Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Πρίντεζης: "Να ξαναβρώ τον εαυτό μου"

Ο Πρίντεζης μίλησε στην κάμερα του RedPlanet.gr για την επιστροφή του στο ΣΕΦ ως παίκτης του Ολυμπιακού, σχολίασε πως δεν σκέφτεται το συμβόλαιο του, όντας απόλυτα συγκεντρωμένος στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αναφέρθηκε στον Ίβκοβιτς, ενώ τόνισε πως κάνει μεγάλη προσπάθεια τόσο για να ξαναβρεί τον εαυτό του, όσο και στο να μπει γρήγορα στον ρυθμό της ομάδας.
Λίγο μετά το τέλος του πρώτου ματς της ημιτελικής σειράς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη (95-63) στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στην κάμερα του RedPlanet.gr για την συμμετοχή του στο ΣΕΦ φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα μετά από δύο χρόνια, αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, τόνισε πως ο μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ξεκαθάρισε πως δεν τον απασχολεί αυτή την στιγμή το συμβόλαιο του καθώς είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, έχοντας σκοπό να ξαναβρεί σύντομα τον εαυτό του, ώστε να μπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται στους ρυθμούς της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς.
 
Ο Ντούντα τον χρησιμοποίησε για 8 λεπτά στο παρκέ, με τον Γιώργο Πρίντεζη να σημειώνει ισάριθμους πόντους, με δύο σερί τρίποντα στα οποία ευστόχησε, δυν δύο βολές, ενώ μάζεψε και δύο ριμπάουντ. Είναι φανερό, πάντως, πως ο πρώην παίκτης της Μάλαγα είναι, ολίγον, επηρεασμένος από την αγωνιστική του απραξία, αλλά ο "σοφός" προσπαθεί σιγά-σιγά να τον βάλει στο κλίμα της ομάδας, με τον Έλληνα φόργουορντ να κάνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς του ώστε να τα καταφέρει.

Τα κέρδη του Ολυμπιακού από τον καλό Πρίντεζη

Τι έχουν να κερδίσουν οι Πειραιώτες από τον καλό Πρίντεζη; Επιθετικά, την ικανότητα του στο λόου-ποστ, καθώς είναι ένας γρήγορος και ευέλικτος πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει την "ζημιά" στον αντίπαλο. Παράλληλα, όποτε και αν χρειαστεί, μπορεί να προσφέρει και σαν "3άρι", όσο μπορεί, όπως το έχει πράξει στο παρελθόν με την Εθνική ομάδα, εφόσον, βέβαια, αποφασίσει να του αναθέσει τον ρόλο αυτό ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, αναλόγως τα σχήματα που θα δοκιμάσει.

Διαθέτει αθλητικό κορμί, ταχύτητα, είναι αλτικός, στοιχεία που του δίνουν την δυνατότητα να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, ενώ εκμεταλλευόμενος την "έκρηξη" που έχει μπορεί να τρέξει στον αιφνιδιασμό, σε αντίθεση με τους Μαυροκεφαλίδη-Έρτσεγκ που είναι "βαριά" και αργοκίνητα "4άρια". Ο Πρίντεζης, επίσης, αποκτήθηκε -σύμφωνα με το σκεπτικό του Ντούσαν Ίβκοβιτς- και για να καλύψει και το κενό του Βασιλόπουλου, όσον αφορά στην άμυνα, καθώς ο πρώην παίκτης της Μάλαγα, είναι ο περισσότερος ικανός πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος έχει την δυνατότητα να μαρκάρει στην περιφέρεια, κάθε φορά που θα τραβιούνται μακριά τα αντίπαλα "4άρια", όπως οι Τσαρτσαρής και Φώτσης, για παράδειγμα, στους επερχόμενους τελικούς της Α1.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα φόργουορντ:

Για το γεγονός πως αγωνίστηκε, ξανά, με την ερυθρόλευκη φανέλα στο ΣΕΦ, για πρώτη φορά ύστερα από τα δύο χρόνια απουσίας του στην Μάλαγα, ο Γιώργος Πρίντεζης, σχολίασε:

"Ήταν κάτι  αναμενόμενο, δεν μπορώ να πω πως ένιωσα περίεργα. Μπορώ να πω πως περισσότερο άβολα ένιωθα όταν έπαιζα σαν αντίπαλος κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, παρά τώρα που παίζω ξανά στην ομάδα. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα καν στο μυαλό μου πως, όντως, ήταν το πρώτο μου ματς στο ΣΕΦ σαν παίκτης του Ολυμπιακού μετά από δύο χρόνια. Άλλωστε, το θεωρώ σαν μια συνέχεια από τότε που έφυγα και αυτό έγινε".

Για το αν περίμενε πως ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε μία τόσο εύκολη νίκη επί του Άρη, αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο Έλληνας φόργουορντ, επεσήμανε:

"Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ανέβηκε η ψυχολογία μας, αλλά κανείς δεν "πέταγε", κανείς δεν το διασκέδασε, χαρήκαμε ουσιαστικά εκείνο το βράδυ, αλλά από την επόμενη μέρα, όπως είπε και ο πρόεδρος, ήμασταν όλοι με τα κεφάλια μέσα, δουλέψαμε και ξέρουμε πως ο κύριος στόχος μας είναι το Πρωτάθλημα".

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του γουρλή που γύρισε και ο Ολυμπιακός πήρε το Κύπελλο, είπε:

"Ελπίζω να "έσπασε" η γκαντεμιά από τότε που έφυγα και να ξεκίνησε τώρα μία νέα αρχή. Είμαι πολύ χαρούμενος φυσικά και μακάρι από εδώ και πέρα να έρχονται όλο και περισσότερα Κύπελλα.

Για το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, υπογράμμισε:

"Δεν σκέφτομαι καθόλου το συμβόλαιο μου για το αν θα ανανεώσω, αυτή την στιγμή είμαι κυριολεκτικά απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με τον Ολυμπιακό. Αυτή την περίοδο προσπαθώ με το παραπάνω να μπω στην ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί κακά τα ψέμματα ήμουν περισσότερο από δύο μήνες χωρίς αγώνες, ήρθα και βρήκα μία ομάδα που είναι πάρα πολύ οργανωμένη, παίζει πάρα πολύ καλά, έχει φτιάξει ένα πάρα πολύ δυνατό σύνολο και ίσως να σκέφτομαι παραπάνω απ' όσο πρέπει το τι θα κάνω και να προβληματίζομαι παραπάνω. Θέλω πραγματικά να μπω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται στην ομάδα, το προσπαθώ πάρα πολύ, καμιά φορά δεν μου βγαίνει, σήμερα πιστεύω έκανα μία καλή αρχή, ουσιαστικά...  ξεμπούκωσα και τα παιχνίδια με τον Άρη πιστεύω θα είναι για εμένα μία καλή σειρά ώστε να βρω ρυθμό και να βοηθήσω όσο χρειαστεί στα επόμενα παιχνίδια, πιθανόν κόντρα στον Παναθηναϊκό στους τελικούς".

Για το αν είναι εύκολο ή δύσκολο να συγκεντρωθεί η ομάδα στα ματς με τον Άρη, λόγω ότι ακολουθούν οι τελικοί:

"Δεν νομίζω πως είναι δύσκολο να βρούμε την δυνατότητα να συγκεντρωθούμε απόλυτα σε αυτά τα ματς. Άλλωστε είναι ημιτελικοί και πρέπει να έχουμε το μυαλό μας αποκλειστικά στα ματς με τον Άρη. Μπορεί το πρώτο ματς στο ΣΕΦ να εξελίχτηκε εύκολο, αλλά δε νομίζω πως θα είναι εύκολα τα πράγματα για εμάς στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύω πως εκεί ο Άρης θα είναι πιο δυνατός στην έδρα του και εμείς από τη πλευρά μας θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας".

Για το γεγονός πως δεν ήρθε πολύς κόσμος στο ΣΕΦ, δήλωσε:

"Ο κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα σε όλη την Ελλάδα, τώρα οι λόγοι που δεν ήρθε πολύς κόσμος στο γήπεδο δεν ξέρω ποιοι είναι. Πιθανολογώ πως έχει να κάνει και με το αποτέλεσμα. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Πρωτάθλημα και πλέον ο κόσμος περιμένει κάτι και από εμάς. Δεν είναι εύκολο. Σίγουροι όλοι οι παίκτες έχουμε καταλάβει, επίσης, πως και για τον κόσμο δεν του είναι και εύκολο το να δώσει τα 10 ευρώ ώστε να έρθει στο γήπεδο. Ξέρουμε όμως πως στους τελικούς θα τους έχουμε δίπλα μας και θα μας βοηθήσουν όσο πρέπει".

Για την εικόνα που έχει για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς μέχρι στιγμής:

 "Ο κόουτς Ίβκοβιτς, μέχρι στιγμής, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, βλέπει πως προσπαθώ να μπω στην ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται, κάτι το οποίο φυσικά δεν είναι εύκολο, καθώς δεν πρόκειται, απλά, για μία ομάδα που τρέχει πάνω-κάτω και δεν σου ζητάει τίποτα. Πρέπει να έχεις έναν ρόλο και εγώ προσπαθώ να πλαισιοθώ σε αυτόν τον ρόλο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Βέβαια, δεν είναι εύκολο. Εδώ βλέπεις πως υπάρχουν παίκτες που γυρίζουν από τραυματισμούς και κάνουν προσπάθεια ώστε να επανέλθουν και να μπουν ξανά στο κλίμα μιας ομάδας,  πόσο εγώ μάλιστα που είμαι καινούργιος στην ομάδα και ήμουν αγωνιστικά άπραγος, δίχως να θέλω να το πω αυτό σαν δικαιολογία. Μέχρι στιγμής, πάντως, έχω βοηθηθεί πραγματικά πάρα πολύ, προσπαθώ να ξαναβρώ τον εαυτό μου αλλά και την ψυχολογία που έχω χάσει από την Μάλαγα, για να βοηθήσω κυρίως τον Ολυμπιακό για τα δύσκολα ματς που έρχονται το καλοκαίρι κόντρα στον Παναθηναϊκό στους τελικούς".
http://www.redplanet.gr/basket/a1_basket/printezhs-na-ksanavrw-ton-eayto-moy.867297.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου