Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΣΥΜΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ....ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΟ ΘΡΑΣΣΟΥΣ!!!!!

Τρόικα: Μειώσεις μισθών και αριθμού δημοσίων υπαλλήλων.


Τρόικα: Μειώσεις μισθών και αριθμού δημοσίων υπαλλήλων

Στο στόχαστρο των περικοπών μπαίνουν οι μισθοί και τα επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων, ενώ πολλοί βλέπουν την καρέκλα τους να «τρίζει», αφού η τρόικα ζητάει πιεστικά απολύσεις.

Το «πακέτο» των πρόσθετων μέτρων περιλαμβάνει νέες «οριζόντιες» περικοπές μισθών, πλήρης κατάργηση επιδομάτων εορτών και αδείας στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, μειώσεις συντάξεων και επιβολή νέων φορολογικών επιβαρύνσεων. Μάλιστα, με το «παραθυράκι» των συγχωνεύσεων αναμένονται μαζικές απολύσεις, αφού υπολογίζεται ότι περίπου 1.500 φορείς πάνε προς κατάργηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου τα νέα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών θα οδηγήσουν στην δραστική μείωση των μισθών στρατιωτικών, αστυνομικών και μια σειρά άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο, που θα δουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται.Ανάμεσα στα μέτρα προβλέπεται:

-κατάργηση των «υπολειμμάτων» του 13ου και 14ου μισθού για 700.000 υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, όπως στρατιωτικούς, αστυνομικούς, ιατρούς του ΕΣΥ κ.λ.π.

-οριζόντιες περικοπές επιδομάτων 10% -20% για 250.000 λειτουργούς, όπως στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, πανεπιστημιακούς κ.λ.π.

-μειώσεις στις συντάξεις του Δημοσίου μέσω των περικοπών των λεγόμενων «συντάξιμων» επιδομάτων των εν ενεργεία κρατικών υπαλλήλων και λειτουργών και της πλήρους κατάργησης της 13ης και 14ης σύνταξης

-κατάργηση 13ου και 14ου μισθού για 200.000 εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, από όπου εκτιμάται ότι μπορεί να εξασφαλιστούν άμεσα 300 εκατ. ευρώ

-τέλος, νέες περικοπές των μηνιαίων αποδοχών κατά 10% - 15%, επίσης για τους εργαζομένους στις δημόσιες επιχειρήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς, με στόχο την εξοικονόμηση άλλων 400 εκατ. ευρώ.
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/106224.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου