Σάββατο 16 Απριλίου 2011

«Τι έμεινε αγνό να το φάμε»


«Τι έμεινε αγνό να το φάμε» είναι μια φράση που ακούγεται ολοένα και συχνότερα. Το μήνυμα δεν κυκλοφορεί μόνο στο ευρύτερο κοινό. Απασχολεί σαφώς και τις Επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών, οι οποίες κάθε άλλο παρά φαίνονται καθησυχασμένες από τις αντιδράσεις των πελατών τους.

Τι κάνουν σήμερα, λοιπόν, οι εταιρείες Τροφίμων στην Ελλάδα και παγκοσμίως; Ποια νέα φιλοσοφία αναπτύσσουν και ποιες ανάγκες έρχονται να καλύψουν τα νέα προϊόντα; Ποιο είναι το μέλλον στην παραγωγή των τυποποιημένων τροφίμων; Και από την άλλη, είναι επαρκής ο έλεγχος της Πολιτείας στα προϊόντα διατροφής;

Το Ε.Μ. θα προσπαθήσει να δώσει μερικές απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα που απασχολούν σήμερα εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο.

Επιστημονικοί Συνεργάτες, Στελέχη Επιχειρήσεων του χώρου της Διατροφής και της Υγείας, Έρευνες και Στοιχεία που μας δείχνουν σε ποιο βαθμό έχει επηρεάσει ο σύγχρονος τρόπος ζωής τις διατροφικές μας συνήθειες, καθώς και ελπιδοφόρα μηνύματα από το σύνολο της Αγοράς είναι οι πηγές οι οποίες θα μας τροφοδοτήσουν με τη γνώση τους και τις εμπειρίες τους στην πληρέστερη κάλυψη του ακανθώδους αυτού θέματος.

Μια σειρά από πρόσφατα γεγονότα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο (νοθευμένο ηλιέλαιο, γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα, έλλειψη ελέγχου στη χρήση των εντομοκτόνων και των συντηρητικών, συχνά σκάνδαλα, επικίνδυνα τρόφιμα και ποτά να δεσπόζουν στα ράφια) έχουν οδηγήσει το ευρύτερο κοινό σε μια κατάσταση νευρικότητας και ανασφάλειας σε σημείο που ο αριθμός αυτών που διερωτώνται και αμφισβητούν την ποιότητα της Διατροφής μας να αυξάνεται σημαντικά.
 
 Γιαννακοχωρίτης:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου