Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένος Γιούνκερ: "Η αλληλεγγύη έχει τα όριά της"

 

Αγανακτισμένος Γιούνκερ: "Η αλληλεγγύη έχει τα όριά της"

Αγανακτισμένος εμφανίστηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την Ελλάδα, ο οποίος σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung προειδοποίησε την χώρα μας ότι: «πρέπει να γνωρίζει ότι η αλληλεγγύη έχει τα όριά της, αν ο κόσμος στην Ευρώπη αποκτήσει την εντύπωση ότι η ελληνική πλευρά δεν επιδεικνύει την αναγκαία αποφασιστικότητα».

Ο κ. Γιούνκερ τάχθηκε εναντίον μιας συνολικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εκτιμώντας ότι μια ενδεχόμενη ήπια αναδιάρθρωση δεν θα είναι μεμονωμένο μέτρο αλλά θα εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

«Δεν πρέπει να επιστρέψει η Ελλάδα στο ευρώ», εκτίμησε ο αρμόδιος για θέματα οικονομίας και αντιπρόεδρος της τούρκικης κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή.

Αυτό που επεσήμανε ο κ. Μπαμπατζάν είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί τα πρόσθετα μέτρα της Ε.Ε. και να δεσμευτεί ότι θα προβεί στα συγκεκριμένα βήματα… αλλά πέραν τούτου, στη φάση αυτή δεν προβάλλει ως επιλογή η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ».



Star.gr http://www.madata.gr/epikairotita/economy/107013.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου