαίρι κόντρα στον Παναθηναϊκό στους τελικούς".
http://www.redplanet.gr/basket/a1_basket/printezhs-na-ksanavrw-ton-eayto-moy.867297.html

Στον ανακριτή οι δύο δολοφόνοι του Καντάρη.

 

Στον ανακριτή οι δύο δολοφόνοι του Καντάρη

Πριν από λίγο (18:00) πέρασαν την πόρτα του ανακριτή οι δύο Αφγανοί που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 10 Μαΐου.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστεία, από την οποία επήλθε ο θάνατος προσώπου κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία και οπλοκατοχή.
Zougla.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/social/107280.html

Το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου και ο αγώνας δρόμου.

 

Το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου και ο αγώνας δρόμου

Τα πάνω – κάτω έρχονται στον εργασιακό τομέα στην Ελλάδα με την τρόικα να πιέζει για απολύσεις στο Δημόσιο και μεγαλύτερη εφαρμογή του μέτρου για επιχειρησιακές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την χθεσινή συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης η πίεση για δημιουργία αναλυτικού «οδικού χάρτη» απολύσεων στο Δημόσιο ήταν μεγάλη, ενώ αναζητούνται τρόποι εξοικονόμησης 1 δις ευρώ από το μισθολόγιο.

Πλέον, εκτός από την κατάργηση όλων των επιδομάτων για τους δημοσίους υπαλλήλους, μπαίνει «φρένο» και στην ωρίμανση και καθιέρωση επιδόματος παραγωγικότητας, που θα καταβάλλεται μετά από αξιολόγηση.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να εφαρμοστεί στις αρχές Ιουλίου το «τσεκουράτο» νέο μισθολόγιο, το οποίο θα «εξαφανίσει» και τα ειδικά μισθολόγια γιατρών και δικαστικών, ενώ θα ενσωματώσει τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα στους 12 μισθούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “Βήματος”, η επιτροπή που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έχει καταλήξει σε δύο βασικά σενάρια για τις υπό διαμόρφωση αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων μετά την ενσωμάτωση ή κατάργηση των ειδικών επιδομάτων.

Παρά ταύτα, περίπου το 20% των υπαλλήλων, τόσο του στενού δημόσιου τομέα όσο και των ΔΕΚΟ (στόχος της κυβέρνησης είναι το νέο μισθολόγιο να ισχύσει και εκεί), που σήμερα θεωρούνται τα «ρετιρέ του Δημοσίου», θα υποστούν σημαντική μείωση στις αποδοχές τους.

Τα δύο σενάρια τα οποία έχει εκπονήσει η επιτροπή που επεξεργάζεται το νέο μισθολόγιο είναι τα εξής:

Το πρώτο προβλέπει μείωση των αποδοχών ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων, που θεωρούνται σήμερα υψηλά αμειβόμενοι, μέσω της ενσωμάτωσης ή κατάργησης των ειδικών επιδομάτων και, παράλληλα, μικρή αύξηση των αποδοχών των χαμηλά αμειβομένων υπαλλήλων. Το σενάριο αυτό που στηρίζει, εκτός των άλλων και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, όπως προκύπτει τουλάχιστον από σχετικές δηλώσεις του, θεωρείται και το πιο ήπιο.

Το δεύτερο σενάριο που στηρίζεται κυρίως από τους «σκληρούς» της κυβέρνησης, προβλέπει τη δραστική μείωση των αποδοχών στους υψηλά αμειβόμενους υπαλλήλους του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ με παράλληλη ωστόσο οριζόντια περικοπή, έστω και μικρή, στις αμοιβές όλων ανεξαιρέτως των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Η θύελλα όμως, που θα προκαλέσει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, όπως αναφέρει «Το Βήμα», θα προκληθεί κυρίως μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταστήσει πράξη δύο αρχές στις αμοιβές των υπαλλήλων:

Η πρώτη αρχή, περί της ανάγκης εφαρμογής της οποίας συμφωνούν όλοι, είναι ότι οι «υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα και το ίδιο αντικείμενο εργασίας θα αμείβονται το ίδιο, ανεξάρτητα που υπηρετούν».

Η αρχή αυτή εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσει μόνον τους υπαλλήλους με τα υψηλά επιδόματα, όπως είναι εκείνους του υπουργείου Οικονομικών ή των ΔΕΚΟ που θα υποστούν σημαντική περικοπή στις αποδοχές τους, αλλά θα οδηγήσει και σε μεγάλες μισθολογικές ανακατατάξεις σε ολόκληρο το εύρος του δημόσιου τομέα. Κι αυτό γιατί με το ισχύον μισθολογικό χάος υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι, παρότι έχουν τα ίδια προσόντα, αμείβονται διαφορετικά ακόμη και εντός του ίδιου υπουργείου.

Η δεύτερη αρχή είναι ότι το επίδομα θέσης δεν θα χορηγείται σ΄ όλα ανεξαιρέτως τα διευθυντικά στελέχη του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, όπως συμβαίνει σήμερα, χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια, αλλά με βάση την απόδοσή τους και μετά από αξιολόγησή τους. Η ρύθμιση αυτή, παρότι όπως όλα δείχνουν, θα έχει μεταβατικό χαρακτήρα - δεν θα εφαρμοστεί αμέσως αλλά μετά από ένα μεταβατικό διάστημα προσαρμογής -, θα επιφέρει σοβαρές ανακατατάξεις στο μισθολογικό μωσαϊκό του Δημοσίου.

Κυβερνητικά στελέχη, πάντως, θεωρούν ότι αυτή η ρύθμιση θα λειτουργήσει ως σοβαρό κίνητρο για την αύξηση της απόδοσης των δημοσίων υπηρεσιών, η οποία μπορεί να καταστεί πράξη ιδιαίτερα μετά την καθιέρωση του νέου αξιοκρατικού και διαφανούς συστήματος προαγωγών των στελεχών του Δημοσίου.

Star.gr http://www.madata.gr/epikairotita/economy/107123.html

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένος Γιούνκερ: "Η αλληλεγγύη έχει τα όριά της"

 

Αγανακτισμένος Γιούνκερ: "Η αλληλεγγύη έχει τα όριά της"

Αγανακτισμένος εμφανίστηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την Ελλάδα, ο οποίος σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung προειδοποίησε την χώρα μας ότι: «πρέπει να γνωρίζει ότι η αλληλεγγύη έχει τα όριά της, αν ο κόσμος στην Ευρώπη αποκτήσει την εντύπωση ότι η ελληνική πλευρά δεν επιδεικνύει την αναγκαία αποφασιστικότητα».

Ο κ. Γιούνκερ τάχθηκε εναντίον μιας συνολικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εκτιμώντας ότι μια ενδεχόμενη ήπια αναδιάρθρωση δεν θα είναι μεμονωμένο μέτρο αλλά θα εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

«Δεν πρέπει να επιστρέψει η Ελλάδα στο ευρώ», εκτίμησε ο αρμόδιος για θέματα οικονομίας και αντιπρόεδρος της τούρκικης κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή.

Αυτό που επεσήμανε ο κ. Μπαμπατζάν είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί τα πρόσθετα μέτρα της Ε.Ε. και να δεσμευτεί ότι θα προβεί στα συγκεκριμένα βήματα… αλλά πέραν τούτου, στη φάση αυτή δεν προβάλλει ως επιλογή η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ».



Star.gr http://www.madata.gr/epikairotita/economy/107013.html

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΥΡΟΥ.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΚΑΙ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΥΡΟΥ
                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το νέο Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ που εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες της 11-5-2011 συγκροτήθηκε σε Σώμα με την ακόλουθη σύνθεση
      ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ
     ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  Α’           ΣΤΡΑΤΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ
     ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  Β’           ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΛΕΝΗ
    ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ                      ΧΑΛΚΙΑ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
     ΤΑΜΙΑΣ                                ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ
      ΜΕΛΗ                                   ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ  ΣΠΕΡΑΝΤΖΑ
                                                     ΧΑΛΚΙΑΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
                                                     Ιερεύς   ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
                                                      Ιερεύς    ΙΩΑΝΝΗΣ  ΡΟΥΣΣΟΣ
   Υπεύθυνη Δημοσιων Σχέσεων  ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ ΣΠΕΡΑΝΤΖΑ
                                                     ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η ανεργία των νέων αγγίζει το 40,1%

Η ανεργία των νέων αγγίζει το 40,1%

Η κατάσταση στην οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο και ιδιαίτερα για τους νέους όπου η ανεργία αγγίζει το 40,1%, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Το νέο τοπίο στα εργασιακά προβλέπει πιο ευέλικτες σχέσεις για όλους με περισσότερη εργασία και λιγότερα χρήματα. Ειδικά για τους νέους κάτω των 25 οι εργοδότες έχουν την δυνατότητα να καταβάλουν το 84% του ημερομισθίου ή μισθού ανάλογα με αυτά που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ.

Για τον λόγο αυτό οι νέοι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να εντάσσονται στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών που τους «βαραίνουν» με τον όρο, όμως, ο εργοδότης να καταβάλλει το ποσό που απαιτείται στον εργαζόμενο, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Επίσης, υπάρχει και η σύμβαση μαθητείας που αφορά νέους ηλικίας 15 έως και 18 και σύμφωνα με τον νόμο. Πρόκειται για εργασία με σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων και ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το 70% του κατώτατου μισθού που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ.
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/106517.html

"Καυτή Καμαριέρα": cd των Ράδιο Αρβύλα για τον Στρος Καν.


"Καυτή Καμαριέρα": cd των Ράδιο Αρβύλα για τον Στρος Καν

Αφιερωμένο στον Στρος Καν είναι το νέο cd των «Ράδιο Αρβύλα» με τίτλο «Στο κρεβάτι με τον Dominique».

Το «Malaco» και το «Καυτή καμαριέρα» είναι δύο ενδεικτικοί τίτλοι των τραγουδιών του cd που αναμένεται να σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Πάρτε μια γεύση στο βίντεο που ακολουθεί…
 

Starhttp://www.madata.gr/diafora/media/106510.html

Γιούνκερ: "Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα"


Γιούνκερ: "Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα"

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στην Ελλάδα», δήλωσε μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες αν και επανέλαβε ότι οι στόχοι του προγράμματος είναι «εφικτοί», όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση «συμφώνησε να σημειώσει περαιτέρω πρόοδο σε αρκετό σύντομο διάστημα μέσω πρόσθετων μέτρων, τα οποία θα της επιτρέψουν να συμμορφωθεί με τα δημοσιονομικά όρια για το 2011 όπως συμφωνήθηκε στο ξεκίνημα του ελληνικού προγράμματος».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι «το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Πρόσεθσε ότι «με βάση τις αναφορές για το ελληνικό πρόγραμμα... από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα ολοκληρώσουμε οριστικά το ελληνικό κεφάλαιο κατά τη συνεδρίαση του Ιουνίου».
Star.gr
 

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΗΤΑΝ ΚΙ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ....ΕΚΕΙ!!!! ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ 2011 ΟΣΦΠ - ΠΑΟ 74-68

ΣΥΜΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ....ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΟ ΘΡΑΣΣΟΥΣ!!!!!

Τρόικα: Μειώσεις μισθών και αριθμού δημοσίων υπαλλήλων.


Τρόικα: Μειώσεις μισθών και αριθμού δημοσίων υπαλλήλων

Στο στόχαστρο των περικοπών μπαίνουν οι μισθοί και τα επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων, ενώ πολλοί βλέπουν την καρέκλα τους να «τρίζει», αφού η τρόικα ζητάει πιεστικά απολύσεις.

Το «πακέτο» των πρόσθετων μέτρων περιλαμβάνει νέες «οριζόντιες» περικοπές μισθών, πλήρης κατάργηση επιδομάτων εορτών και αδείας στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, μειώσεις συντάξεων και επιβολή νέων φορολογικών επιβαρύνσεων. Μάλιστα, με το «παραθυράκι» των συγχωνεύσεων αναμένονται μαζικές απολύσεις, αφού υπολογίζεται ότι περίπου 1.500 φορείς πάνε προς κατάργηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου τα νέα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών θα οδηγήσουν στην δραστική μείωση των μισθών στρατιωτικών, αστυνομικών και μια σειρά άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο, που θα δουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται.Ανάμεσα στα μέτρα προβλέπεται:

-κατάργηση των «υπολειμμάτων» του 13ου και 14ου μισθού για 700.000 υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, όπως στρατιωτικούς, αστυνομικούς, ιατρούς του ΕΣΥ κ.λ.π.

-οριζόντιες περικοπές επιδομάτων 10% -20% για 250.000 λειτουργούς, όπως στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, πανεπιστημιακούς κ.λ.π.

-μειώσεις στις συντάξεις του Δημοσίου μέσω των περικοπών των λεγόμενων «συντάξιμων» επιδομάτων των εν ενεργεία κρατικών υπαλλήλων και λειτουργών και της πλήρους κατάργησης της 13ης και 14ης σύνταξης

-κατάργηση 13ου και 14ου μισθού για 200.000 εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, από όπου εκτιμάται ότι μπορεί να εξασφαλιστούν άμεσα 300 εκατ. ευρώ

-τέλος, νέες περικοπές των μηνιαίων αποδοχών κατά 10% - 15%, επίσης για τους εργαζομένους στις δημόσιες επιχειρήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς, με στόχο την εξοικονόμηση άλλων 400 εκατ. ευρώ.
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/106224.html

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ.....ΕΧΟΥΝ ΟΜΗΡΟΥΣ!!! ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ!!!!!!!

Η σύλληψη Στρος Καν επηρεάζει την Ελλάδα;

Η σύλληψη Στρος Καν επηρεάζει την Ελλάδα;

Ήταν ένα βήμα πριν ρίξει την πιο µεγάλη ζαριά της πολυετούς πολιτικής του πορείας. Θα διεκδικούσε, µε σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας, την προεδρία της Γαλλικής ∆ηµοκρατίας. Επικεφαλής του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου και επικρατέστερος αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί στις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Τώρα, ο Ντοµινίκ Στρος-Καν είναι αντιµέτωπος µε τις σκληρές και ταπεινωτικές κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασµού και της οµηρείας µιας καµαριέρας του ξενοδοχείου στο οποίο διέµενε, στη Ν. Υόρκη. ∆ηλώνει αθώος, όµως ανεξαρτήτως της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης, στη χώρα του οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι ο πολιτικός κύκλος του κλείνει εδώ.

Η καµαριέρα είναι 32 χρόνων, ονοµάζεται Οφηλία και είναι Αφροαµερικανή.

Καταγγέλλει ότι η επίθεση εναντίον της έγινε στην πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου «Sofitel» όπου ο διάσηµος ένοικος εµφανίστηκε γυµνός µπροστά της και της επιτέθηκε σεξουαλικά. Εκείνη όταν ξέφυγε αφηγήθηκε την περιπέτειά της, αλλά ο Στρος-Καν ήταν ήδη στο αεροδρόµιο έτοιµος να πετάξει για τη Γαλλία. Ακολούθησαν σκηνές αστυνοµικής ταινίας. Αξιωµατικοί του αεροδροµίου σταµάτησαν το αεροσκάφος που ήδη τροχοδροµούσε και συνέλαβαν τον υψηλό αξιωµατούχο. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσµου και προκάλεσε σοκ κυρίως στη χώρα του, τη Γαλλία. Οι βολές έπεσαν βροχή από πολιτικούς αντιπάλους του µε αναφορές στο ζωηρό και γνωστό ερωτικό παρελθόν του.

Το σοκ από το Παρίσι πέρασε στις Βρυξέλλες και την Αθήνα, δύο πόλεις στις οποίες πρωταγωνιστεί εδώ και έναν χρόνο ο Στρος-Καν. Στο Μέγαρο Μαξίµου πιστεύουν ότι µε την αλλαγή ηγεσίας στο ∆ΝΤ δυσχεραίνει και σε κάθε περίπτωση θα καθυστερήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από την κρίση. Αλλά και στην έδρα της Κοµισιόν µιλάνε για ουσιαστική απώλεια στην ευρωζώνη, καθώς ο γάλλος πολιτικός είναι ο άνθρωπος που έδωσε ευρωπαϊκό χρώµα στο ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο.

Η µάχη για τη διαδοχή του στο υψηλό αξίωµα που κατέχει, έχει αρχίσει πριν συλληφθεί. Αρκετοί προβλέπουν ότι ο νέος διευθυντής του ∆ΝΤ δύσκολα θα είναι ξανά Ευρωπαίος. Φαίνεται πιθανό να είναι από την Κίνα, την Ινδία, τη Βραζιλία ή άλλη αναπτυσσόµενη χώρα. Ανάµεσα στα ονόµατα που κυκλοφορούν είναι και του πρώην υπουργού Οικονοµικών της Τουρκίας, Κεµάλ Ντερβίς.
Οι καταγγελίες µιας καµαριέρας καταστρέφουν την καριέρα του Στρος - Καν και αλλάζουν τα δεδοµένα στο ∆ΝΤ. Η Ευρώπη και η Αθήνα ανησυχούν για τις παράπλευρες απώλειες του σκανδάλου

Οι κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασµού καιοµηρείας µιας καµαριέρας ξενοδοχείου στο οποίο διέµενε απαγγέλθηκαν χθες στον επικεφαλής του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου Ντοµινίκ Στρος - Καν, λίγες ώρες µετά τη σύλληψή του στο αεροδρόµιο JFK της Νέας Υόρκης. Ο 62χρονοςΣτρος - Καν, ο οποίος εθεωρείτο ο επικρατέστερος υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόµµατος της Γαλλίας για την προεδρία της χώρας απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί, αναµενόταν να εµφανισθεί χθες το βράδυ ενώπιον δικαστή και δήλωσε αθώος και για τις τρεις κατηγορίες, οιοποίες επισύρουν ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών, σύµφωνα µε τη νοµοθεσία τηςπολιτείας της Νέας Υόρκης. Η καταγγέλλουσα είναι µια 32χρονη καµαριέρα του ξενοδοχείου «Sofitel»,η οποία σύµφωνα µε δηµοσιογραφικές πληροφορίες είναι Αφροαµερικανή και ονοµάζεται Οφηλία.

Σύµφωνα µε την καταγγελία της καµαριέρας, η σεξουαλική επίθεση ενα ντίον της σηµειώθηκε περίπου στη µία το µεσηµέρι.Οπως περιέγραψε στην κατάθεσή της,µπήκε στη σουίτα 2.806 τουΣτρος - Καν στο πολυτελές Sofitel- κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια τη βραδιάκαι αποτελείται από χολ, δωµάτιο συσκέψεων, καθιστικό και υπνοδωµάτιο - για να καθαρίσει, επειδή νόµιζε ότι ήταν άδεια. Τότε οεπικεφαλής του ∆ΝΤ βγήκε γυµνός από το µπάνιο, την κυνήγησε κατά µήκος ενός διαδρόµου, κλείδωσε την εξώπορτα και την τράβηξε µετη βία στην κρεβατοκάµαρα όπου της επιτέθηκε σεξουαλικά. Εκείνη κατόρθωσε να αντισταθεί για λίγοαλλά τελικά ο Στρος - Καν την τράβηξε στο µπάνιο, όπου την ανάγκασε σε στοµατικό σεξ ενώ προσπάθησε να της βγάλει τα εσώρουχα. Εκείνη του ξέφυγε και πάλι, βγήκε από το δωµάτιο τρέχοντας και περιέγραψε στους συναδέλφους της τι είχε συµβεί. Αµέσως κάλεσαν την αστυνοµία.

Οταν οι αστυνοµικοί έφθασαν λίγο αργότερα ο Ντοµινίκ Στρος - Καν είχε ήδη αναχωρήσει από το ξενοδοχείο αφήνοντας πίσω τουτο κινητό του τηλέφωνο. «Το δωµάτιό του έµοιαζε σαν κάποιος να έφυγε άρον άρον», δήλωσε ο εκπρόσωποςτης αστυνοµίας της Νέας Υόρκης Πολ Μπράουνι, ενώ σύµφωναµε άλλη πηγή βρέθηκαν και στοιχεία DNA.

Η αστυνοµία της Νέας Υόρκης πληροφορήθηκε ότι ο Στρος - Καν επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο µε προορισµό τη Γαλλία και ζήτησε αξιωµατικούς του αεροδροµίου να ανέβουν στο αεροσκάφος και να τον προσαγάγουν. Στις 4.40 τοπική ώρα, σχεδόν 10 λεπτά πριν από την προγραµµατισµένη αναχώρηση της πτήσης 23 της Air France, αξιωµατικοί του αεροδροµίου της Νέας Υόρκης µπηκαν στην πρώτη θέση του αεροπλάνου, µόλις πέντε λεπτά πριν από την απογείωση, και ζήτησαν από τον Στρος - Καν να τους ακολουθήσει χωρίς να του περάσουν χειροπέδες. Τον παρέδωσαν στους αστυνοµικούς. Η καµαριέρα µεταφέρθηκε από την αστυνοµία σε νοσοκοµείο για να περιποιηθούν κάποια µικρά τραύµατα που έφερε, ενώ όπως είναι σύνηθες σε περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων οι ντετέκτιβ αναζήτησαν γενετικό υλικό. Ο δικηγόρος του Στρος - Καν Μπένζαµιν Μπράφµαν επανέλαβε πολλές φορές στους δηµοσιογράφους ότι ο πελάτης του δεν αποδέχεται καµία κατηγορία. Ο Μπράφµαν είναι ένας από τους πιο γνωστούς δικηγόρους της Νέας Υόρκης και στο παρελθόνέχει εκπροσωπήσει γκάνγκστερ και διασήµους όπως ο ράπερ Σον-Π. Ντίντι- Κοµπς, ο τραγουδιστής Τζέι-Ζ και ο ποδοσφαιριστής Πλάξικο Μπαρές. ∆εν ήταν σαφές για ποιον ακριβώςλόγο βρισκόταν στη Νέα Υόρκη ο Ντοµινίκ - Στρος Καν, αλλά σύµφωνα µε εκπρόσωπο του ξενοδοχείου, έφθασε στο Sofitel το απόγευµα της Παρασκευής. Το ∆ΝΤ εδρεύει στη Νέα Υόρκη και είχε προγραµµατισµένη συνάντηση µε την Ανγκελα Μέρκελ χθες στη Γερµανία.Ο δικηγόρος του αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις και αρκέστηκε µόνο στην άρνηση των κατηγοριών.

Πριν παρουσιασθεί στον δικαστή ο Στρος - Καν είχε κρατηθεί επί αρκετές ώρες στο αστυνοµικό τµήµα του Χάρλεµ όπου δέχθηκε και την επίσκεψη ενός γάλλου διπλωµάτη στο πλαίσιο της «προξενικής προστασίας» που παρέχει η Γαλλία σε όλους τους υπηκόους της, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό. «Η πρεσβεία της Γαλλίας και το προξενείο της στη Νέα Υόρκη έχουν κινητοποιηθεί. Είµαστε και θα παραµείνουµε σε επαφή µε το ∆ΝΤ και τις αµερικανικές αρχές», πρόσθεσε ο Βαλερό.

Οι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση έγιναν γνωστές την ώρα που ένα άλλο σκάνδαλο είχε αρχίσει να υποχωρεί για τον πολιτικό που διετέλεσε επικεφαλής του ∆ΝΤ επί τριάµισι χρόνια. Το σκάνδαλο είχε προκληθεί από τις φωτογραφίες που δηµοσιεύθηκαν και τον έδειχναν µαζί µε τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ να βγαίνουν από ένα αυτοκίνητο µάρκας Πόρσε Παναµέρα, αξίας 150.000 δολαρίων, σε δρόµο του Παρισιού. Αν και αργότερα έγινε γνωστό ότι το αυτοκίνητο ανήκε σε φίλο του ζεύγους, οι φωτογραφίες προκάλεσαν πολλά ερωτήµατα για τον τρόπο ζωής του επικεφαλής του ∆ΝΤ - έχει δύο πολυτελή διαµερίσµατα στο Παρίσι, εξοχικό στο Μαρακές, κατοικία στην Ουάσιγκτον.
ΤΑ ΝΕΑ
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/106214.html
 

ΤΡΙΑ.....ΣΕ ΕΝΑ!!! ΜΠΑΣΚΕΤ, ΠΟΛΟ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΚΡΕΣ!!!!

Πρωταθλητής
Φως

ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η.....ΠΑΡΑΓΚΑ; ΕΣΕΙΣ, ΜΟΝΟΙ, ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ.....ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ!!!!!! ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ.....ΓΥΡΟ ΘΡΙΑΜΒΟΥ!!!!!!!!!

Derby News

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ.....ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ!!!!!! ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!!!

Η Πράσινη